Skön lördag

2009-10-31 14:25:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har en riktig softlördag just nu! Max sover, Marcus spelar in musik på sin dator och jag ligger i soffan och småtittar på Arga snickarn. Skönt att ta det lugnt. Borde egentligen dammsuga lägenheten men prioriterar detta istället =).

På förmiddan var jag och storhandlade. Så nu är kyl och frys välfyllda igen.

Ikväll ska vi till mina föräldrar och äta. Även Marcus föräldrar kommer dit.



Jag är med och tävlar hos Bambi!

www.ekokul.se





Sömn

2009-10-31 10:02:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi flyttade inte in Max till eget rum igår för Marcus vill vänta lite =)

Båda mina pojkar somnade i min famn igår. Max småsov när han drack välling och låg hos mig i soffan. Och några timmar senare somnade Marcus mot min axel under utröstningen i idol.

Jag vaknade imorse av att det var ljust ute och alldeles tyst i rummet. Marcus låg inte i sängen men Max sov som en stock i sin säng. Fattade ingenting. Sneglade på klockan och såg att den var 8. Snacka om förvånad! Marcus hade gått upp och tittat på film och Max hade sovit i sin säng hela natten utan att ha vaknat. Så vi har haft en riktigt bra natt.

Apropå idol igår. Jag tyckte verkligen att Rabih skulle åkt ut. Hans framträdande var inte alls bra och framförallt såg han helt oengagerad och uttråkad ut i ögonen. Heja Erik och Tove =)




Min man har vänt sig mot fredagsmyset

2009-10-30 20:46:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
"Älskling jag vill inte titta på idol", sa han tidigare ikväll.

Fredagsmyset är förstört

Nu sitter han i alla fall i soffan. Lyckades locka dit honom med glass =)




När man tröttnat på sina leksaker finns ju annat att leka med

2009-10-30 18:07:21 ,   Max







Minnen

2009-10-30 13:15:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har suttit och fört över bilder till den externa hårddisken och blir alltid nostalgisk när jag tittar på bilder från förr.

Här kommer en bild på mig och Marcus från nyår 2005/2006



Hm... undra om jag har kvar det där linnet?




Snart börjar helgen

2009-10-30 12:57:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Om några minuter slutar Marcus jobbet och då är det helg =)

Han fick börja en timma tidigare än vanligt imorse så då slutar han också en timma tidigare än vad han skulle ha gjort så blir extralång fredag tillsammans! Antar dock att han är ganska trött när han kommer hem eftersom han börjat jobba kl. 6 två dagar i rad.

På eftermiddan har vi planerat att vi ska gå och fika. Fredagslyx!

Ikväll blir det självklart god mat och idol.

Och kanske ska vi prova på att låta Max sova i sitt rum inatt.... Blev peppad av era kommentarer till tidigare inlägg.




Revansch!

2009-10-30 09:37:51 ,   Max
Vi har fått revansch gällande Max läggningar. Nu somnar han återigen själv i sin säng. Vi lägger ner honom, säger godnatt och går ut och sedan går vi in med jämna mellanrum och till slut sover han. Underbart! Får hoppas det inte är något tillfälligt men tre kvällar borde betyda att det är en ny trend, eller hur?

Kanske dags att flytta in honom till eget rum nu...... kanske egentligen var dags för längesen..... men jag får separationsångest så fort jag tänker på det..... Ni andra med barn, hur gör/gjorde ni?





Väggord

2009-10-29 21:46:04 ,   Allmänt/Vardagsliv


"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om en valfri väggdekor hos Unik Dekor. Ta chansen och tävla du med!”




Väntan

2009-10-29 16:53:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lugn dag detta!

Har inte så mycket att delge. Just nu väntar vi på att Marcus ska komma hem. Han har jobbat 6-14 och sen var han hemma ca 40 minuter innan han åkte till jobbet igen för att hålla utvecklingssamtal. Nu kommer han att vara hemma ca 1 timme och sen ska han iväg på en annan grej (har ej me jobbet att göra). Man får ta tillvara på den tid man har tillsammans helt enkelt och göra det bästa utav den. När han var förut hemma sov Max så då låg jag och Marcus bredvid varann i soffan och småslumrade. Skönt att bara vara nära varandra. Det ger energi =)

Här kommer en bild på Max som just nu leker på sitt rum. Underbart! Han vill alltid vara där jag är annars (Nu sitter han dock i mitt knä igen).





Annorlunda morgon

2009-10-29 10:07:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade vid 5.15 då Marcus gick upp och sen var det svårt att somna om. Han vände och vred på sig och lät täppt i näsan (han gör ofta det). Efter ett tag upptäckte jag att det var blött på lakanet och pyjamasen var lite fuktig också. Blöjan hade läckt. Vet knappt om den har läckt nån natt tidigare. Vi har haft en väldig tur med sånt. Men det var bara att gå upp och byta blöja, ta av pyjamasen och sätta på en body (kändes enklare än att ta på en ny pyjamas). Sen somnade vi äntligen ordentligt. Då var nog klockan över 6. Sov gott till 8.30. Då ville Max inte ligga i sängen längre så jag satte ner honom på golvet och han gick in på sitt rum och så låg jag kvar en stund =)




Mörkerpromenad

2009-10-28 17:19:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har segat oss hela dagen. Max verkar inte ha någon feber. Efter att ha sovit 2,5 timme efter lunch så är han precis som vanligt. Skönt!

Vid 16.30 kände jag att vi behövde lite frisk luft så har promenerat i mörkret med reflexväst på. Max tycker nog också det var skönt att gå ut för han demonstrerade inte ens när jag tog på overallen. Något som annars är väldigt impopulärt.

Nu blir det lite matlagning så hoppas vi på att Marcus kommer hem från jobbet snart. Jag ska på symöte sen.




Ute

2009-10-28 10:16:34 ,   Max
Igåreftermiddag gick jag och Max ut på gården. Han gungade lite och gick omkring i gräset. Inne går han ju helt obehindrat men ute är det svårare. Skorna och overallen gör att han blir väldigt klumpig. Han har breda fötter vilket gör att han inte kan ha skor som passar längden utan han måste ha större storlekar och då blir det svårare att gå.

Efter att vi lekt tog vi en promenad. Gick till slut och mötte Marcus på väg hem från jobbet. Promenerade i 50 minuter totalt och det var alldeles mörkt när vi kom hem.





Ändrade planer

2009-10-28 09:32:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Egentligen skulle jag och Max åka på en upplevelsegudstjänst för barn i Svenska kyrkan med F och Z nu på förmiddan men blev inte så för jag vet inte om Max håller på att bli sjuk. Han är glansig på ögonen, trött och har lite högre temp än normalt. Vill inte riskera att smitta ner andra me nåt och samtidigt är ju han mer mottaglig för smitta om han har nåt i kroppen. Så blir att stanna hemma. Tråkigt! Hade verkligen sett fram emot det och lånat bil av mamma och pappa (vår är på lagning).

Dessutom vaknade jag med ont i magen imorse. Grät innan Marcus gick till jobbet för visste inte hur jag skulle orka med dagen. Nu efter tre olika tabletter mår jag dock lite bättre. Hatar att äta så mycket tabletter varje dag.

Blir väl en lugn dag inne idag. Känns segt!




Soffan nästa

2009-10-27 20:00:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är trött, matt, seg i huvudet och orolig i magen. Samma visa varje kväll känns det som. Så nu intar jag soffläge resten av kvällen medan världens bästa man (alltså min man) fixar disken och Max =)





Shoppat

2009-10-27 15:09:34 ,   Mode/Kläder
Hittade inte så många fina bodys på Lindex idag så köpte bara denna med katten Jansson på:



Och sen fick det bli en kofta till mig också =) Den var nedsatt från 399:- till 199:- och dessutom hade jag 25% på ett helt köp så för både koftan och bodyn så blev 209:-. Perfekt =)





Jag kan inte låta bli

2009-10-27 13:12:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag kan inte låta bli att lägga Max bredvid mig på stora sängen när han ska sova efter lunchen. Det är så mysigt att ligga där alldeles nära varandra.

Sen vänder han sig mot sidan, lägger armen om min hals, tittar in i mina ögon och somnar sedan. Näsa mot näsa.

SÅ mysigt =)




Kuslig

2009-10-27 10:10:34 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är kuslig. Fler bidrag hittar du här.


Är det Max eller är det ett spöke?!




Gomorron solen

2009-10-27 09:54:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åh va underbart att solen skiner! Känner att jag genast fick 100 ggr så mycket energi som igår =). Dessutom har vi vår bil på lagning denna vecka så vill gärna ha fint väder så vi kommer nånstans och slipper sitta inne hela dagarna! Idag ska vi gå till apoteket och Lindex. Mediciner till mig och bodiesar till Max ska inhandlas.



Gomorron säger Max!



Har sett att många andra bloggare svarar på kommentarer utan länk i inlägg så gör det här jag me så att svaret inte missas

"Anna
om Bara Sara:
Men varför kan inte pappan vara ledig? Så slipper ni pussla."


