Tjejmiddag

2014-05-31 22:57:50 ,   Mat och annat gott
Det är verkligen skönt med lediga dagar! Nu är det dock bara en kvar tills några dagars jobb väntar igen.

Igårkväll hade jag tre tjejkompisar här på middag och om jag får säga det själv så blev maten väldigt god. Till förrätt åt vi chevre chaud med jordgubbssalsa (hittade recept hos Bambi), och sen grillade kycklingfiléer med färskpotatis, vitlökssmör, melonsallad och två såser och till efterrätt chokladsufflé med vaniljglass och jordgubbar. Det sistnämnda är ju min paradrätt.... ha ha... men nu har nog de flesta vi brukar bjuda hem smakat på det!
 
Sen åt vi ju inte bara mat utan vi pratade en hel del också. Och fastnade även i Pinterest .... :)
 
 
 
Det var väldigt skönt att få sitta och äta utan en massa kladdande barn runt omkring vilket jag ju har i princip alla måltider jag äter annars. Både på jobbet och hemma. Marcus och barnen var hos Marcus föräldrar igårkväll men de kom hem när barnen skulle sova. Idag har Marcus och jag smaskat i oss resterna från gårdagens middag. Det var inte helt fel :)
 




Guldlock

2014-05-29 20:43:01 ,   Ebba
Vilken fin ledig dag det varit. 18 grader i skuggan och ganska blåsigt men det var vindstilla på vårt trädäck så där satt jag och läste bok i bikini när Ebba sov efter lunch. Lyx!
 
Marcus har varit iväg hela dagen men jag och barnen har haft en riktigt bra dag ändå. I förmiddags kom min mamma hit och var med barnen medan jag åkte och träna. En riktig genomkörare för kroppen. Oj så svett jag var efteråt. Sen följde Max med sin mormor hem. När han kom hem igen cyklade vi till A-C och co. Mammorna drack islatte medan barnen lekte.
 
Nu ikväll när Ebba badat passade jag på att klippa hennes hår. Lilla Guldlock är inte så lockig längre. Håret har varit slitet, tunt och sprött så behövdes klippas igenom lite smått. Nu kommer det nog växa ut tjockare och förhoppningsvis ännu lockigare :).
 
 
 
Resultatet av första hårklippningen (sen klippte jag lite mer efter bilden togs)
 
 




Fyra lediga dagar ligger framför

2014-05-28 21:30:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bild från ikväll då vi tog en cykeltur till ICA. Ebba softar lite innan det var dags att cykla hem.
 
Hej! Vilken skön känsla det är med fyra dagar ledigt framöver. Det är bara tre arbetsveckor kvar till semester. DET känns jättekonstigt. Och lite jobbigt också. Många av avsked av fina barn och kollegor väntar.
 
Marcus är och repar med bandet ikväll och jag och barnen tog en cykeltur för att köpa äpplen efter kvällsmat. Äpplekris är en stor kris för Max som älskar äpplen. Skönt med en cykeltur också. Men man kan ju inte tro att vi hade sommarvärme för en vecka sen. Idag har termometern visat strax över 10 grader och det har blåst kallt. Brrr!
 
Nu sover barnen och jag har hängt tvätt och lyssnat på podcast. Insåg att det var vääääldigt längesen jag hängde tvätt. Eller jag kanske har hängt upp nåt ute men här inne var ett tag sen. Det är mycket bra med en föräldraledig man ;).
 
Dessa lediga dagar framöver kommer bestå av mer rep för Marcus med bandet, en spelning och för mig blir det tjejmiddag på fredag samt födelsedagskalas på söndag. Japp jag intar snart den fina åldern 32.
 
Time flies.
 




Rusat

2014-05-26 22:55:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna dag har rusat på i ett väldigt tempo från kl 5:07 imorse då jag gick upp tills nu. Jobb, kiropraktorbesök för både mig och Marcus, köpa sandaler till mig och jeans till Marcus, föräldramöte i förskoleklass inför Max skolstart i höst, läggning av barn, förbereda inför imorn... och ja nu har jag tänkt sova :).

