Helgen är nära

2010-09-30 18:11:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
En dag kvar till helg =).

Dessvärre jobbar jag till 17.30 imorn vilket ju är lite väl sent men sen får man ju komma hem till fredagsmys så då klarar man ju det mesta.

Jag kom hem från jobbet för en halvtimme sen. Handlade på vägen hem så blev lite senare än vanligt. Jag tycker om att inte börja så tidigt på dagarna men det är tungt att alltid sluta jobba till 17. Kvällen blir kort. Men samtidigt har jag vant mig nu så är inte lika jobbigt som i början.

Den här veckan har vi varit ute hela eftermiddagarna på jobbet så jag går med rosiga kinder här hemma på kvällarna. Härligt med frisk luft =)!

Nu puttrar det stuvade makaroner på spisen och biffar steks!




Grönt

2010-09-30 08:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Återigen en kall morgon!

Häromdan shoppade jag lite gröna fina saker till Max på ICA Maxi. Ett par vinterskor (han har ett par kavat men skadar ju inte att ha fler), en fuskpolo, vantar och mössa. Jag tycker mössan är SÅ söt!! Jag fick tag på den sista i det mönstret och som tur var va den i Max storlek. Fast de hade kanske fler på lagret.... men det var den sista som fanns framme i alla fall =). Vantar köpte vi en del i Ullared i somras men jag förstår inte hur jag tänkte för jag köpte bara en av varje variant.

Nu är det dags att klä sig ordentligt och ge sig ut för att skjutsa Max till dagis. Får se om rutorna behövs skrapas!

Hoppas ni får en fin dag!





1 grad

2010-09-29 09:13:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Termometern visade 1 grad när vi gick upp imorse men jag gissar på att det varit under nollan. Är frost ute.



Imorse vaknade Max 6.15 men somnade om mellan oss och vi sov alla tre till 8. Helt underbart! Hoppas bara att Max somnar efter lunch på dagis sen.

Blir att klä på sig varmt idag för jag ska på skogsutflykt när jag kommer till jobbet. Igår shoppade tröjan på bilden nedan på Lager 157. Den värmer rumpan fint =).



Hoppas ni får en bra dag!




Fläskfilé med kantareller

2010-09-28 21:46:38 ,   Mat och annat gott
Slappa i soffan har verkligen blivit min grej nu på kvällarna. Strax ska vi äta nybakt fruktbröd som Marcus bakat och så ska vi titta på Beverly Hills 90210. Tisdag är vår lillfredag då Marcus börjar jobba 9 imorn och jag 10.45. Onsdagmorgnar är härliga för då brukar jag få lite sovmorgon =).

Men det jag skulle skriva om här var en fantastisk god maträtt som vi lagade förra veckan. Nämligen fläskfilé med kantareller. Receptet hittade jag här. Men precis som många kommenterat i receptet så behövs det både mer creme fraiche och mer kantareller i rätten. Jag hade i en konservburk med icas kantareller och sedan ungefär lika mycket färska kantareller. Eftersom det är kantarellfond i såsen blir det mycket kantarellsmak fast man inte endast har färska.



Vi tyckte det var mycket mumsigt och som tur var gjorde vi extra mycket när vi lagade så åt det i två dagar (jag åt det i tre). Max han vägrade dock äta det! Ingen svampälskare kanske?!




Tack!

2010-09-28 09:07:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack till alla er som kommenterat och grattat Max de senaste dagarna! Jag har inte riktigt haft tid att att tacka alla på er bloggar men ni ska veta att jag uppskattar det =)!




Tisdagsmorgon

2010-09-28 08:35:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Igårkväll var jag så trött att jag mådde illa, hade ont i hela kroppen och var helt slut. Somnade så fort jag la huvudet på kudden och har sovit hela natten. Max vaknade vid 6.30 men låg mellan oss en stund innan han gick upp med Marcus. Jag låg och drog mig till 7.20. Var skönt!

Nu på förmiddan kommer Max farfar hit och jag ska åka till kiropraktorn och sen vidare till jobbet. Max blir lämnad på dagis av farfar.

Solen skiner ute idag men jag tycker ändå det känns som att jag har grus i hela ögonen så verkar inte bli mycket piggare av det. Nu ska jag ta en kopp te och hoppas det ger mig lite energi =).

Kram på er!




2-årsdagen

2010-09-27 20:01:23 ,   Max
Här kommer bilder från Max 2-årsdag



Max öppnar paket på morgonen och får bland annat en docka!



Dockan får morgonvälling




Jag och mina skadade fingrar



Bordsdekorationen



Gästerna anländer!



Max får en dockvagn




Chokladcupcakes



Smaskigt!



Tårtljusen





Max fikar!




Paket och kort från Max faster med familj




Max är väldigt glad i sin kaffebryggare som dessutom låter.




Max provar förklädet som min mormor sytt åt honom



Kvällen avslutas med mys innan läggdags

Det var en riktigt bra 2-årsdag som vår lille prins fick <3





Den late kocken

2010-09-27 15:21:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag slutade jag jobba vid 13.30. Väldigt skönt! Hämtade Max på dagis och så har vi lekt här hemma. Nu äter Max mellanmål och strax ska vi åka och handla.

Max älskar verkligen kökssaker. Han vill diska, röra i grytor, laga mat m.m. Vi får hoppas han blir kock i framtiden och kan bjuda oss på en massa god mat. Han får säkert titeln den late kocken, eller va tror ni? =)







2-årsdagen har passerat!

2010-09-26 21:45:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken härlig dag vi har haft! Batteriet i kameran är tyvärr dött så bilder får ni se imorn när det är laddat.

Max har fått så fina presenter som han är toknöjd med. Han ville inte gå och lägga sig för det fanns ju så mycket roligt att leka med. Detta har han fått: docka med tillbehör, liten traktor, bok, pussel, teletubbiesfilm, dockvagn, liten kaffebryggare, liten brödrost, förkläde, 2 duploförpackningar, mössa. Allt är så fint. Tack ni som har varit här <3.

Max somnade alldeles nyss så hoppas på att han inte är alltför trött imorn när han ska till dagis vid 7.30. Marcus och jag är riktigt trötta och slappar nu lite i soffan innan läggdags. Jag har precis plåstrat om mina fingrar efter att jag tidigare idag (strax innan kalaset) skar mig i tre fingrar på en öppnad konservburk. Blödde riktigt rejält och det ena såg ganska illa ut men efter att ha haft sårtejp på ser det ut som det kommer läka ihop fint. Jag har nu gjort rent och satt på kompress och plåstrat om igen.

Men som sagt bilder får ni imorgon, och hoppas ni haft en strålande dag!

(för två år sen låg vi på BB. Time flies!)




