Sneak peak

2011-12-30 23:42:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag har precis dukat inför nyårsmiddagen och skrivit lista på vad som ska förberedas och lagas imorgon. Ska bli roligt =). Här kommer en liten sneak peak på dukningen. Mer bilder och meny får ni inte veta förrän efteråt för det kan finnas gäster som kikar in här ;)



Jag har duschat och ska gå och lägga mig snart men vill läsa lite bloggar först.

Kram ♥




Vi ♥

2011-12-30 13:16:45 ,   Allmänt/Vardagsliv



Max och jag har varit ute en stund på förmiddan. Solen skiner och det är kallare idag. Skönt med lite kyla.


Jag går mest och funderar på hur jag ska lägga upp nyårsafton imorgon. Vi ska bjuda vänner på trerätters och det är ju logistik att laga mat. Det är mycket som måste klaffa och en del kan förberedas. Får nog skriva upp vad jag kan förbereda redan imornförmiddag.


Om ca 1,5 timme kommer min mormor, morfar och farmor hit. Huset är i kaos och jag har inte bakat fika än. Kanske ska sätta igång....





Julklappar

2011-12-30 10:46:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har glömt bort att skriva vad vi fått i julklapp. Ett ålderstecken kanske? Julklapparna är inte längre det viktigaste med julen.

Max fick en mikrofon, Bob och Wilma-gubbar, gitarr, kungadräkt + krona, borr, traktor med tillbehör, en liten truck, Bamsepussel, kläder, ett Bamsegosedjur, bok, en Byggare Bob-film.

Jag fick presentkort på en galleria i närheten, mysbyxor, tröja, strumpor, trosor, benvärmare, glasunderlägg, vitt zinkhus och en burk med oliver.

Kan säkert ha glömt något....

 

 





Förändring

2011-12-29 22:14:13 ,   Blogg
Nu är min bloggdesign bytt. Om du inte ser den nya så tryck på F5 så att sidan uppdaterar sig! Hoppas ni gillar den. Det gör jag =)!

Från denna design som jag haft i ett år:



Till denna:





Snön, var är du?

2011-12-29 17:21:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å vad jag saknar snö! När snön väl kommer blir det bara dumt för det är ju liksom nu man vill ha den!

Vi har varit och fikat med M och H och Marcus shoppade lite kläder. Nu håller jag på och lagar mat. Dessa lugna lediga dagar är så efterlängtade. Vi vilar och bara är och kämpar på med att få Max att bli blöjfri!



Max i lekparken för några dagar sen. Vi vill ju åka pulka i backen som ni ser på bilden.




Blåser igen

2011-12-29 10:17:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så blåser det igen! En riktigt stormig jul detta!

Gomorron! Jag har inte ätit frukost än men har varit uppe sen 9. Sitter och skriver handlingslista inför nyår. Ska iväg och handla idag.

Igår såg vi Jägarna 2. Den var riktigt bra men så otroligt läskig. Var tvungna att titta på nåt roligt efteråt.

Kram




Några bilder....

2011-12-28 21:02:48 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

En rocky road och en kopp te till One Tree hill i eftermiddags

 

 

Det är så mysigt med granen och stjärnor m.m i fönstren. Som det känns nu så vill jag aldrig ta bort dem.

 

 

Max trött innan läggdags





Badhuset

2011-12-28 20:57:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! I förmiddags var jag och Max i badhuset och badade. Det var mysigt! Han tycker det är så roligt. Han hoppade från kanten flera gånger (han har armpuffar och simring på sig) och vi åkte stora vattenrutschbanan 7 gånger. Han vill aldrig sluta. Skönaste kommentaren från honom var när vi kom in till bassängerna och skulle gå i vattnet och han sa: Mamma vad har du på dig. Är det en snippa? Han sa det högt och tydligt så några omkring tittade och log.

