Julfix

2015-10-31 13:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp lördag! Dagen började som vanligt här hemma. Barnen vaknade runt kl. 6.00. Mamman vill soooova! Pappan går ner med barnen till teven och går sen och lägger sig igen. Vi somnar om. Vaknar efter några minuter av att barnen bråkar med varandra. Pappan går ner och sätter sig vid teven med dem. Lugn och ro i huset. Mamman somnar om igen. Vaknar efter nån timme när övriga familjen lämnat teven och barnen börjar leka högljutt i större delen av huset. Dags att gå upp. Jag trivs väldigt bra med att ha vårt sovrum i allrummet på övervåningen MEN jag trivs mindre bra med det på helgmornar. Då skulle jag vilja ha en dörr att stänga så jag fick sova. Fördelen är ju att man kommer igång på dagen. Denna morgon var det egentligen ingen skada skedd för jag somnade 21.20 i soffan igår och vaknade sen för att gå upp till sängen och somna om så sömnkontot är relativt återfyllt efter veckan som varit.
 
Tänk att det är mindre än en månad till 1 advent. I LOVE IT!! Hoppas och tror att jag ska vara ledig mycket i jul och ser verkligen fram emot det. De första julklapparna är redan inköpta och häromdan beställde jag kuddfodral från HM till soffan.
 
I like it :)!
 
Som sagt ser verkligen fram emot tiden som ligger framför.
 
Men först måste jag reda ut detta med mina ögon. Jag tycker inte att glasögon hjälper alls. Bara typ när jag tittar på mobilen och håller den väldigt nära. Men för övrigt så blir jag jättetrött i ögonen och snurrig av att ha glasögonen på mig. Även så här vid datorn :(.
Nu fortsätter lugna lördag och ikväll blir det middag ute med tjejkompisar.
 
Kram
 




Mysklubben

2015-10-30 19:58:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej i fredagsmyset! Skönt med fredag och igår kom Max hem igen från lyckade dagar hos kusinerna. Idag har han följt med mig till jobbet så att han fick vara ledig från fritids hela veckan. Det var en riktigt mysig dag på jobbet och han tyckte det var roligt.
 
Nu ska jag rycka in och lägga Ebba. För en stund sen uttalade hon orden: "Pappa ska lägga mig". Men hon ändrade sig så bäst jag nattar henne nu så jag får fredagsmysa sen.
 
Hoppas ni har en bra kväll!
 
Mysklubben
 




Total tystnad och glasögonorm

2015-10-28 15:25:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Hej! Det var längesen jag tog en selfie med kameran för blir ju mest med mobilen nuförtiden :). Ja nu har jag fått mina glasögon. Jag hade ju förhoppningen att allt med ögonen skulle kännas bra nu men det gör det inte :(. Jag ser bra på nära håll, typ väldigt nära håll. Nästan på gränsen när jag sitter vid datorn att de hjälper. Så problemet med att jag får ont i höger öga och huvudet är ju inte löst. Blir så trött på detta. Även om jag kanske mest behöver dem när jag sitter framför en skärm på nära håll så hjälper de ju inte problemet att jag tycker det är jobbigt att titta på tv och köra bil m.m. Ska prova några dagar till innan jag ringer optikern. Men snygga är de i alla fall!
 
Oj så konstigt det är att Max inte är hemma. I måndagskväll var det så tyst här hemma. Total tystnad. Sen har man vant sig men det ska bli så roligt när han kommer hem imorn igen!
 
Kram
 




Balans på sömnkontot och fotografering

2015-10-25 20:59:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken bra helg det blev. Hamnat i balans på sömnkontot, ätit gott, orkat varit vaken till efter kl. 23 BÅDE fredag och lördag, fotat, lekt med barnen, redigerat bilder.....
 
Hade dock gärna haft några dagar ledigt till ♥
 
Gårdagens fotografering:
 
  
 
  
 
 
Men de bilderna så säger jag mot måndag!! Väskan står packad för Max som imorn åker på höstlovssemester till kusinerna i några dagar. Oj så tomt det kommer bli här hemma!
 
