Kvällströttheten

2011-01-31 21:20:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu börjar kvällströttheten infinna sig *gäsp*!

I eftermiddags fick jag allt ondare i magen och började må illa. Var helt säker på att det var magsjuka på gång. Ringde Marcus precis när han slutat jobbet och sa att jag inte mådde bra så han cyklade superfort hem. Som tur var släppte illamåendet och magvärken sen. Blir tokig på min kropp som gör så här mot mig hela tiden. Varför kan man inte bara få må bra? Igår var första kvällen på två veckor som jag la mig för att sova utan att må illa eller vara alldeles uppsvullen i magen. Så ska det väl inte behöva vara? Låg verkligen och tänkte att vad underbart det är att få gå och lägga sig och må bra. Hoppas på det ikväll med... och inte att det ska dröja två veckor till nästa gång.

Fick en prenumeration Allt i hemmet av mina svärföräldrar i julklapp och idag damp ett nytt nummer ner i brevinkastet. Ska strax lägga mig och läsa det.

Godnatt =)!





Det där eländiga mammasamvetet

2011-01-31 16:11:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag kom hem för ungefär 45 minuter sen. Vi har lekt lite på hans rum och nu sitter han och slappar vid Teletubbies. Jag känner mig som en dålig mamma på eftermiddagarna när vi kommer hem för jag orkar inte leka så länge med honom. Jag vill hellre sitta vid datorn en stund och fixa och greja här hemma. Usch får dåligt samvete av att skriva det. Men jag jobbar ju med barn hela dagarna så när jag kommer hem är det skönt att göra lite annat. Max brukar vilja titta på film en stund för att varva ner efter dagis och det tycker jag är okej. Blir ju mycket för honom också på dagarna.

Jag har haft ont i magen i två dagar nu. Är min magkatarr som bråkar med mig. Svider och är obehagligt. Antar att det är lite för mycket tankar kring packning och flytt just nu. Kroppen säger ifrån för att jag är lite stressad inombords. Tänk om man bara kunde vrida fram tiden en månad så att vi vore på plats?!

Nu ska jag ta tag i diskberget och sedan mysa men min underbara son. Mammas finaste älskling =)!



ÄLSKAR!




Gomorron måndag!

2011-01-31 08:06:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Nu är en ny vecka startad. Marcus och jag gick och la oss i bra tid igår och jag har sovit otroligt bra inatt. Väldigt skönt!

Nu äter Max och jag frukost och har lite bråttom för om 25 minuter ska Max lämnas på dagis.

Hoppas ni får en bra dag!




Flyttkartonger och tacotårta

2011-01-30 21:20:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eftermiddagen har tillbringats med kartongerna! Har blivit några till packade. Syns dock knappt här hemma att vi packat ner nåt... men det är ju så det är att packa. Ett evighetsarbete! Många många kartonger kvar att packa. Men det mesta kan ju inte packas nu eftersom det är några veckor kvar.

Max har haft det så bra hos sin farmor och farfar och åt kvällsmat där. Marcus och jag lagade mat här hemma och åt själva med tända ljus på bordet. Var mysigt. Lagade tacotårta för första gången. Hittade receptet här hos FruSofie. Var riktigt smaskigt =).




Nu blir det lite tv-mys innan läggdags!




Frukoststund....

2011-01-30 10:44:50 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

.... har oftast inte guld i mun då jag tycker det är segt att äta tidigt på morgonen. Men så här på helgen kan det  vara gott. Jag sitter och äter frukost nu. Klockan är snart 11 men bättre det än ingen frukost alls!

 

Gomorron förresten =)!

 

Jag ska snart åka till gymmet. Ska bara låta frukosten sjunka ner lite i magen först. I eftermiddag blir det packning för mig och Marcus medan Max får leka hos sin farmor och farfar.

 

För en stund sen upptäckte jag att Max ritat med blå penna (typ tuschpenna fast småbarnsvariant som går att tvätta bort lätt) på tapeten. Det är inget problem att tvätta bort på andra ytor men tapet var lite klurigare. Det syns små blå svaga sträck fortfarande. Så typiskt att han var tvungen att göra det nu, ganska exakt fyra veckor innan vi flyttar!! Framöver ska jag observera honom när han målar i sin målarbok. Han brukar inte få ta fram den och pennorna själv men jag brukar låta honom sitta själv och måla för han sköter det oftast bra.... men men det blir det ändring på nu!

 

Marcus och Max ska ut och leka i solskenet nu och jag ska dra på mig träningskläderna!

 

 





Har bloggat i 4 år!

2011-01-30 10:43:00 ,   Blogg
Precis detta datum och detta klockslag för fyra år sen publicerade jag mitt första blogginlägg i bloggvärlden. Här (klick klick) är det.

Undra om jag då anade att jag fortfarande skulle blogga fyra år senare. Mycket har hänt under dessa år och jag är så glad att jag har dem bevarade i bloggform =).






Award

2011-01-30 09:21:11 ,   Blogg

Jag har fått en Beautiful Blogger Award av Emma



Med awarden följer lite frågor att svara på och här kommer dom!


Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
En gång köpte jag en kostym för 200 kronor på Myrorna. Jag behövde den

Vad var det senaste du såg på tv?
Ett avsnitt av Vänner

Borsett från datorn, vad hör du just nu?
Marcus diskar

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår när jag kom hem från en liten shoppingtur och gick från garaget och hem.

Vad har du på dig?
Trosor och morgonrock

Vilken var den senaste filmen du såg?
Chuggington (Barnfilm om tåg)

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Nej inte nu

Nu ska Awarden skickas vidare. Till sju stycken bloggar/bloggerskor. Jag skickar vidare till Anna, Carro, Linda, Caroline, Josefine, Katja och Jenny.





Ute

2011-01-29 21:31:42 ,   Max

 

 

 

 





Ordningen är återställd

2011-01-29 18:17:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min dator fungerar nu fullt ut och tillgodoser sig el.

*big smile*

Det blev universalsladd från Onoff. Jag ringde dock dem för några veckor sen och frågade om de hade någon sladd som kunde funka med min dator men hon i kundtjänst sa nej så därför har jag liksom trott att det skulle bli svårt. Min dator är köpt på onoff och jag har onoffkort så fick rabatt. Hoppas det var okej pris så jag inte åkt på en nit =).




Sladd

2011-01-29 11:17:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddag ska jag ta med min dator och besöka x antal butiker. För nån måste väl ha en sladd som passar till min dator?!

Jag hoppas på att läsa bloggar och blogga massa framåt kvällen =)




Tiger måste sova!