Nu på eftermiddan/kvällen har jag varit på shoppingtur. Hittade inte så mycket på rean. Bara ett par mysbyxor och en jacka till Max. Blev lite besviken. Sen så var allt så rörigt i affärerna. Men blir ju så för alla rotar omkring. Jag köpte en tröja som inte var på rea på Rut m.fl och sen ett par tights på GinaTricot. Jag skulle egentligen bara handla till mig själv förutom en jacka till Max men det blir ju i alla fall mest till honom man tittar.

Nu håller jag på och gör varma mackor med kantareller på och vi ska strax titta på Jägarna 2 som vi hyr genom digitalboxen.

Dyker upp några mobilbilder här hemifrån snart....




Besök

2011-12-27 22:26:23 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

S spelar wordfeud

 

Gokväll! Jag har haft besök av min kompis S hela dagen. Sen så var A här och åt lunch. Roligt att träffa nära vänner som inte bor här i närheten längre.

 

S och jag åkt till en inredningsoutlet här i närheten på eftermiddagen och jag köpte små söta hjärtformar. Ska försöka komma ihåg att fota dem imorgon.

 

Nu ska jag återgå till filmen 27 dresses på tv 4.

 

Kram ♥

 

 





Juldagarna

2011-12-26 21:39:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
God fortsättning! Ja nu är både julafton, juldagen och snart annandagen förbi. Oj så fort de svischar fram. Vi har haft mysiga dagar och det känns underbart att få vara ledig ännu flera dagar framöver.

Visar er några bilder ♥



På julaftonsmorgon fick Max först ett litet paket i sin julstrumpa innehållandes Bob och Wilma-figurer. Efter frukost fick han öppna ett till paket från oss. En mikrofon! Den blev populär hos vår lilla artist.



Vi åkte till min moster där vi åt jullunch tillsammans med släkten på min mammas sida.







Julmust är favoriten på julbordet enligt Max.



Sen åkte vi vidare till mina svärföräldrar dit tomten kom. Jag har tyvärr ingen bild på det för jag träffade aldrig honom för Max och jag satt i ett annat rum medan tomten kom på besök. Max är rädd för tomten men han gillar julklapparna. Denna fina gitarr fick han bland annat.



Igår, på juldagen, åt vi lunch hemma hos oss tillsammans med mina föräldrar och ena bror.



Saffranspannacotta med hallon till efterrätt.



Senare på eftermiddan kom min mormor och morfar och sedan min andra bror med familj. Det blev julhelgens andra julklappsutdelning!




Jag hade tänkt att visa er vad jag hade på mig på julafton men det fanns inte en enda bra bild på det! Får se om jag hittar nån bild på tunikan jag hade från där jag köpt den.

Hoppas ni också haft mysiga dagar ♥






God jul!

2011-12-24 08:00:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Årets julkort





Dagen före julafton

2011-12-23 23:39:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Lite sista shopping, städning, fikabesök, julgodis, julmat, tända ljus, uppesittarmys, paketinslagning, julrim, glögg, saffranspannacotta osv.... Julstämningen är på topp med andra ord. Kram till er alla och hoppas ni haft en mysig dag ♥








Dan före dan före doppardan!

2011-12-22 13:35:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helt sjukt att kunna säga att det är julafton i övermorn!

Hej förresten. Jag sitter på jobbet nu och jobbar mina sista timmar innan 12 dagars julledigt. Har precis läst några väderprognoser och man blir ju inte så uppmuntrad av att läsa att den snö som just nu faller från himlen snart kommer bli till regn och att det imorgon ska bli flera plusgrader och regna mycket och den snö som finns kommer att försvinna. Blä rent ut sagt. Nåja man får skapa julstämning på annat sätt istället.

Igårkväll var jag och min mamma och julhandlade på ICA Maxi. Tredje året i rad som jag väljer att åka dit på kvällen några dagar innan julafton. Kl. 21.55 lämnade mamma och jag butiken. Så nu är kylskåpet julredo helt enkelt. Det är en perfekt tid att handla på. Lugnt och skönt!

