34+0

2012-11-18 16:45:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.
 

Bebis: Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.


Text från minbebis.com


 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Vecka 35 är här! Det är 6 veckor till bf =) Min känsla säger dock att bebis kommer innan det men jag hoppas fortfarande på att det blir en januaribebis. Men det skrämmer mig också lite att gå över tiden eftersom Max var så pass stor (4,1 kg) när han föddes dagen innan bf. Jag funderar ganska mycket på när bebis ska komma. Vet inte riktigt vad jag ska ställa in mig på. Har två önskedatum: 121212 eller 130102! När min mamma fick sitt andra barn födde hon tre veckor för tidigt. Om det skulle bli så för mig så skulle det ju bara vara tre veckor kvar. Det är ju ingenting!!
 
Bebisen hickar i några omgångar per dag. Exempelvis just nu!
 
Igår hämtade vi hem vår spjälsäng från svärföräldrarna. Den har stått där sen Max slutade använda den. Vi hade ingen plats att förvara den när vi bodde i lägenhet och sen har Max yngsta kusin sovit i den när han varit där. Tanken var att idag bara "höja" madrassen till "bebisnivå" men det slutade med att jag och Max bäddade sängen tillsammans. Det var mysigt =)!
 
För övrigt har Max idag kommit på att han hellre vill ha en hund än en bebis och han funderar på om man kan ta bort bebisen i magen och stoppa in en hund istället. Jag avstår nog gärna det.
 
Detta är en period av trötthet, både i kropp och huvud. Känner att jag börjar stänga in mig i mig själv och orkar inte riktigt ringa folk eller svara i telefon. Men vet sen förra graviditeten att det hör till men det kan ändå kännas frustrerande och ger mig dåligt samvete. Orkar inte ha för mycket planerat utan försöker ha så stressfria veckor som möjligt. Ger min kraft och energi de 20 timmar jag är på jobbet och sedan för att orka vara mamma här hemma. Vågen visar nu 78 kilo. +13 kilo alltså!
 
I texten ovan står det ju om kuddar, och kudde mellan knäna har jag sovit med ett tag. Nu har jag även en kudde att lägga armen om. Det är dock trångt i sängen eftersom Max kommer över till oss på natten och det blir svårt för mig att få till detta med att kuddarna ligger bra. Läs här hur jag beskrev detta med att sova som höggravid i v 39 under förra graviditeten.
 
Jag hoppas på en bra vecka framöver. Lugnt på jobbet och lugnt här hemma =). Har fyra veckor kvar att jobba. Nu i början av veckan som kommer har jag fyra utvecklingssamtal och sen har jag haft de jag ska ha. Det känns skönt!




Kommentarer
Maria - Fabulous Life

Vad mysigt det ser ut med färdigbäddad spjälsäng :) kram!

2012-11-18  /  17:20:02  /  http://Mariafabulouslife.blogspot.com
Johanna

Jisses! Nu börjar du verkligen närma dig förlossning med stormsteg. Vi får väl se om det blir en tidig, punktlig eller sen bebis =) Själv gick jag in i v 23 idag, tycker att tiden bara springer iväg! Det var ju nyss som vi var på ul och det var i v 20... aja.

Mysigt att få börja göra i ordning, längtar så tills jag kan börja göra det med. Just nu ligger alla bebissaker hemma hos min mor, så det är lite trist att inte kunna få kännna och klämma lite.

En vagn har vi dock fått tag på! En Brio Happy 2011, en röd. Perfekt! Så nu slipper jag den stressen, och sambon slipper det tjatet ;)

Svar: Å va kul att ni hittat vagn. Samma årsmodell som vår alltså. Uppfyllde den dina krav? =)! Bra pris? Duo- eller kombi? Hi hi funderar på om min man blev gladast över själva vagnen vid vårt vagnköp eller gladast över mitt tjat och prat om vagnar =)!
Ja det är lite läskigt att det bara är några veckor kvar. Vet inte riktigt hur jag ska förbereda mig inför förlossningen denna gång =)!
Sara

2012-11-19  /  18:20:36  /  http://www.justnuochidag.wordpress.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback