Å nej!

2013-11-30 13:40:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Igår fick jag brev från Ellos att de inte vet när denna klänning kommer in i lager så den har strukits ur min beställning (jag beställde den för över en månad sen och leveransdatumet skulle vara i början av december).
 
 
 
Å nej säger jag!! Jag ville ju verkligen att hon skulle ha den på sin 1-årsdag. Älskar färgen och mönstret och modellen :(. Det står i brevet att jag själv får hålla koll på om den kommer in igen. Nån som vet nån liknande att köpa nån annanstans? Gärna lila. Gärna prickar.




Förkyld lördag

2013-11-30 11:07:56 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Det är så fint ute med frost överallt. Inte lika mysigt med en frostig bil dock som Marcus fick skrapa innan han åkte till våra vänner M och H för att lägga golv. Barnen och jag skulle också hänga där idag men Ebba har blivit förkyld.... igen! Så vi stannar hemma. Max ska leka med kompisen S en stund. Ebba ska väl hosta, snora och gnälla. Stackars lilla gumman. Femte förkylningen i höst. Och hon får alltid sån hosta. Nu har vi ju i alla fall hostmedicin sen förra förkylningen för två veckor sen.
 
Snubblade över denna bild som är tagen för ungefär ett år sen. Ååå underbara fina mage!!
 
 
Det är ju tur att man kommer ihåg hur hemskt gravidillamående är och hur tufft det är att orka med bebis de första månaderna annars skulle man nog skaffa sig många barn om det gick.
 
Ebba sover nu och det är lugnt och skönt en stund. Jag passar på att dricka te och äta mörk choklad. Ska nog bli en bra lördag det här ändå fast jag var så misspepp igårkväll att få tillbringa ytterligare en dag själv hemma med barnen.
 
 




Bästa fredagkvällen på året?

2013-11-29 19:50:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej mitt i fredagsmyset. Är inte denna fredag egentligen en av de bästa på året? Fredagen några dagar innan första advent då huset är storstädat, fönstrena putsade och stjärnorna och ljusstakarna framme. Här har vi i alla fall stjärnor och ljusstakar framme men de får dela plats med dammråttorna. Prioriteringar kallas det.
 
Idag har barnen och jag varit hemma hela dagen förutom att jag var iväg på lite ärenden när Marcus kom hem från jobbet. Det hör ju nästan till varje år att någon lampa i ljusstakarna inte fungerar. Jag tror dock att vi slapp problemet förra året men i år var det dags. Tur att det finns nya att köpa i elbutiken :).
 
Barnen har varit ganska krävande och gnälliga idag men innan Ebba la sig för en stund sen så lekte de Följa Max. Max kryper runt och Ebba kryper efter. Skönt att de roade sig själva lite. Både tycker det är jättekul.... tills Max inte orkar krypa mer. Nu äter han popcorn, chips och russin och tittar på Ice Age.

Marcus är iväg till en kollega och jag väntar på att idol ska börja för då åker godsakerna fram. Och ja apropå inlägget igår, idag har cola inhandlats :)!
 
Vet ni en annan sak? Efter cirkelträningspasset igår så har jag träningsvärk i HELA magen. Långt ner i magen, högt upp i magen, i mitten och på sidorna. Fascinerande! Tack för det Caroline!!
 
Hoppas ni får en mysig fredagkväll denna en av de bästa fredagkvällarna på året!!
 
 
Några bilder från dagen. Max älskar ju att pyssla och det är ju synd om stackarn som har två opyssliga föräldrar men nejlikor och apelsiner kändes som en lagom nivå även för mig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Besparingar

2013-11-28 10:53:50 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen torsdag! Solen skiner och helgen är nära. Ebba sover en stund nu och vi ska strax gå iväg och möta upp min farmor och äta lunch. Ska även kika förbi apoteket och köpa ny tandkräm till barnen.
 
För övrigt så lever vi på tight budget denna månad. Förra månadens matkostnad var på alldeles för många tusen. Usch så jag mår dåligt för det. Men det är bara att ta nya tag och försöka hitta strategier för att få ner kostnaden. Utan att bara äta en massa halvfabrikat och dåligt med frukt och grönsaker. Ett steg är att inte vistas så mycket i affären. Det är ju för övrigt det bästa spartips som finns. Besök inte affärer så blir du inte shoppingsugen!! Men apropå maten så har jag gjort en lista på sånt vi måste ha hemma och den måste alltid kollas av innan man handlar så att man inte glömmer nåt av det där viktiga för då måste man ju åka igen och det följer ju lätt med en massa onödigt hem då.
 
