Tidigt

2011-08-31 21:38:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är så trött så jag tänker gå och lägga mig nu. Det är väldigt tidigt för mig men jag orkar helt enkelt inte mer.

Godnatt!




Höstkängor!

2011-08-31 16:52:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Idag började jag jobba kl. 6 imorse. Har varit lite snurrig i huvudet på jobbet idag och är trött nu! Detta trots att jag sov bra natten till idag. Dessutom verkar jag lite förvirrad. Var och tog ut pengar förut men när jag kom ut till bilen hade jag inga pengar. Insåg att jag glömt dem i apparaten. Tog Max i famnen och sprang tillbaks. Det var i automaten inne på ICA. Några pengar såg jag inte till men pratade med några anställda som i princip stod bredvid automaten och grejade med ett ombygge och de sa att det ej varit någon annan vid automaten efter mig så mina pengar hade nog dragits tillbaks in i apparaten. Då fick jag för mig att jag glömt kortet också och de sa att det också antagligen dragits tillbaks i apparaten och blivit spärrat. När jag kom ut till bilen igen så låg ju kortet där för det hade jag lagt ur fickan när jag letade efter pengarna. Snacka om förvirrad! Pengarna skulle i alla fall korrigeras på kontot sa de på ICA. Jag behöver nog en god natts sömn inatt =).

Jag hämtade Max vid 14 på förskolan och vi åkte då och köpte Kavat höstkängor till honom. Vi hade sådana förra hösten med (och de använde vi även i våras) och det var ett riktigt lyckat köp. Värt varenda hundralapp =). De är vattentäta och sitter bra på foten så att han kan springa och leka bra. Dessa vi köpte nu är i strl 27 och förra året hade han 25. Funderar på att lägga ut 25:orna på Tradera för antar det är ganska bra andrahandsvärde på dem men får se hur jag gör. Jag vet liksom inte vad man kan förvänta sig att få för dem, va tror ni?



Årets snygga modell



När vi hade köpt skorna åkte vi och fikade med M. Var mysigt med lite vardagslyx. Nu är Max och jag hemma och jag ligger och halvsover på soffan och Max dansar. Dags för matlagning snart!!




Tränat!

2011-08-30 21:57:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit på gymmet ikväll. Har inte varit där sen 23 juli så det var på tiden. Nu är jag trött i hela kroppen och ska gå och lägga mig nu för alarmet ringer 5 imornbitti.

Hoppas ni haft en bra dag! Kram från mig♥




Max rum

2011-08-30 15:40:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här kommer en bild på Max rum! Det är inte helt städat på bilden men någorlunda i alla fall. Har inte riktigt fått upp grejer på väggarna på Max rum ännu. Är lite sugen på att beställa en namnplansch från Annaform men har inte blivit av ännu. Man blir lite mer fixarsugen nu när det är höst och man är inne mer.



Det är en garderob och en byrå till höger. Syns inte riktigt på bilden.




Hej tisdag! Jag har rast på jobbet nu. Är ...

2011-08-30 09:53:30 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0043 (MMS)

Hej tisdag! Jag har rast på jobbet nu. Är hungrig så det blir två långa timmar till lunch. Imorse vaknade Max innan jag åkte till jobbet 6.30 så jag fick en morgonkram. Mys!





Måndag 29 augusti

2011-08-29 21:37:02 ,   Måndagslista

 

  • vi har haft en mysig helg med massa kvalitetstid med både varandra och vänner
  • jag tycker om hösten. Tända ljus och mysa inne gillar jag.
  • vi har fått kantareller av min svärfar
  • jobbet är fullt av utmaningar och det händer nya saker varje dag
  • jag snart ska gå och lägga mig och sova ... zzz....
  • min nacke som var i riktigt dåligt skick förra veckan (antagligen en inflammation) är bättre nu.

Inspireras ännu mer här!




Kantareller

2011-08-29 20:52:37 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gokväll! Har inte blivit något bloggat idag förrän nu. Jag har jobbat 8-18.30 så har inte haft så mycket tid. Nu ikväll har vi rensat kantareller som min svärfar har plockat till oss så strax blir det kantarellsmörgås. Mums =)!

 

Max satt i mitt knä och gosade innan läggdags och då värkte mitt hjärta och jag kände mig som en så hemsk mamma som jobbar heltid och inte deltid och därmed inte hinner vara med honom lika mycket nu som förut. Men jag har ju varit hemma med honom i två år och sen jobbat deltid i ett år och han är ju ganska stor nu. Men mammasamvetet talar ändå!! Men det är ju inte tiden man träffas som räknas utan att man faktiskt tar tillvara på den tid man är tillsammans.

 

Det var lite kvällstankar från mig ♥





Helgen avslutas!

