Barntavlor

2012-01-31 14:30:09 ,   Allmänt/Vardagsliv




Full fart

2012-01-31 14:22:25 ,   Max


Febern har inte kommit tillbaks och jag har pratat med Max förskola och de tyckte att han kan komma imorn om inte febern kommer tillbaks såklart. Så nu hoppas jag att han håller sig frisk. Energi lider han då inte nån brist på. Han har sprungit runt och lekt hela dagen förutom en stund i förmiddags när han satt och tittade på barnprogram på min dator och samtidigt byggde en duplorobot. Han var så söt och jag sa till honom efteråt: Du är mammas gosing! Och han svarade: Ja mammas och pappas gosing. Diplomat =)




Den är tillbaks

2012-01-31 11:19:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt vaknade Max och var kokhet. 39 graders feber, igen! Vi bestämde att Marcus skulle vabba men efter en stund hade Max fortfarande inte somnat om så han och Marcus gick till soffan för att titta på tv istället och jag skulle försöka somna om. Vilket jag inte gjorde och två timmar senare kl. 6 var det dags för mig att gå upp. Jag var ett vrak efter bara 4,5 timmars sömn. Så det blev att jag blev hemma istället och Marcus som hade slumrat lite gick och jobbade.

Max och jag sov på soffan mellan 7 och 9. Jag känner mig fortfarande helt borta. Har ont i ögonen och tung i kroppen. Avskyr sådana här "sova dåligt perioder". Max han är i full gång och leker. Verkar som febern försvann fort. Konstigt tycker jag!

Nu ska jag strax fixa lite lunch till oss!




Svårt att sova

2012-01-30 21:46:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag kvällsätit lite och ska gå och lägga mig. Varit trött hela kvällen men nu när jag planerar att lägga mig så börjar jag piggna till. Men jag vill verkligen somna i god tid ikväll för har haft svårt att somna i flera kvällar. Ligger bara och vrider och vänder på mig i 1-2 timmar innan jag somnar. Störande! Men får ju sådana där perioder ibland men en 10 timmars arbetsdag borde ju göra mig däckad tycker jag.

Sov så gott och hoppas jag också gör det =)

Vi "ses" imorron!




Muggar

2012-01-30 14:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har sett Filippa K´s fina muggar på flera bloggar och gillat dem men jag tycker inte riktigt det är min prisklass med 260:- per mugg och har letat efter billigare alternativ. Gissa hur glad jag blev när jag såg i ICA Maxis reklamblad att de har liknande muggar. Nu äger vi 8 stycken (som jag betalat 160:- totalt)!



Silikonringen som sitter på gör att det blir lättare att hålla i dem. De säljs i förpackningar om fyra och alla fyra har olika mönster.




Måndagmorgon

2012-01-30 07:12:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Nu är det åter till vardagen och nu hoppas jag vi håller oss friska några veckor. Max och jag äter frukost och ska snart åka iväg. Det är -11 grader ute så idag gäller det att klä sig ordentligt. Det är något fel på uttaget till motorvärmaren i vår bil så om jag kopplar in den bryts strömmen i garaget, och vår garageport är trasig och går inte att komma in i så summa summarum: Iskall bil att starta!

Ha en bra dag ♥




Lördagsmyset

2012-01-29 21:07:09 ,   Max
Bild från igårkväll då Max sitter och väntar på maten!





Vinterpromenad

2012-01-29 20:44:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Tänk att det redan är söndag! Fast jag varit hemma sen förra fredagen så känns det ändå lite motigt att det redan är söndag. Men jag ser fram emot att jobba imorn igen.

Idag har jag varit och handlat på ICA Maxi. Skönt att ladda upp inför veckan. Max har varit hos sin mormor på eftermiddan och då passade jag och Marcus på att gå en promenad på några kilometer i vinterkylan. Var kallt ute men skönt att komma in och dricka te och äta vaniljhjärta sen. Vi kom fram till att vi inte gått på promenad ensamma sen innan Max föddes och det är ju ett tag sen! Mysigt!






Nu ska jag fortsätta titta på Så ska det låta! Hoppas ni alla haft en bra helg ♥

Kram




Frihet

2012-01-28 18:27:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken frihetskänsla det är att börja känna sig pigg igen efter att ha legat ner i tre dygn. Det smakar dock fortfarande pyton i munnen eftersom halsen är svullen och öm men jag är inte så trött längre. Har förutom min gardinshopping idag även varit en sväng på Bra & begagnat med Marcus och Max och kikat runt och fikat lite. Och på eftermiddan har jag och Max varit hos min mormor och morfar och lämnat gardintyget och pratat.

Nu lagas det klyftpotatis, marinerade kycklingfiléer och bearnaisesås här hemma. Enkelt och gott!

Kram och hoppas i får en bra kväll ♥




Grönt

2012-01-28 12:41:39 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

Hej lördag! Det blev ingen feberfri dag igår men jag hoppas på en sådan idag istället. Jag har i alla fall haft ork att åka och köpa gardintyg. Det prickiga är till Max rum och det rutiga till köket. Nu ska jag bara lämna det till sömmerskan (min snälla mormor) =)!

 

 





Nätshopping

2012-01-27 10:21:42 ,   Mode/Kläder
Nej usch nu vill jag inte skriva mer om sjukdom. Kan bara konstatera att efter att ha haft nästan 39 igårkväll med både ipren och alvedon i kroppen så vaknade jag utan feber idag. Men ropar inte hej än för jag var feberfri igårmorse också.

Spanade in rean på ellos och hittade några plagg till mig. Perfekt att det ju också är 30% på röda priser (rabattkod 251701). Hittade ett av mina favoritplagg på rean. Denna långa farfarstopp:



Har tre stycken sen tidigare: en lila, en citrongul och en korallfärgad. De två sistnämnda köpte jag på rea efter sommaren. Den här beigemelerade blir bra till ett par tights eller till ett par jeansleggings. Och vet ni det bästa av allt? Den kostar mig några tior. Den finns här. Nu är det bara ett par jeans jag behöver. De har 100:- rabatt på alla jeans på lindex så jag hoppas VERKLIGEN jag mår bra imorn så jag kan och prova och förhoppningsvis köpa.

En rejäl garderobsrensning behöver jag göra och hade ju tänkt göra det när jag är hemma och vårdar barn men det ingick inte riktigt i mina planer att själv bli sjuk. Får väl se om jag orkar i helgen.

Happy friday!!




