Dags igen

2013-06-30 23:36:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så fort tiden går när man grejar med fotobok. Ja nu är det dags igen! Jag har ju gjort en fotobok för varje år till Max. Nu har jag påbörjat boken för hans femte år. Den kan ju inte göras klar förrän han fyller fem år i september men jag brukar försöka göra färdigt fram till födelsedagen så boken kan beställas när födelsedagen varit.
 
Roligt är det och jag glömmer bort både tid och rum. Men en liten Ebba har kallat mig till verkligheten genom att gråta på övervåningen. Lilla gumman var varm och tempen visade 38.4. Hon fick alvedon så hoppas hon sover gott nu.
 
Jag ska avsluta fotoboksfixandet för idag och gå och lägga mig.
 
Godnatt!
 
 




Kalasfeber

2013-06-30 21:57:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken fyndig rubrik jag fick till tycker jag för tänkte blogga om två saker: feber och kalas! De hör inte ihop men men.....
 
 
Idag har vi varit på 30+30 års kalas. Våra vänner A och D fyllde båda 30 i början av året men kalaset blev inställt flera gånger pga sjukdomar men nu var äntligen dags. Många vänner på plats och vissa var det längesen man träffade så det var väldigt trevligt.
 
Dessvärre kunde vi inte åka hela familjen och det är nu jag kommer in på febern. Sen i fredagskväll har Ebba haft 39 graders feber så hon och Marcus var hemma idag när Max och jag åkte och kalasade. Nu ikväll låg tempen strax under 38 så nu hoppas vi febern försvinner. Hon har inga andra symtom så det återstår väl att se om tänder är på g eller om det kanske är tredagarsfebern.
 
Nu är helgen slut men eftersom Marcus har semester så kan vi ju låtsas att det är helg alla dagar =)!
 
 
 




Ja gott blev det!

2013-06-28 22:24:45 ,   Mat och annat gott
Mums! Jag kom på nåt till slut och gott blev det. Perfekt att fira in semestern med god mat!
 
Gratinerad getost med honung. På smörstekt bröd och sallad. (Den gröna plocksalladen är från vår trädgård)
 
Grillad flankstek, grillat foliepaket med (kokt) färskpotatis, getost och salladslök. Till det grillad majskolv och tomatdressing.
 
 
Och sen åt vi glass till efterrätt.
 
Mätta? O ja.
 
Nu är det dags att inta fredagschipsen och colan.
 




S E M E S T E R

2013-06-28 14:12:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hurra! Nu har Marcus jobbat sista dagen på många veckor. 6 veckor ledigt har han nu. Riktigt skönt!
 
Det firar han med att klippa gräset medan jag sitter och äter choklad och surfar runt på datorn. Ja detta innebär ju även semester för mig. Någon mer som är här hemma och hjälper till med alla bestyr på dagarna.
 
Jag är just nu låst i tanken på vad vi ska äta ikväll. Man vill ju ha det festligt när semestern ska firas in och mitt huvud står still. Grillade kycklingfiléer med färskpotatis var tanken men det har vi ju redan ätit femtioelva gånger i år. Ja jag får klura vidare...
 
Hur jag ska överleva sommaren utan Linas matkasse är ett mysterium. Nästa vecka är den sista kassen innan de har sommaruppehåll.




Lekrumsfix

2013-06-26 22:48:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu sover Ebba uppe i vår säng och jag ska försöka lägga mig så fort jag kan men måste bara få sitta själv lite.

Idag har vi haft trevligt besök av S och I. Mysigt en regnig dag som denna. Imorn hoppas jag på bättre väder och en långpromenad. Marcus slutar jobba tidigt så blir nog en bra dag. Sen jobbar Marcus bara fredag innan 6 veckor ledigt. Underbart!!

Visar er några bilder från lekrummet här hemma innan jag kryper ner bredvid min lilla tjej.

Godnatt!









