Bolibompaskolan

2011-03-31 21:39:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag när jag slutat jobba och hämtade Max hos sin farmor och farfar, där han var för att Marcus hade APT på jobbet, så sjöng Max måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag, dagens grattis! Alltså "dagens grattismelodin" från bolibompa. Det är alltså inte bortkastad tid den där stunden då han sitter framför bolibompa på morgnarna för de har ju lärt honom veckodagarna. Jag ska filma honom någon gång när rabblar dagarna för det låter så gulligt =). Vår stora kille!





Kvällsmat

2011-03-31 20:04:07 ,   Mat och annat gott

 

Färsk tortellini fylld med basilika och ricotta med lite grädde och persilja och färdiggrillad kyckling





Sovmorgon

2011-03-31 07:11:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Tänk att definitionen av sovmorgon ändras så mycket. Imorse tyckte jag det var sovmorgon att få sova till 6.30 utan att bli väckt innan. Nästan ovanligt här hemma nuförtiden!

Idag går Marcus och jag om varann och kommer inte träffas förrän vid 19 ikväll. Sådana dagar gillas inte!! Men solen skiner idag så det finns hopp om en bra dag (efter att jag skrapat rutorna på bilen)!

Vi "ses" senare =)




Blommor

2011-03-30 21:25:32 ,   Allmänt/Vardagsliv


Vackra tulpaner köpta på netto där de kostar 29:- denna vecka


Som vanligt på onsdagar är jag väldigt trött nu på kvällen. Huvudvärken smyger sig också på. Ska lägga mig under en filt i soffan och titta på tv nu. Hoppas er dag varit bra ♥ Bjuder er fina läsare på lite blommor här på bloggen!




Vacker lilja som vi fick av F och D i helgen (jag är inte så blomkunnig men visst är det en lilja?)




Mitt-i-veckan-sovmorgon

2011-03-30 08:17:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Det är så skönt med onsdagar då vi börjar sent alla tre. Sovmorgon till 7.30 imorse. Härligt! Jag var dock uppe 5.30 och 6.20 med Max men sen roade han sig själv med bolibompa och lek på rummet.

Nu är det bråttom och stressigt som de flesta morgnar!

Ha en bra dag ♥




Mycket man bör göra

2011-03-29 19:58:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit och tränat. Duktiga mig :) Det var bra motigt innan men jag tvingade mig iväg. Handlade lite efteråt. Köket är fullt med disk och det ligger färdigtvättad tvätt i tvättmaskinen som ska hängas upp/torktumlas men jag hamnade visst här. Har dock en bra ursäkt. Max håller på att somna så jag vill inte störa med en massa oväsen.

Nu har han nog dock somnat så jag kommer inte undan länge till.......





Te och choklad

2011-03-29 15:48:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er ♥

Det är så skönt med tisdag för då slutar jag jobba redan 13.30. Dessvärre brukar det alltid bli så att jag planerar in saker på tisdagar så jag brukar sällan få komma hem tidigt och bara ta det lugnt. Idag är dock undantaget. Eller lugnt vet jag iförsig inte om det är någon gång när man har en liten kille på 2,5 år som svarar Inte på allt man säger att han ska göra.... puh.... Tydligen är det likadant på förskolan. Han leker dock väldigt bra här hemma med sitt lego och kan sysselsätta sig ganska länge själv vilket är skönt.

Jag ligger nu i soffan under en fleecefilt, dricker te och äter lite choklad. Om en timme när Marcus kommer hem från jobbet ska jag cykla till gymmet. Första gången på en månad. Jag har dock fortfarande lite ont i halsen (vilket jag haft i ungefär en månad) så ska ta det väldigt lugnt med träningen. Blir en kort uppvärmning och sen styrkemaskinerna. Min nacke mår inte bra av att jag haft sånt uppehåll med träningen så jag måste verkligen sätta igång.

Hoppas ni har en bra dag!





Grattis mamma

2011-03-29 07:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fyller min mamma 50 år! Ett STORT grattis ♥





Kvällspromenad

2011-03-28 20:40:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vid 19 ikväll gick Max och jag ut på en liten promenad för att posta ett brev. Var så mysigt att kunna gå ut på kvällen och det fortfarande är ljust. Max tyckte det var jätteroligt och ville absolut inte gå in vid 19.30 då jag tyckte det var läggdags. Fick in honom till slut. Han somnade gott en stund senare.

Marcus är iväg och repar inför att han ska sjunga och spela på min mammas 50-årsfest som är på lördag. Han är så duktig ♥.

Det är tomt och konstigt att vara själv hemma (eller rättare sagt själv vaken) i huset. Känns så stort då! Jag ska snart titta på En unge i minuten. Hoppas ni har en mysig kväll och får sova gott!




Måndag 28 mars

2011-03-28 16:47:54 ,   Måndagslista

 

  • solen skiner
  • vi har haft en mysig helg då vi träffat flera vänner
  • Max alltid blir så glad när jag hämtar honom på förskolan
  • jag ska träna på gymmet imorn efter en månads uppehåll pga förkylning och influensa
  • jag har världens finaste och mest omtänksamma man
  • vi trivs så bra i vårt hus
  • det är 50-årsfest för min mamma på lördag och det ska bli så roligt




Lykta

2011-03-28 15:56:17 ,   Inredning/Hemma hos oss
Igår fick vi denna fina lykta av C & R i inflyttningspresent. Love it!





Måndagströttheten är här

2011-03-28 08:18:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron

Stressigt så här en måndagmorgon och vi måste snart ge oss iväg. Jag känner mig så otroligt trött idag. Men det är ju inte så konstigt att man aldrig blir utvilad med en liten prins i huset som vaknar alldeles för tidigt både vardag och helg. Sommartiden gjorde i alla fall att han sov till 6.20 imorse. Hela förra veckan var det 5.30 som gällde *gäsp*.

På med ytterkläder och iväg. Önskar er en bra dag!




Helgen är för kort

2011-03-27 19:08:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tycker att tiden går alldeles för fort mellan fredagkväll och söndagkväll. Hallå, var tog helgen vägen?!

Vi har haft mysigt fikabesök på eftermiddan av M & H och C & R med barn. Fick träffa lilla söta nyfödda B. Han var så söt ♥.

Nu är Marcus iväg och köper pizza. Sen blir det soffan resten av kvällen. Dags att ladda inför ny vecka.....




Framdukat

2011-03-27 13:44:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll hade vi F och D med barn här på mat. Var trevligt! Så skönt att vi är friska nu så vi får bjuda hem vänner. Om någon timme är det dags igen. Denna gång kommer några vänner över på fika.



