Bebis, grillat och blåtira!

2013-05-31 23:13:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i fredagsmyset! Idag har jag inte varit lika apatiskt trött. En sådan befrielse. Detta trots att Ebba var vaken en gång i timmen ända till kl. 5 imorse. Då orkade jag inte mer. Gav henne flaskan och sen sov hon tre timmar. Hon är väldigt hungrig på nätterna den tjejen och bröstmjölken verkar inte mätta henne längre.
 
En fin dag har det varit. I eftermiddags hälsade vi på M & H och deras lille kille som blir tre veckor idag. Ebba kändes så stor i jämförelse. Här hemma har vi grillat nu ikväll. Fläskfilé och sparris som vi åt till klyftpotatis och tomatdressing. Till efterrätt blev det grillad banan med choklad och glass. Nu på kvällen har det varit ett väldigt spring till Ebba som sover oroligt. Delar av Let´s dancefinalen såg jag i alla fall. Förresten så fick Ebbisen sin första blåtira idag. Att sitträna är inte alltid lätt. Särskilt inte när man ramlar framåt och något är i vägen. Som tur är gick det bra och träffade inte ögat utan under (på sista bilden har hon fått blåtiran).
 
Sen så har jag blivit besatt av Tradera. Men det kan vi "prata" om en annan dag =)!
 
Imorn väntar sovmorgon för mig. Can´t wait!!
 




Övergående period

2013-05-30 22:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Dagen började mulet men slutade med solsken och 22 grader i skuggan. Det har varit gräsklipparmaraton på gatan idag. Inte lät att få Ebba att sova i oväsendet =)!
 
Som ni märker är inte blogginspirationen på topp. Sömnbristen påverkar mig ganska mycket just nu. Känner mig så orkeslös och är dålig på att ta tag i saker. Har typ grusiga ögon hela dagarna. Jag sover ju totalt mellan 6 och 8 timmar per natt vilket ju är bra men jag sover typ bara två timmar i taget. Det är väl det kroppen tar sådan stryk av. Men egentligen vill jag inte klaga för vi har världens mest fantastiska lilla tjej. Har hamnat på en del bloggar senaste dagarna som handlar om sjuka barn eller skrivs av sådana som förlorat sina barn och med tanke på sådant så är ju denna övergående period ingenting. Idag på eftermiddan när Marcus slutade tidigt från jobbet stängde jag in mig och sov en timme. Efter det orkade jag gå en promenad med Ebba i vagnen och Max cyklade. Tror att pollen och sånt ute påverkar mig lite mer än vad jag tror också.
 
Eftersom inspirationen inte är på topp så får ni gärna hjälpa mig på traven! Är det något ni vill att jag skriver om? Något ni vill se bilder på?
 
För övrigt idag har jag varit hos frissan och är korthårig igen! Skönt. Nu ska jag lägga mig och imorn är det fredag. JIPPI! Verkar ju som det ska bli en helg med fint väder. Fast de ändrar ju iförsig prognoserna hela tiden så vi får väl se helt enkelt.
 
Kram till er!




Astrid Lindgrens värld

2013-05-29 15:16:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tjolahopp! Här kommer den utlovade bildbomben. Först vill jag verkligen rekommendera Astrid Lindgrens värld. Verkligen värt ett besök. Vi åkte ju nu på försäsongen då det är billigare och vi valde medvetet att åka måndag och tisdag då det enligt deras hemsida är de lugnaste dagarna. Under högsäsongen är det ju fler teatrar och sådant igång men vi hade fullt upp med det som fanns nu. Vet inte om vi hade orkat med mer. Dessutom var det ju lugnt med folk så inga problem att få plats eller liknande. Inga köer till att äta mat eller sådant heller. Det som var lite tråkigt var att det nya Katthult ju öppnar i juni så det blev inte så mycket fokus på Emil. Max lekte lite vid det gamla Emilhuset. Sen så repade de teater i Mattisborgen inför högsäsongen så den kunde vi inte leka i. Men vi tittade på när de repade vilket var roligt så då fick vi lite Ronja Rövardotterteater i alla fall. Rekommenderar att åka dit två dagar så man verkligen orkar och hinner med det man vill göra. Vi hann ändå långt ifrån allt som finns att utforska. Vi försökte mest följa Max i det han ville.
 