Relationssprånget

2013-06-26 21:35:00 ,   Ebba
"SPRÅNG 5
Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungning därför att stora förändringar är på väg.

Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.

Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.


Så kan du hjälpa barnet:
Visa barnet att du inte överger det. Låt det vänja sig vid nya situationer i sin egen takt. Lek tittutlekar. Det är roligt att kasta saker och att rasa torn som pappa eller mamma bygger upp. Genomskinliga saker med något inuti är spännande. En plastflaska med lite vatten och skum till exempel. Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet. Musik, dans och ramsor brukar uppskattas."

 

Text från Familjeliv

 

Ja det är inte lätt att va liten! Tredje kvällen i rad som Ebba inte vill sova utan bara vaknar. Detta trots bara ca en timmes sömn på hela dagen. Nu sover hon i min famn. Försöker bara att följa henne och låter henne få vara nära. Känns som det är rätt sak att göra när barnen har olika faser och perioder då de inte är som vanligt. Jag vet inte i hur många olika perioder under dessa snart fem år som Max somnat eller sovit hela nätterna i vår säng. Vissa perioder har det handlat om dagar eller veckor och i några fall i månader. Det är ju bara att hänga med. Jag vill alltid att mina barn ska känna sig trygga. Just nu somnar Max själv. Vi säger godnatt och stänger dörren. Allt har sin tid helt enkelt.

 

Just nu funderar jag mest på när jag ska våga lägga ner henne för att steka migen omelett. Dessutom jobbigt att skriva med en hand.... så avslutar här....

 

Kram

 

.

 





Orsaken

2013-06-25 21:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Orsaken till skrivfrånvaron här inne på bloggen kan benämnas utvecklingsfas. Nog för att jag utvecklas framåt i livet men det är inte den utvecklingen som är orsaken utan det är lilla Ebba som fått för sig att umgås med sin mamma är det absolut roligaste som finns och särskilt kvällstid. Annars är det bara gnäll och gråt, Så efter en powernap på 30 minuter sitter hon nu här med mig igen. Lite bilder från den här dagen vill Ebba och jag i alla fall visa och även berätta att vi hade en riktigt bra midsommarhelg.
 
 
 
 




Titta, nu kan jag sitta!

2013-06-23 17:08:00 ,   Ebba
 




Kakfat

2013-06-22 10:02:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta fina kakfat fick vi igår av min bror och hans fru. De har köpt tallrikar på loppis och sen konstruerat det. Så fint!
 
 
 
 




Midsommarafton

2013-06-21 21:52:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i midsommarkvällen! Vilket härligt midsommarväder vi hade i förmiddags och eftermiddags. 24 grader varmt! Efter några små regnskurar blev det sen mulet men då hade vi ju redan firat tillräckligt.
 
Jag hade planerat barnvagnspromenad med blomplockning på förmiddan men efter att jag vid 7.30 imorse la mig i Max säng för att få sova någon timme själv så vaknade jag upp kl. 10.30!! Rena tonårsfasonerna. Då hade Ebba redan sovit sin förmiddagslur och jag var alldeles nyvaken så blev ingen promenad.
 
Dagen har vi firat med sillunch hos mina föräldrar och sedan åkte vi alla iväg till midsommarfirande på gården där vi brukar fira. Min mormor och morfar har sin husvagn där denna vecka så vi åt jordgubbstårta med dem. Max och kusinerna tog årets första bad och sedan var det dans runt midsommarstången. Förra året dansade jag med Max och detta år var det Marcus som gjorde det. Sen när vi skulle åka hem kom det fram en tant till Marcus och berömde honom för att han dansat så bra. Hi hi... made my day!
 
Här hemma har vi ätit stekt biff, sötpotatis och chili- och limesalsa. Recept och mat från Linas matkasse. Sen blev det vattenmelon och jordgubbar med glass till efterrätt.
 
