Söndag

2010-01-31 13:20:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu promenerar Marcus och Max till Marcus föräldrar där vi ska äta mat. Max sover gott i vagnen =). Jag ska snart bege mig dit jag också...men med bil!

Skönt att vara själv hemma en stund.




Lyxpizza

2010-01-30 23:31:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tidigare ikväll bakade jag en lyxig italiensk pizza. Tog receptet från Hälsokokboken. Det var bland annat salami, lufttorkad skinka, oliver, ruccolasallad och rostade pinjenötter på. Mycket smaskigt var det =). Tog tyvärr ingen bild så ni får helt enkelt se det framför er.




Idag

2010-01-30 23:14:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi haft en väldigt bra lördag. Efter lunch då Max sov slappade vi bara och när Max vaknade somnade han om i min famn en stund vilket ju är bland det mysigaste som finns. Ikväll har vi haft våra vänner F, D och Z här. Har ätit hembakt pizza, pratat och tittat på tv. Såg Robinsonfinalen. Jag gillade inte Hans utan tyckte att Jimmy skulle ha vunnit istället. Tycker det känns konstigt att någon som blivit utröstad vinner. Såklart att de andra utröstade röstade på honom som vinnare. Man röstar ju helst inte på någon som röstat ut en.

Nu är det alldeles lugnt här hemma. Vi slappar i soffan och Marcus tittar på Beck!



Snöigt och vackert ute. Det är så mycket snö att typ räcker upp till gungorna på gården.



Max äter lunch




Max hjälper till att dammsuga efter att vi plockat ner granen. Var mycket damm bakom den. På bilden rengör han dock gardinerna =)



Just nu

(notera att vi tömt halva våra cd-ställ för att vi inte orkade att vår klåfingriga prins hela tiden hade ner dem)






Sova i skift

2010-01-30 11:35:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
På vardagarna brukar Max vakna vid 8 men på helgerna vid 7. Det är väldigt irriterande. Imorse gick jag upp med honom vid 7.30 och sen när Marcus kom upp vid 9 så gick jag och la mig igen och sov två timmar till. Det var skönt =).

Nu är Marcus och Max ute och åker lite pulka. Jag ska nog klä på mig och börja plocka ner julgranen (vi har plastgran). Ja pinsamt nog har vi den kvar. Fast den är aldrig tänd men den står där som en hemsk påminnelse att jag borde ta ner den. Vilket ska ske idag.



I julas





Ostbågar, coca-cola och Let´s dance!

2010-01-29 22:11:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
De tre orden beskriver min fredagskväll på pricken =). Har haft det riktigt gottigt i soffan. Lite chips slank också ner!
Smaskens!

Har även tittat på Solsidan och efter utröstningen i Let´s dance, där jag för övrigt tycker att Rabih ska åka hem, så blir det Beverly Hills 90210.

Vi har fått låna ett mobilt bredband i helgen av en kompis.




Go förmidda!

2010-01-29 10:45:28 ,   Allmänt/Vardagsliv

Bra att man har många i sin närhet som har internet =).

Nu är vi hos min mormor och morfar och ska strax få fika. Igår var vi hos min farmor på dagen och sen fikade vi hos vänner på eftermiddan. Igårkväll blev det Robinson på tv. Konstigt att vara utan internet på kvällarna för jag är van att sitta och läsa bloggar då.

Nu är det äntligen fredag! Vi har inga planer i helgen men hittar nog på något. 

Hoppas ni får en bra helg!





Fortare än vad jag anat

2010-01-28 11:16:58 ,   Allmänt/Vardagsliv

Idag funkar ej internet hemma. Just nu sitter jag och min farmor för jag och Max ska äta lunch här. Funderar dock på att internet kanske strular pga snön? För det skulle inte sluta funka redan idag.

Suck! Blir så irriterad på allt detta. Vår telefon funkar inte heller!

Jag ska fixa så att jag kan mobilblogga. Tyvärr blir det inga bilder då för min telefon är lite knasig.





Inget internet

2010-01-27 22:23:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Någon gång de närmaste dagarna kommer vårt internet försvinna. Vårt bostadsbolag har bytt leverantör för det har installerats finbernät i vårt hus så istället för comhem ska vi ha nu ha telia. Jag ringde för över en månad sen till telia och tecknade abonnemang för internet och telefon men har sen inte hört nåt. Idag ringde jag dem och då har det blivit något fel så det har inte beställts det jag ringde och tecknade i december så nu kommer det dröja ca 16 arbetsdagar till det kommer att funka. Så från och med nån gång i helgen kommer vi inte ha internet. Usch och fy.... ren och skär ångest för min del som är gravt internetberoende.

Så om jag inte skriver nåt här sen på någon eller några dagar så vet ni varför. Får åka hem till vänner och familj och surfa så helt utan min blogg blir ni inte. Och har vi tur kanske det är någon granne som har trådlöst som inte är spärrat ;)




Har haft symöte här hos mig ikväll. Skulle inte ha varit det men pga sjukdom hos andra så blev det så. Var trevligt. Nu ska jag kika på Robinson på tv4play!




Två timmar

2010-01-27 15:19:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov i två timmar efter lunch. Galet skönt! Jag har duschat, ätit sushi till lunch och legat i soffan och druckit te och tittat på Sex and the city-the movie. Sämre kan man ha det.

Nu ska vi äta lite mellanmål och sen ska jag röja lite här hemma. Marcus jobbar till 17.30 (brukar dock ibland inte komma ifrån jobbet förrän senare och sen tar en stund att komma hem) och jag ska iväg på symöte vid 18.30 så maten ska stå på bordet när han kommer hem och sen åker jag.

Ska bli skönt att komma iväg en stund ikväll och bara prata och inte tänka på allt annat!




Snöar för fullt

2010-01-27 12:17:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu verkar ovädret ha nått hit. Snöar och blåser.

Jag hade tänkt mig en promenad på förmiddan för såg ut att vara ganska lugnt ute. Så jag byltade på mig och Max varma kläder. Men det blev bara en promenad till bilen för det blåste som nålar i ansiktet. Vi tog bilen och handlade lite nödvändiga saker. Något som kanske inte var nödvändigt var diskmedel- och tvålpump från Bruka design. Vi har ju en sådan diskmedelspump sen innan men den gick sönder för några dagar sen så ville gärna ha en ny. Och nu hade de äntligen tvålpump i samma serie. Har varit slut i affären där jag köpt.

De kostar ju en del men förhoppningsvis går dessa inte sönder. Jag tycker så mycket om dem!





Skärpning på mig

2010-01-26 23:18:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej det var inge roligt att avsluta dagen med ett så tråkigt inlägg om min hemska hälsa. Slänger in en bild på mina två kärlekar istället.





Tablettmissbrukare?

2010-01-26 23:05:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag börjar känna mig som en tablettmissbrukare. Eller har nog gjort länge (ett år för att vara mer exakt). Är så trött på alla tabletter jag måste stoppa i mig för att må bra. Minifom mot värk i tarmarna, primperan mot illamående, gastrex för magont och illamående, papaverin mot kramper i magen och så nån alvedon då och då för att jag får sjukdomskänsla i hela kroppen och knappt kan hålla ögonen öppna.

Blir så less. Dessutom har jag ju nu börjat få ont i huvudet också så nu blir det ibumetin lite då och då också och det är ju inte vidare bra för magen....

Suck och blä!

Negativ bloggavslutning på denna dag men imorgon tar vi nya tag med ännu mer illamående, magont och huvudvärk.





Nytt i hallen

2010-01-26 18:09:46 ,   Inredning/Hemma hos oss
I helgen kommer antagligen denna inhandlas till vår hall:





Snöoväder på ingång

2010-01-26 11:53:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
M kom hit på förmiddan. Vi har varit ute med Max. Bra att passa på att vara ute idag eftersom det ska komma in snöoväder ikväll eller imorn. Nu spelar M Sims och jag lagar tomatsoppa. Max springer runt och leker och är redan trött. Tog på krafterna att vara ute och springa samt att åka pulka.





Glasögon?

2010-01-25 23:27:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag börjar fundera på om jag ser dåligt. Fast jag tycker inte att jag gör det. Jag har inget problem att läsa texten på teven eller läsa i böcker men jag får ofta ont i huvudet och blir trött i ögonen. Detta har kommit nu på senaste tiden. Inte ens när jag pluggade och läste hela dagarna och skrev mycket på datorn fick jag ont i huvudet men nu har jag det nästan varje dag.

Kanske dags att kolla upp snart!

Dags att sova NU!