Det blev ganska mycket fokus på Pippi under vårt besök då det spelades flera teatrar där och Max tyckte om att leka i Villa villerkulla och på Hoppetossa. Men självklart besökte vi andra platser också.
 
Nåja nog "pratat". Här kommer bomben :)
 
Bråkmakargatan! Det gula tornet till höger innehöll ett fräscht amningsrum.
 
Max på Lilla gubben


Pippis sovrum
 
 
Bilder från olika Pippiteatrar
 
 
Max på Hoppetossa
 
 En av Max favoritscener från Emil i Lönneberga är när Emil rymmer från Snickerboa till den närliggande matboden. Självklart var han tvungen att testa själv. Nyköpt Emilmysse har han på sig.
 
I den lilla staden
 
 
 
Karlsson på taket
 
Vi tittar på när de repar inför teater i Mattisborgen.

Ebba tyckte allt var spännande
 
 
Max Karlsson pyssling?! Och sedan en bild på Max vattentaxi.
 
Max med idolerna

 
Pannkaksbuffé
 
 
Jag behöver nog egentligen inte skriva det men gör det ändå - Max stortrivdes!!




Hemma

2013-05-28 22:25:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Nu är vi hemma igen från vår minisemester. Planen ikväll var att bildbomba er från dessa två dagar men tiden försvann helt enkelt =)! Men ni som följer mig på instagram har ju redan sett en hel del. Men bilder från kameran kommer imorn. Kramar till er




Sjörövarfabbe farfars far....

2013-05-28 08:48:40 ,  
Undra när den sången ska sluta tralla i mitt huvud! Astrid Lindgrens värld igår o nu är det dags igen. Men först frukostbuffé.







Mors dag

2013-05-26 23:20:20 ,  


Tack för att jag får vara er mamma ♥




Du och jag mot världen

2013-05-24 22:11:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Du och jag mot världen syrran
 

Hallå mitt i fredagsmyset! Blev lite bloggledigt för mig. Trött och dålig inspiration helt enkelt. Har umgåtts med de två godbitarna på bilderna istället för datorn!
 
Så skönt med fredag. Och dessutom lite långhelg för på måndag och tisdag är Marcus ledig för Astrid Lindgrens värld väntar på oss. Men innan dess kommer morgondagen då Marcus är iväg och spelar hela dagen och sen kommer söndagen då det ska packas och grejas.
 
Idag har vi haft en trevlig dag med C och barnen som varit här och lunchat och lekt. Sen så slutade Marcus lite tidigare från jobbet så då hann jag ta en barnvagnspromenad med Alex och Sigges podcast i lurarna medan Marcus och Max tog en cykeltur. Laga middag, äta, lägga barn och sen hamnade vi här i soffan. Nu väntar jag på utröstningen av Let´s dance. Imorn hoppas jag på en liten sovmorgon innan Marcus åker iväg för resten av dagen.
 
Hoppas ni har det bra ♥
 




Bomber och granater

2013-05-21 22:50:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är äckligt trött! Men det är som att det är nåt inbyggt i mig som gör att jag inte kan lägga mig förrän kl. 23. Dessutom har jag varit hos min mamma en stund ikväll så kom inte hem förrän lite mer än en halvtimme sen.
 
I eftermiddags var det som att min energi bara tvärdog. Tog en promenad med Ebba och det kändes som hela kroppen var bly och ögonen bara ville åka ihop. Svettades gjorde jag också. När jag kom hem så åt vi mat och sen stängde jag in mig på Max rum och låg i hans säng i 45 minuter och vilade medan Marcus hade hand om barnen och fixade i köket. Av det fick jag lite ny energi så att jag orkade kvällen. Jag hoppas nu på en bra natt så jag känner mig utvilad imorn. Jag börjar tröttna på mina mörka ringar under ögonen. Kommer säkert sova så djupt inatt att jag inte vaknar när Ebba är hungrig. Ibland är jag lite som Skalman som inte ens väcks av bomber och granater. Tur att jag har en lättväckt man... hi hi eller inte tur för honom som vaknar varje gång jag ska amma på natten.
 
Nåja nog om denna konstanta sömnbrist. Detta är en kort period av livet (som jag intalar mig varje natt).
 