Svar: Eftersom vi inte vet vilken period jag ska jobba så är det svårt för Marcus att begära föräldraledigt. Blir ju lite hastigt inpå med jobbet om man säger så. Dessutom ser vi det som en chans att spara föräldradagar och samtidigt få lite extra pengar i kassan vilket är välbehövligt när man ska vara föräldralediga så länge som vi. Men om vi inte får ihop det med barnvakt så kommer Marcus självklart vara hemma. Max bästa går alltid först =)




Sjukdomskänsla

2009-10-26 23:04:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har inte alls känt mig på topp idag. Sjukdomskänsla i kroppen. Varit lite snurrig, känt mig alldeles tom i kroppen, ingen matlust. En känsla av att man liksom bara vill ramla ihop. Och något skumt är det som ligger och lurar för har 3 blåsor i munnen och jag får alltid sådana när jag är förkyld eller liknande. Nu har jag dock bara blåsor och ingen förkylning.

Har legat i soffan större delen av kvällen.

Hoppas jag får sova bra inatt och vakna pigg och glad imorn.




Bara Sara

2009-10-26 17:50:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Läs inte rubriken som att jag är bar (alltså naken).

Med rubriken menar jag att idag har jag bara varit Sara. Bort från allt hemmaliv med blöjor, barnmat och nattningsrutiner. För någon timme har jag satts in i en annan verklighet som snart blir min.

Jag ska jobba lite grann nu i höst.

Känns läskigt, nervös, spännande och framförallt utmanande.

Har fått erbjudande om att vikariera som gymnasielärare i de ämnen jag är utbildad i under två veckors (50%) tid någon gång innan jul (antagligen). Vet inte när det blir eftersom jag ska vara vikarie under en föräldraledighet (de 10 pappadagarna).

Så idag har jag träffat rektor, läraren jag ska vikariera för (känner dock honom). Har gått igenom planering och lite sånt. Det blir antagligen inte de närmaste veckorna för bebisen är beräknad i december men man vet ju aldrig.

Måste alltid vara redo.... och förhoppningsvis ha något att undervisa om =)

Som sagt nervöst, men utmanande.

(detta är möjligt främst tack vare att mina svärföräldrar är lediga vissa vardagar och att min svärfar har ett flexibelt jobb som gör att de/han kan vara med Max. Dessutom är även min pappa ledig på vardagar ibland då han jobbar skift så vi får pussla med tiderna)




Topp 10!

2009-10-26 12:00:43 ,   Blogg

top10

Jag vill finnas med på Top 10 Listan hos Familjebloggarna.se!
Rösta på mig & min blogg här!





Nej, inte måndag!

2009-10-26 09:32:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vanligtvis brukar jag tycka att måndagar är lite mysiga men idag känner jag inte alls för måndag. Vi har haft en riktigt bra helg så ville gärna fortsätta i helgkänslan men nu är Marcus och jobbar igen.

Det regnar ute och det är så irriterande för Max och jag behöver göra ett ärende nu på förmiddan. Är inte så långt bort så känns så onödigt att ta bilen men samtidigt inte särskilt lockande att gå. Var ju mycket lättare att gå i regn när Max var mindre och låg ner i vagnen. Nu sitter han ju och sticker ut huvudet så regnar det blir han ju garanterat blöt.

Magen var orolig igårkväll (den har strulat mycket under helgen) så jag hade svårt att somna men lyckades till sist med den varma vetekudden tryckt mot magen. Så jag är lite off idag.

Detta blev inget roligt inlägg så ska bespara er från fler ord.....

Måndag.

Suck.




Män och komplimanger

2009-10-25 17:58:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus är väldigt duktig på att ge komplimanger, även om de kanske inte flödar lika mycket nu som i början då vi var tillsammans. Men jag ska absolut inte klaga.

Däremot är han inte alls bra på att ge komplimanger för mat. Eller rättare sagt han tycker nog att han ger komplimanger men jag har en liten annorlunda uppfattning. När han tycker att något är gott som jag har lagat säger han: "det funkar", "det duger" eller "det är annorlunda".

Jag uppfattar inte riktigt de orden som att något är gott, men enligt honom är det det han menar.

Inte konstigt att män och kvinnor missförstår varann eller hur?!




Gårdagens mat

2009-10-25 12:06:28 ,   Mat och annat gott
Igår lagade vi alltså trerätters med M och H. Vi lyckades hålla hemligt för varandra vad vi lagade tills vi serverade det på bordet. Jag hade förberett allt till förrätten på eftermiddan och även gjort det som kunde göras tidigare till efterrätten. Så när M och H kom tog de över köket och vi fick inte gå in. Sen när de var klara värmde jag på förrätten och la upp den innan servering.

Till förrätt serverade vi jordärtskockssoppa med dillolja, krutonger och med räkor som garnering. Recept finns här (räkorna ingår inte i receptet utan vi tyckte det kändes lyxigare med räkor och det passade väldigt bra).




Till varmrätt serverede de Quiche Lorraine; paj med västerbottenost, skinka och purjolök. Till detta serverades en smaskig sallad, hembakat dinkelbröd med smör och flingsalt som tillbehör.






Till efterrätt serverade vi glace au four. Ursprungsrecept finns här. Innanför marängtacket hade vi chokladglass och blåbär. Till detta serverades blåbär och mangosås (mixad fryst mango i bitar med lite vatten).






Jag blev väldigt hungrig av att skriva detta inlägg =)




Vintertid

2009-10-25 10:14:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helt otroligt! Max verkar ha vetat att det var omställning till vintertid inatt för han sov till 7.45.... alltså 7.45 vintertid. Det vill säga 8.45 enligt hans egen tid (sommartid). Och dessutom sov han hela tiden i sin egen säng. Vi var inte dåligt chockade när vi upptäckte att klockan var så mycket och han sovit i sin säng hela natten, utan att vakna dessutom.

Jag är dagens rekommenderade bloggfamiljebloggarna.se. Kul!




Lugnet har infunnit sig

2009-10-25 00:24:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en trevlig kväll med M och H. Ätit god trerätters som jag skriver mer om imorgon. Vi har även spelat spel och pratat.

bytardagen idag hittade jag inte så mycket. Skulle behöva bodies till Max i strl 86. Han har en del tröjor men vill också ha några bodies så att det inte blir någon "glipa" i ryggen när det är kallt ute. Var dock väldigt dåligt med pojkkläder. Nästan bara flickkläder. Var likadant sist. Men i alla fall hittade jag en fisher price-telefon (15:-), en stor låda med megablocks (typ stort duplo för 40:-), gummistövlar för 30:-, en badbok för 5:- och en tröja i strl 92 för 25:-. Roligt med lite nya leksaker =)

Marcus skjutsar hem M och H just nu men kommer nog strax hem så då ska vi sova för även om vi ställer om klockan i natt så tror jag inte att Max kropp ställer om klockan i natt och sover till kl. 8 vintertid imorn (alltså kl. 9 den tid som är nu).....

Godnatt!




Bebis igen?

2009-10-24 15:05:40 ,   Max
Igår hittade jag en hjälmmössa i en av Max byrålådor. Det är inte den vi hade när han föddes utan en lite större som vi inte använt så mycket. Var tvungen att prova den på honom nu. Och se så söt han blev =) Som en liten bebis igen!





Just nu håller jag på för fullt inför kvällens trerätters med M och H ikväll!




Sovmorgon, scones och bytardag!

2009-10-24 10:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick sovmorgon imorse. Skönt! Under tiden jag sov bakade Marcus scones. Så nu dricker jag smoothie och äter scones. Snart blir jag upplockad av C. Ska på bytardag.... igen =)




Blev lite chockad

2009-10-23 22:13:48 ,   Populärkultur
Har kollat på idol och käkat några chips! Nu ligger vetekudden på magen för den gör ont =( Alltid samma visa... varje kväll!

Men i alla fall, det jag skulle skriva handlade om idol. Jag tyckte att Rabihs framträdande var pinsamt. Jag höll på att sjunka genom soffan och så får han TOKmycket beröm av juryn.

Jag ifrågasätter min musiksmak BIG TIME!

Var han bra? Var han rock?




Fredagskänslan spirar!

2009-10-23 18:26:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Så härligt med en fredagskväll hemma. Var ett tag sen! Och fredagskänslan spirar. Det är nystädat hemma och maten puttrar på spisen och vi lyssnar på musik =)



Städat =)



Myser (jag ser dock lite manisk ut!)




Fredagsmyset har börjat

2009-10-23 16:30:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har fredagsmyst i soffan. Han somnade vid 13.30 i sin säng och sov till ca 15. Då la vi oss i soffan och så somnade han om. Mys mys! Låg där under en filt och jag slötittade på tv och slumrade och han sov så sött.

Nu är vi lite efter i våra rutiner men det gör inget. Och dessutom gör det inget om Max är uppe lite senare ikväll för då behöver ingen av oss lägga honom mitt i idol och dessutom ska man ju ställa om klockan imornkväll så lika bra att få in rätt rytm nu (så att han lägger sig senare imorn också så söndagsmorgonen inte blir för tidig).

Pratade precis med Marcus och han skulle strax åka från jobbet så snart börjar fredagsmyset på allvar =)

Bara den där dumma diskhögen som stör...... *suck*




Lunchdags!

2009-10-23 14:01:13 ,   Mat och annat gott
Äntligen ska jag få äta lunch. Just nu är det så varmt så det står och svalnar lite. Och vad ska jag äta då? Jo detta:



Lax, potatis, sötpotatis, oliver och fetaost i foliepaket. Smaksatt med salt, peppar, persilja, pressad lime samt flytande margarin och grädde. Ska strö på lite bladspenat också.




Lilla leksaksväskan

2009-10-23 09:50:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max är så söt med sin leksaksväska. Vi brukar ta med den när vi ska någonstans. Det är så sött när han själv bär på den.



