Hur är det möjligt?

2016-02-27 11:45:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Vi måste vara smutsiga människor. HUR kan man ha så smutsigt hemma..... jag förstår inte.... tycker inte vi gör annat än att dammsuga. Men ändå så får jag nästan panik här hemma. Hade jag pengar så hade jag garanterat anlitat ett helt gäng städare som fick härja fritt här en hel dag. Här hade jag tänkt att visa en bild på köksgolvet som jag dammsög igår men jag låter nog bli. En anledning till att det blir väldigt smutsigt här hemma är att vi är hemma väldigt mycket. Vi har haft riktig vardag 1 dag på fyra veckor. Helt sjukt ju.... Idag känner jag mig dock helt oinspirerad till att städa nåt. Men kommer väl inte undan.
 
Jag körde morgonpasset med barnen imorse = dvs. gå med dem ner och sätta på teven när de vaknade runt 7-tiden. Sen somnade jag om och vaknade kl. 9 och då hade Marcus dukat fram frukost. Efter det blev det en promenad för mig. Kändes väldigt hurtigt en lördagmorgon. Men jag kämpar på med minst en halvtimmes promenad om dagen minst 5 ggr i veckan. Detta blev promenad nr 4 denna vecka så måste ta en imorgon också. Men med bra podcasts i öronen så flyter det på bra. Senaste veckan har jag fått lärt känna Fredrik Skavlan och Lill-Babs bättre genom podden Värvet.
 
I eftermiddag/kväll väntar god mat ute med mina kollegor A-S och L ♥
 
Önskar er en bra lördag och bjuder på några bilder från när vi fikade igår.
 
 
 
 
 
 




Maja-lykta

2016-02-26 20:51:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ännu en ledig dag har vi haft. Barnen och jag hann med biblioteket på förmiddagen och Marcus slutade tidigt och vi kunde åka till en rolig lekpark på eftermiddan innan det blev fika. Biskvi och chailatte för mig blev det. Efter fikat så köpte jag en grej jag trånat efter ett bra tag nu. En Maja-lykta. De hade inte så många olika varianter just nu i vår lokala inredningsbutik men det var ju just denna som jag spanat in. Men skulle verkligen vilja ha fler sen när det kommer in vilket det tydligen löpande gör.... hmmm.... kan bli dyrt! Här kan ni spana in fler Maja-lyktor som säljs till förmån för barncancerfonden.
 
 
Bion med Max blev lyckad igår och han skrattade mycket åt filmen. Han gillar verkligen Alvin & gänget. Jag som inte är jätteförtjust i barnfilmer tyckte också att den var kul så det var lyckat. Efter filmen gick vi förbi min optiker för att beställa solglasögon till mig. Insett att jag inte kommer kunna ha vanliga solglasögon eftersom jag ser ganska dåligt utan mina glasögon och jag är väldigt ljuskänslig så använder solglasögon mycket. Så nu blir det ett par med samma glas som i mina glasögon.... ja fast mörka förstås. Dessa bågar valde jag (tror jag... inte lätt att komma ihåg efteråt):
 
Inom två veckor är de färdiga :) Får ju inte slarva bort dem bara som man brukar med solglasögon...dessa kostar ju liiiite mer än vad jag är van att lägga på solglasögon.
 
Nepp nu ska jag joina Marcus och Max i soffan. De har knapprat chips och popcorn länge nu så dags att ta fram mina grönsaker och dipp. Ja förutom att jag fuskade lite när barnen var sjuka och dagarna kring det så har jag hållt mitt godis- och chipsuppehåll sen början av året.
 
Trevlig fortsatt fredag ♥
 
 
 
 
 




Sportlov

2016-02-25 13:07:44 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Nu har jag och barnen sportlov två dagar. Men barnen har nästan haft det hela veckan. Max var på fritids i måndags men var sen med på mitt jobb i tisdags och var hos sin farmor o farfar och lekte med kusinerna igår. Ebba har varit med sin mormor och sen farmor och farfar. Det går magsjuka på förskolan så vi höll henne därifrån denna vecka.
 