 
Denna lilla goding är dock värd all sömbrist i världen ♥
 




Kvällsätarn

2013-05-20 22:22:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min kväll ensam med barnen gick bra. Kl. 20.45 sov båda två. Då packade jag upp varor från Linas matkasse, vispade chokladpudding, tränade magövningar, filade och målade naglarna och nu har jag precis ätit chokladpudding och grädde. Måndagslyx måste man väl få ha?! =) Jag har dessutom nattat om Ebba två gånger. Hon verkar sova oroligt. Inte direkt ovanligt.
 
Nu omelett och sen läggdags. Ja jag är en kvällsätare. Imorn väntar Mammabootcamp och sedan blöjshopping på ICA Maxi.




Hur svårt ska det va?

2013-05-20 14:31:36 ,   Allmänt/Vardagsliv Mode/Kläder
Hej hej måndag! Denna dag började med strömavbrott så Max kunde inte titta på bolibompa. Katastrof i hemmet!! Efter nån timme kom dock strömmen tillbaks. Förmiddagen bjöd på en trevlig spontan lekparksdejt med A och barnen. Sen har vi ätit lunch, handlat på ICA och nu råder lugnet här hemma en liten stund. Ebba sover i vagnen, Max tittar på barnprogram på övervåningen och jag ligger i soffan och käkar choklad. Mmmm.
 
Nu när våren nalkas och det blir allt varmare ute är det verkligen dags att inventera barnens garderober. Känns som kortärmade bodys kommer användas flitigt på Ebba framöver. Då behövs ju nån tröja att ha över om det blir kyligt. Det är lättare sagt än gjort att hitta nån bra tycker jag. Helst skulle jag vilja ha en tunn i bomull med tryckknappar och utan luva. Det verkar vara omöjligt. Hur svårt kan det vara liksom?! Någon som har ett bra tips?
 
Efter mycket letande på gallerian i lördags så blev denna inköpt från HM:
 
Den är finstickad och har "vanliga" knappar men ingen luva i alla fall. Söt som tusan är den ju så jag hoppas att jag tycker den är smidig att få av och på henne när behovet finns.
 
För övrigt med tanke på barnens klädbehov så behöver Max jeansshorts, keps och chinos. Ebba behöver ha sommarpyjamaser. Sen om en till två månader går nog Ebba över till storlek 74 och då behöver hon en helt ny sommargarderob.... gaaah!! Hade glömt detta med hur ofta bebisar byter storlek! Kul med shopping men ack så mycket pengar det går åt..... Jag köper ju ändå en hel del begagnat och vi har ju fått mycket nytt till Ebba också. Men det kostar ju en del i alla fall. 
 
Ikväll ska Marcus iväg till en kollega och jag och barnen ska vara hemma. Första kvällen sen Ebba föddes som jag ska lägga båda barnen själv. Dessutom kommer Linas matkasse mitt i alltihopa. Det kan bli en spännande kväll med andra ord =)




Grillat

2013-05-19 21:43:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
En fantastiskt fin start på dagen. Både vädermässigt och med tanke på att jag fick sovmorgon. Frukost åt jag ute i solen. Till lunch grillade vi hamburgare tillsammans med mina föräldrar som kom med Max. Ett riktigt roligt dygn hade han haft hos dem. Eftermiddagen har bjudit på regn och besök hos mina svärföräldrar. Max och Ebba är lyckligt lottade som har så fina far- och morföräldrar i sitt liv ♥
 
Nu visas hockey på teve och jag springer upp och ner till orolig Ebba som vaknar hela tiden.
 
Hoppas ni haft en bra helg! Jag känner mig lite splittrad inför att det är måndag imorn igen. Är inte riktigt redo för vardag igen känner jag. Men det blir nog bra.
 
Kram till er!
 




Fantastisk kvällspromenad

2013-05-18 20:45:39 ,  
20 grader ute o alldeles stilla







Ett barn hemma och andra tankar en regnig lördag

2013-05-18 14:00:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Idag gömmer sig solen bakom molnen och det har regnat och åskat. Regnet började piska ner precis när jag och barnen var på väg hem från min mormor och morfar i förmiddags. Max cyklade och Ebba låg i vagnen och regnskyddet till vagnen låg hemma. Max fick trampa på fort och jag sprang. Marcus kom och mötte oss med paraplyer. Min mormor och morfar flyttade till lägenhet igår. De har sålt sitt bostadsrättsradhus. En lite tråkig påminnelse om att de blir allt äldre. Men detta kommer ju bli bra det också. Max älskade hissen.
 
