Världens bästa medicin

2010-03-31 18:39:50 ,   Mat och annat gott
Marabou sensation med karamelliserade mandlar och havssalt. SÅ smaskig!




Tack!

2010-03-31 11:10:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tack för era kryapådigkommentarer.

Jag har inte varit så här sjuk sen 2005 då jag hade lunginflammation. Idag har jag knappt nån röst, hostar och har svårt att andas och feber som igår.

Inatt var jag dock pigg och trodde att jag skulle bli frisk för jag tog en alvedon innan jag la mig.

Max är i alla fall frisk och kry! Och vi funderar på om det var magsjuka han haft eller helt enkelt att det kommit för mycket slem i magen som den stöter upp. Han är snorig, lite rosslig och lite hes men han hostar inte.

Igåreftermiddag och kväll har han druckit välling utan problem och det syns inge konstigt i blöjorna (eller ja lite konstigt är det ju för han har ju bara ätit flytande sen i måndags men absolut inte magsjukekonstigt).

Så jag intalar mig själv att det inte var magsjuka för då ligger jag bara och nojar mig över att få det också. Och det lär inte bli någon hit när jag har svårt att andas.

Tur man har en dator så att man har nåt att ligga och kika på. Det är vi sådana här tillfällen jag önskar att vi hade tv i sovrummet.

Shit, ni anar inte hur lång tid det tog att skriva detta inlägg =).

Muntra upp mig lite och skriv vad ni gör för roligt idag! Och har ni några tips på några bra program på playkanalerna på nätet?




Ingen bra dag

2010-03-30 14:58:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här en sväng för var ändå tvungen att sjukanmäla mig på försäkringskassans hemsida.

Har en temp på 38,5 och hostar. Helt slut är jag! Dessutom spydde Max kl. 5 imorse och har spytt några gånger efter det. Dock mest slem. Nu var det 6 timmar sedan senaste gågen. Stackarn!

Så Marcus är hemma och tar hand om oss idag.

Hoppas ni har en bättre dag och kan njuta av vårsolen!




Vilken tv-kväll!

2010-03-29 22:14:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Halv åtta hos mig, Top Model 13 och Svenska Hollywoodfruar har jag nu avverkat.

Jag har feber så är inte riktigt på topp så det var väldigt skönt att få ligga i soffan. Nu hoppas jag på en god natts sömn och att jag vaknar upp frisk och kry imorn!




Påskhare

2010-03-29 13:32:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår fick Max en hare sydd i tyg av min mormor. Det är hon som sytt den. Inuti finns påskgodis. Påskgodis som Max kan äta, det vill säga torkad frukt och russin.





Kanske dags...

2010-03-29 10:34:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
...att sätta igång dagen.

Max och jag segar denna förmiddag. Klockan är ju snart lunch och jag har i princip bara ätit frukost.

Max vaknade 5 imorse och var ledsen och Marcus hämtade in honom till oss. Då hörde vi att han var rejält snorig så han fick nässpray. Sen skulle vi försöka somna om men han bara låg och vände och vred på sig. Sen gurglade det det och han liksom hulkade. Han spydde upp några russin. Var väldigt lite men väldigt ofräscht! Han har slem i halsen så var nog därför det kom upp lite. Torkade bort det och sen försökte vi somna om. Marcus hann dock inte för han skulle ändå upp 5.30. Max somnade om till slut och sedan även jag. Vi sov ända till 8. Var skönt =).

Snoret rinner ur hans lilla näsa nu och jag har lite svårt att andas och vill bara hosta för att det ska kännas bättre.

Nu ska vi i alla fall ut snart och få lite frisk luft.




Max gratulerar

2010-03-29 10:01:41 ,   Max
Idag vill Max gratulera sin mormor på födelsedagen!

Och Max vill även gratulera min kompis S på födelsedagen.

Här kommer en liten hyllning:






Matvägran

2010-03-28 20:59:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Den senaste tiden har Max ätit sämre och idag har han knappt ätit något under dagen. Han drack en halv flaska välling imorse och sen har han totalt ätit ca 2 skedar mat, lite russin, några ostskivor och några kakbitar. Som tur var drack han i alla fall en hel flaska välling innan han somnade.

Vet inte om det är någon fas eller om han håller på att bli sjuk. Marcus hade lite feber igår och har varit jättetrött hela helgen och jag känner mig tjock i halsen idag och fryser. Känns som att jag är på gång att bli sjuk.

Får hoppas vi allihopa sover bort det under natten!

Idag har jag och Max varit och firat min mamma som fyller år imorgon. Marcus var hemma och vilade!




Kusinlek

2010-03-27 20:47:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max tyckte det var roligt att träffa sin kusin N idag! Hon är ju storkusinen =). Han tyckte även det var väldigt roligt att träffa mormor, morfar och morbror D.

Jag, Max, mamma och N gick ut på eftermiddan och lekte. Max älskar verkligen snö så för honom gör det nog inget att det går lite segt med våren här där vi bor! Han ville dock smaka en del på snön också.













Lugnt och tyst

2010-03-27 13:14:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här hemma är det väldigt lugnt och tyst just nu. Känns nästan som vardag. Max sover och Marcus är hos sina brorsa (han jobbar extra som assistent åt honom).

När Max har vaknat ska vi åka till mina föräldrar där min bror och brorsdotter är. Har inte träffat dem på nästan ett halvår så ska bli roligt =). Nästa helg åker vi hem till dem (de bor ca 25 mil härifrån) och får då även träffa lille A som är 3 månader gammal.

Hoppas ni har en lugn och skön lördag!




Fredagsljuset

2010-03-26 22:14:34 ,   Allmänt/Vardagsliv

Fredagsljuset! Vi tänder alltid detta ljus på fredagen när vi äter mat. Vi insåg dock att nästa fredagkväll kommer det vara ljust ute när vi äter på kvällen så då blir det inte lika mysigt med ljuset.

 

Vilken spännande final det är i Let´s dance. Blev ju alldeles tårögd när Claudia grät så efter deras sista dans. Blir väldigt spännande att se vem som vinner.

 

Max somnade snabbt ikväll. Han var trött efter dagen. Innan han fick pyjamas på sig sprang han runt i bara blöjan men sen tog han av sig blöjan och en stund senare satt han på golvet och kissade och lekte med kisset. Mindre kul! Men han tyckte det var väldigt roligt. Nu hoppas vi på att han ger oss lite sovmorgon imorn och inte vaknar kl. 6.45 som han gjorde imorse =). Man kan ju alltid hoppas!

 

 





Final i dans!

2010-03-26 17:38:49 ,   Populärkultur

Ja ikväll gäller det, Claudia eller Mattias? Vem håller ni på?

Jag ger min röst till Claudia! 

Tråkigt att det inte är något Solsidan ikväll.





Tröttis

2010-03-26 12:19:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har varit hos sin farfar på förmiddan när jag var hos läkaren (jag var där i nästan två timmar). De hade lekt massor och haft roligt. När vi kom hem var Max riktigt trött och satt och gosade med nallen innan han åt lunch. Nu ligger han och sover så gott så!

På eftermiddan ska vi åka hem till F och Z.





Ca 900:- fattigare på en förmiddag

2010-03-26 11:05:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och det hade ju varit helt ok om det varit något roligt jag köpt men de har spenderats på ett läkarbesök och sedan inköp av allergimediciner på apoteket.

Läkarbesöket gick bra. Gjorde en otrevlig tarmundersökning (jag besparar er detaljerna) som tack och lov inte visade något konstigt. Men jag ska ändå få kallelse för koloskopi på sjukhuset för säkerhetsskull. Vi pratade även om mitt ögoneksem och jag fick salva utskrivet men jag är ganska säker på att det inte kommer hjälpa för jag har haft den förr mot ögoneksem och hände ingenting. Men läkaren ville i alla fall testa den först. Jag fick även lämna blodprov för att titta på blodvärdet igen så nu är jag sönderstucken på händerna (har inga kärl de kan använda i armvecken) för de hade svårt att få fram blod.