Barnen bråkade hela morgonen idag så det var skönt att gå ut i solen sen. Cyklade till lekparken. Ebba har äntligen fått tagit ut sin cykel nu när det är snöfria vägar. Efter lekparken så cyklade vi och kollade på ett hus som håller på att monteras i närheten av oss.
 
 
Nu laddar jag energi inför att Max och jag om en timme ska åka tåg in till stan och gå på bio. Marcus kommer snart hem från jobbbet.
 
Kram
 
 




Smash

2016-02-21 21:21:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Smash så är helgen slut!
 
Denna söndag har innehållit x antal röj av köket här hemma (hur kan det bli så rörigt HELA tiden), fotografering och 1 timmes promenad med lurar i öronen.
 
Lille L har alltså varit här idag för lite 1-årsfoton. Har köpt en vaxduk som ser ut som ett golv och sen byggde jag upp lite studio i Marcus och mitt sovrum. Under vaxduken ligger vårt utebord ihopfällt och som bakgrund är klädställning med en filt över. Hi hi man får ha lite fantasi :).
 
Hoppas ni haft en bra helg. Här nedan kommer att litet bildregn på söta L ♥
 
 
 
 
 
 
 
Ooops upptäckte ett redigeringsfel på den tredje bilden från slutet. Lite i högra hörnet som skulle behövas fixas till.
 
Bilderna är publicerade med L´s mammas tillstånd.
 
 
 




Byxtips

2016-02-20 16:41:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! I dag blev det inte frukost tillsammans hela familjen som det blev förra helgen. Barnen vaknade runt 7 och Marcus och de steg upp. Sen lekte barnen för fullt och Marcus åt frukost. Så jag fick äta i lugn och ro sen när jag vaknade till. Färskpressad apelsinjuice, ägg, bacon, päron, te och så vatten förstås. Bra start på dagen. Sen åkte Max och jag iväg på en liten begagnatshoppingtur. Först ut var en butik bara några kilometer härifrån som säljer begagnade barnkläder. Lycka för mig :). Köpte några plagg till Ebba och sen åkte vi till Bra och begagnat. Då kom Max på att han inte ätit frukost idag. Oooops! Hans frukost blev en biskvi och festis på Bra och begagnat. Glad Max!
 
Apropå shopping så har Ellos slutrea nu och häromdan fick jag sms med kod för 30% på rean. Vill tipsa om dessa jeans (De finns i stl 92-140). Max har ett par men nu passade jag på att köpa ett par i större storlek än de han redan har:
 
 
Sen blev det några plagg till mig och Marcus också samt sängkläder till oss. Bra att passa på att köpa sånt man behöver nu när det är rea. Passar bra i vårt vabruari med 10 vab-dagar och 5 sjukdagar.
 
På måndag har Marcus och jag varit tillsammans i 12 år och förlovade i 10 år. Ska uppmärksamma det ikväll och äta trerätters här hemma. Jag är inte så sugen på att stå i köket särskilt länge så blir enkla och relativt snabba grejer: Räkcocktail, svampsrisotto och glace au four.
 
Kram
 
 




Sushi

2016-02-17 10:29:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jo då det blev allt sushi igår
 
 
 
 
Inatt har vi fått sooooova! Så underbart. Hon hostade bara när hon somnade igår och sen har natten varit lugn. Imorgon räknar vi med att ha en riktig vardag igen. Nu på förmiddan tar vi det lugnt och i eftermiddag ska vi på uvecklingssamtal för Max. Hoppas detta är sista vab-dagen på ett tag.
 
Kram
 




Because I´m worth it

2016-02-16 10:16:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej tisdag!
 
Var på vårdcentralsjouren med Ebba i söndags eftersom febern kommit tillbaka. Men allt tydde på virus. Fick sjukintyg att skicka till försäkringskassan eftersom vi redan vabbat en vecka. Igår försvann febern under dagen och hostan var också bättre.... tills hon gick och la sig. Fy vilka hostattacker. Hon hostar så hon nästan får panik. Men det lugnade sig under natten. Feberfritt idag och knappt nån hosta alls än så länge men snorig. Men vågar man skicka iväg henne till förskolan imorn? Känns inte riktigt ok eftersom hon varit sjuk så länge. Men samtidigt tar det emot att vara borta från jobbet.... Nåja det blir nog att vara hemma för Ebba imorn med så hon blir ännu kryare. Just nu är hon så lycklig för vi ska åka och handla nu på förmiddan och hon har ju knappt varit utanför dörren på 11 dygn. Tar nog med egen vagn för vill ogärna att hon rör kundvagnar. Hon har "skrivit" en handlingslista och hittat några mynt hon ska ha med sig. Och sen en handväska såklart.
 