Ikväll ska jag greja med julskinkan och slå in julklappar. Fast jag inte tycker vi köpt särskilt mycket julklappar så tar det väldigt mycket tid att slå in dem. Men det är ju mysigt också.

Kram till er!




Ljus i vårt hus

2011-12-20 21:25:23 ,   Allmänt/Vardagsliv



En lugn kväll med många tända ljus. Nu ska jag dricka lite te och sen väntar sängen. Tidig morgon imorgon.





Även dammtussar vill fira jul

2011-12-20 12:50:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Jag har rast på jobbet nu och njuter av tystnaden. Det är endast knappandet på tangenterna som hörs.

Det är ganska mycket snö här men det pratas ju om att den ska regna bort innan julafton. Trist! Jag längtar hem och efter att få vara ute med Max i snön. Det är ju mörkt om dagarna när vi kommer hem. Imorn slutar jag tidigt så då hoppas jag vi kan vara ute och inviga vår nya snowracer. Så snön får gärna lika kvar lite till.

Ikväll ska jag slå in resten av julklapparna har jag tänkt. Jag kan inte riktigt förstå att det bara är fyra dagar kvar till julafton. Och en sak som stressar mig är att jag bara har en ledig dag innan julafton. När ska allt hinnas med? Men som jag skrivit tidigare så handlar det ju om vilken ambitionsnivå man lägger det på. En grundlig städning av huset kan vi nog glömma helt enkelt. Men julen kommer ju ändå och dammtussarna under trappen får också vara med och fira =).

Är ni stressade?

Kram




Vår gitarrist!

2011-12-19 10:30:00 ,   Max
Igår spelade jag och Marcus på julsångsgudstjänst. Vi var där från 8 igårmorse och övade och Max fick följa med. Han hade med sin Hannah Montana-gitarr och stod framför mig och "spelade" till några låtar. Sen när väl gudstjänsten började så satt han med sin mormor och morfar. Mot slutet spelade vi de låtarna som han varit med och övat på och då tog han sin gitarr, berättade för mina föräldrar att han skulle spela och så gick han och ställde sig framför mig där jag stod och spelade flöjt, inför en full kyrksal och så "spelade" han. Han stampade takten, och diggade med huvudet och drog med handen på låtsassträngarna. En riktig liten gitarrist som stal showen =)



Jag har ingen bild på när han stod där framme men denna bild är tagen när vi skulle åka hem och han satt och efterspelade lite med sin Bob. Notera att han på bilden har gitarren åt fel håll. Han brukar variera lite!




Detta är ett förinställt inlägg.




Snöiga måndag

2011-12-19 07:12:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron snöiga måndag!

Jag har sovit som en stock inatt och strax ska vi åka iväg mot vardagssysslorna igen. Marcus cyklade/gick för 50 minuter sen. Nu gäller det att få i Max frukost också!!

Hoppas ni får en bra dag!

Kram




AJ!

2011-12-18 22:02:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min magkatarr bråkar med mig men nu måste jag gå och lägga mig. Är supertrött! Det snöar för fullt ute och är alldeles vitt på gräsmattan. Underbart ♥ Nu lever vi på hoppet att det ligger kvar till julafton fast i princip varenda väderprognos talar emot det.

Godnatt!


Förresten jag hade ju tänkt att fråga i tidigare inlägg vad ni brukar baka för julgodis? Inspiration och tips mottages gärna =)




Julgodis

2011-12-18 19:22:01 ,   Allmänt/Vardagsliv

Rocky road innan den stelnar. Mörk choklad med pistagenötter, dumlekolor, jordnötter och marshmallows.




Hej på er!
Igår hade vi det årliga julgodisbaket hos mina föräldrar. Det blev klassikerna knäck ("neutral" knäck + knäck med polkagris), chokladkola, rocky road och nykomlingen lakritskola med citron och flingsalt. Riktigt smaskigt!