2011-01-29 11:14:40 ,   Max
Dialog mellan mig och Max i torsdagsmorse 6.25

Max - Mamma, mamma, Tige igga i töllen
Jag - Ligger Tiger i fåtöljen?
Max - Ja. Tige tött
Jag - Är Tiger trött, har han inte sovit nåt?
Max - Ne. Tiger igga i töllen!

Han tyckte väldigt synd om Tiger som fick ligga i fåtöljen hela natten och inte kunda sova. Nu försöker vi lägga Tiger i docksängen på natten för stackars Tiger måste ju få sova.




Även Max vill gärna ligga i docksängen. Docksängen är från när jag var liten. Tror att min farfar har gjort den.... men är inte säker. Nån släkting som vet??




Tidig morgon

2011-01-29 06:40:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Antar att det är fler småbarnsföräldrar än jag som är "upptvingade" vid den här tiden så här på lördagmorgonen.

Max kom över till oss vid 6.10 och hade inga planer på att ligga och mysa bredvid mig eller somna om utan vi skulle upp direkt deklarerade han med både skrik och gråt.

Nu slappar vi i soffan. Jag ska nog slumra en stund =)!


Jag hinner inte läsa några bloggar pga att jag har lite batteritid på datorn så det är därför det varit väldigt dåligt kommenterande från min sida de senaste dagarna.




Fredag

2011-01-28 18:55:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
FREDAG!!! =)

Ja nu är det äntligen fredag. Jag är så trött så att jag har ont i kroppen. Har dessutom varit och storhandlat på ICA Maxi på eftermiddan och det gjorde ju inte att jag blev piggare direkt. Men det minskade summan på mitt konto samt fyllde upp kyl, frys och skafferi =)!

Marcus har fått feber och ni vet ju hur ynkliga sjuka karlar är?! Han har bosatt sig under en filt i soffan och tittar på handboll.

Max leker, som vanligt, vid diskbänken med att hälla vatten och jag orkar inte titta hur mycket vatten som är på golvet. Men jag har hört att det hamnat en del där.

Hoppas ni får en mysig fredagskväll och håll gärna en tumme eller två för att Marcus ska bli frisk fortast möjligt!





På gång med packning

2011-01-27 16:36:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag ursäktar min frånvaro här på bloggen men det beror på det jag skrev häromdan att jag inte har så mycket batteri på min dator och har ju inte en nån sladd att ladda upp det med + att Marcus har virus på sin dator.

Igår packades det en del kartonger här hemma så nu är vi på gång! Tack M för hjälpen =)!

Jag har haft en riktigt bra dag på jobbet och ska ikväll åka med min mamma till min moster för lite planering inför mammas 50-årsfest.





Onsdag

2011-01-26 16:51:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Idag har jag jobbat. Har varit så fruktansvärt trött hela dagen och började känna mig konstig i kroppen, matt och lite ont i halsen efter lunch. Åkte hem lite tidigare för det var ändå lugnt på jobbet och hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Blev piggare när jag kom hem i alla fall.

M är här nu och ska vara här ikväll och hjälpa mig packa lite kartonger. Max är överlycklig och leker nu för fullt med henne.

Hoppas ni har en bra dag!




Ansiktsmask och mys!

2011-01-25 21:09:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har varit och tränat och det kändes otroligt bra idag! Nu har jag duschat här hemma och lagt ansiktsmask och ska nu tv-mysa med min man =)!

Hoppas ni får sova gott!





Tisdag

2011-01-25 16:17:09 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det känns som att jag är en dag före denna vecka för jag tror att det är onsdag idag. Känns lite tungt när jag påminner mig själv om och om igen att det bara är tisdag!

Fy vilken huvudvärk jag fick igår. En sån där riktigt elak en. Men som tur var släppte den vid 23 och då la jag mig. Idag har jag jobbat och hämtade Max på dagis vid 14.

Igårkväll, innan jag fick huvudvärk, lekte Max och jag på hans rum. Vi satt vid hans lilla bord och han serverade mat. Var så mysigt! Jag kan ibland få dåligt samvete över att jag inte sitter och leker med honom tillräckligt utan mest låter han leka själv. Igår på jobbet var jag med några småkillar som lekte "laga mat" och då gjorde sig det där dåliga samvetet påmint att jag minsann borde göra det mer hemma också. Det är ju alltid något man "måste" göra här hemma så blir ju inga långa stunder jag sitter inne hos Max. Men igår tog jag mig alltså tid. I nästan en timme satt jag inne vid hans bord och lekte. Massa mys!

För Max var det nog också en härlig stund för direkt när vi kom hem idag så ville han att jag skulle sitta på stolen. Det blev en liten stund men jag hade sen lite annat att fixa med (som vanligt). Då tog han fram sina nallar och gav mat till dem istället =). Nu slappar han vid en film. Tycker han verkar ovanligt trött. Kanske håller den där förkylningen som jag anat i några dagar på att bryta ut?!




Det kan bli lite färre blogginlägg här de närmaste dagarna för jag har ju fortfarande inte köpt någon sladd till min dator (har lånat min mammas över helgen men ska lämna tillbaks den ikväll) och Marcus har fått virus på sin dator. Jag har ungefär en timmes batteritid på min dator så jag får snåla med det de kommande dagarna och hoppas att jag kan ta mig inåt stan mot slutet av veckan och förhoppningsvis hitta nånstans där jag kan köpa en passande sladd. Det har ju visat sig vara svårare än jag trodde!




Återkommer!

2011-01-24 21:08:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Blir inte så mycket mer bloggande för mig idag för har sån huvudvärk. Vi "ses" imorn!




Förkyld

2011-01-24 08:00:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Max sov till 7.10 imorse. Härligt, så det blev lite sovmorgon för honom och mig! Han har blivit lite förkyld under natten. Täppt i näsan och nyst några gånger. Hoppas det stannar vid det.

Vi ska strax ge oss iväg! Hoppas ni får en bra dag =).




Helgen är snart slut!

2011-01-23 20:53:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Känns tråkigt att det redan är söndagkväll. Är inte riktigt redo för måndag än! Men har ju inte så mycket val.

Har precis tittat på Solsidan som var lika underbart som vanligt =). Antar att många av er tittade också.

Nu ska jag slappa lite i soffan till två avsnitt av 2,5 män på tv6 och ladda inför den nya veckan. Hoppas ni alla får sova gott!





Mitt i leken

2011-01-23 12:07:03 ,   Max





Morgonbloggning

2011-01-23 10:40:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron (jag erkänner, jag sov länge idag med)!