Max 2 år

2010-09-26 09:27:58 ,   Max
Älskade Max!

Ytterligare ett år har gått! Det är helt otroligt! Samtidigt är det helt obegripligt hur vi tidigare har kunnat leva så många år utan dig. Du är en sån självklar del utav oss och så fantastiskt älskad av oss och alla omkring dig. Tack för dessa två år och vi är säkra på att vi kommer få det lika roligt framöver när vi går in på ditt tredje levnadsår.

Vi älskar dig mest av allt!!

Massa kärlek från mamma och pappa



Foto: Sara Pettersson













För två år sen

2010-09-25 21:43:31 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Nej ni.... nu kan jag inte låta bli längre. Jag måste vara lite nostalgisk. För ganska exakt två år sen var vi på väg in till förlossningen. Vilken känsla det var att gå ut från lägenheten och veta att nästa gång vi skulle kliva in genom dörren så skulle vi ha vår bebis med oss. Kommer aldrig glömma de där timmarna innan Max kom till oss. Har skrivit mer om dem här.

Min förlossningsberättelse finns här.




Nu har jag slagit in Max presenter och de står redo för att öppnas imorgon då vår fina kille blir två år <3




Bakning pågår!

2010-09-25 16:40:39 ,   Mat och annat gott
Har tillbringat eftermiddan med att baka marängbotten och chokladcupcakes. Eftersom jag misslyckas med vissa delar så har det gått åt en del ingredienser för att få allt som jag vill.

Det börjar bli en vana att alltid köpa hem extra ingredienser när jag ska prova att baka något nytt. Är ingen medfödd bagare helt enkelt!





Det blir aldrig som man tänkt sig

2010-09-25 11:36:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag! Eller goförmiddag passar ju bättre.

Vet ni det blir aldrig som man tänkt sig. Nog för att jag slumrade en stund i soffan igårkväll men sen var jag klarvaken. Marcus med. Vi kunde verkligen inte somna. Och strax före 2 inatt vaknade Max. Max och jag somnade nog runt 2.30 men Marcus var vaken till 4.

Vi går lite på sparlåga här idag. Jag har i alla fall fått sova till 10 idag men Marcus gick (frivilligt) upp med Max vid 7.30.

Idag blir det förberedelser inför kalaset imorn och ikväll ska vi till Marcus föräldrar.

Hoppas ni får en fin dag!




Det bästa fredagsmyset av dem alla

2010-09-24 21:19:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska jag och Marcus lägga oss i soffan, slå på en film och sen slumra tillsammans. Bättre fredagsmys kan man väl inte ha!

Shit så trötta vi är men att gå och lägga oss och sova för natten kl. 21.20 en fredagkväll vill vi inte.

(förresten, va tycker ni, Jamilla eller Madeleine vidare i idol? Jag tycker Jamilla haft alltför många chanser så min röst går till Madeleine)






Nytt i garderoben

2010-09-24 18:20:55 ,   Mode/Kläder
Hm... jag är inte så bra på att posera.... och fotografen skötte sig inte riktigt som jag ville heller ;) Men men.... detta har jag i alla fall köpt idag:



Lång skjorta och leggings med lackdetaljer. Från Lindex.




Fikat in helgen

2010-09-24 17:08:50 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Idag slutade jag jobbet 12.30. Underbart! Jag har nu på eftermiddan "fikat in helgen" med M. Bilden ovan är dock tagen här hemma vid ett annat tillfälle. När vi fikat blev det lite shopping på Lindex för mig, och denna gången ingenting till Max utan bara till mig själv. Ni får se senare =).

 

Nu väntar god mat och fredagsmys. Marcus och jag kan nog tävla om vem som somnar först i soffan ikväll.

 

Max är fortfarande hes och på gränsen till feber. Han vill inte äta vissa saker så antagligen har han ont i halsen. Tydligen går det streptokocker på hans förskola men jag har pratat med vårdcentralen och de tror att det är en vanlig virusinfektion han har eftersom han inte har hög feber eller verkar ha jätteont i halsen. Sen sa de att man inte blir hes vid streptokocker. Så han är nog bra snart. Han är ju inte jättesjuk direkt utan leker mest här hemma.

 

Hoppas ni får en mysig fredagskväll. Jag återkommer =).





Favoritord

2010-09-23 19:31:24 ,   Max
Max mest använda ord just nu är: tappa, amla (ramla), tigge (tiger), sitta, borta, hoppa, bilar, nanna (nalle), gis (gris).

Tappa använder han väldigt mycket. Han kastar saker i golvet och så ser han alldeles chockad ut och säger tappa som om det inte vore hans fel =).






Pizza

2010-09-23 19:24:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter en fartfylld eftermiddag på jobbet så hämtade jag min lillebror D. Marcus åkte på möte på jobbet och jag, Max och D gick och köpte pizza så det har vi nu smaskat i oss.

Jag tycker Max blir alltmer hes och rosslig. Imorgon ska Marcus vara hemma med honom. Jag börjar jobba 6.30 imornbitti så hoppas på en god natts sömn inatt.

Hoppas ni har haft en bra dag!




Vård av barn

2010-09-23 09:52:52 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Idag får Max vara hemma från dagis. Han har sovit oroligt inatt pga att han hostar och är slemmig. Marcus fick sova på soffan och så fick Max sova bredvid mig i sängen.

 

Nu på morgonen var han hes och trött. Vi har legat i soffan och slöat i 1,5 timme. Nu är han i alla fall på benen och leker.

 

Han har inte ätit kvällsmat på två dagar utan har bara velat haft gröt och igår ville han inte ha smörgås på dagis. Antar att det gör ont i halsen på honom men nu äter han i alla fall ett smörgåsrån. Hoppas på att den onda halsen försvinner snart.

 

Jag åker och jobbar i eftermiddag. Min svärmor kommer hit vid 13 då jag åker och sen kommer Marcus hem från jobbet vid 14. Bra när man kan hjälpas åt!





Grattis!

2010-09-23 09:34:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fyller min yngsta lillebror 21 år! Grattis grattis grattis!

Min föräldrar är i Grekland denna vecka så det blir inget kalasande hemma för honom idag men han ska komma hit ikväll och äta pizza.

För två år sen när han fyllde år var jag höggravid och bjöd honom på McDonalds för att jag själv hade enorma McDonaldscravings just den dagen. Dagen efter när vi hade kalas för honom fick jag massage av min moster och några timmar senare gick vattnet! Kommer nog alltid bli nostalgisk på hans födelsedag =).




Efter jobbet

2010-09-22 17:36:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh....