Här har dagen börjat och vi har precis ätit frukost. Max vaknade strax före 8. Han gick upp med Marcus och jag låg kvar och drog mig lite. Men sen ville prinsen ha välling så då var det bara att kliva upp. Marcus cyklade sen till jobbet.

Max och jag ska åka till ICA Maxi och handla strax. Hade tänkt göra det igår men orkade inte så får bli nu istället. Vi är dock alltid så sena att komma iväg. Jag skulle vilja åka direkt efter frukost.... men så fastnar jag här... och sen ska jag bara gör det... och bara göra det...

Hoppas på att jag tar mig för att diska och städa lite också idag. Vill ju en ren helgfeeling i eftermiddag.




Kvällsro

2009-10-22 22:40:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
På kvällarna brukar jag dricka ett te som heter kvällsro. Det är gott och samtidigt rogivande så att man ska sova gott. Ett litet tips till er alla där ute =).

Max somnade i sin säng inatt. Skönt! Den senaste veckan har ju läggningarna varit allt annat än enkla men nu är vi back on track.

Min mamma kom hit på lite kvällste ikväll. Tittade på lyxfällan.

Marcus och jag har skrattat gott åt Max idag. Han har fått svamp på tungan (inget komiskt med det men...) och då får han mineralvatten på sked för att "döda" svampen och han grimaserar så roligt. Vi har till och med filmat det. Hysteriskt kul. Vår lilla prins =) Usch, hemska föräldrar vi är!

Det blev en liten summering av kvällen.




Jag har blivit kär....

2009-10-22 17:10:32 ,   Inredning/Hemma hos oss
....i dessa sängkläder från Ellos.



De skulle vara fina till jul.




Komediserier

2009-10-22 13:13:24 ,   Populärkultur
Det finns ju så många roliga komediserier på tv. Min favorit just nu är How I met your mother. Brukar se den på morgonen när jag ger Max välling. En annan favorit är Christine. Hon är bara för skön =)

Sen är ju Vänner är riktigt bra klassiker. Tänk att man kan se avsnitten hur många gånger som helst och fortfarande tycka det är roligt.


(Lycka är att det nya MAMA-tidningen låg i brevlådan efter att jag varit iväg och lunchat med en kompis. Ska läsa den nu medan Max sover)




Trött

2009-10-22 10:14:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vet inte om det är vädret det beror på men jag är så fruktansvärt trött på förmiddagarna. Tar mig inte för någonting.

Max sover riktigt bra på nätterna nu och det innebär att vi också sover bra. Jag har fått 8 timmars sömn tre nätter i rad nu. Härligt.... fast jag är trött för det!

Ooops nu leker Max med mina kontokort.... bäst att stoppa honom...

Och sen kanske jag ska ställa in ren disk i skåpen och sortera tvätt

Men bara kanske.




Vi har tagit ett smärtsamt beslut

2009-10-22 09:39:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna jul kommer bli lite annorlunda än tidigare.

Vi har tagit beslutet att inte ha någon julgran i år. Det känns tungt! Men alternativet är att hålla Max i från julgranen. Och det blir inte lätt. Han lär ha som sitt dagliga uppdrag (eller snarare en gång i minuten) att välta julgranen. Så varför utsätta sig för det?!

Granlöst får det bli.

Tråkigt men sant!

Ni andra med småbarn, hur gör ni?

Mamma och pappa, jag kanske kommer sover under er gran några nätter



Granen förra året!




Här var det inge roligt!

2009-10-21 22:33:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch va tråkigt det ser ut me mina senaste blogginlägg. Bara massa text... och text och åter text. Är inte så mycket roligare nu heller för har ingen bild att bjuda på.


Nej ni detta blev en seg bloggdag. Tar nya tag imorn helt enkelt!

Sussa sött =)




Ligger och slöar

2009-10-21 14:52:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ligger under en filt i soffan och vilar. Väldigt skönt!

Var hos läkaren på förmiddag (en evig följetong detta med min mage). Fick andra mediciner utskrivna.... igen! Så får se om dessa gör någon skillnad. Hon vill dessutom ge mig diagnosen orolig mage. Det kallar inte jag en diagnos men men.... Vi ska höras om två månader igen när jag ätit de nya medicinerna så hoppas nu på dem.

Max hade haft det väldigt bra med sin farfar på förmiddan. Han älskar trappan hemma hos dem så den hade han gått upp för ett antal gånger. Min svärmor (Max farmor) kom hem sen också och jag fick lunch där. Max var jättetrött så vid 13 åkte vi hem. Då somnade han 5 minuter i bilen och de där 5 minutrarna verkar ha varit väldigt effektiva för när vi kom hem ville han minsann inte sova. Gnällde och gnällde och var arg. Vid 14 somnade han.

När han vaknar blir det gröt och sen åker vi till mina föräldrar. Marcus har jobbmöte ikväll så är så tråkigt att bara sitta här hemma och vänta på honom så då åker vi iväg lite.




Läkarbesök

2009-10-21 09:45:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här en snabbis. Insåg att klockan är mycket. Jag ska till min läkare nu på förmiddan och Max ska vara hos sin farmor och farfar så bäst vi snabbar på lite =)




Bra dag

2009-10-20 20:46:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helt otroligt! Max somnade direkt efter vällingen i min famn så det var bara att lägga ner honom i hans säng. Skönt! Trodde han skulle vara pigg ikväll för han sov 2,5 timme på eftermiddan. Men skönt att jag hade fel =)

Det har varit en bra dag i dag. Vi har typ bara varit hemma. Ryckte dock ut i förmiddags och köpte migräntabletter till mamma som vi levererade och så handlade vi på Netto. Annars har vi varit hemma, gungat på gården och promenerat lite härikring. Som jag ju visat bilder på i förra inlägget.

Och vet ni vad? Jag har mått bra i magen hela dagen. Så otroligt skönt. Och jag vet inte när det var så sist. Dagen är ju visserligen inte slut än säger den pessimistiska sidan av mig men just nu njuter jag av att inte må illa, att inte vara uppsvullen, att inte vara matt och svimfärdig. Något jag knappt kommer ihåg hur det känns.

Och vet ni vad igen? Jag har lagat stek ikväll. Blev riktig söndagsmiddag här hemma denna tisdag. Porterstek, klyftpotatis, sås och kokta morötter. Har aldrig lagat stek förut men lyckades på första försöket. Känner mig mycket stolt.... och vuxen!

Nu blir det duschen och sedan Desperate Housewives och Hells kitchen.





Vår eftermiddag

2009-10-20 17:48:33 ,   Max
Här kommer lite bilder och texter på/om hur vi spenderat eftermiddagen efter Max 2,5 timme långa tupplur =)



"Vi gungade! Och det är ju så roligt =) Särskilt när mamma killar mig på magen samtidigt.... hi hi.... Jag skrattade högt så hela gården hörde"



"Sen satt jag i vagnen och spanade på bilar. Var roligt. Särskilt kul när det kommer lastbilar för de låter så mycket"



"Sen traskade jag omkring hemma och gjorde lägenheten osäker"



"Och vid 17 kom äntligen pappa hem. Som jag har längtat. Vi busade massor! Jag kittlade honom och han mig. Jag vet inte vem som skrattade mest"




Hicka!

2009-10-20 13:20:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har haft hicka till och från hela förmiddan. SÅ otroligt irriterande....


Det var det jag hade att skriva nu =) Kanske inte så intressant för er....




Bra natt

2009-10-20 09:48:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade en bra natt gällande sömnen inatt. Max somnade dessutom någorlunda fort igår. Tog 40 minuter men det är fort om man jämför med tidigare kvällar. Det bästa var att han inte vaknade mellan 21.20 och 6.30 utan sov gott i sin säng. När han vaknade fick han komma över till oss och efter ungefär en halvtimme somnade vi om och sov en timme till. Idag verkar han dock trött. Konstigt! Kanske är nu hans kropp har förstått att han inte sovit så mycket i helgen.

Inga planer idag förutom att gå och handla. Är alldeles dimmigt ute så det känns dock inte så lockande....

Idag är första gången jag kommer att hoppa över tisdagstemat sen jag började med det. Temat är "rättvist" och det står alldeles still i mitt huvud...... men jag kanske kommer på någon bra idé framåt dagen!




Snabb cheesecake

2009-10-19 21:47:28 ,   Mat och annat gott
På lördag kommer våra vänner M och H hit. Då ska vi laga trerätters tillsammans. Eller egentligen inte tillsammans utan de gör huvudrätten och vi gör för- och efterrätt. Dessutom vet vi inte vad de ska laga och de vet inte vad vi ska laga. Spännande! Vi har gjort så en gång tidigare och det blev väldigt lyckat!

Eftersom M läser min blogg kan jag inte avslöja vad vi ska laga men jag kan berätta vad vi skulle ha gjort men som vi efter en provlagning bestämt oss för att inte göra. Och det är detta recept på snabb cheesecake.

Lät otroligt gott men det var alldeles för mastigt och lite surt och för mycket creme fraicesmak. Så det blir inte det. Även om det ser gott ut.

Två ledtrådar ska jag dock bjuda på; förrätten består av två saker, efterrätten är kall och varm. Mmm sug på den ni ;)





Kökstjänst

2009-10-19 20:01:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nån mer än jag som känner att de står i köket i stort sett hela tiden?