Fynd

2010-01-25 21:12:44 ,   Mat och annat gott
Idag har jag gjort ett fynd. Har trånat efter denna kokbok sen i julas då mamma fick den i julklapp och nu hittade jag den på ICA Maxi för 149:-. Nu är den min =). Har redan hittat flera recept jag vill prova. Det är en grundkokbok med nyttiga recept så den innehåller mycket vanliga rätter som spagetti och köttfärssås, pizza m.m men med nyttigare ingredienser än annars.




Den finns även till bra pris på cdon.com där jag hade tänkt att beställa den.





Förutsättningar för en bra kväll

2010-01-25 18:27:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
- Marcus ska lägga Max
- Jag inhandlade smaskiga vaniljhjärtan förut
- Halv åtta hos mig kl. 19.30
- Familjen Annorlunda kl. 20




Ritar

2010-01-25 18:08:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh! Nu är jag trött. Har fått tagit en tablett mot huvudvärk till och med. När Max hade sovit 1,5 timme förut gav vi oss iväg för att veckohandla. Skönt att det är gjort. Nu håller jag på att laga mat.

Visar en söt bild på Max från igår då han ritade lite, eller snarare lekte med pennorna =).



(Jag har valt att pixla över Max bara överkropp för man vet aldrig vad det finns för idioter där ute som tittar på barn. Och apropå vattenstämpling så är jag väldigt glad att jag vattenstämplar när jag läser detta)




Veckans mat

2010-01-25 14:20:34 ,   Mat och annat gott
Jag fick positiva reaktioner på att jag skrev vår matlista inför förra veckan så här kommer vad vi ska äta denna vecka:

Måndag: Fyllda kycklinghalvor med klyftpotatis (recept här. Första gången jag testar det).
Tisdag: Fläskfiléstroganoff med bulgur (recept här. Första gången jag testar det).
Onsdag: Hemgjorda hamburgare (åt vi förra veckan också).
Torsdag: Hembakad pizza.
Fredag: Räkor i stark sås (recept här).




Bad

2010-01-25 13:35:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick ett ryck på förmiddan efter att jag skrev förra blogginlägget och fick för mig att vi skulle åka och bada Max och jag. Så sagt och gjort det gjorde vi! Vid 11 var vi vid badhuset precis när de öppnade. Det var lugnt i bassängen ett tag och sedan kom det många barn med föräldrar. Det tyckte Max var kul. Vi hade dock tur som kom lite tidigare än dem för det gjorde att vi gick och duschade tidigare så vi var ensamma i duscharna.

Det var en liten trött kille som somnade för 20 minuter sen efter bad och sedan pannkakelunch här hemma.

Jag känner mig trött jag också, men ska äta lite tacos nu.




Nej....

2010-01-25 09:57:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
....inte måndag igen! Idag har jag nog vaknat på fel sida för känner mig inte alls nöjd med att det är måndag.

Hade dock en skön kväll i går då jag hade lermask i ansiktet och tittade på Mamma Mia innan jag gick och la mig. Kanske därför det kändes som en så tråkig kontrast med måndagmorgon helt plötsligt.

Är osäker inför mina planer idag. Hade planerat öppna förskolan men de vi brukar träffa där kommer inte idag och jag känner mig inte direkt på humör att åka iväg men samtidigt är det ju roligt för Max. Det dåliga mammasamvetet slog nu till. Veckohandling blir det i alla fall idag men är osäker på om jag tar med Max eller väntar till Marcus kommer hem från jobbet.

Blää....seg dag.....



Lermask igår




25-årsfest

2010-01-24 21:56:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår när Marcus och jag var på 25-årsfest så var Max hos sin farmor och farfar. Det var väldigt skönt att träffa vänner och fika i lugn ro samt spela spel utan att behöva springa runt och passa en klåfingrig 1-åring. Max hade haft väldigt roligt hos sin farmor och farfar. Han hade lekt massor och sedan somnat gott. Han vaknade när vi kom dit och tog på honom overallen men somnade snabbt om hemma i sin säng. Han har verkligen vant sig vid att sova på sitt rum nu vilket känns väldigt skönt =).



Vi fikade smaskig chokladtårta.....



och spelade spelet Touché....



....och spelet ubongo.




Igen!

2010-01-24 11:37:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick sovmorgon igen! Jag måste låta som hemsk fru som aldrig låter min arbetande man sova länge men det är hans val. Jag erbjuder mig att gå upp när Max vaknar men han vill gå upp. Han får ofta ont i huvudet om han sover för länge och mår bättre av att gå upp.

Jag sov till 11 igen. Är ju väldigt skönt att sova men ångrar mig alltid när jag går upp för hela förmiddan är ju borta då.

Vi var hos M och H igårkväll på överraskningsfest för M som fyllt år. Jag tänkte lägga in lite bilder här men Max är på promenad med kamerasladden så får bli senare =)




Max läser bok

2010-01-23 12:12:48 ,   Max
Här kommer ett filmklipp till. Denna gång på Max när han läser en bok om djur med ljud till. Är roligt att visa hur han ser ut utan overall också. Men efter detta filmklipp dröjer det nog ett tag innan nästa för jag tycker det känns lite konstigt att visa för mycket på film. Vet inte varför riktigt. Men denna vill jag gärna visa er:




Sovmorgon

2010-01-23 11:33:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har sovit till 11 idag. Konstigt nog känner jag mig helt slut och typ sjuk. Är helseg.

Konstigt att det är så när man sovit mycket.

Nåja får hoppa in i duschen snart och sen klä mig så kanske jag känner mig tipp topp igen. Marcus och Max är ute och åker pulka. Det är nollgradit och soligt så det är nog skönt ute.




5 år och 11 månader

2010-01-22 18:09:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har Marcus och jag varit tillsammans i 5 år och 11 månader (det var Marcus som påpekade det tidigare idag). Om en månad firar vi 6 år tillsammans. Tiden rusar fram!




På Gotland i somras




Mysigt

2010-01-22 17:19:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi varit och fikat och handlat mat inför helgen. Mysigt att promenera tillsammans ute i snön. Vi träffade även min mamma vid fiket så hon fikade med oss. För mig blev det en god chokladcookie och te och för Marcus en semla och kaffe. Vi hade med gröt till Max. Hade tänkt ta med mig kameran men det glömde jag.

Nu ligger en fläskfilé i marinad och snart ska jag lägga in den i ugnen. Blir klyftpotatis till och sallad med mango i. Jag är lite insnöad på mango just nu. Smaskigt =).




"Nu är det fredagsmys..."

2010-01-22 10:17:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har reklamlåten "Nu är det fredagsmys...." på huvudet och den vill inte försvinna. Men tur att det är fredag =).

Idag slutar Marcus kl. 14 så i eftermiddag ska vi gå och fika för att fira att det är helg. Blir mysigt!

Max och jag sov ända till 8.30 imorse. Och jag kände mig faktiskt ganska utvilad när jag vaknade och jag är fortarande på ett glatt humör. Vet inte vad som tagit åt mig för det har varit lite sisådär med det de senaste veckorna. Efter att jag klätt på Max och gett honom välling låg jag i soffan och tittade på nyhetsmorgon till 9.40 då det fanns en överraskning i Max blöja som behövde omhändertas.

Lägger in en bild från häromdan när jag smög på Max som lekte själv på sitt rum.





Glad

2010-01-21 22:54:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en så skön kväll här hemma. Vi åt god kyckling med rotfrukter i ugn och jag tittade på Halv åtta hos mig som alltid ger så bra stämning. Efter det duschade jag och sedan la jag Max som somnade ganska fort. Efter det blev det Made in Sweden på tv med en blåbärssmoothie som till "tilltugg". Har pussat min stora prins godnatt och sen loggade jag in här och läste era fina kommentarer. Ja man kan inte vara annat än glad =)

Kan ju hoppas att jag är lika glad kl. 8 imornbitti när min lilla prins väcker mig genom att sparka på mig, slå mig i huvudet och dra mig i bröstvårtorna (en ny sak han kommit på så det gäller att täcka kroppen ordentligt med täcket).

Nu ska jag ta tillvara på mitt glada humör och vara vaken en stund till innan jag går och lägger mig.



“Jag är med och tävlar om en Canvastavla hos Cheeky i samarbete med Önskefoto.
Tävlingen pågår till 1 februari”






Max leker i snön

2010-01-21 16:43:47 ,   Max




Tack för era tips om hur man lägger upp videoklipp! I did it! Här kommer en liten glimt på när Max leker i snön.