Jag väljer ju att inte skriva så mycket om mitt jobb eftersom jag har tystnadsplikt men jag kan i alla fall skriva att denna dag tagit på krafterna! SÅ skönt att vara hemma. Och dessutom gick jag 50 minuter tidigare idag. Hämtade min lille hesa prins på dagis. Han är väldigt hes och lite snorig. Får hoppas det blir bättre snart. När jag hämtade honom var det annan personal där än hans ordinarie eftersom avdelningarna slås ihop sent på eftermiddan och en av dem sa att Max är som är solstråle för att han är så go och glad. Det känns roligt. Han trivs verkligen på dagis.

Trots att jag slutade lite tidigare så har jag inte orkat tagit tag i disken som står på diskbänken. Skönt att vila lite!




Max förbereder sig mentalt för dagis

2010-09-22 09:42:26 ,   Max
Max - obba Pappa. Mamma obba (och så nickar han). uppe dä (pekar på cykelhjälmen som vi brukar ta med till dagis för att Marcus hämtar honom med cykel) .

(obba = jobba)




Och så var det onsdag...

2010-09-22 09:35:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Jag ska nog alltid skriva att vi nog får en jobbig natt för vi fick en bra natt istället. Vi behövde bara gå in en gång till till Max igårkväll och sen sov han ända till 6.20 imorse då Marcus la honom mellan oss och så somnade vi om alla tre och sov till 7.30. Så det blev lite sovmorgon. Härligt! Max är lite hes idag men han har ingen feber eller nåt sånt så vi har tagit beslutet att han får vara på dagis idag. Men jag ska försöka komma ifrån jobbet lite tidigare så han slipper vara på dagis till stängning.

Jag har haft en riktig slapparmorgon och legat i soffan och tittat på Vakna med the voice. Idag vann jag kampen mot Max tjat om Teletubbies =). Max har lekt för fullt på morgonen. Han leker så bra här hemma nu sen han började på dagis. Är roligt tycker jag!

Nu ska vi snart åka till dagis och sen blir det jobb för mig som börjar med skogsutflykt idag. Det är kallt ute så känns inte så lockande....





Natten?

2010-09-21 21:58:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här sitter jag och undrar hur natten ska bli.

Max ville inte gå och lägga sig ikväll men det gick till slut och han somnade då ganska fort, men han har redan vaknat några gånger pga att han hostar. Hoppas hoppas hoppas att han sover hela natten.... för jag vill sova hela natten!

Nu ska jag och Marcus titta på Beverly Hills 90210. På tisdagar får man ha tisdagsmys för Marcus börjar inte jobba förrän 9 imorn. Men gissar på att en viss liten prins väcker oss före 7 i alla fall =).

Godnatt på er!









Gomorron tisdag!

2010-09-21 08:56:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Jag har i försig varit uppe i två timmar redan men det är ju fortfarande morgon.

Jag vaknade med ont i magen imorse men nu känns det bättre. Sitter och äter frukost och sen ska jag och Max åka till vårt hyresbolag och skriva på kontrakt för att hyra garage. Vi känner att det kan vara bra att ha det nu i vinter så vi slipper skrapa rutorna. Sen bär det av till Max första tandläkarbesök. Jag tror inte han kommer öppna munnen. Han kommer nog inte vara särskilt samarbetsvillig alls, men de kan ju berätta information för oss i alla fall! Men vem vet, jag kanske blir positivt överrraskad! Senare blir det dagis och jobb.

Hoppas ni får en bra dag!




Max leker

2010-09-20 21:19:57 ,   Max
Innan Max la sig ikväll lekte vi på hans rum med duplosopbilen som han fick av R i present. Jag bjuder på ett litet filmklipp =)





Kvällen

2010-09-20 20:58:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var helt slut efter jobbet idag. Som tur var hade vi matrester sen igår så jag slapp laga mat vilket ju alltid är skönt! Nu ikväll har jag varit iväg och handlat lite mat inför veckan. Det regnade och var mörkt ute när jag åkte iväg. Riktigt mysigt tycker jag. Jag är en riktig höstmänniska.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och titta på gårdagens avsnitt av Ensam mamma söker på datorn.




Måndag 20 september

2010-09-20 09:11:49 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att.....

- vi har haft en bra helg då vi träffat flera fina vänner
- Max inte vaknade alltför tidigt imorse. Det tackar jag för
- Reinfeldt blir statsminister i fyra år till (även om allt känns lite konstigt med SD i sammanhanget)
- jag snart har varit mamma till världens goaste kille i två år
-  jag trivs med mitt jobb (även om det alltid känns lite motigt att gå dit när man haft en härlig helg)
- det snart är dags för fredagsmys igen (gäller att se positivt)
- det är så roligt att blogga och så roligt att ni läser.

Haka på måndagslistan här!




Kalas nr 1

2010-09-20 09:01:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Först några rader om valet igår. Jag blev glad över att alliansen vann men självklart besviken över att det inte blev en majoritetsregering. Känns lite oroligt hur allt ska bli med SD som vågmästare. Men nog om det....

Ja då går vi in i födelsedagsveckan då vår lille kille ska fylla två år (han fyller på söndag). Jag blir lika nostalgisk nu som jag blev för ett år sen och tänk att det nu passerat ytterligare ett år. Helt otroligt! Oturligt nog verkar det som att det är en förkylning på g hos Max. Han nyser och snorar lite.

Igår var det kalas nr 1. Max var finklädd och stylad i håret och blev så glad när gästerna kom. Han fick en fin bok och en duplosopbil.



Fast det bara var fyra gäster inklusive ett barn så var det kalasstökigt när de gick hem =). Max och R lekte för fullt, dock inte med varandra. De är ju typ exakt lika gamla så konkurrensen är ganska stor om det mesta.




Max och jag startade denna dag vid 6.40. Teletubbies och frukost har avklarats. Nu leker Max och jag sitter med ett glas smoothie och önskar att det var helg även idag!

Önskar er en fin dag =)




Lång

2010-09-19 20:12:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken lång lugg du har sa Marcus tidigare idag. Jag har inte tänkt så mycket på det men när han sa det så började jag verkligen störa mig på att den hänger för ögonen. Blir att jag omedvetet går och skakar på huvudet för att den ska "fördela" om sig. Efter en stund kom saxen fram. Blev inte så stor skillnad men den stör mig i alla fall inte längre =).




Lååånnnggt




Luggen klippt och friserad




Röd napp

2010-09-19 13:12:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tänker inte skriva mer utförligt om vad jag röstade än detta: jag tyckte det kändes pinsamt att Max hade en röd napp i munnen när vi var i vallokalen. Jag kände mig som en förrädare! Dessutom tackade jag nej till en gratis röd ros för en stund sen när det ringde på dörren och erbjöds sådana.

Då vet ni vilken sida jag är på!

Shit vilken spännande valvaka det blir ikväll =).