Dukat igår




Bakning pågår!

2011-03-27 10:26:26 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gomorron.... eller goförmiddag passar bättre =).

 

Här har vi börjat dagen med att baka inför fikabesök i eftermiddag. Jag har även tvättat och vattnat blommor och kom nu på att det kanske vore bra att äta frukost också!

 

Max och jag ska strax gå ut och leka. Jag tycker vi ska gå till lekparken men han säger INTE och vill vara i trädgården istället. Vi får se hur det blir!

 

Glöm inte att ställa om klockan ♥





Väggord

2011-03-26 16:55:45 ,   Inredning/Hemma hos oss
Igår kom de på plats!



Vardagsrummet





Sovrummet (och som ni ser vågade jag beställa de vita och jag blev supernöjd)


Om en timme kommer middagsgäster så nu ska jag ställa mig i köket =). Hoppas ni får en härlig kväll ♥




Finns det en bättre start på dagen än...

2011-03-26 09:38:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
.... att få sovmorgon och sen åka till IKEA =)!




Fredagsmyset

2011-03-25 23:28:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har ätit mat som blev över från minnesstunden idag, tittat på Let´s dance och knaprat chips. I reklampauserna har jag satt upp väggord. Visar bilder imorn men ni ser ett av dem på bilden. Var inte riktigt tänkt att det skulle sitta där men det fäste inte i köket där vi helst ville ha det. Men jag blev nöjd med detta också!





Fin dag

2011-03-25 18:56:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en fin dag på begravningen och efterföljande minnesstund. Eftersom vi hade en bit att åka blev det en heldag och vid 17.15 hämtade vi Max hos mina föräldrar. Min mamma hämtade honom på förskolan idag.

Jag har varit och handlat massa fredagsgott och nu blir det fredagsmys hela kvällen ♥!

Ska heja på Jessica i Let´s dance. Vem hejar ni på?





Fredag

2011-03-25 08:46:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här för att önska er en bra dag! Vi ska lämna Max på förskolan strax och sen åka några mil för att gå på begravning. Vi "ses" ikväll ♥





Dessa flyttkartonger!

2011-03-24 21:49:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så trött jag är! Men det hör väl till en torsdagkväll. Jag har rotat runt i flyttkartonger och hittat en svart kjol till begravningen imorgon. Vi har fortfarande en del kartonger att packa upp men just nu hinner jag inte riktigt planera in när det ska ske. Men det är ju faktiskt ingen brådska. Vi har tänkt att bo här ett tag liksom =)!

Jag har duschat och ska nog se till att få lite ordning på håret innan jag går och lägger mig för annars är det väl en risbuske imornbitti.

Sov så gott alla söta bloggläsare och tack för att ni finns!




Shopping

2011-03-24 17:40:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag slutat jobba idag tog jag en tur till Lindex för att köpa överdragsbyxor till Max. Blev även vantar, kalsonger och två tröjor till honom! Var riktigt längesen jag klädshoppade så det var kul. Roligare att handla till honom än till mig själv för jag behöver bara tråkiga och dyra saker såsom jeans och vårjacka!



En av tröjorna jag köpte till Max


Nu ska jag laga mat. Är så otroligt hungrig! Ikväll ska det wokas här!

Marcus och jag har tagit helg nu för imorn är vi lediga för ska på begravning för Marcus mormor som gick bort för tre veckor sedan ♥




5.40

2011-03-24 06:55:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan 5.40, precis när Marcus stängt ytterdörren för att cykla till jobbet, hörde jag att Max vaknade. Det dröjde inte många sekunder förrän han trippade in till mig och ropade Upp mamma upp. När inte det fungerade sprang han in på sitt rum igen och hämtade en maraccas som han med glädje spelade med direkt vid mina öron.

Trött ♥


Nåja om 9,5 timme är jag hemma igen.....




Några kvällsord

2011-03-23 22:17:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit iväg på symöte nu ikväll. Var roligt att prata och fika med trevliga tjejer! Det behöver man ibland och särskilt nu efter all flytt och sjukdom. Så skönt att få vara social igen!

Imorn blir det lång arbetsdag på jobbet vilket jag alltid har på torsdagar så jag ska gå och lägga mig strax men det är skönt att sitta och varva ner lite. Hoppas ni haft en bra dag och får sova gott inatt!




Belöningen

2011-03-23 17:04:54 ,   Max
Belöningen för att jobba är att få hämta hem denna underbara lille prins från förskolan ♥





Onsdagssolen är här!

2011-03-23 08:13:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ser ut att bli en fin och solig dag idag också. Gomorron förresten ♥.

Max springer runt och leker med en ficklampa. Syns dock knappt att den är tänd för det är så soligt här inne. Vi ska strax åka iväg. Idag hade vi sovmorgon hela familjen. Gillar onsdagar när både Marcus och jag börjar jobba kl. 9.

Vi "ses" senare =).




Kladdkaka med mjölkchokladfudge

2011-03-22 20:51:59 ,   Mat och annat gott



Kladdkaka med mjölkchokladfudge
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite salt
Rör ihop allt och häll i en form. Grädda på 175 grader i ca 18 minuter.

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 tsk honung
Koka upp grädden med honung i. Tillsätt sedan chokladen i bitar och rör tills allt har smält och den är slät. Häll över kakan. Låt det kallna.

Den blir godast om den får stå och kylas ner ordentligt. Vi åt den lite för tidigt i söndags och då var mjölkchokladfudgen fortfarande väldigt lös och det blev lite väl kladdigt och sött. Godare om den får stelna till lite i kylskåpet. Den var väldigt god dagen efter jag bakade den.






Pizzabak

2011-03-22 17:48:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Efter jobbet åkte jag på massage. Var skönt! Blev dock jättetrött efteråt men har piggnat till nu. Hämtade Max sen som var hos min kompis M. De hade lekt med duplo, fikat och tittat på PostisPer. En kanoneftermiddag enligt Max med andra ord =). Han tycker alltid det är så roligt när någon annan än jag och Marcus hämtar honom på förskolan.

Just nu har jag en pizzadeg på jäsning. Ska strax baka ut den. Marcus har fått nån sorts superenergi och tvättar och städar. Jag ska påminna honom om att det finns ren disk i diskmaskinen också ;).




Massage

2011-03-22 07:01:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ♥!

Jag ska åka mot jobbet om ungefär tio minuter. Max vaknade 5 imorse och ville ha välling. Tack och lov lyckades han somna om mellan oss. Jag var inte så pepp på att gå upp då. Räckte gott och väl att alarmet ringde vid 6.