Man både hinner och orkar mycket på en dag men hoppas energin räcker till imorn också. Utflykt med jobbets härliga blivande 6-åringar och sen stängning på jobbet.

Kram och godnatt!




Årets första bad

2014-05-25 11:22:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 Värmeböljan verkar vara över för denna gång. Tre dagar med nästan 30 grader i skuggan har vi haft. Det mynnade ut i ett rejält skyfall med åska och blixar igåreftermiddag. Då hade vi precis kommt hem från mina föräldrars torp. Det började vräka ner precis när vi parkerade på garageuppfarten. Marcus kastade sig ur bilen och slängde in tvätten som hängde ute. Barnen och jag satt kvar i bilen medan regnet fullkomligen vräkte ner. Stundtals var det inte ens droppar utan som om någon hällde en stor hink med vatten över bilen. Ganska häftigt egentligen.
 
Men som sagt var vi i mina föräldrars torp några timmar innan ovädret. Och det blev årets första bad!! Max var först i och sen Marcus. Ebba var eld och lågor och skulle absolut i hon också. Verkar som hon är en riktig badtjej. Och i kom hon. Även jag lyckades doppa mig och låg nog dessutom kvar i vattnet i nästan 10 minuter. Barnen hade kunnat bada ännu längre om de fick bestämma. Sen åt vi lunch och solade lite innan åskan började höras på håll.
 
 
Gårdagskvällen avslutades på bästa sätt med att Marcus och jag åt Cesarsallad när barnen somnat och tittade på filmen Kärlek deluxe. Och denna mors dag började på ett bra sätt med sovmorgon.
 
Planen för idag är att städa här hemma. Får se hur det går. Det är ju SÅÅÅÅ tråkigt.
 
Kram
 
 
 
 




Sommarkväll

2014-05-22 21:31:33 ,   Ebba
 
 
 




Vattenskoj

2014-05-21 21:01:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej i sommarvärmen! Så härligt det är med detta väder. Men närking som jag är så dyker pessimisten fram inom mig och tänker att värmen är säkert inte kvar nästa helg när det långhelg (jag är ledig klämdagen).
 
Men nu ska vi inte vara så gnälliga... :) Efter en varm och bra dag på jobbet så kom jag hem till en man som direkt åkte och repade med sitt band. Jag och barnen tog fram vattenspridaren. Max som var lite harig förra sommaren hoppade direkt in och sprang och sprang och ville aldrig att jag skulle stänga av. Ebba tyckte det var kul först och skrattade och sprang i vattnet. Men sen tyckte hon nog det blev för kallt. Tårar, gnäll och sitta i mammas knä.
 
Men roligt hade de.... och jag :)!
 
 
 




Varför inte tre-dagars helg?

2014-05-18 21:36:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Så trött jag känner mig. När jag vaknade imorse så var det så tungt att gå upp. Vardagarna går ju i ett rasande tempo och jag ger 100% energi på jobbet och 100% energi hemma. Och sen kommer helgen och då är energin slut tråkigt nog. Känns så i alla fall. Blir ju inte bättre av att vi går och lägger oss för sent och så vaknar barnen för tidigt. Men men vare sig jag är redo eller inte så är det måndag imorgon och alarmet ringer kl. 5. Och så fort jag öppnar dörren till jobbet strax före kl. 6 så känns det ju som jag aldrig varit därifrån. Ja för så fort går en helg. Vem kom på denna dumma idén med att man ska jobba 5 dagar och bara vara ledig 2?
 
Tur jag trivs himla bra på mitt jobb. Men orken skulle ju vara lite bättre om man fick ytterligare en ledig dag.
 