Långpromenad

2010-01-21 16:03:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
A och jag promenerade i 1,5 timme förut med E och Max sovandes i sina vagnar. Det är ju så mycket roligare att gå när man inte är själv utan har någon att prata med. Innan promenaden åt vi lunch. Nyttig soppa. Så det har blivit en riktigt nyttig dag idag (tills nu för Marcus ringde precis och sa att han köper med semlor hem).





Enkelt bildredigeringstips

2010-01-21 10:04:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag redigerar sällan mina bilder förutom på ett sätt. Jag autofixar vissa på picnik.com. Ibland blir inte skillnaden så stor men bilderna jag tog i snön igår blev verkligen mycket bättre.

Bilderna är tagna utan blixt och därför är de lite mörka och snön blir blåaktig. Men genom att autofixa dem på picnik så blir de som de ska vara.

Titta här:




Originalbild                Autofixad bild




Originalbild             Autofixad bild

Det går även att justera bilder i Windows fotogalleri (programmet där mina bilder öppnas i när jag tittar på dem. Jag har windows vista. Jag tycker dock att picniks autofix blir bättre) I Windows fotogalleri är det väldigt enkelt att ta bort röda ögon.




Bra natt och besök

2010-01-21 09:53:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max sov i sitt rum till 5 imorse. Då hade han sovit sen 21 och jag hade bara varit inne runt midnatt och stoppat in nappen för att han skrek. Marcus bar in honom till oss strax före 5 och då somnade vi om (dock inte Marcus som började jobba kl. 6).

Vi har haft en seg morgon här Max och jag. Låg och drog oss till 8.30 och mös sen i soffan med vällingen. Sen så låg jag kvar i soffan och tittade på nyhetsmorgon när han lekte. Men nu sitter vi i alla fall vid frukostbordet.

Idag kommer A och lille E hit. Ska bli roligt! Vi ska äta lunch och gå ut och gå. Är roligt att se hur lilla E utvecklas. För ett år sen var Max ungefär som E är nu så därför är det extra roligt. Det skiljer 11 månader mellan dem.




Såld på hus

2010-01-20 22:20:39 ,   Populärkultur
Jag vill tipsa er om ett tv-program på tv4+ (sänds på tisdagar) som heter Såld på hus. Det går för andra säsongen nu och jag tycker det är riktigt bra. Det går ut på att mäklare ska titta på hus/lägenheter och sedan gissa vad de såldes för. Det är roligt att se eftersom man får se mycket olika hus och lägenheter. I like!

Jag brukar titta på programmet på tv4play.

(Förresten så undrar jag om någon snäll själ kan tala om för mig hur man laddar upp videoklipp på youtube och sen lägger in dem här på bloggen....snälla! Om jag får veta och får det att funka så får ni se ett litet klipp)




Snölek

2010-01-20 21:38:09 ,   Max
Det blev en liten tripp ute för mig och Max i alla fall i eftermiddags. Vi åkte hem till mina föräldrar och var ute och skottade snö med min pappa. Max hade jätteroligt!

Blir en bildbomb här för vill verkligen minnas hur fantastisk vit denna vinter varit och är.



















Yr

2010-01-20 13:10:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är inte yr men det yr snö ute.

Jag som hade tänkt mig en barnvagnspromenad på eftermiddan men jag tror vi skippar det för lär inte bli så behagligt för Max att sitta i vagnen och knappt kunna öppna ögonen för att det blåser snö. Vi ska i alla fall iväg med bilen en sväng sen så helt strandsatta blir vi inte. Ska åka till mina föräldrar på eftermiddan och leverera rågmjöl. Min mamma är snäll och bakar surdegsbröd åt mig om jag ger henne mjöl. När vi varit där ska jag hämta Marcus på jobbet. Jag tycker inte han ska cykla när det är så halt. Det är otäckt fast han har hjälm på sig (jag tvingar honom att ha hjälm på sig).

Nu vankas det lunch för mig!




Badrummet

2010-01-20 11:13:40 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag köpte lite badrumsinredning på IKEA igår. Ett set med tandborstmuggar, tvålkopp, tvålpump och en ask. Allt är i porslin. Sött tycker jag =).



Om ni undrar varför vi har så många olika tvålar så kan jag berätta för er att den som ligger på tvålkoppen på hyllan är en ansiktstvål som jag tvättar bort smink med (gjord på salter från döda havet. Kanonbra!) och den som ligger bredvid tvålpumpen på handfatet är en olivtvål som vi har när Max behöver tvättas i rumpan! Och tvålen i tvålpumpen är den "vanliga" tvålen =).




Hela natten på sitt rum

2010-01-20 09:59:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja det är sant!

Max har sovit från 21-7.10 på sitt rum inatt. Underbart! Köpte en nattlampa igår undrar om det var hemligheten. Han vaknade till strax innan jag skulle lägga mig men det var bara att stoppa in nappen så somnade han om. Sen var Marcus uppe vid 4 och stoppade in nappen.

Dessvärre har inte jag sovit hela natten i min säng för vaknade vid 3.30 och hade otäcka kramper i magen. Får så ibland men tyckte det var konstigt inatt för jag åt ingen stark mat igår. Efter att jag tagit min medicin så gick det över så pass att jag kunde somna på soffan så där tillbringade jag nattens sista timmar.





En förkylning som ligger och lurar

2010-01-19 21:44:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit jättetrött idag. Så där trött så att ögonen bara vill slutas hela tiden. Jag fick lite energi när vi var iväg och shoppade men sen blev jag så där trött igen. Marcus är likadan och han har dessutom ont i halsen idag så det kanske är förkylningar som ligger och lurar i våra kroppar. Får se vad det utvecklas till!

Nu ska jag duscha och ansa nederdelen av kroppen lite för imornbitti ska jag på gynekologisk cellprovtagning.




Nya saker till Max

2010-01-19 21:16:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Först vill jag tacka för alla kommentarer jag fått angående försäljaren. Ni är så gulliga alla ni som kommenterar. Blir alldeles lycklig av att läsa =)

Blev lite shopping till Max idag för bl a julklappspengar han har fått. Vi har köpt en kryptunnel på IKEA och en plastservis på ToysRus. Tunneln är han lite skeptisk mot men jag tyckte däremot den va rolig =)





Men plastservisen blev populär:





Blåsningen

2010-01-19 12:59:48 ,   Populärkultur
Jag sitter och tittar på Blåsningen på tv3play. SÅ roligt =)




Dåliga föräldrar?

2010-01-19 11:46:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll kom en försäljare till oss. Vi visste först inte om han var försäljare för han sa att han gick runt till barnfamiljer och informerar om friskvård och hälsa och det kan man ju liksom inte säga nej till så vi bjöd in honom. Han var så trevlig och berömde vårt hem m.m. Sen började han presentera ett nytt medicinskt lexikon som kommit som är till för självhjälp vid sjukdomar. Det består av 6 böcker. Han infomerade länge och menade på att alla behöver det och särskilt när man har småbarn. När han sen efter 10 minuters informerande kom till frågan om vi ville köpa (eller ja fråga och fråga han tog förgivet att vi ville köpa) så sa vi nej. Då stirrade han mig in i ögonen och sa Värst vad avig du va då. Och så frågade han allvarligt om vi inte ville det bästa för vårt barns framtid. Det fick mig att känna mig som en riktigt dålig mamma. Men vi vill inte lägga 6000:- för ett uppslagsverk om sjukdomar fast det säkert är jättebra. Men det är mycket pengar. Han sa att man får delbetala och att det därför inte kommer att märkas att det kostar men det är ju ändå 6000:- oavsett hur många månader jag betalar det på.

När vi sagt nej så blev han tyst och plockade ihop sakerna. Då tog han upp en sagobok och försökte sälja en samling med sådana till mig (Marcus var och bytte blöja på Max då). När jag sa att vi inte var intresserade av det heller ställde han återigen frågan om vi inte vill det bästa för vårt barn. Han poängterade hur viktigt det är att läsa. Jag sa att vi vet det och att vi är utbildade lärare båda två så har till och med typ gått kurser i hur viktigt det är. Sen packade han ihop under tystnad och gick.

Suck! Både jag och Marcus kände oss illa till mods efteråt.




IKEA

2010-01-19 10:08:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddag blir det IKEA för mig Max. M ska också följa med. Det är roligt med sällskap.

Det jag behöver inhandla är tre lampor. En lampa till köksfönstret, en nattlampa till Max och en skrivbordslampa till vårt databord.

Vi har haft en jättefin enkel lampa i köksfönstret som jag köpt i en inredningsaffär men Max har haft sönder den och det är väl ingen idé att köpa någon ny i den prisklassen för han lär väl ha ner den i golvet också så jag köper någon billig på IKEA istället.