Liggsår

2012-01-26 17:00:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Man får ju nästan liggsår av att ha feber! Har i alla fall suttit på en stol en stund och druckit te när min moster var här en liten stund.

Max har varit ute en stund på eftermiddan när Marcus kom hem från jobbet. Han satt på sin snowracer och Marcus drog den på gräsmattan och sen ville Max gå in. Han orkade nog inte leka mer ute men frisk luft fick han i alla fall. Nu är han i full fart här hemma!



Max ute i söndags!


Nu ska jag lägga mig på kudden igen och vila. Alvedonen jag tog runt lunch börjar gå ur kroppen känner jag.





Status

2012-01-26 10:19:04 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Status idag är mindre feber och lite mer ork. Skönt! Igåreftermiddag var det inte mycket med mig. Nu har jag laddat upp en bricka med te, vatten, äggröra och mörk choklad. Ligger i sängen med datorn i knät och passar på att vila. Max tittar på Bananer i pyjamas. Det blir mycket tv och film nu när han och jag är sjuka men det hör väl till. Det bästa idag är att Marcus slutar jobba vid 14 idag. Då ska jag bädda ner mig ordentligt i sängen och sova. Gick upp 6.30 imorse när Max vaknade.

 

Kram (förhoppningsvis en smittfri)





Då var det min tur

2012-01-25 15:06:02 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Feber, huvudvärk, halsont & värk i kroppen





Gosiga prins

2012-01-25 10:35:55 ,   Max
Jag: Vet du vad du är? Du är min gosiga prins!
Max: Nej mamma, jag är bara Max.




Kladdkaka och film

2012-01-24 20:57:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit ute och gått 4 kilometer och nu har jag ont i halsen och i huvudet. Kanske inte är så kry?!

Bakade kladdkaka tidigare ikväll och ska äta lite nu och titta på lite film. Väntar bara på att Max ska somna så att han inte kommer på oss med att äta kladdkaka och glass =)! Han hade närmare 39 grader tidigare ikväll men hoppas på att han ska sova bort den nu. Han är ganska pigg och ligger och pratar med gosedjuren i sängen. Blev en lång sovstund på eftermiddan för honom.

Kram och godnatt




Hur är det möjligt?

2012-01-24 14:57:09 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Jag har rensat Max garderob och även kartongerna med kläder han har haft. Hur är det möjligt att en 3-åring har hunnit använda alla dessa kläder under sin livstid? Och detta är inte allt. Det finns en full banankartong också. Kläderna på sängen ska jag i alla fall sälja vidare på loppis/bytardag i vår.

 

Man blir ganska effektiv dessa vab-dagar. Jag har dammsugit nedervåningen, rensat kläder, stoppat i soffkuddarna i överdragen (som jag tvättade igår) och plockat plockat plockat.... Nu ska jag väcka Max som sovit i 1,5 timme. Stackarn hade 38,8 i feber innan han somnade. Hoppas sovstunden gör att han blir friskare.

 

 





En dag till

2012-01-24 10:25:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag! Idag är det lite mer fart på Max. Igår på eftermiddagen och kvällen hade han ganska hög feber och låg bara i soffan och tittade på film. Det enda vi fick i honom i matväg var piggelinglass och julmust. Han har haft feber inatt också och sovit lite oroligt men verkar piggare nu. Skönt! Men han är väldigt snorig. Blir en lugn dag idag också och han blir även hemma imorgon. Igårkväll frös jag och hade ont i kroppen men det känns bättre idag. Vill inte bli sjuk!!

Jag håller på med projektet att bränna över bilder till skivor (dvd+r). Vi har alla våra bilder på en extern hårddisk och de senaste årens bilder finns även i min dator. Men det börjar bli utrymmesbrist på datorn så nu bränner jag ut alla på skivor som vi sen ska förvara nånannanstans än här hemma. Hur mycket man än gör back-up så kan ju allt försvinna om det till exempel börjar brinna här hemma. Problemet med detta att bränna över till skivor är att det går åt väldigt mycket skivor. Bilderna och filmerna från systemkameran tar mycket plats. Jag fick plats med åren 2002-2006 på en skiva (och då var den halvfull) och nu när jag är framme på slutet av 2010 så får jag plats med en månad på en skiva. Så det tar lite tid med andra ord =)! Men det får det ju vara värt! Hur back-upar ni era bilder?

Det bästa med att vårda barn är förmiddagarna. Sitter här med min kopp med indiskt chaite och äter mörk choklad. Sen på eftermiddan kommer jag bli rastlös och längta till jobbet igen!

Kram





Sjuklingen

2012-01-23 17:43:05 ,   Max
Lilla gubben som bara vill ligga i soffan och vila!





Nöjd!

2012-01-23 14:13:10 ,   Mode/Kläder
Jag är väldigt nöjd med tröjan som jag hittade på Lindexrean i lördags. 100:- betalade jag för den.





Vård av barn

2012-01-23 10:43:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Idag är jag hemma med Max som har feber. Vi har köpt en öronfebertermometer och jag är glad att jag litade på min mammainstinkt imorse och inte resultatet av termometern för den visade 36,9. Jag lyckades muta Max och fick använda febertermometern till rumpan istället och den visade på 37,8. Nu är det närmare 38,5. Så är väldigt glad att jag lyssnade på instinkten. Medicin tokvägrar han dock!! Men jag han borde ju inte få kramper för febern verkar ju inte stiga fort. Marcus kommer snart hem på rast och jag ska ge mig iväg och köpa flytande alvedon eller sådana där tabletter som är munsönderfallande (men de kanske bara för större barn?). Vi får se om det lyckas bättre för suppar totalvägrar han. Nåja så länge han verkar må ok så behöver han ju ingen medicin alls.

Är lite julstämning här hemma för Max tittar på Musse Piggs klubbhus firar jul =)





Hejdå helgen!

2012-01-22 21:39:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag slappar i soffan och äter popcorn. Han kikar på Wallanderfilmen på tv4 men jag känner inte för otäckheter så ska surfa runt lite och sen sova. Hejdå helgen! Nu går vi mot vardagen igen....



Vår prins i förmiddags!



KRAM




Stoppa tiden!!

2012-01-22 17:35:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Stoppa tiden, tack! Jag vill ha helg lite mer. Det är ju redan måndag imorgon och en ny vecka börjar.

För en stund sen kom Marcus och jag på att det bara är 2,5 år tills Max börjar förskoleklass. Stoppa tiden, tack! Men vi kan passera dena 3-årstrots först och sen kan vi stoppa tiden.