Förutom ögonsalvan köpte jag ut allergimediciner på apoteket. Fick nya allergitabletter utskrivet som man inte ska bli så trött av. Dyra var de! Men får hoppas de är bättre än de andra. Har även laddat upp med allerginässpray så nu är jag laddad inför våren och sommaren!


Nu fick ni en ordentlig hälsouppdatering =).




Våffeldagen

2010-03-25 18:33:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus slutade jobba kl. 14 men hade en grej på jobbet vid 15.30 så då åkte vi med och var hos mina svärföräldrar medan han var på jobbet (de bor väldigt nära Marcus jobb). Vi fick våfflor där! Smaskigt =). Så nu har vi firat våffeldagen.

Snart är det dags för kvällsmat här hemma. Som tur är har vi kvar av lasagnen från igår så jag slipper laga nåt nytt. Väldigt skönt för jag har huvudvärk så är lite seg.




Alla vägar är inte enkla

2010-03-25 13:39:37 ,   Max





Startar dagen!

2010-03-25 09:46:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har just nu det väldigt spännande när han kikar ut genom köksfönstret för det står en sopbil på andra sidan vägen. En liten kille har just nu väldigt stora ögon =).

Inatt har jag sovit som en stock. Jag kommer inte ens ihåg att Marcus lyft över Max och lagt honom bredvid mig. Jag vaknade vid 4.30 imorse och då låg han där. Vi sov sen till 7.30 (dock inte Marcus för han gick upp 4.50. Det är hans tidiga dag idag).

Började morgonen med Vakna med the voice på tv. Som vanligt alltså. Om ca en timme ska vi gå iväg och shoppa present till min mamma som snart fyller år och sen blir det lunch ute som alltid på torsdagar.




Namnnappen

2010-03-24 22:37:35 ,   Allmänt/Vardagsliv



”Jag är med och tävlar hos Stoltmammatillmira om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.
Var med och tävla HÄR du med!”




En snabbis

2010-03-24 17:24:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej fy va tänkte ni på nu när ni läste rubriken?! Fy på er ;)



Max och jag ska gå ut en snabbis. Lasagnen är alldeles strax färdig så ska klä på oss och låta Max springa av sig lite ute för att bli av med lite energi innan vi ska äta. Blir lättare för Marcus att lägga honom ikväll om han varit ute lite. Jag ska åka på symöte och skvallra av mig.

Jag har precis suttit och läst en massa blogginlägg på bloglovin och va glad man blir av att läsa om hur andra har det! Att blogga är riktigt roligt och jag hoppas att ni blir glada av att vara här inne hos mig och läsa.

Ha en skön kväll!




Just nu

2010-03-24 16:59:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
...eller snarare för några minuter sen.... nu sitter jag ju här =)

Jag lagar lasagne och Max tittar i böcker

Jag bjuder på denna hemska bild på mig bakifrån!







Badat

2010-03-24 12:51:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit iväg och badat på förmiddan. Vi hade inga planer för dagen och nåt roligt ville jag göra med honom och enligt Max finns nog inget roligare än att bada. Han skrattade bara vi gick till bilen och jag sa att vi skulle åka och bada. Sen var han överlycklig hela vistelsen i badhuset. Jag tror vi var i vattnet i 50 minuter. Han älskar den lilla rutschkanan som finns och vill åka HELA tiden.

Nu sitter han här och äter lunch bredvid mig med halvöppna ögon. En trött badkille =).

(uppdatering 5 minuter senare: nu sover han gott i sin säng. Han somnade så fort jag la ner honom)




Idag

2010-03-23 22:13:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Promenad i regnet på förmiddan:









Hos min farmor på eftermiddan:



Max sover i sin vagn på farmors terrass



Farmor bjuder på stekt strömming



Max fikar




Matlagning

2010-03-23 18:27:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en trevlig eftermiddag hos min farmor. Lägger in lite bilder sen!

Nu håller jag på och lagar mat medan Max står i fönstret och spanar på bilar.... något som han ofta gör =)




Regnig promenad

2010-03-23 09:50:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är grått ute och regnar. Tråkigt! Det blir så mörkt här inne. Jag ska nog i alla fall försöka mig på en promenad till Netto med Max i vagnen snart. Det finns ju regnskydd och paraply! Har sett lite saker i deras reklamblad som jag ska köpa.



Max tittar vad vi ska handla

I eftermiddag ska vi hem till min farmor. Jag ska få lunch där och medan vi äter kan Max sova i vagnen på hennes terass. Fortsätter det regna så här tar vi nog bilen dit.

Marcus kommer inte hem förrän strax före 19.30 ikväll så det blir en lång dag för mig och Max.




Plast

2010-03-23 09:43:01 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är plast. Fler bidrag hittar du här.



Användbar plast här hemma för en kille som gillar sin morgon- och kvällsvälling!




Gottegrisar

2010-03-22 20:44:04 ,   Allmänt/Vardagsliv

Kladdkakesmet


Marcus och jag har blivit sådana gottegrisar =). I helgen har vi ätit 1 påse chips, 1 påse ostbågar, 2 chokladkakor och 1 kladdkaka. Jag kan i alla fall stolt medge att jag inte är den som har ätit mest. Men inte långt ifrån.

 

Och ikväll ska vi äta chokladglass.

 

Nåja, får se det som en period och sen när våren har kommit på riktigt då får det vara slut på detta ätandet.

 

Men mums va smaskens det är med godsaker....





Mat v. 12

2010-03-22 17:33:28 ,   Mat och annat gott
Måndag
Lunch: Lax och potatis
Middag: Pepparbiff och pressad potatis

Tisdag
Lunch: Potatis och fiskbullar
Middag: Hel kyckling med bulgur

Onsdag
Lunch: ?
Middag: Lasagne

Torsdag
Lunch: Lunch ute
Middag: Hembakad pizza

Fredag
Lunch: Fisksoppa
Middag: Fyllda kycklingfiléer med klyftpotatis (recept här)




Svettig lek

2010-03-22 17:28:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
När jag Max väckte mig imorse fick jag knappt upp ögonen för jag var så trött. Vid 4 inatt fick jag ta en allergitablett för det kliade i ögonen och i halsen så antagligen var det den som gjorde att jag var helt slut. Var som att jag var drogad. Har iförsig aldrig varit det, tack och lov, men antar att det kan kännas liknande =).

Nu på eftermiddan har jag och Max varit på öppna förskolan. Han lekte så han var alldeles röd om kinderna och svettig i pannan. Han älskar rutschkanan! Jag hade med kameran men glömde ta kort på honom när han lekte men knäppte en bild när vi gick mot bilen.

Vår lille kille börjar bli så stor =)





Måndagslista

2010-03-22 12:08:33 ,   Måndagslista
Idag antar jag Jennyns utmaning om att göra en måndagslista. Jag skulle lätt kunna göra en lång lista på saker jag inte är särskilt nöjd med just nu så därför är det bra att få in lite positivt tänk genom att göra denna lista på sånt som jag är nöjd med och uppskattar här i livet just idag. Litet som stort.

Idag är jag glad för att.....

- solen skiner ute
- vi ska till öppna förskolan i eftermiddag
- jag har en fantastisk son som största delen av tiden bjuder på fantastiska leenden och charmar liten som stor
- för att jag har en kärleksfull man som både tar han om mig och Max
- vi städade igår så att det är någorlunda rent här hemma
- för att jag ska titta på Hollywoodfruar och äta chokladglass ikväll
-





Luftslottet som sprängdes

2010-03-21 14:22:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja den tittade vi på igårkväll. Vi köpte den för några veckor sen men har inte blivit av att vi har sett den men igår passade vi på. Såg två avsnitt av Beverly hills 90210 efteråt så det blev sent inatt men jag ska inte klaga för jag fick sovmorgon.... som vanligt =).

Det snöar ute. Usch! Var ju så vårigt och fint igår och så nu kommer det snö. Känns ju mindre bra.

Jag håller på och städar så ska nog fortsätta med det nu... ville bara kika in här en snabbis!