Ebba spanar in hennes och Max fotoböcker. Hi hi hon ser arg ut på bilden men det är hon inte, bara frustrerad för hon inte får loss boken.
 
När Max var liten tyckte jag det var mysigt att vabba. Han var oftast bara förkyld och sov och lekte bra ändå men för snorig för att gå till förskolan. Men nu tycker jag mest det är ångestframkallande. Vill bara ha vardag. Men jag har bestämt mig för att det måste bli en bra dag ändå. Så har lyxat till starten på dagen med ett glas färskpressad apelsinjuice. Och jag hoppas på att ICA säljer sushi idag. Because I´m really worth it ♥.
 
 
 




Feel-bad-blogg

2016-02-14 11:14:01 ,  
Ja vill ni ha en feel-good-blogg får ni nog vända er nånannanstans just nu. För här snorar och hostar barnen fortfarande. Dessutom har Ebba fått temp igen efter att ha varit feberfri igår. Sen så har hon hållt oss vakna inatt med sin hosta. Och inte nog med det så är svärmor inlagd på sjukhus med allvarlig infektion.

VÄCK MIG I MAJ





Liten medhjälpare

2016-02-13 16:35:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Liten medhjälpare i köket häromdagen. Hon fixade såsen :)
 
 
 
 




Back on track

2016-02-13 10:28:15 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi tog oss igenom veckan. Det var min känsla när jag landade i pyjamas framför Fångarna på fortet igårkväll. Usch så knäpp man blir av att inte sova ordentligt men nu är jag back on track efter några nätters bra sömn. Ebbas feber har dock gått upp och ner och var nästan borta i torsdags men igår kom den tillbaks igen för att några timmar senare vara borta igen. Feberfritt idag än så länge. Men snorigt och hostigt för båda barnen fortfarande. Japp där har ni vabruari-statusen!
 
 
Här hemma är vi väldigt dåliga på att äta frukost tillsammans tråkigt nog men idag slog vi till på en rejäl lördagsfrukost med äggröra, yoghurt, bröd, pålägg, blodapelsin m.m. Mysigt att sitta tillsammans och starta lördagen.
 
Inga direkta planer denna dag mer än att barnen ska friskna till, min mamma ska klippa Max, barnen ska pyssla (köpte en pyssellåda på Dollarstore igår) och melodifestivalen på tv ikväll. Lugn helg som jag hoppas gör att vi alla kan ha vardag på måndag igen. Men vi får se. Jag tar inget för givet.
 
Kram




Den där sömnen igen....

2016-02-09 16:43:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej tisdag! Oj så bra jag sov natten till igår. 9 timmar nästan i sträck. Vaknade bara till några gånger. Men oj så kortvarig den lyckan blev för inatt så segade minutrarna sig fram och till slut närmade jag mig morgon utan någon sömn alls. Klarade inte att ta mig till jobbet idag.
 
Det är väl inte så konstigt att min kropp håller på så här efter alla vaken Ebba på nätterna och mååååånga nätter med sjuka barn. Min första panik när barnen blir sjuka är att nu får jag inte sova. Jag klarar liksom inte av det längre.
 
Och Ebba är fortfarande sjuk. Hostig och snorig men feber som går lite upp och ner. Feberfri imorse men runt 39 nu på eftermiddagen. Men hon äter och dricker bra. Även Max är hemma för han är snorig och hostig. Så vabruari lever upp till sitt namn.
 
Fast för mig är det inte bara vabruari utan sleepless vabruari ♥
 
Drömmer om sol, friska barn, barnfria nätter, varma sommarbad
 
Some day......
 