Efter jobbet ska jag åka och få massage. Snacka om lyxigt en vanligt tisdag!

Hoppas ni får en bra dag!



Ska lägga ut receptet på kladdkakan med mjölkchokladfudge ikväll




Lycka

2011-03-21 21:01:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tycker det är så himla lyxigt att kunna tvätta när man vill. Nu luktar det nytvättat i hela huset =).





Hummersoppa

2011-03-21 19:33:10 ,   Mat och annat gott
Nu börjar Halv åtta hos mig. Jag läste att det ikväll ska bjudas på hummersoppa till förrätt. Oj så gott! Jag älskar skaldjur... och soppor! Åt en helt underbar hummersoppa i somras på våra vänners M och H´s bröllop. Mums... jag kan fortfarande komma ihåg hur smaskigt den smakade.



Nu blev jag ju hungrig!

Nepp dags att titta på Halv åtta hos mig... och bli läskad =)




Måndag 21 mars

2011-03-21 15:27:12 ,   Måndagslista

 

 

  • min influensa har försvunnit och fast den har efterlämnat sig spår av en enorm trötthet så är i alla fall febern och det mesta av förkylningen borta
  • vi har en fantastisk son som jag älskar mer och mer för varje dag som går!
  • det har gått bra att jobba idag för första gången på 1,5 vecka. Hoppas snart jag ska få tillbaks min jobbinspiration också
  • vi bor i vårt fantastiska hus
  • jag bakade en underbar kladdkaka med mjölkchokladfudge igår som väntade på mig i kylskåpet när jag kom hem från jobbet idag
  • vi i helgen ska få besök av vänner. Har verkligen längtat efter att få bjuda hem vänner hit till vårt hus.
  • kvällens middag blir rester så jag behöver inte laga mat


Haka på måndagslistan här.




Måndag med jobb

2011-03-21 07:40:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Ja då var det dags att jobba efter 1,5 veckas sjukdom. Jag känner mig så tömd på krafter så vet inte riktigt hur det ska gå. Får ta det lugnt idag.

Vi har varit uppe sen kl. 6 men jag kan erkänna att jag slumrat en del i soffan till morgonbolibompa. Max sitter nu och målar i sin målarbok och vi ska äta frukost och sen ge oss iväg.

Hoppas ni får en bra måndag ♥




Söndagseftermiddag i trädgården

2011-03-20 18:08:54 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

 

 





Inte

2011-03-20 11:16:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag ♥.

Jag somnade vid 21 igår till filmen vi hyrt. Vaknade upp vid midnatt och la mig i sängen och sov till 8.30 imorse. Jag borde med andra ord vara riktigt utvilad men känner mig matt och trött ändå. Blir bra att börja jobba imorn så jag kommer igång energimässigt. Blir en lugn dag idag med.

Håller på med maten nu och Max "degar" med sin play dohdeg. Han är på ett riktigt inte-humör idag. Vad vi än säger så svarar han INTE! Men samtidigt så är han världens gosigaste som förut kröp upp i min famn och kramade mig och sa Gosa mamma.



Max degar häromkvällen tillsammans med sin docka David.






Lugna lördagen

2011-03-19 18:21:55 ,   Allmänt/Vardagsliv


Vi har haft en lugn dag. Känner mig dock lite nere. Längtar efter att få vara helt frisk och bjuda hem vänner. Jag saknar verkligen att vara social efter all sjukdom och flytt. Vill dessutom få piffa till mig nån gång. Känns som jag vuxit fast i mina mysbyxor! Men men var sak har sin tid! Fokus just nu ligger på att samla energi och bli helt frisk för att kunna jobba till veckan.

Vi var ute på en promenad förut. Max gick riktigt långt. Avslutade det hela med att leka i lekparken och sen i trädgården. Nu tittar han på Bolibompa med sin tiger i famnen. Marcus är iväg och hyr film och köper pizza.

Hoppas ni får en bra kväll!





Lördagssol ♥

2011-03-19 10:56:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner ute vilket är härligt! Synd bara att den har så mycket ny snö att smälta bort. Får se hur länge det dröjer innan vi får se vårt trädäck igen.

Jag fick sovmorgon till 9 imorse vilket var väldigt välbehövligt. Jag somnade i soffan igår strax efter 22 och la mig i sängen ungefär en timme senare. Har på gränsen till feber idag och hostar och snorar. Svettas konstant vilket jag tycker är ett positivt tecken för det borde ju innebära att jag svettas bort febern, eller hur? =)

Marcus och Max sitter på övervåningen och tittar på Doctor Snuggles på VHS. Vi har inga direkta planer för dagen. Jag ska kurera mig och killarna ska passa på att vara ute och leka. Funderar på hyrfilm ikväll. Vi måste ju prova vår bluerayspelare. Tips på filmer? Vi har inte sett någon av de nya filmer som finns ute.

Va hittar ni på idag?




Hoppas på att temperaturen ute stiger ytterligare idag!




Svårt

2011-03-18 21:55:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll är det visst svårt att hålla sig vaken i soffan. Den senaste veckan har verkligen tagit på krafterna. Jag börjar dock bli mycket bättre. Febern är nästan obefintlig nu ikväll. Väldigt skönt... men är trött ändå men slipper i alla fall frossa, svettningar och otäck feberkänsla i kroppen. Ska försöka hålla mig vaken till Let´s dance. Heja Jessica =).

Nu hoppas jag på att vi får sova gott alla tre inatt och sedan får en skön helg då jag får känna mig helt frisk. Det är allt jag önskar!

Hoppas ni har en mysig kväll ♥!




Fredagsmyset har startat

2011-03-18 18:43:18 ,   Allmänt/Vardagsliv

Fredagsgott

 

Med tända ljus blir det mys

 

På eftermiddan efter att jag varit på vårdcentralen (ett besök som inte gav så mycket mer än recept på avsvällande tabletter för bihålorna) så tog jag en alvedon och så åkte vi och köpte ny tv och bluerayspelare. Äntligen blev det av.





9:e dagen med feber

2011-03-18 12:15:17 ,   Allmänt/Vardagsliv

En varm cappuccino passar bra när snön faller ute



Hi hi, alla skriver om vädret idag. För mig spelar det liksom ingen roll. Känns lite bättre att ligga i soffan och titta på snön som faller än solen som strålar för då vill jag bara gå ut. Nästa vecka ska det bli varmare och då SKA jag vara frisk.