Max äter citron

2010-03-21 11:31:17 ,   Max
Igår när jag lagade mat fick Max tag på en halv citron som låg på diskbänken. Det var ganska roligt att se honom provsmaka =)







Härlig lördag

2010-03-20 18:27:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag tog en promenad på eftermiddan. Som vanligt glömde jag kameran hemma... suck! Det var soligt och fint och vi hade båda våra solglasögon på oss. De flesta vi möter ler när de tittar på Max. Han ser ju riktigt cool ut i sina brillor =).

Vi gick till tågstationen och hoppades se tåg och vi hade tur för ett långt godståg kom åkandes förbi. Max var överlycklig. Han pekade, gapade och skrattade! Han älskar allt som har med fordon att göra. När vi kom hem till gården sprang han runt lite och jagade en katt.

Jag läste att det ska bli snö imorn så tur att vi var ute och njöt av solen idag!

Nu lagar jag mat. Blir klyftpotatis och lax för mig och Max. Marcus äter kyckling istället. Sen har vi ju kvar aioli sen igår. Perfekt =).




Lördagmorgon

2010-03-20 11:31:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Eller förmiddag är det ju.... och snart eftermiddag! Men jag har precis ätit frukost =).

Max vaknade strax före 8 imorse och vi busade en stund i sängen alla tre innan Max och Marcus gick upp och jag sov vidare till 10.15. Nu är min pojkar ute och leker och jag har ätit frukost i lugn och ro. Väldigt skönt! Solen skiner ute och vi har inget planerat idag. Blir nog en promenad på eftermiddan när Max har sovit. Sen skulle jag behöva städa lite. Det verkar man alltid behöva.

Nu är det snart dags att börja med lunchen. Tur jag inte åt så mycket frukost (kan erkänna att lite ostbågar och chips ingick i frukosten)!




Fredagsmys

2010-03-19 22:37:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Maten blev väldigt god förut. Många olika smaker. Allt kanske inte passade så bra ihop men gott var det =).



Sparris, kycklingspett, jordärtskockspuré, sötpotatis och aioli (den skar sig inte)!

Är en klassisk fredagskväll här hemma med chips, ostbågar, coca-cola, Let´s dance och Solsidan. Jag älskar vårt nya soffbord för det går att dra det så nära soffan att man liksom bara kan sträcka ut armen lite för att nå godsakerna på bordet ;).





Jag skrev detta inlägg precis innan Let´s dance-utröstningen började och avslutar det nu med att konstatera att HURRA! Willy gick inte till final.

Heja Claudia nästa vecka!




Kvällens middag

2010-03-19 17:31:48 ,   Mat och annat gott
Jag håller på att förbereda inför kvällens mat.

Det blir kycklingspett marinerade i bl.a honung och lime, kokt färsk sparris, jordärtskockspuré, ugnsrostad sötpotatis och hemmagjord aioli. Det sistnämnda har jag inte gjort tidigare så blir spännande att se om jag lyckas utan att den skär sig.





Galondans

2010-03-19 13:07:46 ,   Allmänt/Vardagsliv
På förmiddan lekte vi med Max tunnel. Han har inte velat krypa igenom den förut men nu kröp han fram och tillbaks flera gånger om. Nallen fick följa med också =).




Vi har även varit ute. Bylsade på Max galonisar och fodrade gummistövlar. Även jag hade stövlar på mig. Sen hoppade vi lite i vattenpölarna ute. Max försökte sig även på att simma. Och han satt en del i vattnet och skvätte och skrattade. Några grannar hade hög musik på så han satt även och dansade lite. Ångrar att jag inte hade med mig kameran ut. Hans vantar var rejält blöta när vi kom in =).



Nu äter jag lunch; Keldas svampsoppa och ska titta på gårdagens Halv åtta hos mig på tv4play.





Oinspirerad

2010-03-19 09:18:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fy vilket tråkigt väder det är ute. Alldeles grått! Oinspirerad start på fredagen.

Vet inte riktigt vad vi ska göra på förmiddan idag. Kanske promenerar lite men det är ju så slaskigt ute eller så blir det innelek. Marcus slutar tidigt i eftermiddag så det känns skönt. Han slutade ju tidigt igår med men då låg han i migrän med magvärk och illamående hela eftermiddan så då märktes det knappt att han var hemma.

Jag var riktigt trött när jag vaknade imorse. Hade svårt att somna igårkväll så blev lite sent. Hoppas jag piggnar till snart!




Sminkparty

2010-03-18 22:37:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ikväll har jag varit på sminkparty hos min svärmor. Var trevligt! Var en representant från företaget cosmopharma där. Samma som jag hade här när jag hade hudvårdsparty med handtema för ca 1 månad sen.

Först visade hon sminkprodukter och sedan fick vi tvätta våra ansikten och så fick vi prova produkterna och sminka oss. Var riktigt roligt att få göra sig fin. Här hemma blir det ju inte så mycket smink direkt. På sin höjd lite puder och mascara vid vissa tillfällen. Men på senaste tiden har jag låtit bli smink pga ögoneksemen... förutom nu ikväll då! Jag beställde en mascara.







Det syns inte så mycket att jag är sminkad på denna bild men det är ju det som är meningen med smink. Det ska ju se naturligt ut =). Det syntes mer live! (som ni ser på den högra bilden var jag inte så säker på hand med kajalen...hi hi... inte lätt det där)



Jag invigde min tunika från Ginatricot.




Beverly Hills 90210

2010-03-18 13:34:05 ,   Populärkultur
Ni som gillar kultserien Beverly Hills 90210 men inte är lika nördiga som Marcus och jag som köper serien på dvd kan nu se den vardagar 13.35 på tv4plus.

Tror den har gått på tv400 förut men den har inte vi och antar att det även är fler av er som har tv4plus.

Nu börjar det snart.... =)




Köksstolarna

2010-03-18 09:36:42 ,   Inredning/Hemma hos oss
Så här ser det ut i köket nu när nya köksstolarna är på plats!






Tacksam

2010-03-18 09:34:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
När Marcus mobilalarm ringde 4.50 imorse så var jag väldigt tacksam över att vara mammaledig. Jag vände på mig och somnade om. Efter en stund kom Marcus in och la Max bredvid mig. Vi somnade om igen och sov till strax efter 7. När vi gick upp hade Marcus redan jobbat i 1,5 timme. Japp tacksam var ordet =).

Jag filmade ett litet filmklipp på Max förut och vred kameran mot mig på slutet. Hade tänkt ni skulle få se mig "live" i några sekunder. Men när jag tittade på filmen upptäckte jag att jag hade vällingstänk i håret. Hade precis diskat vällingflaskan så den filmen får ni inte se.

Gomorron på er!



Max dricker välling i soffan imorse

(jag skrev ju för ett tag sen att han vägrar hålla i vällingflaskan själv men dagen efter jag skrev det så tog han flaskan själv)




Vårfint

2010-03-17 22:35:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag älskar mina nya toppar från Ellos. Jag har en vit och en lila men skulle gärna ha en av varje färg =). De är så vårfina! Den lila jag har på mig nedan ser lite blek ut på bilden men den är snyggare live!



Jag är trött och ska snart gå och lägga mig. Jag är ju så duktig nuförtiden och lägger mig före 23. Är mycket stolt över mig själv. Det är ju dessutom så skönt att sova =).

Ikväll har vi monterat de två sista köksstolarna så nu är alla på plats runt bordet. Och hur det ser ut får ni se imorn =). Shit vilken cliffhanger jag avslutar denna bloggdag med ;)

Sov gott!




Ärenden

2010-03-17 18:10:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
När Max hade sovit efter lunchen gick vi ut på promenad. Fixade ärenden. Tänk att man alltid ska ha så mycket ärenden. Hur ska man hinna med när man jobbar?

Jag var på apoteket (eller Kronans droghandel som det heter numer) och köpte två saker, köpte sedan överdragsbyxor åt Max på Lindex (har fått en 30%-kupong så då måste man ju passa på), handlade lite på ICA, postade två brev och hämtade ut mitt paket från GinaTricot (snacka om snabb leverans. Jag beställde i måndagskväll).