Max är eld och lågor här hemma för han blir snart hämtad av sin mormor, morfar och kusin N och ska sova hos dem inatt. Marcus, jag och Ebba tänkte passa på att äta på restaurang ikväll och sen titta på Eurovision här hemma. Jag laddar nu genom att lyssna på några favoriter på spotify. Så konstigt det ska bli att bara ha ett barn här hemma. Max sover inte borta så ofta. I år har det ju blivit i samband med att Ebba föddes och vi var på BB i två nätter och sedan när Ebba var sjuk i RS och vi var på sjukhuset. Men det har ju varit pga speciella omständigheter.
 
Hoppas på att Ebba sover bra ikväll så att vi kan titta på Eurovision ostört. Jag älskar ju sådana spektakel och planerar att jag och Marcus ska sätta poäng också. Får se om han tycker detsamma.... ha ha....
 
Förra året när Loreen vann tittade vi hos A & D och berättade då för dem och M & H att vi skulle bli föräldrar igen. Nu ett år senare har vi haft vår Ebbis i mer än fyra månader och M & H har även de blivit föräldrar och haft sin lilla kille hos sig i 8 dagar nu. Livet är så häftigt! Är så glad för de vänner vi har. Att få följas åt genom perioder i livet är bra häftigt.
 

Hoppas ni har en skön lördag!
 
 
 
 




Sommar sommar sommar

2013-05-17 22:23:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härliga sommarvärme! Detta har varit en underbar dag.... eller ja jag ska väl vara helt ärlig först.... förmiddan bestod av en trött mamma med dåligt tålamod och en grinig och trotsig son, eftermiddan bestod av frustration för att dottern inte verkar bli mätt av amningen.... men vi bortser från det och fokuserar på dagen från kl. 16.00 och framåt....
 
Lekande barn, goda vänner, grillat, sommarvärme. Need no more words!
 
Inte så många bilder från kvällen förutom massa bilder på Bebbis. Hon fastnar alltid på bild hon. Den andra bilden är när Ebba håller i sin pappas finger.




Sommar?

2013-05-16 14:55:27 ,  
Äntligen lite sommarvärme!







Att disponera sin tid

2013-05-15 14:20:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Att vara mammaledig innebär ju som ni förstår inte direkt att vara ledig. Jag tror inte att jag varit rastlös en enda minut sen Ebba föddes. Det är dock ganska häftigt att ha full kontroll över att disponera sin tid. Egentligen är ju de enda hållpunkter som jag inte skapar själv att hämta Max på förskolan kl. 13.00 tis-tors. För övrigt är det ju jag som har full kontroll över mina dagar. Men jag mår bra av rutiner så försöker ändå strukturera upp dagarna och veckorna. Jag försöker äta lunch runt 12 innan jag hämtar Max. När Ebba sover en stund på förmiddan brukar jag plocka lite här hemma. När hon sover på eftermiddan försöker jag att priotera att ta det lugnt en stund såsom nu. På tisdagar är min träningsdag och onsdagar och torsdagar är det lite olika vad jag gör på förmiddagarna.
 
Jag är ju en sån som mår bra av rutiner och därför var det ju så frustrerande när Ebba var nyfödd och det inte fanns några som helst rutiner under dygnet. På grund av detta blir det också jobbigt när Ebba ändrar sina rutiner och vanor för då måste jag tänka om lite angående hur jag disponerar mina dagar.
 
Jag har ju tidigare haft väldigt problem med magkatarr men när jag började jobba efter fem års studier och två års mammaledighet så blev jag otroligt mycket bättre. Jobbet gjorde att jag fick mer rutiner på dagarna och jag tror också det psykiska spelade in. Det gjorde mig gott att vara social. Med detta i åtanke är det viktigt att jag fortsätter skapa viss struktur på mina dagar. Även om jag självklart är ganska flexibel ändå. Jag vill inte vara en sån som till exempel aldrig går bort på kvällen för att barnen måste somna en viss tid eller liknande. Man måste alltid kunna frångå sina rutiner och göra lite undantag då och då annars så blir man väldigt låst i sin tillvaro.
 
Hm.... nu vill Ebba att jag ska vara flexibel för nu vaknar hon....tidigare än jag tänkt =)!
 
Ni andra som är eller varit föräldralediga, hur tänker ni angående att disponera er tid?
 