Kram
 
 
 
 




Fredagsrys

2015-10-23 20:32:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Höstlovet har börjat! En här i familjen har i alla fall höstlov och det är Max som ska vara ledig från skolan hela veckan. Han ska tillbringa några dagar hos sina kusiner många mil härifrån. Han tycker det ska bli jätteroligt och spännande. Marcus och jag tycker det känns konstigt och ovant att han ska vara borta några dygn men vi vet ju att han vill! Superkul för han och kusinerna att få leka, leka, leka. Dessutom ska Max få åka tåg vilket han inte gjort så många gånger och dessutom inte så många mil de gångerna.
 
Fredagsrys syftar på barnprogrammet Familjen Rysberg som jag spanade på lite förut och även på att det nog är väldigt vanligt med halloweendisco ikväll. Så även på Max skola. Jag tycker inte om Halloween. Inte ett enda dugg men nog om det. Max ville gå på discot och träffa sina kompisar och det fick han. Marcus var med honom. Max skola gick idag ut med information att på grund av det som hände i Trollhättan igår så förbjöds barnen på discot ha masker eller låtsasvapen. Ett beslut jag verkligen gillar. Tydligen hade föräldrar från klassen som ordnade discot även kontaktat polisen på orten för att be dem ha lite uppsikt över discot. Hemskt att det ska behöva göras men ger en lite mer trygghet. Fy det är en hemsk tid vi lever i. Max klädde ut sig till Batman med cape. Inga blodiga ansikten här inte.
 
 
Ebba klädde ut sig lite här hemma i ny hatt från sin mormor och några gamla glasögon och så BatmanDiscoMax
 
Idag har Ebba varit feberfri men snorig och lite hostig. Vi hade en lugn förmiddag här hemma och sen åkte vi till mamma där hon bjöd mig på lunch och Ebba lekte. Och oj vilken lunch.....
 
Havskräftor och rödbetor, chevre, päron och valnötter. En "vanlig" sketen fredagslunch ;)!
 
Hädanefter får jag planera mitt vabbande efter mammas lediga dagar. Hi hi... :)
 
Nej nu blir det fortsatt fredagsmys här hemma. Inget rys här inte!
 
Kram
 




Turkost

2015-10-22 19:32:53 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
Hej! Torsdagkväll. Jag kom hem för lite mer än en timme sen. Har jobbat och sen varit på massage. Just nu pågår en otrolig lek mellan barnen här hemma. De har lekt konstant sen jag kom hem utan att vara osams. Väldigt ovanligt men fantastiskt roligt. Just nu låtsas de att är i badhuset och ligger på golvet och simmar i hallen.
 
Vi har pusslat och grejat med vab denna vecka och imorn är det min tur igen. I tisdagskväll hostade Ebba så hon kräktes och hade en hög febertopp på natten. Sen dess har hon runt bara strax under 38 i feber och endast lite hostig. Men på grund av att hon inte var feberfri idag så blir hon ju hemma imorn också.
 
Fotade lite i vårt sovrum förra veckan men har glömt att visa bilderna. Har lite nya turkosa detaljer!
 
Ljusslinga från Rusta
 
Låda från Dollarstore. Har köpt en till lite större nu som står under denna på bilden.
 
 
Tavla från Dollarstore
 
 
 
Nu ska jag strax lägga Ebbsan, hoppas på en hostfri natt och ha en kväll i soffan. Trött i kroppen efter några nätter med dålig sömn och huvudvärk.
 
Kram




Vardagens magi

2015-10-20 11:39:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej tisdag! Ja ibland är det allt lite magiskt med vardag och särskilt nu på hösten tycker jag. Den där känslan när man alla sitter vi bordet och äter mat på kvällen med tända ljus. Alla med olika upplever under dagen och barnen berättar om sin dag och vi berättar om vår. Sen kvällslugnet när barnen sover och allt bara känns så lugnt och tyst.
 
Ja detta reflekterade jag kring igår under min jobbeftermiddag. När jag kom hem möttes jag av dukat matbord och snorig och hostig Ebba. Japp ytterligare en förkylning. Allt är inte magiskt med vardagen med andra ord. Så idag myser vi här hemma. I eftermiddag kommer svärmor en stund så jag kan smita iväg till frissan.
 
 




Glasögonorm och bebismys

2015-10-18 21:07:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Så var det söndagkväll igen. Hade en riktig myskväll planerad med chokladmousse och Solsidan på tv. Men det innefattar ju sovande barn och här har vi en Max som trots mat för två timmar sen är konstant hungrig så efter tre mackor så vill han ha falukorv för han kan absolut inte somna så hungrig som han är!! Men men Solsidan finns ju kvar så bara han kommer i säng så ska vi titta.
 