Har suttit och läst lite morgonbloggar. Var flera som lagt ut bilder på sitt frukostbord. Det såg mysigt och rofyllt ut. Jag blir avundsjuk.

Här är det inte likadant. Har två fina högar med reklam på bordet, en smulig brödhög från att Marcus och Max åt frukost (för några timmar sen), en rulle med svarta sopsäckar, en sax, en trasig bläckpenna, en hög med julkort.

Men för att passa in i bloggnormen och själv få lite mysig och rofylld frukoststund så får ni en gammal bild på vårt frukostbord =).







Stressig träning

2011-01-22 18:05:44 ,   Allmänt/Vardagsliv

Vi är hos mina svärföräldrar. Jag skjutsade hit Marcus och Max vid 15 för Marcus skulle skriva ut lite grejer (vår skrivare hemma är trasig) och sen åkte jag och tränade. Gymmet stängde 15.40 så jag hann bara träna 20 minuter och sen när jag skulle duscha var jag superstressad för hon som jobbade där ropade att Alla måste vara klara och ute ur omklädningsrummet om 10 minuter. Hon tittade sen lite surt på mig när jag stod och fönade håret. Men jag hann ut... eller rättare sagt den var några minuter för sent men det var flera andra kvar i omklädningsrummet så jag var ej sist.

Just nu håller min svärmor på och lagar spenat- och fetaostpaj. Det tror jag blir smaskigt =).





Påbörjat

2011-01-22 13:02:27 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

Igårkväll började jag flyttpacka! Det som är nerpackat och sorterat hittills är alla kläder som Max vuxit ur samt bebisleksaker. Nu håller Marcus på att packa ner musiktidningar. Får se hur han ska klara sig utan dem tills de packas upp igen.

 

Det är ungefär en månad tills vi flyttar men vi måste ju börja packa nu för det lär ta tid!





Lördagförmiddag

2011-01-22 10:58:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Ja, jag kan nästan säga gomorron fast klockan är 11 för jag klev upp vid 10. Var så grymt trött imorse. Max vaknade 5.40. Inte riktigt okej på en lördag tycker vi men men... det är ju så det blir. Han lyckades ligga och prata i vår säng en stund men vid 6.20 skulle han upp. Min snälla man (japp jag blir bortskämd) gick upp med honom.

Oj så Max har lekt denna förmiddag. Han har målat i sin målarbok (som vi köpte igår), han har tittat på bolibompa, han har lagat mat på sin briospis, dansat, stått vid diskbänken och hällt vatten i byttor och nu spelar han gitarr vilket även Marcus gör. Så fort Marcus började spela så lämnade Max diskbänken och sa Speja tajjen mamma, speja tajjen.

Blir mest mysdag med familjen idag men ska ta mig iväg till gymmet efter lunch och sedan ska flyttkartonger fyllas.





Jag blir så glad när ni presenterar er i tidigare inlägget! Är jätteroligt att läsa. Och varje gång jag ber om en presentation ger sig några läsare till känna som jag inte visste om. Det är så härligt att läsa mer om er på detta sätt =). Sen får jag väl inse att jag aldrig kommer få veta vilka alla är som läser! Men det har jag ju valt själv eftersom jag inte lösenordsskyddar bloggen.




Villka är ni? =)

2011-01-21 17:46:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här pågår nu matlagning inför fredagsmyset och Max står och leker med vatten vid diskbänken.... som vanligt! Han älskar det!



Kom att tänka på en sak... det vore så roligt om ni som läser min blogg presenterar er. Har fått fler läsare på senaste tiden men har ju egentligen ingen aning om vilka ni är som är här inne och läser. Oavsett om ni känner mig privat eller inte och oavsett om ni brukar kommentera eller inte brukar det så skriv en liten rad =)! Skulle göra mig glad.

Nu hoppas jag att ni får en riktigt bra fredagskväll och försök tillsammans med mig att inte tänka på att det kommer en måndag snart. Njut av nuet =)! Kram till er! Jag är så glad att ni läser!



Bild från nyårsafton




Ljuva fredag

2011-01-21 16:29:12 ,   Mat och annat gott





Gomorron fredag!

2011-01-21 06:24:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så var fredagen här igen!

Vi är uppe hela familjen för Marcus börjar jobba 7 och jag 7.30. Vi ska åka om en stund men ville bara önskar er en trevlig fredag!

Vi "ses" sen =).




Låg energinivå

2011-01-20 21:24:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det märks att det är torsdag. Vi är trötta alla tre så här i slutet av arbetsveckan. Energinivån är låg!

Jag skulle egentligen iväg på en grej ikväll men har haft ont i magen så har legat i soffan och sett Vänner, Masterchef, Halv åtta hos mig och Restaurang i vårt vardagsrum. Blev väldigt hungrig av alla program. Jag har inte ont i magen längre så programmen kanske hjälpte?!

Max började redan vid 18.30 säga Gosa mamma gosa pappa och ville ligga i våra famnar i soffan och mysa. Han somnade gott en timme senare.









Lax med romsås

2011-01-20 17:03:20 ,   Allmänt/Vardagsliv



Mums... gjorde romsås igår och det blev så mycket över att jag får äta det idag igen.... stackars mig ;)! Lax med romsås är ju underbart gott och sen kokt potatis till såklart. Idag var det pannkakor och ärtsoppa på jobbet. Inte min favorit... åt några pannkakor men har lite ont i magen nu pga det. Får alltid det av pannkakor. För stabbigt kanske!

Efter jobbet var jag och hälsade på på mitt gamla jobb. Var så roligt att träffa mina fd kollegor =). Känns som det var evigheter sen jag var där fast det bara var några veckor sen. Fick en tripp trapp stol av en fd kollega. Tack så otroligt mycket!! Max älskar den. När vi flyttat ska jag ta tag i att måla den vit. Kommer bli kanon.

Några flyttkartonger har inte blivit packade här hemma än.... Blir lite matt när jag tänker på hur mycket vi har framför oss.

Dags att skala potatis =).





Max och tiger

2011-01-20 06:38:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Tidig morgon här idag. Har varit uppe en stund men vi ska åka ganska tidigt.

Här kommer ett litet videoklipp så här på morgon =)!

Det är Max och tiger som åker bil.

Hoppas ni får en bra dag =).



 

Med Lala menar Max Teletubbies som gick på teven i vardagsrummet





Tränade

2011-01-19 20:25:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Japp jag åkte och träna. Heja mig =)!



Tänk att det ska behövas en kurvig spegel för att man ska få lite former!





Träna eller inte träna....

2011-01-19 17:07:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
....det är frågan!

Jag har haft en riktigt bra dag på jobbet. Hämtade Max vid 15.30 och sen åkte vi och handlade. Max körde den lilla kundvagnen och sen åkte vi i rulltrappan för skojs skull =).

När vi kom hem blev jag supertrött. Känner mig helt slut men hoppas att jag piggnar till snart för vill verkligen träna ikväll. Hjärnan säger JA men kroppen NEJ. Lite mat gör nog susen hoppas jag. Marcus är hos sin bror ikväll så ska jag träna måste jag skjutsa dit Max för vill gärna inte ha med honom på gymmet....

Nu blir det matlagning och hoppas att energin återkommer!




Mittiveckantröttheten

2011-01-18 21:01:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu börjar den här "mittiveckantröttheten" infinna sig. Jag brukar vara extremt trött på onsdagar men nu är det ju bara tisdag. Men har två nätter med dålig sömn bakom mig. Hoppas på bättre sömn nu natten som kommer.

Max somnade gott vid 19.40. Han fick gosa med mig och titta på Halv åtta hos mig en stund innan han la sig. Det är så mysigt!

Ska nog ta mig en dusch. Hade tänkt göra det imornbitti men det kliar så i hårbotten så håret behöver nog tvättas nu... om jag orkar....

Godnatt!




Fram och tillbaks

2011-01-18 15:17:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag åker jag fram och tillbaks till jobbet. Max och jag kom hem för en timme sen och snart ska jag åka tillbaks till jobbet för att gå på arbetsplatsträff. Min pappa kommer strax hit för att vara med Max tills Marcus kommer hem.

Jag har precis fikat lite cappuccino och smörgåsrån. Gav lite energi i alla fall =).




Jag hade tänkt att träna ikväll men har sovit riktigt kasst inatt så tar träningen imorgonkväll istället. Kanske ska ge mig på att packa den första flyttkartongen istället =).




Vår goa kille!

2011-01-17 20:05:00 ,   Max
,



Max är så underbar! Idag har jag längtat efter honom hela dagen. När jag lämnade honom på dagis imorse så stod han bredvid mig och småhoppade när jag hängde upp grejer på hans krok och la saker på hans hylla. Till slut sa han Haddå mamma och kramade mig och pussade mig och sprang sen in för att leka. Han var så leksugen att han liksom till slut inte kunde vänta på att jag skulle säga hejdå.

När jag hämtade honom idag fick jag världens kram.

Vår goa kille =)





Måndag 17 januari

2011-01-17 17:14:44 ,   Måndagslista

 

  • vi fått nya madrasser av IKEA och sover därmed mycket mjukare och skönare nu (se varför här)
  • jag trivs bra på mitt nya jobb
  • Marcus lagar maten ikväll (att jag ska diska efteråt orkar jag inte tänka på nu)
  • varje dag är en dag närmare tills vi ska flytta till huset
  • vi har flyttkartonger hemma och därmed kan börja packa
  • jag fick världens mysigaste kram av Max när jag hämtade honom på dagis för en timme sen
  • jag känner mig lite extra kär i min man idag

Haka på måndagslistan här.

 

-

 





Trött måndagmorgon

2011-01-17 07:38:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max somnade 23 igårkväll men vaknade ändå 6.30 imorse och tjatade om att gå upp. Han hade kunnat fått sova en timme till. Usch jag var minst sagt lite irriterad då för en timme sen för jag själv somnade ju inte förrän sent heller så hade gärna sovit en stund till. Jag tror aldrig han endast sovit 7,5 timme på en natt så vi får se hur dagen blir för honom. Tur att han ska sova mitt på dagen sen.

Nu ska jag äta frukost. Hoppas ni får en bra måndag! Här är det lite gäspigt just nu.... och jag har lite ont i halsen *suck*!




Svårt att sova

2011-01-16 22:09:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan är nu över 22 och Max har inte somnat än. I två timmar har han försökt. Han ligger snällt i sin säng men springer upp då och då!

Nu kom han upp igen....




Söndageftermiddagen

2011-01-16 19:27:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit och fikat med kompisar till mig på eftermiddan. Vi pluggade religion ihop på universitetet 2004/2005 (shit va många år sen) och det är så roligt att vi fortfarande håller kontakten. Hela tjejgänget kunde inte vara med idag men vi var i alla fall tre hemma i A´s fina lägenhet =)! Jag hade tänkt ta med kameran men glömde den hemma för var lite kaos när vi skulle åka så kan tyvärr inte bjuda på några bilder.

Max somnade på vägen hem (tar en halvtimme att åka) så får väl se när vi får honom i säng ikväll. Planen var att han skulle lägga sig nu men väntar en stund till. Jag vill dock att han har lagt sig när Solsidan går på teven så att Marcus och jag kan titta.

Marcus har köpt chips.... ooops.... han bara råkade säger han. Jag som tränat så duktigt på gymmet i förmiddags..... say no more ;)





Sött på hyllan

2011-01-16 13:35:00 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

Köpte dessa burkar på IKEA igår. Ska förvara te i dem.





Till gymmet

2011-01-16 10:23:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Jag ska snart åka till gymmet och träna. Ska bli skönt att röra på sig!

Jag fick återigen sovmorgon av min underbara man =)! Han gick upp vid 7 och tvättade imorse.

Jag måste dock ha blivit gammal på senaste tiden för jag uppskattar inte en sovmorgon lika mycket nu som förr. Missar så mycket av dagen tycker jag. Men ändå tar jag mig inte upp =)!

Hoppas ni får en bra dag!




Julen borta för den här gången

2011-01-15 22:25:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är så skönt att julsakerna är bortplockade. Känns som det blev mycket mer plats här hemma och det lär ju behövas nu när packningen snart ska igång.

Max somnade på stört när vi kom hem från mina föräldrar. Han har lekt för fullt med momo och popo (mormor och morfar) och deras gäster S och A.

Nu ska jag gå och lördagsmysa med min man.







Paella

2011-01-15 18:04:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har varit med sin mormor på eftermiddan när vi har varit på IKEA. Nu är vi hos mina föräldrar och ska bli bjudna på paella. Smaskens =)




Önskemål till huset

2011-01-15 13:15:56 ,   Inredning/Hemma hos oss

 

 

Allt från IKEA





Lördagsplaner

2011-01-15 10:25:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag!

Fredagskvällarna blir aldrig särskilt långa när man gått upp vid 6 på morgonen så vi la oss nästan samma tid som en vanlig vardag igår. Max har ju ingen känsla för att det är helg och vaknade vid 6.15. Han och Marcus gick upp och jag sov gott till 9.30. Nu känns det som att hela förmiddan har försvunnit.

Ska äta lite frukost nu. I eftermiddag ska vi åka och köpa flyttkartonger, titta på sladd till min dator så att jag kan börja använda den igen, samt byta bäddmadrasser på IKEA. Och en liten fika på IKEA slinker nog ner också.

Annars står det på schemat att städa bort julen idag. Är verkligen på tiden!

Hoppas ni får en fin dag och har roliga planer eller kanske inga planer alls så att ni bara får njuta av ledigheten =).





Fredagsmyset börjar NU!

2011-01-14 19:19:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu väntar klyftpotatis, pepparbiff och bearnaisesås och sen blir det Let´s dance med popcorn, chips och coca-cola. Precis såsom en fredagskväll ska vara!

Har haft trevligt fikabesök av K och lilla L. Max var dock måttligt road när en liten tjej på 7 månader ville åt hans leksaker. MIN röt Max till. Till slut somnade L så då fick Max härja fritt bland sina grejer =)!

Hoppas ni får en mysig kväll!




Wok

2011-01-14 14:25:00 ,   Mat och annat gott

 

Ingredienser för en god wok:

 

- Kyckling/lövbiff

-Nudlar (kokta)

-Räkor

-Wokgrönsaker

-Soja

- Sweet chili sås

- Hoisinsås

- Sesamfrön

 





Gomorron fredag!

2011-01-14 06:55:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
JAAA det är fredag!!

Max vaknade 5.30 men vi lyckades hålla kvar honom i vår säng till 6.15 innan det blev uppstigning. Jag ska åka till jobbet strax, och Marcus och Max ska ge sig iväg om lite mer än en timme. Marcus går med Max i vagnen de dagar när han ska lämna eller hämta Max på dagis. Det är ca 2 km tror jag. Det är ju för halt för att cykla så finns inga andra alternativ. Det blir skönt när vi flyttar för då är det inte lika långt. Det är dock bara två ggr i veckan han lämnar eller hämtar nu sen jag bytte schema. Resten sköter jag och jag har bilen. Motion och frisk luft är ju bra för dem =).

Hoppas er fredag börjar bra!




Bakat

2011-01-13 21:24:28 ,   Mat och annat gott

 

 





"I bitti"

2011-01-13 19:36:38 ,   Max
Ikväll har Max badat och efteråt satt han och gosade i soffan i sin badrock med en gammal kamera (?). Nåja, den kanske är mjuk och go vad vet jag.

Nu har han precis lagt sig. Jag älskar orden som han alltid säger till mig när jag nattar honom: E natt mamma, ses i bitti! (Godnatt mamma, ses imornbitti)




Marcus är iväg på en grej så nu ska jag njuta av egentiden här hemma. Ska titta på Halv åtta hos mig (har redan börjat så måste skynda mig nu) och sedan baka inför ett fikabesök imorn.



Apropå Halv åtta hos mig, kolla in min statusrad på facebook tidigare ikväll: 







Söt

2011-01-13 17:13:27 ,   Mode/Kläder
Jag tycker denna klänning från HM är så otroligt söt. Synd att jag har lovat mig själv att inte beställa något på postorder. Och det tänker jag hålla!! Pengar behövs till flytten.

Men sen när vi flyttat så kanske..... ;)




Den finns här.




En bloggstund för mamman

2011-01-13 17:02:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å så skönt det är att sitta vid datorn en stund. Eftersom jag jobbar med barn och har barn hemma så är det skönt med lite lugnt för öronen.... fast nu hör jag att Max håller på och letar efter sin dator och den låter lite väl mycket.... Han brukar tycka om att sitta bredvid mig vid skrivbordet.

Japp jag hade alldeles rätt. Nu sitter Max här bredvid. Varför finns det ingen volymknapp på barnleksaker? *håller för öronen*.

Min lugna stund blev visst inte så lugn.




Tränat

2011-01-12 20:50:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag hade tänkt vara hemma hela kvällen men har haft lite problem med huvudvärk senaste dagarna och varit stel så jag åkte och gymmade vid 19.30. Var så skönt =)!

Nu ska vi snart titta på Fuskbyggarna på tv innan läggdags. Tidig morgon imorn för oss alla tre!

Godnatt!


Tack för komplimangerna för frisyren =)!




Nyfriserad

2011-01-12 17:40:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ni får tyvärr bara två halvtaskiga bilder just nu för jag fick inte till nåt bättre =)! Skönt att vara fräsch i håret igen i alla fall.

Nu blir det matlagning!






hi hi blev lite roligt att luggen är åt olika håll på bilderna eftersom jag fotat den ena bilden i spegeln




Gomorron!

2011-01-12 08:20:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sovmorgon till 7.20 idag. Härligt =)

Nu är jag nyduschad och ska äta frukost och sen ska vi åka.

Hoppas ni får en bra dag!




Lill-fredagsmys

2011-01-11 21:52:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Både Marcus och jag börjar jobba lite senare imorn (9 och 9.30) så därför blir det lill-fredagsmys nu med varma mackor och Vänner på tv.

Imorn efter jobbet ska jag till frissan. Ska bli så skönt för håret är verkligen bedrövligt nu!

Sussa sött =)




Risgrynspudding och cappuccino

2011-01-11 16:08:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag slutade jobba vid 14 idag. Är så skönt att komma hem och ha en del av eftermiddan kvar. Jag har diskat och ringt viktiga samtal samt gjort risgrynspudding som jag nu sitter och äter. Dricker cappuccino till. Lite konstig kombination kanske.... men gott! =)

Max slöar till Teletubbies efter en dag på förskolan. Jag gick precis till honom i soffan och gav honom en puss på kinden. Nej mamma sa han då!

Nu ska jag läsa bloggar!




Liten reflekterar över livet

2011-01-11 08:15:00 ,   Max









Fråga

2011-01-10 21:25:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
"CM om Förskoletider:
Hej,
jag undrar om Marcus kommer att gå ner till 75% (arbetsmässigt) någon gång nu när Max är liten, precis som har gjort och gör nu?"

Svar: Hej =) Jag har inte gått ner i tid utan min tjänst är på 75% i grunden. Så pga ekonomiska skäl så kommer Marcus fortsätta jobba heltid vilket han trivs med.




Måndag 10 januari

2011-01-10 19:05:00 ,   Måndagslista


  • jag har en sån underbar liten familj.
  • Max pratar så mycket
  • det går bra på nya jobbet
  • jag tycker det är roligt att träna på gymmet
  • vi haft en mysig helg med alldeles lagom mycket att göra
  • det bara är 4 dagar kvar till fredagsmys =)
  • det är roligt att blogga
  • det är Halv åtta hos mig och Familjen Annorlunda på tv ikväll

Här finns fler måndagslistor!