En sak som tiden dock får gå fort till är mitt frisörbesök om 1,5 vecka. Jag tror det är över 4 månader sen jag klippte mig och jag brukar försöka klippa mig var tredje månad och håret känns nu hemskt!





Och så lite mera mat =)

2012-01-22 09:57:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron söndag! Jag gick upp med Max vid 7 och tittade på bolibompa. Skönt att man kan sova i soffan =)!

Middagen igår blev god och lyckad. Här kommer lite matbilder.



Avokadosoppa med räkor




Repris från nyårsmiddagen: rödvinsmarinerad nötytterfilé med rödvinssås, knaperstekt bacon, sparris och parmesangratinerat potatis- och jordärtskocksmos. Till det hade jag gjort en rödlökscreme och en fetaostcreme med oliver.




Till efterrätt blev det en chokladcreme med krutonger och flingsalt (recept) och en apelsin fylld med apelsinsorbet (recept).



Idag känner jag inte alls för att laga mat men det är ju oundvikligt för något måste vi ju äta. Först ska jag till gymmet!

Kram




REA

2012-01-21 13:40:09 ,   Allmänt/Vardagsliv



Det är härligt med halva reapriset!! 270:- för Bamselinne med shorts och en skjorta till Max samt tröja, sjal och behå till mig. Det ordinarie priset skulle ha varit ca 900:-. Jag är supernöjd!!




Lördagsplaner

2012-01-21 10:05:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Det blev sovmorgon till 9 för mig idag. Skönt! Nu äter jag frukost och ska sen gå med A-C till Lindex och kika och sen ta en fika.

Resten av dagen kommer jag mest tillbringa i köket då vi ska bjuda min föräldrar på trerätters ikväll. Ni måste tro att jag inte gör annat än att laga trerätters, men min mamma fick i födelsedagspresent av oss i våras att hon och pappa vid valt tillfälle skulle bli bjudna på det hos oss. Och nu har hon valt idag =)! Menyn är hemlig men en liten ledtråd till en del av efterrätten:




Vad har ni för lördagsplaner?

Kram





PÅGÅR!

2012-01-20 20:38:28 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

FREDAGSMYS PÅGÅR! Det fick dock en paus när Marcus upptäckte att kaffebryggaren var ur funktion och han tog plånboken och åkte iväg till ICA och kom hem 10 minuter senare med en ny bryggare. Han är LITE kaffeberoende.... =)





FREDAG

2012-01-20 13:16:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Undra hur många som har den rubriken idag? =)

Hej på er! Nu lider min rast på jobbet mot sitt slut och jag ska strax gå till barnen igen. När jag kommer hem sen  så blir det att laga mat och mysa i soffan med chips, popcorn och cola. Ett vanligt fredagsmys med andra ord ♥




Så här såg dagarna och kvällarna ut för ungefär ett år sen. PACKA PACKA PACKA! Tänk att det snart är ett år sen vi flyttade in i huset. Otroligt vad tiden sprungit iväg!



"Ses" senare idag!




Vet ni vad?

2012-01-19 21:22:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tog en tur till gymmet ikväll. Vet ni när jag var där sist? I augusti. Så nu är jag äntligen igång igen. Jag har varit väldigt stel i nacken idag och suttit i princip still hela eftermiddag på instruktörskurs i hjärt- och lungräddning (jag är nu färdig instruktör) så det var så skönt att träna och få igång cirkulationen i kroppen. Jag tränade inte alls länge men värmde upp på crosstrainern och körde sen några maskiner. Märktes att det var ett tag sen för jag fick gå ner lite på vikterna på maskinerna, men absolut inte mycket. Konditionen på crosstrainern var dock jättedålig men jag har väldigt dålig grundkondition och även när jag tränade två gånger i veckan blev jag trött fort på motionscykeln och crosstrainern. Mitt mål med min träning är dock inte att bränna fett (även om det vore trevligt också) men det handlar mest om att må bra i nacken och styrka upp min rygg.

Lite stolt är jag över mig själv att jag tog tag i att komma igång igen. Och vet ni, det kändes lite som att komma hem. Härligt!

Nu dags att varva ner innan sovdags och imorgon är det fredag =)




Gomorron torsdag!

2012-01-19 08:34:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Det skulle komma massor av blötsnö under natten men ute finns det inte ett spår av snö så antar att det uteblev. Har inte regnat så jättemycket heller tror jag.

Nu är det inte långt kvar till helgen. Idag ska jag tillbringa fem timmar på livräddarinstruktörsutbildning så det blir inte så mycket "vanligt" jobb.

Nu ska jag få Max ur pyjamasen så vi snart kan åka iväg. Idag SKA vi inte bli sena!!

Kram




Fikamys

2012-01-18 16:41:14 ,   Allmänt/Vardagsliv




Hej! Det är så skönt att klockan är halv fem och vi har varit hemma ganska länge. Efter förskolehämtningen vid 14 så åkte vi och fikade. Max ville ha chokladboll och festis, som vanligt! Jag åt en tonfisksmörgås. Riktigt gott och särskilt efter maten som var på jobbet som inte är någon favorit för mig: köttfärslimpa. Jag tycker om hemmagjord men inte den på jobbet.


Marcus ska iväg och spela ikväll och jag satsar på en kväll i soffan för det är ju Sveriges mästerkock på tv och imorn är det sovmorgon för mig och Max. Härligt!

Kram




Ineffektiv

2012-01-17 21:05:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag känner mig oerhört ineffektiv på vardagskvällar. Jag har kommit in i en period då jag typ bara sitter i soffan och slappar hela kvällarna. Tvätt och städning får vänta till helgen. Marcus däremot kan få städryck även på vardagarna. Igår när jag kom hem från jobbet vid 17 och han och Max hade varit hemma i 10 minuter låg han på knäna i vår groventré/tvättstuga och dammsög under skolstället och under våra skåp. Tack tack säger jag och går och sätter mig i soffan och inväntar helgen =)!

Kan väl dock erkänna att jag inte direkt gör några rejäla storstädningar på helgen heller men man behöver ju inte göra mer än nödvändigt eller hur?!





Lång dag!

2012-01-17 20:32:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Det har varit en lång arbetsdag och när jag kom hem duschade jag och satte på mig morgonrocken och sitter nu i soffan under en filt och planerar att gå och lägga mig om nån timme för det är upp tidigt imorn som gäller.

