Mysig eftermiddag ♥

2011-11-30 17:34:18 ,   Allmänt/Vardagsliv


Vilken mysig eftermiddag jag och Max har haft. Det gäller att passa på de dagar jag slutar tidigt på jobbet. Jag hämtade Max på förskolan vid 14 och sen åkte vi till biblioteket och lämnade tillbaks böcker, lånade nya och lekte lite. Sen gick vi och fikade. Max valde chokladboll och festis (som alltid när vi fikar) och jag åt biskvi och drack chailatte. Sen kikade vi in på lindex i hopp om att hitta ett par billiga "finbyxor" till Max och jag hittade ett par på rea. Perfekt! Köpte en brunrandig tröja också. Max poserar i de nya kläderna på bilderna ovan ♥

När vi skulle åka hem och jag satt fast honom i bilbarnstolen pussade jag honom på kinden och sa Mammas pussgurka. Då sa han: Mamma jag heter inte gurka, jag heter Max!

Här hemma har jag grejat lite och nu slagit mig ner vid datorn en snabbis. Strax kommer Marcus hem och då ska vi äta och sen ska jag åka på symöte. Kram till er!



Förresten, ni som har 3-åringar, vad har de för klädstorlek? Max har 110 på tröjor och 104 på byxor!




Halvåttahosmigmys...

2011-11-29 19:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
....pågår!





Halsduk

2011-11-29 17:31:01 ,   Allmänt/Vardagsliv

Mössa och halsduk sydd av min kollega Anna! Kika in här för att kolla in hennes blogg!

 

Hej på er! Usch vilket otroligt tråkigt nästandecemberväder vi har. Max snökängor får vänta ett tag till och än så länge duger ju höstkängorna och fodrade gummistövlar bra. Overall har han börjat använda men det är ju alldeles för varmt med de "halsdukar" han har som man drar över huvudet. Då är det perfekt att ha en kollega som syr. Beställde en lite nättare halsduk av henne. Som en dreglis fast fleece på baksidan. Blir bra för Max så att han inte fryser om halsen när han åker cykel med Marcus eller leker på förskolan.

 

Nu har Marcus kommit hem från jobbet och vi ska strax äta mat ♥

 





Måndagen gjord

2011-11-28 21:29:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Dagen har inte bjudit på så många överraskningar utan det har varit jobb, nattning av Max, dusch och nu lite slapp i soffan innan jag ska gå och lägga mig, vilket är väldigt snart. Hoppas ni haft en bra dag och vi "ses" imorn =)! Kram




Igår!

2011-11-27 22:09:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en riktigt bra helg. Igår träffade vi A-C, M och barnen hela dagen. Började med en shoppingtur där vi "sprang på" en Stiga snowracer för 400:-. Så nu hoppas jag på snö =)! Sen blev lite julinredning inhandlat... igen. Vill inte ens räkna hur många hundralappar vi lagt på julinredning senaste veckorna. Men det blir ju extra mycket nu första året i huset eftersom vi har många fönster att fylla med adventsljusstakar och stjärnor och annat smått och gott. Nu har vi en bra grund.

Vi åt sen lunch hos A-C och M och även middag på kvällen. När barnen hade somnat spelade vi spel vilket var riktigt roligt.

Nu var denna helg förbi. Försvann den inte extra fort denna gång?!

Nu ska jag ta fram kläder inför imorn och sen sussa sött! Kram ♥





1 advent!

2011-11-27 21:48:53 ,   Allmänt/Vardagsliv


Trevlig 1 advent på er =)! Här har dagen gått i ett och det är nu skönt att sitta ner och ta det lugnt i soffan efter adventsgudstjänst, middag hos svärföräldrarna, blåsig julskyltning, glöggmys, handla inför veckan och betala räkningarna.


Alldeles strax kommer ett blogginlägg om igår.




Myslördag

2011-11-26 14:50:40 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0163 (MMS)

Vi myser hos A-C & Magnus efter en förmiddags shopping! KRAM





Fredagsmys med adventsförberedelser

2011-11-25 22:36:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Så fantastiskt det är med fredagkväll! Efter jobbet åkte jag några mil extra för att byta den trasiga adventsstjärnan och så passade jag på att köpa vita bordtabletter, några lila julgranskulor att ha på bordet, två röda adventsljusstakar till köket, ljusslinga till zinkhuset och en tomtedräkt till Max. Marcus hade lagat tacos när jag kom hem och sen har vi städat. Vid 21 var vi klara. Max somnade i sin tomtedräkt samt luvan ikväll. Så söt!

Nu ska jag kolla vem som åker ut ur Idol ikväll. Kram till er!









Trasig stjärna

2011-11-25 07:53:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Då var det fredag igen! En blåsig sådan.

Igår efter att jag varit på julmarknad (visar bilder från det ikväll) så fick jag en gnutta inspiration och började ta fram stjärnorna i våra fönster här hemma. Det var roligt i typ tio minuter tills jag insåg att en av de nya stjärnorna på fot jag köpt till vardagsrummet inte gick att montera för en grej var sönder. Så idag efter jobbet måste jag åka och byta den. Idag är ju typ den dagen på året man inte vill vistas i en affär eftersom det är lönedag samt fredagen innan advent. Men vill gärna åka och byta den ändå eftersom jag inte vill riskera att de tagit slut. Dessutom lär väl hela helgen vara kaos i butikerna.

Nu ska Max och jag åka iväg. Vi "ses" senare idag ♥




Frukostvägran

2011-11-24 08:46:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Sitter och försöker få i Max frukost vilket just nu faktiskt verkat fungera. Han har de senaste veckorna blivit en frukostvägrare och har typ ätit nåt bett på en smörgås, nån sked yoghurt, en tugga banan. Det är ganska frustrerande att lämna honom på förskolan och veta att det är 4 timmar till lunch. Det känns lite bättre som idag när han börjar senare för då är det inte lika länge till lunch. Idag verkar han dock få i sig lite frukost!

8 timmars jobb väntar på mig och ikväll är det julmarknad på min mosters loge. Mysigt!

Hoppas ni får en bra dag. KRAM




Julgransmatta

2011-11-23 17:26:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag har hämtat ut vår nya julgransmatta som jag beställt från HM. Den kommer bli fin i vårt vardagsrum. Vit, paljetter och med volanger. Fantastiskt! Hoppas dock att Marcus håller med. Enligt honom innebär jul endast färgen rött. 


Klicka här för att komma till mattan!

Max och jag har varit och köpt stjärnor till fönstrena på övervåningen som tillhör Marcus datarum. Vi stod i kö i butiken och när det blev vår tur att berätta vad vi ville ha så sa Max: Jag undjaj om ni ha nån särna till min pappas datorrum? (jag undrar om ni har nån stjärna....). Expediten lyssnade på honom och pratade med honom. Han är så rolig vår kille! Sen när vi satte oss i bilen sa: När pappa kommer hem blir han glad vi söpt särna till hans rum.

Nu ska matrester från igår värmas.





Tisdag

2011-11-22 20:45:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Intensiv arbetsdag, kiropraktorbesök, bilkörande i rusningstrafik, laga mat, pojke som inte vill sova. Nu tror jag att jag går och lägger mig. Godnatt ♥




Max-längtan

2011-11-21 21:59:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var måndagen gjord. Just nu har jag extrem Max-längtan och det känns tungt att jag inte får träffa honom ordentligt förrän imorn vid 17 när jag kommer hem från kiropraktorbesök. Max har haft en rolig eftermiddag med sin farmor och farfar idag och sen så fick vi mat där när Marcus och jag kom från våra jobb vid 18. Tack ♥ Det underlättar mycket dagar som denna då tiden inte riktigt räcker till.