Förskoletider

2011-01-10 18:39:48 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Jag har precis fyllt i Max förskoletider. I höstas när jag jobbade på fritids så gick han mellan 27 och 30 timmar i veckan men nu när jag bytt jobb så blir det mellan 33 och 35 timmar på grund av att Marcus och mina arbetstider inte kompletterar varandra lika mycket nu utan vi jobbar mer samtidigt (fast Marcus jobbar 10 timmar mer än mig i veckan). Dessutom tar det ca 15 minuter för mig att åka till jobbet.

 

Fördelen med att Max kommer gå fler timmar är att han blir mer med i verksamheten då han kommer vara där mer på förmiddagarna än förut. Exempelvis så pysslar/målar de på tisdagförmiddagar men i höstas började han 11.30 då så han missade alltid det. Nu kommer han även slippa de sena eftermiddagarna.

 

Ni som har barn på förskola, hur många timmar i veckan är de där?

 

 





Planeringsdag

2011-01-10 17:26:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej!

Jag har haft planeringsdag på jobbet idag och har jobbat hela dagen. Eftersom Max förskola var stängd, också på grund av planeringsdag, så har han varit med sin morfar idag. Nu pågår matlagning här hemma. Jag har bara ätit lite smörgåstårta idag så är riktigt hungrig nu. Lax, potatis och kokta morötter ska jag äta.

Hoppas ni haft en bra måndag!





Avokadosoppa

2011-01-09 18:56:10 ,   Mat och annat gott
Oj, blev nästan läsarstorm angående receptet avokadosoppan =). Självklart ska ni få det!

Eftersom avokado kan vara olika i storlekar så får man prova sig fram angående hur många man ska ha. I receptet jag gjorde stod det egentligen 3 avokado men jag hade 6 stycken (det är ju gott med många), men de var ganska små. Likadant med buljongen. Testa att ha i några deciliter och smaka sen av och tillsätt mer om det behövs. Det handlar ju lite om hur många avokado man använt sig av. Vår soppa blev riktigt krämig och det gillar jag. Vi åt varma mackor till. Jag hade makrill i tomatsås på mina. Soppan och mackorna var riktigt mättsamma och jag har hållt mig mätt hela eftermiddan. Annars är det nog vanligast att ha avokadosoppa som förrätt.




Avokadosoppa
ca 3 personer om man äter som lunch. Räcker annars till fler.




3-6 avokado
ca 5 dl grönsaksbuljong (koka denna innan du börjar med soppan så den inte är kokhet)
1 dl grädde (jag hade mellangrädde)
½ dl vitt vin (jag hade matlagningsvin)
1 pressad citron
salt och peppar


Mixa avokadoköttet tillsammans med pressad citron, häll i grädde, vin och buljong och mixa ihop allt. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer avokado eller buljong om det behövs. Peppra och salta.

Soppan kan med fördel stå en liten stund innan servering så den drar åt sig smakerna.


Vi åt soppan ljummen men den kan även ätas kall.


Tillbehör

Vi hade räkor i och sen vispade jag ihop creme fraiche med riven pepparrot. Tror dock att gräddfil hade passat bättre då det blev ganska rinnigt. Annars är det gott att ha gräddfil och sedan en klick löjrom på.







Till lunch

2011-01-09 14:10:00 ,   Mat och annat gott









Dasemysen

2011-01-09 12:05:00 ,   Max
Ett av Max underbara ord är dasemysen. Va tror ni det är?



Datormusen såklart =).




Gomorron söndag!

2011-01-09 11:11:37 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Gomorron!

 

Blev sent inatt för när jag skulle gå och lägga mig började magen bråka med mig och jag hade ont och mådde jätteilla. Låg på soffan med en kall handduk på pannan och skakade i hela kroppen. Magsjuka var jag helt säker på, men var "bara" ett av mina anfall som jag efter många år fortfarande inte vet vad de beror på. 2.30 inatt kände jag mig bättre och kunde gå och lägga mig. Sov till 9.30.

 

Nu sitter jag vid datorn med en stor mugg te och Max springer runt och leker som ni ser på bilden.


Egentligen var det tänkt att vi skulle åka till IKEA idag för att byta bädmadrassen (läs här om varför) men det är så halt ute och det stod på vår lokaltidnings hemsida att man ska stanna hemma idag om man inte måste ut och åka så vi lyder rådet!


I eftermiddag ska vi på kalas för min morfar som fyllt år!






Svett

2011-01-08 21:13:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit på trevligt kalas hos en kompis på eftermiddan. Träffade flera härliga vänner! Jag blev dock svettig för vi provade att spela kinnect. Längdhopp var min grej, dock inte bowling.

Marcus och Max gick före mig hem men när jag kom hem vid 19.30 åt vi matrester från igår och sen tittade vi på Teletubbies alla tre till Max förtjusning. Han fick vara uppe ända tills för 20 minuter sen men nu har han somnat.... tror jag! Det är i alla fall väldigt tyst!

För mig blir det lite ostbågar nu.... tror jag har några kvar i påsen ;)

Oops den lille killen sover visst inte.... hör någon ropa mamma




Fläskfilé i god sås

2011-01-08 13:57:10 ,   Mat och annat gott

 

  • Fläskfilé på ca 600 g
  • Fryst persilja
  • 1 msk honung (jag brukar ha flytande)
  • ca 2,5-3,5 dl grädde (beror på hur mycket sås man vill ha. Jag brukar använda mellangrädde)
  • Soja (mängd efter smak)
  • 1 pressad apelsin eller apelsinjuice
  • ca 1,5 msk kalvfond
Stek fläskfilén och krydda med salt och svartpeppar. Under stekningen ha på soja och persilja. När köttet nästan är genomstekt tillsätt honung. Stek runt det. Ha i grädde, pressad apelsin och kalvfond. Låt koka lätt ca 5-10 minuter. Smaka av undertiden och tillsätt mer av något om du tycker det behövs.

Vi åt med klyftpotatis, sötpotatis i ugn och svartvinbärsgelé och paprika.




Lördag

2011-01-08 13:03:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
En mulen och grå lördag. I alla fall ute. Här inne är det ganska ljust i alla fall =). Jag har precis dammat och dammsugit. Är så oinspirerad till att städa eftersom jag vet att vi snart ska flytta men det måste ju göras ibland.