2011-08-28 21:17:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna söndag avslutas med chips, cola, chokladpudding och komedier på tv. En bra avslutning på helgen!

Sov så gott och hoppas er inledning på nya veckan blir bra ♥




Söndagsmåsten

2011-08-28 16:10:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och så var det söndag igen....

Just nu fixar vi med tråkiga måsten såsom betala räkningar, tvätta och städa. *suck*. Betala räkningar är verkligen det tråkigaste som finns varje månad. Blääää!

Nu ska jag strax bege mig för att handla inför veckan. Ska bara fundera ut vad vi ska äta först.

Har ni också en lugn söndag med vardagsmåsten?




Grillkväll

2011-08-27 22:10:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken värme det har varit idag! Vi satsade på en grillkväll här hemma i trädgården. Gäller att passa på sådana här fina dagar! A-C & M me familj och en kompis var här. Är så härligt att laga mat tillsammans medan barnen leker för fullt. De badade i Max pool nu på kvällen för att svalka sig!



På grillen låg rödvinsmarinerat kött, spett med tigerräkor och majskolvar




I väntan på mormor

2011-08-27 09:26:55 ,   Max
Min mamma har varit bortrest med sitt jobb i nästan en vecka och igår kom hon hem och svängde förbi här med en fin t-shirt till Max. Max blev väldigt exalterad när han fick höra att mormor skulle komma så han satte sig vid brevlådan och väntade.














Ja ni kan säkert avgöra när på bilderna som mormor svängde in med sin jobbarbuss.... =)




Tidig lördagmorgon!

2011-08-27 08:26:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Klockan 5.30 vaknade Max imorse. Lite tidigt för att vara en lördagmorgon kan jag tycka. Jag har sovit ca 5 timmar inatt tror jag. Jag har haft svårt att somna om sen på morgonen för det är ju så fruktansvärt varmt och fuktigt. Så nu är vi uppe hela familjen. Max ska på kalas hos S som fyller 2 år nu på förmiddan.

Nu är det frukostdags!




Fredagsmyser...

2011-08-26 19:52:16 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0036 (MMS)

Fredagsmyser me Marcus i vårt uterum och äter sushi! Max somnade vid 19 efter att ha varit vaken hela dagen. Kram till er!





Närmar sig helg

2011-08-25 21:06:03 ,   Allmänt/Vardagsliv

Blommor vi fått av svärföräldrarna

 

Gokväll ♥. Jag sitter i soffan och har småtittat på True Talant på tv3. Tycker det verkar helt ok.

 

Max har svårt att somna ikväll. Just nu ligger han bredvid mig här i soffan. Han ser jättetrött ut men vill absolut inte ligga i sängen. Jag är lite för trött själv för att envisas. Det leder bara till en massa skrik och gråt så bättre han får ligga här och slappna av ett tag.

 

Jag kom hem från jobbet efter 18 idag. Nu är det bara en arbetsdag kvar innan helgen. Skönt! Dessutom slutar jag ganska tidigt imorn och ska hämta Max på förskolan vilket är bästa stunden på dagen. De dagar jag hämtar honom har jag börjat jobbat så tidigt att jag inte träffat honom på morgonen så då är det underbart att äntligen på få ses på eftermiddan ♥

 

Hoppas ni haft en bra dag!





9 timmar

2011-08-25 08:56:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag har sovit 9 timmar inatt. Var välbehövligt! Jag var så slut igårkväll att jag knappt kunde tänka. Blir så när man sovit fem timmar och gått upp kl. 5 natten/morgonen innan. Dessutom gick jag en promenad på 6 km med A-C igår kväll. Man kan säga att jag somnade gott =)!

Nu ska Max och jag åka iväg. Lite sena som vanligt.... ooops! Nu när jag inte lämnar på förskolan varje dag så glömmer jag bort hur lång tid allting tar....

Kram till er ♥




Bara ta det lugnt

2011-08-24 16:18:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är SÅ trött!! Det har gått bra på jobbet men jag har varit helt slut sen jag kom hem. Nu ska jag dricka cappuccino och bara sitta i soffan och titta på tv en stund. Max leker för fullt inne på sitt rum. Jag ska ignorera dammråttorna och allt stök runt omkring och bara varva ner ett tag.

Jag har satt igång tvättmaskinen och har en burgundisk gryta puttrandes på spisen så helt dåligt samvete har jag inte! Men det är konstigt dessa "sluta-tidigt-dagar" att det känns som att man måste uträtta så mycket när man slutar tidigt. Det man behöver är ju egentligen att bara ta det lugnt.




