Vårväder

2014-10-28 16:07:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mina älsklingar för några veckor sen!
 
Hej! Idag är det vårväder med höstfärger ute. 14 grader i skuggan och soligt har det varit på eftermiddan. Jag slutade tidigt från jobbet och skyndade mig hem, lämnade bilen och promenerade och hämtade barnen. Var riktigt skönt. Sen när vi kom hem så åt vi mellis ute, lekte i sandlådan och hoppade på studsmattan (vilket antagligen var sista gången för vi ska slänga den. Den är gammal).
 
Nu är det skönt att vara inne och jag sitter med en kopp te vid bordet och redigerar lite bilder medan Max ritar uppe på sitt rum och Ebba äter äpple och tittar på Pippi. Sen så tänker jag om och om igen hur lycklig jag är över att jobba 80% och få komma hem tidigt med mina barn tre dagar i veckan. Jag önskar att alla som har barn skulle utnyttja förmånen att gå ner i tid.
 
Kram
 
 
 




"Sätt i ett kort"

2014-10-26 21:59:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Och så var denna helg i princip över men den har känts lång för jag vabbade i fredags. Och i fredags vände det för Ebba. Efter 3,5 dygn då hon haft så ont av sina blåsor att hon bara kunde äta välling så kunde hon börja äta lite russin. Och igår åt hon mat igen och nu är hon som vanligt. Underbara, spralliga, envisa och ursöta Ebba!! Kan du vara frisk lite längre än en vecka nu, tack!
 
 
 
Imorse vaknade jag och Marcus av att det lät från en leksaksdator som barnen har. "Sätt i ett kort", sa den och spelade en melodi. Ungefär var tjugonde sekund lät den. Jag sprang ner och letade efter den och sen upp igen för den var visst uppe.... men inte lätt att höra när man är alldeles nyvaken. Ja så började vår dag.
 
Det har varit en riktig myshelg och vi har varit hemma mycket tillsammans. Men barnen har varit lite rastlösa. Nu ligger höstlovet framför oss. Marcus och barnen är lediga i slutet av veckan men jag jobbar förhoppningsvis hela veckan!
 
Kram




Fransk kycklinggryta

2014-10-24 09:45:24 ,   Mat och annat gott
 
Här kommer recept på en maträtt jag lagade förra veckan som jag tyckte var väldigt enkel och god :). Receptet är från arla.se. Det som är bra på den sidan är att du kan ställa in hur många portioner du vill göra. Jag brukar välja 6 portioner för då kan alla äta sig mätta och så blir det lite över till nästkommande dag också!
 (jag har gjort lite justeringar i receptet jag skriver)
 
  • 600 g kycklingfilé
  • ca 300 g champinjoner
  • Smör
  • 3 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 1-1,5 hönsbuljongtärning (jag tyckte det blev lite väl salt med 1,5 men är ju en smaksak)
  • 3 msk mild senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk timjan
  • svartpeppar
  • Persilja till garnering (det hade vi bredvid för annars äter inte Max)
Skär kycklingen i strimlor och champinjonerna i bitar. Fräs dem i smör. Tillsätt grädde, buljong, senap och vitlök. Koka i ca fem minuter. Smaka av med timjan och svartpeppar. Garnera med persilja. Vi åt det tillsammans med kokt potatis men kan tänka mig att det passar med både potatisklyftor, ris och bulgur.
 
Smaklig måltid!
 
 




Varannandagsvab

2014-10-22 10:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Ja idag är det jag som vabbar igen. Igår var det Marcus. Jag hann undan en del måsten på jobbet igår så det var skönt. Det var dock mycket lugnare att vabba i måndags då Ebba var trött men på hyffsat humör. Inatt har hon skrikit i ca 10 minuter varje timme och är arg och ledsen nu också. Hon har ont i munnen och kan knappt äta.
 
It´s gonna be a long day.....
 
 
 




Läkarbesök

2014-10-20 10:50:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Goförmiddag i regnvädret. Usch vilket väder. Jag är mycket glad att vi inte glömde att ta med Max stövlar till skolan idag vilket jag höll på att göra.
 
Ebbas feber verkar borta MEN hon har två stora blåsor på tungan så är lite sisådär med ätandet. Antagligen har hon fått höstblåsor. Ja vi kan ju lika gärna klara av det också.....
 