Efter alla ärenden gick vi hem till min mormor och morfar och fikade. Det är inte lätt att gå på gångvägarna nu. Is och massa vatten så när vi gick hem gick vi en bit på bilvägen för att komma fram ordentligt.

Nu står maten i ugnen och vi väntar på att Marcus ska komma hem från jobbet!




Soffbordet

2010-03-17 13:38:43 ,   Inredning/Hemma hos oss







Som ni säkert förstår brukar jag inte ha blommor på soffbordet pga en klåfingrig 1,5-åring men var ju tvungen att styla lite. Dessvärre ställde jag ju bordstabletten och blommorna snett... men nåja... jag är ju bara en stressad småbarnsmamma som nu ska försöka få i sig lite lunch innan den lille vaknar




Nya möbler

2010-03-17 10:15:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår blev det en ganska tidig kväll här hemma. Marcus somnade vid 21.30 efter att ha jobbat 8.15-19 och jag var trött efter mitt IKEA-besök så la mig strax efter 22 (hm....egentligen lite skillnad att jobba nästan 11 timmar mot att gå på IKEA en stund... men jag är väldigt stresskänslig och blir trött fort när jag gör något).

Max har varit vaken lite inatt men inte mycket och sen sov han till 8 imorse så idag är vi en utvilad familj. Marcus började dessutom inte jobba förrän 9.

Det var skönt att åka iväg själv och handla igår medan Max var hos sin morfar. Först var jag på onoff och lämnade in min mobil som trots att den bara är 3 veckor gammal börjat låta i knappsatsen. Det liksom knarrade. Han i butiken stod länge och knappade och grejade. Tror han stod i tio minuter och höll på som om han skulle kunna lösa problemet. Ett tag trodde jag nästan att han läste alla mina sms för han sa liksom inget utan bara stirrade och knappade på telefonen. Tror att jag var där i över 20 minuter innan han slutligen gav mig en ny telefon.

Sen var jag alltså på IKEA. Köpte fyra köksstolar och sedan ett soffbord. Vi har pratat ett tag om att vi behöver ett annat soffbord än det vi har för det passar inte sen vi köpte hörnsofffa. Det är liksom för stort. Vi har pratat om att ha ett runt bord istället så när jag såg ett på IKEA igår kunde jag inte låta bli. Ringde Marcus och frågade om jag skulle köpa och det tyckte han. Jag tänkte dock inte så långt och när jag kom till bilen så fick jag inte in kartongen med soffbordet. Lyckades dessutom skära mig på kartongen så jag blödde på fingrarna. Fick till slut montera bort Max bilbarnstol och fick in det där. 20 kilo vägde det så jag är lite öm i armarna idag efter att dessutom burit in det i lägenheten.

Jag tycker att bordet blev väldigt bra men Marcus blev lite chockad för han hade menat ett ovalt bord hela tiden när vi pratat om soffbord fast han sagt runt. Men han vänjer sig nog =)

Så är det nån här som känner eller känner till mig IRL och vill köpa det gamla soffbordet för 150:- så kontakta mig! Så här ser det ut:



Klicka för att se bilden större. Nu sitter det inga hörnskydd på bordet som det gör på bilden.


(Det nya soffbordet och köksstolarna kommer det bild på senare. Stolarna är inte monterade än)




Tripp till IKEA

2010-03-16 13:27:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag undrar hur ofta jag har en rubrik innehållande IKEA här på bloggen. Ganska ofta gissar jag =)

Men i alla fall så ska jag till IKEA i eftermiddag. Vi måste ha nya köksstolar. Kan inte skjuta upp det längre efter att ytterligare en lång skruv lossnat igår. Och det går liksom inte att skruva tillbaks dem. Så slitna är stolarna.

Max ska vara hos sin morfar när jag är iväg. Ska bli riktigt skönt att få shoppa själv!

Imorse sov vi till 8.25. Helt otroligt! Den senaste tiden har ju Max vaknat vid 7 på morgonen men imorse måste han varit riktigt trött. På förmiddan har vi sorterat tvätt, städat lite och sen varit ute på promenad. Nu sover han och jag ska äta lunch. Och efter det bär det av till IKEA. I can´t wait.....




Shopping på kvällskvisten

2010-03-16 09:54:05 ,   Mode/Kläder
Det är faktiskt ganska sällan och köper något som förekommer på modebloggares sidor. Inspirerad blir jag ganska ofta men jag brukar inte köpa något av det de visar. Men när jag kikade in på Englas showroom igårkväll blev jag väldigt inspirerad. Så inspirerad att jag klickade in mig på GinaTricots hemsida och beställde två stycken.

Får väl se om de är bra =).



Jag beställde den randiga och den vita. De finns även i flera andra färger. Bild från Englas Showroom




Tråkigt

2010-03-16 09:24:36 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är tråkigt. Fler bidrag hittar du här.



Klockan närmar sig 9.30 på morgonen och vår dag är som ett oskrivet blad och min man jobbar till kl. 19 ikväll. Det känns lite tråkigt......

Kanske blir det IKEA-besök? Det är mindre tråkigt..... i alla fall för mamman (jag). Max kanske tycker det är tråkigt =).




Sena

2010-03-15 22:39:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags när vi stod påklädda och redo i hallen för att åka till öppna förskolan så hittade jag inte min nyckelknippa. Max hade lekt med den på förmiddan en stund och den var spårlöst borta. Jag sprang runt i hela lägenheten och letade efter var han kunde ha gjort av den. Max gick efter och pekade på och sa där överallt men ingen nyckel hittade jag. Höll på att ge upp när jag av en impuls lyfte på läragåvagnen som stod i köket och där under låg nyckelknippan. Så en kvart senare än tänkt kom vi iväg så blev lite sena men hann dit innan sångstunden började i alla fall.

Nu ikväll har jag haft en riktig tv-kväll med Halv åtta hos mig, Familjen Annorlunda och Svenska Hollywoodfruar. Till det blev det chokladglass....smaskens! (Chokladglass är min medicin. Vet ni att de kvällar jag äter det får jag inte ont i magen eller mår illa konstigt nog. En mycket bra medicin... men ack så onyttig)

Nu väntar sängen som är bäddad med rena sängkläder. Och jag är dessutom nyduschad. Och så har jag en snygg man bredvid mig också. Sämre kan det ju knappast bli =).




Mina killar

2010-03-15 22:28:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bilder från tidigare ikväll då de satt och tittade i en bok. Det är fotoboken Max favoriter som jag gjort. Max älskar den! Han pekar på alla bilder och vi ska berätta vilka de föreställer.









Bilen är igång

2010-03-15 13:01:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Min svärfar var här på förmiddan och satte in bilbatteriet i bilen och sen startade den så fint så! Så snart ska vi åka iväg till öppna förskolan. Max sover så ska väcka honom om ca 10 minuter.

Kan informera er om att min dator fungerar bra nu. Elsladden till min gamla bärbara funkar i den nya så då var det glapp i sladden och inget som hänt inuti datorn. Bra att jag sparat den gamla datorn eller rättare sagt bra att jag sparat sladden.





Mat v. 11

2010-03-15 12:18:29 ,   Mat och annat gott
Veckans mat kommer här:

Måndag
Lunch: Keldas fisk- och skaldjurssoppa med laxbitar i (enkelt och gott)
Middag: Pasta med kycklingsås

Tisdag
Lunch: Rester av pasta med kycklingsås
Middag: Hembakad pizza

Onsdag
Lunch: Fiskbullar och potatis
Middag: Kyckling i ugn med grönsaker. Recept här.

Torsdag
Lunch: Lunch ute
Middag: Spagetti och köttfärssås

Fredag
Lunch: ?
Middag: Kycklingspett med hasselbackspotatis




Gomorron ny vecka!

2010-03-15 09:36:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är det ny vecka.

Som vanligt var jag måndagsdeppig när jag vaknade men nu börjar humöret bli bättre =).

Jag sitter och äter frukost och kikar runt här på nätet. Max går mellan köket (där jag sitter) och sitt rum.