Igår kom jag på flera saker jag skulle köpa men jag har glömt dem idag. Det är därför man alltid ska skriva en lista....*suckar över mig själv".

(Jag håller på att bli tokig på Max alla äääää som han avger med klagande stämma samtidigt som han pekar då han vill ha något. Han slutar inte förrän han har fått saken eller kommit på andra tankar vilket alltid dröjer en stund)




Instängd

2010-01-19 09:59:06 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är instängd. Fler bidrag hittar du här.



När det är väldigt snöigt och kallt ute (-22 grader när denna bild togs) så är det skönt att sitta instängd i en bil.





Läser

2010-01-18 21:27:33 ,   Max
Max tycker om att sitta i sin fåtölj och bläddra i böcker. Idag har han själv klättrat upp där och satt sig och tittat. Är så gulligt =).





Kärt återseende

2010-01-18 18:01:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
För Max var öppna förskolan ett kärt återseende idag. Han lekte en hel del och ville helst åka rutschkana vilket hans mamma (alltså jag) tröttnade på efter ett tag. Efter lek och skoj så åkte vi och storhandlade. Inte lika roligt tyckte Max men gick bra. Han somnade i bilen hem.

Jag hade en lång handlingslista med matvaror till veckans mat och annat nödvändigt som blöjor, hushållspapper med mera. När jag satt i bilen hem kom jag dock på en sak jag glömt att köpa (fast det stod på listan). Det jag glömt var typiskt nog köttet vi ska äta ikväll. Så typiskt! Kunde jag inte glömt nåt som skulle användas senare i veckan. Fick lämna av Max och alla matvaror hemma hos Marcus och sen åka till ICA som ligger på orten där jag bor och köpa köttet.





Planerar mat

2010-01-18 12:08:29 ,   Mat och annat gott
Jag sitter och planerar maten inför veckan så att jag vet vad jag ska handla i eftermiddag. Tänkte visa vad jag planerat till veckan:

(detta är vad vi äter på kvällen. Till lunch planerar jag inte lika noga utan äter rester eller gör enklare saker som tex soppor)

Måndag: Stekt rostbiff med klyftpotatis, grönpepparsås och sparris
Tisdag: Helstekt kyckling med bulgursallad
Onsdag: Hemgjorda hamburgare
Torsdag: Kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter. Recept här och här(har ej testat det förut).
Fredag: Något med fläskfilé



Stekt rostbiff. På bilden är det potatistoppar till men ikväll blir det klyftpotatis




Ny vecka

2010-01-18 09:42:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då har vi börjat en ny vecka!

Max och jag sitter vid frukostbordet just nu. Jag äter kokt ägg varje morgon men de senaste dagarna har jag haft en liten kille som snor mina äggskivor. Han pekar och pekar och vill ha han också så idag fick jag inte mycket för det mesta hamnade i hans mage.

Vi ska åka till Öppna förskolan i eftermiddag vid 13.30 så Max får sova lite tidigare idag än vanligt. Hoppas på att det gör att han somnar fort ikväll =). Efter öppna förskolan ska vi storhandla och när vi kommer hem har Marcus kommit hem från jobbet så dagen kommer nog gå ganska fort idag.




En sak till....

2010-01-17 23:21:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
.... som inte går så bra är att jag ska försöka lägga mig före 23.

Men nu väntar sängen.....




Går inte så bra!

2010-01-17 22:57:15 ,   Max
Det här med att Max ska sova på eget rum går inte så bra. Han har tre kvällar (de andra kvällarna den senaste veckan har han somnat på vår säng och jag har lyft över honom eller så har han sovit hela natten i vår säng för att han har vaknat när jag lyft honom) somnat i sin säng på sitt rum så det är ju bra men när han vaknar har han jättesvårt att somna om. Han bara står och skriker och det spelar ingen roll om jag sitter bredvid sängen.

Han vaknade för 50 minuter sen och jag försökte få honom att somna om men gick inte så han fick komma upp. När jag la ner honom på vår säng somnade han direkt. Stackars Marcus som ville ligga och läsa i vår säng innan han skulle sova men lampan fick bli släckt.

Jag ska strax gå och lägga mig och ska då försöka lyfta över Max till sin säng igen. Vill verkligen att det ska fungera!

De fåtal kvällar han sovit i sin säng hela kvällen har han sen vaknat vid 1 och vi har fått lyfta över honom till oss.

Längtar till den dagen då jag vaknar på morgonen och jag får kika in på hans rum och ser att han fortfarande sover gott i sin säng. Känns just nu som den dagen inte kommer komma än på länge....



Vill passa på att tacka Lena (ingen bloggadress så därför skriver jag det här) för den gulliga kommentaren jag fick tidigare ikväll! Jag blev jätteglad!




"Man kan inte få nog av honom"

2010-01-17 21:46:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Så sa Marcus efter att ha nattat Max ikväll. Max har varit så mysig nu på kvällen och innan han la sig satt han bredvid mig i soffan i sin pyjamas med sin kind mot min och bara myste. Då blir man lycklig.

Även om man kan bli tokig på dagarna för att vår lilla prins är så extremt envis så kan man ändå inte få nog av honom.

Han är så go!





Ensam hemma

2010-01-17 15:50:10 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag försökte blogga igårkväll men kom inte in på blogg.se men nu är jag här och jag är själv hemma.

Vi har ätit hos Marcus föräldrar och när Max sov efter maten (blev sen tupplur idag, han somnade vid 14) så åkte jag och Marcus och handla och sen skjutsade Marcus hem mig innan han åkte tillbaks till sina föräldrar. Jag inväntar nu M som ska komma hit och spela Sims med mig.

Det är väldigt skönt att vara själv hemma.

Nu ska jag läsa lite bloggar innan M kommer.

Hoppas ni har en trevlig söndag!





Kung

2010-01-16 12:39:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det finns stora fördelar att vara gift med en förskollärare. Marcus är kung på att göra bananpengar till Max =)




Dammsuga?

2010-01-16 10:28:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag måste jag dammsuga här hemma. Köket och delar av hallen dammsuger jag varje dag men det var två veckor sen vardagsrummet och badrummet blev dammsuget. Äckligt ju!

Skulle även vilja få ner granen men vill inte tillbringa hela dagen med att städa så får se om den får stå kvar. Vi har i alla fall plockat ner alla andra julsaker.

Blev ingen sovmorgon för mig imorse för Marcus skulle iväg på en grej vid 8.30 så jag fick gå upp men både Max och jag slumrade lite i soffan efter vällingen. Väldigt skönt. Men sen vaknade jag av en stank så fick bli ett blöjbyte =).

Njut av dagen!




Let´s dance

2010-01-15 22:22:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Er favorit i Let´s dance? Jag tror jag är lite svag för Mattias.... =)

Max somnade vid 20.40 på sitt rum. Det tog typ 30 sek från det att Marcus la ner honom till det att han somnade. Trött kille! Han har varit väldigt mammig de senaste dagarna och tokgrät när Marcus skulle byta blöja och ta på pyjamas på honom. Men efter att Marcus sjungit lite för honom lugnade han ner sig. Sen la jag mig ner i soffan så att Max ej såg mig när Marcus och han gick in på hans rum. Man får ta till alla knep som finns =).

Nu hoppas vi att han sover fortsättningen av kvällen och gärna hela natten också!

Marcus och jag har fastnat vid våra datorer men efter Let´s dance blir det Beverly Hills 90210....förhoppningsvis utan Max sällskap.

Vår älskade prins!

(förresten glöm inte att skicka AKUT till 72900 och därmed skänka 50 kr till Haiti. Det har jag gjort!)



"Det är väldigt skönt när du sover men jag längtar tills imorgon då vi får mysa igen."




Fredagsmys

2010-01-15 19:50:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har jag röjt i köket vilket känns väldigt skönt inför fredagsmyset. Som vanligt på fredagar håller vi på och tvättar i tvättstugan. Inte så fredagsmysigt men skönt att ha det gjort inför helgen.

Vi har ätit räksallad ikväll. Sallad med räkor, bulgur, gurka, mango, avokado, fetaost och krutonger. Till det gjorde jag en dressing på creme fraiche, sweetchilisås, mango och peppar. Mixade ihop allt. Blev jättegott.

Nu är det snart dags för Let´s dance och läggning av Max. Håll tummarna för att han ska sova denna kväll och natt. Please =)

Ha en riktigt mysig fredagskväll.





Fredagslugnt i bilder

2010-01-15 14:19:16 ,   Allmänt/Vardagsliv









Ut på promenad

2010-01-15 10:26:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu när alla feberbaciller är borta så ska vi ge oss ut på promenad på förmiddan. Jag ska köpa räkor för Marcus och jag ska göra räksallad ikväll.