En mysig midsommarafton!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Fin kväll i uterummet

2013-06-20 21:56:37 ,   Allmänt/Vardagsliv






Spanar ut

2013-06-20 11:00:00 ,   Ebba
 

 
 




Blankt

2013-06-19 21:36:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev alldeles blankt i mitt huvud när jag skulle skriva några rader här. Stänger av datorn och fixar med lite annat istället.
 
 
En bild på mina nymålade naglar får ni. Lite glitter fick hamna på pekfingernageln.
 




Jag har en plan!

2013-06-19 09:32:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Jag har en plan. En barnvagnsplan. Vi har ju nu en Brio Happy -11 och den ska vi ha ett tag till. Snart byter vi till sittdelen och jag planerar att vi ska ha den över kommande vinter. Men sen när våren börjar gry och Ebba är strax över året så blir det ett nytt åk till henne. Jag vill prova på att ha en vagn med svängbara framhjul och har fastnat för denna:
 
 
Snygg va?
 
Om vi säljer vår Brio Happy och vår Emmaljunga scooter så borde det täcka kostnaderna för denna. Det gör ju det hela ännu mer fantastiskt.





Jordgubbstårta

2013-06-18 22:13:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Med tanke på bilden så kan man ju tro att det redan är midsommar men det är ju några dagar kvar tills dess. Tårtan var dock för min svärmors skull. Hon fyller år idag och vi har firat henne i vår trädgård. Svärmor, du kanske läser detta på din nya ipad?! ;)
 
Andra stora händelser idag är att vi har haft en byggfirma här som satt in en ny altandörr åt oss och sen har Max varit och fiskat med sin farfar, farbror och kusin. Många fiskar fick de på kroken.
 
En riktigt bra sommardag har det varit!
 
KRAM
 




Amningsapp

2013-06-16 22:18:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndagkväll. Summerar helgen med att konstatera att den varit bra. Sömnen natten till idag var dock inte så bra. Det kan ni se nedan. Har laddat ner en amningsapp för skoj skull. Ja lilla damen äter inte länge men ofta!! (L står för vänster bröst och R för höger men det räknade ni nog ut)



Hoppas på en bättre natt nu!

Förresten tyckte ni det var kul med ett litet filmklipp här på bloggen?




Ebba har ätit päron

2013-06-16 12:18:53 ,   videor





Med kläderna på

2013-06-16 10:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är e sommar så e de!!
 
 
Från igår




Idag

2013-06-15 22:09:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 




Ebba blir stor

2013-06-15 13:46:00 ,   Ebba
Vi fick ju ställa in förra veckans 5-månadersbesök eftersom Ebba hade lite feber och var förkyld men igår hade vi en ny tid. Vägning, mätning och vaccination. Ebba följer sina kurvor fint. Hon hade hoppat upp lite på viktkurvan och ligger nu ungefär på medelkurvan. På längdkurvan ligger hon nåt steg över medel. En lång tjej =)
 
Vaccinationen gick bra. Hon var lite varm igårkväll och hade svårt att komma till ro. Vi passade på att njuta av det genom att hon fick ligga och sova på oss på nedervåningen i soffan. Det gäller att passa på medan man kan! Vi la henne i sin säng vid 23.15 igen och då sov hon till ca kl. 2.
 
 
 
Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,2 cm (2 månader)
20130320 5410 g 60,5 cm 39,7 cm (2,5 månader)
20130402 5680 g 61 cm 40 cm (3 månader)
20130503 6290 g 64 cm 41 cm (4 månader)
20130614 7040 g 65 cm 42,5 cm (5 månader och 1,5 vecka)
 




Äntligen lördag!

2013-06-15 10:40:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Så otroligt skönt med helg så att vi är hela familjen hemma. Flera dagar den här veckan har känts så stressiga. Det är som att det är nån kamp mot klockan hela dagarna. Tider att passa och så blir det stressigt. Det har varit rörigt här hemma och är fortfarande. Hur många gånger på en dag kan en diskbänk fyllas liksom?!
 
