IKEA-tripp

2011-02-28 21:17:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags tog jag och Marcus en tripp till IKEA. Blev lite krukor, ljuslyktor, bordstabletter, nya stolsdynor, grind, klädställningar m.m som inhandlades. Kul med inspiration och nya grejer till huset.

Har ju varit helt bestämd med att jag vill ha ett väggord i köket men nu ikväll slog det mig att det kanske vore bättre med tavellist med kokböcker på.... hm.... jag får fundera på det ett tag och fråga vad Marcus tycker. Får känna efter när vi flyttar in vad som skulle passa bäst.

Det blev en korv på IKEA innan vi åkte "hem" till Max igen. Han var så trött ikväll och somnade innan 19.30. De senaste kvällarna har han varit uppe sent. Det blir lite som helg hela tiden nu när vi bor här och dessutom är lediga från jobbet. Imorn är det bankmöte och flytt som gäller. Max ska vara på förskolan (pedagogerna har varit så snälla att de erbjudit Max att vara där två dagar medan vi flyttar fast han egentligen ska vara ledig för att vi är lediga. Han skulle ha varit där idag men eftersom vi haft det väldigt lugnt idag så tyckte jag det kändes dumt att lämna iväg honom så därför blir det bara imorgon han är där denna vecka).

Marcus är i lägenheten och tömmer kyl och frys. Nu ska jag läsa lite bloggar och surfa runt efter inredningsinspiration. Någon som har tips på nåt ställe där de har fina lila kuddfodral (till småkuddar i soffa)?




En tur till lekparken och pulkabacken

2011-02-28 14:29:38 ,   Allmänt/Vardagsliv



Köpa glass mamma ropade Max hela tiden och ville leka kiosk. Tur det inte var riktiga glassar för oj så rund jag skulle bli då =)




På gatan bakom lekparken (alltså där husen är på bilden) kommer vi att bo




På väg från lekparken somnade Max.




Max berättar

2011-02-28 11:00:39 ,   Max
Här kommer en filmsnutt på när Max berättar vad hans nära och kära heter! Det är filmat i onsdags.







Gomorron måndag!

2011-02-28 10:31:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron.... eller goförmiddag!

Jag sitter och äter frukost och Max mellanmål. Jag sov lite längre än mina killar imorse. Hade ont i magen och det kliade i halsen inatt så jag satt uppe nån timme vid 4 och tittade på Oscarsgalan. Var därför riktigt trött imorse.

Max sitter just nu och drar sin knäckemacka mot kinden och säger att han rakar sig. Tokiga kille!! =)

Vi är själva här för Marcus är i lägenheten och grejar, svärfar är iväg på ärenden, svärmor och K jobbar. Max och jag ska snart ut på en promenad. Hoppas få lite energi till min förkylda kropp. Jag får ladda upp ordentligt med näsdukar i fickan!

Hoppas ni får en bra dag!


Tack för era kommentarer. Blir så glad när ni kommenterar!




Uppskjutet

2011-02-27 22:14:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Flytten av alla våra möbler blir försenad till tisdag. Känns tråkigt när vi varit så inställda på imorgon och fixat allt tills dess. Men blir nog en ikeatripp imorron och sen en massa mys och lek med Max.

Jag är trött ikväll och sitter i soffan och käkar chips. Att bo hos mina svärföräldrar är som att checka in på all inclusive =). Tack för att vi får bo här och för all service!




Söndag

2011-02-27 13:26:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi unnat oss att ta det lite lugnt och göra annat än att packa och städa. Max har precis somnat och vi ska äta mat innan vi åker till lägenheten och städar. Imorron går flyttlasset med alla våra saker.

Max pratar om hemma ibland. Han måste tycka det är lite konstigt att vi bott hos hans farmor och farfar sen i torsdags. Jag brukar svara honom att vi ska flytta till huset och att han ska få ett rum där. Mina saker också säger han då och ser lycklig ut. Han är så gosig =).





Bilder från dagens städning

2011-02-26 22:12:16 ,   Allmänt/Vardagsliv

När man flyttstädar så undrar man hur man sjutton har kunnat leva i all skit som finns! Nu börjar det dock bli rent.... tur för de nästkommande hyresgästerna! Tack min pappa, bror, mamma och brorsdotter som hjälpt till idag =)!











Öm i kroppen

2011-02-26 19:55:45 ,   Allmänt/Vardagsliv

Oj så vi har grejat idag. Jag är helt öm i kroppen. Det tar på krafterna att flyttstäda! Men imorn är det bara att ge sig på det igen. Jag är glad vi är ute i bra tid och kan ta det lugnt på kvällarna och få mysa med Max. Utan det skulle jag inte orka.

Jag har haft ont i halsen i några dagar och börjar nu även bli snorig och känner mig matt. Håll gärna en tumme eller två för att det inte ska bli värre. Mycket dålig tajming att bli sjuk nu.

Max har precis badat och ligger och tittar på dvd med Byggare Bob. Vi ska strax se på Melodifestivalen och Max ska gå och lägga sig.

Lägger in lite bilder sen =).





Flyttstäda!

2011-02-26 10:04:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag ätit frukost och Marcus och jag ska åka och flyttstäda i lägenheten! Ugnsrengöring here I come *suck*!





Fredagsmys

2011-02-25 21:47:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sitter i soffan och har traditionellt fredagsmys med chips och coca-cola och har tittat på Let´s dance. Har jobbat idag och efter att ha hämtat Max på förskolan så lämnade jag honom med sin farfar. Jag har sen grejat i lägenheten hela eftermiddan och Marcus kom dit när han slutat jobba. Vi har fått mycket gjort och det känns så skönt. Strax före 19 åkte vi hem till svärföräldrarna igen och åt pizza.