Svärfar kom hit imorse och skottade så att vi kom ut med bilen. Tack! Marcus började jobba tidigt och dessutom så äger vi ingen snöskyffel. Vi har liksom inte köpt det sen vi flyttade hit för vi trodde inte vi skulle ha användning för det denna säsong.... tji fick vi. Snällt att han kunde ställa upp så att jag kunde skjutsa Max till förskolan.

För mig väntar besök på vårdcentralen om ca en timme. Ska försöka äta nåt nu!


Tack för era kommentarer ♥ Tänk så extremt osocialt det måste ha känts att vara sjuk innan man hade blogg och facebook. Jag börjar dock se fram emot att träffa människor på riktigt också ;)




Svettningar deluxe

2011-03-17 23:22:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh... jag har så enorma febersvettningar så jag vet liksom inte hur jag ska klara av att somna. Sova ute kanske?! =)




Fikabesök

2011-03-17 16:37:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min mormor och morfar kom hit på ett spontanbesök så nu har vi fikat lite. Var skönt att få vara lite social.

Jag har varit däckad hela dagen och typ bara legat och sovit. Max verkar trött. Ska tempa honom nu och se så febern inte återkommit.

Ja så mycket mer händer inte här just nu ♥

Uppdatering: Max har lite förhöjd temp men kan lika gärna bero på att han lekt. Han är väldigt snorig och trött.




Ljuslyktor/ljusstakar

2011-03-17 11:18:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Älskar dessa ljuslyktor/ljusstakar som jag köpt på coop. Hade spanat in sådana i en inredningsbutik på vår ort men de fanns bara i grönt och kostade nästan 300:-/st. Dessa från coop kostade 79:- resp. 99:-. Mycket bättre pris =)!





Positivt tänkande ♥

2011-03-17 09:09:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen skiner ute och det är så härligt att titta ut. Älskar att det är så ljus här inne i vårt hus för det är ganska öppen planlösning och fönster åt alla håll. Ljuvligt! ♥

Sen att jag hade 38,5 i feber när jag vaknade imorse försöker jag glömma nu...... Njuter av tystnaden och ljuset.


Max farfar kom och hämtade Max förut och skjutsade honom till förskolan. När Max och jag satt och väntade på att han skulle komma sa jag "Mamma kommer sakna Max idag". Då svarade Max: "Max sakna volvo" (hans farfars bil). Morgonens skönaste kommentar.




Vår dag

2011-03-16 21:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja dagen börjar nå sitt slut till slut. Marcus jobbade till 18 idag så Max och jag har klarat oss själva större delen av dagen.

Det var så skönt när Max somnade efter lunchen, MEN han sov bara en kvart! Har aldrig hänt förut. Sen vaknade han och skulle upp och leka. Har varit mycket lek men också gnäll på eftermiddan. Dessutom tempade jag 38,3 så jag var inte riktigt på topp om man säger så. Var ingen rolig mamma att leka med. Vid 17.30 satte jag honom i badet och det tyckte han var skönt och efter middagen så somnade han gott.

Imorn blir det antagligen förskolan för Max medan jag får vara hemma och kurera mig!


Samtalet med vårdcentralen tidigare idag gav inte så mycket. Jag skulle återkomma på fredag om jag fortfarande hade feber då.


Här kommer några bilder från Max dag:









Lunchtips

2011-03-16 19:49:18 ,   Mat och annat gott

 

 





Nej....

2011-03-16 10:46:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade tänkt vi skulle gå ut på promenad men upptäckte att jag fortfarande har feber. Blir snart galen på detta!! Har telefontid med vårdcentralen om några minuter. Nu har jag varit förkyld och risig i tre veckor! Tycker liksom det räcker nu.




Dagens utmaning

2011-03-16 09:40:15 ,   Max
Gomorron!

Den feberfria dagen är verkligen vab-periodens utmaning. Det gäller att roa den lille killen hela dagen. Just nu roar han sig själv genom att leka med duplo.

Igårförmiddag var vi till apoteket och när vi åkte därifrån sa jag till Max att vi skulle åka till leksaksaffären och köpa en present till honom för att han varit sjuk. Vi åkte till leksaksaffären. Han var så glad och stolt över att han skulle få en present och han höll mig i handen hela tiden och vi gick runt och tittade. Jag hade redan bestämt att vi skulle köpa nåt duplo. Hans ögon blev jättestora när vi kom till den avdelningen. Han pekade självklart på den allra största kartongen för ungefär 500:- men jag fick avstyra det och visade honom de mindre kartongerna. Efter några sekunders betänketid pekade han på en polismotorcykel och sa Max köpa den. Så den köpte vi. Och sen lekte vi med duplo större delen av dagen igår. Det är så roligt att köpa något till honom för han blir så glad och sa Tack mamma flera gånger. Nu sitter han igen och leker med grejerna på sitt rum. Legogubbarna Marcus, Kristofer, farfar, morfar m.fl har nu fått sällskap av en polisgubben. Max nya grej när han leker med duplo är att bussen kör gubbarna till doktorn. Bearbetning av helgen tror jag.

Idag har vi ritat lite på morgonen. Hoppas på att vi orkar gå ut idag.



Ser ni mästerverket jag har gjort till vänster på bilden =)




Tavlor

2011-03-15 21:43:32 ,   Inredning/Hemma hos oss
Tre fina tavlor här hemma



Inflyttningspresent från min jobbarkompisar!



Present från mina jobbarkompisar i höstas. Fick den när jag slutade jobba där. Passar så fint mot vår trävägg på övervåningen.




Inflyttningspresent från vänner





Hurra!

2011-03-15 21:22:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hurra! Max är feberfri! 37,3 stannade tempen på ikväll och han har känts sval större delen av dagen. Vi blir självklart hemma imorn med för att ha en feberfri dag. Hoppas på att min feber också försvinner. Jag har bara yttepyttelite feber men det gör mig trött. Hoppas dessutom att min förkylningsastma försvinner. Den bråkar med mig på kvällarna. Tungt att andas.

Hurra! Vi har tv nu. Fick en gateway från Telia idag och nu funkar teven och internet. Telefonen ska jag försöka fixa imorn. Har redan suttit i 30 minuter i support för att få teven att funka så orkar inte ge mig på nåt mer nu.

Hurra! Max somnade gott ikväll fast han sovit 3,5 timme på dagen. Märks att han inte är riktigt ok ännu. Hoppas på att en lugn morgondag ska göra honom helt frisk. Innan han somnade sa han Dagis mojjon? Jag fick tyvärr säga nej. Då sa han Max tjäffa Ina, Ika o Estin (hans fröknar). Oj så glad han kommer bli på torsdag när han får komma dit.... om nu inte febern gör en återkomst såklart!