Vi har ju i alla fall tagit tag i barnrummen som ni ju sett. Idag ska jag rensa på matbordet i vardagsrummet som blivit nån typ av samlingsplats för allt möjligt. Men dagen ska inte bara bestå av städning och plockning.
 
Nu ska Max och jag strax bege oss iväg till Dollarstore som är nyöppnat och ikväll kommer S hit på mat. En trevlig dag med alldeles lagom mycket planerat. Vill ta en långpromenad med vagnen när Ebba ska sova på eftermiddan. Igårkväll var jag ute och gick utan vagn för första gången sen Ebba föddes (sjukt att det tagit fem månader att göra det). Och oj så lätt det kändes. Var nästan som att jag svävade fram kändes det som. Det lär bli fler kvällar.
 
Hoppas ni får en bra lördag!




Lekrummet

2013-06-14 18:49:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår Max rum och idag lekrummet!







Magknip

2013-06-13 23:15:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag bloggar från mobilen liggandes i sängen. Sovdags med andra ord. Kvällen försvann lite för Ebba vaknade och var ledsen. Misstänker magknip. Efter bärande, magmassage, mys och ett blöjbyte somnade hon igen. Innan hon vaknade tränade jag med mina nya hantlar och pilatesboll. 20 minuters övningar i intervaller blev det.

För övrigt har Max gått på sommarlov idag och dessutom ska han byta förskola i höst (inte vi som bestämt det utan han och hans jämngamla är tyvärr tvingade pga beslut i kommunen) så det kändes lite sorgligt idag tyckte jag. Han har ju gått där i tre år och trivts bra hela tiden.

Vi har grejat här hemma på eftermiddan. Städat Max sovrum och flyttat upp en del leksaker från lekrummet på nedervåningen. Lekrummet ska bli lite mer Ebbaanpassat så lego och playmo får byta rum. Max tyckte det var kul.




Imorn är det bvc och vaccination för Ebba. Blev ju ombokat förra veckan för att hon hade lite feber.

Godnatt!




En glad ätare

2013-06-11 22:18:52 ,   Ebba
 
Som jag skrev igår så tog jag ju tag i detta med att göra lite puréer till Ebba. Idag fick hon smaka några skedar med potatis- och sötpotatispuré (med smör och bröstmjölk). Hon grimaserade inte men efter några skedar stängde hon munnen så då fick det räcka. Efteråt var hon väldigt glad!
 
 
 
 




Mellis

2013-06-11 15:02:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag äter vi mellis ute i trädgården! Melon med vaniljkesella.






Upp och ner ner och upp

2013-06-10 22:51:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dessa moodswings jag har måste väl bero på amningen? Hoppas jag annars har jag blivit knäpp. Igår kändes allt bara tråkigt och eländigt (fast det löste sig iförsig med lite shopping) och jag bävade inför en lång tråkig måndag. Men detta blev en riktigt bra lång måndag. I förmiddags gick jag och barnen till biblioteket och sommarlånade barnböcker så nu har vi att läsa under sommaren. Under eftermiddan hade Max lekbesök av S och medan de lekte blev jag peppad av mitt förra blogginlägg och kokade lite puréer som jag frös in. Imorn ska Ebba få smaka sötpotatis- och potatispuré. Sen så har M, H och lilla M varit här. Lilla M är en månad idag. Så liten och söt. Och så avslutades dagen med att sommarsemestern är bokad.
 
Nu laddar jag för mammabootcamp imorn. Har fortfarande träningsvärk sen i fredags men ska nog gå bra ändå =)!
 
Hoppas ni er måndag också varit bra!!
KRAM




Nu går det undan

2013-06-10 14:25:46 ,   Ebba
Hej måndag i ny vecka! Kan ni förstå att det är midsommar nästa vecka? Det kan inte jag. Var tog detta halvår vägen? Det försvann nånstans bland all snö, alla baciller, amningsnätter och barnvagnspromenader.
 