Nu ska jag läsa lite bloggar! Hoppas ni haft en bra dag och njuter av fredagsmyset så mycket ni kan =).


(Är väldigt glad över att mina svärföräldrar har trådlöst nätverk. Internetberoende? Jag? ;) )




Fredag!

2011-02-25 08:07:41 ,   Allmänt/Vardagsliv



Gomorron! Nu har vi sovit vår första natt hos mina svärföräldrar. Nu äter vi frukost och Marcus ska strax gå till jobbet och sen ska även jag och Max åka. I eftermiddag när jag slutat blir det att åka till lägenheten och packa. Är mycket småsaker kvar. Känns som det aldrig tar slut.

Hoppas ni får en bra dag!




Gomorron torsdag!

2011-02-24 07:03:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Oj så vi sovit gott inatt! Nu dröjer det ju ungefär en vecka tills vi får sova i vår säng igen för nu är det den hårda bäddsoffan hos svärföräldrarna som gäller i några nätter =). Men vi lär väl vara så trötta på kvällarna att vi sover bra där också tror jag!

Jag fick till och med väcka Max imorse. Han brukar nästan alltid komma in till oss på morgonen eller under natten men när jag gick upp 6.20 sov han så gott i sin säng. Nu ligger han och tittar på bolibompa.

Vi ska strax ge oss iväg mot dagis och jobb. Det är -24 grader ute. Tycker väldigt synd om Marcus som cyklade 2,5 km kl. 5.30 imorse till jobbet.

Uppdateringarna här inne kommer bli lite glesare de kommande dagarna. Men nåt inlägg om dagen vill jag i alla fall knåpa ihop!

Hoppas ni får en bra dag!




Sista kvällen

2011-02-23 20:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det känns väldigt konstigt nu när det är sista kvällen vi bor här. Vi ska sova den sista natten av ungefär 1600 nätter.

Vi skulle ha tvättat ikväll. Var extremt nödvändigt men nån har snott vår tvättid och satt sin tvättbricka på dörren så vi kommer inte in. Usch så arga vi är!! Marcus har skrivit ett brev och satt på dörren till tvättstugan.

Min mamma var här med två semlor förut så jag ska duscha nu och packa färdigt en kartong jag håller på med och sen blir det tv-mys med semla innan läggdags!




Väggord

2011-02-23 15:27:20 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag älskar väggord och skulle vilja ha några i huset. Jag har kommit fram till att det kanske blir larvigt att ha för många. Funderar på att ha ett i köket och ett i hallen. Fast egentligen skulle jag vilja ha ett i sovrummet också... och i vardagsrummet.... men nej... två får det bli..... tror jag ;).

Bilderna är ifrån:



Ska beställa därifrån för de har bra priser och stort utbud














Santa Maria Fish Taco Spice Mix

2011-02-23 13:04:41 ,   Mat och annat gott
Jag är en buzzador och håller nu med min andra kampanj. Jag testar Santa Marias Fish taco spicemix. Gjorde en god gratäng idag med torskfilé, krossad tomat, santa marias fish taco spicemix, purjolök, salt, peppar och fetaost. Det blev väldigt gott! Jag gillade smakerna.... fast jag var lite skeptisk innan. I receptet jag fått med så står det att man kan servera gratängen med nachochips och det tror jag är gott men jag hade inga hemma idag så det fick bli potatis till.

 

Att vara en buzzador innebär att man får prova olika produkter och tjänster och sedan utvärdera dem. Jag har tidigare provat filmtjänsten lovefilm.se då jag under en månad kostnadsfritt fick hem hyrfilmer som jag fick önska utifrån deras stora sortiment.

 

När man är buzzador ska man berätta för vänner om de produkter och tjänster man testar och även dela ut till dem. Jag fick 10 påsar med Santa Marias Fish taco spicemix samt receptlappar som jag har gett till mina föräldrar och till vänner så att de också får prova.

 

Om du vill bli en buzzador klicka här!









Mammas fina favorit

2011-02-23 10:07:22 ,   Max





Planerna framöver!

2011-02-23 09:26:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Max vaknade vid 23 igår och hostade upp lite slem igen. Jag kände mig orolig inför hur natten skulle bli men konstigt nog sov han sen hela natten utan att hosta. 6.30 var han igång imorse fast han var vaken mycket igårkväll. Han har på gränsen till feber idag och snorig men ganska pigg (förutom nu då han ligger och slöar framför PostisPer på teven). Imorn satsar vi på att han får gå iväg.

Jag ska äta frukost nu och sen försöka packa lite. Natten som kommer blir den sista natten i denna lägenhet för imorn så tar vi våra resväskor och bor hos Marcus föräldrar i några nätter. På måndag kommer allt flyttas ifrån denna lägenhet till huset (lite senare än tänkt) så vi kommer att få flyttstäda så gott vi kan under helgen fast grejerna finns kvar här. Så ser planeringen ut. Ge mig lite energi tack!! =)




Slut

2011-02-22 22:20:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era grattisönskningar!

Ikväll är jag helt slut. Så slut att det gör ont i kroppen.

Min kropp som vanligtvis visar att jag är stressad genom att ge mig huvudvärk, magvärk, sömnsvårigheter och klåda har nu också börjat ge mig finnar i ansiktet. Den hittar då alltid på något nytt konstigt när jag tror att jag lärt känna den.

Vi har velat kring huruvida Max ska till dagis imorn eller inte. Han har varit trött idag, är täppt i näsan och hostar. Bestämde oss för en timme sen då Max hostade så att det kom upp slem. Han blev ledsen och fick mysa med oss i soffan en stund. Max och jag blir hemma imorn och hoppas att han orkar med dagis på torsdag.