I eftermiddag ska vi och fira en kompis som fyllt år. Blir roligt! Alltid kul att träffa vänner. Vi är så dåliga på att bjuda hem nuförtiden eftersom det är så rörigt och trångt här. Men i sommar får vi ha grillfester var och varannan dag =)!

Nu ska jag äta lite snabbmakaroner och korv.




Soffan nästa!

2011-01-07 19:49:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu ska jag lägga mig under en filt i soffan och tänker nog ligga kvar där resten av kvällen. Fyra dagars jobb på två olika förskolor denna vecka och dåligt med sömn har tagit mycket kraft ifrån mig så hoppas på att jag orkar se hela Let´s dance ikväll. Blir dock inte förvånad om jag somnar!


Hoppas ni får en mysig kväll =).





Förbereder fredagsmyset

2011-01-07 18:22:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
  • Lagar fläskfilé i sås med klyftpotatis och sötpotatis
  • Öppnar ostbågepåsen (eller ok jag erkänner, den öppnades i eftermiddags)
  • Laddar inför säsongsstart för Let´s dance
  • Ser till att coca-colan är kall
  • Tar på mig myskläder




Raketstart!

2011-01-07 14:22:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja imorse blev det en raketstart!! Jag trodde att jag hade ställt väckarklockan på 5.40 men det hade jag inte utan den stod på 6.40. Jag vaknade dock 6.30 av att Max kom in till mig. Shit vilken stressig morgon vi fick men en halvtimme senare var vi utanför dörren. Max hade dock pyjamas under overallen. Tur att han bara skulle till sin farmor och farfar och inte till förskolan.

Max har hostat massa inatt. Inte mycket sömn för mig och Marcus med andra ord. Oj så trött jag är nu. Men jag har precis käkat lite ostbågar och ska åka iväg till gymmet och hoppas få lite energi av det.

Underbart med fredag!




Hög?!

2011-01-06 21:14:35 ,   Max
Har nu insett att det inte var något smart drag att låta Max smaka några klunkar coca-cola tidigare ikväll. Han har nu legat i sin säng och pratat och sjungit oavbrutet i 40 minuter.




Mat och prat!

2011-01-06 20:07:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi lyxade till det lite ikväll för att förneka att vi ska upp 4.30 (Marcus) respektive 5.45 (jag) imornbitti. Har ätit pasta med räkor och kyckling, smaksatt med citron, persilja och pepparrot och pratat om eventuell möblering i vardagsrum och kök i huset.






Planlösning i hela huset hittar ni här




Gillar!

2011-01-06 16:20:07 ,   Mode/Kläder
Jag gillar min tröja från Lindex som jag köpte strax innan jul! Enkel men har det där lilla extra i och med guldknapparna på ryggen.






Kostar 299:- på Lindex men jag utnyttjade en kupong och betalade 150:-. Perfekt!




Gaaaah

2011-01-06 15:48:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är Max på ett bedrövligt humör! Härjar, skriker, gråter och säger nej till allt!!

Nu är i alla fall han och Marcus på väg ut en sväng. Blir en cappuccino och pepparkaka vid datorn för mig.





Blabilen och ifen

2011-01-05 20:27:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Idag har jag jobbat 6.30-13 och sen har jag varit hos kiropraktorn. Min kompis M följde med och tog hand om Max medan jag behandlades. Sen åkte vi till köpcentret på vägen hem och fikade samt köpte några saker jag behövde. Blev dock inget nöjesshoppande direkt då Max är helvild i affärer! Max och jag hämtade sen Marcus på jobbet. Klockan var 18 när vi kom därifrån så det blev pizza ikväll. Varken ork eller tid att fixa något annat. Ska bli skönt att vi är lediga imorgon men på fredag jobbar vi igen och då ska Max vara hos sin farmor och farfar. Marcus har tråkiga arbetstider då han jobbade till 18 idag och börjar kl 6 på fredagmorgon.

När vi ätit mat fick Max mysa i soffan med popcorn och titta på Rorry racerbil. Han blev bilinspirerad av det och tog fram alla sina bilar och parkerade på vardagsrumsbordet. Men blabilen och ifen var borta!! Han letade och letade och till slut hittade han dem under granen. Nu undrar ni kanske vad blabilen och ifen är för några?! Kan ni gissa?

Brandbilen och polisen såklart! =)





Nya sängbottnar

2011-01-04 20:39:03 ,   Inredning/Hemma hos oss
För 4,5 år sen köpte vi sängbottnar (resårmadrasser) på IKEA. I butiken var de alldeles perfekta när vi prövade och det var de vi skulle ha till vår vikt. När vi kom hem tyckte vi de var hårda men naiva som vi är tänkte vi att de säkert bli mjukare med tiden. Problemet är att de inte blivit mjukare vilket belastat min nacke och rygg ganska mycket. För några månader sen gjorde jag en chansning och ringde IKEA fast jag vet att det gått alldeles för lång tid egentligen. Manen jag pratade med sa, efter en del övertalning från min sida, att de kunde skicka ut en besiktningsman som skulle kolla på sängen. Strax innan jul ringde en man från IKEA-varuhuset som är närmast oss och sa att de inte hade någon besiktningsman tillgänglig men att vi kunde få komma in och byta våra sängbottnar, dock inte bäddmadrassen för han trodde inte det var problemet. Snacka om att jag blev chockad och glad!!

Ikväll har vi varit på IKEA och bytt till oss nya resårmadrasser (som jag nu hoppas är bättre) och stod det i vårt ärende att vi fick byta bäddmadrassen med. Vi hade tyvärr inte med oss den gamla så vi får åka in en gång till och byta till en ny. Hon jag pratade med idag sa att de tidigare fått in en del klagomål på att den resårmadrass och bäddmadrass vi haft varit för hård. Så det var därför vi erbjöds nytt. Idag finns de inte kvar i sortimentet.

Vi köpte ganska dyra madrasser då för 4,5 år sen och det tackar vi oss själva för nu då vi kommer få ca 1500:- kvar på tillgodokortet där de satte in pengar för det vi lämnade tillbaks.

Dessa 1500:- kommer ju räcka en bit till denna tv-möbel som vi vill köpa till huset.



Så jag säger TACK IKEA =). Det är vad jag kallar bra service!




Risgrynspudding

2011-01-04 11:57:00 ,   Mat och annat gott


Risgrynspudding

  • 500 g köpt risgrynsgröt
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • lite vaniljsocker
  • lite rivet skal från en citron

Vispa ihop allt och häll i en liten ugsform. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med sylt!




Underbart att fått sova!