Alltid på språng

2011-08-24 14:42:00 ,   Allmänt/Vardagsliv


Ibland längtar jag tillbaks till vår semestervecka på västkusten. Det var en härlig vecka!! Har ju visat er lite familjebilder därifrån tidigare och här kommer en av de bilderna som inte blev så lyckad. Det är inte lätt att få en 3-åring att vilja vara med på bild ♥





Skulle gärna vilja ligga kvar i sängen.......

2011-08-24 05:15:44 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0031 (MMS)

Skulle gärna vilja ligga kvar i sängen.... Hoppas ni får en bra dag!





Middag och styrelsemöte

2011-08-23 21:51:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll ♥ Kvällen har bestått av middag hos fina vänner och sedan styrelsemöte för min del. Jag kom hem för en stund sen och om 8 timmar ska jag vara på jobbet.

Nu ska jag försöka varva ner efter en lång dag och förhoppningsvis sova om en stund så jag kommer upp imorn!

Kram kram




Hemma med min favorit

2011-08-23 16:34:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen hemma! Idag har jag längtat hem och det var så härligt att få hämta Max på förskolan. Han blev så glad!! Vi har ju knappt träffats sen igårmorse. Igårkväll blev det bara en kram och sen la han sig för att sova för klockan var ju mycket när jag kom hem. Jag tycker att han har växt bara sen igår. Han såg så stor ut när jag hämtade honom. Min älskade favorit.

Vi kom hem för ungefär 45 minuter sen och har hunnit ha lite päronpicknick ute!







Måndag 22 augusti

2011-08-22 21:49:19 ,   Måndagslista

 

  • det har varit en bra dag på jobbet även om arbetsdagen varade i 11,5 timmar
  • jag fick världens härligaste kram av Max när jag kom hem från jobbet som som tur var fortfarande var vaken när jag kom hem
  • jag har världens bästa Max och Marcus ♥
  • jag snart ska gå och sova. Ska bli UNDERBART!


Godnatt kära bloggvänner och tack för er respons angående MMS-bloggning. De flesta av er tyckte det var kul med det lite då och då bara det inte tar över bloggen och det ska det absolut inte få göra. Men det är ett bra sätt att skriva några rader ibland nu när jag jobbar heltid och inte hinner sitta vid datorn lika mycket.




Några timmar senare....

2011-08-22 16:57:58 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0029 (MMS)

Några timmar senare.... Nu har det gått några timmar sen bilden på mig från imorse. Nu är det dags för jobbmöte :)





Gomorron regnet!

2011-08-22 06:52:31 ,   Allmänt/Vardagsliv


Gomorron! Ute regnar det och är grått. Marcus cyklade iväg till jobbet för en liten stund sen och jag ska strax väcka Max. Jag brukar vara expert på att snooza på morgonen men jag vaknade för en halvtimme sen och var så kissnödig så var tvungen att gå upp och sen var jag sund nog att inte gå och lägga mig igen för då hade jag nog inte vaknat =).

Måndagmornar är aldrig roliga... och det blir inte bättre av att det regnar... Men nu ska jag fixa frukost och kicka igång dagen.





En liten bloggfråga...

2011-08-21 20:49:45 ,   Blogg
Slänger ur mig en liten fråga bara: tycker ni det är kul när jag bloggar från mobilen? Det ser lite tråkigt ut här på bloggen med mms-inläggen men ibland är det lite roligt att slänga iväg ett inlägg när man gör något. Ska jag fortsätta göra det lite då och då eller vill ni hellre "bara" ha vanliga inlägg.




Avslappnad

2011-08-21 20:47:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter i soffan och har fötterna i fotbad med döda havssalt i. Det rensar bort orenheter och gör fötterna alldeles mjuka. Söndagslyx med andra ord.

I eftermiddags var jag och handlade mat inför veckan och sedan grillade vi gott till kvällsmat: flintastek, majskolvar, halloumi och till efterrätt bananer med choklad i. Mumsigt och bra avslutning på helgen som har gott superfort.

Nu är det bara att ladda inför en ny vecka som börjar med en 11-timmars arbetsdag imorn.... puh..... Tur att jag trivs på jobbet!



Min favorit "How I met your mother" är på tv




Nyshoppat till Max

2011-08-21 15:56:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi fick en trevlig shoppingtur och jag fick handlat två byxor, två tröjor och en pyjamas till Max så det blev bra! Allt köptes på KappAhl.



Nu är vi hemma och slappar. Skönt att sitta och läsa lite bloggar och ta det lugnt. Vi ska röja lite snart och handla inför veckan. Nu när vi båda jobbar heltid måste vi förbereda inför veckan så mycket vi kan på söndagen för att de ska fungera i vardagen.