Då kanske jag kan packa lite mer imorn. Nu hoppas jag på en god natts sömn!

Godnatt =)!




7 år tillsammans

2011-02-22 07:49:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron 22 februari! För sju år sen blev jag och Marcus ett par och för fem år sen förlovade vi oss. Oj va tiden flyger iväg. Och hur var livet innan? Det kommer jag inte ens ihåg =).

Dagen firas med att Marcus är hemma och vårdar hostig Max och jag är på kompetensutvecklingsdag med föreläsningar.

Min nacke, mage och huvud är flyttstressade. Hoppas de kommer på bättre tankar snart.

Puss till dig idag älskling =)





På begäran

2011-02-21 21:24:25 ,   Mode/Kläder
Gulliga Emma ville att jag skulle visa klänningen. Självklart lyder jag mina läsare ;)!

Ignorera de håriga och torra benen..... och tänk bort bakgrunden. Visst känner man doften av sommar då?
=)




Gissar på att denna kommer bli flitigt använd i sommar!





Måndag 21 februari

2011-02-21 17:39:49 ,   Måndagslista

 

  • PMS-humöret verkar ha lämnat min kropp för denna gång =)!
  • vi om en vecka flyttar alla våra grejer till huset. Tycker det nyss var i slutet av oktober då vi skrev kontrakt.
  • vi fick så mycket packat i helgen att jag med gott samvete kan titta lite på tv ikväll
  • Max är på glatt humör trots snorig näsa och hes hals
  • jag hade ett bra träningspass idag
  • jag hämtade ut min HM-beställning igår och klänningen var så sjukt snygg och satt kanon
  • jag känner mig full av inredningsinspiration till huset. Synd att plånboken begränsar. Men med en sak i taget så kommer allt blir så bra!
  • Max och Marcus har haft en bra dag ihop då de ritat och lekt med play dodeg.

Fler måndagslistor hittar du här.




"Änga äp me pappa"

2011-02-21 17:20:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och Max är iväg till sopstationen. Max var mycket lycklig över att få åka och änga äp me pappa. Själv så sitter jag och dricker cappuccino, äter smörgåsrån med philadelphiaost och ska läsa bloggar. Lite eftermiddagslyx efter ett träningspass på gymmet. Hade inte alls tänkt att träna idag men har varit seg i huvudet och ryggen idag så kände att jag behövde röra på mig och nu känns det väldigt skönt att jag tog tag i det!




(Ni har varit väldigt osynliga här inne de senaste dagarna. Nästan inga kommentarer =(. Vet dock att bloggen är lite tråkig nu när allt handlar om flytt)




En ny vecka är här

2011-02-21 08:17:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron måndag! Max och jag har haft en lugn morgon. Legat och slöat framför barnkanalen. Nu ska jag äta frukost och vänta på att Marcus kommer hem från jobbet och löser av mig så att jag kan åka och jobba. Max leker just nu och säger att han ska leka i dockvrån idag. Jag har sagt flera gånger att han ska vara hemma från dagis men han verkar inte riktigt vilja acceptera det =)!






Sjukdom på g?

2011-02-20 22:09:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit hos mina föräldrar och ätit kvällsmat. Jag bjöd in oss =). Fick broccoligratäng med lövbiff, tzatziki, hummus och vitlöksbröd. Var smaskens =)!

Max är snorig, hes och har lite feber så han får vara hemma imorgon. Marcus som börjar jobba riktigt tidigt imorn kommer att jobba två timmar och sen komma hem när jag ska åka till jobbet. Får bli en Max och pappadag! Hoppas han blir frisk fort. Dessvärre håller Marcus också på att bli förkyld. Nåja, det var väl väntat! Vi har hållt oss friska i två månader vilket ju är ganska otroligt när vi båda jobbar på förskola och Max går på förskola.

Dags att lägga mig nu. Hoppas er dag varit bra. Vi "ses" imorn!




Hemma hos oss just nu

2011-02-20 14:00:26 ,   Allmänt/Vardagsliv





På det igen!

2011-02-20 13:49:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och Max sover och jag ger mig på kartongerna igen. Packa packa packa!

Hittade nyss en kryddburk med pastakrydda som hade bästföredatum 2003. Jag kommer ihåg att jag fick den av min moster när jag flyttade hemifrån. Det är bra att flytta ibland så att man rensar ur =). Gissar på att jag kommer hitta en del fina saker i skafferiet också!

Vill passa på att tacka M och H för all packhjälp igår. Det är värt massor!




Snorig morgonlek

2011-02-20 10:08:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är skönt att vakna upp till sol =)! Antar dock att jag inte hinner vara ute så mycket idag för packandet måste ju fortgå.

Max har vaknat snorig idag men är pigg och glad ändå. Nu sitter han och tittar på Bananer i pyjamas men har lekt för fullt på morgonen. Jag fick sovmorgon men känner mig ändå jättetrött nu.





Nu börjar det verkligen synas att vi ska flytta!

2011-02-19 23:56:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har det verkligen packats här hemma. Nu har vi inga lampor eller gardiner i fönstrena. Inga hyllor och tavlor på väggarna. Är så otroligt trött nu så ska gå och lägga mig snarast! Godnatt på er och hoppas ni haft en bra dag!



Tidigare ikväll då Max väntar på att få nybakt pizza. Max har haft en riktigt bra dag med sin mormor och morfar och dessutom blivit fint klippt i håret. Tack! Han var trött ikväll efter en sån bra dag och somnade gott. Dessvärre håller han på att bli förkyld så vi får se hans status imorgon!