Jag blir tokig på att matlagning, diskning och undanplockning tar sådan tid. Idag kom vi hem vid 17.30 efter att ha varit på öppna förskolan, besökt mamma och pappa samt handlat. Sen 17.30 har jag varit i köket. Jag har allvarligt talat inte gått ut härifrån sen dess. Köket ligger i direkt anslutning till hallen så jag kom liksom inte längre.

Nu när klockan nästan är 20 ska jag vidga mina vyer och bege mig mot vardagsrummet.

Shit... bara jag inte går vilse.

Kompass och karta någon?!




Söt i skjorta

2009-10-19 12:18:57 ,   Max
Max hade skjorta på sig igår. Så sött =) Här leker han med sin farbrors fjärrkontroll.



Skjortan är från POP och jag köpte den på bytardag för 15:-




Öppna förskolan

2009-10-19 11:16:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddag ska jag och Max följa med F och Z till öppna förskolan. Därför får Max sova på förmiddan istället för efter lunchen. Han var riktigt trött och somnade faktiskt på en kvart. Helt otroligt om man tänker på de senaste dagarna.

Hoppas han sover en stund nu. Det vore skönt om jag hann laga mat och greja lite innan han vaknar.

Nu ska jag äta ett ägg. Kokade det tidigare på förmiddan men hann aldrig äta det =)

Jag har en "längtaefterMarcusdag". Vill bara att han kommer hem.... NU! Mycket roligare när man är hemma tillsammans.




Pannkakor på golvet!

2009-10-19 10:35:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördagskväll var ju jag och Max själva hemma. Jag kände mig riktigt huslig och bakade pizza till mig och stekte pannkakor till Max.



Max väntar på mat



Det blir mjöligt när man bakar pizza! Pizza och pannkakor med ärtor på bild

Efter att Max ätit några tuggor av pannkakan och några ärtor välte han ner hela tallriken på golvet:



Suck!

Det är tacken för att man är huslig!




Struliga nattningar och mys

2009-10-18 23:24:44 ,   Max
Vi har haft struliga nattningar hela helgen. Därför jag inte varit så aktiv här på kvällarna.

I fredags var vi hemma hos vänner. Max var övertrött men vägrade att somna. Han brukar annars vara duktig på det fast vi är borta. Han somnade i bilen när vi åkte hem strax före 23. När vi kom hem vaknade han och det tog en liten stund att få honom att somna igen. Sen slog han upp sina blå kl. 8 på morgonen som vanligt. På dagen sov han mindre än vanligt. Jag trodde därför att han skulle somna tidigt igårkväll. Han var jättetrött så jag la honom vid 20.15. Han somnade 22.30. Då var både han och jag helt slut! Han är trött men det är som att han är rädd för att somna. Spelar ingen roll att han ligger bredvid mig. Han vrider och vänder på sig, vill bara krypa runt i sängen, gråter och säger "mamamamamama".  Nu ikväll tog nattningen en timme. Jag har lagt två kvällar nu (igår tog dock Marcus när han kom hem, ca en halvtimme innan Max somnade) och imorn ska Marcus sköta det. Får hoppas det går bättre. Han brukar i vanliga fall somna fortare när Marcus lägger så håller tummarna för det.

Hoppas verkligen inte att det ska fortsätta så här. Det gör att man inte får särskilt mycket egentid på kvällen och framförallt att jag och Marcus knappt hinner umgås själva. Inte roligt om en av oss måste tillbringa hela kvällen med att lägga Max.

När han somnat ikväll kröp vi i alla fall ner under en filt och tittade på Ensam mamma söker. Marcus har sett två avsnitt nu och är lika fast som jag. Så nu längtar vi till nästa söndag =)


Han är i alla fall otroligt söt när han sover <3

(har ej tagit bilden nu. Skulle absolut inte vilja riskera att få börja om med nattningen =) )


Några minuter efter att jag publicerat detta inlägg vaknade Max. Efter försök att få honom att somna om i sin säng fick vi lägga honom i vår säng. Gav lite välling och då somnade han igen. Bäst jag lägger mig nu!




F5

2009-10-18 19:33:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ser ni inte designförändringarna här inne så tryck F5 så uppdateras det.

Kvällsmat här nu. Återkommer!




Höst- och vinterdesign

2009-10-18 13:10:21 ,   Blogg
Idag kommer antagligen min design här inne ändras lite. Det är Kia som hjälpt mig. Tack!

Jag ville ha lite mer höst- och vinterinspirerat så det blev lite nya bilder samt höstlöv och snöflingor. Ville inte ändra så mycket mer utan vill fortfarande att det ska kännas som "hemma". Hoppas ni fortsatt känner er hemma också!

Jag åker iväg till svärföräldrarna och äter stek straxt så tänkte meddela detta innan och passa på att säga hejdå till vår- och sommardesignen =)






Julmusik och pizzabak!

2009-10-17 18:08:13 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ha ha.... jag är lite knäpp.

Lyssnar på julmusik. Kände för det för det är ju så mysigt.

Marcus är borta ikväll så Max och jag lördagsmyser själva. Jag har en pizzadeg på jäsning som snart ska bakas ut och Max ska få pannkaka och kokta ärtor.

Nej nu ska jag lyssna vidare....

All I want for christmas is you....




Max och Hello Kitty

2009-10-17 16:01:29 ,   Max
Förra helgen var ju min brorsdotter hos mamma och pappa och hon köpte en ballong på marknaden. En Hello Kittyballong. Den blev kvar hos mamma och pappa så när Max och jag var där i tisdags passade han på att leka med den. Eftersom den är heliumfylld stiger den upp mot taket hela tiden och han tyckte det var väldigt fascinerande.









En dag i stan!

2009-10-17 15:34:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag varit i stan med min kompis M. Lunchade och lite annat =)

Max och Marcus var på långpromenad till Marcus föräldrar där de åt mat. Jag hämtade dem där och fick lite mat jag också fast jag lunchat i stan. Så nu är jag mätt!

Apropå gårdagens idol.... Jag tycker det börjar bli lite väl likt andra år, dvs. tjejer som kan sjunga bra åker ut på grund av att söta killar som inte sjunger lika bra lockar fler röster. Trist! Tyckte verkligen att Nicklas skulle åkt ut igår. Jag gillade Camilla.... kanske är för att det bor en liten schlagernörd inom mig.... hi hi!




Följa mamma

2009-10-16 16:19:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag leker Max "Följa mamma" här hemma. Hela förmiddagen har han följt efter mig. Och likadant nu efter att han sovit. Fast just nu i skrivande stund gick han faktiskt utifrån köket som jag sitter i och istället gick han till vardagsrummet där Marcus är =)

Marcus och jag har precis fikat te. Firar att helgen är här. Härligt!

Ikväll ska vi hem till vänner på mat och idol. Blir mysigt!

Hoppas ni alla får en skön fredagkväll!




Titta vad som kom i posten idag....

2009-10-16 12:32:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fotoboken




Jag är dock inte riktigt nöjd. Vissa textpartier har liksom hamnat lite utanför trots att jag var så noggrann med att hålla allt innanför markeringarna. Tråkigt! Men som tur är ser man typ vad det står ändå men ser lite tråkigt ut på vissa sidor.




Mumin och Bamse

2009-10-16 09:53:11 ,   Mode/Kläder
Blir ett inlägg om barnkläder idag me! Denna gång från Lindex. Bamse- och Muminkläder. Max skulle vara så fin dessa:







Max har ett muminplagg i alla fall och det är denna:



Måste även visa mina favoriter från Muminkollektionen för flickor:




Alla bilder går att klicka på för att se dem större




Regniga fredag

2009-10-16 09:35:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är grått och regnar ute. Jag som hade tänkt att promenera på förmiddan men känner inte för promenad i regnet så vi stannar nog inne.

Inatt har vi sovit riktigt bra. Max vaknade dock redan vid 1 och det var svårt att få honom att somna om i sin säng. Så han fick ligga mellan oss och då sov vi till 8 han och jag.

Jag har ont i magen nu på morgonen så skulle helst av allt vilja krypa ner under täcket i soffan med Herr Vete (min vetekudde). Tror inte Max skulle uppskatta det tyvärr. Men blir det inte bättre snart så gör jag det i alla fall.

Nu ska jag fortsätta försöka få i mig min frukost (avokado och smoothie) och kanske ögonshoppa lite på nätet =)




Snart dags igen

2009-10-15 22:58:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tillhör de där lite annorlunda människorna som ÄLSKAR hösten. Det är ju så mysigt när det blir mörkare ute och man får vara inne med tända ljus. Nu kanske ni tror att jag är ironisk men det är jag inte =).

Dessutom leder ju hösten till mystiden nr 1, alltså december. Nu är det inte långt kvar till snö, julmusik, julpynt och massa god mat (nu blir min mamma tokig på mig som skriver om julen redan nu).

Hittade dessa två bilder tagna från vår balkong. En är från i vintras och en från i somras. Tänk så allt förändras.... och nu är det snart dags för den första bilden igen....



Med detta säger jag godnatt! Hoppas nu på en natt utan panikskrik och magont.




Bortskämd fru och mamma

2009-10-15 18:08:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag en bortskämd fru och mamma. Har fått sova i en halvtimme och vaknade upp till en mysig son som leker och leker och en man som står och lagar tacos.

Första gången på evigheter som inte jag lagar mat här hemma. Mycket uppskattat!




Torsdagsmys

2009-10-15 16:10:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag slutade Marcus vid 14. Var skönt att han kom hem tidigt.