När vi kom hem ikväll vid 19.30 stängde Max in sig på sitt rum och lekte för fullt i en halvtimme och sen blev det läggdags. Han ska få sova inne hos oss inatt för jag vill vara nära honom (han somnade i vår säng så han får ligga kvar). Vår fina prins ♥

Godnatt!




Bloggdesigner

2011-11-21 10:00:00 ,   Blogg
Jag har länge varit trött på min bloggdesign och har därför känt mig lite omotiverad till att blogga. Det och ont om tid är ju inte bästa kombinationen. Nu har jag i alla fall tagit tag i att det snart blir en ny bloggdesign här inne. Det dröjer nån vecka men skönt att processen i alla fall är igång! Det är dock alltid svårt att välja ut headerbilder.

Här kommer ett urval av designer som jag haft på denna blogg (de som bara syns som en header har jag gjort själv men sedan har jag låtit Kia gjort mina designer. Denna gång blir det en annan tjej).












Den femte bonden

2011-11-20 21:26:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tittar ni på Bonde söker fru? Det är ju SÅ bra!! Ser fram emot onsdagens avsnitt. Nu ska jag titta på de senaste avsnitten av Den femte bonden på tv4play. Har glömt att se de två senaste avsnitten.

I eftermiddags var A-C och barnen här. Vi fikade bl a glögg och pepparkaka och lyssnade på julmusik. Jag börjar verkligen få julstämning nu. När de hade åkt hem tog vi en promenad till ICA och handlade inför veckan och sen blev det hämtpizza till kvällsmat. Typisk söndag alltså! Imorn väntar långa arbetsdagar för mig och Marcus. Men han vinner över mig för han ska jobba 11,5 timme. Jag "bara" 10 timmar. Max blir hämtad på förskolan av sin farfar och när jag och Marcus kommer från våra jobb så ska vi äta kvällsmat där. Måndagslyx!

Nu blir det som sagt femte bonden och sen läggdags!





Livsnjutaren

2011-11-20 11:30:07 ,   Max





Julförberedelserna har börjat!

2011-11-20 10:55:47 ,   Allmänt/Vardagsliv



Ja då var redan söndagen här! Jag tänkte hela dagen igår att jag skulle krypa upp i soffan med en kopp te och blogga på kvällen men jag somnade vid 22 i soffan och vaknade två timmar senare och då blev det direkt i säng. Men nu sitter jag här med min tekopp, datorn och en bit choklad.

Igårförmiddag var jag på inspirerande frukostbuffé där förslag på juldekorationer presenterades. Blev inspirerad och gjorde ett litet "arrangemang" här hemma på matbordet vilket ni ser på bilden ovan. Lagom och enkelt!

Igåreftermiddag fick Max vara hos sin mormor och morfar medan Marcus och jag åkte och shoppade. Var mysigt. Vi köpte adventsstjärnor till vardagsrummet och en ny plastgran. Vår gran hade tappat några grenar inför förra julen så den åkte i soporna i flytten. Nu är det bara alla julklappar som ska handlas också. Kan erkänna att vi inte börjat än. Det var liksom inte förrän i tisdags jag förstod att det är första advent redan nästa helg. Sprang inte denna höst iväg väldigt fort? Eller det kanske bara är för mig den försvann.

Kram




Sovmorgon

2011-11-17 08:35:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Max och jag sov till 7.45 imorse. Underbart! Särskilt med tanke på att jag hade svårt att sova igår pga min rethosta och den har dessutom väckt mig varannan timme hela natten.

Hoppas ni får en bra dag =)!





Gott tips!

2011-11-16 17:32:40 ,   Mat och annat gott





Längtar

2011-11-15 21:55:54 ,   Max

Max leker med sin ambulans tidigare idag


Max har sovit i 1,5 timme och jag saknar honom redan. Man är väldigt nära inpå varandra när han är sjuk och han har de senaste kvällarna lagt sig samtidigt som oss (förutom ikväll) så vi har liksom varit tillsammans hela tiden. Ser fram emot imorgon vid 14 när jag får hämta honom på förskolan.