Jag brukar nog besöka nån mataffär varannan dag men nu har jag inte varit där sen i måndags och planen var att inte göra det förrän på måndag. Men vi har glömt att köpa cola till fredagsmyset och det tänker jag INTE vara utan ;)! Dessutom så tror jag inte vi har ljus till vår adventsljusstake så blir ett besök i affären imorn och då ska BARA cola och ljus inhandlas.
 
Och apropå advent. I eftermiddag ska det adventspyntas :)




Nu kom det över mig

2013-11-26 22:59:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har precis lagt mig. Ebba sussar sött bredvid mig. Vår sömn är högprioriterad här hemma o Ebba sover bäst, därmed vi också, om hon ligger mellan oss så då får hon göra det.

Nu kom det över mig. Sorgen över att amningen är slut nu.

Jag kanske aldrig mer kommer amma mer i hela mitt liv.

Konstigt.




Charmtroll

2013-11-26 20:44:00 ,   Ebba
Ebba är ett riktigt charmtroll. Ikväll var hon så go när hon skulle "säga" godnatt till Marcus och Max. Hon var i min famn och vinkade till Marcus över axeln och sen sträckte hon sig mot honom och ville krama honom och sen till min famn igen. Vinka och le. Och så ville hon krama en gång till och sen nöjde hon sig med att vinka lite mer innan vi gick upp.
 
Goa unge!!
 
Men var sjutton tar tiden vägen? Jag kan inte förstå att hon snart är ett år. Oj så nostalgisk jag är nu. Tänker mycket tillbaka på förra året vid samma tid. Läste att det är naturligt att man blir så när det närmar sig ett barns 1-årsdag. Jag var precis likadan när Max skulle fylla 1 år.
 
Några bilder på charmtrollet:
 
 




Två veckor är jag normal i månaden

2013-11-26 08:21:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Burr så kallt det är ute -7 grader. Och jag och Ebba som ska promenera till babysången. Men det är bara att klä oss ordentligt.
 
Jag tänkte på en sak igår. Igår var en riktigt bra dag. Jag var på bra humör och hade bra tålamod med barnen. Då slog det mig att det är för sjutton inte lätt att vara kvinna. Alla män kan ju sluta läsa här om de vill. En vecka i månaden har vi mens och hormonerna är upp och ner. Ungefär 5 dagar innan mensen har vi pms och är känsliga, deppiga och gråtiga. Ungefär 4 dagar i månaden svettas jag och känner mig lite nere och ibland magont pga ägglossning. Summa summarum så är det mindre än två veckor där hormonbalansen i kroppen är normal och jag mår bra.

Halva tiden av mitt liv så lever hormornerna rövare i kroppen.
 
Bäst att njuta nu denna normala tid i månaden!
 
Nog snackat om det. Nu ska vi äta frukost innan vi klär oss varmt och hoppas på att Ebba sover en stund i vagnen innan babysången. Och apropå det jag skrev igår så är det verkligen slutammat nu. Två dygn sen jag ammade. Ebba klarar sig ofta bra utan man på nätterna. 5:30 gjorde jag välling imorse och sen sov vi ett tag till.




Effektiva barn och slutammat

2013-11-25 13:21:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej måndag! Just nu sitter jag i lekrummet medan Ebba grejar. Max och kompisen S leker på övervåningen. På tre timmar har de hunnit vara målare, snickare, riddare, tomtar. De har haft teater, lekt med dockskåp och lekt med lego. Effektiva barn!



Ebba står och tittar på böcker. Hmmm vilken ska jag välja?!

Det känns som en bra måndag idag. Det gillar jag! Enda som är lite tråkigt är att jag nog får konstatera att det är slutammat. Jag har ju ammat en gång per natt senaste tiden men nu har Ebba börjat bitas. Aj aj aj! Så jag tror det får vara slutammat helt enkelt. Känns lite vemodigt men jag är jätteglad att ha ammat i nästan 11 månader!

