Lek och avkoppling

2016-11-30 16:49:47 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej! Tänk det är redan mörkt ute. Ebba leker på sitt rum vilket var ett tag sen faktiskt. Först fick jag sitta med henne men nu har jag lyckats smyga ut o ligger på vår säng istället medan hon pratar och grejar är inne.... Och precis när jag skrev det så blev jag beordrad att komma in på hennes rum igen. Nåja jag får ligga på hennes säng o slappa istället. Snart kvällsmatfix 😊





Önskelistor

2016-11-29 20:56:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Sitter här med tända ljus och har precis mailat ut barnens önskelistor. Max bantade ner sin legolista rejält som tur var. För en månad sen hade han skrivit två hela A4-sidor med artikelnummer på lego. Det tar ju en del tid att renskriva och länka..... så jag har glad att det bara blev några få denna gång.... puh! Ebba har nog ringat in det mesta i leksakskatalogen men jag tycker det är svårt att veta vad hon verkligen skulle gilla. Här hemma leker hon inte så mycket men hon pysslar mycket just nu. Det är papper, tejp och lim överallt i barnens lekrum här på nedervåningen. Om jag kommer ihåg kan jag fota eländet imorn och lägga upp här :) Inte så välstädad yta där inte.
 
Jag kan verkligen inte komma på nåt jag önskar mig i jul. Har ju "fått" ett nytt kök och det duger gott åt mig i många år... hi hi :) Men jag får fundera ut nåt helt enkelt. Just nu önskar jag mig nog mest snö så att julstämningen stiger med 100%.
 
En snabbredigerad snöbild för att komma i stämning.

 

Bilderna på mig och Marcus har Max fotat och den på bara mig har Marcus fotat. Kul att ha lite bilder på sig själv för det händer ju inte så ofta. Förutom några selfies på instagram då och då. Hi hi....
 
Nu ska jag bänka mig vid Bachelor på tv och dricka glögg. Tisdagar är en bra dag för jag slutar jobbet redan 13.15 så eftermiddagen och kvällen blir lång. Både tid för måsten (räkningar, önskelistor, tvättstugestädning m.m) och avkoppling (pyssla med barnen och lite soffhäng).
 
Kram kram
 
 




1 advent

2016-11-27 14:29:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
 
 




Julkortsmutor

2016-11-26 19:54:47 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
 
Gokväll! Nu har jag landat i soffan mittemellan barnen som tittar på Tingeling på barnkanalen.
 
Idag har jag fotat barnen till julkort. Kanske inte det stoltaste ögonblicket i mitt föräldrarskap men jag mutade dem faktiskt för att genomföra det. De fick köpa något för 50 kr på Dollarstore om de ställde upp på att fotas. Hi hi.... och det funkade!! Jag nöjd och de nöjda. Julkortet är nu färdigredigerat och redo att framkallas. Så länge får jag bjuda på två andra bilder som inte blev just julkortet.
 
Ha en skön lördagkväll! Här väntar "Så mycket bättre" på teven. Men jag måste få Ebbis i säng först och hon är lite hostig så vi får se hur nattsömnen blir.
 
 
 
Vi fotade ute. Marcus stod med en vit pläd som bakgrund och sen har jag redigerat så att bakgrunden blev på hela bilden.
 




Olägligt?

2016-11-24 09:13:46 ,   Allmänt/Vardagsliv

Gomorron! Idag blev det vab här hemma. Ebba vaknade snorig med lite feber. Konstigt det där med vab att det oftast kommer så olägligt. Idag hade jag behövt vara på jobbet. Men ska åka dit i eftermiddag när Marcus kommer hem från jobbet. Vi har föräldramöte ikväll så är lite att förbereda.

Igårkväll började jag plocka fram advent här hemma OCH jag lyssnade på julmusik. Marcus tyckte det var alldeles för tidigt med det sistnämnda....hi hi.... Men det gäller ju att börja komma i stämning.

Nu ska jag slappa lite med min snoris o sen blir det att jobba lite hemifrån inför föräldramötet.





Favoriter i vårt kök

2016-11-15 16:59:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Hej! Vi trivs så otroligt bra med vårt nya kök. Det är sån skön känsla att vara hemma och det är roligt att laga mat och greja i köket. Det bästa är väl egentligen att det är bra förvaring så att allt har en plats. Det behöver inte stå en massa saker framme. Vilket vi ju hade förut. Då flera av våra lådor i förra köket hade gått sönder så att vi alla bestick stod framme i en korg, vi hade alla matredskap såsom stekspadar m.m stod framme samt brödlåda och andra saker. Nu finns det smart förvaring till allt!! Och jag gillar våra dolda lådor. Utifrån ser ju alla lådor likadana ut men innanför dem så döljer sig en del mindre lådor för att få bästa förvaring.
 