Skrev ju godnatt i förra inlägget så ska väl ta och gå och lägga mig nu ♥




4,5 kilometer

2011-11-15 21:33:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagen har rullat på fort! Efter lunchen idag så fick Max sova en stund i vagnen medan jag gick 4,5 kilometer. Det var ett tag sen han sov i vagn men det gick ju bra fast han är så stor. Han sov så gott så och jag fick motion. Min förkylningsastma bråkar dock med mig så kanske inte var jätteklokt val att promenera men det kändes värt det.

Imorn är det tillbaks till förskolan för Max. Han har en 5-timmars dag vilket blir en lagom start efter några dagar hemma. För mig står alarmet på 4.55 imorn. Mindre lagom start.... =)

Godnatt!




Vård av barn-dag!

2011-11-15 10:23:04 ,   Allmänt/Vardagsliv



Go förmiddag frostiga vab-dag! Egentligen ville jag inte alls vabba idag men nu så känns det väldigt skönt att sitta här vid datorn och dricka te och mumsa på choklad. Min rethosta har bråkat med mig inatt och jag går här och snorar och hostar så hoppas en vilodag ska göra mig fit for fight igen. Max var trött imorse och hostade men nu har han kommit igång och leker på sitt rum.

Ska passa på att ta tag i lite saker när jag är hemma såsom att städa ugnen (hade en liten kladdkakeincident förra veckan) och tvätta sängkläder.

Jag återkommer.




"En balans"

2011-11-14 21:53:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Max har varit feberfri hela dagen men har hostat väldigt och särskilt när han och Marcus var ute en stund på eftermiddan och när de kom in och somnade han typ i hallen. Orken är inte riktigt med honom så han blir hemma imorn med och då är det min tur att vabba. Vill hellre jobba men samtidigt är jag själv inte helt kry så får ha en mysig dag med Max (och antagligen en rastlös sådan).

Tidigare ikväll var Max och jag på Ica för att köpa en leksaksdoktorsväska. Max blev väldigt intresserad av sånt när vi var på sjukhuset. Senast i fredags hade de doktorsväska på vårt Ica men idag var de slut. Max höll på att få ett utbrott men sen så hittade vi en leksaksambulans. "En balans" utropade han lyckligt så den fick följa med oss hem istället.

Hoppas ni haft en bra dag! Jag är väldigt trött så ska bli skönt att sova. Det kändes ungefär som jag jobbade i ett dygn idag fast det "bara" var 8-17.45. Men vissa arbetsdagar tar lite extra på krafterna!

Godnatt ♥




Feberkramper

2011-11-14 21:42:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Louise om Det hände igen:
Usch vad hemskt! Vet man varför han får det? Stackars Max!! Hoppas att det inte händer igen! Stor kram!



Här kan man läsa lite mer om det: 1177




Lampa

2011-11-13 21:48:00 ,   Inredning/Hemma hos oss


Vi har inte bara spenderat tid på sjukhuset denna helg. I lördags kom M och H hit och fikade och hjälpte oss att sätta upp lampa i vardagsrummet. Blev så bra =)!





Det hände igen

2011-11-13 17:37:13 ,   Max
Hej! Det vi hoppades inte skulle hända nåt mer hände. Max var full med fart igår men började på kvällen skaka och nästintill krampa. Blev mitt livs första samtal till 112. När jag ringde dem visade hans temp bara 37,8 (kan dock ha varit lite mer för jag drog ur termometern lite tidigare än den var klar men det var det som var så otäckt att han knappt hade feber och ändå bara låg och skaka) och när ambulansen kom 10-15 minuter senare var tempen 39,5. Han höll på att "försvinna bort" men jag sprang ut med honom i uterummet och då kom han liksom tillbaks. Vi fick åka ambulans och har tillbringat natten på sjukhuset men fick komma hem tidigare idag och natten har varit bra. De ville hålla koll på honom för att kunna utesluta att det inte är epileptiska anfall som bryter ut av feber eftersom han nu haft det flera gånger. Men det finns inget som visar på det som tur är utan det är feberkramper.