Hoppas på att vår bil vill funka idag så vi kommer iväg till öppna förskolan i eftermiddag och att vi kan veckohandla. Jag vill köpa fina tulpaner till köket!





Hardy

2010-03-14 22:24:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi promenerat ganska mycket. Både för att det varit soligt och fint väder ute och för att vår bil är stendöd. Batteriet är slut så nu ligger det på laddning i Marcus föräldrars garage. Och funkar det ändå inte måste vi köpa ett nytt. Min snälla svärfar ska sätta tillbaks det i vår bil imorn och om det behövs ett nytt ska han åka och köpa det. Så snällt så! Så förhoppningsvis kommer jag och Max iväg till öppna förskolan.

Men apropå att vi har promenerat mycket i solen idag. Max har haft sina solglasögon på sig precis som i fredags och vi kom på ett passande smeknamn till honom, Hardy! Han ser ut som en riktig liten hårding i sina brillor så idag har han fått hetat Hardy =). Kärt barn har många namn!



Nu sitter jag här och är dödstrött. Marcus ska jobba kl 6-16 imorn så han har redan gått och lagt sig och jag ska också snart göra det. Sitter dock här och väntar på att känna mig bättre i ansiktet efter att ha tagit en allergitablett. Det kliar och bränner runt mina ögon på grund av eksemet så jag hoppas tabletten kan lindra klådan lite (jag var i kontakt med min läkare för 1,5 vecka sen och hon skulle skicka en kallelse men jag har fortfarande inte fått någon). Jag har till och med fått frågan om Marcus slagit mig för det ser så hemskt ut stundtals! På bilden ser det dock ganska ok ut.



Hoppas ni alla haft en härlig helg =).


Klicka på bilderna om ni vill se dem större




Melodifestivalkväll

2010-03-14 21:47:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har varit lite frånvarande här sen igår. Har inte riktigt hunnit me =).

Igårkväll var vi hos M och H och åt god mat och tittade på melodifestivalen. Jag är lite besviken att Anna vann. Jag gillar ju låten men tror inte den kommer att gå så bra i eurovision men man kan iförsig inte veta för de senaste åren har jag ju trott att det ska gå bra för Sverige och det har det ju inte gjort. Så kanske blir det Anna som tar hem segern i Oslo =). Får hoppas på det i alla fall! Bäst igår var i alla fall när Björn Gustafsson kom in under Salem Al Fakirs nummer. Å va roligt det var!

Jag röstade två gånger. En gång på Darin och en gång på Jessica Andersson. Vi satte även poäng och ivår omröstning vann Darin. Anna fick dock höga poäng av mig, M och H men Marcus satte en 1 (på en skala på 1-10) på henne så då sjönk hon i vår omröstning.

Vi hade barnvakt igårkväll och det var riktigt skönt att åka iväg bara Marcus och jag och verkligen få titta på programmet utan att behöva jaga samt natta Max undertiden.



Vi åt rotfrukter i ugn med fylld kycklingfilé och tzatziki och sedan chokladmousse till efterrätt.



Vi sitter bänkade

Max hade schlagerfest här hemma hos oss med sin mormor. Han hade varit igång och dansat ordentligt till låtarna och somnade inte förrän kl. 22. Då däckade han i soffan =). Fick denna bild av mamma:



En trött schlagerkung




Lördagförmiddag

2010-03-13 10:00:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Solig start på helgen! Det verkar dock kallt ute men säkert skönt i solen =).

Jag har fått sovmorgon nu på morgonen och gick upp en för en halvtimme sen. Marcus vaknade redan 6.45 och kunde inte somna om så då gick han upp så Max gick upp med honom när han vaknade en timme senare.

Strax kommer C och R hit på lite playdate. Ska bli roligt! Både för mig och Max. Marcus ska tvätta! Vilken man jag har ;).




Let´s dance

2010-03-12 21:16:57 ,   Populärkultur

Kikar in här i pausen av Let´s dance.

Å va duktiga alla är ikväll. Jag blev så glad av Claudias salsa och Mattias bugg. Helt fantastiskt!

Nu ska jag sätta mig i soffan igen och sällskapa med chipsen, ostbågarna och colan. Marcus bakar chokladbollar för att han är så chokladsugen.

Hoppas ni har en mysig kväll!





Solig dag!

2010-03-12 17:40:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har haft det trevligt med A och lille E idag. Har lunchat, promenerat, pratat och lekt!

Vi kom dit strax efter 11 och åkte därifrån strax före 16. Handlade på vägen hem. Chips och ostbågar till fredagsmyset. Ikväll MÅSTE Willy få lämna Let´s dance.

Nu ligger fläskfilén i marinad här hemma och jag ska strax göra klyftpotatis.

Här kommer två bilder på coolingen Max i vagnen strax innan han somnade. Idag var verkligen solglasögon nödvändigt =). Underbart!





Han hade dem på sig under hela promenaden och försökte inte ens ta av dem. Han sov dock en del av promenaden (med dem på)





Morgonlek

2010-03-12 10:20:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har problem med min dator. Det har blivit något glapp med min elsladd. Ibland funkar den och ibland inte. Så får köra datorn på batteriet men det tog nästan slut förut men nu fick jag den att funka igen. Kollade kvittot på datorn och garantin gick ut för en månad sen. Snacka om typiskt. Förhoppningsvis är det bara sladden det är fel på och inte något i uttaget. Jag har en annan dator av samma märke och ska prova den sladden (har pratat med företaget och de sa att man kan göra det när det är samma volt) men nu vill jag inte testa för just nu funkar den vanliga sladden och vill att batteriet laddas upp =).

Nåja nog om mina datorbekymmer, gomorron på er! Max ville komma över till oss tidigt inatt och har legat och sparkat mig i ryggen större delen av natten så sömnen har blivit lite hackig. Men jag sov ordentligt framåt morgonkvisten i alla fall för då gick Marcus och la sig på soffan för jag snarkade så =).

Max och jag leker här hemma. Vi har dansat till schlagerlåtar, matat nallen, läst böcker och han har kört bobbycar. Vi ska snart åka iväg till A och lille E. Ska äta lunch där och promenera och prata =). Trevlig början på helgen!



Nallen får frukost




Eftermiddag/Kväll

2010-03-11 21:26:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags köpte vi med oss fika och åkte till Marcus föräldrar. Max ville ju fira sin namnsdag =).

Ikväll har jag legat i soffan med mensvärk medan Marcus lagade mat och sen åt vi och Marcus diskade. Jag och Max har duschat och sedan har jag lagt Max medan Marcus har städat badrummet och rensat avloppet.

Jag har en trött man nu! Han började jobba kl. 6 imorse och sen har han knappt suttit ner sen han kom hem. Gissar att jag snart hör en duns av att han ligger och sover mot tangetbordet till sin dator... hi hi....





Namnsdag

2010-03-11 13:31:46 ,   Max
Har glömt skriva att Max har namnsdag idag. Han heter Max Karl Edvin och idag är det Edvin som har namnsdag!




Vakna med the voice

2010-03-11 10:02:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Senaste veckorna har jag blivit smått beroende av Vakna med the voice på kanal 5. Max och jag brukar ju gå upp mellan 7 och 7.30 och sen sitter jag och tittar på det till kl. 9. Under musikvideorna eller reklamerna brukar jag klä Max och göra välling.

Snacka om segstartade mornar vi har! Men det är mysigt =). Max brukar leka på sitt rum eller sitta i soffan bredvid mig och titta i böcker.

Efter 9 brukar jag äta frukost och Max äter då smörgås.

Idag ska vi iväg och luncha. Och Marcus slutar tidigt i eftermiddag vilket alltid är skönt! Idag är det grått och tråkigt ute. Jag som ville ha sol så jag kan ha mina nya solbrillor.



Morgonstund vid köksbordet


(I detta inlägget skrev jag fel flera gånger. Blandar ihop Max och Marcus namn. Tänkte aldrig på det när vi gav Max namnet Max att det är lite likt namnet Marcus. Jag säger och skriver fel hela tiden. Fast det kanske jag skulle ha gjort ändå. Jag heter ju Sara och mina bröder Mikael och David och min mamma säger ofta fel fast våra namn är så olika;))







Vi startar dagen med....