Nu är det inte många timmar kvar till måndag. Jag är ganska misspepp inför veckan. Är trött efter terminen och vill ha min julledighet nu. Dessutom hade jag svårt att sova förra veckan så ligger fortfarande minus på sömnkontot. Känner mig rent ut sagt golvad!! Nåja bara ca 32 timmar kvar att jobba innan julledigt. Klockan 17.45 på torsdag åker jag hem och har nästan två veckor ledigt.

Kram





Julklappar

2011-12-17 12:27:29 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

Julklappspapper från ICA, presentsnören från Lagerhaus (står olika "juliga" ord på snöret), polkagris från Netto





I posten

2011-12-17 10:55:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Jag har precis ätit en sen frukost. Grovt bröd med citronmajonnäs, kokt ägg och rökt lax. Ingen dålig lördagsmacka va? =) Nu avrundar jag med lite mörk choklad och en kopp te och inser att det snart är dags att börja med lunchen. Men det är väl så lördagar ska vara.

Igår kom det två roliga saker med posten. Tidningen Shoot som jag tecknat en prenumeration på och min bloggvinst från 1177. En jättefin förbandslåda som jag vann hos Theans. Äntligen får vi ordning på alla våra mediciner (vi är två allergiker här hemma så mediciner finns det gott om).

Och apropå Shoot så känns det roligt att få lära sig mer om fotografering och bli inspirerad. Blev sugen på att gå ut med kameran men det regnar ju typ ständigt. Dessutom kanske det är så roliga minnen att bevara vilket regnigt och grått december vi har.



I eftermiddag/kväll blir det julgodisbak hos mina föräldrar. Det är en årlig tradition.

Nu är det dags att ta tag i hemmasysslor såsom att plocka ur diskmaskinen och sätta igång tvättmaskinen.

Hoppas ni får en bra dag ♥




Tjoho det är fredag!

2011-12-16 17:20:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å va skönt det är med fredag. När väl fredagen är här så känns det som det nyss var fredag. Skönt att veckorna går fort även om det inte känns som det när man är mitt i vardagsstressen. Jag har pysslat lite med barnen på jobbet idag. Det ger julstämning!

Jag ska strax laga kräftpasta till mig och Marcus. Max får äta korv stroganoffrester. Tror jag ska slå in julklappar ikväll. Får se om de kan få ligga orörda under granen sen?! Det blir ett expriment!



Max klär granen förra fredagen





Julfilm

2011-12-15 21:08:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Varje år är det ju vissa filmer som man vill se för det ger julstämning. Marcus och jag har dock lite olika syn på vad som ger julstämning. Jag föredrar Love Actually och liknande medan det för honom är ett måste att se Die Hard, Dödligt vapen och Gremlins. Det finns dock en film som vi båda gillar (fast det ju egentligen är min typ av genre) och det är The Holiday. Annars så finns ju klassikern Ett päron till farsa firar jul.


Vad har ni för filmer som ger julstämning?





Locobase repair

2011-12-15 19:28:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag var tonåring hade jag mycket problem med torra läppar och eksem kring och på läpparna. Jag fick då tips om att använda krämen Repair som fungerade kanon och jag har använt den regelbundet sen dess. För några veckor sen fick jag turen att buzza Repair. Fick hem små provtuber som jag delat och även en stor tub som vi har här hemma. Är ju perfekt nu när det börjar bli kallare ute. Jag tycker den fungerar jättebra till att smörja Max kinder med som lätt blir röda och nariga på höst och vinter. Jag har problem med torra händer och smörjer in händerna med repair innan jag går och lägger mig vilket fungerar jättebra! Och sen så har jag den fortfarande på läpparna när de är torra.

Eftersom jag varit flitig användare av repair i flera år så har jag pratat gott om den länge och inte bara nu under min buzzperiod så jag vet att jag fått flera att börja använda den.