Citronmarängtårta

2011-02-19 13:04:29 ,   Mat och annat gott
Marcus och jag sitter ofta och dreglar över Leilas kokbok A piece of cake. Marcus har bakat chocolate cupcakes två dagar i rad. Han gjorde det i torsdags för att bjuda på på jobbet igår. Och då tog de ju slut så igårkväll bakade han en sats till för att kunna ha i helgen.

Vi tittar ofta på denna tårta:




Är det någon som provat att baka den? Jag funderar på att prova den i vår men är lite rädd för att den är för söt.




Lördag

2011-02-19 10:11:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag hade svårt att somna igår och la mig på soffan och slötittade på tv vid 0.30. Vaknade upp 5.30 imorse och gick in till sängen =)!

Alldeles strax ska jag skjutsa Max till sin mormor och morfar där han ska få leka idag och sen ska jag åka och träna. Resten av dagen kommer att ägnas åt att packa. M och H kommer hit i eftermiddag och hjälper oss. Verkligen snällt. Dagen kommer avslutas med hembakad pizza och melodifestivalen.

Det är riktigt kallt ute och det känns inte så lockande att gå till garaget och hämta bilen.... brrr....

Hoppas ni får en bra dag!




Sista fredagsmyset

2011-02-18 23:28:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det sista fredagsmyset i denna lägenhet är slut och nu går jag och lägger mig. Godnatt =)!





Lite gladare toner

2011-02-18 15:58:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej fy så tråkiga och trötta blogginlägg jag skrivit denna vecka som varit. Jag känner att jag faktiskt måste skriva att jag är himla lycklig just nu eftersom vi snart ska flytta in i vårt drömhus. Vill bara förtydliga det =)!

Max är dessutom helt fantastisk och jag skulle kunna vara med honom dygnet runt och titta när han leker och pratar. Häromdan när vi satt och åt kvällsmat så började han helt plötsligt sjunga: Bä bä ita amm, ha du nåon ull. ja ja säja ban ja ha äcken ull! Han har aldrig sjungit för oss förut utan bara rabblat lite sångtexter men inte så mycket men då tog han minsann ton och har fortsatt med det de senaste dagarna.

Jag är så glad över att han trivs så bra på dagis och det känns så skönt att veta att han har det så bra där. Det betyder så mycket att han får ha en trygg punkt nu när vi ska flytta. Kan tänka mig att det kommer kännas lite konstigt för honom med nytt hem. Dessvärre ska en av Max fröknar sluta och det känns riktigt tråkigt. Fick veta det igår. Hoppas att Max fortsätter att trivas och inte känner sig otrygg.



Fast jag själv jobbar som förskollärare (eller rättare sagt lärare i förskolan) så säger jag ju dagis och jag får lite dåligt samvete för det. Dessutom använder jag ordet "fröken" vilket ju heller inte kanske är ok men jag känner mig inte kränkt av att någon säger dagis eller fröken fast jag själv är i branschen. Hoppas inte någon tar illa upp bara!





Trötta familjen

2011-02-18 15:32:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Välkommen till trötta familjen. Verkligen efterlängtat med fredag. Både Marcus och jag har haft en tuff vecka på våra jobb och sen är det ju alla tankar och funderingar kring flytt som gör en helt slut. Idag har jag dock knappt jobbat för började dagen med medarbetarsamtal och sen var jag på jobbet i 1,5 timme innan jag hämtade Marcus på hans jobb och vi åkte till banken för möte. Nu är allt förberett inför husköpet den 1 mars =). Jag längtar som bara den nu!!

I helgen ska vi packa massor. Men just nu njuter vi bara av att det är fredag och tar det lugnt. Det behöver jag! Vet inte hur många tårar jag gråtit denna vecka av olika anledningar, vilket är ett tecken på att det är lite väl mycket som händer just nu. Förändringar är inte riktigt min grej även om allt blir bra när det är färdigt!












Legolek på morgonen

2011-02-18 07:31:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag ligger i soffan under en filt och surfar runt medan Max sitter på golvet och leker med lego. Han har döpt sina legogubbar till Marcus, Kristofer och farfar. Nu åker de buss!

Marcus började jobba kl. 6 imorse så han har vi inte träffat idag. Max och jag vaknade vid 6 men gick upp för en timme sen. Nu ska jag klä mig och vi ska äta frukost innan vi åker iväg mot dagens äventyr.

Ikväll väntar det sista fredagsmyset i denna lägenhet! Nästa fredag har vi antagligen "flyttat" till Marcus föräldrar för att sova där några nätter i övergången mellan våra bostäder.

Nu är det påklädning som gäller. Kanske ska skynda mig lika mycket som de i Bolibompas klädrace som pågår nu =).




Torsdagströttheten

2011-02-17 16:58:09 ,   Allmänt/Vardagsliv





Gokväll!

2011-02-16 21:19:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Hoppas er dag varit bra. Jag har jobbat, varit hos kiropraktorn och kom hem vid 18.30 efter att ha hämtat Max hos sin farfar där han varit hela eftermiddan. Marcus kom hem från jobbet ungefär en timme senare. Max ville inte lägga sig vid 19.30 som vanligt för han ville eka me ego (leka med lego) så han kom i säng senare. Hoppas han får sova gott inatt och orkar med morgondagen ändå. Han brukar ju dock vara lika pigg på morgonen oavsett när han somnade på kvällen. Tänk om det vore likadant med en själv =)!

Jag ska läsa lite bloggar nu och sen blir det läggdags.

Här kommer en solig vinterbild på mina älsklingar från i lördags:





Morgonstress

2011-02-16 08:16:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Nu var det onsdag igen och här hemma är vi sena så jag kikar bara in här för att önska er en bra dag! Nu är det jobb och sen kiropraktorbesök som gäller!