2010-03-11 09:34:50 ,   Max
....ett videoklipp på Max. Det är filmat igårkväll då Marcus precis hade dammsugit och Max fönar håret i dammsugarfläkten. En bit in i filmen börjar han dammsuga sin mun. Om det är lite skakigt ibland är det för att jag skrattade en del när jag filmade =). Marcus skrattade också ganska mycket men vet inte om det hörs på filmen. Dammsugarljudet är ganska högt!







Fuskbyggarna

2010-03-10 22:45:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus och jag fastnade vid Fuskbyggarna på tv4 förut. Det var spännande att se. Usch vad hemskt det måste vara att lägga så mycket pengar på ett hus som inte blir färdigt och ingen vill ta ansvar. Allt som har med hus att göra skrämmer mig lite och det blev ju inte direkt bättre av att se det programmet.

Det blev inget symöte för mig ikväll. Jag valde att stanna hemma med mina killar istället. Begynnande mensvärk får en ju inte på bästa sociala humör direkt så bäst att jag stannade hemma =).

Max var riktigt trött ikväll och somna nästan så fort han la sig på kudden. Stackarn har blivit väckt de senaste eftermiddagarna av mig för att vi ska iväg så han har varit så trött på kvällarna men imorn ska han få sova så länge han vill efter lunchen

Nu väntar snart sängen på mig....

Godnatt. "Ses" imorn!




Shoppad och klar!

2010-03-10 17:17:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu har vi varit och shoppat. Blev en trevlig eftermiddag med Max och farmor. Vi gick och tittade i affärer (i köpcentrum) och fikade. Och så handlade vi förstås lite också!

Nu är det dags att laga mat för snart kommer Marcus hem och jag ska iväg på symöte.



Fikade gott!




Det är inte alltid roligt att sitta still i vagnen


Shoppingen:



3 t-shirts och 1 par jeans till Max från Kapp Ahl



Solglasögon till mig från Intersport



Solglasögon till Max (som helst vill ta av dem) från Intersport



Keps till Max från Polarn o. Pyret (jag fick inte fota den på honom så fick hänga upp den på väggen istället)




Shoppingtur

2010-03-10 09:59:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en stökig natt här hemma, eller rättare sagt Max har haft. Så han har legat och sparkat på mig typ hela natten. Det betyder dålig sömn! Marcus har dock sovit bra och eftersom han började jobba kl. 9 idag så gick han upp med Max imorse och så fick jag sova en timme till. Det var skönt!

I eftermiddag ska vi åka på en liten shoppingtur. Min farmor ska följa med också. Blir trevligt att strosa runt och fika =)




Borde egentligen.....

2010-03-09 17:41:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har varit och hälsat på min kompis E i eftermiddag. Var trevligt! Vi fick massa gott fika och Max tyckte vovven var spännande =).

Nu har vi kommit hem och egentligen borde jag inte sitta här utan laga mat för om en timma ska jag åka iväg på styrelsemöte och innan dess ska jag ha ätit. Marcus har APT med jobbet och kommer hem om ca 40 minuter. Så vi hinner inte ses mycket utan byter mest av varann här hemma idag.

Nej just det matlagning ja....




Förmiddagspromenad

2010-03-09 13:13:12 ,   Max









Västkusten

2010-03-09 09:37:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är det bokat igen! I början av juli åker vi till västkusten med Marcus föräldrar och bror. De hyr ett hus där en vecka varje sommar och vi får förmånen att följa med. Jag ska nog se till att besöka Ullared en dag också!

Underbart att ha detta att se fram emot =)



Max på stranden juni/juli 2009.




Återigen en solig morgon!

2010-03-09 09:27:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk så bra man mår när man får sova ordentligt =).

Max sov på sitt rum till kl. 7 imorse. Då vaknade han och jag lyfte över honom till vår säng men han somnade inte om utan var pigg. Dessutom gick Marcus upp då så då följde vi med. Inte särskilt vanligt att jag går upp vid kl. 7 så det känns som klockan är väldigt mycket nu.

Max är på ett strålande humör och var så gullig tidigare imorse när Marcus skulle gå till jobbet. Max ställde fram hans skor och gav honom vantar, mössa och cykelhjälmen när han skulle klä sig. Sen satt han i mitt knä och vinkade till Marcus när han gick.

Vi ska gå ut på promenad sen. Behöver köpa dammsugarpåsar. Jag satte i en ny förra veckan men det måste kommit något väldigt äckligt i den påsen för fy vad illa det luktar när vi dammsuger. Så det är väl bäst att byta.




Färg

2010-03-08 21:01:53 ,   Mode/Kläder
Jag har gjort en beställning på ellos. Satsade på lite färg inför våren =). Får se om jag gillar det och de passar (jag brukar ha väldigt svårt att beställa byxor. Svårt med storlekar) men det är ju bara att skicka tillbaks annars. Ibland måste man chansa lite =).

Lila och vita chinos:




Mörkrosa jeans i caprimodell:




Jag beställde även två toppar och ett set med shorts och t-shirt till Max


Bilder från Ellos.se





Svenska hollywoodfruar

2010-03-08 20:43:51 ,   Populärkultur
Ja om en kvart är det dags för andra säsongen av Svenska hollywoodfruar. Marcus och jag ska titta och äta chokladglass. Smaskens =)

Just nu är det Familjen Annorlunda. Ett av mina favoritprogram men jag hade läggningen av Max ikväll så missade första halvtimman så ska spana in det på tv4play senare istället.





VÅR!

2010-03-08 17:34:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Plusgrader idag. Underbart!!

Man blir så glad av solen och att det är lite mildare ute. Även om jag älskar vintern så är det nu dags för vår.

Jag har spanat in lite vårkläder hos Ellos så nu ska jag beställa =)




Mat v. 10

2010-03-08 13:09:02 ,   Mat och annat gott
Mån
Lunch: Fisksoppa med räkor
Middag: Stinas kyckling med bulgur

Tis
Lunch: Pasta med lax och pepparrot
Middag: Köttfärssoppa (skulle provat detta förra veckan men blev ej så. Recept här)

Ons
Lunch: Rester av soppan
Middag: Hemgjord pytt i panna med bl a lövbiff i

Tors
Lunch: Äter lunch ute
Middag: Spagetti och köttfärssås

Fre
Lunch: Bortbjuden på lunch
Middag: Marinerad helstekt fläskfilé med klyftpotatis




Max diskar

2010-03-08 09:51:16 ,   Max







Som en stock

2010-03-08 09:49:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Shit vad jag har sovit inatt. Jag somnade 22.15 i soffan och vaknade en timme senare och gick och la mig. Pratade lite med Marcus och somnade en stund senare. Vaknade strax före 6 imorse av att Marcus la Max bredvid mig och sa att han skulle gå till jobbet. Sen sov Max och jag till 8. Så nu är jag utvilad =).

Solen skiner och vi ska nog gå ut en liten stund snart så Max får springa lite. Sen är det lunch och sovdags för honom och i eftermiddag blir det öppna förskolan och veckohandling som vanligt.




Nu sitter jag ner

2010-03-07 21:10:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Intensiv dag idag men nu sitter jag äntligen ner!

Marcus sitter och tittar på Wallanderfilmen Mastermind men jag vill verkligen inte se för har sett den förut och det är den otäckaste film jag sett. Jag ska strax gå och duscha.

Idag har vi ätit hos Marcus föräldrar och sen fick vi fikabesök här hemma av J och M på eftermiddan. Vi bjöd på kladdkaka med glass och grädde. Var väldigt gott om jag får säga det själv. När de åkt lagade vi kvällsmat och sedan diskade Max med mig. Passade även på att klippa hans hår när han stod och diska och sedan fick han bada. Efter det har jag lagt Max och nu sitter jag i soffan.

Men som sagt jag ska gå och duscha nu =).

Bilder på en diskande Max kommer så småningom!

Hoppas ni alla haft en bra dag!




