En vecka i husvagn

2016-06-28 11:11:30 ,  

Nu blir min mamma glad att jag börjar detta inlägg med en bild från deras trädgård! Just nu hänger jag i mammas o pappas soffa medan barnen och mina brorsbarn leker. Jag är barnvakt idag o har tagit ledigt från jobbet. Jag har plockat ur husvagnen som vi lånade förra veckan då vi var på torpkonferensen. Vi får inte plats på vår garageuppfart så vi får ställa den hos mamma o pappa istället. 

Med andra ord så hade vi semester förra veckan men nu är vi alltså igång o jobbar igen....förutom idag då ☺

Här kommer några bilder från veckan som var:


Den sista bilden är från midsommarafton då jag var på konsert med Carola. Fantastiskt bra!!

Nu ska jag försöka få med de fyra barnen härifrån o åka hem o fixa lunch 💜
Köksstatus

2016-06-19 23:18:11 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Gokväll! Semester är väl som skönast på söndagkvällar när man inte behöver ha söndagsångest för att man ska gå och jobba? :) Japp en veckas semester väntar men sen är det lite jobb som gäller igen. Marcus i en vecka och jag i två. Sen så är det semester på riktigt. Men mycket skönt med ett break nu.
 
Tänkte skriva några rader om statusen just nu angående vår köksrenovering. Vi var på planeringsmöte på IKEA för två veckor sen. Vi hade ju ända sen vi började planera renoveringen typ bestämt oss för luckorna Veddinge. Släta vita luckor. Men vi hade svårt att hitta några handtag vi gillade. När vi gick in på IKEA innan planeringsmötet så bara såg vi framför oss precis hur vårt kök skulle se ut. Och poff så hade vi bytt luckor! Dessa med "inbyggda" handtag blir det. Voxtorp heter serien.
 
 
Jag har har spanat lite på den serien tidigare men liksom skjutit bort tankarna för jag varit så inne på de andra och även med tanke på priset. Valet av voxtorp gör att vår kostnad för köket ökar med strax under 10 000:- MEN det känns helt klart värt det för att få det vi vill ha. Det passar också stilen i vårt hus då vi har liknande skåp och luckor i vårt badrum fast då i svart.
 

Bänkskiva blir nog en svart stenmönstrad. Golvet blir antagligen ganska ljust träfärgat.

 
På planeringsmötet så fick vi hjälp att få en enhetlig look i köket utåt sett men med dolda lådor innanför de större lådorna på en del ställen för att passa det de ska innehålla. Under diskhon är det tänkt att vi ska ha en elektrisk öppnare så det räcker att "dutta" med knät så öppnas lådan med sopsortering.
 
 
 
Vi har inte beställt köket ännu men vi har en plan för när vi ska riva nuvarande kök och hur vi ska klara av att bo i renoveringsröran. Sen har vi kontakt med hantverkare för uppsättning av köket. Efter midsommar är planen att vi ska beställa köket från IKEA med leverans i mitten av augusti. Det är några grejer med ritningen som måste kontrolleras. ALLA mått måste dubbelkollas igen eftersom bänkskivor måttbeställs. Sen så velar vi mycket kring vilken diskho vi ska ha samt blandare.
 
Hon på IKEA menar att man inte behöver ha avrinningsyta eftersom bänkskivan tål vatten. Men jag vill ändå typ kunna lägga stekpannan, kastruller m m upp och ner nånstans för att torka. Så vi vet inte riktigt hur vi ska göra.
 
 
 Denna blandare hade vi tänkt från början:
 
 
Sen fastnade vi för denna på grund av den fantastiska funktionen att kunna spola rent ordentligt i diskhon genom att man kan ta bort och dra ut kranen (se nedan). Men sen upptäckte vi att den ju är väldigt hög. 47 cm vilket är 8 cm högre än vår nuvarande blandare. Och den är ju vid ett fönster så vi är rädda att det kommer att upplevas för högt.
 
 
Men så hittade jag denna: Perfekt!! Utdragbar kran på den. MEN ingen diskmaskinsavstängning :( Så nu är vi nog tillbaks på blandare nr 1. Trots att jag vill ha en mer funktionell variant.
 
 
 
Här nedan kommer ritningen såsom vi gjorde den när vi var på planeringsmötet på IKEA. Köksön har vi dock bestämt oss för att inte beställa med. Vi vill ha en mer flexibel variant lik den som kommer nedanför ritningsbilden. Sen så tror vi att vi vill ha två lådor under sittbänken under fönstret. Perfekt för servetter m.m så det ska ritas in innan beställning.

 
 
Ja så ligger det till just nu! Är så glad att vi tar tid i detta och verkligen funderar och går igenom allt gång på gång. Målbilden är ett stilrent funktionellt kök och jag får nästan nypa mig i armen att det faktiskt kommer att bli sant inom några månader!
 
 
Jakten på steg

2016-06-17 21:32:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen fredag!
 