Gomorron söndag ♥

2011-08-21 10:20:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag ska strax ge mig iväg på en shoppingtur med A-C. Max behöver byxor och tröjor inför hösten. Själv skulle jag också behöva en hel del men man får prioritera helt enkelt. Det är egentligen ett elände detta med jobbkläder. Det går åt ganska mycket kläder, både att ha inne och ute. Det ska vara kläder för alla väder och dessutom ska man ha passande skor också....suck!!

Igår var vi på 50-årsfest på eftermiddan och sedan åkte vi vidare på kräftskiva. MMS-bloggade ju därifrån igår. Vi kom hem strax efter 22 igårkväll. Hyrde filmen No strings attached. Jag hade ganska höga förväntningar på den då jag hört att flera tyckt den varit bra, men jag blev lite besviken. Dock slumrade jag till ibland så jag kanske inte hängde me riktigt ;)!

Nu ska jag ge mig iväg. Kram till er!!









Dags för lekar nu!

2011-08-20 20:42:34 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0025 (MMS)

Är på kräftskiva. Dags för lekar nu!





Tigerräkor

2011-08-20 12:24:46 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Hej lördag! Jag vaknade imorse med nackont och magvärk. Precis likadant som jag vaknade med igår och somnade med igårkväll. Segt!! Hoppas inte det ska vara så här varje helg.

 

Igårkväll stekte jag tigerräkor som jag hade marinerad i sweetchilisås, olja, och vitlök. Det var smaskens!! Till varmrätt åt vi kyckling, klyftpotatis, sparris och vitlökssås. Vi hade tänkt att även hyra film för att fira vår bröllopsdag men Max somnade inte förrän kl. 23 och då var klockan så mycket att vi gick och la oss istället.

 

Idag väntar 50-årsfest på eftermiddan och kräftskiva ikväll. Så nu hoppas jag att min nacke blir bättre. Jag ska ta en promenad snart och hoppas att cirkulationen kommer igång lite.

 

Hoppas ni har en bra lördag ♥





Vi har ätit god mat o nu blir det soffan r...

2011-08-19 20:58:56 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0019 (MMS)

Vi har ätit god mat o nu blir det soffan resten av kvällen. Regnet öser ner ute o har gjort det i mer än 8 timmar. Mysigt med tända ljus. Kram till er





Inspirerande

2011-08-19 17:20:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era grattishälsningar på bröllopsdagen!

Idag har jag haft en inspirerande arbetsdag med föreläsning på förmiddag och planering inför terminen på eftermiddan. Är härligt att känna sig peppad inför jobbet och det känns som det blir en rolig höst.

Vi hade tänkt att grilla ikväll för att fira bröllopsdagen men regnet verkligen vräker ner ute!! Det har gjort det hela eftermiddan. Så det blir att laga mat inne istället. Nu ska jag fixa till lite klyftpotatis. Vi är ganska trötta efter arbetsveckan så det blir nog en lugn kväll framför teven ikväll. Imorn väntar en 50-årsfest och en kräftskiva så vi har att göra denna helg om man säger så =)!





Träbröllop

2011-08-19 07:35:00 ,   Allmänt/Vardagsliv



Femårig bröllopsdag kallas för träbröllop.




Fullt upp!

2011-08-18 21:55:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh.... det känns som jag knappt suttit på hela dagen och nu har jag äntligen slagit mig ner i soffan. Jag hade stängning på jobbet idag och sen åkte jag till ICA Maxi. En dum idé egentligen eftersom jag var trött och hungrig men fick en del handlat i alla fall. Klockan 19.30 fick jag äntligen kvällsmat.

Imorgon är det planeringsdag med jobbet. Ska på föreläsning på förmiddan och sen ska vi sitta hemma hos mig och planera inför hösten. Tror det blir en bra dag! Skönast av allt är att jag slipper åka bil för det är här på orten vi ska vara (jag har vanligtvis 1,5 mil till jobbet).


Imorron är det dessutom den 19 augusti. För fem år sen var det en väldigt speciell dag ♥


Hoppas er dag varit bra!




Mattan

2011-08-18 14:00:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
I måndags kom mattan som vi beställde förra veckan. Den blev bra under soffbordet. Ger ett mycket mysigare intryck!




Detta är ett tidsinställt inlägg. Jobbar när detta publiceras!




Gomorron. Gör ett första försök att mobilb...

2011-08-18 08:43:36 ,   Allmänt/Vardagsliv

imag0011 (MMS)

Gomorron. Gör ett första försök att mobilblogga! Max o jag ska strax åka iväg. Det är rörigt o stökigt här hemma så jag är glad att jag inte är först hem idag ;)





Kvällspromenad

2011-08-17 21:52:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit ute på en timmes kvällspromenad med A-C. Var riktigt skönt ute. Fick massor av energi fast jag varit vaken sen fem imorse. Nu ska jag försöka varva ner och sen kommer jag nog sova gott =)!