Soligt och fint här tills en början idag med en temperatur på 22 grader. Sen mulnade det på och nu ikväll kom regnet. Hade tänkt ta en promenad men hade lite svårt att motivera mig till det och skyllde helt enkelt på att mina regnkläder ju är på jobbet ;)!
 
Tror att vi alla haft söndagsångest här idag. För oj så gnällig vår yngsta familjemedlem har varit!
 
Kram ♥




Sommardag tralalala

2014-05-17 22:44:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken härlig dag! Vi har grejat hemma och jag hann till och med sola en stund när Ebba sov efter lunch. Somnade i solstolen gjorde jag också. Inte så konstigt när barnen envisas med att vakna vid 6 imorse. Vi har planterat lite ute och sen tillbringat seneftermiddagen/kvällen hos mina föräldrar.
 
Barnen somnade direkt när vi kom hem strax efter kl. 21. Nu är det skönt att sitta i soffan :)
 
 




Från geggamoja till sommar

2014-05-16 16:13:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja denna vecka började med geggamoja men kommer avslutas med sommarvärme! Härligt!
 
Jag är nyss hemkommen från jobbet och ska strax ge mig iväg med cykel till en lekpark där Marcus och barnen är. Men passar på att kika in här och önska er trevlig helg!
 
Ebba mår bättre (ingen feber) och igårkväll åt hon kvällsmat så hoppas hon har ätit mat i dag också (har inte pratat med Marcus än). Ikvälls är det chipsfri fredagkväll samt hockey på tv. Hmmm inget bra fredagsmys med andra ord. Men vädret väger ju upp allt!
 
Hoppas ni har en riktigt härlig och varm fredag.
 
 
Coola Ebba igår!
 




Höstblåsor?

2014-05-14 21:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej onsdagskväll!
 
Idag hurrar vi för min pappa som fyller 54 år. Hurra hurra hurra!
 
Ebba mår inte riktigt bra. Hon vill äta men så fort hon får nåt i munnen så gallskriker hon. Det har med andra ord varit en ganska kämpig dag här hemma för Marcus. Jag misstänker att hon har nån blåsa/blåsor i munnen. På mitt jobb har höstblåsor cirkulerat i några veckors tid och nästan varenda barn har haft blåsor i munnen. En del även på kroppen. Antagligen har jag fått med mig smittan hem. Det är ju svårt att titta i munnen på Ebba. Men jag tror inte det är tänder det beror på för hon har aldrig reagerat på detta sätt tidigare när hon fått tänder. Vi får se hur det utvecklar sig. Välling får hon i alla fall i sig så det får väl bli hennes huvudsakliga kost tills detta ger sig. Men det är så synd om henne för hon vill så gärna äta mat och stoppar i munnen men börjar sen stortjuta. Hoppas hon sover gott inatt och är på bättre humör imorgon. Särskilt för Marcus skull. För imorn jobbar jag 8-18.
 
Nu är det strax natti natti ♥
 
 




Friday night chicken

2014-05-13 08:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är just nu med i två buzzadorkampanjer! Den första är för Friday night chicken från Dafgårds.
 
Friday night chicken är färdigkryddad och färdiglagad kyckling som man endast värmer. Vi testade smaken sour cream & onion i lördags och efter att ha läst Patricias recension så valde jag att grilla den istället för att värma den i ugnen. Vi blev riktigt nöjda. Den var god och väldigt mör. Inte för torr och inte för "slamsig".
 
SNABBFAKTA
– Tre goda smaker, Sweet BBQ, Sweet Chili och Sour Cream & Onion
– Passar till buffé, wraps, sallad, till potatis eller som fyllning i baguette
– Smaksatt med Dafgårds egna marinader
– Färdigstekt, bara att värma i ugnen
– Saftigt och mört lårfilékött från kyckling
– Familjeanpassad storlek på förpackningen (500g)

Pris i butik: ca 60 kr
– Finns att köpa i de flesta butiker som Coop, Willys och Hemköp.
 