Lördagen

2010-09-19 12:35:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj här ekar det tomt på blogginlägg! Jag har inte hunnit helt enkelt =).

Igår var vi barnvakt åt min brorsdotter N. Hon och jag var och shoppade på eftermiddan. Jag köpte bl a present till Max och skor till mig. N fick hårspännen och en rosa leksaksmp3. Lycka! Dessvärre slutade allt illa då hon ramlade och slog i tänderna. Så barnvaktandet tog tyvärr slut lite tidigare än tänkt.

Vi hade vännerna S och H här igårkväll. Var ett halvår sen vi träffades sist men kändes som det var igår. Jättetrevligt hade vi! Åt tacopaj och smaskade chips och pratade.




Idag blir det kalas nr 1 för Max då hans kompis R med föräldrar kommer hit samt M och H (blev mycket förkortningar i detta inlägg).

Just nu håller jag på med vad jag tror blir en misslyckad morotstårta. Så gästerna kommer nog även bjudas på en kladdkaka i eftermiddag. Man måste ju gardera sig!

Hoppas ni har en bra helg, och ni har väl röstat?





Ett för tidigt gomorron

2010-09-18 06:44:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan 6 ropade Max mamma inifrån sig! Marcus bar över honom till vår säng men han skulle minsann inte ligga där och sova utan han ville upp.

Jag fick ge mig och 6.15 la vi oss i soffan under varsin filt och tittar nu på Teletubbies.

Kanske inte riktigt en lördagmorgon i min smak.... men om en stund ska Marcus gå upp istället och så får jag sova en stund till....




Coolaste tvååringen i stan =)

2010-09-17 21:32:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag när jag slutat jobba så mötte jag upp Marcus, Max, mina föräldrar, min bror och mina två brorsbarn på café och så fikade vi gott. Mysigt att fira fredagen på det sättet. Efter att vi fikat så kikade jag och Marcus på Lindex och hittade perfekta jeans till Max att ha på kalas och liknande framöver. En viss liten kille (alltså Max) fyller ju två år om en vecka och två dagar och den dagen måste man ju vara cool! Eller va tycker ni?



Klicka för att se bilderna större


Förresten så känns det helt sjukt att Max snart blir två år. Han fyllde ju nyss ett.... eller rättare sagt, han föddes ju nyss.

Detta skrev jag för exakt två år sen.

Nu ska jag försöka få Marcus från sin dator och så ska vi titta på Beverly Hills 90210.

(otroligt att jag inte somnat än)



(förresten så satt jag och läste lite bland mina blogginlägg som höggravid och hittade denna beskrivning av hur en natts sömn i v 39 är)







En bild säger mer en tusen ord

2010-09-17 21:12:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eller ett ord räcker ju egentligen - FREDAGSMYS!





Helgen har börjat!

2010-09-17 19:50:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Jag tycker det känns som att klockan är mitt i natten. Det var två veckor sen jag hade en dag då jag slutade jobba innan 17 och idag slutade jag 15 så det känns som jag haft kväll länge nu.

Vi var lata idag och orkade inte laga mat så det blev köpt pizza, men tänk så mycket tid man sparar på det och att inte ha så mycket att diska. Det är ju värt pengarna =).

Nu blir det Idol med chips och cola till. Gissar på att vi kommer somna i soffan både Marcus och jag. Ni får väl se om jag dyker upp här igen ikväll annars ligger jag däckad i soffan med ett chips i handen ;).

Fortsatt trevlig kväll!




En trött Sara

2010-09-16 21:23:23 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Ja nån roligare bild får ni inte =)!

 

Oj vad jag längtar tills fredagsmyset denna vecka. Bara en arbetsdag kvar innan ledigt i två dagar.

 

Här hemma har vi bakat bröd och tvättat ikväll. Max har duschat vilket är en prövning eftersom han gråter hela tiden. Varit så i några månader nu och denna gång hjälpte det inte att hans lilla docka fick duscha samtidigt som honom. När han hade duschat satt han i sin fåtölj i morgonrock med dockan invirad i en handduk i famnen. Då var han nöjd... och trött. Ni får se bild på det en annan dag. Idag fick ni helt enkelt nöja er med en trött bild på mig =).

 

Hoppas ni alla haft en bra dag och nu räknar vi ner till fredagsmyset...... "bara" 7,5 timmar att jobba imorn......





Torsdagmorgon

2010-09-16 08:35:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är ett riktigt höstväder ute. Regnar och ser mörkt ut. Är riktigt mysigt tycker jag!

Max och jag sitter och äter frukost. Han sov till 7.20 imorse vilket var väldigt skönt. Sen har vi myst lite i soffan och packat våra väskor för idag. Om en halvtimme ska jag lämna Max till dagis och sen ska jag till jobbet.

Idag behöver inte Max vara sist kvar på dagis som han varit de två senaste dagarna för idag hämtar Marcus honom vid 14. Känns bra i mammahjärtat!





En av de bästa sakerna med hösten

2010-09-15 20:31:08 ,   Mat och annat gott

 

Precis när Max och jag kommit hem vid 17.30 så ringde min svärfar på dörren och ville lämna kantareller till oss. Det tackade vi inte nej till!

 

Nu har jag rensat dem och håller på att förvälla dem i stekpannan. Sen blir det svampmacka till Skånefruar.





Titta på teletubbies och äta russin!

2010-09-15 09:47:55 ,   Max

 

Max sitter och slappar i soffan innan dagis. Idag hämtar jag inte honom från dagis förrän 17.30. Känns tungt idag att lämna iväg honom. Men jag vet ju att det går bra!





Dålig start på dagen

2010-09-15 09:23:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse vaknade jag på ett dåligt humör och nu känner jag mig nästan sjuk. Är SÅ trött och frusen och liksom ont i kroppen. Får hoppas det bara är trötthet som spökar.

Jag sitter och slappar nu och ska snart börja göra i ordning mig för jobb. Hoppas på en lugn dag och att jag ska orka!

Ha en härlig onsdag!




Godnatt

2010-09-14 22:59:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här lite snabbt för att säga godnatt! Hoppas ni haft en fin dag.

Jag är trött i både huvudet och nacken så nu blir det läggdags. Lite senare än vanligt men jag har varit borta hela kvällen.

Godnatt och vi "ses" imorn!

(va roligt med alla nya besökare här idag. Välkomna =))




Mitt i vardagen

2010-09-14 18:07:59 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Marcus har fotat mig mitt i vardagen. Nyss hemkommen från jobbet är jag. Bara dragit på mig mysbrallorna och så står jag och messar C.