Jag planerar att gå och fika med Max imorneftermiddag när jag hämtat honom tidigt. Onsdagseftermiddagar är så mysiga och jag vill passa på att inte bara åka hem utan att ha lite kvalitetstid tillsammans.



En fikabild från fika hos mina föräldrar för några veckor sen



Det ska bli så skönt att gå och sova snart! Godnatt ♥




Ljust

2012-01-17 10:10:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Medan jag har en lång arbetsdag (nästan 12 timmar) och därmed inte hinner blogga så bjuder jag er på några bilder hemifrån. Häromdagen sken solen ute och jag passade på att fota lite hemma eftersom det var fint ljus inomhus. Det är så skönt när alla julsaker är borta! (förutom amaryllisen men den blommar så fint).




Detta är ett tidsinställt inlägg




Böcker och film

2012-01-16 20:24:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Här pågår en lugn kväll. Jag bakade pizza igårkväll och vi åt rester från den ikväll. Det är så skönt när middagen redan är fixad. Man får så mycket tid över när man slipper stå och laga mat.

Max har badat ikväll och sen har vi läst "Aja baja Alfons Åberg" och nu tror jag att Max sover för det är väldigt tyst. Han är väldigt intresserad av att lyssna på böcker, något han inte varit tidigare, så det tycker jag är jättekul. Favoriten har varit Bamse och vi har typ bara fått läsa Bamseböcker men nu börjar han intressera sig även för andra böcker. Förutom böcker är han ju väldigt intresserad av olika tv-program. Under julledigheten så har han tittat alldeles för mycket på Musses klubbhus (på dvd). Som tur är verkar hans fantasi och lek inte ta någon skada av det utan snarare tvärtom. Han och jag har byggt ett duplohus som vi kallar för klubbhuset som han leker mycket med. Andra program han gillar är Postis Per, Meckar Micke och Byggare Bob. Ni andra som har yngre barn, vad tittar de helst på?

Nu blev det lite skrivet om Max =).

Marcus och jag har varsin semla som väntar på oss i kylskåpet så jag ska nog ta fram dem alldeles strax.

Hoppas ni haft en bra dag! Imorn ska jag jobba i typ 12 timmar så ska försöka somna i ok tid ikväll.

Kram ♥




Något som aldrig tidigare skett?!

2012-01-15 20:43:58 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag vet inte om jag klarat av det någon gång tidigare, men idag när jag var på Ikea så köpte jag bara det jag hade tänkt: lampan och en stekpanna. Det är inte ofta man klarar av det på Ikea så jag var lite stolt när jag gick därifrån.

Vi är jättenöjda med lampan, men nu börjar mitt konto känna av att det var ett tag sen lön =)!




Mörk kvällsbild


Nu slappar jag i soffan och snart är det läggdags och sen dröjer det inte länge förrän veckan är igång igen.

Kram ♥






Snabbt och fräscht

2012-01-15 13:52:00 ,   Mat och annat gott
Det har blivit mycket matprat här inne på bloggen senaste tiden och här kommer lite till. Igår blev det en snabblagad och fräsch trerätters här hemma med vänner. Avokadosoppa till förrätt, kräftpasta till varmrätt och pannacotta med smak av kaffe och honung till efterrätt.





Lugn start

2012-01-15 10:29:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Go förmiddag! Vi har en lugn start på dagen. Max vaknade tidigt men låg och slappade i soffan till bolibompa innan han kom igång och lekte. Han fick en Postis Per-gubbe med tillhörande bil av sin kompis S igår. Gissa om han är lycklig?! =)

Nu ska jag borsta till håret och sen ta en kopp te. Lutar åt IKEA-besök i eftermiddag. Jag har lite svårt att skjuta upp lampköpet till framtiden ;)






Plugginspiration

2012-01-14 13:35:31 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

På förmiddagen har jag läst lite inför en livräddarinstruktörutbildning jag har inom jobbet till veckan som kommer. Har inte hittat nån energi och inspiration att ta tid till det veckan som varit utan det kändes bättre att göra det nu på helgen. Peppade mig själv med en kopp te, lite fruktsallad och choklad. Då klarar man ju allt =)!

 

Nu ska jag väcka Max som ligger och sover!





Kinamat

2012-01-14 10:14:20 ,   Mat och annat gott

Bilden är på gårdagens mat men "mitt" kinagrytsrecept brukar se ungefär likadant ut dock lite mörkare i färgen. Det är sesamfrön på grytan.


 

Maten jag provade på att laga igår blev god. Dock så tyckte jag att det blev lite för blek smak och detta trots att jag lagt till 2 hackade vitlöksklyftor till receptet samt salt och svartpeppar. Det känns ändå som att jag föredrar det recept jag redan har på kinagryta. Kanske är det så pass bra att det blir måttstocken för andra recept.

 

Asiatisk gryta med Teriyaki-style var det jag provade igår och receptet finns att hitta här. Prova gärna och säg vad ni tycker =)!

 

Delar här med mig av "mitt" recept på kinagryta (egentligen är det mammas recept). Detta väldigt enkelt, snabblagat och går att variera på många olika sätt. Det jag skriver ner är grunden och sen kan man lägga till det man tycker om: bambuskott, wokgrönsaker, champinjoner, räkor..... osv.

 

Kinagryta

- 500 g tunna strimlor kött (brukar använda lövbiff)

- ev. lite rapsolja

- soja (ca ½-1 dl)

- svartpeppar

- 2-3 klyftor pressade vitlöksklyftor

- ca 2-3 msk färskriven ingefära

- 1 köttbuljongtärning

- 3-4 dl vatten och 2 msk maizena majsstärkelse

- curry

- valfria ingredienser efter smak: grönsaker, bambuskott, räkor, champinjoner.

 

 

Marinera köttet i soja, svartpeppar, ingefära och vitlök (och ev. lite rapsolja). Låt helst stå några timmar eller i alla fall minst en halvtimme.

 

Woka/stek köttet (ev. i omgångar), tillsätt de tillbehör du vill ha (om du har räkor så ska de tillsättas innan servering så de ej blir sega) och fräs dem med köttet, krydda med curry. Smula sönder en köttbuljong över köttet och tillbehören och red vatten med maizena och häll i.

 

Låt puttra några minuter. Vill man ha mer sås så tar man mer vatten (och ev. maizena). Det är en smaksak. Ibland har jag även haft lite kalvfond i också. Brukar tillsätta lite mer soja för att få bra färg. Måtten i receptet är lite preliminära. Jag brukar improvisera lite för att få fram rätt smak och konstistens. Det är bara att prova sig fram!