2011-01-04 08:54:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron tisdag! Jag somnade kl. 21 vid teven igår och sen masade jag mig vidare till sängen vid 22 och somnade kort därefter. Max har sovit hela natten i sin säng och kom över vid 5.30 imorse då han nog vaknade av att Marcus skulle gå till jobbet. Men Max och jag somnade gott om och gick upp vid 7. Så detta var verkligen en bra natt jämfört med natten innan.

Nu morgonslappar vi lite och Max ska lämnas på förskolan om ungefär en timme.

Hoppas ni får en bra dag!




Familjen Annorlunda

2011-01-03 19:55:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Om några minuter börjar Familjen Annorlunda på tv4. Underbart med en ny säsong!

Max och jag hämtade Marcus på jobbet vid 16.30 och sen skjutsade jag hem dem och begav mig till gymmet. Var så skönt och roligt att träna! Sen har hela vardagskvällskarusellen snurrat på - mat, disk, bada Max (gör vi dock inte varje kväll), städa Max rum, läggning av Max. Max ropade precis på mig och när jag kom in till honom sa han Sasse e tött (Frasse är trött) och så klappade han sin gosedjurskatt Frasse på huvudet. Han heter Frasse efter katten i PostisPer. Jag hoppas på att Max också är trött för jag vill gärna titta på Familjen Annorlunda i lugn och ro =). Men det kanske är att begära för mycket!

Å va roligt det är att blogga nu när jag har ny design!




Måndag 3 januari

2011-01-03 15:07:59 ,   Måndagslista


  • jag slutade tidigt idag och har en mysig eftermiddag med Max
  • jag tycker det är roligt att träna och ska till gymmet ikväll
  • jag hade lite rocky road kvar i kylskåpet ;)
  • det är ledigt från jobbet på torsdag
  • vi hade en mysig eftermiddag och kväll hos min mamma och pappa igår
  • Max har haft en bra dag på förskolan
  • det snart är dags för oss att flytta till huset
  • jag har ett jobb och inte är arbetslös


Smaskiga praliner hos mina föräldrar igår



Haka på måndagslistan här




Nya tider

2011-01-03 14:51:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är lite nya tider här hemma nu när jag bytt jobb. När jag jobbade på fritids jobbade jag ju nästan bara eftermiddagar men nu när det är förskola jag jobbar på så blir mitt schema lite mer varierat. Idag slutade jag 13.30. Helt underbart att åka hem när det är ljust ute. Jag hämtade Max och när vi kom hem så började han leka med lego på sitt rum direkt. Nu sitter jag här och äter rocky road och väntar på att risgrynspuddingen som jag rört ihop ska bli färdig i ugnen så att vi kan äta mellis.

Tror att jag kommer trivas mycket bättre med mitt nya schema än det jag hade i höstas då jag kom hem 17.30 varje dag (denna vecka är det dock specialschema där jag jobbar pga att det ju fortfarande är lovtider men nästa vecka börjar mitt riktiga schema).

Första dagen på jobbet gick bra idag, fast egentligen blir det nästa vecka jag börjar på riktigt för nu är jag på en annan förskola. Jag har dock sett och känt mig trött hela dagen för Max fick för sig att nattsudda mellan 1.30 och 3.30 så jag var vaken de två timmarna. Lär nog somna gott ikväll!




Utelek

2011-01-02 21:33:39 ,   Max

 



 





Bortskämda

2011-01-02 16:55:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

Just nu är Max och jag hos mina föräldrar och blir bortskämda med fika och hembakad pizza. Snart kommer Marcus hit också. Mamma och jag har läst inredningsbloggar och pratat om mitt och Marcus hus. Nu är det färdiginrett... i tanken =). Bara pengarna som saknas!





Fetaostgratinering

2011-01-02 13:26:17 ,   Mat och annat gott
Till lunch har vi ätit lax med fetaoströra på (Marcus åt dock kyckling). Jag blandar mosad fetaost, creme fraiche, peppar och salt och lägger det sedan på de råa laxfiléerna (eller kyckling eller fläskfilé) och sätter in det i ugnen på 225 grader så att det liksom gratineras. Efter ungefär 20 minuter är det klart! Smaskigt, festligt och enkelt!





Gomorron söndag!

2011-01-02 10:29:08 ,   Allmänt/Vardagsliv



Max leker i pyjamas från Kapp Ahl


Gomorron! Max och jag är själva hemma och han sitter just nu och tittar på Postis Per efter att ha lekt med sin duplobuss. Vi ska strax gå ut på lite promenad och köpa potatis.

Va roligt att ni gillar den nya designen. Jag är jättenöjd!





Eclipse

2011-01-01 20:41:35 ,   Allmänt/Vardagsliv

Marcus och jag har hyrt Eclipse och ska titta på den ikväll. Vi väntar bara på att Max ska somna och att jordärtskockssoppan jag håller på att laga ska bli färdig!

Vi har varit hos mina svärföräldrar hela dagen. Max har lekt med kusin N, eller snarare de har bråkat om varandras leksaker =)! Precis som det ska vara i den åldern.

Hoppas ni har en mysig kväll!





1 januari!

2011-01-01 12:10:57 ,   Allmänt/Vardagsliv

Jag tycker alltid det känns lite tråkigt så här den 1 januari. Julen är över och nyårsfirandet är över. Och snart är det måndag... och dags för nytt jobb..... Känner mig inte riktigt redo men ska nog gå bra! Försöker att se fram emot flytt och våren istället.

Nu ska vi ge oss iväg till svärföräldrarna och äta mat. Ska ta en promenad där och låta Max sova i vagnen. Bra att röra på sig efter alla godsaker igår.

Avokadosoppan var helt underbart god igår. Jag har lagat det en gång men då smakade den ingenting så har inte vågat mig på det igen men efter igår så måste jag bara prova snart =).

(För er som undrar har inte min design bytts än. Jag hade skickat mail häromdan trodde jag till hon som gjort designen att hon kunde lägga upp den men när jag kikade igår så var mailet aldrig skickat, men nu har jag skickat det igen Designen är inlagd nu)





Gott nytt år!!

2011-01-01 11:25:24 ,   Allmänt/Vardagsliv




Vi har kommit fram till A, D och E för nyårsfirande. Max snaskar på nachochips!

'

Snacks!





Förrätt: Avokadosoppa med räkor och pepparrotskräm
 



Varmrätt: Potatisgratäng med baconinlindade kycklingfiléer, exotiska frukter och kallskuret.




Middagssällskapet




Max bygger legotorn




Efterrätt: Vit chokladpannacotta med hallon och vinbär








Skål för det nya året!!