Max har vaknat och gallskrikit några gånger inatt så jag var allt annat än pigg kl. 8 imorse när han var jättepigg och ville gå upp. Men nu har jag piggnat till lite efter att vi har myst i soffan. Han verkar dock ha vaknat för tidig för nu är han grinig och gnuggar sig i ögonen. Får hoppas han piggnar till när vi kommer ut.

Idag har jag ett uppdrag: hitta laddaren till kameran så jag kan bjuda er på lite nya bilder. Slänger in en gammal så länge:



Läste precis Patricias förlossningsberättelse och var då tvungen att titta på lite bilder från när Max föddes.




Tji fick jag

2010-01-14 21:51:11 ,   Max
Tyckte väl att det gick lite väl lätt när Max somnade i sin säng på sitt rum kl. 20 ikväll jättetrött.

50 minuter senare vaknade han. Jag var på hans rum i 45 minuter och försökte få honom att sova. Han somnade några gånger i min famn i fåtöljen men vaknade så fort jag försökte resa på mig. Efter 45 minuter gav jag upp och gick ut i vardagsrummet. Marcus tog då med honom in på vårt rum för att få honom att somna där men har hört att gråta till flera gånger. Han har så otroligt svårt att komma till ro och jag förstår inte varför. Han måste ju vara jättetrött. De senaste nätterna har han bara sovit 8-9 timmar per natt (han sover vanligtvis 11-12) och ändå sover han bara 1-1,5 timme på dagen. Sen så har han ju haft 39-40 graders feber och då borde han ju verkligen vilja sova.

Nu verkar han vara ordentligt ledsen....

(uppdatering 23.14: Det blev 23 ikväll me! Och han somnade i vår säng. Nu hör jag dock att han är vaken igen. Jag ska göra mig i ordning och lägga mig. Är så fruktansvärt trött.)




Två glädjande nyheter

2010-01-14 12:41:34 ,   Max
1. Max är nu i princip frisk. Han hade 37,1 i temp för en stund sen. Det är väldigt långt ifrån feber och han har inte haft alvedon i kroppen på 12 timmar. Funderar på om han haft tredagarsfebern! Får väl se om det dyker upp några utslag på magen snart.

2. Max somnade alldeles nyss i sin säng på sitt rum. Första gången!



Min tokiga kille leker med skeden vid maten




Sova på dagen?

2010-01-14 11:04:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag tror jag att jag ska lägga mig bredvid Max på vår säng efter lunchen och sova jag me! Det är ju så skönt att sova på dagen. Fast man blir så trött efteråt.... men det är det värt =).

Uppdatering 11.35: Nu dök Mama och Icas Buffé ner i brevinkastet så kanske inte blir nån tupplur i alla fall!




Nyklippt

2010-01-14 09:58:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Max är nästan feberfri nu på morgonen. Hoppas det håller i sig. Han är dock på ett himla humör så jag är redan trött fast vi gick upp för en timme sen =).

Har glömt att berätta att min mamma klippte Max i söndags. Nu ser han mer pojkig ut och kuddgnugget där bak försvann!

Jag har dock inte fått till nån riktigt bra bild eftersom han har svårt att stå still =).





Kvällarna funkar inte

2010-01-13 23:19:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blir tokig! Kvällarna funkar inte nu när Max är sjuk. Han kommer inte till ro. Antagligen pga febernedsättande han får. Ångrar att vi gav honom alvedon vid 18 ikväll men han var så trött av febern och typ låg ner på golvet. Men sen har han varit igång hela kvällen och somnade vid 23 och då i vår säng. Han panikskriker om vi försöker oss på att lägga honom i hans säng. Går ej att lyfta över honom när han sover heller vilket brukar funka. Nu är han så lättväckt.

Hoppas bara att det inte blir några problem sen när han är frisk.

Min mage har krånglat ikväll och Marcus börjar jobba kl. 6 imorn så det har ju inte varit de bästa förutsättningarna för att ha en liten kille som vägrar sova. Men nu sover både han och Marcus  och snart jag med tror jag....




Trött tröttare tröttast

2010-01-13 19:21:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch jag har kommit in i ett riktigt tröttstim. Skulle bara vilja lägga mig i soffan och mysa med Max och halvsova men Max är just nu inne i en alvedonperiod och springer runt och är helt igång. Förhoppningsvis "landar" han om nån timme och kan somna tidigare än 23.30 vilket han gjorde igår.

I eftermiddags har jag jobbat mina sista timmar på det korta vikariatet jag har haft på en gymnasieskola. Har verkligen varit roligt att göra något annat än att vara mammaledig och nu känns det roligt igen att bara vara mammaledig. Man behöver en paus ibland och göra något annat än att bara vara mamma och nu har jag fått det.

Nepp nu får jag glömma tröttheten och diska. När Max har somnat ikväll ska jag och Marcus titta på Beverly Hills 90210 och äta kladdkaka. Jag är ju expert på att baka kladdkaka men ikväll ska vi prova ICAs färdiga.... säkert inte lika god som min men hoppas den funkar ändå ;).





Fint

2010-01-13 18:24:43 ,   Inredning/Hemma hos oss
Jag kan ju inte bara sjukblogga hela tiden så här kommer två fina inredningsbilder från våra kompisar M och H´s lägenhet!







Splittrat

2010-01-13 09:45:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag känns det lite splittrat. Jag ska iväg och jobba några timmar i eftermiddag så Max ska vara hos sin farfar trots att han är sjuk. Men det går ju bra. Max älskar att vara där så han kommer inte märka att jag går.... hoppas jag! Han är fruktansvärt mammig nu när han är sjuk. I natt vägrade han ligga på sin kudde mellan oss (han sov hos oss från 4) utan skulle ligga på mig. Inte så lyckat eftersom han var superhet av feber och det blir ju inte direkt svalare för honom när han ska ligga så nära. Men efter en alvedon somnade vi båda två.... på varsin kudde =).

Vill bara ta hand om Max idag inte åka iväg och jobba. Men är ju sista jobbtimmarna idag.

Ursäkta om min blogg är no fun dessa dagar. Det är helt enkelt lite krävande när allt inte är som vanligt här hemma.




Uppåttjack

2010-01-12 23:38:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max fick ipren vid 20 ikväll för tempen var 39.8 och han var slö. Men efteråt ångrade vi det beslutet (var dock Marcus som tog det, jag var iväg på styrelsemöte). Han har varit helt igång. Han har dansat, sprungit runt, dragit i granen, ramlat in i granen, pratat som bara den, vägrat att sitta still. För en kvart sen somnade han. Puh.....

Alvedon och ipren är värsta uppåttjacket för honom.

Jag ska väl gå och lägga mig jag med för är riktigt trött men ville sitta själv en liten stund.

Men nu dör snart batteriet till min dator och jag orkar inte hämta sladden =).





3 timmar

2010-01-12 17:08:01 ,   Max
Max har sovit tre timmar på eftermiddan. Jag sov två av dem! Skönt =)



Bilder på Max tagna igår och idag




Akuten och religionslektion

2010-01-12 10:39:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var vi på barnakuten med Max. Jag pratade med sjukvårdsrådgivningen igåreftermiddag eftersom Max har runt 40 graders feber men inga andra symtom och han har ju haft urinvägsinfektion tidigare så då sa de att vi kunde åka in för att kolla så det ej är det igen. Så vi gav oss iväg igårkväll vid 19 och var hemma 23.15. De tog blodprover och urinprov men som tur är verkar det vara vanlig virusinfektion. Skönt!

Man känner sig som en larvig orolig mamma men är lite skadad efter att han var sjuk i urinvägsinfektion när han var 5 veckor och han hade feber i flera dagar utan att man visste varför. Så bättre att kolla en gång för mycket och det tyckte ju sjukvårdsrådgivningen också.

Jag gick upp 6.30 imorse och har varit iväg och jobbat lite. Undervisat i religion. När jag kom hem för en liten stund sen hade min prinsar precis gått upp (Marcus vabar nu på förmiddan) och Max har 39,5 i feber. De ligger just nu och tittar på tv.

Nu ska jag förbereda en sak till jobbet imorn innan Marcus åker och jobbar!




Vackert ute

2010-01-11 14:14:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vackert men kallt!





39,9

2010-01-11 13:46:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch Max temp visar 39,9. Otäckt! Han har varit slö och småsovit på mig flera gånger idag. Nu sover han dock i sängen efter lite gröt och en alvedon.