 




Sömnlös

2016-02-07 19:36:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken helg! Både på ett positivt och negativt sätt. Vi börjar med det positiva. Igår fick vi träffa vänner som betyder mycket för oss. Några här på lunch- och fikabesök och sen träffade jag E och N på restaurang på kvällen. Så en riktigt bra social dag med många fina samtal och goa skratt.
Några av rätterna jag åt - laxsashimi, svamprisotto och vinkokta musslor
 
 
Det negativa började redan i fredags när Marcus hade riktigt ont i magen så vi trodde magsjukan skulle hälsa på här men var bara magkatarr för ontet gick över ganska snabbt. Men inte fick man slappna av för det för helt plötsligt så fick Ebba feber som skenade väg. Varva ipren och alvedon ända tills igårkväll då febern lättade men då blev hon förkyld. Snorig och hostig. Var säkra på i fredags att det var den periodiska febern men nu vet jag inte längre. Sen så har jag varit sömnlös stora delar av helgen. Jag har sovit totalt 7 timmar på två nätter och ungefär bara en timme åt gången. En del har berott på Ebba som stökat men en del på att jag helt enkelt inte kunna somna. Riktigt tufft och idag känner jag mig allt annat än okej. Helt slut, matt, snurrig m.m. Imorgon ska jag jobba medan Marcus vabbar så inatt ska jag sova på nedervåningen på madrass för att få sova ifred och jag hoppas verkligen jag kan sova.
 
 
Blev tacomiddag till melodifestivalen på plattan nu ikväll. Max ville inte se melodifestivalen igår när jag ändå inte var hemma så då såg vi den här hemma istället.
 
Hoppas på en friskare vecka med mycket sömn!!
 
Kram
 




Mitt 2015

2016-02-04 16:33:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

Varje år i denna blogg har jag gjort en liten årsresumé. Men tog aldrig riktigt tag i det vid årsskiftet men hittade den här listan nedan hos bland annat Blondinbella och Jennys matblogg så använde den i stället att fylla i. Den har legat nästan färdig bland mina utkast men nu har jag fyllt på med några bilder så får ni ta del av mitt 2015 på detta sätt ♥.

 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Oj så jag funderat på denna fråga men jag tror faktiskt inte jag gjort det.

 

Genomdrev du någon stor förändring?
Nej ... men så tråkigt detta år låter ;)



Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Ja ♥

Lille L som föddes i början av året
 

Vilket datum från år 2015 kommer du att minnas bäst?

Inget specifikt datum men jag plockar med mig de otroligt härliga dagarna på stranden under sensommaren samt två fantastiska bröllop som vi varit på under året

 

 
  
 
 

Vilka länder besökte du?

Hi hi... jag har verkligen hållt mig inom Sveriges gränser. Förutom närområdet har jag varit i Stockholm, Ödeshög, Gävle och Gräsmark.

 En solig dag i Gävle
 
 Hösttripp till Ödeshög

 

Bästa köpet?
Mitt fotoobjektiv. Mitt 50 mm 1.8 gick sönder i juni så jag köpte ett nytt och då hade det kommit en ny version av objektivet och jag tycker det var mycket bättre. Sen så är jag glad över vår bil och vår surfplatta som också köpts under året.

 

Vad gjorde dig riktigt glad?

När barnen varit friska och vi har fått njuta av att bara få vara med varandra och hitta på saker.


Saknar du något under 2015 som du vill ha 2016?

Mer sömn, uppleva mer som familj och mer egentid med Marcus.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Upplevt mer.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Glott på min telefon :)

 

Bästa boken jag läst i år ?
Livet efter dig av Jojo Moyes.

 

Vad är din största framgång på jobbet?

Hmmm.... framgång är nog löneökningen som jag fick strax före sommaren. Den chockade mig på ett positivt sätt. 

 

Största framgången på det privata planet?

Att jag trots alla sjukdomar hållt kontakt med mina vänner och prioriterat tjejmiddagar m.m. Det har gett mycket.

Middag hos min kompis Emma i december
 

Största misstaget?

Att inte röra på mig mer.

 

Var du gladare eller ledsnare i år?