Väldigt lägligt att vi fick tv lagom till säsongspremiären av Desperate Housewives




2 veckor i huset

2011-03-15 13:07:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Idag är det två veckor sen vi flyttade hela vårt bohag hit. Det känns som vi alltid bott här. Det är så självklart på nåt sätt och känns otroligt rätt. Ser verkligen fram emot våren och sommaren här. Att få vara ute i trädgården, grilla på trädäcket och njuta av härliga sommarkvällar i uterummet. Innan allt det hoppas vi på att få bli friska så vi kan packa upp det sista. Nedervåningen är relativt klar med utantag för några kartonger i vårt sovrum som ska packas upp och gardiner som ska upp i vardagsrum och tvättstuga/groventré samt några taklampor. Sen behövs det lite mer detaljer men de fixar man ju allt eftersom. Vill åka till inredningsbutiker och titta =).

Övervåningen är lite kaosartad. Ett rum på övervåningen är Marcus och där har han dator, instrument, filmer, tv och soffa. Där har han ordnat ganska mycket (en ungkarlstillflykt kallar jag det för). Sen så är det ett allrum när man precis kommer upp för trappan och där står det en massa kartonger som ska packas upp (böcker, sängkläder, handdukar och allt sånt där tråkigt). Sedan är det ett rum till och där har vi satt upp bokhyllor (ställt in några böcker och pärmar) och ett skrivbord. Har även en början till walk in closet i det rummet. Ska visa er nån dag.

Det känns dock ingen brådska med allting men det kliar i fingrarna när man går här och är inredningssugen men har svårt att hitta energin bakom alla influensa- och förkylningsvirus. Längtar dessutom otroligt mycket efter att få bjuda hit vänner ♥.



Övervåningen för två veckor sen. Rakt fram är Marcus rum. Rummet med svarta tapeter är allrummet och trappan ligger precis till vänster efter träpanelväggen.




Fotoväggen

2011-03-15 09:26:31 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

 

 

 





Gomorron soliga tisdag!

2011-03-15 08:29:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron ♥!

Idag ser det ut att bli riktigt fint väder ute. Är kallt som sjutton just nu men solen skiner för fullt. När isen försvunnit från bilen ska vi åka till apoteket.

Nu har vi inte gett febernedsättande till Max sen igår vid 17. Han har sovit hela natten och vaknade med 37,7. Vi känner på hans panna ständigt. Oroliga att febern snabbt ska öka. Feberkramper är ju dock vanligast i början av en infektion och nu har han ju varit sjuk i några dagar så antagligen blir det inga fler denna gång men man vet ju aldrig. Han har sovit på madrass inne hos oss i två nätter nu så vi kan ha koll på honom och jag kan erkänna att vi ställt alarmet mitt i natten bara för att checka status. Vi har blivit lite överbeskyddande.

När Marcus gick till jobbet för 40 minuter sen så sa Max: Pappa gå e obbet. Max o mamma åka bilen till dagis. När jag berättade att vi inte ska till dagis idag heller grät han. Och jag håller med honom.... det är inge roligt att vara sjuka! Men man vet ju att det går över!



Jag har äntligen lärt mig att göra ♥ när jag skriver så nu kanske det blir mycket av den varan här i bloggen.... hi hi....




Skönt när solen lyser in

2011-03-14 20:18:44 ,   Inredning/Hemma hos oss
Idag var det så fint solljus som lyste in i vårt vardagsrum. Skönt att få lite ljus fast Max och jag varit inne hela dagen. På bilden ser ni stolarna som Marcus inhandlade på IKEA i lördags. En stund efter att jag fotat bilden så satte jag upp en foton på väggen ovanför bordet så nu ser det inte lika tomt ut längre. Ska snart ta tag i att hitta gardintyg till fönstrena. Ska helst vara något ljus tyg med lite lila i.

Ska försöka komma ihåg att fota fotoväggen imorgon. Var mörkt ute när jag var färdig med den så blev inge bra bilder.




Jag vet att det blir mycket bilder från vardagsrum och kök men ni kommer få se mer från huset sen. Vi har en hel övervåning som jag inte ens visat en enda bild ifrån.




Tre timmar

2011-03-14 15:25:56 ,   Max
Tror att Max håller på att sova bort febern för nu har han sovit i tre timmar! Vi låter honom sova. Uppenbarligen behöver han ju det!




...och så en öroninflammation på detta, tack!

2011-03-14 13:45:01 ,   Allmänt/Vardagsliv




Tack för era kommentarer ♥

Idag har jag fått tillbaks min feber. Inte mycket men den finns där i alla fall. Och för en stund sen började jag höra lite sämre på vänster öra och det gör lite ont. En öroninflammation på detta kanske? Tack så mycket!

Vi hade en riktigt bra natt inatt och Max har varit feberfri på morgonen men vid lunchtid visade tempen 38,7 så blev en alvedon, mat och sen läggdags för honom. Nu sover han gott. Har öppnat fönstret lite på hans rum så det är fräsch luft därinne.


Lunch idag. Keldas fisksoppa med lax och räkor till. "Allt i hemmet" kom i brevlådan idag. Bra lunchläsning!







Cappuccino och kaka för att återfå energi

2011-03-13 14:59:42 ,   Allmänt/Vardagsliv

Sen ska jag försöka hitta strykjärnet i nån flyttkartong så att jag kan stryka duken





En kväll vi inte vill vara med om igen

2011-03-13 14:28:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Igåreftermiddag upptäckte vi att Max helt plötsligt blivit så varm. Tempade honom och han hade 38,9 (inte så högt för att vara barn) och sen dröjde det bara fem minuter så började han "rulla med ögonen" och skakade/krampade i armarna. Vi klädde snabbt av honom alla kläder och sprang ut till uterummet för att han skulle kylas ner. Han vaknade till och vi gav alvedon. Kontaktade sjukvårdsrådgivningen senare eftersom tempen i alla fall visade på 39 grader trots alvedon och han var slö. Frågade om vi kunde ge ipren också men de sa att vi skulle åka till akuten eftersom han inte haft feberkramp tidigare (förutom vid detta tillfälle som jag nu förstår att det var början till en kramp). Vi tyckte det kändes lite larvigt att behöva åka in för strax efter samtalet blev Max pigg och började leka. Men vi åkte in i alla fall. Han älskade väntrummet där han lekte för fullt. Vi fick träffa en sköterska som tempade honom och sen gick vi ut till väntrummet igen för att titta på melodifestivalen. Max blev tröttare och satt hos mig och börjde då rycka lite i kroppen. Vi gick tillbaks till "vårt" rum och då började han rycka mer och blev lite blå på armarna och benen. Vi tillkallade hjälp och sen gick allt så fort. Max kropp bara spändes till och sen var han liksom borta! Personalen gav syrgas och la honom i sidoläge och gav även ipren. Det var så hemskt att det är jobbigt att skriva om det. Har aldrig varit med om något otäckare. I ungefär en kvart var han medvetslös... det kanske var mer. Kommer inte riktigt ihåg. De hade koll på pulsen och syresättningen i blodet och allt såg bra ut. Jag satt hela tiden nära honom och pratade om hans gosedjur Tiger som han hade med sig och hans älskade legobuss hemma och när jag pratade så började han kika lite och slutligen vaknade han.