Max är i princip feberfri nu och det var 8 timmar sen han senaste fick febernedsättande så det känns bra. Han får givetvis vara hem imorgon. Det lutar åt att jag åker jobbar så nu är det bara att ladda om inför måndag. Natten har spenderats bredvid Marcus i en 80 cm bred extrasäng på sjukhuset så det ska bli skönt att få sova hemma nu.

Kram till er ♥



Även Bob blev inskriven på sjukhuset och fick "armband" runt foten.





Nu börjar fredagsmyset

2011-11-11 17:53:02 ,   Allmänt/Vardagsliv





Skärpning Sara!

2011-11-11 12:56:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag har inte starta min dator sen i tisdags. Måste vara något form av rekord?! Nu sitter jag vid jobbets dator på rasten och ville bara skriva att det är skönt med fredag och att jag ser fram emot fredagsmyset ikväll! Nu är det dags att jobba igen.

Kram till er!




Gomorron!

2011-11-10 08:11:52 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0141 (MMS)

Gomorron! Max och jag äter frukost efter att ha sovit till 7.30. Snart ger vi oss iväg! Kram





Max önskan

2011-11-08 20:30:00 ,   Max
- Mamma, tomten ska komma med två tarrer (gitarrer) till mig!




Mitt i vardagen

2011-11-08 18:56:10 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Bjuder på en bild som där saker och ting inte är tillrättagjorda. Direkt från vardagen helt enkelt. Skönt med sådana ibland. Jag kan dock erkänna att det brukar vara ännu stökigare på diskbänken.

 

Tänk så mörkt det blir tidigt på eftermiddagarna. Max och jag kom hem vid 16 och strax efter det var det mörkt ute. Kvällen känns så lång när det är så här. Max och jag är själva hemma för Marcus har möte på jobbet men han borde komma hem snart.

 

Max och jag har ätit kvällsmat och jag har röjt i köket. Nu är det dags att hänga upp tvätt och sen ska Max sova. Som sagt: mitt i vardagen.

 

 





Lång dag

2011-11-07 21:48:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Efter en tio timmars arbetsdag så var jag ganska trött när jag kom hem. Dessvärre var Max inte lika trött trots att han varit vaken hela dagen. Han somnade inte förrän för en halvtimme sen. Han har varit feberfri hela dagen så imorn är det förskolan som gäller för honom

Klockan rusar iväg och nu är det redan läggdags. Tänk att man aldrig hinner med allt man tänkt sig. Nåja det hör väl till livet helt enkelt. Nu hoppas jag på en god natts sömn och en bra arbetsdag imorn. Kram till er ♥



Emmy, förlåt att jag missade att svara på kommentaren. Jag har nu svarat i inlägget där du ställde frågan =).




Och så var det feber igen....

2011-11-06 20:06:37 ,   Allmänt/Vardagsliv

Utanför vår dörr igårkväll



Gokväll! Helgen lider nu mot sitt slut och det känns ganska motigt att det är måndag imorn men det går ju bra när man är igång. Dessvärre har Max fått feber. Helt plötsligt var den bara där. Sen så somnade han vid 17 och vi trodde det var för natten men så vaknade han igen för en stund sen så nu ligger han i soffan och tittar på Bamse.

Vi hade en mysig kväll med A-C och M igår. Vi bjöd på avokadosoppa med pepparrotskräm och räkor, fläskfilégryta med potatisgratäng och sparris. Till efterrätt blev det cheesecake med jordgubbsås och hallon. Mätta och belåtna blev vi =)!

Nu ska jag duscha och sen ska vi titta på Så mycket bättre från igår. Får se vad Max säger om att vi stänger av Bamse.









Lördagstyst

2011-11-05 13:12:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är alldeles tyst i vårt hus. Max sover. Har precis avnutit den delikata lunchen spagetti och korv =).