Godnatt ♥




Mina nya "sötsaker"

2011-08-17 16:05:39 ,   Allmänt/Vardagsliv





App-tips!

2011-08-17 15:30:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu har jag slutat jobba för idag! Det bästa med att börja jobba kl. 6 på morgonen är att man får gå hem vid 13.30. Det är väldigt skönt =)! Max har precis hållt konsert för mig. Han håller i sin leksakselgitarr och sjunger sånger för mig. Är så gulligt!

Nu vill jag ha lite app-tips av er! Främst tips på någon bra fotoredigeringsapp?? Blogg.se har ju ingen app vilket är tråkigt. Var det inte längesen det stod på deras förstasida att en app var på gång men vad jag vet har ingen kommit, eller? Ni andra som har blogg.se och mobilbloggar mms-bloggar ni då? Jag gjorde det på min tidigare blogg (aftonbladet) men har aldrig gjort det på denna blogg. Jag får kolla upp hur man gör helt enkelt men det borde väl inte vara alltför svårt eller?

Imorgon börjar jag inte jobba förrän 9.30. Tjohoo!!


Läste precis på aftonbladet att kronprinsessan väntar barn. Oj så mycket tidningarna har att skriva om nu =)




Lite jobb- och förskoletankar

2011-08-16 21:45:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Ville skriva några rader här innan jag går och lägger mig. Börjar jobba kl. 6 imorn så antar att jag bör lägga mig snart =)!.

Idag har min nya telefon kommit så jag håller på att försöka lära mig. Den är så söt =)!

Det går bra att jobba och imorse var inte Max ledsen när Marcus lämnade honom på förskolan så då går det liksom ännu lättare att jobba när man vet att Max har det bra. Har skrivit hans schema till förskolan ikväll och upptäckte att han kommer gå mindre timmar nu än vad han gjorde i våras när jag jobbade 75% (nu jobbar vi båda 100%). Marcus och mitt schema kompletterar varandra helt enkelt. Mellan 32,5 och 34 timmar i veckan är Max på förskolan.

Nu ska jag äta nåt innan läggdags och sen hoppas jag att jag kan somna. Borde inte bli så svårt eftersom jag varit uppe sen 5.45 imorse.

Kram och godnatt ♥




Räkor i stark sås

2011-08-15 20:01:06 ,   Mat och annat gott
Nu när det är ruggigt väder så kan man alltid pigga upp sig själv med lite gott att äta. Jag har lagt upp recept på detta tidigare och fick då en kommentar av en tjej som provlagat det och hennes man tyckte det var bland det godaste han ätit. Gott betyg med andra ord! (Finns du kvar här du som provade receptet?). Så här kommer det alltså igen =)


Räkor i stark sås
(3-4 personer)



  • 1 kilo räkor med skal
  • 5 dl creme fraiche (blir godast med "vanlig" creme fraiche och ej lätt)
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 2 tsk curry
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
(mängden kryddor kan man självklart öka på om man vill ha starkare och minska om man vill ha svagare. Jag brukar ha som det står och det blir lagom starkt för mig)

Skala räkorna och fräs dem i olja tillsammans med curry, cayennepeppar och pressad vitlök. Tillsätt creme fraiche, tomatpuré och soja. Blanda runt och låt det koka upp. Sedan är det klart! Vi brukar äta det tillsammans med ris som vi, när det är färdigkokt, blandar ner frysta ärtor i och låter det stå en stund. Sedan är det gott med dill på.

Snabbt, enkelt och festligt ♥




På jobbet

2011-08-15 13:52:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Nu sitter jag och har rast och det känns som man aldrig varit härifrån fast jag varit ledig i fem veckor. Regnet öser ner utanför så hösten är här med andra ord =).

Max var nervös inför dagis imorse. Han kunde knappt äta frukost. Han var dock väldigt glad över att åka dit men blev ledsen när vi kom dit och sa Mamma vara kvar. Det var jobbigt för mig också och ser fram emot att träffa honom när jag kommer hem. Han såg i alla fall glad ut när vi vinkade genom fönstret när jag hade gått därifrån.

Jag ska jobba över lite idag så kommer hem lite senare än tänkt men blir nog mer bloggning ikväll!

Kram till er ♥


Ni som är här inne och läser, har ni fortfarande semester eller är ni back in business??




Minnen

2011-08-14 20:40:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sitter här och minns tillbaks vad vi gjort denna semesterperiod. Många minnen finns med och nu går vi mot vardag igen. Vardagen har sin charm den också men just nu känns det lite tungt. Och framförallt tungt att behöva lämna ifrån mig Max imorgon för första gången på många veckor.