Här kommer några favoriter från köket:
 
 
SITTBÄNKEN!! Bästa stället att sitta på i hela huset. den är verkligen välanvänd redan av oss allihopa :)
 
 
Storleken på köket. It´s big!! Just nu njuter vi bara av ytan men får se sen om det blir nåt mer i köket.
 
 
Skafferiet. Snacka om smart förvaring. Enkelt att komma åt och hålla rent! Och sen är ugnen och mikron i arbetshöjd helt enkelt toppen.
 
 
Kryddlådan! Perfekt precis nedanför spishällen.
 
 
Helheten. Nu känns huset mer enhetligt i stil och färger! Här är köket och vardagsrummet som ju sitter ihop med varann!
 
Bänkskivan och de mörka fogarna i kaklet är ju så snyggt mot det svarta hallgolvet och svarta tapeten. Här syns att det är lite småfix kvar. Trösklar och någon list här och där.
 
 
Ja ni kommer väl ihåg all vånda jag hade med vilken diskho och blandare vi skulle ha. det blev två stora hoar utan avrinningsyta och vi är verkligen nöjda med det! Saknar inte avrinningsytan alls. Sen hade vi ju beställt en blandare med slang som gick att ta loss så man kunde skölja lätt. Men vi lämnade tillbaks den och beställde en blandare via rörmokaren istället pga att andra försäkringar gäller då samt att kvaliteten är bättre. Blev en ganska vanlig blandare med andra ord (vi har även fått bytt blandare till badrummet då den började läcka och då blev det en i samma märke och liknande utförande som den i köket).
 
 
Spishällen! Jag älskar induktion!!! Den högra delen har två plattor som känner av var kastrullerna står och man kan även sammankoppla den och då ha en typ ovalformat stekgryta. Jag använder verkligen funktionen att sätta timer på plattorna ganska ofta. Som när jag kokar ägg. Då ställer jag timer på 9 minuter och när 9 minuter har gått stängs plattan av. Tumme upp på det!
 
 
Sopsorteringen!!! Så enkelt att hålla rent och få allt på rätt plats. Sen så är det ju ett rejält plus att vi valde elöppnare på den. Bara att dutta med foten så öppnas lådan.
 
 
Ja mycket nöjda som ni förstår :)
 
 
 




Ge bort saker

2016-11-15 16:32:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Det är ju fint att syskon ger saker till varandra men mindre fint när det handlar om feber. När Max feber började försvinna så hoppade den på Ebba istället i söndagskväll. Hon har bara haft strax över 38 grader och varit feberfri idag så imorn är vi alla tillbaka i vardagen igen. Jag har varit hemma igår och idag. Igår med båda barnen och idag med bara Ebbis. Jag har ju dåliga vab-erfarenheter. Att sådana här dagar bara är elände med noll sömn och väldigt sjuka barn. Men detta har ju varit en mysig vab-period vilket uppskattas.
 
 
Så här mumsigt åt jag till lunch idag. Ruccolasallad, kallrökt lax, oliver, fetaost och paprika. Mycket gott på en tallrik med andra ord.
 
Nu kom Marcus hem från jobbet och strax dags att laga kvällsmat
Kram




Inför jul

2016-11-13 10:21:30 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej söndag. Oj så jag längtar efter jul. Två veckor kvar till första advent. Vilken lycka. Nästa helg blir det nog att åka o köpa adventsstjärnor m.m. behöver uppdateras lite sånt här hemma. Barnen sitter nu och tittar i leksakskataloger och skriver sina namn på det de önskar sig.


Fotograferingen gick toppen igår 👍 Sen blev det en lugn dag för hux flux fick Max feber som snabbt gick upp till över 39. Idag är den strax över 38 så hoppas det är på väg bort.

Kram





Lördagssol

2016-11-12 10:41:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Efter en natt med nästan 10 timmars sömn (!!!!) så är jag redo för lördag. Solen skiner dessutom så är ju förutsättningar för en bra dag. Men för min del skulle det gärna få vara mulet nån timme för ska fota ute och blir ju bäst bilder om solen inte "stör". Men ska nog hitta lite skugga.
 
 
Igår kom det hem paket med beställning från HM. Ebba är ju inne i "vill-bara-ha-tights-perioden" så har tidigare köpt kraftigare tights därifrån och behövde fler. De värmer lite mer än vanliga så passar ju denna årstid. Det var gratis frakt på beställningen om man beställde nåt från Home-sortimentet. Och jag behöver inte direkt bli övertalad för att kika på det sortimentet....hi hi..... Beställde två st av den svarta ljuslyktan på bilden ovan. Tyvärr var en av dem ful i lödningen så jag ska reklamera den. Planen var att ha dem båda på matbordet men blir nog att ha en på soffbordet och en på matbordet för de passar ju överallt.
 