Och apropå att tiden går undan så börjar Ebba bli stora tjejen. Från det att hon blev fyra månader så har hon smakat på lite gröt varannan eller var tredje dag. Hon har även fått smaka på lite frukt. Nu har jag tänkt att vi ska ge lite gröt varannan dag och lite mat varannan dag. Så småningom blir det ju både mat och gröt varje dag men tar de lugnt för vill inte konkurrera ut amningen ännu. Bara några skedar om dagen. Rekommendationerna nu är ju att inte byta ut några mål förrän efter 6 månader. Verkar dock som många får olika råd men jag lyssnar till magkänslan. Skynda långsamt.
 
Nu med andra barnet så tycker jag att allt går i ett rasande tempo. Känner mig inte riktigt redo för att hon ska vara så stor att hon ska äta mat. En liten del av mig vill inte men jag kan ju inte amma henne för all framtid.
 
 
Detta köpte jag på IKEA igår. Allt sådant efter Max är slängt för längesen.
 
 
Är väl snart dags att dra igång med storkoken av barnmat igen. Hur nu sjutton jag ska ha tid med det?! Ha ha men får säkert in det nånstans. Ska koka lite sötpotatis och potatis och mixa och frysa in idag. Tänkte hon ska få smaka det framöver. Blandar sen ut med lite bröstmjölk vid servering.
 
Max absoluta favorit som liten (då var han nog dock runt 8 mån) var broccoli i ostsås. Det fick jag laga mycket av och frysa in. Har ni några bra barnmatstips? Nackdelen med att ha 4,5 år mellan barnen är att man typ glömt allt!!




Poolhäng

2013-06-08 21:17:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har det återigen varit soligt och fint. Lite kyligt i skuggan (19 grader) men det gör inget för det innebär ju att det är väldigt skönt i solen utan att bli för hett. Ebba slog på stort och sov 1,5 timme på förmiddan. Jag hann måla naglarna OCH sola. Väldigt ovanligt!!
 
Eftermiddan har vi tillbringat hos min moster med familj. Har firat min kusin M som fyllt 18 år. Smörgåstårta, tårta, poolhäng och bad. Ja och så prinsessbröllop på teven såklart.
 
Jag planerar att avsluta dagen med en film i soffan.
 
Hoppas ni haft en fin solig dag.
 
 
 
 
 




Ur Max synvinkel

2013-06-08 09:40:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I torsdags åkte vi på roadtrip till Marcus syster med familj. Det blev en härlig dag på landet och vi firade kusin N som fyller 2 år på måndag. Max passade på att leka mästerfotograf. Bjuder på några av hans bilder:
 
 
Ni ska få se några av mina bilder också lite senare =)
 
 




Kladdigt men gott

2013-06-07 22:57:27 ,   Ebba
Måste bara publicera dessa härliga bilder på Bebbis. De är från min instagram. Sötnosen äter katrinplommonpuré.
 




Ett annat typ av fredagsmys

2013-06-07 22:51:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lugnet sänkte sig här hemma vid 21.30. Först då sov båda barnen. Max kom i säng sent för han fredagsmyste till Alvin & gänget 2. Nu ligger han och sover med sina nya trädgårdshandskar på händerna =)!
 
Denna dag har gått i en rasande fart. Mammabootcamp på förmiddan, lunchbuffé tillsammans med Marcus, barnen, min farmor och mormor och morfar. Sen på eftermiddan kom A-C och M och fikade rabarberpaj och firade att jag fyllt år. Marcus och Max har varit iväg på shoppingtur och kom hem med vattenslang och vattenspridare. Undra om jag eller Max kommer tycka det är roligast? Jag fick aldrig ha vattenspridare när jag var liten för mina föräldrar har egen brunn och vattnet tog slut på sommaren ibland. Tragisk barndom va? ;)
 
Mitt fredagsmys när lugnet sänkte sig här hemma har bestått av podcast i öronen, ett glas cola och sortera tvätt. Ja ni hörde rätt. Tiden räcker verkligen inte till på dagarna och nu kände jag att det var tvunget. Min mamma var barnvakt här tidigare i veckan och var så snäll att hon sorterade lite åt oss. Så därför blev det inte så jobbigt nu men det tog ändå 45 minuter att sortera få in allt i garderoberna. Bra träning eftersom vi har garderober och byråer lite överallt i huset. Ja alla fredagsmys kan ju inte bestå av att svulla chips i soffan.
 