 

Servera med ris (helst basmatiris)

 

Smaska på =)

 





F R E D A G

2012-01-13 11:38:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är det FREDAG!

Jag har ca 2,5 timmar kvar att jobba innan jag ska åka och hämta Max från förskolan. Ikväll blir det fredagsmys med de klassiska ingredienserna chips, popcorn och coca-cola. Dessutom ska jag laga egen kinamat. Vi brukar göra en så kallad kinagryta som är väldigt enkel och god men nu har jag hittat ett annat recept på en gryta som jag tänkte testa ikväll. Lovar att meddela er hur det blev. Jag hoppas på succé förstås.

KRAM till er och njut av fredagskänslan.




Jeans

2012-01-12 21:43:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för alla era jeanstips! Ska kolla upp dem =)


Mina favoritjeans är dessa från Lindex:



De är lagom baggy och supersköna att jobba i. Nu måste jag dock köpa några i tightare modell och har provat en hel del men jag måste ju ha en konstig kropp eftersom jag inte hittar några som är sköna. Att jeansen är sköna är väldigt viktigt för annars använder jag dem inte.


Jag kom hem från jobbet 18.30 och efter mat, läggning av Max, telefonsamtal, dusch, ansiktsmask och hamnade jag i soffan framför Sveriges mästerkock och nu Biggest loser. Tidigt morgon imorn med och sen är det helg ♥

Godnatt




Maxbild

2012-01-12 08:51:00 ,   Max

 

Bild på min prins från förra veckan! Kom på att han inte varit i bild här på bloggen på ett tag.





Ruskig start på dagen

2012-01-12 08:42:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Allvarligt talat, vad är det för väder vi har? I förrgår var det snö, igår var det strålande sol och plusgrader (dvs ingen snö på marken) och idag ösregnar det. Suck!! Riktigt ruskväder.

Max och jag sov till 7.15 imorse. Jag älskar dessa torsdagmornar när vi kan ta det lugnt. Det bästa med torsdag är dessutom att det innebär att det snart är fredag. Fredagsmys here we come!

Önskar er en bra dag!


Är det någon som läser här inne som har tips på bra jeans. Jag är i stort jeansbehov!!!




Nu är de borta

2012-01-11 21:39:57 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Hej! Idag har jag tagit bort alla stjärnor och adventsljusstakar ur fönstrena. Julgranen är dock kvar för jag orkade inte ta bort allt pynt men hoppas på att göra det imornkväll.

 

Jag började jobba kl. 6 imorse och gick upp vid 5 och var faktiskt relativt utvilad när jag vaknade. Orsaken? Jag gick och la mig 21.15 igår. Nu börjar jag känna mig trött men det är ju inte så konstigt när man går upp tidigt men det har varit väldigt skönt att känna sig pigg på dagen vilket jag inte brukar göra på onsdagar.

 

När jag hade hämtat Max på förskolan i eftermiddags så åkte vi och handla innan det blev en tripp till Bra & begagnat där jag hittade fina fodrade gummistövlar till Max för 30:- och sen fikade vi lite.

 

Ikväll har jag ute och gått nästan 5 km med A-C. När jag kom hem hade Marcus bakat muffins. Jag kom på att vi hade philadelphiaost i kylen så det blev frosting till dem. Lite väl onyttigt efter en promenad... men men =)

 

Kram till er och hoppas ni haft en bra dag ♥

 

 





Dumplings

2012-01-10 17:04:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu är arbetsdagen avklarad och Max och jag har varit hemma en timme. I ugnen står en Icas bordskyckling och jag ska strax koka potatis och morötter och sen göra sås. Max tittar på Meckar Micke. Han var överlycklig imorse när han fick åka till förskolan. Marcus berättade att han skrattade på vägen dit. Han var glad när jag kom och hämtade honom också och efter lite lek på sitt rum varvar han nu ner i soffan innan maten.

Jag är så glad att Sveriges mästerkock är tillbaks på tv. Igår när jag såg det var det nästan som att jag kände dofterna från den goda maten. En av de sökande bjöd på dumplings på sin audition. Är det någon som gjort sådana nån gång? Jag är lite nyfiken på att prova. Jag har inte smakat det heller. Skulle vara kul att testa. Jag får leta recept och se om jag vågar mig på det till helgen kanske?! Tipsa gärna om ni har någon erfarenhet av det!







Måndag 9 januari

2012-01-09 22:01:34 ,   Måndagslista

 

  • jag somnade fort igårkväll och sov gott hela natten tills idag. Var oväntat eftersom jag haft svårt att somna i över en veckas tid.
  • jag just nu sitter och dricker en kopp med kvällsro-te och äter en knäckemacka med kokt ägg, citronmajonnäs och löjrom (blev över efter att jag gjort romsås till lax igår)
  • Max gav så gosiga kramar innan han somnade. Jag längtar tills jag får hämta honom på förskolan imorneftermiddag.
  • det snöar ute =)
  • jag nu ska få gå och lägga mig. Ska bara göra några drag i wordfeud innan jag somnar =)

 

Just nu





Och så var det kväll igen...

2012-01-09 20:03:38 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

.... och en kompetensutvecklingsdag med jobbet är till ända. Eftersom jag och Marcus har samma yrke inom samma kommun så var vi på samma föreläsning idag. När vi arbetat färdigt vid 16.30 åkte vi till mina svärföräldrar där Max varit hela dagen (sen 7.30 imorse). Han ville inte åka hem, som vanligt, och vi fick pannkakor att äta, TACK, och sen kom vi hem vid 18.30.

 

Jag känner mig frusen, trött och har påbörjan till halsont (för typ tredje omgången på några veckor). Ska lägga mig i soffan och titta på säsongspremiären av Sveriges mästerkock.

 

Kram till er!





Kvällsbad med tända ljus

2012-01-08 21:51:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter i soffan och känner mig alldeles ren. Har badat och hade tända ljus i badrummet. Mys! Nu ska jag strax krypa ner i rena sängkläder och förhoppningsvis somna i okej tid för imorn så väcker alarmet mig 6.30.

Vardag, here we come.....





Vill ha!

2012-01-08 12:23:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Har spanat runt på IKEAs hemsida och denna golvlampa skulle bli fin i vårt vardagsrum. Den får det nog bli!!





Gomorron och filmtips!