Kram till er =).




Tårar

2011-02-15 17:16:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hi hi idag har jag ett riktigt pms-humör. Tur att jag kan skratta åt eländet. Har gråtit åt höjda räntor, diskberget på diskbänken, att jag inte började med köttgrytan i bättre tid, för att Marcus jobbar över och för att jag har en sån fantastisk son! Ja allt är visst värt en tår.




Hemma från jobbet

2011-02-15 15:21:32 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Nu har Max och jag kommit hem från dagis och jobb. Tar det lugnt en stund med te och geléhjärtan innan det är dags att börja med maten. Ska laga gryta ikväll och den ska ju gärna stå och puttra ett bra tag så det gäller att börja i tid.





Kvällsmat

2011-02-14 20:49:14 ,   Mat och annat gott









Alla hjärtans dag

2011-02-14 17:45:09 ,   Allmänt/Vardagsliv



Bild från förra helgen


Burr vad kallt det varit idag men solen sken på eftermiddan när jag var ute nästan 1,5 timme på jobbet. Skönt med frisk luft.

När jag hade hämtat Max på dagis åkte vi till Marcus jobb för att hämta honom. Han blev överraskad över att vi kom. Max var så glad att vi skulle till pappas jobb att han skrattade hela vägen dit. Max lekte lite med de andra barnen där innan vi tog med oss Marcus och åkte och köpte lite geléhjärtan. Så mycket mer än så blir det inte till alla hjärtansdagfirande idag tyvärr. Hade gärna gått på restaurang eller nåt men vi kommer att utnyttja så mycket barnvakt under flytten så det känns som att vi får vänta lite med ett utekväll. Firar ni idag?

Skönt att komma hem samtidigt alla tre. Marcus har kört iväg med lite skräp och nu är det matlagning som gäller =).





MY LOVE






In my closet

2011-02-14 07:57:40 ,   Allmänt/Vardagsliv



Gomorron -18 grader!

Max kom in till mig strax efter 6. Han vaknade nog av Marcus som precis skulle åka till jobbet. Otroligt nog somnade vi om och jag gick upp 7.15 och han 7.30. Härligt med en alla hjärtans dag sovmorgon =)!

Igår när jag tittade igenom mina garderober och rensade lite så längtade jag så otroligt efter sommaren. Varför denna kyla och snö?! *suck*. Men men, den som väntar på nåt gott...... och dessutom så vet vi ju att sommaren alltid kommer!

Nu ska jag äta upp min frukost och sen klä på den lille prinsen och så är veckan igång med jobb och dagis!

Ha en bra dag!





Kvällshunger

2011-02-13 22:56:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var så hungrig förut när jag skulle gå och lägga mig att det liksom ingen var någon idé att ens försöka somna. Nu har jag suttit här i soffan och ätit smörgås och ägg. Är dock fortfarande hungrig men ska äta en banan också.

Jag har alltid varit sådan att jag är väldig hungrig på kvällarna. Jag skulle lugnt kunna äta en hel middag nu. Får hoppas den där bananen räcker....

Sen så ska jag krypa ner i sängen och hoppas på en god natts sömn och en bra morgondag!

Hoppas ni sover så gott =)!




Hög igenkänningsfaktor!

2011-02-13 20:49:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så hög igenkänningsfaktor det var i kvällens Solsidan. Alltså det om att spara grejer och inte hemorrojderna =)!

Marcus är en riktig samlare och jag är helt tvärtom - slänger snarare för mycket - vilket jag ibland ångrar i efterhand. Men efter att ha sett kvällens Solsidan så kanske jag ska gräva lite djupare i Marcus gamla kartonger och se om det är något jag kan få 82 000:- för! (kanske kan hitta nåt i mina med.... mina gamla dagböcker kanske?!)

För några veckor sen hittade han en gammal kasse från en butik på orten där han tillbringat stor del av sin uppväxt. Han ville spara den som minne.... men oops den blev visst soppåse ;).




Våren, hallå!!

2011-02-13 10:21:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
-17 grader ute och dimmigt! Hallå våren, var tog du vägen? Vi som hade trott och hoppats att när vi flyttar om två veckor så kommer det inte vara snö ute. Men jag börjar tro att det faktiskt kommer vara det. Dags att införskaffa snöskyffel med andra ord.





Krigszon

2011-02-13 10:06:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är själv hemma. Underbart!

Äter frukost nu och surfar runt lite men ska snart ta tag i krigszonen (alltså vår lägenhet). Ska röja och packa! Blev inget av det gjort igår för vi hittade på annat så idag får jag stå mitt kast.

Vet ni vad detta är:




Litchie såklart. Mums så gott! Ska äta nu =)!




Solig lördag!

2011-02-12 10:49:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag gick upp för 1,5 timme sen och tycker det känns som att hela dagen har gått. Som vanligt på lördagar med andra ord =)!

Jag äter lite frukost nu medan Max och Marcus är ute och åker pulka. Vi ska åka till Bra & begagnat sen och efteråt blir det mat hos Marcus föräldrar. Max ska leka med kusin N.

Hoppas ni får en härlig dag!




Fredagsmyser!

2011-02-11 21:58:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu kom Marcus innanför dörren. Han har varit borta sen 17 så jag har fredagsmyst själv men som ni såg på bilden i tidigare inlägg så har det inte lidit någon nöd på mig. Har tittat på Let´s dance och ätit chips med dip, popcorn och coca-cola. Mums =)!

Max och jag har vart på 13-årskalas för min kusin A. Känns konstigt att vara i deras hus och veta att det om 2,5 vecka är vårt hus =)! Känns väldigt bra i alla fall!