Information om Buzzador: Att vara en buzzador innebär att man får prova olika produkter och tjänster och sedan utvärdera dem. Jag har tidigare provat filmtjänsten lovefilm.se då jag under en månad kostnadsfritt fick hem hyrfilmer som jag fick önska utifrån deras stora sortiment och sen så har jag buzzat Santa Marias Fish taco.

När man är buzzador ska man berätta för vänner om de produkter och tjänster man testar och även dela ut till dem.

 

Om du vill bli en buzzador klicka här!








Mer sömn

2011-12-15 08:49:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Inatt har jag sovit nästan 9 timmar. Lite skillnad mot natten innan då jag sov 4,5 timmar. Skönt att känna sig utvilad.

Max och jag har myst till bolibompa på morgonen och bråkat om frukost som vanligt och nu ska vi åka.

Ge mig snö!!!!!

Kram




Max pepparkakshus

2011-12-14 18:58:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
I söndags byggde Max pepparkakshus med sin mormor och han har dekorerat det också. Nu står det i vårt kök på bomull med en röd ljusslinga inuti.







Onsdagsmys

2011-12-14 18:00:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Granen är tänd, julmusik spelas . Det är verkligen så lugnt och mysigt här hemma. Det är dock kallt. Usch så kallt det är att bo i hus när det blåser mycket ute. Har varit en blåsig höst och vinter (som jag antar att vi har nu fast vi inte märker av det).

Kvällen planerar jag att tillbringa med tända ljus, bloggläsning, bondebröllop på tv och mörk choklad. Efter 4,5 timmes sömn natten till idag och en 9,5 timmars arbetsdag så ska det bli skönt med en lugn kväll. Det var mys att se alla "våra barn" lussa för sina nära och kära på jobbet idag och värt den extra långa arbetsdagen ♥




Min söta tomte och en stressig luciadag!

2011-12-13 22:10:45 ,   Allmänt/Vardagsliv


Gokväll!

Har varit borta ikväll och kom hem för sen stund sen. Har svårt att gå och lägga mig för har inte suttit och tagit det lugnt på hela dagen. Blir lite intensivt när man börjar jobba 6.45 och sen är det full rulle ända fram till kvällen. Men det är ju inte alla dagar som är som denna.

Hoppas ni haft en mysig luciadag. Jag har inte känt av så mycket luciastämning idag men det blir imorgon istället då vi har luciatåg på jobbet. På Max förskola lussar bara de största barnen men Max fick sitt i söndags när han var tomte i luciatåg. En sittaimammasknätomte men lika söt ändå =)

Kram till er ♥


Nu väntar jag på att Marcus ska komma hem efter en övning. Har knappt pratat med varandra idag. Ignorerar just nu det faktum att jag ska gå upp kl. 5 imorn.





Kvällen som försvann....

2011-12-12 22:11:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och så gick den kvällen.

Jag kom hem 17.30. När jag stannade bilen så öppnade Marcus ytterdörren och cyklade tillbaka till sitt jobb för att spela på luciafirande. Han hade påbörjat middagen så jag gjorde klart och Max och jag åt. Max var trött och trotsig och jag var trött och hade dåligt tålamod. Sen var det bara att röja i köket. Klockan blev 19.10. Marcus kom hem. Max och jag duschade. Tittade på Halv åtta hos mig. Marcus la Max. Jag tog på en mössa över min blöta frisyr och åkte till ICA och handlade. Kom hem 20.50. Packade upp alla varor. Åt en macka. 21.10 började jag klippa mallar inför pysselförmiddag på jobbet imorn. Var klar 21.45. Satte mig vid datorn.

Och nu är det läggdags för alarmet ringer 5.45 imorn.

Då tar vi nya tag.



Och jag erkänner, trots allt mitt prat om att jag är så lugn nu i juletider, så känner jag mig lite stressad denna vecka!