Just nu ligger han och Max och sover. Blir två sovtillfällen för Max idag för han var så trött på förmiddan så han sov 40 minuter i vagnen medan jag promenerade. Och nu fick han alltså sova igen.

Jag känner också trött. Ögonen åker nästan ihop när jag sitter här.

Har bakat kladdkaka som vi snart ska fika.... om bara Marcus vill vakna =)




Fint från polarn och pyret

2009-10-15 10:08:53 ,   Mode/Kläder
Kikade runt lite på Polarn och pyrets hemsida. Finns ju så mycket fint =). Jag älskar deras randiga kläder. Som tur är finns det ju blå- och vitrandiga kläder på Lindex till ett billigare pris, men dock sämre kvalité (Max har en blå- och vitrandig tröja från Lindex). Detta skulle Max passa i från POP:









Vilken natt!

2009-10-15 09:45:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna rubrik ska inte läsas med en glad ton, utan snarare som en djup suck.

Vid 23.30 somnade jag och ungefär en timme senare vaknar Max och panikskriker. Det spelar ingen roll om jag håller honom i famnen, han bara skriker och slänger sig fram och tillbaks. Marcus gick upp och gjorde ordning välling och till slut fick vi honom att somna med vällingflaskan i munnen.

Dags för mig att somna om. Jag känner att jag börjar skaka och få ont i magen. Så bara att gå upp. Klockan var 1.30. Tar mediciner och ligger i soffan under en filt och skakar. Efter en stund går det över så vid 2.30 somnade jag igen.

Som tur är så sov Max resten av natten och jag med. Men vi är lite trötta nu både han och jag.

Undra hur trött Marcus är? Han började jobba 6 imorse.




Svårt att sova

2009-10-14 23:10:49 ,   Max
Det är något som stör Max nuförtiden. Han har svårt att sova. I eftermiddags vaknade han lite då och då när han sov och till slut gick det inte att få honom att somna om. Han bara grät och grät. Då gav jag välling (han skulle egentligen ha ätit gröt) och efter det blev han lugn igen. Natten till idag vaknade han och gallskrek vid två tillfällen. Han var alldeles klarvaken och sov mellan oss största delen av natten.

Nu ikväll har jag varit på symöte och kom hem för en timme sen. Max hade somnat 20.40 men redan 21.10 hade han vaknat och inte kunnat somna om. Så Marcus fick bara sitta bredvid sängen. Ibland slumrade Max till men vaknade nästan så fort Marcus gick ut. När jag kom hem var han klarvaken. Fick honom att somna bredvid mig efter en stund men han vaknar vid minsta ljud. Jag fick riktigt smyga mig därifrån sen när Marcus hade lagt sig.

Undra om han känner sig otrygg? Kan det vara någon fas som kommit i i och med  att han lärt sig att gå?

Han får sova mellan oss inatt. Vill ju att han ska ha det bra. Dessutom tänker jag på detta som jag skrivit tidigare.




Max och jag fotar

2009-10-14 16:42:36 ,   Allmänt/Vardagsliv





2000-talets mamma

2009-10-14 16:01:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter och bloggar och Max går runt med en fjärrkontroll i ena handen och en mobiltelefon i den andra.

Så mycket 2009 det kan bli, eller?!




Hoppas på en stund

2009-10-14 14:24:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hoppas på fortsatt lugn stund. Max har sovit i en timme och 10 minuter. Det tog 40 minuter innan han somnade från det att jag la honom och sen vaknade han efter 45 minuter men somnade om när jag la ner honom och stoppade in nappen. Hoppas på att han sover en stund till så jag kan börja titta på Desperate Housewives från igår.




Klockan 8

2009-10-14 09:45:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi sov till 8 imorse alla tre. Jätteskönt! Jag tycker om onsdagsmornar för då börjar Marcus jobba kl. 9. Dessvärre brukar ju alltid Max vakna extra tidigt då men inte imorse. Han har dock sovit hos oss större delen av natten. Han vaknade och tokgrät och lät alldeles snorig inatt och då fick han sova mellan oss. Jag insåg att det inte var någon idé att försöka natta om honom i hans säng. Och vi fick ju dessutom sova länge alla tre. Det är det värt =)

Max och jag ska åka och handla nu på förmiddan. Blir ICA Maxi. Blöjor, tvättlappar och mat behövs. Ska snart skriva handlingslista. Måste komma iväg i hyffsad tid. Denna gång ska jag ta me smörgåsrån till Max för ibland blir han så otålig när vi handlar. Och då kan han ju sitta och smaska lite om det behövs.

Hittade en söt bild på prinsen i min mammas kamera igår. Den är tagen i lördags hos min kusin. Max och N (min brorsdotter) busade med min kusins katter.







Jag fuskar

2009-10-13 21:57:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag gjort det igen.

Fuskat.

Jag vill vara en konsekvent mamma. Men det är inte alltid det går. Det handlar om Max nattningar. Tanken är att han ska somna i sin säng medan nån av oss sitter bredvid. Förut gick vi bara ut och så somnade han själv men sen ca 1,5 månad tillbaks så går inte det. Han gråter så fort vi lämnar rummet. Vanligtvis sitter jag där bredvid sängen. Jag önskar att jag skulle vara så konsekvent att jag skulle sitta där om det så skulle ta flera timmar. Men jag klarar det inte. Idag satt jag en halvtimme och sen la jag honom bredvid mig på vår säng. Då somnade han på några minuter. Det är ju så enkelt. Så enkelt att fuska.

Igårkväll kom Marcus hem från jobbet vid 18 och idag vid 20 (möten med jobbet) och imorgon kommer han hem mellan 17.30 och 18. Detta gör att jag är med Max utan avlastning hela dagarna. Det är mysigt men samtidigt ganska intensivt. Idag sov han dessutom bara 1 timma och 20 minuter på dagen. Så nu på kvällen är jag ganska trött. Och då gör man allt för att få vara själv en liten stund.

21.20 somnade han ikväll. Jag har duschat och sen har jag satt mig här och strax ska jag titta på Hells kitchen. Sen är det sovdags. Och imorn rullar allt på igen.....

Det känns nästan lite befogat att jag fuskade just ikväll.





Just nu myser jag

2009-10-13 13:41:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu är livet härligt.

Jag ligger i sängen under täcket med datorn i knät, det luktar rena sängkläder och framförallt har jag världens sötaste son sovandes precis bredvid mig. Han vaknade efter att endast ha sovit en timme och det är alldeles för kort om han ska orka resten av dagen så då fick han somna om bredvid mig. Sen smög jag upp och hämtade datorn för höll på och fixa med lite saker på den.

Tänk när han var riktigt liten. Å va vi mös då =)


Bild tagen i oktober -08

(precis innan jag skulle trycka på publicera så vaknade Max)





Extrakostnader

2009-10-13 11:43:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Shit vad mycket extrakostnader man betalar gällande el förutom den el man förbrukar.

Har precis fått elräkningen och denna gång höll jag inte på att trilla av stolen av chock för den var på helt ok nivå. Men i alla fall så är priset för själva elförbrukningen endast på 360:- för tre månader men räkningen är på 1316:- när energiskatt, fast pris och moms är tillagt.

Absurt!




Bök och stök

2009-10-13 11:18:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag varit duktig.

Har tagit tag i en stor hög med ren tvätt och sorterat. Det är egentligen inte så jobbigt att sortera tvätt.... tills man kommer till strumporna! SUCK (stor suck). Tror det blev 6 strumpor över. Deras partners ligger säkert kvar i tvättkorgen eller ensamma i strumplådan. Men jag orkade inte rensa strumplådan också så de fick fortsätta singellivet.

Har sedan bytt till rena sängkläder i vår säng och i Max säng. Jag ska till mamma och pappa i eftermiddag/kväll så hoppas på att få tvätta lite där.

Tog med Max ner till källaren och bokade en tvättid på torsdag. Det är ett evigt planerande detta med att tvätta när man inte har egen maskin.

Nu känner jag mig nöjd.




Texturer/mönster

2009-10-13 09:37:21 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är texturer/mönster. Fler bidrag hittar ni här.







Min farmor har fått omtapetserat i sin hall med två fina tapeter. Den ena har mönster =) Fint blev det tycker jag!




Blir en tidig kväll ikväll

2009-10-12 22:27:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja tidigt för mig i alla fall. Ska lägga mig så fort jag skrivit detta!

Är trött eftersom jag gick upp tidigt imorse. Någon som också var trött förut ikväll var Max som somnade med vällingflaskan i munnen, sov sig genom klädbytet till pyjamas och sedan sov sig genom läggningen i sängen.

Har tillbringat kvällen i soffan till teven. Marcus och jag har kvällsfikat varma mackor och te till hollywoodfruarna. Men det var ju samma material de visat tidigare så var inge vidare. Förresten så är Marcus grym på att härma hur Maria Montazami (eller vad hon nu heter) pratar. Klockrent!

Nej just det lägga mig var det jag skulle....

Sov gott =)




2 timmar

2009-10-12 14:54:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov i två timmar. SÅ skönt!

Jag hann både diska, dammsuga, titta på gårdagens Top Model och läsa 63 blogginlägg.

Nu är jag ikapp




Tog på krafterna....

2009-10-12 14:09:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag inte barnvakt längre. Trots att det gick jättebra är jag ganska trött nu. Man får hålla igång på ett helt annat sätt när det är två barn att ta hand om och dessutom nallen Larsa som ska vara med överallt. När det var dags att byta Max blöja på förmiddan så skulle både N och nallen Larsa som satt i läragåvagnen med in i badrummet. Vi har inte särskilt stort badrum så det blev lite trångt.