Nu ska jag prata med min man! Hoppas ni har en bra kväll.




Just nu!

2011-02-11 20:41:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hoppas ni också fredagsmyser =)!





Gomorron fredag!

2011-02-11 08:00:27 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gomorron! Jag undrar varför jag klagade på vädret igår. Det var ju ingenting jämfört med idag. Idag snöar det inte bara utan det blåser hemskt också. Lär bli intressant att se om jag tar mig till jobbet eller blir fast i en snödriva nånstans. Tid lär det ta i alla fall så ska snabbt äta lite frukost nu och sen ska vi ge oss iväg.

 

Hoppas ni får en bra dag!





Detta eviga snöande!

2011-02-10 20:25:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej ni va tycker ni om snön idag? usch usch usch!!

Det har snöat dagen lång här och det tog lång tid för mig att sopa bort allt från bilen när jag skulle åka från jobbet vid 16. Jag tog ju dessutom en rejäl omväg för att hämta min mobil (och jag tog även en sväng på IKEA) och när jag slutligen kom hem så kändes det som att jag suttit och kört i den där snön hur länge som helst.

Nu får jag sitta vid datorn i 8 minuter till (jag har satt en deadline på kl. 20.30) och sen ska jag packa ytterkläder i en kartong för att se få mysa med Marcus till några Vänneravsnitt och äta semla =). Som jag skrev igår så gäller det att muta sig själv för att kunna packa!





Sötnos

2011-02-10 20:07:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna lilla sötnos har jag köpt idag. Eller rättare sagt hämtat för jag köpte den för två veckor men den fanns inte inne. Var rabatt på den när jag köpte den och jag hade dessutom rabatt på mitt onoffkort så den har kostat mig 380:-. Den räcker bra för mig. Kan ringa och sms:a. Precis vad jag behöver! Funderar på att köpa ett externt minneskort också så jag kan få plats med massa bra musik. Perfekt på gymmet ju!






Helgen i sikte

2011-02-10 07:08:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det torsdag igen och helgen är nära! Kl. 6 ringde alarmet men jag och Max drog oss i 20 minuter till. Mys =).

Men nu gäller det att snabba på.

Önskar er en bra dag =)!




Kvällsgott

2011-02-09 21:57:45 ,   Mat och annat gott











Grönsakspaj

2011-02-09 17:06:06 ,   Mat och annat gott
Är så hungrig just nu och ska strax börja med maten. Surfade in på annasara.net och såg denna fantastiska grönsakspaj! Den måste testas nån gång. Mums!




Känslan av att ha en bra dag!

2011-02-09 16:33:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad skönt det är med dagar som blir riktigt bra trots att det inte kändes som det på morgonen. Idag har varit en bra dag. Jag gillar känslan av att åka hem från jobbet och känna att va bra vi haft det idag! Det blir så mycket roligare att åka dit nästa dag då =)!

Jag hade tänkt att träna ikväll men tror det blir en hemmakväll istället med packning. Blir rensning och packning utav skor. Finns en hel del i garderoberna och misstänker att de flesta kommer att rensas bort.

Vi behöver åka och handla mat också så det ska jag göra när Marcus kommit hem från jobbet vid 18. Ikväll ska vi göra egna semlor. Bra belöning för att packa skorna =)!. Muta sig själv är alltid bästa sättet att få något gjort.




Gomorron alla söta läsare!

2011-02-09 08:21:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Ja då är dagen mitt i veckan här. Tänk om det ändå vore fredag!? Jag tycker om att jobba men just idag känner jag att det vore skönt att vara hemma och greja. Får liksom ingenting gjort på kvällarna. Är SÅ trött!! Hoppas på lite mer energi ikväll efter att ha sovit mycket inatt. PMS-häxan börjar dock sakta men säkert inta min kropp (och mitt förstånd) så humöret är inte riktigt på topp!

V. 9 ska jag ha semester från jobbet och det ska bli skönt. Kommer ju dock inte vara sysslolös eftersom vi har ett helt hushåll att packa upp då men jämfört med packandet så känns uppackandet roligare. Roligt att känna att man har lite tid på sig att få lite ordning innan vardagen drar igång igen.

Bjuder på en bild på vår lille älskling. Han älskar att klä ut sig och går ofta runt i mössa och skor här hemma. Gärna med accesoarer som väska, halsduk, vantar eller sockor! =)



Hoppas ni får en bra dag!




Pizzamums!

2011-02-08 21:37:38 ,   Mat och annat gott
Så skönt det är när man kommer hem sent att det finns färdig mat hemma. Bakade ju pizza igår och det åt vi ikväll också. Smaskens med en sallad till =).





Hemma och vänder

2011-02-08 14:54:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Hoppas ni haft en bra dag hittills. Jag har jobbat och har sen hämtat Max på dagis och nu är vi hemma en liten sväng innan jag ska vara tillbaka på jobbet om en timme för APT (arbetsplatsträff). Jag ska lämna Max hos sin farfar innan.

Är riktigt trött efter arbetsdagen så hoppas jag kan hitta lite energi någonstans för att orka åka och jobba lite till!

Jag återkommer ikväll!




Mycket sömn

2011-02-07 21:54:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Precis som förra veckan satsar vi på mycket sömn. Jag tvekar dock på att jag kommer hinna lägga mig innan 22. Men nästan.

Godnatt!




Måndag 7 februari

2011-02-07 17:07:16 ,   Måndagslista

 

  • vi ska äta hembakad pizza ikväll (och imornkväll för ska baka två)
  • jag ska träna ikväll =)
  • jag har varit duktig och tränat 2-3 ggr i veckan sen i början av november med uppehåll för vecka för att jag var så förkyld
  • jag trivs bra på jobbet och det känns roligt att gå dit
  • Max är en så go och charmig kille
  • vi snart flyttar
  • våren närmar sig!