Uppe me tuppen

2010-01-11 11:16:55 ,   Max
Klockan 4.30 imorse var Max alldeles kokhet och kunde inte sova. Han bara låg och vred på sig trots att jag tog av han pyjamasen. Vi gick upp och gav honom alvedon. Efter ungefär 20 minuter var han jättepigg och låg och grät i vår säng och pekade på dörren. Så jag fick gå upp. Han rörde i sina kastruller på sin briospis, sprang runt lite, pratade och var glad. Jag gav honom välling. Sen vid 6.30 när Marcus åkte till jobbet gick vi och la oss igen och sov till 9.40. Sjusovare är vi!

När han vaknade var han ganska slö och låg och halvsov i mitt knä i soffan när vi tittade på nyhetsmorgon men nu springer han runt. Han är dock väldigt varm.... men lika envis som vanligt!




Sjuker

2010-01-10 21:30:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har fått 39 graders feber. Hoppas det är nåt som snabbt ger sig. Det känns som fel vecka eftersom jag ska jobba lite på tisdag och onsdag men hoppas det ordnar sig!

Han somnade så gott i min famn förut. Satt inne på hans rum och gungade i fåtöljen och så somnade han. Mysigt =).

Idag har vi varit och ätit mat hos Marcus föräldrar och sedan skulle Marcus bort vid 17 så då åkte Max och jag hem till mina föräldrar och fick kvällsmat där. Det var där jag tyckte att han kändes varm och när jag tog febern visade termotetern på 38,9. Var ytterligare lite högre här hemma innan han la sig. Min lilla prins!




Mys på hög nivå

2010-01-10 16:20:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är inte ofta man får mysa så här med sin prins som har blivit så stor. Men ibland händer det =)



Bilderna är tagna förra veckan.




Kalas!

2010-01-09 22:14:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har vi varit hos en kompis som fyllt år! Var trevligt =). Var även skönt att komma iväg lite för mig och Max som suttit hemma för att undvika kylan i flera dagar nu. Vi gick med vagnen till kalaset eftersom det inte är så långt bort och det var skönt. Men -22 grader ÄR kallt! Max var i alla fall ordentligt nerbäddad i vagnen och somnade på vägen hem så kvällens nattning blev enkel! Lyckades till och med ta av honom overall m.m i hans säng utan att han vaknade (vi tog på han pyjamas innan vi gick hem).

Nu blir det snart lite Beverly Hills 90210 för mig och Marcus.... när Marcus kan slita sig från spotify =)



Max äter kex! Han har en ny skjorta på sig som han fick i julklapp. Den är från Kapp Ahl.




Slö lördag

2010-01-09 16:16:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har verkligen en slö lördag. Har precis tittat på film. Max fick leka i videoskåpet under tiden så han hade nog jätteroligt!

Jag var ute och gick en stund förut men efter en kvart gav jag upp. -20 grader gillade ej min näsa, mina tår och tummar!




Första natten i eget rum

2010-01-09 11:12:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max ville inte alls gå och lägga sig igår. Panikskrek typ när han blev lagd i sin säng på sitt rum. Vi försökte flera gånger om. Till slut fick han sitta och lugna ner sig i soffan tillsammans med oss och sedan la jag honom bredvid mig i vår säng där han somnade på en gång, och så lyfte jag över honom till sin säng sen. Någon timme senare vaknade han igen men Marcus lyckades få honom att somna om i sin säng igen.

Efter det sov han till 3 inatt då han vaknade och Marcus lyfte över honom till oss.

Så det gick ju ganska bra i alla fall! Men hade nog varit lättare om han varit mindre och inte lika medveten.




Före och efter

2010-01-09 11:08:48 ,   Inredning/Hemma hos oss
Före:

Vårt rum:



Max rum:





(hi hi ni fick verkligen se en stökig version)


Efter:

Vårt rum:



Max rum:









Effektiv fredag

2010-01-08 18:21:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi varit effektiva! Möblerat om och grejat hela eftermiddan. Nu är Max rum bara Max rum och vårt rum bara vårt rum! Visar bilder senare =)

Nu lagar jag mat och strax ska Marcus tvätta nere i tvättstugan. Effektiv fredag.

Ha ett härligt fredagsmys! Här är det Let´s dance som gäller!




Ljuva ting

2010-01-08 13:41:46 ,   Allmänt/Vardagsliv


Jag är med och tävlar om ett presentkort hos Ljuva Ting, värde 500 kr!
Besök ANNASARA.NET och var med och tävla du med!




Lunch

2010-01-08 13:33:59 ,   Mat och annat gott
När man är hemma på dagarna så är det ibland väldigt svårt att komma på vad man ska äta till lunch! Jag är dessutom inget stort fan av rester så det beror på lite vad vi äter på kvällen om jag lagar extra så att det räcker till dagen efter också.

Max och jag brukar passa på att äta en del fisk på vardagarna till lunch för Marcus är allergisk mot fisk så vi äter inte det när vi är alla tre hemma. Max älskar lax, torsk och fiskbullar.... och även jag!

Idag gjorde jag köttbullar och makaroner med krossad tomat kryddad med basilika till Max. Det är ingen favorit hos mig då jag inte tycker om färdiga köttbullar och jag äter inte pasta för min mages skull. Så idag blir det många matlagningar =). Jag har gjort en stor sallad bestående av ICAs salladsmix ceasarsallad (älskar deras salladsmixar och ceasarsalladen är komplett med ost, krutonger och dressing) blandat med tomat, paprika, gurka och fetaost. Jag blandade ut den med lite ruccolasallad för att få mer smak. Blev mycket sallad så då har vi till ikväll också. Till salladen äter jag nu två stekta kycklinglårfiléer och stekta champinjoner. Smaskigt =).







-23

2010-01-08 09:40:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
-23 grader på termometern gör att vi ställer in vår IKEA-tripp. Är alldeles för kallt! Insåg redan igårkväll när jag tittade på vädret att det skulle bli riktigt kallt idag så då erbjöd jag Marcus att ha bilen till jobbet istället. Är för kallt att cykla 2 kilometer i denna kyla. Så Max och jag håller oss inne idag. Får ta IKEA nästa vecka.

Är ju väldigt vackert och vintrigt med massa snö och kalla temperaturer men det börjar bli väldigt tråkigt att inte kunna gå ut med Max.

Blir lite isolerat!





Framtida rockstjärna?

2010-01-07 22:58:01 ,   Max
Undra om Max har rockdrömmar eller om han bara fjäskar för sin gitarrnördiga pappa =).





Lycklig kille

2010-01-07 19:56:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Just nu är Max överlycklig för han badar. Han älskar att bada! Men på grund av att han har torr hud och lite eksem blir det bara två dagar i veckan.

Jag har fått Marcus med mig på att Max imorgon flyttar in i sitt rum. Så imorneftermiddag blir det lite ommöblering här hemma då spjälsängen ska in på Max rum och Marcus dator ska in till vårt rum. Max och jag ska åka till IKEA imornförmiddag och köpa nattlampa och lite annat. Han fick julklappspengar som vi ska shoppa för =). Jag ska titta efter små muggar och fat i plast till honom men det kanske inte finns på IKEA? Han älskar att leka med sånt.




Morfar 75

2010-01-07 13:22:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I förrgår fyllde min morfar 75 år och igår firade vi honom. Han och mormor har varit iväg på en kortare semester och kom hem igår. Så vi överraskade med en fest hos min moster med familj. Vi åt janssons frestelse, potatisgratäng, skinka och sallad och sedan ostkaka med sylt och grädde till efterrätt.

Min moster har ju så fint hemma så visar lite bilder:

(fler bilder från min mosters hus finns här på min mammas blogg)











Max med sin mormor



Max i pyjamas strax innan vi skulle åka hem.




9

2010-01-07 10:23:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vid 9 vaknade vi imorse. Max har alltså bara sovit 9 timmar inatt. Han brukar sova 11. Men hade ju inte varit så lyckat om vi sovit till 11 nu på förmiddan så var bra att han vaknade hyffsat.

Jag har en idé (återigen) om att det kanske är dags att flytta in Max säng till hans rum inför helgen. Vi måste verkligen ta tag i det men skjuter det framför oss hela tiden.

En sak jag funderar på är om ni som har mindre barn som sover på eget rum har babyvakt för att höra dem? Jag funderar på om det är bra att ha eller onödigt? Max rum ligger vägg i vägg med vårt men jag kan vara svårväckt på natten. Dock är jag rädd för att om vi har babyvakt så störs vi ju av om han gnäller på natten. Vi ska i alla fall fixa en nattlampa så att han ser nappen om han vaknar på natten.