 
Och förresten, tipsar er återigen om min kompis C´s blogg om träning under och efter graviditet. HÄR finns den.
 
 




Bara mamma

2013-05-14 22:00:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag känns det som att jag bara varit mamma. Har inte gjort så mycket mer än varit med barnen och tagit hand om hemmet (förutom träningspasset i förmiddags). Marcus har jobbat i nästan 12 timmar och han kom hem vid 19.30 ikväll. Då var dock inte vi hemma för vi var och firade min pappa som fyller år idag. Mina föräldrar bjöd på marängswiss. Riktigt smaskigt. Bäst var dock Max kommentar efter att ha ätit två lass med marängswiss då han frågade mig när vi skulle äta efterrätt. Snacka om gottegris! Vi kom hem strax efter kl. 20.
 
För tio minuter sen somnade Ebba. Hon hade väldigt svårt att komma till ro. Nu kan jag vara Sara en liten stund innan läggdags. Håller tummarna för en natt utan amning varannan timme!!




Mer fotograferande

2013-05-14 16:17:11 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
Idag på mammabootcampträningen pratade vi om det här att fota barnen hos fotograf. Jag har tänkt att vi kanske ska göra det i höst. Roligare när Ebba kan sitta. Skulle så gärna vilja få en fin bild på båda barnen vilket jag inte tycker att jag lyckats med här hemma. Gjorde dock ett försök nu på eftermiddan att leka fotograf och gjorde en liten studio i uterummet. Max var dock mer sugen på att leka fotograf han också än att vara framför kameran. Men jag fick fina bilder på Ebba i alla fall. Tycker det blev fint att hon tittade åt Max håll. Max kunde ställa upp på att ligga ner och titta på Ebba men jag hann inte riktigt göra inställningarna bra. Tycker att barnen blev lite suddiga men självklart fina ändå =)!
 
 
 
 
 




I mål

2013-05-13 21:12:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vissa kvällar kan jag liksom få känslan av att vi kom i mål med denna dagen också. När jag går uppe i vårt sovrum och vankar med Ebba i famnen som sakta somnar för natten kommer den känslan över mig. Efter alla amningar, fighter med Max, kramar med Max, blöjbyten, plockande, mysa med Ebba, matlagning osv så kom vi i mål. Igen.
 
Denna dag började inget bra för jag var trött och det kändes som det var alldeles för lång tid till Marcus skulle komma hem från jobbet. Max var nog även han trött för vi var osams många gånger under förmiddan men sen fick vi lunch i oss och då vände det. Vi gick ut i trädgården, Ebba sov, jag hängde tvätt, Max lekte i sandlådan, vi lyssnade på hög musik (stackars våra grannar), jag låg i solstolen en stund och sen lagade jag krabbelurer till mellis och Max dukade i uterummet och satt vi där och åt och filosoferade tills Marcus kom hem från jobbet och Max skulle på gympa. Kan poängtera att Ebba inte sov under hela tiden jag nu beskrivit utan hon fick följa med på ett hörn hon med.
 
Det blev en bra dag helt enkelt.
 
Imornbitti står vi i startgroparna igen och förhoppningsvis leder den dagen oss också in i mål. Frågan är mest hur många hinder och kurvor det blir på vägen!
 
 
 
Max fixar mellis




Ebbas barnvälsignelse

2013-05-13 09:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer bilder från gårdagen! Fin barnvälsignelse i kyrkan och sedan middag här med närmaste släkten. Vi bjöd på potatissallad, kallmarinerad kyckling, ananas och melon. Till efterrätt/fika bjöd vi på frusen cheesecake.
 

 

 
 




Konsten att ta ett familjefoto

2013-05-12 21:37:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en jättefin barnvälsignelsedag. Bilder kommer imorgon för nu ska jag visa nåt annat....
 
Jag ger snart upp!!!
 
Det är inte lätt att ta ett familjefoto där samtliga fyra ler och tittar in i kameran. Att titta på bilderna vi fotade i eftermiddags när vår släkt var här är en riktig skrattparad. När alla hade gått hem så tänkte jag att det måste ju gå. Jag riggade upp kameran och satte familjen mot vår vita vägg i uterummet. Ställde in kamerans självutlösare, tryckte och sprang och satte mig. Jag har nu 60 bilder på oss mot den vita träväggen...den ena mer misslyckad än den andra. Ha ha.... Ett stativ vore lite bättre än en plaststol med filtar på.... De bilder som barnen blev bra på har jag och Marcus kapade huvuden. Sen så är det ju lite lätt med en envis fyraåring och en bebis som älskar att ha händerna i munnen.
 