Hoppas ni har en bra dag :)




Summering av dagarna som gått

2013-11-24 20:21:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Oj så seriös rubriken låter. Men några dagar har ju gått sen jag skrev sist helt enkelt =)!
 
I fredags var jag och Max iväg för att reklamera en mössa som jag köpt till honom som gått sönder. Andra likadana mössan vi fick reklamera så nu blev det ett mössköp i en annan affär istället. Det blev hål i mössan på samma ställe båda gångerna. Dåligt sydd antagligen. Passade på att köpa presentpapper inför jul och så åt vi på McDonalds. Mysigt att bara vara Max och jag!
 
Igår var vi på dop för lille M. En fin ceremoni och god mat och fika efteråt. Ebba var busig som vanligt och Max var hos sin mormor och morfar som sedan följde med honom på kalas hos kompisen A där vi hämtade honom när vi kom hem.
 
 
 
 
För övrigt har helgen bestått av chips, popcorn, cola, en 5-åring som bråkar vid varje läggning för han inte vill sova, en bebis som vaknar ofta på nätterna och frustration över att jag inte hinner med något. Som vanligt med andra ord =)!
 
Nu börjar snart en ny vecka men först soffmys.




På gång

2013-11-21 10:32:30 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen är vi på gång inför julen!! Igår fotade jag julbilder med barnen och beställde julkort och idag har jag beställt de första julklapparna. Jag älskar ju julen men detta år känns det lite jobbigt på nåt sätt. Jag tror att det hör ihop med att jag tycker att tiden gått alltför fort sen förra julen. Ebba har blivit så stor och är snart 1 år. Det känns lite som tiden springer ifrån mig. Men nu när vi är på gång med förberedelser så känns det roligt igen :)!
 
Igår när jag skulle fota barnen. Jag grejade i uterummet och Ebba väntade på att få komma ut




Snabb chokladmousse

2013-11-20 09:33:00 ,   Mat och annat gott
 
2 portioner
 
75 g mörk choklad
(jag har även provat att göra med lite mindre mörk choklad och ersätta med ljus. Blev också supergott)
1 dl grädde
1 äggula
1 msk socker
1 msk mjölk
 
Smält chokladen (jag smälter över vattenbad) och vispa grädden tjock och tillsätt äggulan och sockret. Häll mjölk i den smälta chokladen och rör om. Häll det sedan över gräddblandningen och vispa till jämn smet. Häll i portionsformar och ställ i kylen. Den är klar redan efter ca 20 minuter.
 
Receptet kommer härifrån
t!




Hjälpsam Ebba och bus i blick

2013-11-19 22:26:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Från min facebook:
 
 
 
Ja hon är för go alltså! Ebba är dessutom tjejen med bus i blick som kan charma vem som helst. Och hon är ständigt på språng.
 
 

Hej förresten! Då var det kväll igen och vi avslutar en intensiv men bra dag med att äntligen få sitta ner. Dagen började med att Marcus var febrig och förkyld så han har varit hemma idag. Ebba och jag har varit på babysång. Supermysigt som vanligt. Idag var det flera barn i Ebbas ålder och de hade mycket kryp i benen :) Får se om vi går till öppna förskolan imorneftermiddag och leker mera. I eftermiddags åkte jag och barnen på lite shopping. Köpte lego citys adventskalender till Max och strumpor till båda barnen. Sen var de med mig till kiropraktorn. Fungerade ok tack vare Babblarna på telefonen. Och sen var det hem och laga mat, röja undan och natta barn.
 
Och nu vaknar Ebba igen....
 
Godnatt på er!
 
 




Varm i hjärtat

2013-11-18 22:39:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kikar in här för att önska er en god natts sömn. Här har det inte varit så god sömn de senaste nätterna därav min frånvaro här. Trött, grinig och stressad. That's me!

Men jag somnar iallafall med ett varmt hjärta för trots en förmiddag då både jag, Max och Ebba var griniga så fick vi en mysig stund på biblioteket i eftermiddags. Sen har Marcus och jag stolta tittat på bilder av våra barn som vi fotade på babysången för två veckor sen. Tänk att de är våra. Max och Ebba. Ebba och Max.










Tjejkväll

2013-11-16 11:50:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igårkväll var inga grabbar hemma så vi hade tjejkväll denna lilla dam och jag:
 
 
 
 
 
Sen när lilla damen hade somnat så åt jag smaskig sushi! Efter det var jag sötsugen så googlade fram ett snabbt recept på chokladmousse och den behövde bara 20 minuter i kylen för att stelna till lite. Och den var SÅ god. Recept kommer!
 
Ebba vaknade några gånger och hostade men från 21 sov hon bra. I alla fall till 4 inatt då det var roligare att vara vaken en timme. Trött mamma idag :) Men fick energi av egentiden igår. Och perfekt att ha egentid en fredagkväll när man inte behöver känna några måsten för fredagkvällar ska man ju bara sitta i soffan och äta gott!
 
 
 




Ren

2013-11-14 21:02:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag verkligen ren. Vilken skön känsla det är att efter träning duscha, skrubba sig ordentligt och smörja in sig med den bästa krämen. Min body sufflé. Så nu sitter jag här och luktar passionsfrukt och inväntar finalen av Hela Sverige bakar.
 
 
 
Det är skönt att det är fredag imorn. Men jag har typ inga planer för helgen vilket ju känns lite trist faktiskt. Marcus ska bort imorgonkväll och på lördageftermiddag/kväll. Jag funderar på att äta sushi imornkväll när jag ändå är själv och kanske se nån riktig tjejfilm.
 
Får se helt enkelt. Beror på hur läget är med hostig Ebba.
 
Nu ska jag frossa i bakverk... i alla fall med ögat ;)
 
 




Soffpotatis

2013-11-14 16:31:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag känner jag mig som en riktig soffpotatis. Ebba har besvärats av hostan en del inatt så vi var båda trötta på förmiddan. Slöade till Malous efter tio och sen när Ebba sov tittade jag på Arga snickarn från igår. Har myst i soffan en stund nu på eftermiddan också. Jag brukar ju ändå vara ganska effektiv på dagarna och städa lite och plocka ur diskmaskinen och sånt men idag fick Marcus ta tag i det när han kom hem från jobbet. Skönt att han slutade tidigt idag för Ebba och jag var till vårdcentralen och fick slemlösande hostmedicin utskrivet så det hoppas vi gör susen! När vi kom hem därifrån höll Marcus och Max på att baka scones. Så blev ett riktigt mysmellis här hemma med tända ljus på bordet.
 
Nu ska jag ladda energierna för om en timme ska jag på cirkelträning. Då är det slut på soffpotatisfasonerna :)




Supermammakrafter tack!

2013-11-13 15:02:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag skulle vilja ha lite supermammakrafter just nu tack!
 
Ebba hostar och hostar. Imorse hostade hon upp vällingen och när vi hämtade Max på förskolan och precis kommit fram så hostade hon upp lunchen i vagnen. Inte så fräscht men tur att jag tagit med mig papper ifall det skulle hända. För övrigt är hon snorig,pigg och glad... och envis.
 
 
Sen är det samma sak varje dag att när Ebba sover på eftermiddan och jag vill sitta ner och ta det lugnt så ska Max alltid hitta nåt att trotsa och tjafsa om.
 
Så... ja lite extra krafter tack!




Eftermiddag eller kväll?

2013-11-12 17:19:19 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Hej tisdag! Tänk att det blir mörkt ute så fort. Det är inte lätt att förklara för Max att det inte är kväll så fort det blir mörkt ute. Han köper inte mitt resonemang om att det är eftermiddag när det mörknar utan han vill ha kvällsmat för det är ju kväll.
 
Ebba sov bra inatt och var inte särskilt snorig i förmiddags så vi åkte på babysång. Ebba satt nån meter framför mig och rådiggade med huvudet och klappade händerna när vi i början sjöng en ganska lugn låt. Jag blev så full i skratt. Sen tillbringade hon resten av babysången med att aktivera sig utan att vara i min famn. Som vanligt alltså.
 
Dessvärre har hon börjat hosta mer på eftermiddan. Hoppas det ger sig.
 
Nu har jag snott åt mig 20 minuters datortid medan Marcus leker med barnen. Nu dags att fixa mat och sen ska jag på styrelsemöte.
 
Hoppas ni får en trevlig kväll!
 