Måndag 12 december

2011-12-12 13:20:54 ,   Måndagslista
Det var ett tag sen jag gjorde en måndagslista. Men nu tar jag nya tag =)


Idag måndag är jag glad för att:

  • det är så mysigt hemma när vi har klätt granen
  • jag ska vara julledig mycket i jul. Jobbar bara två dagar mellan den 23 dec och 9 jan
  • det var så roligt att spela flöjt igår
  • vi har handlat klart julklapparna
  • det är en lugn dag på jobbet
  • jag bloggar. Det är så fantastiska minnen att kunna läsa gamla blogginlägg och titta på bilder.


och apropå minnen.....



Max som tomte 2008. Ca 2,5 månad gammal.




Fler måndagslistor hittar du här. Haka på du också ♥




Till mig också

2011-12-11 21:18:40 ,   Allmänt/Vardagsliv


Julklappsshoppingen gick bra idag! Dessutom kunde jag inte låta bli att handla en julklapp till mig sjäv också. En pippikofta i brunt och beige från Rut m.fl. Jag kan dock inte vänta med att "få" den tills på julafton så jag har redan gett den till mig själv. Har använts ikväll då vi varit på julfest och Max var tomte i luciatåg. Efter det övade jag flöjt inför en julsångsgudstjänst nästa helg och nu sitter jag och slappar lite och laddar energi till en ny arbetsvecka.




Mot stressen....

2011-12-11 09:58:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska vi snart åka iväg på julklappsshopping. Det lär väl vara rejält stressigt i affärerna men jag känner mig ganska lugn just nu i alla fall. Vi har inga mängder med julklappar att handla för en del är redan köpt via nätshopping så det känns mest roligt att åka iväg.

Har ni handlat färdigt julklapparna? Har ni många att köpa till?




Idyllisk lördag!

2011-12-10 15:57:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej ♥ Här har vi en lugn lördag. Nästan sådär idyllisk när det känns som det inte finns ett enda bekymmer i världen. Sådana stunder är så härliga. De dyker inte upp så ofta så man får passa på och njuta av dem. Jag får påminna mig om denna känslan imorn då Marcus och jag ska handla julklappar i affärernas julstress. Vi har dock inget annat val än att åka på helgen. I veckorna finns inte nån möjlighet för oss att komma iväg. Max får vara hos sin mormor och morfar imorn för jag skulle aldrig utsätta varken oss eller honom för stressen i affärerna.

Jag har kokat gryta på förmiddagen idag (recept här) och vi har bakat pepparkakor. Det var ganska snabbt avklarat då vi inte hade köpt så mycket deg. Men det räckte för Max att baka en liten stund. Mysigt var det i alla fall. På eftermiddagen har Max och jag legat i soffan under ett täcke och tittat på tv och pratat. Det är så fantastiskt att han blivit så stor att vi kan diskutera saker. Vi pratade om tomten och vad han vill ha i julklapp och om lite andra saker. Det är inte så ofta man har tiden att stanna upp och bara sitta ner och lyssna på honom. Det känns alltid som jag prioriterar så mycket annat.

Nu fick jag mig lite datatid och strax ska vi åka på 3-årskalas för Z. Mycket hemmatid och även lite bortatid idag. Perfekt.


Kram till er!







Granen står så grön och grann....

2011-12-09 22:36:39 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

 

 





Och så var fredagen här

2011-12-09 08:31:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
FREDAG!!!!!!

Var tog den här veckan vägen? Det känns som det var söndag igår och Marcus och jag satt i soffan och pratade om att vi önskade att veckan skulle gå fort och det gjorde den visst.

Max och jag har haft mysmorgon med bolibompa och frukost framför teven. Är det inte typiskt att Max vaknar strax efter 6 när vi får sova till 8? Marcus började jobba 6.45 så han satte på bolibompa till Max och så sov jag en stund till innan jag gick upp.

Ikväll blir det pizzabak och klä granen här hemma. Vi ska vara barnvakt åt S så det blir två små killar som ska hjälpa till att klä granen.

Hoppas ni får en bra dag!