 

Nu pågår matlagning här hemma. Potatis och sötpotatis i ugn med stekta fläskkotletter och kokta färska majskolvar. Hoppas på att det blir smaskigt. Majskolvarna köpte jag för en vecka sen men har glömt bort dem så nu var det verkligen dags att koka dem.

 

Idag har Max haft på sig ny t-shirt från HM. Tycker den är så söt =).

 

Vilken dubbelhaka han fick på bilden!





Veckans blogg

2010-09-14 12:26:10 ,   Blogg
Jag är veckans blogg hos Crazyangel. Va roligt =).




Tisdagförmiddag

2010-09-14 12:08:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en mysig förmiddag. Min kompis K och hennes dotter L på tre månader har varit här. Fikade kladdkaka och pratade =). Kan väl erkänna att jag blir lite sugen på bebis.... men fortfarande inte på att genomgå en graviditet för att få en bebis.


Denna söta tröja fick L av oss


Nu har jag skjutsat Max till dagis. Jag själv ska äta lunch och sen bege mig till jobbet. Har hunnit med mycket på förmiddan så det känns konstigt att åka och jobba nu. Dessutom ska jag på styrelsemöte ikväll så jag gissar på att jag kommer vara rejält trött ikväll.

Lunch var det ja.....

Hoppas ni har en bra dag

(och förresten va mysigt Ensam mamma söker var. Blir nog en bra säsong)




Ensam mamma söker

2010-09-13 21:17:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Såg ni det igår?

Jag missade det men ska titta på det på nätet snart. Ska dessutom tjuvsmaka lite på kladdkakan Max och jag bakat och dricka upp det sista av coca colan från helgen.

Gissar på att jag somnar tidigt ikväll. Intensiv dag på jobbet och var inte hemma förrän 18.40.

Sov så gott!




Sockerchock

2010-09-13 21:04:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll hjälpte Max mig med att baka kladdkaka. Vi ska få fikabesök imornförmiddag så passade på att baka nu så jag slipper göra det imornbitti.

Max tyckte det var jätteroligt. Att röra och hälla är ju aldrig fel =). Denna gång lät jag honom göra mer än vid tidigare bakningar vi gjort. Han fick ta ingredienser med decilitermåttet och hälla dem i smeten och sedan röra. Roligast tyckte han nog det var att få slicka av sleven efteråt! Han fick en liten sockerchock för oj så han pratat i sin säng men nu är det tyst. Känner lite dåligt samvete att han fick smaka kladdkakesmet på en måndagkväll men han äter sällan sötsaker så lite lyx får man väl ha fast det är vardag =).










Redan morgon??

2010-09-13 09:19:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse vid 6 vaknade jag när Marcus gick upp och jag frågade var han skulle. Till jobbet såklart, svarade han. Jag fattade inte att det var morgon utan trodde det var mitt i natten. Strax därefter vaknade Max men han somnade om bredvid mig och så låg vi kvar i sängen till 7.30. Efter det blev det lite teletubbies i soffan. Mysig start på veckan som vi nu kör igång!

Men nog önskar jag att det vore fredagkväll igen. Då bäddade jag och Max åt gosedjuren i badbaljan men Max ville hellre ligga där i själv så han låg där och tittade på idol. Fredagsmys på hög nivå =).





Snart måndag igen...

2010-09-12 21:22:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!

Nu är snart helgen slut och de här sista timmarna av helgen rusar fram. Jag har varit iväg några timmar ikväll och när jag kom hem så hade tvätten fastnat i tvättmaskinen nere i källaren. Det gick ej att öppna luckan. Maskinen stod på att det var 1 minut kvar i cirka 20 minuter innan vi ringde jouren som skickade ut en kille. Men precis innan han var här (efter 25 minuter) så blev maskinen klar och gick öppna. Vår tvättid är dock slut så nu har vi en massa blöt tvätt. En maskin som skulle gå på 48 minuter tog ungefär 1 timme och 48 minuter för att bli färdig. Blir en felanmälan imorn!

Max har duschats och sen passade jag på att klippa håret på honom så han kom inte i säng förrän för 10 minuter sen. Så kan det bli =)!

Nu ska jag äta lite pizzarester sen igår och slappa lite innan läggdags.

Hoppas ni haft en bra helg!




Lunch

2010-09-12 13:53:53 ,   Mat och annat gott
Söndagslunch som ser ut som en torsdagslunch. Pannkakor med sylt och grädde och egengjord potatis- och purjolökssoppa med bacon i.





Val 2010

2010-09-12 12:05:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Om en vecka är det dags för val.

Har ni bestämt er än?

Jag är ganska säker på vad jag ska rösta på men velar lite på kommunvalet, men vi får se. Jag vet i alla fall garanterat vilket block jag ska hålla mig inom men det finns ju flera partier. Blir att läsa på lite extra denna vecka som kommer fast jag redan har ganska koll.




Från fika till kantarell

2010-09-12 10:01:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår började jag ju som sagt dagen med en sovmorgon och sen åkte jag till min moster där jag bjöds på fika och lunch. På eftermiddan städade vi här hemma och sen storhandlade på ICA Maxi. Blev hembakad pizza på kvällen. Sen ringde en vän och sa att vi kunde få trattkantareller som hon plockat. Så kvällen avslutades med Beverly Hills 90210 och kantarellsmörgås =).



till





Maxbus

2010-09-11 10:11:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick sovmorgon imorse. Gick upp strax före 9. För några veckor sen skulle jag knappt ha räknat det som sovmorgon men efter att i princip alltid gått upp före 7 på vardagarna de senaste veckorna så blir det nu en härlig sovmorgon!

Vädret är riktigt tråkigt ute så det blir mest en innedag idag!

Max håller just nu på att "möblera om" i besticklådan. Det är ett intresse han har.

Förresten så har jag inte visat er vilket bus han gjorde häromdan:



Märkpenna på vardagsrumsbordet! Jag fick till slut bort det mesta med handsprit. Det enda som funkade. Man ser dock svaga sträck fortfarande.




Kan det bli bättre?

2010-09-10 22:03:06 ,   Allmänt/Vardagsliv





Fredagsmys

2010-09-10 19:13:21 ,   Allmänt/Vardagsliv

Åååå äntligen fredagsmys!

Har haft en arbetsdag som slutade efter 17 idag men känslan av att få åka hem är nästan värt att jobba sent =). Har haft en lugn och skön dag på jobbet. Vi har mest varit inne och tittat på film och pysslat. Har varit riktigt tråkväder ute.

Vi har ätit mat här hemma och nu slappar vi.... eller rättare sagt Marcus diskar men jag sitter vid datorn och Max leker på sitt rum. Så vi två slappar!

Ikväll blir det idolaudition på tv och chips, cola och Ben & Jerryglass =). Sämre kan man ha det. Vad äter ni för smaskigt ikväll?