2012-01-08 10:13:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron söndag! Usch så jobbigt det är att stiga upp på morgonen. Jag är som helt klubbad. Somnar alldeles för sent på kvällen (eller rättare sagt natten). Men imorn börjar ju vardagen på riktigt för oss allihopa (Max ska dock vara hos sin farfar imorn för förskolan är stängd) så då är det uppstigning nån gång mellan 5 och 6.30 beroende på vilken dag det är.

Vi inväntar strax lekbesök av Max kusiner N och A och i eftermiddag ska vi fira min morfar som fyllt år.


Igår när jag kikade in på Gizmolinas blogg tipsade hon om filmen Something borrowed som hon rekommenderade. Jag hittade den på digitalboxen och vi hyrde den. Jag tyckte den var jättebra! Ny romantisk favorit.




Hoppas ni får en bra söndag! Antar att vardagen börjar för många imorgon om den inte började redan förra veckan (det gjorde ju min men bara två dagar)!

KRAM




Lördagsmys

2012-01-07 21:21:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Vi sitter vid teven och småtittar på Jönssonligan (jag försöker övertala Marcus att vi ska se Mitt stora feta grekiska bröllop som börjar om några minuter) och bloggar och wordfeudar.

Vi åt lunch hos mina föräldrar idag och Max lekte med kusinen N. På eftermiddagen/kvällen har vi varit på kalas hos vår kompis S som fyller 29 år idag. HURRA! Vi smaskade tårta, godis och provade på att åka skidor i hans lägenhet (tv-spel). Sen blev det att åka hem med en övertrött Max som somnade gott här hemma efter att ha ätit lite makaroner.

Marcus och jag fick äta mat i lugn och ro samtidigt som vi tittade på Stjärnorna på slottet. Nu ska vi strax ta fram chips, popcorn och coca-cola.

Trevlig lördagskväll ♥





Inspirerad

2012-01-07 15:28:13 ,   Inredning/Hemma hos oss
Visst skrev jag för nån vecka sen eller liknande att jag aldrig ville ta bort julsakerna? Jag tar tillbaks det. Nu vill jag att framförallt granen ska plockas ner. Får se om det blir så ikväll eller kanske imorn. Vi har varit och köpt en hög vas och lite dekoration att ha i som ska stå där granen står nu. Måste fixa nån pall att ställa den på också så den kommer upp en bit. Blev lite dekoration över så satte det i en vas jag har sen tidigare och ställde på byrån i hallen. Blev fint.

Högt på listan över det som ska köpas inom kort är en helfigursspegel till hallen och en golvlampa till vardagsrummet. Det är mycket annat som jag också vill ha men it´s all about the money =)!



Det rosa glaskrosset som jag la längst ner ligger lite ojämnt ser jag. Tur att man fotar så att man ser vad som behövs rättas till.




Grekisk pytt

2012-01-07 10:55:41 ,   Mat och annat gott
Här kommer recept på en favorit hos oss: Grekisk pytt. Receptet är hämtat härifrån men jag har gjort några modifieringar. Igår provade vi för första gången att göra det med kyckling i stället för fläskfilé och det var godare tyckte vi så därför skriver jag kyckling i receptet, men man kan även använda fläskfilé (och säkert annat kött också)


Grekisk pytt
(räcker till 4-5 personer tror jag)



  • ca 600 g kycklingfilé
  • ½ dl soja
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite rapsolja & olivolja
  • 2 paprikor
  • potatis (ca 2 per person)
  • 1 rödlök (jag hade två scharlottenlökar för får ont i magen av rödlök)
  • 2 paprikor i valfri färg
  • en förpackning fetaost
  • oliver
  • soltorkade tomater
  • salt
  • peppar

Servera med tzatziki (creme fraiche/matyoghurt, riven gurka, vitlök, lite svartpeppar och olivolja) och ev. en sallad och bröd

Vad man vill ha ovanpå: paprikor, fetaost, oliver, soltorkade tomater är självklart valbart. Marcus gillar inte oliver så det har vi bara på halva och vi är inte förtjusta i soltorkade tomater så det väljer vi bort

 

Skär kycklingfilén i strimlor. Marinera i soja, lite rapsolja, sambal oelek, ingefära och vitlök. Låt stå. Skala och skiva potatisen i klyftor och lägg i en smord form. Ringla över olivolja, salta och peppra och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Potatisen ska nästan vara färdig. Lägg på lökstrimlor, och kycklingen med marinad och bre ut över potatisen. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills kycklingen är färdig (utan att ha blivit torr). Lägg på paprikaringar, strö fetaost över, ev. soltorkade tomater och oliver.

Tidsgränserna, dvs. hur länge det ska vara i ugnen får man prova sig fram. Beror lite på hur ugnen är.

 

Smaska på =)





I väntan på maten

2012-01-06 17:51:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Maten är i ugnen och jag surfar runt lite på nätet i väntan på att maten ska bli färdig. Jag älskar vår "bardisk" i köket men måste köpa stolar också så att man kan sitta. Så länge får det vara ståplats.



Önskar er en mysig kväll ♥




En extra dag

2012-01-06 15:08:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Skönt med en extraledig dag. Här hemma är det stökigt och oinspirerande. Marcus ska strax röja i köket och dammsuga på nedervåningen. Jag tänkte ta med mig Max och åka och handla. Vi har bjudit in mina svärföräldrar på lite mat ikväll. Max sover, fast han inte ska, och vägrar stiga upp ur sängen utan härjar och skriker ut sin 3-årstrots!

Handlingslistan är i alla fall färdig så går han inte upp nu så får han inte följa med. Så det så!




Mysbyxor deluxe

2012-01-05 21:00:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Här pågår slapparkväll! Dessa vita velourmysbyxor fick jag av mina föräldrar i julklapp. Supermysiga. Max har badat i badkaret och nu försöker han somna. Det är sena vanor så här på hans jullov. Hoppas han sover länge imorgon =)!

 

Just nu visas Sportspegelns årskrönika och sen blir det att hyra nån romantisk komedi via digitalboxen. Får se vad det blir för nån. Telia tar nu bara 29:- för att hyra via boxen så det är ju ett bra pris!