Jag tänkte ju plita ner några rader angående mitt läkarbesök förra måndagen. Vill inte gå in på vilka tester jag tagit och ska ta osv. men vill i alla fall berätta om en sak som gav effekt. Jag hade ju väldiga besvär med tryck och smärta i brösttrakten och det var riktigt obehagligt. När jag pratade med läkaren förra veckan så kom vi in på att jag gjorde en gastroskopi för några år sen och den visade att jag har ett litet bråck på magmunnen. Så läkaren bestämde att vi skulle prova att medicinera mot det med omeprazol vilket jag ätit en del tidigare i livet pga halsbränna och sura uppstötningar. Dessa besvär har jag inte alls haft nu. Jag åkte till jobbet efter läkarbesöket och hade det riktigt jobbigt med både andning, tryck och smärta i bröstet. Tog första tabletten när jag fram till jobbet och efter 2 timmar lättade trycket och smärtan. Andra tabletten tog jag på kvällen och när jag vaknade i tisdagsmorse var besvären borta. En helt otrolig befrielse!! Kände mig som en ny människa.
 
Nu är ju inte riktigt allt frid och fröjd för tungandningen finns fortfarande kvar så grundproblemet återstår ju och jag känner av smärta i bröstet stundtals också men inte alls i samma grad som förut. Och det blir fler tester och undersökningar för det men man får ju ta en sak i taget.
 
Nu ska jag fortsätta vabbandet med Pippi på teven och en stundtals ledsen Ebba som vill äta men får ont.
 
 
 
 




Håller inte vad jag lovar

2014-10-19 11:06:50 ,   Allmänt/Vardagsliv


Hej! Vi är hos Marcus syster med familj över helgen och ska åka hem i eftermiddag. Väldigt skönt att komma iväg och andas lantluft några dagar.

Jag håller inte riktigt vad jag lovar här i bloggen. Skulle ju skriva om resultatet efter läkarbesöket i måndags o sen har jag ju planerat att dela med mig att matrecept. Det hinns nog med imorn för då blir det vab. Ja, en vecka fick vi vara hyffsat friska och igårkväll fick Ebba feber....




Hangin´ out

2014-10-13 22:06:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Idag är första dagen på 3,5 vecka som vi hela familjen varit där vi ska vara på vardagar. Jag och Marcus på våra jobb, Max på skolan och Ebba på förskolan. Nu hoppas vi det förblir så ett tag framöver.
 
Igår fick vi ställa in våra planer pga att Max vaknade med hosta. Så vi var hemma hela dagen och bara tog det lugnt för att motverka att det skulle utvecklas till nåt mer och det funkade. Var väldigt skönt att bara vara hemma. Just hanging out. I lördag var det lite högre tempo med besök av min bror med familj, sen lite fotografering i skogen av kompisars barn (blev några foton på Ebba och Max också fast det inte var tänkt så) och sen på kvällen bio och mat med två tjejkompisar. En riktigt bra dag med andra ord och jag mådde hyffsat bra hela dagen.
 
 
 
Nu är det dags att sova så jag har lite energi imorgon också. Har varit hos läkare idag men mer om det nån annan dag! Imorn väntar jobb 7-19 så det dröjer många timmar innan jag får gosa med de på bilden igen :).
 
Kram




Grått

2014-10-09 08:58:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Idag känner jag mig lika grå i sinnet som vädret ute. Usch så arg jag är på att jag inte mår bra!!! Vill för sjutton bara kunna andas normalt och jag tycker att det är katastrof att det är tre månader sen detta började. Jag sätter stort hopp till mitt läkarbesök som jag har på måndag.
 
Hoppas jag klarar arbetsdagen. Vill så gärna jobba och må bra :(
 
Igår vabbade jag. Strax kommer Marcus hem från sitt jobb (han har jobbat sen kl. 6) och är med Ebba och så ska jag åka till mitt jobb. Imorn får hon vara hos sin farmor och farfar. Hon är fortfarande snorig och hostig men går åt det bättre hållet i alla fall.
 
Kram
 




Hosta it is!