Hoppas ni får en fin kväll!





Gomorron fredag!

2010-09-10 08:35:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

6.30 var det morgon för oss idag. Lite väl tidigt att starta fredagen tycker jag men det tycker tydligen inte Max.

Marcus cyklar iväg till jobbet nu och Max och jag ska åka om en liten stund.

Om 9 timmar får jag fira in helgen =). Känns långt bort nu men hoppas på att dagen ska gå fort.



Max är datanörd som sin pappa (....och sin mamma.... eller va tror ni?!)




Kavat

2010-09-09 22:14:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Häromdan kom vinterskorna som jag budade hem på tradera förra veckan. De ser nästan helt nya ut så 205:- + frakt på 65:- tycker jag var ett väldigt bra pris. Det var en dålig bild på skorna i annonsen så hade bilden varit bättre, och man alltså sett hur fräscha skorna var, så hade nog priset blivit högre. Jag hade lite tur helt enkelt! Har sett andra likadana skor som gått för någon/några hundra till.

Skorna till vänster på bilden nedan har jag och Max varit och köpt idag. Det är vattentäta höstskor. Så de ska Max börja använda nu så han slipper ha gummistövlar på dagis bara för att det är fuktigt i gräset. De är så fina!

Känns skönt att ha avklarat lite skoinköp!



Både skorna är kavat




Trend

2010-09-09 21:56:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag ser en trend i mitt bloggande de senaste veckorna. Bloggar mycket i början av veckan och mindre sedan. Beror på att jag jobbar mina kortaste dagar måndagar och tisdagar och sen blir arbetsdagarna längre. Veckans längsta arbetsdag är imorn! Känns segt eftersom det är fredag men det ska nog gå bra. Slutar 17.30 imorn.

Det jag ville komma fram till var alltså att jag är tröttare i slutet av veckan och är hemma mindre. Därav mindre bloggande.

Idag efter jobbet åkte jag hem och tog med Max för att köpa en sak. Vad får ni se i nästa inlägg. Sen var det hem och äta mat (som tur var hade vi rester). Max och jag pratade med min mamma i telefon och fick då för oss att åka dit så vi var där en liten stund. Sen skjutsade jag hem Max och åkte och handla. Packade upp varorna hemma, sen duscha och nu sitter jag här. Det känns som jag sitter ner för första gången idag och det "durrar" i hela fötterna =).

Nu ska jag läsa lite bloggar och bara njuta av tystnaden innan läggdags.... som jag misstänker blir ganska snart.


Svar på kommentar (personen lämnade ingen mail- eller bloggadress)

"Jenny

Är inte Max lite gammal för att sova i spjälsäng?"

 

Svar: Vi har inga planer just nu på att köpa en ny säng till honom eftersom han sover så bra i spjälsängen. Han känner sig trygg där och har inga problem att få plats. Han somnar oftast själv, sover hela nätter och ligger i princip aldrig inne hos oss. Så därför vill vi inte bryta något som funkar. Men självklart vet vi att det snart är dags för en ny säng eftersom han blir allt längre men just nu är det inte aktuellt. Flera vi känner som har barn i samma ålder har fortfarande spjälsäng så jag tycker inte det är konstigt =).





Skolfoto

2010-09-09 08:03:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Max och jag gick upp vid 7 (Marcus vid 5.... är inte avundsjuk). Nu ska vi snart iväg till bvc för en extra vägning och mätning pga Max krånglande mage. Sen blir det dagis för honom och jobb för mig. På jobbet är det dags för skolfoto på förmiddan så lite mascara fick åka på idag =)!





Hemma!

2010-09-08 22:22:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit borta från 10 till 21.30 idag så jag är ganska seg nu!

Jobbade och hämtade sen Max på dagis. Var och hämtade ut ett paket från HM på ICA och sen åkte vi tillbaks till dagis där det var grillkväll. Marcus kom också dit. Vi grillade korv och Max lekte. Vid 18.40 skjutsade jag hem Marcus och Max och så åkte jag på symöte. Och så kom jag alltså hem vid 21.30.

En snabbresumé av min dag fick ni nu =).

Hoppas ni haft en bra dag =)!

(är så glad för er trogna som kommenterar här inne men det vore roligt om ännu fler kommenterade. 90 läsare här inne idag och två kommentarer....)




Värdefull

2010-09-08 09:24:50 ,   Max





Somnade själv

2010-09-07 21:07:35 ,   Max
De senaste kvällarna har vi fått suttit inne hos Max när han ska sova men ikväll somnade han själv. Jag behövde bara gå in en gång till honom.

Max -Mamma! Mamma!
Jag går in till honom.
Jag -Vad är det Max?
Max -Nenne?
(nallen)
Jag -Var är nallen?
Max -Borta!
Jag hittar nallen under hans täcke och ger den till honom
Max -Däääää! (han kramar nallen och lägger sig på sidan och blundar)


Det är så mysigt att han börjar prata alltmer! Nu sover han gott efter en gnällig kväll. Trångt i sängen har han för det är två nallar, en stor tiger och ett får som sover med honom =).



Bild från igår!









Den nya tonåren?

2010-09-07 18:02:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är 2-årsåldern den nya tonåren, eller?

För shit vilket humör Max har. Humörsvängningar deluxe. Efter en förmiddag här hemma med honom och efter en eftermiddag med ca 45 barn i 6-10 årsåldern så är jag ganska trött.

Men idag har en sak kommit i brevlådan som gör att vi måste baka kladdkaka ikväll =). Kan ni gissa vad?




Den sista säsongen av Beverly Hills 90210 såklart =). Nu har vi hela serien på dvd. Så ikväll blir det tisdagsmys med kladdkaka och första avsnittet från säsongen.




Max provar vintermodet

2010-09-07 09:23:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
När vi var i Ullared i somras köpte vi på oss en del vantar inför vintern men Max har vägrat att prova dem men idag ville han ha dem på sig. Och de passade jättebra! Jag var lite orolig för jag köpte storleken 4 år eftersom han har ganska stora händer, och det var som tur var rätt beslut.

Nu ska jag röja undan i köket lite och sen blir det en promenad för oss.







Ingen sovmorgon!

2010-09-07 08:22:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag börjar jobba kl 13 idag men fick ingen sovmorgon för det för Max vaknade 6.15. Nåja, det är ju i alla fall skönt att komma upp på morgonen så att man inte ligger och sover hela förmiddan för då är det ju helt meningslöst att börja jobba kl. 13.

Nu håller jag på och ringer lite samtal och senare på förmiddan ska vi åka och titta på höstskor till Max =) (såg nu att skoaffären inte är öppen förrän i eftermiddag så då går det ju inte).