Nu hoppas jag på att Marcus går med på mitt förslag att flytta in sängen imorn!




2009

2010-01-07 00:13:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
2009 är förbi. Året får gå till historien som året som mammaledig åt Max. Han var 3 månader när året började och 1 år och 3 månader när året slutade. Mycket har hänt under året. Upptäckte när jag sammanställde detta att mycket kretsar kring Max och så har det verkligen varit =).

(för att se min årskrönika från 2008 klickar du här och här)

Januari:



Marcus tar lärarexamen och får en tillsvidaretjänst på en gång. Det blir många barnvagnspromenader för mig och Max. Max börjar även på babysim vilket var väldigt roligt och uppskattat av både mig och honom.

Februari:




Max började provsmaka mat redan i januari men i februari blir det alltmer flitigt. Marcus och jag firar 5 år tillsammans. Förutom matande och firande går tiden mest åt till att mysa med vår prins.

Mars:



Vi fortsätter att mysa inne och går promenader tillsammans. Max lär sig att sitta mot slutet av månaden och i samma veva dyker hans första tand upp.

April:


Max får en kusin och Marcus och jag blir morbror och moster. Det var fint vårväder stundtals i april och jag och Max promenerade i solskenet och jag satt ofta och läste bok på en parkbänk medan han sov i vagnen. Max fick även leka ute på filt för första gången.

Maj:


Marcus fyller 33 och vi firar med kalas =). Maj var stundtals en väldigt fin vårmånad och Max och jag gick på picnick till parken där han fick krypa på gräset och leka på filt.

Juni:



Jag fyller 27 och även jag firas med kalas. Mot slutet av månaden var det värmebölja och passande nog fick Marcus semester och vi åkte till Halmstad tillsammans med Marcus föräldrar och syster med familj. Max fick bada i havet för första gången.

Juli:



Vi gör i ordning ett rum till Max. Sedan bär det av på semester till Gotland där vi solade, badade, såg oss omkring och gick på bröllop

Augusti:



Även augusti bjöd på några varma dagar som vi tillbringade på stranden eller hos Marcus föräldrar där Max pool var. Vi var även på kräftskiva. Sedan blev det helt plötsligt höst och de varma tröjorna åkte på.

September:



Max och jag var flitiga besökare i badhuset. Max älskar att bada =). Men det största som hände i september var förstås att Max fyllde 1 år. Det firades med två kalas. Först ett för släkten och sedan ett med hans jämnåriga kompisar R och Z. I samband med ettårsdagen började Max gå ordentligt.

Oktober:




Max leker och showar som vanligt. Det börjar bli kallare ute och vissa dagar är det bra med overall. Max och jag börjar gå till öppna förskolan.

November:



Jag och Marcus vaccineras mot svininfluensan (för Max blev det i december) och jag vaknar dagen efter med feber och ont i kroppen. I slutet av november är det advent och vi går på julskyltning och adventspyntar hemma.

December:



Och så var mysiga december här! Vi förberedde inför julen. Jag vikarierade några dagar som gymnasielärare vilket var roligt. Sedan firade vi jul med släkten och nyår med vänner. På julafton blev jag och Marcus faster och farbror för andra gången då min bror med fru fick sitt andra barn. Max fick därmed sin tredje kusin. Vi hade ett härlig jullov som sträckte sig några dagar in i januari och det var snöigt och fint.



2009 har varit ett härligt år. Max första hela år. Samtidigt har det varit ett tufft år för mig hälsomässigt då jag kämpat med mina magproblem ganska mycket vilket tagit en hel del på mina krafter och det känns som det förstört stora delar av min mammaledighet då jag inte kunnat göra allt med Max som jag velat. Jag har även för andra gången gjort en utredning av en knöl jag har i mitt ena bröst som växte under min amning. Läs mer om det här. Men nu försöker jag blicka framåt mot året vi nu befinner oss i och hoppas att detta blir ett fantastiskt år. Jag hoppas att jag ska få ett jobb och att Max ska få en plats på en förskola där han trivs. Många utmaningar väntar därmed i år.





Hoppas på sovmorgon

2010-01-07 00:00:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja imorn blir det nog sovmorgon för mig och Max. För vet ni när han somnade ikväll? Typ NU!

Vi har varit iväg och firat min morfar. Åkte hem vid 21.30 när Max började bli trött (han sov länge på em så han var pigg under kvällen). Han somnade i bilen. Sov när vi bar in honom. Sov när vi la ner honom i sängen. Vaknade när vi tog av overallen.

Marcus försökte få honom att somna om. Och lyckades. Efter 5 minuter var han dock vaken igen.

Jag la honom på vår säng och låg bredvid honom i 20 minuter men han somnade inte. Pigg och glad. Så då fick han komma med upp.

Han har sprungit runt, ryckt lite i kulorna i granen, dragit ner några cd-skivor ut cd-stället, pillat i videon, suttit mellan oss i soffan och spelat på sin elgitarr medan vi tittat på Beverly Hills 90210. Han har nog trott det varit morgon.

Nu har i alla fall han och Marcus lagt sig för ca 10 minuter sen. Hoppas på att han somnar fort och jag straxt kan lyfta över honom till sin säng och sen lägga mig jag också.

Men sovmorgon borde det ju bli imorn i alla fall!

Godnatt!




Brrr

2010-01-06 15:12:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Är faktiskt lite mysigt att det är så kallt ute. Särskilt när man är inne. Fast just nu känns det lite för kallt här inne också. Jag ligger under en filt i soffan och fryser om fötterna. Brrr.

Max har sovit i snart 2 timmar. Det är bra för vi ska iväg ikväll och fira min morfar som fyllt 75. Bra då om Max inte är för trött.

Känns verkligen som söndag idag.

Fördelen med att det är en röd dag mitt i veckan så här är att det blir två kvällarn med fredagskänsla, men nackdelen är att det blir två kvällar med söndagskänsla.




Tomatsoppa och kycklinggryta

2010-01-06 14:10:18 ,   Mat och annat gott
Idag är Marcus ledig så vi är hemma alla tre. Mysigt =).

Kikar in här och vill tipsa er om två recept. En väldigt god tomatsoppa som jag vid det här laget lagat många gånger (står just nu på spisen och puttrar). Recept finns här (jag brukar även göra krutonger till). Sedan en kycklinggryta med bulgursallad som vi gjorde för första gången häromdan. Mycket smaskig. Recept finns här.

Hoppas ni alla har en skön dag!







Hemma

2010-01-05 21:43:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är vi hemma från mina föräldrar där vi ätit gott och spelat spel tillsammans med dem, min faster med man plus min farmor.

Marcus nattar nu Max. Lite senare än vanligt. Jag ska duscha nu. Sen blir det Beverly Hills 90210 tills vi somnar. Vilket nog lär bli ganska snabbt för Marcus gick upp 5.30 idag.... =)




Lekdejt

2010-01-05 14:19:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit på lekdejt på förmiddan hos C och R. Var roligt med lite nya leksaker tyckte Max fast roligast var nog deras nyckelknippor och fjärrkontrollen. Vi fick lunch där också vilket ju är uppskattat. Max somnade sedan i bilen hem och så bar jag bara in honom här hemma och nu har han sovit över en halvtimme i sin säng.

I eftermiddag kommer mina vänner N och E hit. De har varit utomlands hela hösten så blir roligt att träffa dem. Ikväll ska vi hem till mina föräldrar. Väldigt social dag idag! Roligt =)



R hade ett roligt piano som Max gillade




Det är -20 grader idag. Kallt men vackert!




Trötthet

2010-01-05 09:22:22 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är trötthet. Fler bidrag hittar du här.



Kort från fjärde advent på Max då vi var på julkonsert och Max somnade under pampiga "Dagen är kommen" och sov sig sedan genom "Go tell it on the mountain" fast det både var trummor, elgitarr, piano och en massa sång. Redan då var han trött på julbestyren =)





Bråkar med mig!

2010-01-04 21:22:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min mage har bråkat med mig de senaste dagarna. Öm och illamående av och till hela dagarna. Jobbigt är det!! Det har ju varit ganska bra under julen men det är som att det kommit ett bakslag nu av alla konstiga rutiner.

Nu kryper jag ner under en filt i soffan och vet inte om jag orkar resa nåt mer på mig förrän imornbitti.




Nyttigt tips!

2010-01-04 17:15:43 ,   Mat och annat gott
Dessa chips hade min mamma köpt hem för ett tag sen. Riktigt goda och nyttigare än vanliga (julölen som står bredvid är nog dock inte lika nyttig.... hi hi....)! Tyvärr finns de inte på ICA där jag bor men ska kolla på ICA Maxi (mamma hade köpt dem på ICA i närheten av där hon jobbar).