Fler måndagslistor hittar du här!




3 år sen

2011-02-07 16:11:24 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Idag är det tre år sen jag plussade på stickan och därmed fick veta att en liten bebis låg i min mage =) (Max alltså)! Jag avslöjade det sen för er i början av april och jag var då i vecka 15. Såhär skrev jag då:






Inlägget hittar ni här!

Tänk så avlägset det känns samtidigt som det egentligen inte alls känns som det var längesen. Om några år hoppas jag på ett plus till men i dagsläget får det vänta ett tag!


Anledningen till att jag såväl kommer ihåg att det var den 7 februari är för att min kusin A fyller år detta datum. Idag fyller han tonåring =).




Måndagmorgon

2011-02-07 08:08:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ny vecka! De är alltid lite segstartade dessa måndagmorgnar men nu är vi igång. Jag har drömt mardrömmar inatt så sov oroligt och känner att jag är tröttare än vanligt men har som tur är inte så lång arbetsdag idag och ikväll blir det gymmet för att få lite energi =). Jag satsar på att vara positiv så här i början av veckan för om någon dag flyttar pms-häxan in i mig.

Hoppas ni får en bra dag!



Max "klipper" snön hos mina föräldrar igår






Laddar för ny vecka

2011-02-06 21:01:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu avslutas helgen med tv-mys och kladdkaka!

Godnatt =)!




Eftermiddagen

2011-02-06 17:58:10 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Jag har packat på eftermiddan när Max varit hos sin mormor och morfar och Marcus repat (han har fortfarande inte kommit hem). Har nu äntligen kunnat överge packningen av böcker, cd-skivor, dvd-filmer och lp-skivor. De som känner min man vet att han är en samlare av dessa ting (böckerna står nog mest jag för dock) så vi har en del. Jag har packat sängkläder, dukar, handdukar och bordstabletter idag. Sen när jag var klar med det kom Max hem. Då orkade jag inte dra igång med något nytt område så latmasken tog mig =).

 

 





Mammas och pappas lille busunge

2011-02-06 13:58:29 ,   Max

 

 





Det är vad jag kallar sovmorgon!

2011-02-06 10:45:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron alla där ute! Skiner solen på er idag? Det gör den här =).

Igårkväll så la sig Marcus tidigare än mig då jag ville se färdigt Erin Brokovich. Jag sa till honom innan han la sig att vi kan ju hoppas på att Max skulle sova ända till 8. Var väl ingen av oss som direkt trodde på det. Men vet ni va klockan visade imorse när Max väckte oss? Jo 7.52! Helt otroligt. Var flera månader sen det hände tror jag. Jag sov sen vidare till 10.... ooops =)!

Nu ska vi strax ge oss iväg till mina föräldrar där vi ska äta. De ska vara barnvakt åt Max på eftermiddan så att vi kan packa ifred (eller jag ska packa för Marcus ska iväg och repa).

Njut av solskenet!




Lördagkväll

2011-02-05 22:00:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Här har vi en lugn lördagkväll i mysbyxor. Har sett melodifestivalen och tyckte att Jenny Silver var bäst så tråkigt att hon inte gick vidare direkt. Va tyckte ni?

I eftermiddags var jag på gymmet med min moster. Blev ca 7 kilometer på cykel och sen 9 träningsmaskiner. Jag som fortfarande har träningsvärk sen träningspasset i torsdags lär ju knappt kunna gå imorn =).

Har packat lite flyttkartonger men det går trögt framåt. Har i alla fall anmält adressändring så bra att jag fått något uträttat.

Nu slötittar jag på Erin Brokovich. Har sett den hur många gånger som helst men den är ju SÅ bra.

Hoppas ni har en mysig kväll!




Hallfunderingar

2011-02-05 13:41:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
I huset vi ska flytta till så är det groventré i tvättstugan där vi nog kommer gå in för det mesta. Först hade vi tittat ut en hatthylla med hängare som vi gillade. Men efter att ha pratat med min kompis C för några dagar sen om det så har vi tänkt om och kommit på att det ju är bättre att bara ha krokar så att man kan ha riktigt många. Funderar på dessa (men de kanske är för klena?):



Va tror ni om att ha två sådana i "vuxenhöjd" och sedan en i barnhöjd för Max kläder. Jag tror det blir bra. Måste bara lösa var man ska lägga de mössor och vantar man använder dagligen (de som bara används ibland kommer förvaras i den riktiga hallen i en byrå som ligger precis i närheten). Kanske räcker det med en korg eller liknande? Det får vi fundera på när vi flyttat.

Husets planlösning:

Nedervåning:


Övervåning:




Utekväll med kollegorna

2011-02-05 11:03:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Skulle försöka ta ett kort på mig igår innan jag åkte iväg för att träffa mina kollegor men det var ju dömt att misslyckas. Jag lyckas aldrig få till det. Fick till slut "posera" för att våga lägga ut bilden för en bild rakt framifrån blev inte direkt smickrande.



Ignorera sladdhögen i bakgrunden. Den är tillfällig.


Vi bowlade (dock inte jag eftersom jag har problem med nacken på höger sida och därför inte vågade) och sen åt vi god mat. För mig blev det fläskfilé och oxfilé med klyftpotatis, rödvinssås, bearnaisesås och färska wokade grönsaker. Till efterrätt åt jag citron fylld med citronglass. Var mycket gott alltihopa =)! Och vi hade en riktigt trevlig kväll. Kul att träffas utanför jobbet. Men man kände ju knappt igen varandra under sminket!