Pasta med kyckling & citron

2010-09-06 21:39:32 ,   Allmänt/Vardagsliv


Ett bra vardagsrecept (funkar även som mer festlig pastarätt) som rekommenderas. Finns här!




Första riktiga vardagen

2010-09-06 21:28:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja idag har vi haft den första riktiga vardagen här hemma. Marcus och jag har jobbat och Max har varit på dagis. Max blev ledsen så fort vi klev ur bilen vid dagis. Han vet vad som gäller, att han ska bli lämnad. Det är verkligen inte lätt att lämna honom gråtandes men jag vet ju att det går över sen. Och jag ringde en stund senare och han hade sprungit runt ute och lekt massor så det kändes skönt.

Det märks dock att det skett en förändring i hans liv i och med dagisstarten och separation från oss för han har svårt att somna på kvällarna. Han är så ledsen och han vill inte ligga själv på sitt rum. Men när en av oss sitter bredvid hans säng så går det bättre.

Hoppas att han snart tycker det blir roligt att komma till dagis och att han blir lugnare och mer trygg på kvällarna.

Jag jobbade till 18 idag och fast jag inte började förrän vid 11 så tar det på krafterna att jobba så sent. Jag var hemma vid 18.30. Då stod maten på bordet vilket var lyxigt =). Finns fördelar att jobba sent också!




Måndag 6 sep

2010-09-06 09:17:21 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att.....

- jag har sovit gott inatt
- både Marcus och jag har jobb som vi trivs på
- Max är på ett strålande lekhumör vilket förhoppningsvis bådar gott inför dagisvistelsen idag
- vi provade en ny enkel maträtt igår som var smaskig (recept får ni senare)
- jag fått träffa mina brorsbarn i helgen
- jag haft ett bra samtal med bvc-sköterskan på morgonen angående Max mage. Ska kontakta barnmottagningen imorgon då de har telefontid.


Haka på måndagslistan ni med, HÄR.




Morgon hemma hos oss!

2010-09-06 09:06:16 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Max vaknade 6.30 imorse, precis när Marcus gick ut genom ytterdörren. Jag bar över Max till mig. Pappa sa han och tittade på Marcus sida av sängen. Konstigt för honom att Marcus inte är hemma på morgonen med honom vilket han ju varit i över tre månader. Max och jag somnade om och sov till 7.15. Underbart! Idag känner jag mig utvilad.

 

Max har tittat på Teletubbies och sedan pratat om mommo och poppo (mormor och morfar). Han har suttit och tittat på bilder på dem i fotoboken som vi gjort med bilder på nära och kära till Max.

 

Nu har vi precis ätit frukost. Max leker för fullt.

 

Det är så skönt att ha det lugnt så här på måndagmorgonen. Jag börjar jobba vid 11 så 10.30 ska jag lämna Max på dagis och sedan hämtar Marcus honom vid 16.15.

 

Hoppas på en bra dag!





Söndagsångest

2010-09-05 21:42:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har lite söndagsångest nu. Han har varit pappaledig sen i maj men imorn är det dags att sätta igång igen. 6.45 börjar han. Usch så tidigt! Men jag gissar på att Max och jag inte lär ha någon sovmorgon direkt för Max har vaknat så tidigt de senaste dagarna. Därav min sömnbrist. Jag har lite söndagsångest jag me! Vore skönt att få vara ledig en dag till och kanske få en riktig sovmorgon =).

Jag har haft ont i magen ikväll. Var ett tag sen nu som jag hade "svidningar" i magen men ikväll kom det tillbaks. Har varit helt uppsvälld men börjar kännas bättre nu.

Nej nu ska jag nog ta och logga ur här och faktiskt gå och lägga mig.

Hoppas ni haft en härlig helg och får sova gott. Vi "ses" imorn, då med en ny måndagslista =).




Bilder från vår eftermiddag

2010-09-05 17:10:11 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 





Tömd på energi

2010-09-05 16:55:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är väldigt beroende av att sova ordentligt varje natt för annars blir jag helt slut och nu har jag sovit alldeles för lite i tre nätter så jag känner mig alldeles tömd på energi. Ikväll blir det verkligen läggdags tidigt för har en arbetsvecka framför mig och dessutom börjar vår vardag på riktigt imorn då Marcus börjar jobba efter pappaledigheten och det är lämningar och hämtningar på dagis som gäller. Hoppas denna vecka ska gå bra för oss alla tre!

Vi har precis kommit hem från mina föräldrar där vi ätit lammstek och Max har lekt med sin kusin N. Det var härligt att vara ute i mammas och pappas trädgård. Och jag glömde inte kameran så snart visar jag er lite bilder =).

Ligger just nu i soffan och försöker samla energi till att skriva en handlingslista och åka och handla..... sånt som måste göras en söndag!



Jag idag. Verkar som att mamma och pappa behöver putsa spegeln




Klantskalle

2010-09-04 22:13:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi varit iväg hela dagen vid ett jättefint ställe vid en sjö. Och vet ni vad jag då gör? En riktig klantskalle är jag. Jo jag glömmer kameran hemma! SÅ frustrerande! Så jag har inga bilder att visa er men jag har fina minnen i alla fall, och det är ju det som är viktigast.

Marcus och jag sitter och slötittar på Dantes peak. Jag är så fruktansvärt trött. Max har verkligen krävt en hel del energi från oss idag med allt sitt jag vill göra som JAG vill. Puh.... Och värre lär det väl bli antar jag.

Nu hoppas jag på en god natts sömn utan avbrott (en liten kille ropade på oss vid 4 imorse och hade bajsat och sen kunde varken han eller jag somna om förrän strax efter 5 men sen vaknade han piggelin vid 7 igen)!

Hoppas ni haft en fin dag!




Våfflor och fredagsmys

2010-09-03 19:10:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit och ätit våfflor hos min mormor och morfar på eftermiddan. Mina föräldrar och min bror med familj var också där. Det var så roligt att träffa mina härliga brorsbarn. Max tyckte också det var kul. Han och N lekte i lekparken. A ville Max mest pussa på och han tyckte det var roligt när A bet honom i näsan =).

 

Nu är vi hemma och lagar mat. Lite sent men vi åt ju våfflor vid 16.30. Köpte en grillad kyckling på ica och så gör vi rotfrukter i ugn till det. Nu har vi köpt hem laktosfria mejeriprodukter och ska prova en period med laktosfritt (igen!) för att se om Max mage blir stabilare.

 

Max står och leker att han skalar potatis


Ikväll blir det nog tidigt i säng för vi ska gå upp i vanlig tid (alltså vardagstid) imorn och åka iväg hela dagen. En tidig kväll ikväll passar mig nog rätt så bra eftersom jag gick upp 5.30 imorse och börjar känna mig ganska trött nu.....