Lördag

2010-03-06 21:57:26 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Vackra vita tulpaner och ett tänt ljus. Lördagsmys!

 

I eftermiddags åkte vi till Marcus föräldrar där Marcus syster med familj är på besök i helgen. Var kvar kvar där till strax över 20 ikväll. När vi kom hem tittade jag på melodifestivalen. Hade helst sett Alcazar och Jessica Andersson till final men eftersom det inte gick så blev det bra som det blev.

Nu har jag lite ont i min dumma mage och ska lägga mig i soffan och titta på något =).

 

Hoppas ni njuter av helgen!





Fyndat

2010-03-06 13:23:13 ,   Mode/Kläder
Jag hittade inte så jättemycket på bytardagen men jag är väldigt nöjd med det jag köpte eller snarare fyndade för priserna är ju otroliga. Jag har dock lite svårt för när kläder ser alltför använda ut så därför blev det inte så mycket kläder. Fanns dessutom mycket mer fina flickkläder än pojkkläder.

Men jag köpte två vanliga långärmade tröjor för ca 20:- styck, ett par skor för 20:- plus detta:



Blev helt kär i dessa Vincentsandaler och de var dessutom i Max storlek så jag tog dem fort. Ett riktigt fynd =) 40:- betalade jag och de ser inte ens använda ut. Perfekta finsandaler i sommar och innesandaler nu. De är lite för stora nu så de kommer han kunna ha i sommar.



Mysig jacka. Lite duffelaktig. 35:- tror jag att jag betalade. Perfekt mellanting mellan vinterjacka och vårjacka. (Max var ingen engagerad modell men det gick bra när han fick ha ett matskedsmått i munnen. Hoppas verkligen inte att detta är ett tecken på ett framtida rökbegär;) )



En lekjacka till i vår. Den ser knappt använd ut men kostade bara 25:-.

Jag är mycket nöjd! Fick tag på det jag behövde förutom gummistövlar.




Strålande sol

2010-03-06 08:53:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ännu en dag med strålande sol ute =).

Jag sitter och äter frukost och ska strax ge mig iväg för att åka på bytardag. Hoppas jag kan fynda lite!




Fredagskänsla

2010-03-05 17:29:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Känslan av att det är fredag är ju underbar! Särskilt dessa fredagar som Marcus slutar tidigt.

Vi har precis kommit in efter en promenad. Passade på att handla lite gott till helgen samt fina vita tulpaner till köket. Det är ju så vårigt med tulpaner.

Nu är Marcus nere i tvättstugan och hänger tvätt och jag ska börja med maten. Max sitter i hallen och väntar på Marcus.

Hoppas ni alla får en trevlig fredagkväll och ikväll hoppas jag på att Willy får lämna Let´s dance!





Besök

2010-03-05 13:22:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det blev ett sent första blogginlägg för dagen!

Har haft besök av S på förmiddan. Var riktigt trevligt =)

Nu sover Max och jag ska strax äta fisksoppa. Nästan repris från häromdan men idag är det Keldas fisk- och skaldjurssoppa jag har lagt lax i. Lyxar även till det med lite räkor och bladpersilja eftersom det är fredag.







Gokväll!

2010-03-04 21:44:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter här vid datorn och väntar på att Marcus ska komma hem. Han är iväg på en grej!

Max somnade för ca en kvart sen. Jag trodde att han skulle vara jättetrött ikväll för han och Marcus var ute och busade massor i eftermiddags och det brukar ju ta på krafterna. Men tji fick jag. Han ville mest busa i sin säng. När han stod upp och bankade i väggen och gapskrattade fast jag sagt till och lagt honom ner flera gånger gick jag ut ur rummet. Efter att han gnällt i några minuter gick jag in och la honom ner. Sen bankade han inte något mer i väggen utan satt upp och gosade lite med sin snuttis (snuttfilten) innan han la sig ner och somna.

(Nu har det gått 20 minuter sen jag började skriva detta inlägg. Tog en paus och läste bloggar och ringde kompisen F.)

Vad konstigt det är att inte Marcus är hemma så här på kvällen. Jag är inte van!

Min mamma tycker att jag ska ha bilder i varje blogginlägg så här kommer två bilder för dig mamma:





Bilder från utelek häromdan







Fotobok

2010-03-04 13:41:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det som kom i brevlådan igår var fotoboken som jag beställt från Fuji med deras gratiserbjudande.

Jag gjorde en bok som heter Max favoriter. Den första halvan innehåller bilder på Max, mig, Marcus, hans mormor & morfar, hans farmor & farfar osv. Andra halvan av boken innehåller bilder på saker han tycker om att göra ex. bada, leka ute, rita.

Han älskar att sitta och bläddra i den och peka på bilderna (särskilt bilderna på Marcus).









Gomorron!

2010-03-04 10:04:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har en period nu när han vaknar tidigare på natten än förut. Och han är då väldigt ledsen och kan inte somna om så han får komma över till oss. Han har legat och vridit och vänt på sig mycket i natten bredvid mig. Som tur är sover i alla fall Marcus bättre nu sen vi la Max bara bredvid mig (jag sover i mitten och sängen står mot väggen så Max kan inte ramla ner). Jag var uppe vid 5.30 imorse och sa hejdå till Marcus som skulle åka till jobbet och sen somnade jag om men vaknade 7.20 av att Max petade mig i ögat och skrattade.

Kom på att jag inte visade er vad som kom i posten igår. Ska visa det senare idag....

Vi ska gå ut om en stund. Göra lite ärenden och sen gå och luncha!




Tack för era fina kommentarer igår ang. mitt samtal med läkaren =). Har mått ganska bra nu i några dagar vilket är underbart. Har inte behövt tagit tablett för illamående eller kramper sen i söndags (vanligtvis tar jag i snitt en varje dag). Det är lycka för mig =). Hoppas jag får några sådana dagar till.




Ett steg i rätt riktning...

2010-03-03 22:01:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag insåg för några veckor sedan att det var längesen jag framkallade kort! Jag är sån att jag inte bara vill ha alla bilder i datorn utan även i fotoalbum (dock inte alla eftersom jag tar ca 200 kort i månaden men ett urval) och nu är inget framkallat sen vi var i Halmstad i juni förra året. Så det är alltså dags! Puh vilket jobb jag har framför mig att välja ut bilder och puh för att det kostar =). Jag har i alla fall tagit ett steg i rätt riktning; gjort en ny mapp på datorn som heter framkallning. Framkallar ni digitala bilder?

Vi har haft en trevlig eftermiddag med fikastund tillsammans med M. Kaka och Te slank lätt ner! Sedan hämtade vi Marcus på jobbet. Han skulle egentligen åkt på spinning så det var därför vi hämtade honom så att han snabbare skulle kunna komma hem och göra sig i ordning inför det men han hade huvudvärk så det blev ingen spinning. Men jag klagar inte på det för var ju skönt att ha honom hemma.

Nu längtar jag efter sommaren. Bjuder på denna somriga bild från 2005 då vi var på Hönö (utanför Göteborg). Tänk när man får smörja sig med solskyddsfaktor.....



Och denna bild från 2006 då jag fyllde 24....




Nu blev det lite nostalgi här på bloggen!




Nytt och fräscht

2010-03-03 21:44:07 ,   Inredning/Hemma hos oss
Förra veckan köpte jag ju en låda att ha te i. Igår kunde jag inte låta bli att köpa en matchande till kaffe. Blev fint =). Köpte även en äggklocka som sitter på kylskåpet. Vi har varit utan äggklocka i flera månader så det var välbehövligt (välbehövligt är min motivering till varför jag spenderade 129:- på en äggklocka)







Enkelt lunchtips

2010-03-03 13:23:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kelda toscansk tomatsoppa (i tetraförpackning) och sedan några bitar lax i. Blev mycket gott =)




Inspirationen försvann

2010-03-03 11:15:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag var så peppad på att gå ut men blir som vanligt lite sänkt efter att ha pratat med läkaren. Är inge roligt att höra att hon inte vet vad de kan göra när det känns som min livkvalité bara sjunker. Suck suck....