Jag, ostkakan och teven

2013-11-11 22:13:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Måndag är en av de bästa tv-kvällarna just nu. Lite otippat. Tisdagar och onsdagar brukar ju vara i topp. Och så har det typ alltid varit. Gick inte Ally McBeal på tisdagar? Det var under min gymnasietid det. Sen avlöstes det ju med Desperate Housewives. Onsdagar var det Tre Kronor och under senare år har ju bönderna regerat på onsdagar. Samt Greys Anatomy (men det tittar jag inte på längre). Torsdagar har alltid varit tråkkvällen gällande tv-program. Förutom att Rederiet väl gick på torsdagar? Nåja det som fångar mitt intresse på måndagar är Dessertmästarna och Ensam mamma söker. Ikväll firade jag denna fantastiska tv-kväll med ostkaka, grädde och sylt. Kan erkänna att jag åt liiiite väl mycket. Något svälld just nu.
 
Barnen är småsnoriga båda två. Hoppas på en natt med okej sömn. Har blivit lite bortskämd av Ebba den senaste veckan då hon sovit bra. Somnat om fort de gånger hon vaknat och bara ammat en gång/natt. Natten till idag var den gången klockan 5.30 imorse.
 
Hoppas det inte bryter ut några rejäla förkylningar. Ebba hostar ju liksom fortfarande sen förra förkylningen.
 
Ska avsluta denna tv-kväll med min traditionsenliga kvällsomelett. Ja trots att jag är smått fylld med ostkaka.
 
Godnatt




Koncentrerad

2013-11-11 13:11:56 ,   Allmänt/Vardagsliv






Förmiddagsfika

2013-11-11 10:30:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och så var det måndag igen. Och som vanligt kändes det vääääldigt jobbigt igårkväll att det skulle vara måndag idag. Men även denna måndag känner jag mig pepp!! I alla fall nu på förmiddan.
 
Max har kompisen S här. De har bakat med trolldeg och leker nu med Pippihuset uppe på Max rum. Ebba sover och jag njuter av lugnet med en kopp te och en pepparkaksdammsugare. De köpte vi som farsdagspresent till Marcus igår... men jag mitt nöt kollade inte om det var nötter i vilket det givetvis var så då kunde han ju inte äta dem. Men det är väl tanken som räknas i alla fall... och nej jag tänkte inte förgifta honom.
 
Nu hoppas jag mitt goda humör håller sig hela dagen lång för Marcus jobbar till efter 18 ikväll.
 
 
 




En dröm

2013-11-10 14:36:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Det blev visst tyst några dagar här. Beror inte direkt på dålig inspiration utan mer att jag inte vill att blogga bara ska vara något jag stressar fram utan vill gärna ha en lugn stund när jag gör det... och sådana är det brist på.
 
Jag har en dröm. Den är inte särskilt avancerad. Utan den är kort och gott att få vara själv hemma några timmar. Och så fort jag nu skrev det. Eller snarare så fort jag tänker tanken på att jag skulle vilja det så får jag dåligt samvete. Nu skulle jag kunna skriva ett långt stycke om hur mycket jag älskar mina barn och det skulle säkert så småningom mynna ut i något som får det att låta som att jag inte vill vara själv hemma. Men jag tror ni redan vet att jag älskar mina barn och att jag gör allt för dem.
 
Men är det inte typiskt oss mammor att känna dåligt samvete för minsta lilla tanke på att vilja vara ifrån dem. Men vi är ju inte sämre mammor för det. Och vi älskar inte våra barn mindre för det. Men ändå känns det som en hemsk tanke att jag tänker så.
 
Vet ni hur länge jag skulle vilja vara själv hemma? Jo ganska exakt 6 timmar har jag kommit fram till. Tiden skulle fördelas mellan att städa (tänk så effektivt att städa utan att någon annan är hemma), titta på någon riktigt romantisk film och blogga i lugn och ro. Bra musik, sushilunch och choklad skulle förgylla dagen också. Mobilen skulle jag nog stänga av. För nåde den som skulle ringa under mina timmar.
 
Ja det är en liten dröm jag har just nu.
 
Och här ägnar jag ett helt inlägg om mammor när det är fars dag idag. Då tar vi lite dåligt samvete för det också..... ;)




10 månadersbesiktning

2013-11-06 11:28:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Vi började dagen med sovmorgon. Ebba som varit vaken lite i natt sov till 7.45. Skönt!
 
Efter frukost och lite lek så tog vi en promenad innan bvc-besök klockan 10. Ebba blev godkänd på 10 månadersbesiktningen =).
 