Vi har fått information om feberkramper och råd hur vi ska göra om det händer igen. Eftersom detta var första gången det drabbade Max så blev vi inskrivna på barnavdelningen över natten. Jag har sovit där med Max och Marcus var tvungen att åka hem (bara en förälder får sova kvar). Max har varit sval hela natten. Personalen har kommit in en gång i timmen och känt på honom och tempat honom. Imorse hade han feber igen så han fick ipren. Vi blev utskrivna vid 12 och är nu hemma. Max har fått alvedon och leker nu. Hoppas på att febertopparna är över och att detta aldrig sker igen!!

Vi är trötta nu både Marcus och jag efter att inte ha sovit så mycket inatt nån av oss. Blir en lugn fortsatt söndag.


Någon som har erfarenhet av barn med feberkramper?


Finns information här om någon är intresserad att läsa.




Feberfri

2011-03-12 09:58:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är feberfri. Hoppas det håller i sig! =)

Nu ska jag köra igång en tvätt och sen ska Max och jag gå ut i trädgården.




Gomorron soliga lördag!

2011-03-12 08:42:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron soliga lördag =)!

Max vaknade redan vid kl. 6 imorse och Marcus har haft svårt att sova inatt så han fick sova vidare så gick jag upp med Max. Tror vi har tittat på en av hans PostisPerfilmer tre gånger. Jag tappade räkningen efter ett tag. Har legat och slumrat och svettats i soffan. Jag är betydligt piggare än igår men antar att svettningarna tyder på att tempen är lite förhöjd fortfarande. Vi får se!

Marcus ska åka till IKEA på förmiddan. Jag har skrivit en lååång inköpslista. Hi hi... får se hur många gånger han ringer mig och frågar om saker =). Bra att han vill åka i alla fall för är en del saker som vi verkligen behöver (Marcus avskyr vanligtvis IKEA).

Nu ska jag klä på mig och äta frukost!



Utsikten från soffan. Bland annat ska vi köpa stolar till bordet som ni skymtar till vänster på bilden.




Fredagsmys

2011-03-11 19:34:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har fredagsmyst med tacotårta och nu ligger jag i soffan och samlar energi till att gå och duscha. Har suttit ute på altanen på eftermiddagen inlindad i en filt medan Max lekte i trädgården. Bilder på det kommer imorn. Jag har även bråkat med Telia i telefon. De har "glömt" att skicka oss vårt modem så nu dröjer det ytterligare några dagar innan vi får tv, bredband och telefon. Jag är lite smått sur över det! Vi skulle få kompensation men det tror jag på när jag ser det för det skulle vi få förra året också då vi var utan telefon i 1,5 månad men vi såg aldrig till någon kompensation.

Usch man ska inte reta upp sig på nåt sånt när man har feber för det innebär ännu fler svettattacker.

Något annat som retar mig idag är den hemska naturkatastrofen i Japan. Så otroligt fruktansvärt! Och i förhållande till det så är mina Teliaproblem inte ens en fis i rymden. Jag kan inte ens leva mig in i hur hemskt det måste vara där borta just nu. Usch usch usch!

Vi är lyckligt lottade!




Kuddfodral

2011-03-11 17:30:37 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag har beställt kuddfodral från HM Home. Ska ha kuddarna i soffan. Det blir två sådana här:



Och ett sånt här:




Marcus är väldigt skeptiskt till det sista och tycker det påminner om ett pensionärshem. Men jag tycker det är coolt. Han gick med på att vi kunde beställa det och ifall han inte gillar det så får vi skicka tillbaks det. Men med lite övertalning ska det nog gå bra tror jag =).




Vila vila vila

2011-03-11 10:55:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är inte i form men vilar vilar och vilar för att bli frisk till helgen!!



En inte alltför snygg Sara men ett snyggt badrum =)




Sjuk

2011-03-10 20:39:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min 12-timmars arbetsdag slutade med att jag kom hem för 40 minuter sen och tempade 38 grader och ligger och skakar *suck*




12 timmar

2011-03-10 07:11:19 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gomorron torsdag! Max och jag har varit uppe sen 5.50 och snart åker vi mot förskola och jobb. Jag har en 12-timmars arbetsdag idag så dröjer ett tag innan jag kommer hem.

 

Hoppas er dag blir bra =)!





"Maccus, mofa, fafa, Stosse, Saja"

2011-03-09 20:27:59 ,   Max
Ja det är namnen på Max legogubbar. Med andra ord: Marcus, morfar, farfar, Kristofer och Sara.

Max leker otroligt mycket med sitt duplo och har riktiga rollekar med gubbarna. De kör i duplobussen, åker i jeepen och kör sopbil. Han är så rolig att lyssna på när han leker. Häromdan när alla gubbar satt i bussen tog han ur Marcus och morfar och sa att de skulle gå och fika och så satte han dem på stora duploplattan. "Haddå bussen" sa de och så körde bussen i väg. Marcus är oftast chauffören av bussen och Kristofer sitter i.

Han leker ibland riktiga händelser men använder även fantasin. Är så underbart att lyssna på honom. Han kan sitta hur länge som helst och leka me dem.




På bilden: legogubben Marcus ligger på golvet, Kristofer sitter på bilen, farfar och en isbjörn i bussen och i vagnen bakom står "gubben med hjälm" (han har ej fått något namn ännu för Max fick honom häromdan) och Sara. I bussen farfar (en legogubbe med grått hår, skägg och glasögon) och morfar (en gubbe med vit hjälm).