Nåja detta bjuder jag på! Några av dagens försök.....
 
 
 
 




4 timmar

2013-05-12 05:01:46 ,  
Jag har sovit fyra timmar i sträck. Var längesen det hände. Och i liggande läge dessutom. Lycka.




2013-05-11 13:46:00 ,   Ebba Max




AJ

2013-05-11 10:35:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Aj i dubbel bemärkelse idag. Träningsvärk i benen och ont i nacken på grund av att jag suttit och sovit i princip hela natten. Jag satt och ammade Ebba och somnade och vaknade tre timmar senare och försökte lägg ner henne men då hade hon ju inte ätit på några timmar så det var dags igen. Somnade igen!! Har i alla fall sovit en timme i liggande på position nån gång under natten då jag liggammade men hon vaknade efter nån timme. Sen så fick jag en timme på morgonen också när Marcus var uppe med barnen.
 
Idag ska jag skala massor av potatis, göra frusen cheesecake och in med kycklingfiléer i ugnen. Imorn är det ju barnvälsignelse för Ebba och efteråt middag här för våra närmaste släktingar (13 vuxna + tre ätande barn + Ebba). Och vet ni vad? Denna gång har jag sänkt ambitionerna. Det är inte sjuttioelva tillbehör till maten.
 
Och den där städningen vi gjorde i torsdags? Ja den syns det inte så mycket av längre. Får satsa på "det som skyms av en stängd dörr finns inte".
 
 
Förresten så har vi spännande dygn bakom oss då våra vänner M & H fick en pojke igår. GRATTIS!!! =)
 
 




Fint utanför dörren

2013-05-10 19:18:06 ,  






Begagnatfynd

2013-05-10 11:56:53 ,  
Jag blir så glad när jag hittar fina saker begagnat till låga priser. Detta shoppade jag på Bra & begagnat häromdan.



Bra leksaker till Ebba och en annorlunda fruktskål. Mycket nöjd.

Nu har jag tränat mammabootcamp. Idag var det benpass. Är helt matt i benen fortfarande fast det var en timme sen jag kom hem.

Strax är det lunch!!




"Idag har jag smakat gröt för första gången"

2013-05-09 22:27:27 ,   Ebba
 
När hon fick in det första i munnen tittade hon på mig med stora ögon innan hon liksom smakade på det. Hon visade ingen större reaktion alls. Inget grimaserande utan smaskade lite. Hon fick väldigt lite och det mesta åkte ju ut igen eftersom konsistensen är så annorlunda mot mjölk men efteråt började hon suga frenetiskt på händerna och liksom letade efter det. I övermorgon ska vi prova igen. Gäller att vänja de små tarmarna i lagom takt =).




Städdag

2013-05-09 22:16:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Idag har vi haft städdag. Men allt är inte klart ännu. Att det ska ta sån tid!! Vi insåg återigen att det är en omöjlig ekvation att städa med två barn så jag och barnen tog vår tillflykt till min mormor och morfar på eftermiddan och så var Marcus hemma och städade. Bra fördelning... tycker jag =)! Den där amningen är riktigt bra att skylla på ibland ;).
 
Fast jag har gjort min beskärda del av kakan jag med idag. Planerat och handlat inför Ebbas barnvälsignelse som är på söndag då vi ska ha middag här efteråt för våra närmaste släktingar. Ikväll lagade jag god mat av råvarorna jag vann från Bong Touch and taste. Hämtade ut paketet igår och ikväll kunde vi laga fläskfilé med timjan, ugnsrostad delikatesspotatis, sparris, bacontärningar samt rödvinssås. Mmmm! Har hunnit med att städa vårt sovrum nu ikväll innan jag kämpade med att få Ebba att somna. Klockan 21.30 föll hon dit för sömnens kraft och då föll kvällslugnet här hemma. Nu orkar jag knappt resa mig ur soffan.
 
Imorn väntar bvc-besök (Ebbas navel sluter sig inte riktigt så ska göra den fjärde lapis-behandlingen) och mammabootcampträning.
 