Denna helg började med optikerbesök för mig i fredags. Efter flera månader men värk kring ögonen när jag sitter vid dator, tv eller mobil så tog jag nu äntligen tag i att kolla upp synen. Jag hade rätt i mina misstankar och har brytningsfel främst på höger öga. Jag är med andra ord blivande glasögonorm. Bågar är utprovade och inom två veckor kan jag hämta ut dem. Känns spännande faktiskt men samtidigt ovant!
 
Sen har helgen rullat på med heldagsutflykt igår till Marcus syster med familj där vi fick bebisgosa med lilla E tre veckor. Ebba har verkligen längtat efter att träffa sin lilla kusin och hon tillbringade långa stunder med den lilla i famnen och utforskade hennes små fingrar, tår och öron! Hi hi ser inte så bekvämt ut för lilla E på bilden nedan men var enda bilden jag hade i kameran där hennes ansikte inte syndes. Ebba provade nog de flesta positioner för att få gosa så mycket som möjligt :)!
 
 
En mysig dag på landet och självklart så blev det även köra löv med traktorn vilket blivit en trevlig tradition de senaste höstarna!
 
   
 
 
 
        
 
Idag försökte jag få sovmorgon men det är inte lätt i detta hus! Full fart på de andra med andra ord så sovmorgonen blev inte så lång. Sen så har vi grejat här hemma. Marcus har rensat lite ute i garaget och jag har städat och möblerat om i lekrummet. Och sen allt vanligt fix med tvätt, städning och matlagning. En riktig grejardag idag och jag önskar att det bara vore fredagkväll!
 
Mot vardagen.....
 
Kram
 
 
 
 




Dejtingdagar

2015-10-14 16:56:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Onsdagen är här. En dag som inte riktigt blivit som tänkt. För det första så försov jag mig imorse. Vaknade av alarmet strax före kl. 6 men råkade nog stänga av det istället för att snooza för nästa gång jag vaknade var kl. 6.35 och jag skulle befinna mig på jobbet 25 minuter senare och det tar en kvart att köra dit. BRÅTTOM! Tog snabbt på kläder, plattade håret, borstade tänderna och slängde med lite frukost som jag fick äta på jobbet. Kom i hyffsad tid. När alla barn var på plats och satt och åt på frukoststunden så skulle jag hämta min frukost. Men just då så tappar ett barn ett glas i golvet. Så det blev att sopa och dammsuga istället. Som tur var hade jag rast en stund senare! Sen så hade jag ett jobbmöte kl. 13 idag och jag tog bara för givet att det skulle hålla på en timme för jag skulle sluta kl. 14 men strax innan det började fick jag veta att det höll på två timmar. Så blev lite bråttom att ringa barnens förskola och fritids för att förlänga deras tid. Så den sköna lugna eftermiddan här hemma som jag hade sett fram emot blev inte riktigt av. Men nu får jag slappa en stund i alla fall innan det är dags för kvällsmatsfix, läxläsning m.m.
 
 
 
Ikväll är det dejtingkväll på tv igen. Igår var det "Tro hopp och kärlek" och "Bachelor" och ikväll är det "Bonde söker fru" och "Bachelor". Ja kära nån.... körigt är det :)
 
Kram




Prinsdop och höstfoton

2015-10-12 21:10:31 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej måndag!
 
Helgen är förbi och veckans första dag är snart också till ända. Igår var det prinsdop på tv. Min kompis N och lille L kom hit och tittade och åt godsaker. Dopet var ju inte särskilt märkvärdigt men det kändes lyxigt att fira lite extra i alla fall :)!
 
Sen på eftermiddagen gav vi oss ut för att fota L och även N. Härliga höstbilder fotade i dungen bakom vår gata. Ett litet smakprov kommer här:
 
 
  
 
 
Nu börjar det snart bli dags att förbereda inför morgondagen. Tisdagar innebär att hela familjen ska vara utanför dörren 6.40. Det krävs lite planering för det :)!
 