Men ska i alla fall bli kallad för fler undersökningar.

Nu ska inte detta förstöra denna soliga och fina dag men jag tror vi stannar inne nu på förmiddan. En rolig sak kom precis i posten och den roar sig Max med just nu =). Vad får ni se sen....

På eftermiddan ska vi gå ut i solskenet med vagnen! Blir en fika med M. Ska bli smaskens =)

Shit vad jag fikar nuförtiden!




Sovmorgon och sol!

2010-03-03 09:51:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag fick lite sovmorgon imorse eller rättare sagt jag tog sovmorgon. Marcus började jobba 9 så jag skickade upp Max med honom strax före 8 och sen sov jag en halvtimme till. Marcus verkade dock helst vilja vara själv på morgonen men jag var så trött efter att ha haft svårt att sova igår och haft en sparkande Max bredvid mig i princip hela natten så det var nödvändigt.

Solen strålar ute och vi ska ta en promenad till Lidl och lämna tillbaks ett par gummistövlar som jag köpte till Max förra veckan. De var mjuka i skaftet och då är det svårt att få på dem på Max. Han har ganska rejäla vader och stora fötter så vi har problem med de flesta skor och stövlar. Innan vi går ut måste jag vänta på att min läkare ska ringa. Har telefontid vid 10 men vet av erfarenhet att hon likagärna kan ringa en timme senare så det är ju bara att vänta.



En rolig bild på Max från igår




Igen?

2010-03-02 22:28:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår gick jag och la mig vid 22.30 och nu funderar jag på om det ska bli så ikväll igen?! Ovanligt för mig....

Men jag är trött....

Oj såg visst att klockan är 22:28 så jag hinner nog inte innan 22.30 men nästan kanske.....




Bildkavalkad!

2010-03-02 18:23:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en mysig eftermiddag hos min farmor. Jag köpte med mig varsin bit citronmarängtårta =). Smaskens!

Max hade också roligt för farmor har så roliga leksaker och det finns mycket att titta på.









När vi gick hem träffade min bror D som följde med oss hem och vi hade precis hunnit hem när Marcus bror K kom. Han ska vara här ikväll. Efter en stund kom Marcus hem från jobbet!

Det har varit riktigt soligt ute på eftermiddagen och jag känner att det hettar på kinderna nu. Antagligen för vi varit ute en del idag. Nu står maten i ugnen och strax ska vi äta.





Ute

2010-03-02 11:27:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag har precis varit ute och gått med pulkan. Var skönt ute och solen sken men nu börjar det bli molnigt.

Jag ska koka potatis nu och så ska vi äta fiskbullar till. Efter lunchen ska vi ut igen. Ska promenera till min farmor och hoppas på att Max somnar i vagnen på väg dit. Farmor har en stor terass så det är bara att köra ut vagnen på den när man kommer fram och så får han stå där och sova. Ska köpa med mig lite fika på vägen =).




Skrämmande

2010-03-02 09:53:28 ,   Tisdagstema
Veckans tisdagstema är skrämmande. Fler bidrag hittar du här.



Det mest skrämmande som finns är när Max är sjuk eller skadat sig. Då blir man rädd som mamma! Som tur är har vi klarat oss från alltför allvarliga sjukdomar och skador men det är skrämmande med feber också. Denna bild på Max är från januari då han hade 40 graders feber. Allvarligare saker än så hoppas jag att vi slipper!




Anna Bergendahl

2010-03-01 22:01:51 ,   Populärkultur
Jag gillade inte alls henne i melodifestivalen i lördags. Tycker att hon både låter och ser tillgjord ut... men vet ni nu har jag ändrat mig. Har lyssnat på hennes låt flera gånger på spotify nu och jag älskar den. Den är ju så fin och hon sjunger den riktigt bra. Tycker den låter bättre inspelat än live. Kanske blir en favorit i finalen? Annars så går Darins låt varm här i mina hörlurar. Spotify rules!

Vem har ni som favorit från årets melodifestival?




Vardagsliv

2010-03-01 21:44:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helgerna är ju väldigt härliga när man är tillsammans alla tre och tar det lugnt men också träffar kompisar. Men det finns faktiskt en charm i vardagarna också. Det är så roligt när Marcus kommer hem från jobbet på eftermiddagarna och det är så härligt att se hur lycklig Max blir så fort han hör nyckeln vridas om i låset. Han tittar då på mig och spärrar upp ögonen och säger "Papa" och sen springer han mot dörren (han gör dock samma sak när posten kommer varje dag och blir då lite besviken när det inte är någon som kliver in genom dörren). Han blir så lycklig av att träffa sin pappa och jag blir självklart lycklig av att träffa min man. Det är så komplett när vi är alla tre och det är en härlig känsla.

Sen rullar allt på med först matlagning och sedan middag tillsammans vid 18.30. Är skönt att sitta vid bordet och prata om dagen. Disk och städning av köket följer sedan innan vi tittar på Halv åtta hos mig tillsammans (Max brukar då roa sig med att vräka ut alla videoband). Den som ska lägga Max (vi tar varannan kväll) städar Max rum, klär på honom pyjamas och sedan är det välling och tandborstning innan läggning.

När Max har somnat infinner sig lugnet här hemma. Det är väldigt skönt att sitta ner. Oftast blir det vid teven eller vid datorerna. Just nu tittar Marcus på film och jag sitter bredvid honom i soffan med datorn i knäet.

Känslan av att vara komplett är väldigt skön och då glömmer jag allt vad magproblem och oro inför framtiden heter utan då bara är jag. Och det behövs ibland. Vardagslivet är skönt.... när man är komplett =).

Ni gör mig komplett <3



Max tjuvstartar middagen




För några minuter sedan (jag är nyduschad därav handduken)





Mat v. 9

2010-03-01 18:22:10 ,   Mat och annat gott
Denna vecka äter vi detta (har ej planerat luncherna utan det blir som det blir):

Mån: Spagetti och köttfärssås
Tis: Kyckling i ugn med grönsaker. Recept här.
Ons: Köttfärssoppa (recept här. Första gången jag provar det)
Torsdag: Svamppasta (första gången jag testar det. Återkommer med recept)
Fredag: Fläskfilé och klyftpotatis




Öppna förskolan och veckohandling

2010-03-01 18:10:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
Som vanligt på måndagar har vi varit på öppna förskolan och sedan veckohandlat. Det tar på krafterna att handla mycket med Max men det går bra =). Nu är kylskåp och skafferi välfyllt och Marcus ska strax laga mat. Han har jobbat 10 timmar idag men erbjöd sig ändå att laga maten. Snäll man jag har :).

Jag hade med kameran till öppna förskolan men jag glömde använda den. Typiskt!




Max diggar

2010-03-01 10:50:48 ,   Max
Här kommer ett litet filmklipp på Max filmat för några veckor sen då han hade feber och var förkyld.





Ingen bra start

2010-03-01 10:01:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ingen bra start på veckan och ingen bra start på mars har jag.

Var supertrött igår men mådde så illa så kunde inte sova. Till slut somnade jag men vaknade efter en stund och mådde ännu mer illa. La mig i soffan, tog mina tabletter och lyckades sedan känna mig bättre och somnade vid 1.30. Vaknade igen vid 5 och mådde då bra så la mig i sängen igen. Sen vaknade Max strax före 8 fast han somnade så sent igår men det var ju ändå ok. Mitt ögoneksem är dock hemskt idag. Ser verkligen misshandlad ut och ögat är svullet. Är dock lite bättre nu än när jag vaknade.

Det är typ snöstorm ute. Vi ska försöka åka till öppna förskolan ändå tänkte jag. Verkar inte blåsa så farligt. Men jag ska gå ut sen när Max sover och titta hur det ser ut på parkeringen om vi kommer ut med bilen och även försöka se hur vägarna är. Behöver verkligen åka för måste handla också.

Usch va pessimistiskt detta blev. Men jag kan lugna er med att jag är på ganska bra humör nu. Marcus hade lämnat en gullig lapp på köksbordet imorse så det har räddat min dag =).