 

Kram till er





Fredagtorsdagsmys

2012-01-05 12:44:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då är det snart helg igen. Lagom med två-dagars arbetsvecka. Tänk om det alltid kunde vara så! Får kalla det för torsdagsfredagsmys ikväll

Igår hann jag inte träffa Max så mycket och han blev rejält pappig av det. Han skulle absolut inte krama mig när jag skulle gå till jobbet imorse. Men så när jag hade tagit på mig skorna kom han springande: Mamma mamma du kan få en kram. Sen sprang han och lekte igen. När jag skulle gå ut genom dörren och ropade hejdå så kom han igen. Mamma du kan få en puss. Han är så go! Igårkväll när jag kom hem från shoppingen var Max och Marcus uppe i Marcus musikrum och hade hög musik på och stod med varsin gitarr båda två. Snacka om att känna mig som tredje hjulet. Jag passar inte riktigt in med min tvärflöjt =).

Nu är det strax dags att återgå till jobb igen....




Shoppingkväll

2012-01-04 21:32:13 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej! Idag har jag jobbat 8-16.30 och när jag kom hem var mamma här och hälsade på och frågade om jag ville med och shoppa så vi åkte iväg. Åt mat på soppingcentret och gick i affärer. Mamma handlade lite kläder medan jag, typisk småbarnsmamma, bara köpte en öronfebertermometer. Provade dock en hel del jeans (och den rödvita tröjan på bilderna nedan), som jag behöver, men inga satt bra.

 

Nu ska jag dricka lite kvällste och bara ta det lugnt ♥

 

 

 

 

 





NEJ!

2012-01-03 22:59:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni anar inte hur tungt det känns att åka och jobba imorn. Det är inte själva jobbet som är jobbigt utan bara det att åka iväg och vara borta hela dagen. Och att jag måste gå upp vid 7 (vilket jag annars brukar klassa som sovmorgon men nu har jag kommit in i lata vanor) och inte kan sitta uppe hur länge jag vill ikväll.

Jag hade tänkt att gå och lägga mig kl. 23. Det är visst klockan nu.....


Ooops....

KRAM ♥




Kräftsoppa, aioli och parmesanchips!

2012-01-03 22:50:17 ,   Mat och annat gott


Jag har fått förfrågningar på recept på nyårsmaten och här kommer recept på kräftsoppa, aioli och parmesanchips.

Kräftsoppa

-2 st grovrivna morötter
-2 msk margarin
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- ca 2 vitlöksklyftor
- svartpeppar
- 400 g kräftost (en stor burk)
-1 burk creme fraiche (2 dl)
- dill (en förpackning)
- en burk med kräftstjärtar (eller mer om man vill)

Jag har fått receptet från min moster och hon brukar ha hackad chili i soppan också för att få lite mer sting i den. Jag hade i lite sambal oelek när jag gjorde den.

Fräs morötterna i margarinet och strö över vetemjöl, vatten och buljongtärningarna. Låt det koka ihop. Pressa sedan i vitlök och krydda med svartpeppar. Tillsätt creme fraiche och kräftost och rör ihop. Så här långt kan soppan förberedas. Jag lät den sen stå kallt och innan servering när jag värmde upp den så tillsatte jag dillen och sedan kräftstjärtarna.


Aioli

- 2 äggulor
- salt
- 2-3 pressade/rivna vitlöksklyftor
- 1 msk citron
- 1,5 dl rapsolja
- 1 dl creme fraiche

Alla ingredienser ska vara rumstempererade. Vispa äggulor, salt, vitlök och citron med elvisp. Tillsätt sedan oljan försiktigt droppande under kraftig vispning. Detta för att det inte ska skära sig. Tillsätt sedan creme fraiche


Parmesanchips

Jag utgick inte från något recept utan jag hade ugnen på ca 200 grader och la riven parmesanost på en plåt som hjärtan och plattade till. Saltade och pepprade lite. Sedan var de inne i ugnen tills de var gyllenbruna. Ta ut och låt stelna. Jag hade dem för kort tid i ugnen. Var rädd att de skulle bli brända men istället blev det för mjuka. Men man lär av erfarenheterna =). De smälte gott i soppan sen.


Om ni provar på att laga detta så kommentera gärna. Alltid roligt att höra om ni tycker det är lika gott som jag tycker!




Biblioteksbesök och lekbesök

2012-01-03 11:37:15 ,   Allmänt/Vardagsliv



Hej tisdag och sista dagen på min julledighet! Marcus och Max har precis åkt till biblioteket för att lämna tillbaks böcker och låna nya (på bilden berättar Max det när jag skulle fota zinkhuset bredvid teven). Jag dricker te och äter mörk choklad, repris från igår, och hoppas att det ska bota min hals som ömmar lite.

Skapade en ny mapp för bilder nu. Mappen 2012 och sedan mappen januari. Det finns väldigt många bilder i min dator. Alla är back-upade på extern hårddisk men jag tror att min dator är på sluttampen av sitt liv och därför har jag beställt hem skivor så att jag kan bränna ut alla bilder också. Vill ha dem på minst två ställen. Här i datorn har jag alla bilder från september 2008 till nu medan det på min externa hårddisk finns bilder ända från början av 2000-talet. Man kan aldrig ha för mycket back-up på värdefulla minnen! Jag hoppas dock att datorn ska överleva lite längre när den blir tömd på en del bilder. Målet är att den ska klara sig tills juni då jag fyller 30. Tänkte att det vore en bra grej att önska sig pengar till i present. Får väl se om jag kan låta bli att köpa en ny innan dess....

Hoppas ni får en bra dag! Vi ska ha lekbesök av R med mamma C och lillebror B på eftermiddan!




Måndag 2 januari

2012-01-02 20:01:05 ,   Måndagslista

Jag har varit lite oflitig med måndagslistan under hösten men ibland kommer jag liksom på det och jag tycker ju det är ett bra sätt att starta veckan på och denna gång att starta året på =)

 

  • Max nu har varit blöjfri dagtid i en vecka nu. Det går framåt men inte direkt strålande.
  • Max och jag haft en mysig eftermiddag då jag fick prata och fika med A-C och Max leka med S.
  • Jag har haft långledigt över jul och nyår och det har varit fantastiskt skönt.
  • jag ska ligga i soffan och läsa bloggar och titta på tv hela kvällen i hopp om att det hindrar mig från att bli sjuk. Har en hals som gör ont och en kropp som värker lite smått.
  • mitt vita zinkhus som jag fick i julklapp är så fint bredvid teven.
  • för att vi haft en nästintill perfekt jul och ett roligt nyårsfirande med vänner
  • jag blir så glad av att läsa bloggar
  • jag är nöjd med min nya bloggdesign. Det är mycket roligare att blogga nu!