Änglar

2011-12-08 22:26:58 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gokväll! Jag ska strax gå och lägga mig. Har gjort i ordning änglar som vi ska ge till Max pedagoger imorn som en God jul-hälsning. Köpte dem för några veckor sen. Det är ju inte julledigt ännu men ska passa på att ge dem för vet inte om någon av dem ska ha julledigt nåt innan jul. Dessutom går jag med back-up planer i huvudet hela tiden angående vår jul för kompisen som Max leker mest med både på förskolan och privat insjuknade i vattkoppor för en vecka sen. Känns ju som ganska stor risk att Max också får det. Inkubationstiden är ju 10-21 dagar så man vet ju inte riktigt när det kommer OM det kommer. Många säger ju att det är bra om de får vattkoppor medan de fortfarande är ganska små men det känns ju inte så kul att det kanske blir över jul. Håll tummarna tack!!

 

Imorn stänger jag på jobbet så det är sovmorgon för mig och Max som gäller. Ska bli snöstorm inatt så det känns inte så kul att man har 1,5 mil till jobbet. Lättare för Marcus som inte ens har en kilometer. Då är det ju bara att promenera!

 

Godnatt!





Idag

2011-12-08 12:55:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Utvecklingssamtal, livräddarutbildning och APT. Ja ungefär så ser min arbetsdag ut idag!

Vi "ses" ikväll ♥




Vinster!

2011-12-07 16:00:09 ,   Blogg
Den senaste tiden har jag vunnit två bloggtävlingar med jättefina priser!

Jag har vunnit denna förbandslåda hos Dorothéa:




Och idag fick jag veta att jag vunnit 500:- i presentkort på Geggamoja hos Bambi.


Tack så mycket för vinsterna! Känns jättekul med lite extra julklappar =).





Snö och julklappar

2011-12-07 11:44:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja ser det snöar....

Stora fina snöflingor faller från himlen just nu utanför mitt jobb. Vi har varit på julvandring med barnen så har lite extra julstämning idag.

Jag slutar tidigt från jobbet idag och när jag hämtat Max ska vi gå och köpa julklappar till hans kusiner. Antar att Max ser till att vi går och fikar chokladboll också. Det har blivit en onsdagstradition.... väldigt onödig sådan.... men mysigt! Vi fikar i princip inget hemma så en chokladboll i veckan ska han nog inte gå under av men jag ska försöka få honom att välja en smörgås istället. Det är nog i alla fall bäst att köpa julklapparna först för en sockerhög tre-åring är inget att ha med i affärer! Förhoppningsvis har han glömt traditionen och vi kan åka hem och äta smörgås- och fruktmellis istället.

När jag berättade igår att vi ska köpa julklappar så blev han lite nervös och frågade om vi ska åka till tomten. Han har skräckblandade känslor inför tomten och vill helst inte träffa honom. Det är inte lätt det här att förstå att det inte bara är tomten som kommer med julklappar utan att vi också köper klappar.

Blev lite nätshopping igårkväll så den lilla julklappstress som infann sig i förrgår och igår är nu som bortblåst.

Nu njuter vi bara.




Julstress?

2011-12-06 16:55:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Hej! Idag hade jag hemlängtan på jobbet. Vissa dagar känns lite tuffare än andra. Men det var en ganska lugn eftermiddag så det var skönt.

 

Jag har varit helt befriad från julstress detta år men nu börjar jag få lite julklappsstress eftersom typ inte köpt några. Men jag vet ju att det ordnar sig. Webbshopping är perfekt när man jobbar mycket och inte riktigt har tiden att åka och shoppa. En del måste ju dock handlas i affärer och det är nu man önskar att man bodde i en större stad med större utbud så att det inte blir ett sånt projekt att ge sig iväg och handla. Men en shoppingtur ska nog hinnas med innan jul. Men inte denna vecka.