 
Nu sover snuttan och sen ska vi äta lunch innan promenad för att hämta Max. Vi ska gå till öppna förskolan sen. Max tyckte det var så roligt i lokalerna igår när han var med på fotograferingen så han ville absolut dit igen och de har öppet i eftermiddag så då passar vi på.
 
Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,2 cm (2 månader)
20130320 5410 g 60,5 cm 39,7 cm (2,5 månader)
20130402 5680 g 61 cm 40 cm (3 månader)
20130503 6290 g 64 cm 41 cm (4 månader)
20130614 7040 g 65 cm 42,5 cm (5 månader och 1,5 vecka)
20130716 7660 g, 67 cm, 43 cm (6,5 månad)
20130807 7990 g, 68 cm, 44 cm (7 månader)
20130904 8420 g, 70 cm, 44,6 cm (8 månader)
20131106 9410 g, 73,5 cm, 45,5 cm (10 månader)
 
 
 
 




Vår bästa tid

2013-11-05 17:40:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår slog det mig att det kanske är vår bästa tid i livet nu. Det mesta är ganska problemfritt. Allt flyter på och även om tålamodet tryter de flesta dagarna och barnen kan vara gnälliga så är det ju bara småsaker. Jag vill inte in i ekorrhjulet igen med två föräldrar som jobbar och lämningar och hämtningar på förskola och skola. Men tiden går ju så fort så även om det dröjer till augusti innan vi är där. Jag är också orolig för när Max ska börja skola och fritids. Vill så gärna att han ska få trivas men är så rädd att hans kreativitet och påhittighet kommer att hämmas. Jag är så rädd att han kommer att förändras och påverkas av andra. Samt att ingen ska ha tid att lyssna på honom och se honom.
 
Nästan så jag tänkt att vi skulle kanske ha ett barn till för att förlänga denna bästa tid så att Max inte behöver gå på fritids sitt första år i skolvärlden och så vi inte behöver in i ekorrhjulet. Men det är ju inte ett sånt bra skäl för ett barn till?!
 
Små barn. Små problem.
Stora barn. Stora problem.
 
 
 
 




Fotografering

2013-11-05 14:34:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag var det fotografering på babysången. Först gruppfoto med alla mammor (och en pappa) och bebisar. Tror vi var ca 20 stycken. Ebba satt och klappade händerna och pekade på lampan så får se hur fotot blev. Hi hi!
 
Sen var det enskild fotografering om man ville. Jag hämtade Max från förskolan för ville ta syskonkort. Vi var sist i kön för jag ville inte att nån skulle störa sig på att vi tog längre tid för att vi skulle fota först Ebba och sen syskonkort. Max och Ebba var så duktiga på att vänta. I över en timme lekte de och grejade och var sen glada när det var dags att ta kort. Och vi tog nog inte längre tid än någon annan snarare kortare tid för Ebba log hela tiden tack vare My som stod och busade med henne bakom fotografen. På syskonkorten log hon inte så mycket men hon såg i alla fall glad ut och Max han blev så fin så ♥. Bilderna såg lovande ut så nu hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan vi får se dem ordentligt och välja ut.
 
 
Bästa barnen innan fotografering
 

Ja och sen hann ju Ebba rycka lite kompisar i håret och slå dem i huvudet också ;)
 
Nu infinner sig en sån där fin stund. Ebba sover, Max tittar på film och jag ligger i soffan under en filt, dricker te, lyssnar på musik och skriver här.
 




Duplolek

2013-11-04 16:14:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
 




Feber och önskningar

2013-11-04 11:07:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
Hej måndag! Max har haft feber i några dagar men nu verkar den borta. Skönt! Hoppas den håller sig borta resten av dagen. Jag var ordentligt misspepp igår inför att det skulle bli måndag idag. Men denna dag började riktigt bra med att barnen sov till 7.30 och sen så skiner ju solen ute. Alldeles strax kommer A-C och S hit på lunch och fika. I eftermiddag tar vi nog en lekparkspromenad. Både Ebba och Max behöver få frisk luft.
 
Jag håller på och funderar över vad barnen ska önska sig i julklapp och Ebba i 1-årspresent. Jag tror att vi ska köpa dessa stapelkuber till henne i 1-årspresent. Älskar Jabadabados saker.... för nästan alla är ju prickiga ;)
 
 
 
Ska skriva klart önskelistorna denna vecka tänkte jag.
 