Mycket skönt med fredag. Helgen inleddes med att jag och Marcus åkte in till stan och hämtade ut glasögon till Marcus. Japp åldern har tagit ut sin rätt... han är typ halvblind eller nåt. Ha ha :)
 
 
För två veckor sen köpte jag ett aktivitetsarmband för födelsedagspengar så varje dag är det en jakt på steg. Dessvärre har jag dragit på mig skavsår som inte vill läka trots skavsårsplåster så senaste dagarna har jag bara kunnat gå i sandaler. Inte särskilt bra för stegmängden men bara att kämpa på. Det är roligt för det "sporrar" ju till att röra på sig mer vilket jag behöver.
 
Nu har jag kraschat i soffan efter veckan och konstaterat att jag nog inte soffslöat nåt senaste dagarna så det är välbehövligt.
 
Kram till er och njut av fredagsfeelingen
 
Mysfaktor hög

2016-06-11 22:35:49 ,  
Gokväll lördag! Här i uterummet ska jag hänga sommarens alla kvällar. Mysfaktorn är hög !!

Ville bara dela med mig av känslan ☺

Varit en lugn dag idag. Marcus vaknade med migrän men som tur är så släppte det senare på dagen. Jag har hjälpt morfar med hans dator o sen promenerat med min vän A-C. Ja o så har jag diskat i mängder samt avvärjt x antal konflikter mellan barnen. De började dock dagen med att Max sa "Jag älskar dig Ebba" och de avslutade dagen med att leka fantastiskt bra med varann 💕.


Max slutade ettan

2016-06-10 20:56:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
Gokväll! Fredagkväll och jag sitter i uterummet med infravärmen på. Så varmt och skönt trots bara 10 grader ute. Vilken väderskillnad mot för en vecka sen då det var över 20 grader denna tid på kvällen.
 
Denna vecka har ju verkligen varit en avslutningsvecka. Har sagt glad sommar till en del barn på jobbet och Max har haft skolavslutning och slutat ettan. Så därför känns det nästan konstigt att vi inte går på semester nu. Just nu känns det som tiden går så otroligt fort. Juni har överrumplat mig.
 
  
Till vänster: Max slutar förskoleklass
Till höger: Max slutar ettan
 
 
Ebba och jag var och lyssnade när Max och de andra klasserna sjöng sommarsånger igår. Marcus har varit däckad i förkylning under veckan och varit hemma från jobbet så han missade det tyvärr. 
 
 
 
 
 
 
Hi hi stackars Max. Han hade somnat med nytvättat hår kvällen innan och vi kämpade hela morgonen med att få det i styr men ändå så stod det rakt ut på höger sida :).
 
Så stor han blivit!!! Är det inte helt otroligt.... till hösten är det dags för tvåan.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av uterummet. Oj vad vi kommer att hänga här i sommar nu när vi har nya möbler och piffat till det.
 
Trevlig fortsatt kväll
 
Barnen har gått runt i pepparkaksdräkter ikväll.... hi hi....
 
 

 
Stranden

2016-06-06 22:03:34 ,  
Gokväll! Wow vilken härlig långhelg vi haft. Igår var årets första stranddag. Ungefär en månad tidigare än när premiären brukar vara. Glada barn och glad mamma (mindre glad pappa för han har varit förkyld större delen av helgen ). Dessa dagar har verkligen gett energi att nu göra slutspurten på jobbet innan semester. 


Ebba beskyddaren

2016-06-05 11:48:00 ,   Ebba
I onsdags var det gårdsfest på Ebbas förskola. Vi hade med fikakorg och satt och fikade i gräset. Barnen sprang iväg och lekte men efter en stund kom Max och sa att en kille jagade honom. Jag sa till Max att han måste säga stopp och förklarade att han är ju faktiskt snart 8 år och killen som jagade var lite yngre. Han sprang iväg igen. Efter en stund kommer han och säger: "Mamma, han jagar mig inte längre för Ebba brottade ner honom och slog honom". Ja vad säger man..... Det är en kavat liten dam vi har. "Ingen rör min Max" var hennes kommentar när vi pratade om det lite senare.
 
 
Väldigt snällt av henne att skydda storebror men alla medel är ju inte riktigt tillåtna.
 
34 år

2016-06-04 22:44:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ett år äldre. Ett år klokare. Ett år....hmmm..... tröttare. Ett år med fler grå hår....
 
 
Yeah....nybliven 34-åring igår. Födelsedagen började med att jag fick väcka två fredagströtta barn och sen möttes jag av grattisskyltar nere i köket som Marcus satt upp (han började jobba tidigt). På jobbet möttes jag av att barnen på den yngre avdelningen sjöng "Ja må hon leva" och sen grattades jag av kollegor. Ganska mysigt att jobba på sin födelsedag faktiskt. Och vädret var det ju inga fel på. Kl. 16.00 visade termometern 30.5 grader i skuggan!! Tror aldrig jag haft så varm födelsedag. Som tur var så tornade det upp sig mörka moln och en liten regnskur gjorde att temperaturen sjönk till lite mer behagliga 22 grader. Så vi kunde sitta i uterummet och fira mig istället för i skuggan i trädgården som var planen vid för varmt. Närmaste familjen kom och vi åt smörgåstårta, rabarberpaj och sen så hade Max gjort en tipspromenad på 10 frågor som vi fick gå. Även Max själv deltog och han vann....såklart! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En mysig födelsedag helt enkelt ♥