 

Jag var mer julstressad de åren jag pluggade eller var mammaledig. Förra året när jag jobbade 75% var jag förvånad över att jag inte var lika stressad som tidigare och detta år när jag jobbar heltid känner jag mig ännu lugnare. Antagligen för att jag sänkt ambitionen rejält och för att jag inte är hemma lika mycket så det läggs liksom inte lika mycket tid på pyntet hemma. Jag hinner inte med allt från att pynta hur mycket som helst med gardinbyten osv., baka flera sorters kakor, åka på flera olika julevenemang m.m. Vi fokuserar på några grejer och det får bli bra! På fredagkväll ska vi nog klä julgranen här hemma och på lördagen baka pepparkakor. Vi väljer ut det som är roligt och som inte stressar oss.

 

Hur har ni det med julstressen?





Frukostvägran fortsätter

2011-12-05 13:22:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är nya veckan igång och jag sitter och rastar på jobbet. Imorse kämpade jag med Max frukostvägran hemma. Precis när vi tror vi hittat nåt som funkar så vill han helt plötsligt inte ha det. Förra veckan åt han rostat bröd men sen kom han på att han inte ville ha det. Imorse fick han kokt ägg vilket han brukar gilla men det dög inte. Han fick även drickyoghurt som jag köpt för att testa om det vore något för honom men det ville han inte ens smaka på. Nåja havrefras och en knäckemacka fick han i magen i alla fall. Blev så glad på hans förskola när de berättade att de börjat att ge barnen en macka vid frukststunden (de får frukt också) eftersom många brukar vara så hungriga innan lunchen. Känns bra för då behöver jag inte oroa mig att han går hungrig hela förmiddagen.

Igårkväll åkte jag och A-C och handlade på ICA Maxi vid 20.30-tiden. Var en lugn tid att handla på. Kom hem vid ca 22.

Kram till er ♥




Advent i vårt hem

2011-12-04 15:23:41 ,   Inredning/Hemma hos oss
Bilder från köket och vardagsrummet. Husets "hjärta" =)









Barnfritt!

2011-12-04 10:44:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Ja det är nästan morgon för vi sov till 9.30. Max har sovit hos sin farmor och farfar inatt så då passade vi på att ta en riktig sovmorgon. Igårkväll var vi på konsert på universitetet och efteråt åt vi kinamat. Mina föräldrar var med också.

Nu ska vi åka och hämta hem vår prins som jag misstänker inte alls är sugen på att åka ifrån farmor och farfar =).



Ett försök att visa hur jag såg ut igår. Posera är inte riktigt min grej =)




Byggare Bob på Ellos

2011-12-03 12:34:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Nu är julkort beställda plus några julklappar. Dessutom såg jag att det fanns Byggare bob pyjamas och tröja på Ellos så det är nu på väg hem till oss. Max är överlycklig och vill att pyjamasen ska hoppa ur datorn nu. Försöker förklara att den kommer med posten!



Någon som vet nånstans därifrån man kan köpa Byggare Bob-kalsonger?




Just me!

2011-12-02 20:15:16 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Marcus är inte hemma, Max sover och jag har precis avnjutit en tallrik med smaskig kräftpasta. Receptet hittar ni här.

 

Det är riktigt fredagslyxigt att sitta här själv i lugn och ro med massor av tända ljus och med Idol i bakgrunden. Nu ska jag poppa popcorn och dricka coca-cola. Just me.

 

 





Tidig fredag

2011-12-02 05:38:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron fredag ♥. Det är tidig fredag idag och jag ska åka till jobbet när som helst. Fördelen med att börja jobba tidigt är att jag slutar tidigt. Men det var väldigt segt att gå upp för en halvtimme sen.

Gårdagskvällen gick jättefort. Jag åkte från jobbet strax före 18.30 och hämtade Max hos mina svärföräldrar där vi fick mat. Marcus hade möte på jobbet och vi var hemma vid 19.40 och två timmar senare gick jag och la mig med huvudvärk.

Hoppas ni får en bra dag!