 

 

 





Detta är verkligen vardagslyx

2012-01-02 12:08:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad lyxigt det känns att på en vardagförmiddag sitta i soffan och dricka te, äta mörk choklad och blogga. Max sover och Marcus lagar mat. Detta kan jag vänja mig vid!

Känns lite tungt att jag ska jobba på onsdag igen. Denna ledighet har varit väldigt välbehövlig.





Tunika

2012-01-02 11:46:04 ,   Mode/Kläder
Denna tunika/klänning hade jag på julafton. Den finns här på ellos. Jag gillar att jag kan använda den fast det inte är jul längre!  Den känns användbar. Jag köpte den när jag hade en rabattkod på 40% så billig blev den också (ord. pris 199:-).





2011

2012-01-01 23:40:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det har ju blivit lite tradition för mig att göra en summering av året som gått. Här och här hittar ni summering av 2008 och här av 2009 och här av 2010. Och nu ska jag alltså skriva lite om 2011. Har ju hänt mycket under året som inte berörs här men några utvalda delar vill jag dela med mig av!

När jag spontant tänker på 2011 så tänker jag på nytt hus och nytt jobb som var nya stora delar av livet. Den 1 januari började min tjänst på 75% på förskolan där jag jobbar. Från och med 1 juli så bytte jag tjänst fast jag är kvar på samma förskola och avdelning och har jobbat 100% under hösten. Vardagspussel är ett ganska beskrivande ord för detta år som ju är det första året som både Marcus och jag har jobbat hela året båda två. Vi har varit tillsammans i snart 8 år men många års studier och sedan mammaledighet för mig har gjort att vi tillsammans inte varit ute i arbetslivet någon gång och dessutom hamnade vi inom samma yrke! Jag kan i alla fall konstatera att vi har klarat vardagspusslet bra både jag, Marcus och Max. Den sistnämnde är ju den vi allra mest värnar om och han har varit lagom antal timmar på förskolan och fått mycket kvalitetstid med oss. Det är prioritet nr 1.


Den 1 mars flyttade vi in i vårt hus och början av 2011 minns jag mest som en massa kartonger i vår lägenhet.

 

En lägenhet som vi bodde i i fem år som bar på en massa minnen. Det var där vi flyttade in som nygifta, där som vi pluggat, där som Max tillbringade sina första 2,5 år. Vaknätter med skrikig bebis, massor av bebisgos, där Max tog sina första steg osv..... När vi låste dörren för sista gången för att sen lämna ifrån oss nycklarna så kändes det lite sorgligt faktiskt. Men nu har vi ju gått in i en ny fas i livet i vårt hus som vi har bott 10 månader i nu. Vi har fått uppleva årstidernas förändring och det mest fantastiska är självklart sommaren. En sommar med egen trädgård, ett underbart uterum och fantastiska grillkvällar. Nu är vi hemma ♥

 

 

 

Under sommaren var vi lediga och hade en solig och underbar semestervecka på Västkusten. Förutom den så har vi mest varit hemmakring. Hemmakära som vi är =)!


När året började var Max 2 år och 3 månader och nu när året slutat så är Max 3 år och 3 månader. Han har under året exploderat med ord och vi har i omgångar kämpat med att sluta med blöja, vilket vi håller på med nu och nu hoppas vi det är utan återvändo! Max slutade med välling i somras och har slutat med napp på förskolan men han har den här hemma när han ska sova (och dessvärre en del på dagarna nu när han är ledig). Han börjar med andra ord bli en stor kille. En stor kille som vi älskar över allt annat och som blir alltmer underbar att umgås med. Älskar att lyssna på hans resonemang och funderingar om olika saker. Sen så har han ärvt en stor dos envishet från sin far och den envisheten skapar en del osämja ibland =). Om jag ska sammanfatta vad Max gjort under året så har han lekt. Oj så han har lekt! Han har sådan otrolig fantasi och är väldigt kreativ i leken och det är mycket rollekar med legogubbar, bilar, traktorer m.m.




Min tidigare årssummeringar har handlat en del om min besvärliga hälsa. Om väldigt jobbig magkatarr med ständigt illamående och om bedövande huvudvärk. Det känns ganska skönt att nu bara konstatera att det var tidigare år. Nu är jag på banan! Förut var dessa hälsoproblem en stor del av livet, nu en liten.

Vi har haft det tufft med att Max har haft feberkramper i två omgångar och vi fått åka till akuten men vi hoppas att vi gjort det för sista gången och att det växer bort snarast!!


Inför 2011 visste jag att det var nya saker på gång i livet med nytt jobb och nytt hus men 2012 känns som ett väldigt oskrivet blad. Och jag känner mig väldigt nyfiken på vad jag kommer skriva om ett år när jag ska sammanfatta året. Let it begin....


När jag skummade genom alla mappar med bilder från året så var det väldigt många bilder på mat så jag kan konstatera att jag har lagat hemskt mycket mat under 2011 =)!

KRAM




Trött

2012-01-01 14:34:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är ni trötta idag? Jag somnade vid 3 och vaknade 7 när Max ville upp. Sen sov jag några timmar i soffan framför bolibompa. Men jag känner mig ändå jättetrött. Hur ska då de som dessutom dricker alkohol på nyårsafton må?!

Nu ska jag väcka Max som sovit en timme och så ska vi gå ut. Det har snöat så är vitt ute. Bäst att passa på att ta fram nya snowracern medan snön ligger kvar.

Kram




Nyårsafton

2012-01-01 12:18:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer en liten bildbomb från gårdagskvällen!






Dukat till fest




Mingel i hallen






Förrätt: Kräftsoppa med vitlöksaioli och parmesanchips (skulle varit hjärtformat)




Varmrätt: Potatis- och jordärtskocksmos (i vita formen till vänster), rödvinsmarinerad nötytterfilé, knaperstekt bacon, sparris, parmesanost, rödvinssås och en creme fraiche-bearnaise (i plåtformen)




Efterrätt: Creme brulee med smak av apelsin, hallonpannacotta och mörk choklad med havssalt




Barnmeny: makaroner och köttbullar med gurkstavar och sedan glass till efterrätt.




Vi ♥



Tomtebloss på balkongen. Vi stod där ute och tittade på alla fyrverkerier runt omkring efter tolvslaget






GOTT NYTT ÅR!

2012-01-01 02:33:48 ,   Allmänt/Vardagsliv

fxcam_1325380005 (MMS)

GOTT NYTT ÅR mina fina bloggläsare. Vi har haft en festlig kväll här hemma med vänner. Nu är klockan mycket och det ska bli skönt att sova. Godnatt!