Nu är glada julen slut slut slut.....

2016-12-29 15:45:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Ja nu är julen slut men vi är glada ändå. Lediga mellandagar tillsammans är inte fy skam. Marcus jobbade i förrgår och igår men nu är vi lediga tills på onsdag då jag jobbar. Otroligt skönt och välbehövligt.
Julafton firade vi här hemma tillsammans med Marcus föräldrar och bror. Mycket smaskig julmat, exalterade barn och en viss procent av tomteångest hos de båda barnen. Längtan var stor när det smög runt nån med vitt skägg i trädgården efter att Kalle Anka hade avslutats på teven.
 
Ebba tyckte det var roligt att posera vid granen :)
 
Dukat för julmat
 
 
 
Mums....äntligen julmat
 
Ebba smaskar julgodis med sin farfar och farmor
 
Ho ho....någon smyger runt i trädgården
 
 
När tomten hade gått hjälpte Max till att dela ut julklappar
 
Lycka är att få det man önskat sig
 
Julafton går mot sitt slut ♥
 
Barnen blev nöjda med sina julklappar och vi vuxna också :). Jag hade beställt biljetter till mig och Marcus till Danny Saucedos krogshow i vår så det blev han riktigt överraskad av. Ska bli roligt med en Stockholmsweekend att se fram emot.
 
Juldagen tillbringades också här hemma med besök av min mormor och morfar och sedan vännerna A-C och M med barn. Vi smaskade återigen julmat och till efterrätt saffranspannacotta. Till det drack vi pepparkakslatte (ett mycket gott tips).
 
 
När annandagen kom var det dags att fira jul igen. Denna gång tillsammans med Marcus syster med familj (och Marcus föräldrar + bror). Kalkonmiddag och sen kom två tomtar. Till de flesta barns lycka men till Ebbas förskräckelse!! Ja även om hon vet vilka som gömmer sig under maskerna så blir hon rädd ändå.
 
Ebba med lillkusin E vid granen innan tomtarna kom på besök.
 
I förrgår, alltså dagen efter annandagen, hade vi ett gäng kompisar här på julfika. Mycket trevligt att träffas när man inte ses så ofta.
 
Ja och nu rullar mellandagarna på. Både Marcus och jag har skaffat gymkort och i förmiddags var vi och tränade tillsammans. Tidigare dagar har jag tränat med A-C. Och ikväll väntar barnfritt då barnen ska sova hos mina föräldrar och Marcus och jag ska på bio och äta mat. Sen så tittar vi på en massa avsnitt av Solsidan också och äter lite för mycket julgodis. Det är jullov det ♥
 
 
 
 
Julafton nr 1

2016-12-29 12:54:54 ,   Allmänt/Vardagsliv

Hej. Innan jag skriver ett inlägg om juldagarna som varit så måste jag ju börja med lite bilder från julafton nr 1 som inföll redan den 17 december. Mina föräldrar jobbade nämligen julhelgen så vi firade tillsammans med dem och mina syskon med familjer helgen innan. Kalkonmiddag, julklappsutdelning, spelkväll och paketlek där Ebba kammade hem de flesta paketen. Mysigt att förlänga julen genom att fira den flera gånger. 


God jul

2016-12-24 15:45:44 ,   Allmänt/Vardagsliv

Uppesittarkväll

2016-12-23 22:20:34 ,   Allmänt/Vardagsliv

Ja då var det dags för uppesittarkväll. Bingolotterna är i centrum, lite julgodis är uppätet, Marcus har hunnit slumra till på soffan, Max har inte somnat ännu och Marcus har inte slagit in sina julklappar än. Ja det mesta följer den vanliga traditionen. Så här är helt enkelt uppesittarkvällar hos oss 💜Klä julgranen

2016-12-09 22:26:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!
 
Vår tradition här hemma är att klä julgranen runt den tredje advent. Perfekt att den tredje advent infaller så tidigt detta år :)
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser så var det mest Ebba som stod för granklädningen. Max ville inte i år och Marcus var inte hemma. Men nu står ju granen grön och grann här hemma! Längtar tills man kan lägga paket under också. Det blir ju ändå mysigare då. Men om jag känner mig själv rätt så sitter jag väl och svettas kvällen före julafton med alla paket som ska slås in... hi hi....
 
Trevlig kväll på er! Nu ska jag se avgörandet i Idol.
 
Kram
 
Dessa baciller.....

2016-12-07 19:47:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Jag är mycket tacksam för den friska höst vi haft men känns som vi fått igen det lite de senaste veckorna med många vab-dagar. Och natten till i fredags åkte Marcus på magsjuka och natten till måndag åkte Ebba på 39 graders feber och hosta. Puh..... friska dagar nu tack!! Marcus mår prima men Ebba är fortfarande sjuk.
 
 
Julstämningen som jag hade första advent är lite som bortblåst men jag hoppas hela familjen är frisk snart så vi kan baka pepparkakor, klä julgranen m.m. Ser verkligen fram emot det ♥ Men dessa baciller som härjar runt lite överallt just nu stör verkligen decemberlugnet.
 
Nu ska jag gå till min febertjej som vill gosa i mitt hår.