Onsdageftermiddag

2011-03-09 17:13:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Vilket omväxlande väder det är idag. Soligt och fint på förmiddan men på eftermiddan har det regnat och blåst. Vi hade en mysig eftermiddag inne på jobbet. Nu myser jag här hemma med Max. Vi var och handla efter att jag hämtat honom på förskolan. Jag köpte en gosig vit fleecefilt på ICA.

Nu luktar det som att en blöja behöver bytas... återkommer....




Saknad

2011-03-08 21:35:07 ,   Max
Ååå vad jag saknar Max nu. Jag är bortskämd med att träffa honom ganska mycket på dagarna men idag blev det alldeles för lite. Jag kom inte hem från mitt jobbmöte förrän vid 21 och då sov han sen en timme tillbaks. Jag har varit inne och pussat lite på honom och tittat på honom. Den finaste!



Max i söndags när jag skulle lägga in kläder i min garderob. Det slutade med att han satt med de flesta tröjorna på sig. Vår lille gosing älskar att klä ut sig =)




Snart tillbaks till jobbet

2011-03-08 15:10:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det APT så jag är hemma en snabbis nu och ska snart skjutsa Max till sin farfar och sen åka till jobbet igen.

Hoppas ni har en bra dag och njuter av solen! Äntligen börjar snön smälta lite grann här men fortfarande mycket kvar!




Namnnappen

2011-03-07 21:42:19 ,   Allmänt/Vardagsliv

"Jag tävlar hos Deliciously om ett valfritt paket med namnappar från från Namnnappen.se. Tävla HÄR du med!"





Solsidan

2011-03-07 21:38:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska jag tända lite ljus, krypa ner under en filt och titta på Solsidan från igår. Efter det blir det läggdags! Imorn ska vi upp strax efter kl. 6 alla tre... *gäsp*!

Godnatt!




Det är detaljerna som gör det

2011-03-07 19:15:00 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

Vitt zinkhus från Coop (tror det är därifrån, har fått det från min mamma och pappa)

 

 

Fönsterlampa från Clas Ohlson (vi har tre stycken i vardagsrummet. De säljs för 149:- just nu, finns även en i större storlek)

 

Lila/rosa ljuslykta från IKEA

 

 

Hatthylla och skohylla från IKEA i finentrén (väggordet vet jag inte var det är ifrån för det sitter kvar sen min morbror med familj bodde i huset)

 

 

Kruka och lampskärm från IKEA. Lampfot från GeKås i Ullared

 

 

Te- och kaffeburkar från Bruka design

 

 

Ljuslyktor från IKEA





Måndag 7 mars

2011-03-07 16:58:17 ,   Måndagslista

 

  • jag slutade jobba tidigt idag
  • vi äntligen flyttat in i vårt hus och trivs SÅ bra
  • allt har gått bra med flytten trots motgångar såsom sjukdom mm.
  • jag har hittat mina rosa tofflor
  • Max sjunger och är glad mest hela tiden
  • vi har kvar mat sen igårkväll så jag behöver inte laga något ikväll

Fler måndagslistor här.




Lycka

2011-03-07 16:00:38 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Ett fint hus, en kopp cappucino, en MAMA-tidning och slutade tidigt från jobbet. Kan man ha en bättre måndag? =)

 

Den blir ännu lite bättre om ungefär en kvart då Marcus kommer hem från jobbet. Han har så nära till jobbet nu vilket känns skönt för då tar det inte lika lång tid innan han kommer hem på dagarna.

 

Max leker för fullt i vardagsrummet med sina smådjur. De kör traktor, åker dockvagn och kör på Max bobby car. Vårt hus är så perfekt eftersom det är öppet mellan kök och vardagsrum så när jag nu sitter vid köksbordet så ser jag när han leker.

 

Mina planer är att filma lite här inne så småningom och visa er men jag vill att vi ska ha ordnat lite mer först. Har en del grejer vi behöver köpa men det får nog bli till helgen för denna vecka är lite crazy på jobbet med två jobbkvällar (ja även som lärare i förskolan måste man jobba kväll ibland för när skulle annars planeringar och föräldramöten vara?!). Jag njuter med andra ord lite extra av min tidiga dag idag!

 

Tack för alla kommentarer de senaste dagarna! Jag har varit dålig på att svara samt läsa bloggar.





Kvällsmyser...

2011-03-06 22:13:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
....och försöker ladda inför en arbetsvecka.

Max hade svårt att somna ikväll. För ungefär en halvtimme sen somnade han efter att ha legat i sängen och pratat och sjungit i 1,5 timme.

Nu är det snart läggdags! Godnatt!





Gitarrist, javisst!

2011-03-06 18:30:04 ,   Max





Tror jag har bestämt mig

2011-03-06 09:57:51 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag nu har jag bestämt mig angående väggorden.

Dessa blir det:



Together we make a family ska sitta i köket


A true lovestory never ends ska sitta i sovrummet ovanför sängen.


Jag har en fundering som jag gärna vill ha lite respons på. Tror ni att det skulle vara snyggt att beställa väggordet i sovrummet i vitt istället för i svart? Tapeterna är gråbeiga. Bild här:


Klicka för att se bilden större


Någon som har erfarenhet av vita väggord? (jag ska beställa från vinylahem.se och det finns flera färger att välja mellan). Jag känner att det skulle bli mer diskret och passa bättre in i rummet.



Observera att väggorden är i en större storlek på bilderna än de som vi ska köpa




Gomorron söndag!

2011-03-06 09:52:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solen strålar idag me!

Igåreftermiddag åkte vi till min moster och hämtade ett bord och en tv-bänk som vi ska låna. Tack så mycket =). Sen blev det vidare till mina föräldrar där vi hämtade en soffa som de lånat av oss tidigare. Åt hembakad pizza där på kvällen med kräftstjärtar och musslor på. Smaskigt (tror jag för jag känner nästan ingen smak pga bihålorna)

Max kom inte i säng förrän vid 9 igårkväll så sov till 8 imorse. Imorn är det vardag igen med jobb och dagis så vi måste få tidigare kvällsrutiner igen.

Jag känner mig inte laddad för att börja jobba igen. Skulle gärna ha några dagars ledighet till så att man hinner fixa mer här hemma.

Hoppas ni sovit gott och vaknat glada denna nya dag =)!




Lunchvila

2011-03-05 14:01:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
På förmiddan har vi tvättat och plockat. Hade massor av kartonger stod i groventrén men nu är det borta. Skönt! Ska sortera in mina kläder i garderoben snart. Tar det lite lugnt efter maten bara =)!

Max och Marcus har varit ute i det fina vädret på förmiddan. Jag går mest runt här inne och myser.... och tar hand om min täppta näsa!