 
Vi åt den tillsammans med klyftpotatis, bearnaisesås och melon och fetaostsallad
 
 

Information om Buzzador: Att vara en buzzador innebär att man får prova olika produkter och tjänster och sedan utvärdera dem. Jag har tidigare bland annat provat hårvårdsprodukterna Pantene Pro-V som jag blev så förtjust i att jag fortsätter att köpa dem.

När man är buzzador ska man berätta för vänner om de produkter och tjänster man testar och även dela ut prover till dem samt dela informationen via sociala medier om man har möjlighet.

Om du vill bli en buzzador klicka här!

 




Geggamoja

2014-05-12 21:04:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Hej måndag och ny vecka! Veckan började med tidig arbetsdag och jag var på plats på jobbet kl. 6. Sen har dagen rullat på. Man kan säga att det har varit full fart hela tiden tills klockan 20:06 då jag hade nattat barn färdigt och kunde sätta mig och koppla av mig lite.
 
När jag kom hem från jobbet i eftermiddags gick vi ut i trädgården hela familjen. Ebba och Max lekte med geggamoja i sandlådan medan Marcus rensade bland hallonbuskarna. Ebba tyckte det var väldigt kul med leran.... tills hon insåg hur obehagligt det var att få smutsiga händer. Ändå skulle hon tillbaks till sandlådan hela tiden och gråta och kasta saker varje gång för att hon blev arg på att hon blev kladdig. Ja det är inte lätt att vara liten inte!
 
Efter kvällsmaten ikväll så åkte Max och jag och handlade inför veckan och nu planerar jag att avsluta dagen med Biggest loser på tv.
 
So long!




I väntan på...

2014-05-10 20:59:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
.... att få heja på Sanna i Eurovision så passar jag på att skriva några rader här.
 
En riktigt fin och lugn dag idag även om vädret varit sisådär. Och nu avslutas den med tända ljus, Eurovision songcontest på teve, efterrätt och bästa mannen som sällskap. Pricken över i:t vore ju att Sanna gick och vann ikväll.
 
Får dock se om vi orkar vara vakna till slutet av programmet. Ebba vaknade nämligen 6:15 imorse.
 
 
 




Chipshelg!!

2014-05-09 19:02:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen fredag!!
 
Och det är ju dessutom chipshelg (varannanvecka som ni kanske kommer ihåg). Max sover hos sin mormor och morfar och Marcus och jag ska köpa thaimat när Ebba somnat. Let´s dance-final på teven blir det såklart. Misstänker dock att Marcus kommer somna ganska tidigt i soffan. Han har haft egen förskola här idag med mina brorsbarn på besök.
 
Igårkväll hade vi kalas för Marcus så lite tårtrester blir det nog ikväll också :)
 
 
 
8 ljus istället för 38 fick det blir
 




Ingen vanlig dag....

2014-05-08 08:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är ingen vanlig dag för idag är det bästa mannen och pappans födelsedag ♥




Ebbas utveckling

2014-05-07 21:00:30 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
Bild från förra helgen. Denna dag har regnat bort!
 
Gokväll! Här sitter jag i soffan efter en intensiv dag och äter färsk ananas. Just nu känns det som att jag inte gör annat än tar hand om fnittriga och högljudda 6-åringar. Både på jobbet och hemma. Framförallt hemma vill jag säga. Oj vilken personlighetsförändring Max genomgått på bara några veckor. Jag fattade inte vad det var tills jag ju insåg att han ju lider av samma "syndrom" som många barn på jobbet. Han börjar helt enkelt bli en 6-åring. Kan inte sitta still, fnittrar, högljudd, rastlös..... Puh.....
 
Ja det var lite om Max utveckling. Tänkte dock skriva om Ebbas utveckling. Minstingen i familjen är nu lite mer än 16 månader gammal. Hon går för fullt både ute och inne och gillar att klättra. Men samtidigt lite feg... tack och lov för det.
 
Hon är inte så intresserad av leksaker längre och grejar helst med andra saker såsom att dra ut skosnörena ur sina skor, riva ut saker ur köksskåp, stoppa brorsans lego i munnen. Hon leker en del med dockor men det intresset har minskat lite. Storfavoriten är att läsa böcker. Dansa tycker hon också om att göra. Hon gillar att vara ute och hämtar sina skor många gånger under dagen för att visa att hon vill gå ut. Häromdan hade hon hämtat Marcus keps och gett till honom och pekat på dörren. När hon är ute cyklar hon helst. Både sitta bak på Marcus cykel och sitta på hennes egna trehjuling är roligt. Sandlådan är också kul. Sen har hon en förkärlek för att leka med gruset vi har bredvid vår rabatt.
 
På kvällarna har vi fått in en fin rutin med läggningen. Vi går upp på hennes rum och så säger jag att hon får välja en bok vilket hon gör. Idag stod hon och bläddrade länge bland böckerna innan valet föll på I babblarnas hus som vi lånade på biblioteket häromdan. När vi läst boken lägger hon sig på kudden på madrassen som hon sover på och så ligger jag bredvid. En nalle i handen och en hand i mitt hår och så nappen i munnen såklart. Efter en stund somnar hon. Hon vaknar fortfarande några gånger per kväll och natt. Merparten av nätterna äter hon inte förrän vid 7 på morgonen när hon vaknar för dagen men vissa nätter kan hon vakna vid 5 och krångla mycket och då får hon en vällingflaska då.
 
Hon säger mamma, pappa, uppa (när hon vill gå upp på övervåningen), vo vo (voff voff), vove (vovve), kacka (fågel, katt).
 
Hon utvecklas i en rasande fart och det känns inte som jag riktigt hinner med nu när jag jobbar.
 




Ont i benet och bibblanbesök

2014-05-05 21:00:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! När jag åkte hem från jobbet idag fick jag så ont i högra benet. Nån nerv som ligger i kläm kanske. Har blivit värre under eftermiddan så nu hoppas jag det blir bättre av att bara ligga här i soffan. Käka glass och titta på Biggest loser tycker jag blir en bra avslutning på dagen!
 
Jag och barnen var på biblioteket på eftermiddan. Var mysigt att passa på att göra någonting själv med dem eftersom jag slutade hyffsat tidigt från jobbet. Marcus var hemma och städade under tiden. Bra deal tycker jag ;).
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 
 




Hundraåringen

2014-05-03 21:24:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har jag varit på bytardag och bland annat fyndat skor till Max, sommarklänningar till Ebba och lite annat smått och gott. Sen har jag rensat bland alla våra skor här hemma. En hög som ska sparas, en som ska slängas, en till Bra & begagnat och en som ska säljas på bytardag i höst. Så nu har vi halverat skoantalet.
 
Har också varit och fotat Melvin som fyller 1 år nästa vecka. Fotade ju ute häromdan och idag inomhus. Har precis kollat på bilderna. Men nu är det dags för mig och Marcus att titta på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Och istället för chips blir det glass.... och grädde ;)
 
 
 




Utflykt

2014-05-02 21:17:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
I torsdags var vi på utflykt till ett naturreservat med fina ekar! Vi var där på 1 maj för två år sen också. Bilder från då hittar ni här. Då var vitsipporna i full blom och detta år hade många blommat över redan.
 
 
 




Bara chips varannan fredag

2014-05-02 20:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja ni läste rätt i rubriken. Vi har tagit det tuffa beslutet att dra ner på fredagsmyset. En chipspåse och en 2 liters coca-cola per helg innebär ju att vi i snitt äter och dricker 26 påsar chips och 52 liter cola var på ett år!!! Det kan inte riktigt vara hälsosamt.
 
Nej nu ska vi försöka skärpa till oss och bara äta chips och dricka cola varannan vecka. Så ikväll blir det popcorn istället!
 
Hmmm känns inte riktigt som fredag....