Kram till er ♥




Detta med sykunnighet

2013-06-05 22:38:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken fin kväll det är och har varit. Jag sitter i uterummet i en solstol. Nu har solen gått ner så fick hämta en filt. Mysigt! Det gäller ju att passa på att ta tillvara dessa fina junikvällar. Något jag brukar vara dålig på datanörd som jag är. Men datorn kan ju följa med hit ut ju =).
 
Jag har funderat kring detta med sykunnighet. Jag borde vara duktig på att sy för det verkar ligga i generna men jag är inte duktig eller också har jag aldrig gett det en chans kanske?! Har fått frågan några gånger om jag velat önska mig en symaskin i födelsedagspresent men mitt svar blir alltid att så länge mormor finns och kan sy så behöver jag ingen. Sen så har jag ju så många andra fantastiskt duktiga sykunniga vänner runt omkring mig. Se bara på dessa fina vimplar som Ebba fått av M och H i barnvälsignelsepresent:
 
 
Sen så vet ni ju att jag brukar köpa mössor, kläder och dregglisar av Annas alster (Anna är min kollega men vi är nu föräldralediga båda två). Och sen så har vi ju fina E som har sytt Ebbas underbara lapptäcke i rosa och nu senast köpte jag ett lapptäcke i blått av henne som vi gett till nyfödde M.
 
 
 
Och så måste jag ju nämna mormor igen. Min gardinsömmerska. Hon har sytt alla våra gardiner utan några hissgardiner som jag köpt från Ellos. Och sen mamma förstås som sytt tygkorgar. Är glad över alla kreativa människor omkring mig.
 
Igår dök dock en vuxen självständig tanke upp i mitt huvud när jag klurade lite på hur vi ska göra om i vårt lekrum, nämligen "vi ska ha ny gardin och jag ska sy den själv". Lite imponerad av min tanke faktiskt och ska för sjutton se till att det blir av. Men jag måste ju låna en symaskin.....




Lycka

2013-06-05 11:38:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej onsdag! Så härligt med en långhelg framför oss och dessutom en ok natt bakom oss.
 
Lycka!




Hjärnan skriver

2013-06-04 22:48:37 ,  
Gokväll! Vet ni hur många blogginlägg mitt huvud "skriver" varje dag? många många... Men de lyckas liksom inte komma på pränt på riktigt. Men för att sätta press på mig själv så är några av dem Detta med sykunnighet, Blogg vs instagram, Barnrumstankar, Nybliven traderanörd, Podcastkärlek, Skrivardrömmar.

Nu måste jag ju få dem på pränt också. Börjar imorn!

Ebba är som sagt snorig och har haft lite feber men den flög sin kos under dagen. Bara snoret vi ska utrota. Nu ikväll har Marcus och jag (och Ebba) varit på möte på Max förskola. Undertiden var min mamma här hos Max. När vi kom hem bjöd de på konsert. Max på gitarr och sång och min mamma på trummor. Nytt band? maxmormorz. Ett z måste ju alla coola band ha :)

Nu natt och sen en dag imorn och sedan långhelg. Jippi!!





Ebba 5 månader

2013-06-04 12:10:00 ,   Ebba
Igår var inte bara min födelsedag utan även Ebbas 5 månadersdag. Idag skulle vi till bvc för vägning och vaccination men fick ställa in det för Ebba är snorig och har lite feber så det blir nästa vecka istället.
 