Typiskt

2010-01-04 14:10:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag såg fram emot en lugn stund när Max sov. Men det varade inte så länge. Jag hann typ äta. Sen kom fastighetsskötarna för att åtgärda en del saker jag felanmält. Max vaknade när de var här fast han bara sovit 35 minuter och nu får jag honom inte att somna om fast han verkar trött.

Var tog min lugna stund vägen?!

Nåja nu ska jag diska och sen ska vi promenera =)




Pulkapojke

2010-01-04 09:40:14 ,   Max





Över

2010-01-04 09:29:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och nu var jullovet över för vår del. Marcus har börjat jobba igen.

Usch så segt det känns. Nu önskar man bara att tiden vreds tillbaks några veckor och att ledigheten fanns framför oss. Men det är väl bara att stå ut.

Max vaknade före 8 imorse och vi hann gå upp och säga hejdå till Marcus innan han åkte iväg. Nu äter vi frukost. Sen blir det nog lek. Tänkte mig en promenad på eftermiddan. Var riktigt längesen. Vill egentligen förmiddan men vagnen ligger i bilen och är iskall och jag kan inte hämta in den med Max för blir för bökigt att klä på honom allt, gå ut och hämta vagnen, gå in igen, av med alla kläder, låta vagnen blir varm, på med alla kläder, gå ut.... Nej tack! Får hämta in den när han sover.

Fler vars jullov slutar idag?




Trerätters i bilder

2010-01-03 21:23:06 ,   Mat och annat gott
Igår lagade jag trerätters till Marcus och mig. Blev smaskigt. Detta serverades (har konstaterat efter dessa foton att jag aldrig kommer att bli matfotograf fast jag har ju iförsig inte tänkt det heller. Huvudrätten ser inte ett dugg aptitlig ut):



Förrätt: Parmaskinka med inrullad pepparrotsost. Detta åt vi på nyårsafton men då med vitlöksost och det var så gott.



Huvudrätt: Potatistoppar (Gratinerat potatismos: fick idén från min mamma. Jag kunde dock inte ta ur dem ur formarna), sparris med smör och flingsalt, stekt rostbiff och grönpepparsås.



Chokladfondant (chokladbakelse som är lös inuti. Följde detta recept) med glass.




Gokväll

2010-01-03 19:06:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu sitter jag och ska strax äta kvällsmat. Blir tacopaj som vi lagade i fredagskväll. Bra med rester!

Idag har jag och Max ätit lunch hos M och H och sen har jag och M spelat Sims och lekt med Max. Marcus har varit med sin bror . Max och jag var ute en stund på förmiddan. Jag drog honom i pulkan. Är dock tråkigt att det är så kallt att man inte kan vara ute så länge.









Trött

2010-01-02 22:47:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är riktigt trött ikväll. Men vill inte gå och lägga mig. Marcus och jag ska strax titta på något avsnitt av Beverly Hills 90210. Sen blir det sängdags =)

Godnatt på er!




Shoppat

2010-01-02 17:50:33 ,   Mode/Kläder
Det var kallt på stan idag och inte så mycket folk heller så tror att många valde att åka till köpcentret här i närheten istället. Jag fick klä mig ordentligt:



Detta köpte jag:



1. Top HM 99:- (ej rea)
2. Top stadium 79.50:- (ord. pris 149:-)
3.. Kofta stadium 99:- (ord. pris 249:-)




Trerätters

2010-01-02 16:48:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag har haft en bra dag på stan. Jag har shoppat lite grann. Bilder på det kommer nog senare =).

Nu är vi hemma alla tre. Jag ska laga trerätters ikväll. Har redan börjat och förbereda. Man vill ju lyxa till det så här på slutet av jullovet. På måndag är det vardag igen vilket känns alldeles för jobbigt att tänka på nu så de tankarna skjuter jag upp.

Om ni undrar vad jag ska laga ikväll så kommer det också senare..... =)




Mot stan

2010-01-02 09:39:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag ska jag och Marcus in till stan...själva! Har ordnat barnvakt och ska få strosa runt utan barnvagn. Ska bli mysigt!




Nyårsklänningen

2010-01-01 23:08:57 ,   Mode/Kläder
Jag fick ingen bra bild på klänningen som jag hade på mig igår så jag visar den med Lindex bild istället (klänningen är på rea nu men det var den tyvärr inte när jag köpte den).





Rensat

2010-01-01 22:50:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Mot slutet av min graviditet med Max så hade jag liksom de allra flesta gravida boakänslor. Jag ville rensa överallt! Och det gjorde jag... MEN hann inte med strumplådan. Eller snarare jag sköt upp det lite för länge och sen så föddes han. Men vet ni?

Idag har jag rensat strumplådan. Slängde 18 strumpor som inte hade någon partner. Och parade ihop ungefär lika många strumpor som jag trodde var singlar. Jag är ju värsta dejtingbyrån ;).

Jag har även rensat Max garderob idag och häromdan rensade jag min garderob. Så här såg det ut när jag hade slängt ut alla kläder ur mina två garderober:



Nu finns ungefär 1/3 av kläderna kvar. Fyra kassar kläder ligger i en av Myrornas insamlingsboxar och en stor sopsäck proppfull med kläder står i vår hall och ska även den skänkas till Myrorna imorgon. Hoppas kläderna och pengarna de kommer att ge kan göra någon nytta.




Nyårsafton

2010-01-01 13:36:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag steg jag upp 11.30. Rena tonårsfasonerna ju!

Här kommer lite bilder från vår gårdagskväll då vi firade med fem vänner. Till förrätt åt vi västerbottenostpaj och snittar, till varmrätt inbakad fläskfilé med champinjoner och lök samt sallad och till efterrätt frusen cheesecake med pepparkaksbotten. Vi pratade, spelade spel och skålade in det nya året till "Ring klocka ring...."

















00-talet

2010-01-01 13:03:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer en resumé av decenniet som vi precis passerat ur min synvinkel.

2000: På sommaren när jag slutat tvåan på gymnasiet så jobbade jag på turistbyrå hela sommarlovet. Men belöningen kom en bit in på terminen då jag och tre kompisar åkte till Kreta i en vecka. Var verkligen härligt. God mat och massa sol och bad!

2001: Jag tog studenten den 1 juni från samhällsprogrammet. På sommaren arbetade jag i kaffestuga. Jag och en kompis tog en restresa till Kreta på sensommaren. Sedan blev det en resa till London i december tillsammans med en kompis för att hälsa på en annan kompis.

2002: Ganska tidigt på reste jag till Gambia. Även då med en kompis för att hälsa på en annan kompis. På våren fick jag anställning som barnskötare på en förskola. På hösten fortsatte jag att vikariera runt på olika förskolor.

2003: Jag flyttade hemifrån på våren. Fick en heltidsanställning på en förskola. På sommaren umgicks jag mycket med vänner och vi åkte bl a på semester till västkusten. På hösten började jag på lärarutbildningen på universitetet.

2004: I början av året började jag alltmer träffa Marcus (hade känt varandra några år). Och mot slutet av februari blev vi tillsammans. Jag bestämde mig för att bli gymnasielärare istället för lärare i tidigare år som jag tänkt först. På sommaren gick jag arbetslös vilket var väldigt segt.

2005: Studierna rullade på och det blev mycket litteraturhistoria och andra studier i svenska under året. Marcus började på lärarutbildningen på hösten.

2006: På vår tvåårsdag förlovade vi oss. Våren och sommaren spenderades med en hel del bröllopsplanering. Jobbade även som personlig assistent på sommaren. 19 augusti gifte vi oss. På hösten började jag på en ny skola för att läsa religion. Vi reste även till Rom på hösten med mina föräldrar och syskon samt min pappas släkt. Detta för att fira min farmor som fyllde 70.

2007: Jobb på sommaren som personlig assistent. Och på hösten skrev jag c-uppsats. Blev även en resa till Paris med Marcus syster med man.

2008: Den 7 februari får jag ett plus på graviditetstestet och den 2 maj fick vi se vår prins på ultraljud (vi visste dock inte att det var en pojke i magen). Jag slutförde mina studier och jobbade på sommaren innan jag blev arbetslös någon månad och inväntade att bli mamma. Vi hade även en underbart solig semestervecka i Halmstad på sommaren. Den 26 september föddes Max.

2009: Marcus tog lärarexamen och fick tillsvidaretjänst och började jobba. Jag var mammaledig hela året. På sommaren reste vi till Halmstad och Gotland.

Mer utförligt om 2009 kommer sen =)