Tvättmedel

2011-03-05 09:52:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Min kära moster var här igår men denna fantastiska inflyttningspresent. Kommer bli väldigt fin i tvättstugan =)



På baksidan av den är det en krok där man kan hänga skopan till tvättmedlet.




Drömmarnas trädgård

2011-03-05 08:31:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Här har vi en solig lördagmorgon framför Drömmarnas trädgård på Bolibompawebben. Tråkigare program finns ju inte men Max älskar det.... men jag förstår inte varför för det händer ju INGENTING i programmet =).

Vi har sovit som stockar inatt vår första natt här. Max har också sovit bra och kom över till oss vid 6.40 imorse och då somnade vi om och sov nästan en timme till. Underbart!

Nu blir det frukost och sen är det bara att börja fixa igen. Hade hemsk nästäppa och ont i bihålorna igår men har gått bra inatt och känns lite bättre nu men gör lite ont på höger sida av ansiktet.





Fredagsmys

2011-03-04 21:46:38 ,   Inredning/Hemma hos oss
Eftersom jag varit så usel på att visa bilder de senaste dagarna så kommer här en rad med bilder från hur det ser ut här hemma just nu i kök och vardagsrum plus en liten glimt av vårt sovrum (bilderna är av lite dålig kvalité eftersom de är fotade i kvällsljus). Ni får ursäkta all röra men vi har ju nyss flyttat in =)!



Köket! Lagade tacotårta till ikväll. Var smaskens =)




Fotat från vardagsrummet som övergår i köket




Köket i sin helhet. Rörigt som sjutton!



Vardagsrummet



Öppning ut till hallen





Vårt sovrum (gardinen är lite skrynklig men man hinner inte allt på en dag ;) )





Fredagsmysa utan Let´s dance!

2011-03-04 17:17:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja jag undrar om det går! Vi har ingen möjlighet att se på tv än här i huset. Eller sänds Let´s dance live på tv4play? Nån som vet? Internet har vi tack vare min svärmors mobila bredband.

Har gjort i ordning på köksbordet och fönstret som det står vid och ska visa er bild... men min datorsladd till kameran är hos svärföräldrarna men Marcus ska hämta den så håll ut =)




Gomorron fredag

2011-03-04 09:14:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Nu är det fredag och ikväll blir det antagligen fredagsmys hemma i vårt hus. Förutsatt att vi får upp rullgardiner idag så ska vi sova där inatt.

Max håller just nu på att klä ut sig med sin egen jacka, min mössa och halsduk och hans farfars skor. Vi ska snart åka och köpa lampkrokar.

Igårkväll fixade vi i huset hela kvällen och jag min klant fotade inte en enda gång! Skärpning Sara, eller hur? Och vill ju inte visa er bilder från tidigare dagar då det är mycket mer ordning nu!

Hoppas ni får en bra dag!




Bebis

2011-03-03 13:38:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har Max kompis R (som är en vecka yngre än honom) fått en lillebror! Så spännande och roligt tycker jag =). Har följt förloppet med spänning via sms! Grattis till er!




Torsdag

2011-03-03 13:32:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tycker jag bara skriver hela tiden hur trött jag är.... Tråkig bloggare jag är =). Men det har tagit på krafterna med packning, jobb, flyttstädning, flytt och en rejäl förkylning. Nu hoppas jag på att lite ny energi vill infinna sig så att jag orkar ta tag i alla kartonger i huset så vi kan göra oss hemmastadda. Jag är så usel på att vänta. Vill liksom ha i ordning på en gång. Men allt tar ju tid. Max och jag har grejat på förmiddan och jag har börjat packa in i köksskåpen.

Nu är vi hos mina svärföräldrar och Max sover och jag ska nog göra detsamma för han väckte mig 5.50 imorse och jag somnade sent igår. Marcus kommer snart hem från jobbet och i eftermiddag och kväll blir det fixa fixa fixa =)!




Max rum

2011-03-02 23:21:15 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vi har fixat i ordning lite på Max rum nu ikväll. Kommer bli fint =)









Hejdå lägenheten!

2011-03-02 23:15:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer en liten filmsnutt på vår lägenhet som nu är städad och överlämnad! Har många fina minnen därifrån men nu går vi vidare mot nya minnen =)!





"Dagen efter tröttheten"

2011-03-02 17:23:13 ,   Allmänt/Vardagsliv

Idag är vi SÅ trötta!! Har städat det sista i lägenheten på förmiddan. Tänk att det ska ta sån tid. Var typ bara golven och lite små grejer men tog ändå över tre timmar.

Ikväll blir det eventuellt IKEA-besök... om vi orkar! Vi är trötta husägare och man känner sig lite rotlös i vad som är hemma. Har knappt hunnit packat upp något idag tråkigt nog. Imorn blir det mer fixa och dona i huset och då ska jag bjuda er på bilder.

Hoppas ni det är bra med er alla =)





Suddiga bilder

2011-03-01 22:39:37 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag inser nu att typ alla bilder jag fotade i dagsljus i huset idag är suddiga. Irriterande! Jag får fota nya imorn. Här kommer i alla fall några bilder från dagen.







Max leker på sitt nya rum



Min mamma kom med inflyttningspresent ikväll; detta fina zinkhus




Alla grejer på plats!

2011-03-01 21:05:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi flyttat allt från lägenheten till huset. Så skönt!! Eftersom vi har dubblat våra kvadrat så finns det gott och väl plats för alla grejer. Jag har tagit massor av kort och även filmat huset.... men glömt kameran i huset (är hos svärföräldrarna nu). Ska åka dit snart och hämta den så jag kan visa er.

Hoppas er dag varit bra. Jag har levt på alvedon och orkat med dagen =). Tack för era kommentarer!







Är det inte ganska typiskt...

2011-03-01 09:31:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
....att jag vaknar upp på dagen för husköp och flytt med att vara svimfärdig, kallsvettig, ännu mer snorig än igår och dessutom lite illamående. Illamåendet har dock gett sig för det handlade mest om att jag var hungrig. Men visst känns det lyckat?!

Jag kommer vara lagom fräsch på bankmötet idag. Tur att jag inte ska bära kartonger och sånt utan mest dirigera var saker och ting ska packas in i huset. Jag får väl sitta på en stol och peka.

Dröjer nog några dagar innan vi sover i huset för vi vill komma i ordning lite för Max skull först. Vill kunna göra i ordning hans rum så att han känner sig hemma och trygg.

Nej nu ska jag ta en alvedon och se om jag orkar ta på mig kläder......