Kram
 
 
 




Återhämtning

2015-10-10 09:47:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Hej lördag! De två dagarna jag vabbade blev verkligen återhätmning för mig. Det  var så skönt att bara vara hemma och dona, leka med barnen och kunna ha tid att bara va. Det var verkligen längesen. Varit mycket stress senaste tiden. Så man kan säga att Ebba fick sin hosta i rätt tid. Igår var Marcus hemma med henne. Hon hostar typ inget dagtid nu men när hon sover är det mycket host. Får hoppas det ger sig snart. Tänk att jag till och med hade tid och ro att äta en frukost som på bilden ovan!
 
Igår var det marknad här på orten. Inte riktigt lika avkopplande och jag skulle gå med barnen själv för Marcus skulle iväg på rep. Jag oroade mig lite för hur det skulle bli att gå själv med dem då Ebba har ett väldigt humör när saker och ting inte blir som hon tänker sig. Men jag höll mig lugn och barnen höll sig lugn. Var jättemysigt att strosa runt. De åkte en karusell tillsammans, vi köpte några godisremmar och så fick de välja varsin leksak. Max köpte två ninjagolegogubbar och Ebba valde en leksakshund med batterier i. Perfekt, tänkte jag eftersom hon är hundrädd så kan det ju bli bra terapi. Ack så fel jag hade. När vi satte på den hemma och den började gå mot henne så fick hon fullkomlig panik. Så nu ligger en hund för 80:- i Marcus garderob så att hon inte ser den.
 
 
 
Nu har killarna här hemma dragit iväg på rep igen. Max fick följa med Marcus för Ebba och jag ska in till stan på second hand-shopping och lunch! Marcus och jag hann i alla fall sitta vid frukostbordet tillsammans några minuter. Vi har knappt setts denna vecka för han har varit borta varje kväll på jobbgrejer eller rep. Varje vecka är ju inte sån som tur är.
 
Ha en härlig lördag!
 
Kram
 




Frukt

2015-10-07 15:43:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Okej jag vågar knappt skriva det men vi har hållt oss friska bättre hittills denna höst än förra året. Nu vabbar jag i försig idag och imorgon för att Ebba är förkyld men inte mycket. Det är ju bara den där eländiga hostan som är envis när hon sover eller springer ute. Men annars är hon pigg.
 
Vilken tur att vi fick hem 4 kg frukt från Linas matkasse i måndags eftersom det finns en förkylningsbacill här hemma. Ja och fick stämmer faktiskt. När man prenumererar på Linas matkasse får man poäng för varje matkasse som kommer hem, samt om man checkar in sin kasse på facebook eller om man värvar nån. Dessa poäng kan man sen köpa saker för. En fruktkasse valde vi att lägga poäng på denna gång. Fin och fräsch ekologisk frukt. Om ni vill prova på Linas matkasse så kan ni använda tipskoden K1585496 så får ni kassen till prova-på-pris samt en gratis fruktkasse på köpet.
 
 
 
Här hemma har jag hunnit med och städa en del idag medan Ebba tyvärr mest fastnat vid teven.
 
Nu kommer strax lite fikabesök hit.
 
Kram
 




Tisdagstips

2015-10-06 16:08:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej tisdag!
 
Jag älskar fina muggar. Det känns så mycket lyxigare att dricka ur dem då. Det är särskilt gott om de har glada färger. Mina favoritmuggar från Dollarstore (gröna med vita prickar) har nu fått konkurrens av dessa muggar ovan som är köpta på netto. De är gjorda av melamin (en sorts plast). Lattemuggarna till höger köpte jag där för två veckor sen och de mindre muggarna är köpta denna vecka. Nästan så jag är sugen på att åka och köpa några till :)!
 
Ett tisdagstips helt enkelt!
 




Höstigt

2015-10-05 20:55:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Några fler bilder från i lördags ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Fotoljus

2015-10-04 20:20:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Nu är helgen förbi och jag känner mig tröttare nu än när den började. Varit så många helger nu och det är lite frustrerande att det är så för det blir ingen vila. Fullt ös medvetslös dygnet runt känns det som.
 
Hade en skön dag vid Hjälmaren igår. Gemenskapsdag med vår kyrka. Fint höstigt väder, trevligt sällskap och roliga aktiviteter. Lyckat helt enkelt. Och fint fotoljus var det också ;). Ska visa fler bilder men har inte redigerat dem än.
 
Nu ska Max bums i säng och sen ska jag göra egen granola. Ja varför ska man vila när man väl får?! :)
 
 
Kram och hoppas ni får en fin ny vecka!