Ledsnare :(. Tungt år med mycket sjukdomar och mycket oro.

 

 

Vad spenderade du mest pengar på år 2015?
En bil.

 

Något du önskade dig och fick ?

Ja många bra saker fick jag i födelsedagspresent och julklapp men inga stora önskningar.

 

Något du önskade och inte fick ?

Marcus och jag hade en helg i Stockholm bokad men fick i sista stund ställa in på grund av sjukdom. Det kan jag fortfarande sörja över för vi hade verkligen behövt komma iväg. Sen dess har det liksom inte blivit av att ta tag i det igen.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag jobbade och sen kalasade vi här hemma på kvällen men närmaste släkten.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Med risk att låta tjatig men året hade blivit bättre utan den tuffa våren med mååånga vabdagar och turer till sjukhus.

 

Vad fick dig att må bra?

Glada barn, sol, goda middagar, samtal med vänner, jobbet

 

Vem saknade du?

Ingen vad jag kan komma på. Lyckligt lottad att ha så många nära i min närhet. 

 

Mest stolt över?

Mina barn ♥ ♥

 
 
  
 
 
 

Högsta önskan just nu ?

Våga satsa mer på mitt fotande! Och självklart ett friskt 2016. Och så går jag gärna ner några kilon i vikt ..... :)

 

 

 





Sega dagar och boktips

2016-02-04 12:42:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Soppa till lunch är det bästa när man inte är helt kry!
 
Hej torsdag! Nu var jag verkligen tvungen att tänka till vilken dag det är. Japp jag är fortfarande hemma. Men idag känner jag mig lite bättre. Inte lika många frys- och svettattacker som tidigare dagar. Men fortfarande rätt seg. Så det blir att vara hemma imorgon också. Sen hoppas jag vara på benen ordentligt i helgen. Har en del kul inplanerat i helgen så därför så känns det såååå trist om det inte ska bli av. Hoppas vi också klarar oss ifrån det ständiga kräkhotet från Marcus jobb även denna vecka.
 
Kan det bli vår, tack!!
 
Men vad gjorde man som sjuk innan man hade playkanaler, surfplatta och bloggar att läsa? Nu har jag inte glott på skärmar hela dagarna utan har också precis avslutat denna bok men ändå det blir ju rätt så segt här hemma:
 
 
Boken är ett bra och begagnatfynd som var lite svår först att komma in i men under gårdagen läste jag sista halvan av boken och var helt fast. Det är ju så härligt att vara uppslukad av en bok totalt. Så nu behöver jag nåt mer att läsa för reservförrådet är slut. Jag klicka i några böcker i varukorg på adlibris men insåg sen att det ju är bättre att låna på bibblan såklart eftersom jag vill ha en bok NU! Och samtidigt mycket billigare. För nu sitter jag ju här hemma och förlorar pengar. Jag hoppas att jag under eftermiddan orkar ta en sväng till bibblan och låna denna. Har kollat att den finns inne och vilken hylla den står på så det borde ju gå fort.
 
 
 
Nu ska jag lägga mig på sängen och titta på ett avsnitt av Parneviks på plattan och kanske slumra lite. Om två timmar kommer familjen hem för då slutar Marcus jobba. Så bäst att njuta av lugnet före stormen.....
 
KRAM
 
 
 




Kurerar mig

2016-02-02 09:15:37 ,  
Gomorron från sängen. Första gången jag bloggar från plattan. Föredrar att göra det från datorn så bloggar sällan från mobilen heller. I alla fall så åkte jag hem från jobbet igår för förkylningen har mig i sitt grepp. Hur kan man känna så sjuk utan att ens ha feber? Obegripligt. Idag är det vila vila vila som gäller. Var helt säker på igår att jag ska jobba imorgon men jag tvivlar. Måste ta beslutet om morgondagen inom några timmar så de kan fixa vikarie på jobbet. 

Det är ju vabruari då är det ju inte jag som ska vara sjuk 😐 Fast jag är hellre sjuk själv än ser barnen må dåligt. Livrädd att Ebba ska bli förkyld. Hostiga nätter NEJ TACK!