Så hur är vår lilla snutta som 5 månader gammal då? I kläder har hon strl 68. Några 62:or hänger kvar också och då framförallt byxor. Hon har alltmer börjat utforska saker. Hon tycker om sina leksaker och kan roa sig ganska länge med dem om hon är mätt och pigg. Hon sitter helst i sin matsol vid bordet och leker. Det motionerar också föräldrarna som får springa och plocka upp saker från golvet hela tiden.

Hon äter gröt ungefär varannan dag och då bara några skedar. Hon fattade direkt hur man sväljer och hon gillar det. Blir oftast ledsen när hon inte får mer. Men vi vill ta det lugnt för magen. Hon äter också lite katrinplommonpuré i samband med gröten. Sen har hon fått smaka några gånger av det vi äter. Typ att jag doppar mitt lillfinger i såsen och ger henne. Tänkte försöka ge henne nån smaksensation varje dag nu.
 
Hon kan sitta själv i ca 10 sekunder. Hon vänder sig från mage till rygg... eller snarare hon slår över. Hon har inte vänt sig från rygg till mage ännu. Hon ligger fortfarande ganska stilla när man lägger ner henne.
 
Hennes stora favorit är fortfarande Max. Hon kan skratta högt genom att han bara pratar med henne. Går lite bättre nu med att andra håller i henne men efter en stund blir hon oftast ledsen. Något vi måste träna på helt enkelt!!
 
Sömnen orkar jag inte skriva nåt om... ha ha... okej då lite. På dagarna sover hon oftast i tre omgångar och på natten ammar hon mellan 3- vääääldigt många gånger. Hoppas dock det är på väg åt rätt håll. Har börjat ge lite flaska på natten om hon är alldeles omöjlig. Efter 5 månaders nattvak orkar jag inte mer =).
 
Hon är faktiskt ett riktigt litet charmtroll. Det räcker att jag ska titta på henne ibland för att hon ska skina upp i världens leende ♥
 
 
 
 
 




31 år

2013-06-03 21:28:18 ,  
Hurra för mig idag! En fin dag men tyvärr har Ebba panikskrikit delar av eftermiddan o kvällen. Tror det är magen som bråkar med henne. Nu sover hon i min famn.



Jag idag. Klänningen har jag fått av Marcus o barnen i present ♥





Snart kommer rynkorna....

2013-06-02 22:57:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Igår var jag fast i att lägga ut Traderaannonser så bloggen glömdes bort. Allvarligt detta ju =)! Marcus var iväg och spelade igår. Jag och barnen tog en promenad och köpte glass och besökte även min mormor och morfar. När vi var på väg dit stötte vi på A-C som bjöd in oss på grillat på kvällen. Mycket gott och härligt när det blir så där spontant.
 
Dagen har innehållit en stressig morgon, sommarfest, korvgrillning, grillat hos svärföräldrarna och städning här hemma. Äntligen är det någorlunda rent här hemma.... dock inte i alla rum... men kök, vardagsrum, tvättstuga och vårt sovrum är dammat, dammsuget och torkat. Sen så är det ju den där tvätten som måste sorteras också. Vi har hamnat efter igen helt enkelt. Men vem sjutton vill sitta på ålderns kant och bara minnas att man sorterade tvätt hela dagarna?! Brukar tänka så och prioritera nåt annat. Resultatet av det kan man se på vårt kontor alias nån form av extra tvättstuga.
 
Ikväll när barnen hade somnat så tog jag ett bad. Hade dock i lite för kallt vatten så efter 20 minuter klev jag huttrande ur och duschade mig varm istället. Men kroppen känns ren nu i alla fall =)!
 
 
Imorn är det nån som fyller år. Får se om det tillkommer några rynkor under natten ^^.
 
Kram och godnatt.
 

 
Nybliven 30-åring förra året. En liten Ebba låg i magen och gjorde mig illamående, så nåt hejdundrande till firande blev det inte men en fin fest för släkten som blev alldeles lagom