Hoppas ni får en mysig måndag!
 
 




Ebba 10 månader

2013-11-03 13:11:57 ,   Ebba
Tio månader stor. Snart ett år. Det händer så mycket hela tiden så nu hänger vi inte riktigt med.
 
Ebba har lärt sig att klappa händerna, peka, peka var lampan är, gå lite längs möbler, klättra upp för trappan, stå själv i 10 sekunder innan hon sätter sig ner. Hon har inte riktigt fått fart på det här med att ta steg fast hon har stöd. Hon är inte så intresserad av gåvagnen utan sätter sig mest om vi ställer henne vid den. Men igår ställde hon sig vid den och gick sen några steg med den innan hon satte sig ner och kröp vidare. Krypa det går i en rasande fart! Jag skrev ju om det första lilla steget för två veckor sedan men det har inte blivit något mer sen.
 
De nya nattningsrutinerna att hon somnar bredvid nån av oss på en madrass på hennes rum fungerar bra. Det är så skönt att slippa vagga henne i famnen till sömns. Hon sover på madrassen vid hennes sovstunder på dagarna och även på kvällen. När vi går och lägger oss lyfter jag över henne till hennes säng. När hon sedan vaknar på natten får hon komma över till vår säng. Vissa nätter vaknar hon och krånglar många gånger medan hon andra nätter sover jättebra. Hon ammar numera bara 1-2 gånger per natt. Oftast bara en. Sen när hon vaknar på morgonen brukar jag ge välling och så äter hon yoghurt och smörgås vid kl. 10. Hon sover två gånger på dagen. Kl. 10 och 15.
 
Hon vaknar ofta på kvällarna även om det faktiskt blivit lite bättre. Den senaste veckan har jag skrivit upp tiderna då hon vaknar. Hon vaknar i princip alltid en halvtimme efter insomnandet. Och sen brukar hon vakna efter nån kvart igen för att sen sova 30-40 minuter innan hon vaknar. Sen kan det bli en gång till efter några minuter eller så sover hon några timmar. Detta system ser vi alla sex dagar vi skrivit upp.

Hon har nu fem tänder. Tre där nere och två där uppe. Sen har hon en hörntand i överkäken som varit på gång ett tag nu men inte riktigt vill spricka igenom. Hon gnisslar ofta med tänderna. Antar att det kliar. Hon verkar inte riktigt bekväm med att de finns där.
 
Hon älskar att plocka med sakerna i diskmaskinen. Hon leker mycket med bollar och duplo. Sen så kastar hon det mesta. Basket kanske kan bli ett framtida sportnöje?!
 
Snart är hon ingen liten bebis längre. Vår lilla snutta!!
 
 
 
 
 
 




Inställt

2013-11-01 20:00:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fredagsmyset är på intågande! Ebba sover och Max tittar på film i sitt rum med popcorn som tilltugg. Marcus diskar i köket och jag sitter i soffan. Oj vilken lägesbeskrivning ni fick nu av hela familjen. Och oj så lat jag lät. Men till min ursäkt så har jag diskat en del redan. Sen så har jag ju "kvällsracet" att springa upp till Ebba x antal gånger ikväll så skönt att passa på att sitta lite.
 
I måndags skrev jag ju om allt roligt som var inplanerat denna vecka. Kan nu med facit i hand konstatera att allt utom babysången blev inställt. Ja så det kan bli. Men det har ju varit en bra vecka ändå. Och en bra dag idag trots att det inte blev nån tur på stan och sushi med mamma. Migrän hos henne satte stopp för det hela.

Nu åker chipsen och colan fram och även lite godis.
 
Njut av fredagen!




Plask

2013-11-01 09:40:00 ,   Ebba
Ebba (och vi) älskar Gobokens böcker om lille Wille. De är färgglada, mysiga och på rim. Ebbas absoluta favorit är Plask  med luckor som man öppnar. Det är en gullig berättelse med tittut-inslag. Det kan ju inte bli bättre tycker Ebba. Vi hade sån tur att vi hittade en likadan bok på Bra & begagnat för några kronor. Så den köpte vi till Ebbas kompis Melvin. Hoppas att han också kommer att gilla den!