Max har tyckt det varit roligt att ha sin kusin här på förmiddan. Fast han vaknade 6.45 imorse var han vaken till 12.30 och gnällde knappt nåt. Han lekte och hade roligt.

Min pappa kom hit strax före lunch och åt sen med oss innan han och N åkte.



Jag väljer att inte visa N´s ansikte. Jag som förälder tar själv beslut om att visa bilder på Max men jag anser mig inte ha rätt att visa bilder på någon annans barn när jag inte frågat om lov.




Puh....

2009-10-12 10:07:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inte lätt att få ut en 2,5-åring och en 1-åring. Men vi lyckades. Var dock kallt ute så efter lite gungande och lek i sanden så gick vi in.

Var heller inte lätt att få av kläderna på en 2,5-åring och en 1-åring men det gick det också.

Nu leker de på Max rum efter att vi har fikat lite vindruvor.




Tvåbarnsmamma

2009-10-12 08:06:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är jag tvåbarnsmamma. Har brorsdottern N här på förmiddan. Hon kom kl. 7. Marcus väckte mig vid 6.30 när han skulle cykla till jobbet. Så idag blev det tidigt. Max vaknade också så tror att jag låter honom få sova en stund på förmiddan.

Sitter och äter frukost alla tre. Vad vi ska hitta på sen vet jag inte riktigt. Får se!




Osynlig

2009-10-11 19:40:54 ,   Blogg
Jag har varit lite osynlig här idag. Efter att haft en dålig "magnatt" och sen varit på två kalas idag så är jag ganska trött!

Ni är dock också lite osynliga eftersom ingen har kommenterat på hela helgen =) Så det är nog jämt upp =).




Stolta föräldrar

2009-10-10 22:16:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi är så stolta över Max.

Han är så otroligt skötsam, social och glad. I förmiddags när vi var på besök på Marcus förskola som hade öppet hus gick han omkring och lekte och tittade sig omkring. Han log och var glad mot de flesta. Han är verkligen social vårt charmtroll. Många berömde honom för att han är så söt, glad och duktig på att gå. Det är mysigt att höra snälla saker om sin son =)

På eftermiddan har vi firat min kusin E som fyller år om några dagar. Marcus följde inte med för han var ganska trött efter en arbetsvecka och även efter att ha jobbat idag. Men Max och jag var där och fikade smaskigt. E har dessutom världens mysigaste lägenhet. Kanske inte så barnvänlig men Max och min brorsdotter N gillade den. Max lärde sig snabbt hur han skulle ta sig över nivåskillnaderna som finns på några ställen i lägenheten.





Sovrummet



Max och N utforskar lägenheten



Efter kalaset åkte vi hem till Marcus föräldrar. Där har vi ätit pizza. Jag stekte pannkakor och kokade ärtor till Max. Det åt han med god aptit.



Efter att ha varit borta typ hela dan så är det nu skönt att vara hemma. Max sover dock oroligt och har vaknat flera gånger och gråtit. Nu ligger Marcus bredvid honom på vår säng.




Vet ni vad jag gör?

2009-10-10 14:04:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är alldeles själv hemma.

Ligger i soffan under en filt med datorn i knät.

Väldigt skönt!




Matematiken går inte ihop

2009-10-10 08:23:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max brukar somna ca 20.45 och vakna vid 7.30 på morgonen (ibland tidigare och ibland senare).

Igår somnade han 22.30 och vaknade 7.15 imorse.

Jag får liksom inte den matematiken att gå ihop.

Nu har han lekt lite och ska få välling i sängen. Hoppas på att han somnar där en stund. Annars blir det en gnällig förmiddag!

(Uppdatering: Max somnade minsann inte vid vällingen så jag får ta en promenad till Marcus jobb så får Max sova i vagnen. Är 1,6 grader ute.... brrrr.....)




Gokväll!

2009-10-09 23:14:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll på er!

Har varit borta större delen av dagen. Var och badade på eftermiddan och det var roligt =) Barnen hade jättekul. Sen gick vi och fikade och strosade sen runt på marknaden. Var väldigt trevligt!

Max och jag kom hem samtidigt som Marcus kom hem från jobbet. Var hemma cirka en halvtimme och sen åkte vi hem till Marcus föräldrar. Marcus syster och lille N är där i helgen så var roligt att träffa dem. Vi var där ända till 22 då vi åkte hem och Max lekte hela tiden. Han brukar ju vanligtvis somna före 21 men idag sov han mellan 16.30 och 17.30 på eftermiddan, vilket han ej brukar göra, så han var pigg ikväll. Han somnade vid 22.30 här hemma.

Förhoppningsvis sover han lite längre än till 7 imornbitti =)

Imorn ska vi till Marcus jobb på förmiddan. De har öppet hus på förskolan där han jobbar. På eftermiddan ska vi och fira min kusin som fyller år och efter det åker vi nog till Marcus föräldrar. Busy day alltså =)



Max och jag badar





Är det inte typiskt!

2009-10-09 11:26:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag gick iväg för att handla ätklar gröt på burk till Max som han ska äta efter badet i eftermiddag.

Vad kommer jag hem med? Sötpotatis, en ram och strumpor till Max från marknaden.

Någon ätklar gröt? NEJ.

Minnet är kort.

Får blanda ihop vanlig gröt som han får äta kall. Det funkar väl det me?




Max showar

2009-10-09 09:38:27 ,   Max
Max är en riktig showkille =) Häromdan när han hade badat lekte han med en hatt. Vi satte den på hans huvud och han gick omkring och gjorde miner och dansade. Han håller i sin fjärrkontroll (en trasig fjärrkontroll han fått av min morfar). Hans favoritsak nr 1 som han ofta går ofta går omkring med.







Morgonmys

2009-10-09 09:25:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse vaknade Max före 7 och ville inte somna om. Marcus började sent imorse och kunde därför sova till strax före 8 men blev ju väckt av Max. Det är så typiskt för han vaknar typ alltid tidigt när Marcus börjar sent. Var likadant i onsdags.

Det gjorde dock inget egentligen att han vaknade lite tidigare imorse för vi ska och bada på eftermiddan så han ska sova en stund på förmiddan så då är det ju bra om han är trött.

Vi har nu ätit frukost och ska strax gå ut. Kom på några ärenden jag måste fixa innan det blir fullt me folk på "stan". Är marknad idag så brukar vara människor överallt och särskilt på ICA dit jag behöver gå. Så fixar det nu på förmiddan.

Note to self: Glöm inte att raka benen innan badet! Vill inte att någon badvakt slänger ut mig ur omklädningsrummet för att de tror att jag är man.




Trött!

2009-10-08 21:26:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Shit vad trött jag blev.

När Max hade somnat var det som all luft försvann ur mig. Är helt slut.

Min äldsta lillebror med familj har varit här på eftermiddan och kvällen. Jag hämtade dem på station i eftermiddags. Mamma, pappa och min andra lillebror kom hit sen också och åt tacos med oss.

Min bror och hans fru ska få sitt andra barn i december så de har fått låna lite bebiskläder av oss. Det var mysigt att ta fram dem.

Max tyckte det var jätteroligt med människor här. Han har gått omkring och lett mot dem och skrattat. Sen har han börjat dansa på kommando. Om man säger dansa så står han och gungar och böjer på benen. Ibland går han nästan ner i hukställning och så upp igen. Och så ser han överlycklig ut hela tiden =) Så charmigt!

Han var dock trött när de åkte. Han har suttit stilla i min famn och så har vi läst böcker. Sen var det läggdags.

Nu öser regnet ner. Mys! Och imorn är det fredag och marknad här på orten. Max och jag ska dessutom och bada med F och Z.





Helt fel

2009-10-08 13:32:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit ute och gått och lunchat och Max somnade i vagnen hem strax före 12.30. När vi kom hem tog jag av honom jackan och la honom i sängen men efter 5 minuter vaknade han och det går inte att få honom att somna om. Jag har legat bredvid honom i 20 minuter men han bara busar. Så nu är han uppe igen.

Marcus kommer snart hem från jobbet. Han får lägga sig med Max en stund så får vi se om han somnar. Jag behöver städa lite så detta förstörde mina planer =)




Solig morgon

2009-10-08 09:37:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner och idag blåser det inte som det gjorde igår. Jag hade tänkt att Max och jag skulle gå ut igår men det blåste så mycket så det var ingen idé. Blev en riktig hemmaeftermiddag istället.

Just nu leker Max på sitt rum och jag har ätit frukost. Jag ska försöka städa lite nu och sen ska vi göra några ärenden och luncha. I eftermiddag kommer min bror med familj hit. Var längesen vi sågs så ska bli roligt att träffa dem och se om min brorsdotter växt något och om min brors fru mage växt något. Snart dags för bebis =)

Nej just det...städning var det.....*suck*



Jag var tvungen att ta kort på Max häromkvällen då han sov. Han är ju så söt =)




Undra om det bara är jag som inte sitter bänkad vid teven nu!

2009-10-07 21:41:23 ,   Populärkultur
Vet ni en sak?

Jag har slutat titta på Greys anatomy. Jag måste prioritera. Har så himla mycket jag vill göra och så många program jag vill följa men till slut blir det bara en stress så nu har jag bestämt mig för att prioritera och Greys anatomy och Brothers and sisters får bli de jag slutar se. Blir alltid så deprimerad av Greys anatomy.