 

Men lite fredagsmys med chips och cola ska nog orkas med =)





Tidig morgon

2010-09-03 05:55:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gäsp!

Klockan är 05.53 och jag gick upp för 20 minuter sen. Usch vad jag ogillar att gå upp tidigt. Sitter och äter ett kokt ägg, mer än så orkar jag inte äta så här tidigt utan jag tar med mig smörgås till jobbet.

Att gå upp så tidigt känns dock bättre när jag tänker på att jag slutar 12.30 idag. Det är en riktigt bra fredag jag har idag om jag jämför med fredagen nästa vecka då jag slutar 17.30.... men det ska jag ju inte tänka på nu för nu hägrar bara 12.30 =).

Snart dags att åka. Hoppas ni får en finfin dag!

(det är 4 grader ute... brrr....)




Snart fredag....

2010-09-02 20:47:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det känns i kroppen att det är torsdag för fy så trött jag är! Har haft en bra dag på jobbet men kunde inte sluta gäspa på eftermiddan. Dessutom tror jag inte att jag satt ner en enda gång mellan kl. 13 och 17. Konstigt för mig som är så lat =).

Nåja i alla fall skönt att det är helg snart. Jag slutar dessutom jobba 12.30 imorn.... men jag börjar jobba 6.30.

Idag när jag lämnade Max på dagis så blev han ledsen när jag sa hejdå. Han hade varit väldigt trött vid lunchen och knappt ätit nåt men sen ändå bara sovit lite mer än en timme. Marcus var efterlängtad när han kom och hämtade honom vid 14. Vår lille kille! Nu var vi inne och kikade till honom och då hade han somnat med bajs i blöjan. Denna mage alltså! Suck!!




Titta!

2010-09-02 17:59:08 ,   Max
Vi var med i Go´boken när Max föddes och första paketet vi fick innehöll en bok som hette Titta. Denna började vi läsa för Max tidigt. Redan vid 3 eller 4 månader. Och vi fortsatte att läsa den för han älskade den. När han var runt halvåret och var ledsen så räckte det att vi läste boken för att han skulle bli lugn. Ibland kunde jag sitta och läsa den 10 gånger i sträck och han bara satt och lyssnade.

Allt eftersom Max blev större blev boken alltmer sliten och till slut hjälpte inte tejp för Max bet i princip sönder boken och den hamnade dessutom i vatten en gång. Vi fick slänga den. Jag hittar den inte på Go´bokens hemsida så antar att den inte går att köpa heller vilket jag tycker är tråkigt för den är verkligen ett starkt minne från Max första år.

Det bästa är dock att jag kommer ihåg exakt (tror jag) vad som står på de första sidorna och när jag "läser" det för Max så blir han lugn. Jag brukar göra det när vi borstar tänderna (vilket han inte gillar) och då är han oftast tyst och tittar på mig tills jag läst färdigt och därmed borstat färdigt. Jag tycker det är så häftigt att han liksom bär med sig minnet av att det alltid gjort honom lugn och han blir fängslad av det.


Här ligger jag uti sängen och mår
smakar på mina små gulliga tår
Stortån är finast så mjuk och så rund
jag tror jag suger på stortån en stund

Titta!
Med stora ögon ser jag på
när mamma står och kammar sig
och vänder hon sig om just då
så ler hon varmt och glatt mot mig

Tihi!
Du är mitt lilla solsken du
det säger mamma jämt minsann
så titta hur jag strålar nu
Ja vi har ögon för varann






5.45

2010-09-02 08:22:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja den tiden vaknade Max imorse! Alldeles FÖR tidigt! Han låg och pratade mellan oss en stund men vid 6.15 gick han och Marcus upp. Hoppas han inte kommer vara alltför trött på dagis sen.

Max är inne i en lösmageperiod igen. Blir tokig!!! Luktar så surt så det är helt sanslöst. Pratade med bvc igår och nu ska vi sluta med välling helt. Men vi gav majsvälling igårkväll och imorse. Marcus och jag har lite svårt att slita oss för det är så mysigt att ge Max välling och han älskar det. Men vi måste prova utan ett tag nu för att se om det blir bättre. Så från och med ikväll blir det havregrynsgröt på kvällen och morgonen för Max. Jag ska dessutom köpa semper magdroppar idag och börja ge honom. Hoppas ni stod ut med lite bajsprat så här på morgonen =).

Jag ska äta lite frukost nu och sen lämna Max på dagis innan jag åker till jobbet.

Ha en fin dag!





Traderaoskuld!

2010-09-01 21:45:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min traderaoskuld är nu tagen!!

Jag budade lite på tradera förra hösten men har sen inte gjort det. Ikväll gick jag bara in och kikade lite på skor eftersom vi pratat om att köpa Kavat vinterskor till Max. Och då fanns det ett par i strl 25 (som vi hoppas ska passa Max i vinter) så jag la ett bud över de andra som budat och auktionen gick ut några minuter senare och jag vann auktionen. Nu har jag betalat och hoppas på att de ska passa och är fräscha. Det står att de bara är använda några gånger.




Tänk om jag aldrig blir redo!

2010-09-01 20:41:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta med barn nr 2 kommer över mig ibland. Nu är Max snart två år och de flesta som har barn i den åldern har redan en bebis till, eller en bebis i magen eller en bebis planerad. Men vi har inget av det. Jag känner mig inte redo än. Det skrämde mig redan för ett år sen att jag fick panik av att tänka på att en dag vara gravid igen men jag tänkte då att det går över och jag kommer bli redo. Men jag har samma panik nu med. Jag är inte rädd för att ha två barn utan för att vara gravid för fy så dåligt jag mådde, både psykiskt och fysiskt med illamående och ryggont. Och jag vet att allt i världen är värt en bebis men jag kan i alla fall inte förmå mig att planera för en bebis till.

Tänk om jag aldrig blir redo! Jag vill så gärna ha två barn (om det är möjligt) men jag är liksom inte där än. Jag vill jobba nu ett tag och innan barn nr 2 vill vi bo större. Men allt känns så långt bort och jag är så rädd att åren bara försvinner och en dag är det för sent.


Nu fick jag lätta mitt hjärta lite grann för ungefär 100 personer..... =)




Informationsdag

2010-09-01 17:44:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit på informationsmöte om kommunen idag. Var segt att sitta ner typ hela dagen men gick bra ändå. Dessutom fick jag ju sluta kl 16 och skulle sluta 17 annars. Fast jag började tidigare imorse men det var det värt.

Nu håller Marcus på och lagar mat. Detta blir det.

Hoppas er dag varit bra. Jag ska läsa bloggar ikväll =).




Lilla trumslagarpojken

2010-09-01 17:33:21 ,   Max