Ikväll kommer A-C och M med barn hit och äter mat. På förmiddan har jag gjort avokadosoppa som vi ska äta till förrätt ikväll. Om jag får säga det själv så blev den väldigt god. Det kan ju bli varieranda kvalité på soppan beroende på om man hittar bra avokado. Denna gång lyckades jag (eller snarare Marcus för det var han som köpte dem). Receptet på soppan finns här.

Marcus och Max har arbetat i trädgården på förmiddan och vi ska gå ut sen igen när Max har vaknat. Nu ska jag njuta av min kopp med te. Blir lite ostbågar till det.

Önskar er en härlig lördag ♥




Fredagsmyser

2011-11-04 22:29:21 ,   Allmänt/Vardagsliv


Här pågår fredagsmys. Max har precis somnat (han sov lite väl länge på eftermiddan efter badet) efter att ha stått framför teven och spelat gitarr och sjungit för oss. Han sjöng flera låtar men mellan varje låt var han tvungen att uppträda med sin favorit: ledmotivet till Byggare Bob. Lyckligtvis fick vi hans show på film. Han är fantastisk. Är det kanske han vi tittar på om 15 år i Idol? ♥

Nu ska jag se vem som åker ur idol ikväll. Hoppas att det är Olle eller Andrés tur att lämna.

Kram till er




Tips!

2011-11-04 14:13:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vill tipsa om denna snygga radio som man även kan lyssna på mp3 med. Jag köpte den igår och den passar så bra här hemma och är bra ljud på den. Finns att köpa på clas ohlson





Badhuset

2011-11-04 13:53:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh... man blir nästan tröttare av att vara ledig än att jobba. Kom hem från badhuset för en stund sen. Var mycket barn där idag eftersom det är höstlov men vi fick plats vi också. Max älskar det! Han har inte badat sen i somras men han var modigare nu än vad han brukar vara. Han hoppade från kanten med sina armpuffar och sin simring och doppade ansiktet i vattnet. Fullt fart är det! A-C och barnen var också med. Dessa två dagar när jag tagit ledigt har jag verkligen prioriterat att göra roliga saker med Max. Det är så värt att få se han lycklig. När vardagen rullar på och vi jobbar så finns liksom ingen ork över till badhus, åka tåg och liknande så detta var efterlängtat.

Nu sover Max en liten stund och jag ska äta lunch. Sen blir det promenad till Marcus jobb där vi ska hälsa på lite innan Marcus slutar för dagen. Ikväll blir det fredagsmys. Idol, chips, ostbågar och cola. Underbart! Förra fredagsmyset var jag helt slut efter magsjukan och Marcus var inte hemma så detta fredagsmyset är efterlängtat.







Fynd!

2011-11-03 22:03:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Hej! Idag har jag och Max varit lediga. Har varit en riktigt bra dag. I eftermiddags tog Max och jag tåget in till stan. Max tyckte det var så mysigt att åka tåg. I stan träffade vi S som vi fikade med och gick och kikade i lite affärer. Jag köpte en radio till köket, lykta att ha utanför ytterdörren och en ny ljuslykta till vardagsrummet. Sen åkte vi tåget hem igen och jag kikade in på Lindex här på orten och hittade koftan på bilden för halva reapriset. Betalade 100:-. Har letat efter en ganska lång kofta som inte sticks och som har armbågslappar så jag blev väldigt nöjd. Att döma av bilderna måste jag dock tänka på hållningen när jag har den =)!

 

Nu ska jag raka benen för imorn ska vi åka och bada i badhuset.

 

Sov så gott   ♥

 

 





Gardiner i vardagsrummet

2011-11-03 11:24:12 ,   Inredning/Hemma hos oss
Nu har vi äntligen gardiner i vardagsrummet. Tack mormor som sydde dem =)









Gomorron tidiga morgon

2011-11-02 05:37:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron tidiga morgon! Dags för mig att åka till jobbet strax. Max har precis vaknat. Lite väl tidigt men men. Hoppas ni får en härlig dag ♥



Max försöker peta en pinne i kameran