Så nu sitter jag här utan att titta.

Det jag tittar på i veckorna är Desperate Housewives, Tinas cookalong, Bonde söker fru (har dock inte sett första avsnittet än men videon har spelat in det åt mig), Hells kitchen, Idol, One Tree Hill, Top Model och Ensam mamma söker.

Shit, det räcker och blir över....

Ett under att jag hinner me nåt annat!




Vilket beroende!

2009-10-07 17:56:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har nu börjat med fotoboken om Max första år på fujicolor. Shit, det är verkligen beroendeframkallande.....




Sött med rött

2009-10-07 12:43:51 ,   Max
Idag är Max söt i röd tröja. Han passar så bra i rött tycker jag!

Imorse lekte han jättebra på sitt rum. Han var själv där inne i 20 minuter och spelade på sitt piano, slängde ur lite kläder ur en byrålåda och tittade på en bok. Jag gick och kikade ibland. Ville inte ta honom därifrån men han skulle äta smörgås så då gick jag in och sa att vi ska äta frukost och då gick han efter mig in i köket. Så gulligt!



t.v. Frukostdags!
mitten. Redo att åka iväg i förmiddags
t.h. vindruvor är smaskens efter lunchen




Pensionärsfika

2009-10-07 11:50:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit hos mormor och morfar på förmiddan. Skulle skriva ut en sak och de har så bra laserskrivare så lånade den. De hänger med i tiden min mormor och morfar; de har bärbar dator, kopplat hemtelefonen till mobil, har sorroundsystem och morfar tränar på gym. Jag ligger i lä.

Fikade även med dem (de är runt 75) och två damer på 85+. Hann med att höra en hel del intressanta ämnen såsom tygkvalité, det goda fläsket man kan köpa på lidl och berättelser från förr. Jag är numera upplyst.




Fika

2009-10-06 17:30:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit och fikat med min kompis M. Jag tog det vanliga; vaniljhjärta och te! Ett vinnande koncept =) Satt där och pratade i en timme. Max fikade också: två smörgåsrån, två majsbågar och en halv banan. Enda sättet att få honom att sitta lugnt =)

Marcus mötte upp oss och så handlade vi på ICA innan vi promenerade hem. Nu blir det matlagning. Hemmagjorda hamburgare med massa gott på.

Jag har styrelsemöte ikväll så ska iväg på det sen.




Fujifilms fotobok

2009-10-06 13:19:07 ,   Allmänt/Vardagsliv



Fujifilm har ett erbjudande för alla som har en blogg. Det innebär att man genom att skriva minst 100 ord på sin blogg om deras fotobok så får man en gratis till värde av 344:-. Detta vill man såklart inte missa så here it comes:

Det man börjar med i skapandet av en fotobok är att ladda ner ett program som finns på fujifilms hemsida. I det kan man enkelt designa utformningen av fotoboken. Man väljer vilket omslag boken ska, det vill säga om man vill ha hårt eller mjukt omslag. Och även storlek på boken kan man välja. Böckerna finns i storlek A4-A6. Man kan välja hur många bilder man vill i boken för det är man själv som anpassar dess storlek och hur många som ska vara på varje sida. Förutom bilder kan du självklart även välja vilka texter som ska stå i boken. Så kika in här för att skapa dig en fotobok!




Sjukvården

2009-10-06 12:12:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk att allt ska krångla så!

Ringde till vårdcentralen idag för att boka tid hos min läkare. Vi har en överenskommelse hon och jag att jag skulle bli kallad till henne efter min gastroskopi och skulle jag inte få en kallelse så skulle jag ringa. Har inte fått nån kallelse och jag gillar inte alls min mage nu så vill gå dit. Så jag ringde alltså. Det konstiga var att de inte fått några besked från sjukhuset hur det gick på min gastroskopi. Sköterskan tyckte det var konstigt eftersom det snart var en månad sen. Hon bad mig ringa till sjukhuset eftersom de brukar vara otrevliga om de från vårdcentralen ringer (helt sjukt tycker jag att de ska behöva vara det). Jag ringde i alla fall till sjukhuset och sköterskan muttrade lite och sa att de faktiskt skickat det. Hon suckade och sa att de får skicka en kopia istället.

Jag ska höra av mig till vårdcentralen om en vecka igen om jag inte fått nån kallelse då. Tänk vad allt ska ta tid.

Och jag förstår ju att allt kommer ta ännu längre tid eftersom vaccinationerna mot svinfinfluensan snart ska igång också.

Jag är väl inte första prioritet med mina magproblem fast jag haft besvär i snart 2,5 år, bara är 27 år, får en begränsad vardag pga anfall med illamående, matthet och magont. Jag har valt att förlänga min föräldraledighet för jag förstår inte hur jag ska kunna orka jobba. Men som sagt jag är väl i alla fall inte första prioritet....




Gott

2009-10-06 09:28:35 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är gott. Fler bidrag hittar du här.



En av mina favoriträtter just nu. Sötpotatis och morötter i ugn, nötfärsbiffar enligt detta recept och sedan babyspenat med balsamico på. Gott gotti gottgott =)




Min sovplats för natten

2009-10-05 22:59:11 ,   Allmänt/Vardagsliv

Det blir soffan för mig inatt.

 

Är inte osams med min man om ni tror det är det utan jag är osams med min mage....igen! Och när man har kramper i magen och mår lite illa så är det inge roligt att ligga i ett mörkt rum och försöka sova. Lättare att ligga och småtitta på tv och somna till det.

 

Har hunnit me några tv-program ikväll. Tinas cookalong, Svenska Hollywoodfruar och nu Roast på Berns. Tycker de är lite väl elaka på Berns ikväll. De pratar ju bara om hur ful Bert Karlsson är.

 

Nepp nu ska Herr Vete (min vetekudde) och jag sällskapa tills jag somnar =)





Tandinfo, blod och bajs!

2009-10-05 17:14:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit på föräldragrupp och det var en tandhygienist där och besökte. Hon pratade om hur viktigt det är att borsta tänderna på de små och sånt. Sen pratade hon även om att det är viktigt att kontakta tandläkaren om barnet ramlar och slår i tänderna. Ni kan ju gissa själva vad som hände när vi kom hem. Vi hade varit hemma mindre än en minut innan Max snubblar och slår i munnen i tvättkorgen så det börjar blöda. När han slagit i föll han dessutom rakt bakåt och slog huvudet i golvet. Han blev väldigt ledsen såklart! Slutade dock blöda ganska fort och såg då att han fått två märken i läppen av tänderna. Svårt att veta om man ska ringa tandläkaren eller inte. Tänderna verkar dock inte påverkats och det blödde ju från läppen. Rådfrågade även min mamma som också tyckte det kändes onödigt att ringa så vi hoppade över det. Nu är han som vanligt igen.

Max lekte för fullt när vi var på föräldragruppen. Helt plötsligt började det lukta väldigt mycket bajs och jag tänkte; vem sjutton är det som inte har koll på att barnet har bajsat. Kände inte igen doften så antog att det inte var Max. Till slut sa jag; vad det luktar! Och så tittade jag demonstrativt i Max blöja för jag tänkte att de andra också skulle kolla sina barn då. Gissa vem som hade bajsat? Max såklart =)




Det här med tänder

2009-10-05 12:51:10 ,   Max
Det är fasligt mycket tänder på gång i Max mun för tillfället. Sedan tidigare har han 8 stycken (fyra uppe och fyra nere) men den senaste tiden har tre tänder till spruckit igenom och en är på g. Tror att alla är kindtänder. Inte så konstigt att humöret är det bästa hos honom. Han sover i alla fall bra på nätterna och det är viktigast tycker jag.

I eftermiddag ska vi på föräldragrupp och dit kommer en tandhygienist.




Pizza

2009-10-05 12:40:15 ,   Mat och annat gott
Jag blev väldigt förtjust i min pizza igår. Å va gott det var =) Mums mums!

Perfekt med grahamsmjöl i pizzabotten och sedan tonfisk, crabfish, oliver och ruccolasallad på. Hade även hackad vitlök på. Fräscht och gott =)





Mysig morgon

2009-10-05 09:40:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max vaknade till vid 6 då Marcus gick upp men Marcus fick honom att somna i sin säng igen. Sen vaknade Max 7.30 och fick komma över till mig. Låg och mös lite men han ville helst gå upp så vid 8 steg vi upp. Välling i soffan under en filt. Sen lekte han på golvet medan jag låg kvar i soffan under filten och tittade på gårdagens One Tree Hill. Bra start på dagen och veckan =).

Förresten, nån mer än jag som satt med ett tokleende på läpparna igår när Helena och Oskar dejtade i Ensam mamma söker?



Bild tagen häromdan




Pizzabak!

2009-10-04 18:25:02 ,   Mat och annat gott
Här pågår det pizzabak. Degen jäser just nu. Gör efter ett recept med grahamsmjöl i så det blir lite nyttigare, och förhoppningsvis mer mättande! På receptet står det att det är för 3 personer men det är bara på 25 g jäst och receptet som jag och Marcus brukar göra annars är på 50 g jäst. Såg detta efteråt så är nu lite orolig för att vi inte kommer bli mätta. Men det ska ju tydligen räcka till 3 personer....