Hoppas ni haft en bra dag ♥
 
 




Pappas flicka

2013-05-08 21:52:43 ,   Ebba
 




HURRA HURRA HURRA!!

2013-05-08 09:40:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är ingen vanlig dag för idag är Marcus födelsedag! HURRA!! Blev paket imorse innan Marcus och Max åkte mot jobb och förskola och Ebba och jag tog en tupplur till. Vi får fira mer ikväll. A-C och M ska bjud på födelsedagsmiddag.
 
Nu ska Ebba och jag åka oh handla och i eftermiddag blir det tur till Bra & begagnat med S och I.
 
En bra dag väntar helt enkelt!




SOL

2013-05-07 15:02:24 ,  
Idag struntar vi i allt innefix o huserar i vårt nya uv-tält i trädgården.











Ny matgäst

2013-05-07 09:43:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Igår hade vi en ny gäst vid matbordet. Ebba! Nöjd och glad över att få sitta tillsammans med oss och inte i babysittern på golvet. En gäst som är här för att stanna!
 
 
 




Nån vaknade

2013-05-06 10:58:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ni behöver inte oroa er. Mitt te är typ kallt så ingen risk för brännskador!




Morgonruschen

2013-05-06 10:34:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Puh... nu är morgonruschen över.
 
Ebba och jag vaknade för dagen vid 8. Max vaknade två timmar innan och hann titta på bolibompa och leka innan vi gick upp. Han har varit uppe och pratat med mig många gånger så jag har haft koll på vad han gör =)! Ebba har badat, barnen har fått kläder på sig, Max har haft teaterföreställning, vi har ätit frukost, jag har ammat, jag har dragit igång en tvättmaskin, klätt mig själv, lagt trött Ebba ute i vagnen, lekt lego med Max.....
 
Och nu sitter jag här i soffan med en tekopp och hoppas på att Ebba vill sova en stund till. Snart ska tvätten hängas och diskmaskinen plockas ur. Andas lite bara.




Happy girl!

2013-05-05 21:49:41 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
 
 
En fin solig blåsig dag. Ebba har haft humörsvängningar men större delen av dagen har hon i alla fall varit happy girl!!
 
Vi har grejat i trädgården på eftermiddan och fikat ute. Mysigt! Nu laddar jag om inför en ny vecka som ju är en kortvecka för Marcus är ledig torsdag och fredag. Dessutom innehåller veckan Marcus födelsedag och Ebbas barnvälsignelse så sysslolösa lär vi inte bli. Roliga tillfällen att se fram emot.
 
Hoppas ni också haft en bra helg!
 
 
HAPPY HAPPY HAPPY




Det blev en bra dag helt enkelt

2013-05-04 20:52:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag vaknade imorse hade jag en tråkig känsla i kroppen. Typ inget kändes kul. Men det blev en riktigt bra dag ändå. I förmiddags var jag och Max och badade med min mamma och brorsbarn. Efter att ha ammat Ebba och ätit lunch åkte jag iväg på shopping. Helt själv. Var en väldigt frihetskänsla och först kändes det jättekul men sen tyckte jag bara det var jobbigt. Trött, törstig och tyckte inte jag hittade det jag skulle. Men väl hemma så var jag nöjd med mina köp!
 
 
Köpte bland annat dessa skor till mig. Insåg för några veckor sen att jag inte har några sommarskor! Förra våren/sommaren var jag ju gravid och gick i fopptofflor hela tiden. Hade ett par tygskor jag använde till fint men de luktar så illa nu efter mina stinkande gravidfötter så de går inte att ha längre. Sen har jag två par bra promenadskor. Gympadojor alltså! Skorna jag köpte nu är från skopunkten.
 
Ja detta blev en bra dag helt enkelt. Ikväll har vi grillat här hemma och jag har myst extra mycket med Ebba efter att ha varit borta från henne många timmar idag. Men mysigt för henne och Marcus med egentid. Måste ju börja utnyttja att hon inte har några problem att äta från flaskan samt att typ hela frysen är full med bröstmjölk =)!
 
Nu: måla nagerlack och sen frossa i chips!! That´s the plan.
 