Semester 2011



Idag har vi åkt inlines, lekt i lekparken, grillat m.m. En lugn och skön sista semesterdag. Nu väntar strax en kvällspromenad med A-C och sedan är det bara att ladda batterierna inför imorn!

Hoppas ni haft en bra helg ♥




Kväll med kräftor

2011-08-14 12:54:08 ,   Allmänt/Vardagsliv

Godsakerna!!

 

 

 

Svärmors goda förrätt

 

På högra bilden rynkar Max på näsan när min mamma äter kräftor. Max tyckte det såg otäckt ut.

 

Hallonpannacotta till efterrätt





Semestern lider mot sitt slut

2011-08-13 23:53:23 ,   Allmänt/Vardagsliv

Havet!



Gokväll! Vi har haft en trevlig och smaskig kväll =) Bilder kommer imorgon.

Nu är det lördagkväll och en vecka har gått sen vi kom hem från västkusten och nu har vi en ledig dag kvar för på måndag börjar jobbet igen. Jag känner mig ganska peppad inför att jobba men jag tycker det känns tungt att lämna iväg Max till förskolan. Han trivdes inte riktigt de sista veckorna innan sommarlovet och det kändes inge bra i mammahjärtat. Hoppas på att han ska få känna sig trygg nu när han börjar igen och ska trivas.

Nu har Marcus somnat här bredvid mig på soffan och det är nog läggdags för oss! Godnatt ♥




Lördag

2011-08-13 12:33:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov 19-7.40. Väldigt skönt =)!

Jag har varit iväg och handlat på förmiddan. I eftermiddag blir det fikabesök av A och ikväll kommer våra föräldrar hit och äter kräftor. Mums så gott det ska bli! Det blir även paj, sallad och bröd och så ska jag slänga ihop en pannacotta till efterrätt.

Jag har att göra idag med andra ord!




Inlines, kantareller och så lite Åsa-Nisse...

2011-08-12 21:57:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja så kan jag sammanfatta dagen.

I eftermiddags tog vi en inlinestur till Marcus föräldrar där vi pausade våra värkande fötter och fick med oss kantareller hem. De har vi ätit på toast ikväll. Max har inte tagit någon tupplur idag. Han vaknade inte förrän 8.45 imorse så då provade vi en dag utan sömn för honom. Vid kvällsmaten höll han på att somna och vid 19 snarkade han sött i sängen. Vi får väl se när han vaknar imorgon....

Marcus och jag har hyrt Åsa-Nisse via digitalboxen. Inte min typ av film men den var väl lite smårolig. Nu har vi i alla fall sett den, men jag håller mig hellre till romantiska komedier i fortsättningen =)!

Kram till er ♥




Snart....

2011-08-12 21:34:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
.... så kommer denna telefon hem till mig. Jag fick helt enkelt nog av min mobil då mms inte behagar att fungera och man inte kan skicka längre sms än ett för då går det ej att skicka.

Med denna hoppas jag att det går att göra lite mer. Och självklart beställde jag en lila.... ♥




Det har även beställts en telefon till Marcus idag (dock inte en lila htc) då han tappade sin telefon i vattnet när vi var och fiskade för några veckor sedan och nu har en av min gamla som är rosa. Inte riktigt hans grej!




Kräftor

2011-08-12 10:05:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! För Marcus blev det tidig morgon imorse. Han gick upp vid 5.30 för att åka och ta upp kräftburar med sin pappa som de la ut igårkväll. En hel del kräftor blev det. Smaskigt! =)

Max och jag masade oss upp vid 8.45. Nu är vi framme på sista vardagen på semestern och på måndag drar det igång igen. Då kan vi inte direkt gå upp 8.45 för då ska Max och jag åka hemifrån 7.30. Back in business med andra ord. Det är nu heltid som gäller för mig och nytt schema. Kan gissa att det blir efterlängtat fredagsmys nästa vecka!

Strax ska jag agera chaufför åt min mormor och skjutsa henne till en väninna. Hoppas ni får en bra dag ♥




Mammas och pappas uterum

2011-08-11 22:35:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har Max och jag varit hos mina föräldrar och ätit grillat i deras fantastiska uterum som nu i princip är färdigt. Jag visade ju bilder ifrån det tidigare i sommar men då var det inte lika färdigt. Titta och njut (och avundas vilket jag gör) ♥















Grillfavorit

2011-08-11 17:25:00 ,   Mat och annat gott
Ett nytt favorittillbehör till grillat har jag fått denna sommar. Det är en sås gjord på 2 dl hoisinsås, 1 dl hackade jordnötter, lite sambal oelek (enligt receptet 1 hackad röd chili men jag har haft lite sambal oelek i istället), ½ dl vitvinsvinäger. Receptet är från ICAs buffétidning.