2014-10-06 08:47:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Blev visst ingen vanlig vardag idag heller för Ebba hostar, har sovit oroligt inatt och är lite snorig så hon blir hemma idag. Alldeles strax kommer Marcus hem från jobbet och jag ska åka till mitt jobb. Ja det är sannerligen många små bassilusker i höstluften!
 
 
Ebba igår på väg till skogsdungen vid vår gata. Hon och Max skulle bygga koja.
 




Tills vi är tillsammans igen

2014-10-05 22:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Det är läggdags...typ nu! Men jag fick bara lite lust att blogga först. Idag har vi sålt vår barnvagn som Ebba hade när hon var bebis. Ni som läst bloggen ett tag var ju med i min jakt på den perfekta vagnen. Och så glad jag var när jag hade köpt den, eller snarare fyndat den. Nu är det några andra som får glädjas med den istället. Kändes faktiskt lite i hjärtat när de åkte iväg med den.
 
Imorn ska jag jobba. Har ju inte varit på jobbet på 2,5 vecka så känns konstigt men ska bli kul. Dock så kommer jag sakna de övriga i min lilla familj. Ibland tycker jag det känns så brutalt att vi alla är på olika ställen dagtid på vardagar. Nu sitter jag här och längtar tills imorgoneftermiddag när vi alla är hemma och tillsammans igen ♥.
 
 
Bild från i maj
 

Dags att krypa ner bredvid Ebbsan som redan ligger i vår säng. Läsa lite bok ska jag också göra om inte ögonlocken går igen direkt. Håller just nu på och läser Denise Rudbergs "Bara tre kan leka så".
 
Kram och godnatt!
 




Måendet, allergisk reaktion och klossinköp!

2014-10-04 20:51:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej lördagkväll! Så skönt att sitta i soffan med tända ljus. Idag har jag varit på bytardag på förmiddan och fyndade bland annat klossarna på bilden ovan. Roliga att ha när man fotar så de är jag nöjd med.
 
Mitt mående är upp och ner. Idag har jag mått jättebra trots att jag sovit lite för lite natten till idag men igår mådde jag inte alls bra på eftermiddagen. Nu hoppas jag verkligen att jag ska få må bra kommande dagar också för planen är att jag ska jobba på måndag.
 
I förrgår fick Ebba i sig ägg på förskolan (var majonnäs i en sås) så hon fick nässelutslag på magen. Vi fick sitta fyra timmar för observation i väntrummet på barnmottagningen/akuten. Inte så kul men allt gick ju bra och reaktionen gick ner med hjälp av allergimedicin. Så ingen allvarlig reaktion såsom i januari.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av lördagkvällen och hålla tummarna för att fröken kväll- och nattkrångel sover gott ♥
 
 




Ebba, Totte och Malin

2014-10-02 16:01:00 ,   Ebba
Ebba har blivit otroligt förtjust i boken Totte och Malin. Hon väljer alltid den till kvällsläsningen innan läggdags. Boken är ju skriven på 70-talet så när vi läser boken byter vi ut äldre benämningar till snopp och snippa. Varje gång vi läser boken och kommer till raderna "...nu är inte Totte och Malin lika längre" så instämmer Ebba och säger "nej". Och häromkvällen när vi läste så avbröt hon mig och sa "Ebba bygga koja". Så igår byggde vi en koja här hemma och där i satt hon med sin Totte och Malin bok och bläddrade och bläddrade. Om och om igen. "Totte Main ika" hör man att hon sitter och säger och pekar på bilderna.
 
 
 
Ebba har också blivit väldigt intresserad av att rita. Små små krumelurer sitter hon och ritar och sen vill hon att vi ritar gubbar. "Pappa, Ebba, Mamma, Mack, Totte, Main"
 
 
 




Myrsteg

2014-10-02 09:42:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det går framåt. Mått lite bättre senaste två dagarna. Inte helt bra, men som jag mådde innan förkylningen/infektionen. Hade tänkt ringa vårdcentralen idag igen men orkar inte känna mig nertryckt så skjuter upp det tills imorn.
 
Idag är Ebba på förskolan igen så nu ska jag njuta av att vara själv hemma och verkligen kunna vila i lugn och ro några timmar innan familjen kommer hem igen. En kopp te och lite mörk choklad och bönderna från igår på tv får bli förmiddagens aktivitet.
 
Mitt favoritte just nu!!