 
Verklighetens bild :)! Ser ni Max fötter? Stackarn har såna problem med torra och spruckna fötter. Han har haft det i flera år och jag har lyckats hitta en diagnos på det när jag googlat. "Atopiska vinterfötter". Det blir extra jobbigt när man är i mycket kontakt med vatten. Och han som går på simskola och vissa veckor varit i badhus tre ggr i veckan har haft det extra tufft senaste tiden. Men vi smörjer för fullt o senaste tiden när jag äntligen fattat att jag inte ska använda fotkräm utan locobase Repair så har det blivit mycket bättre. Men fortfarande inte bra.
 
 
 
Och här sitter lill-fia.
 
Ja det här blev ett blandat inlägg. Sol, ljuslyktor och torra fötter!
 
Happy saturday!
 
 
 




Vinter

2016-11-08 16:42:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Poff, så blev det tidig vinter! Snön dalar ner från himlen och jag blir sjukt sugen på att julpynta.... hi hi.... men det får vänta 2.5 vecka till första advent. Älskar denna tid på året.
 
Barnen har varit ute i snön här hemma och jag tog fram kameran. Har inte fotat särskilt mycket senaste tiden. Bara när Max hade kalas och lite bilder på köket så nu var det roligt att få bilder på barnen ute.
 
Hoppas vi får en riktigt fin vinter!
 
 
 
 
Jag slutar tidigt på tisdagar så jag har haft en skön eftermiddag på sittbänken i köket. Mitt favvoställe numera. Jag ska strax ge mig ut i snön igen för att gå till Ebbas förskola där det är föräldramöte.
 
Hoppas ni får en bra kväll! Och det känns roligt att vara igång att blogga igen.
 
Kram
 




Max 8 år!

2016-11-07 20:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
Den 26 september fylllde Max 8 år! Tänk vad tiden går!! Denna blogg startade jag ju när han bara var några månader gammal men innan dess hade jag en annan blogg. Men det innebär alltså att jag bloggat i 10 år. Otroligt vad tiden går.
 
Nåja tillbaks till Max 8-årsfirande. Tre kalas blev det totalt. Barnkalas för kompisar och släktkalas en dag och sen kalas för klasskompisarna en vecka senare. Trötta föräldrar? Jajamän... hi hi.... MEN en mycket nöjd son.
 
I presenterna fanns mest lego och pengar. Precis som han önskade sig.
 
Vi hade en hinderbana för barnen. Här är det rulla kula (perfekt med kartongbitar från våra bänkskivor)
 
Spika i spikar
 
 
Kusinerna E och N ger paket
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Sen sist.

2016-11-05 17:21:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Helt plötsligt föll blogglusten på mig när jag försökte guida min kollega A-S att uppdatera blogg.se-appen och jag då såg i min app att jag fortfarande har läsare som tittar in här samt även kommentarer. Poff sa det så hamnade jag här vid datorn!
 
Jag har inte lagt ner bloggen utan det blev bara så att jag fick prioritera bort den en period för det var för mycket helt enkelt. Då var det i slutet av sommaren och nu är vi helt plötsligt på väg mot vinter och den första snön föll häromdan. Och ja vad har hänt under dessa 13 veckor då?!
 
Jo vi har ju ett NYTT KÖK nu. Så fantastiskt skönt!! I slutet av september stod det klart. Det tog ungefär en vecka för snickare att förbereda väggar och sätta upp köket och sen fick vi vänta nån vecka på kakel och det sista elfixet. Dagen innan vi skulle ha två 8-årskalas för Max stod det klart.
 
 
Jag får skriva ett eget inlägg om renoveringen med bilder och berätta vad vi är mest nöjda med och så vidare :)
 
För övrigt så har det väl inte hänt så jättemycket sen sist jag skrev. Jag har jobbat och vi har inte vabbat något. Det är för sjutton helt otroligt. Vi har varit friska!! Stor kontrast mot senaste åren vilket ju ni som läst här inne ett tag vet om.
 
Min räkning av kalorier som jag skrev om i augusti höll jag på med i 1.5 månad och jag gick ner 3 kilo. Sen dess har jag stått relativt stilla med vikten vilket jag är nöjd med. Men skulle vilja gå ner 2-3 kilo till men väntar på att motivationen ska infinna sig... hi hi....
 
Nu pågår lugn lördag här och strax dax att fixa mat.
 
Kramar till er som fortfarande kikar in här och jag återkommer snart ♥