Overall

2011-08-11 12:54:47 ,   Mode/Kläder
Det skrivs mycket om overaller på bloggar just nu. De mesta skriverierna får mig dock att känna mig som en dålig mamma som inte lägger 2000:- på en overall för att få det allra bästa till mitt barn så därför läser jag inga mer overallinlägg nu. Jag anser inte att vi har råd att lägga så mycket pengar på en overall för det är väldigt mycket annat som behövs till hösten och vintern också. Förra året köpte vi höstkängor till Max på kavat som verkligen var kanon så sådana kommer vi köpa i år med. Och sen behövs ju vinterkängor till Max också... och även till mig. Marcus och jag har ju sådana jobb att vi också måste ha rejäla vinterkläder för att kunna vara ute i flera timmar och det blir inte billigt!

Max har tidigare vintrar haft overaller från Gekås (ullared) och han har inte varit kall eller blöt alls så en sådan overall har det blivit i år också. Vi köpte även ett underställ i fleece och han har regnställ både fodrat och ofodrat så vi ska nog ta oss igenom hösten och vintern vi också =)!








Inlines

2011-08-11 10:49:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Idag sov jag ända till 10. Lite väl länge kanske... men jag älskar att sova =)!

Igår köpte Marcus inlines och jag har ett par sen tidigare så vi ska strax ut på en tur. Max får åka barnvagn. Detta kan bli en syn för grannarna =)!




I vår rabatt

2011-08-10 17:39:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har löpande under våren och sommaren fotat en del vad som finns i vår stora rabatt. En del har jag visat er här på bloggen och här kommer ett smakprov på vad vår rabatt bjuder på för blommor just nu!!











Det bästa

2011-08-10 17:05:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
En av de bästa sakerna med att ha semester är de här dagarna när man är hemma och grejar samt gör lite utflykter och är spontana. Nu på eftermiddan har vi varit på Bra & begagnat och sedan köpte vi lite fika och åkte hem till M & H. De var precis på väg ut genom dörren när vi kom men de vände in igen och så fikade vi tillsammans.

Nu ska vi snart åka hem till F, D, Z och B. Trevligt ♥




Nya foton

2011-08-10 12:56:42 ,   Inredning/Hemma hos oss
Det var foton som kom på posten idag! Så nu har jag satt in nya foton i ramarna på vår fotovägg i vardagsrummet, satt upp foton i vårt sovrum och i Max rum.



En del av fotona hade vi på fotoväggen förut också men nu är alla i färg, förut hade vi svartvita.







Ber om ursäkt för lite gryniga bilder men det är grått ute så fick använda högt ISO-tal på kameran för att det skulle bli någorlunda ljust




Mer paket

2011-08-10 11:55:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag kom brevbäraren med ett annat paket hit hem....

Vad det var får ni se sen!




Trädgårdsarbete

2011-08-10 10:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 





Nivea

2011-08-09 22:54:37 ,   Allmänt/Vardagsliv


Idag kom det ett ganska stort paket hit med posten. Det fick inte plats i brevlådan så brevbäraren ringde på. Det var min vinst från Nivea som jag vann på Crazyangels blogg. Jättekul med nya produkter och nödvändigt då min ansiktscreme och handkräm nyligen tagit slut. De luktar superfräscht.





Tjejmiddag

2011-08-09 22:49:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det har varit lite tyst från mig här idag. Har haft fullt upp med annat: kiropraktorbesök, IKEA-shopping, städning och matlagning. Nu ikväll har "tjejligan" från gymnasiet varit här: N, E och E. Var tre år sen vi träffades alla tre samtidigt... tror jag....! Jag bjöd på het kycklinggratäng och passionsfruktspannacotta med hallon.

Jag fick fina inflyttningspresenter också. Lite rosa tema. Tack ♥ Har inga bilder på morötterna som jag fick av E. De ska vi smaska på här hemma imorn. Max älskar morötter (och jag med för den delen).

Nu ska jag läsa bloggar och äta choklad!









Misstag

2011-08-09 01:22:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i natten! Jag somnade på soffan 22.30 och sov i två timmar. När det sedan var dags att sova i sängen så gick det inte. Typiskt att jag ska vara pigg just inatt för jag ska på kiropraktorbesök imornbitti.

Nu ska jag snart göra ett nytt försök att lägga mig. Godnatt!




TIPS!

2011-08-08 21:45:42 ,   Populärkultur
Igår hyrde jag och Marcus filmen Just go with it (svensk titel = Min låtsasfru) och vi gillade den båda två. Den var både rolig och mysig. Marcus är inte direkt förtjust i romantiska komedier men denna gillade han. Även ikväll ska vi hyra nån film men vi vet inte vilken ännu (vi hyr via digitalboxen).