Kissa ifred

2011-02-05 10:43:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Blev ingen vidare sovmorgon imorse så har varit uppe ett bra tag. Skönt me lördag... men så tråkigt väder ute. Alldeles grått och lite dimmigt. Usch usch!

Idag ska jag träna på eftermiddan tillsammans med min moster. Kul med träningssällskap. Sen hoppas jag på att fylla några flyttkartonger också.

Max går runt och säger Mamma kissa i ed. Jag var på toaletten alldeles nyss och låste dörren och sa till Max att jag ville kissa ifred. Tokiga unge =)! Han leker för fullt här hemma och verkligen njuter av att det är lördag och att han inte ska iväg.

Nu ska jag äta en sen frukost. Bättre sent än aldrig =)




Fredageftermiddag

2011-02-04 16:41:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen helg!









Muskler jag inte trodde fanns

2011-02-04 07:54:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Träningsvärk!

De nya träningsmaskinerna jag provade igår gjorde att jag idag upptäckt att jag har muskler jag ej trodde fanns! Får gå lite stelbent idag helt enkelt =)!

Idag känner jag verkligen fredagskänsla och jag jobbar bara några timmar vilket känns väldigt skönt. Hade hoppats på sovmorgon imorse men Max vaknade 5.55 och ville upp... på en gång! Han satt och tittade på tv en stund och jag sov vidare men sen ville han ha välling så då var det bara att dra sig upp. Jag ska vila i eftermiddag för ska ut med jobbet ikväll och vill gärna inte sitta och gäspa hela kvällen.

Hoppas ni får en fin fredag!




...och nu får jag sitta ner!

2011-02-03 22:06:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är först nu på hela dagen jag kan sitta ner en stund i lugn och ro. Har haft en bra dag med jobb, besök av M och H, träning med instruktör på gymmet. Och nu får jag alltså sitta ner en liten stund innan det är sovdags.

Hoppas ni haft en bra dag och visst är det härligt att det är fredag imorn? =)

Godnatt!




Gomorron torsdag!

2011-02-03 06:51:51 ,   Allmänt/Vardagsliv


Mitt alarm ringde 6.05 och jag hann inte mer än att stänga av det förrän jag hörde så tassande steg och så kom Max in på rummet med tigern under armen och kröp upp bredvid mig och sa Hej mamma. Nu är det bolibompa som gäller och som vanligt är det lite småstressigt så här på morgonen (så man kan ju undra varför jag sitter här för). Men idag sparar vi tid på att Marcus har kört fram bilen ur garaget och ställt den utanför porten innan han cyklade till jobbet för en timme sen. Då slipper Max och jag gå till garaget vilket alltid tar minst fem extra minuter.

Jobb hela dagen för mig idag och sen har jag träningspass på gymmet med instruktör. Ska lägga om mitt träningsprogram.

Bäst att äta frukost nu =).





Ingen återvändo

2011-02-02 20:44:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej, nu är det ingen återvändo längre. Diskberget på diskbänken MÅSTE diskas!




Nu åkte jag dit!!

2011-02-02 20:27:55 ,   Mode/Kläder
Kommer ni ihåg att jag skrev om en klänning jag ville ha från HM, men att jag var duktig och inte köpte? Nu åkte jag dit! Kikade in på Evelinas blogg och såg att hon skrev att de reade ut den klänningen för 99:- på HM. Jag kunde helt enkelt inte låta bli. Dessutom hittade jag en rabattkod som gav 25% på en vara så klänningen blir min för 74:-. HM har ju dock ett minsta beställningsvärde på 190:- (såklart för att locka oss till att handla mer) så det blev två baslinnen också eftersom jag letat efter billiga sådana ett tag nu.

Nu var det färdigshoppat! Jag betalade dessutom direkt för att slippa jobbiga räkningar.




Perfekt till Marcus 35-årsdag i maj?!





Sovmorgon

2011-02-02 08:19:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Imorse hade vi sovmorgon alla tre här hemma. Sovmorgon betyder att vi vaknade vid 7. Tänk vad preferenserna ändras. För några år sen tyckte jag inte det var sovmorgon förrän klockan var efter 10. Men nu är jag fullt nöjd när jag får sova till 7.

Nu är det jobb som gäller =).




Receptet

2011-02-01 21:12:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Självklart ska ni få receptet på det jag visade tidigare. Det är från senaste numret av ICAs buffétidning och receptet hittar ni på deras hemsida här (klick klick). Jag hade i lite creme fraiche också för att få det krämigare. Vi hade pasta till.

Jag har varit och tränat ikväll och håller nu på att fixa lite mat till lunchen imorn. Är raggmunk på jobbet vilket ej är någon favorit hos mig så jag tar med mig lite lax och potatis att äta på rasten så att jag orkar hela dagen.





Nu ska vi äta!

2011-02-01 18:40:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kändes som dagen på jobbet idag gick så långsamt. Vissa dagar känns det som jag precis kommit dit när det är dags att gå hem och andra dagar är det som idag: känns som arbetsdagen aldrig ska ta slut!

På eftermiddan har vi haft mysigt besök av C och R. Max och R lekte som vanligt inte särskilt mycket med varandra utan bråkade om leksakerna och lekte på varsitt håll. Men de gav varandra en kram och puss när det var dags att säga hejdå. Gulligt =).

Nu har grytan puttrat klart på spisen och vi ska äta.





Max-dagen

2011-02-01 07:08:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Idag har Max namnsdag! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Klockan tickar iväg och vi ska snart ge oss iväg hela familjen. I eftermiddag får jag och Max lekbesök av C och R.

Ha en fin dag =)