Hoppas ni haft en bra dag ♥




Sockerkoma

2013-05-03 22:15:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Blääää jag tror jag är i sockerkoma eller nåt. Det har varit marknad här på orten idag så marknadsnougat och godisremmar fick följa med hem. Har inte ätit så mycket men känner mig ändå helt svälld. Bäst att äta lite salta chips för att neutralisera det hela.. hi hi....
 
Igår kom min ena bror med familj samt mina föräldrar hit och grillade. Max var så glad att få leka med sina kusiner. De har träffats även idag. Jag och mamma tog med barnen på marknaden. Ebba fick vara hemma med Marcus.
 
För övrigt har dagen idag bestått av bvc-besök på förmiddan, A-C kom med sushi till lunch och efter marknaden tog jag en promenad med Ebba sovandes i vagnen. Vi åt pizza till kvällsmat. Ingen ork att varken handla eller laga mat. Inte så nyttig dag detta helt enkelt... fast sushi är ju helt ok =)!
 
Är ganska trött av den konstanta sömnbristen, retande hals samt pollenallergi!
 
 
Bild från igår! Grönsaker, kött och kyckling är redo att grillas och i bakgrunden busar barnen med sin mormor/farmor




Ebba 4 månader

2013-05-03 21:49:00 ,   Ebba
Idag blir Ebbis bebbis fyra månader! Hurra ♥
 
Hon är en glad mammig tjej som nu i alla fall kan vara hos sin pappa längre stunder utan skrik. Men övriga bemödar sig knappt. Går bra en stund men sen börjar hon gråta. Lik sin mamma har jag hört =)!
 
Ebbas stora idol är dock Max. Så fort hon hör honom prata vänder hon blicken ditåt och bara väntar på att han ska komma fram till henne och då ler hon stort mot honom.
 
Har god lust att säga att vi i dagsläget inte har några rutiner alls men det kanske är att ta i. Men Ebba är en bestämd och envis liten dam som styr dagarna som hon vill. Mer svårsövd på kvällarna nu och vaknar ofta. Äter oftast flera gånger per natt. Skulle nog sova hela natten lång om hon fick ligga i sin mammas famn men det gillar inte mammans nacke riktigt.
 
Hon sover inte lika långa stunder på dagen som hon gjort tidigare. Det är ovanligt att hon sover mer än en timme. Runt 40 minuter är mer hennes grej. Därför blir det ungefär 4 sovstunder per dag. Någon av dem brukar kunna vara på en timme. Men det ändrar sig ju så fort så imorn har hon säkert nya rutiner och idéer för sig.
 
Hon har börjat kunna ha kläder i strl 68 men strl 62 sitter fortfarande ok.
 
Hon vill helst vara med där det händer. Vill ha ögonkontakt och vill att vi pratar, sjunger och busar med henne.
 
Du gör oss så glada ♥
 
 
Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,2 cm (2 månader)
20130320 5410 g 60,5 cm 39,7 cm (2,5 månader)
20130402 5680 g 61 cm 40 cm (3 månader)
20130503 6290 g 64 cm 41 cm (4 månader)
 
 




1 maj

2013-05-01 21:58:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev verkligen en utedag idag. Trötta barn och föräldrar ikväll =)! Marcus har jobbat hårt med att rensa ur rabatten som vi har längs hela långsidan av huset. Den blommar så otroligt fint på sommaren och sköter sig själv då. Vi vattnar den aldrig. Men den kräver lite arbete nu på våren med att rensa bort allt gammalt från förra året. Lite liv är det redan i rabatten. Ni ser en av blommorna på bild nedan.
 
Annars så kan man nog säga att bilderna får tala för dagen!
 
Rensat, planterat, tvättat, grillat, lekt.
 




Valborg

2013-05-01 10:34:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sköna maj är här med strålande sol och blå himmel! Min himmel känns dock inte lika blå med retande hals men försöker ignorera det.
 
Igår var vi vid majbrasan. Åt korv och popcorn och träffade vänner. Ebba och jag gick hem strax före 21 medan Marcus och Max var kvar för att titta på fyrverkerierna. Våra barn somnade sent igår men vaknade samma tider imorse som de brukar: Max före kl. 7 och Ebba kl. 8.
 
 
Ebba på sitt första valborgfirande
 
 

Idag ska vi greja i trädgården och grilla korv till lunch. Ska hinna med några maskiner tvätt också som kan hänga ute och torka. Sen behövs ju oredan här inne tas hand om också och det känns som det är dags att kasta ut påskriset =).