Får ha mycket fyllning på. För mig blir det nog förutom tomatsås och ost även tonfisk, oliver, kanske crabfish och sedan ruccolasallad och flingsalt. För Marcus blir det skinka. Låter inte lika gott tycker jag =)

Håller på och steker pannkaka till Max nu. Får hoppas han gillar det. Första gången vi testar. Han ska få bitar av torkad aprikos till. Hoppas det smakar för den lilla prinsen!




1-årskalas

2009-10-04 13:44:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår fyllde R ett år. Det är ju exakt en vecka mellan Max och henne. Var trevligt kalas med smaskigt fika =)



Max och R satt vid R´s lilla bord en liten stund så vi mammor fick fota =)




Längesen

2009-10-04 08:50:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse plockade Max ur saker ur min nattduksbordslåda och jag insåg då att det  var längesen jag rensade den. För ur den plockade han folsyratablettsförpackning, mandelolja och måttband (mätte gravidmagen med det). Är nu över ett år sen jag var gravid så kanske dags att rensa ur lådan lite. Järntabletter låg också där.

Känns som vardag idag för Marcus har åkt iväg på morgonen. Han är iväg och spelar.

Strax ska Max och jag bege oss ut!





Glad kille på shoppingtur!

2009-10-03 22:21:45 ,   Allmänt/Vardagsliv



Igår när vi var och shoppade på förmiddan (han tar alltid av sig den ena skon. Igår slängde han dessutom ur den ur vagnen så jag fick gå inne på coop och leta efter den och strumpan när vi var där).




Och denna body köpte vi till R som fyller 1 år idag. Det är Max som är Lilleskutt och R som är Nina kanin =)




Kökslampa

2009-10-03 13:56:31 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vi har bott här i tre år och har under hela den tiden inte haft någon taklampa ovanför köksbordet. Har inte varit något större problem när vi varit bara Marcus och jag men nu när Max också sitter och äter så är det för mörkt på kvällarna. Så förra veckan slog vi till och köpte en lampa på IKEA och igår kom den äntligen upp med montering- och borrhjälp av M och H.



Max och lampan igår (anhängningen i taket är inte riktigt klar än, därför det hänger ner sladdar. En kåpa ska dit)



Kort taget alldeles nyss




Bytardag

2009-10-03 13:43:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit i två kyrkor på bytardag på förmiddan. Den första kom jag till ungefär när det började så hann hitta det jag skulle ha; vinterjacka och overall i strl 86 och en åkpåse. Sedan blev det även fårskinnstofflor, ett par byxor, ett par skor, en fleecetröja och en skjorta. Mest nöjd är jag att jag hittade en åkpåse. Vi har ju sålt våran förra vagn och skickade då med åkpåse så har ingen till vår emmaljunga scooter. Känns ändå som det behövs. Hittade en Emmaljunga åkpåse i svart som kommer passa kanon. 175:-. Perfekt =) Har dessvärre lagt ett bud på en på tradera. Men har gått in och sänkt mitt maxbud på den nu och hoppas på att någon bjuder över mig. Är tre dagar kvar på auktionen så det är nog lugnt =)

I den andra kyrkan var det SÅ trångt och SÅ mycket folk och SÅ lång kö. Hittade lite saker men orkade aldrig köa så det blev inget. Hade ju redan fått tag på det jag sökte!

Har haft sällskap av F och lilla Z.




Less

2009-10-02 21:59:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade sett fram emot en mysig fredagkväll med chips framför idol i vår nystädade lägenhet. Ville visa er bild på att vi äntligen fått upp en fin lampa över köksbordet efter att ha bott här i tre år. Ville visa charmiga bilder på Max under shoppingen idag.

Men istället fick jag värsta illamående- och magontanfallet några minuter efter att jag ätit. Så jag har legat i soffan med varm vetekudde på magen och huvudet lutat mot en kudde, blundat, lyssnat på idol och drömt mig bort till en tillvaro utan denna mage som förstör alla mina planer och som begränsar mitt liv. Jag kunde inte säga godnatt till Max. Han grät när Marcus bar bort honom från soffan där jag låg. Jag orkade inte ens titta efter honom.

Nu är jag torr i munnen och slö efter en alvedon och 2 av mina tabletter mot illamående. De fick i alla fall bort anfallet. Men inte min pessimism.

Jag återkommer imorn.




Namnsmycke

2009-10-02 14:16:24 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag är med och tävlar om ett namnsmycke
från PUSS hos annasara.net!
Tävla här du med!




Strulig natt

2009-10-02 09:35:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ingen bra natt för nån av oss.

Marcus fick värsta migränen inatt och hade jätteont i huvudet och i magen. Som tur var hjälpte migräntabletterna och när han skulle till jobbet så släppte det värsta så nu jobbar han. Max var vaken ganska länge i natt och låg och vred på sig så att jag inte kunde sova.

Vi tog lite sovmorgon imorse Max och jag. Låg först kvar länge i sängen och sen låg vi i soffan och mös med vällingen också. Nu är det frukost och sen ska vi åka och shoppa lite. R fyller år imorgon så ska hitta present och sedan har jag presentkort på Vero Moda så hoppas kunna hitta en kofta eller liknande!

Hurra det är fredag =)




10:e tanden på gång!

2009-10-01 22:37:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har varit gnällig och ledsen hela dagen. Han vill helst bli buren på hela tiden. Vilket jag inte riktigt orkar. Han väger ju nästan 12 kilo. Det är en del.

I alla fall så misstänkte jag att det var tanden som varit på g ett tag som störde honom. Det är en kindtand och ett hörn har kommit fram för nån vecka sen men det är ju liksom tre hörn till som ska upp. Gav honom en alvedon på eftermiddan och han blev på lite (läs lite) bättre humör. Min moster var här en snabbis tidigare ikväll och sa då att hon såg att det var på gång en tand i nederkäken också. Och mycket riktigt, den 10:e tanden är på gång upp. Det är väldigt svullet och spricker säkert igenom när som helst. Så det är väl inte så konstigt att han inte varit på topp idag.

Hoppas han är gladare imorn. Blir en liten shoppingtur för oss imornförmiddag.

Så underbart med fredag imorn. Nu vill jag att min stora prins ska vara hemma. Har knappt setts på flera dagar känns det som. Jag var borta igårkväll och han hade föräldramöte på jobbet ikväll. Så helgen är verkligen efterlängtad.




Cancerförsäkring

2009-10-01 18:33:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ringde en kille hit för en stund sen och erbjöd en cancerförsäkring. De gör tydligen det till alla Elloskunder. Jag kände mig inte så intresserad men han pratade på och pratade på. Han berättade om att man får en stor summa pengar vid ett cancerbesked och dessutom pengar för varje dygn man tillbringar på sjukhus efter ett cancerbesked. Det lät ju väldigt bra så jag tänkte att det är väl lika bra att tecknar den. Man vet ju aldrig *peppar peppar ta i trä*.

Men det visade sig att jag inte får teckna en sådan försäkring. Vet ni varför? Jo för att jag har ju en knöl i mitt ena bröst (har skrivit om det här). Den är undersökt i två omgångar med provtagning, ultraljud och mammografi. Båda gångerna har det konstaterats att det inte är cancer utan ofarlig cysta. Men bara för att jag har en knöl i bröstet så får jag inte teckna en sådan försäkring.

Kändes nästan som ett slag i ansiktet. Som att jag är cancersjuk redan nu.

Fy jag grinade när vi la på för det kändes så hemskt. Och underförstått är det alltså större risk för mig att drabbas av cancer än för andra. Dagens slutsats och uppvaknande!




Kärlek

2009-10-01 16:41:48 ,   Inredning/Hemma hos oss
Äntligen fick jag upp fyra bilder till =)





1 månad

2009-10-01 14:57:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max var på riktigt gnällhumör i förmiddags. Blev tokig. Han grät för allt. Så jag lät honom sova i vagnen när jag och A promenerade. Han vaknade efter ca en halvtimma och var då på bra humör under lunchen vilket uppskattades. Nu sover han en stund igen. Jag hade tänkt att han bara fick sova en halvtimme, men vet ni? Det är så underbart skönt att bara få ligga här i soffan en stund under en filt med datorn i knät så jag släpper alla principer och låter honom sova. Han får vara pigg ikväll. Det struntar jag i =) Lite flexibel.... och ego.... får man va ibland....även som mamma!

Lille E, en månad gammal, sov under hela vår promenad på förmiddan och under hela lunchen och under hela promenaden hem hit. Sen vaknade han, men inte så konstigt med en dreglandes Max som hela tiden ville titta och röra vid honom. Max är riktigt fascinerad av honom. Han pratar med pipig röst precis som han gör med sina nallar och dockan. Så ville han röra hela tiden och han blev arg och ledsen varje gång jag lyfte honom därifrån. Så det var inte konstigt att E vaknade.

Tänk så små de är. En månad gamla. Det känns så längesen fast samtidigt är det mindre än ett år sen. Måste bjuda på en bild på Max en månad gammal.

Allvarligt talat, var har det här året tagit vägen?!





Höstrusk

2009-10-01 09:24:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det mörkt och ruskigt ute men jag tycker det är mysigt =)

Hade svårt att somna igår och dessutom låg Max och vred på sig och gnydde så jag stördes av honom. Han vaknade och grät några gånger och till slut lyfte jag över honom till oss. Då sov jag bättre. Var dock jättetrött i morse. Försökte få Max att somna om när han vaknade vid 7.30 men gick inte. Vi gick dock upp strax över 8.

Idag kommer A med lille E en månad gammal hit. Vi ska promenera och luncha. Blir trevligt.

Max har just nu pianokonsert för mig =)