Måndag

2011-08-08 13:54:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag har precis varit ute och gått en sväng. Vi har ju problem med om Max ska sova på dagarna eller inte för han är så svårsövd på kvällarna. Nu fick han somna i vagnen och ska endast få sova en liten stund så ska väcka honom strax. Hoppas det blir bättre än att han sover i sängen för han går knappt att väcka då. Blir väl för mycket nattkänsla antar jag. Han klarar inte att vara vaken en hel dag.

Denna dag rullar på och vi tar den som den kommer. Några orosmoln finns dock för oss och det tar energi.

Hoppas ni har en bra dag!




För en vecka sen...

2011-08-07 13:10:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
skön dag på stranden!





Höst?

2011-08-07 11:28:26 ,   Inredning/Hemma hos oss
Gomorron! Ja det är nästan morgon för jag gick inte upp ur sängen förrän 10.30.

Efter att ha haft en solig vecka på västkusten så känns det nu som höst här hemma. Det regnar ute och är mörkt här innte. Höstkänslor har kommit! Detta påverkade mig att klicka hem en rund plommonlila ryamatta från Ellos som vi ska ha under vårt soffbord. Har pratat om det sen vi flyttade in men har inte känts nödvändigt nu i sommar men när det börjar bli höst vill man ha mer ombonad om sig. Idag ska jag också välja ut bilder att framkalla till vår fotovägg i vardagsrummet, foton till Max rum och tre bröllopsfoton till vårt rum.

Men först kanske jag ska packa upp.....





Hemma

2011-08-07 01:05:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan är nu över ett på natten och vi har varit hemma i ungefär en timme. Sitter och varvar ner och ska snart sova. Vi är trötta efter en dag som började vid havet och som 38 mil senare samt ett besök hos vänner slutar här hemma i vårt hus. Ska bli väldigt skönt att få sova i vår säng. Borta bra men hemma bäst. Eller? Just nu skulle jag faktiskt föredra några dagar till vid havet istället men vi får vara glada för den underbara vecka vi haft.

Godnatt!




Fotspår

2011-08-05 17:42:06 ,   Allmänt/Vardagsliv



Hej! Idag är det tråkigare väder. Är grått och lite regnigt. Vi har mest slappat och Max har lekt. Var på en utflykt och tittade på båtar och åt glass för en stund sen men Max ville åka tillbaks till huset och leka. Han har inte så stora krav han. Vår kamera har lagt av igen. Kan endast fota med manuell inställning på objektivet vilket gör att jag måste fota på långt håll för annars blir det bara suddigt. Det går ej att fokusera manuellt heller. Alltså precis så som kameran varit i två omgångar förut men sen helt plötsligt fungerat igen. Vi får väl se om den "lagar sig själv" denna gång. Fokusen har varit ur funktion i ett dygn nu. Gör mig lite depp så här på semestern.

Imorn åker vi hemåt men gör ett stopp hos våra vänner H & S efter ungefär halva vägen. Vi får se om vi stannar över natten där eller om vi åker hem på kvällen.

Eftersom det är tråkigt väder idag har jag passat på att läsa lite bloggar vilket ju alltid är trevligt. Jag har lämnat lite fotspår i form av kommentarer lite här och var.

Nu ska vi nog promenera ner på stranden en sväng innan det är dags för hämtmat! Fortsätt njut av dagen ♥




Vi ♥

2011-08-05 11:15:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

 

Fotat av min svärfar





Äventyrsland

2011-08-04 21:50:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår var vi på äventyrsland. Vi åkte karuseller, lekte, badade och åkte vattenrutschkanor m.m. Var mysiga timmar och Max älskade det!













Ännu en dag

2011-08-04 11:23:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ännu en dag med solsken. Det är dock lite blåsigare idag. Vi har inte gått ner på stranden än men ska tillbringa eftermiddagen där. Jag ligger och solar i trädgården medan Max leker.

Hoppas ni har det bra ♥



Frukostutsikt! (fotat av Marcus)




Kvällspromenad

2011-08-02 23:24:50 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 





Soliga dagar

2011-08-02 12:58:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i solen ♥

Vi njuter för fullt av semester och har soliga och fina dagar. Igår tillbringade dock jag och Marcus några timmar i ullared och laddade upp med ytterplagg inför höst och vinter + lite annat smått och gott. Idag njuter vi av värme och sol istället och ska åka in till stan på eftermiddan.

Nu är det dags att duka upp lunchen för svärföräldrarna kommer strax från stranden (där jag tillbringade 1,5 timme på förmiddan med en bok. Det är semesterlyx det).

Kram till er!