Ny vecka

2015-09-28 08:49:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det måndag igen. En helt ny vecka och vi går mot höst. Efter två nätter med 8-9 timmars sömn känner jag mig som en ny människa efter de två senaste veckornas hektiska schema med bytardagsfix och kalasfix. Känns nästan lite ovant att "bara" behöver göra det nödvändiga när man kommer hem från jobbet såsom matlagning, städa, tvätta m.m. För bara det i sig tar ju en väldans massa tid och när man sen lägger till allt annat fix som varit de senaste veckorna så har det i princip blivit noll ledig tid kvar. Hoppas på att jag kan komma igång med mina promenader igen.
 
 
 
Ha en riktigt bra dag!
Max 7 år ♥

2015-09-26 21:24:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
Hipp hipp hurra för vår fina Max idag!
 
En kalasdag med barnkalas och släktkalas. Trötta och nöjda och det blev kinamat och pizza till kvällsmat. Nu tänker jag bara slappa!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalasfix

2015-09-23 21:53:17 ,  
Gokväll! Har grejat lite inför Max kalas ikväll. Jag älskar när barnen fyller år. Förstår bara inte att det ska vara så mycket att göra men nu har jag skrivit en lista så då bör det gå smidigt. 

Dags att sova och fortsätta fixandet imorn!


Ja ni kan nog gissa vad det blir för kalas ☺
Ledig från jobbet i alla fall

2015-09-22 15:39:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bild från idag då Ebba jag efter ett besök hos kiropraktorn väntade på att sushi som jag beställt skulle bli klar.
 
 
Hej hopp!
 
Efter lyckad försäljning i helgen där jag fyndade mycket och sålde mycket så är kroppen ganska mör nu efteråt trots att alla flöt på otroligt bra. Men 38 timmar på jobbet och sen ca 22 timmars jobb med bytardagen i helgen gör ju att energin inte är på topp. Som tur var så förutsåg jag ju det och har tagit ledigt nu igår och idag. Men jag vet inte om jag skulle kalla det för avkoppling direkt för Ebba är ju hemma med mig och Max går inte på fritids utan är bara i skolan. Har avklarat några måsten, försökt att städa lite men den mesta tiden går ju åt till att vara med Ebba som är otroligt mammig och gossugen hela tiden. Hon har typ inte lekt nåt dessa två dagar utan vill bara titta på film eller också gör hon bus och häller ut saker m.m. Puh.... Nåja det har i alla fall varit skönt att vara hemma från jobbet och bara fokusera på det som sker här hemma.
 
På lördag fyller Max 7 år och ninjagokalas för ca 15 barn stundar. Kanske inte konstigt att jag känner mig smått stressad!!
 
Nu ska jag torka mjölk. Kan bli så när en 2.5-åring stoppar händerna i glaset och rör runt.
 
Kram
 
Heja heja

2015-09-17 09:25:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ingen bra start på dagen att känna sig såååå trött redan när man vaknar. Trots att jobbet är hur kul som helst just nu och höstens roligaste event väntar i helgen (bytardagen jag är med och anordnar) så är energin låg. Skulle ju underlätta om man fick sova ordentligt på nätterna och inte bli väckt av en Ebba både nattetid och tidig morgontid.
 
Nåja med kaffe och roliga saker så håller nog orken till på måndag då jag har tagit ledigt :)
 
Denna lilla fantastiska dam gör mig både trött och lycklig ♥
 
"Begagnad" lördag

2015-09-12 17:29:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Igår började jag få ont i halsen och Ebba blev jättesnorig på bara några timmar så höstens första förkylning är ett faktum. Men inget kunde stoppa mig från dagens ärenden. Shoppa begagnade barnkläder och sushilunch. Det är inte mycket som slår det :).
 
En del av dagens inköp
 
 Åååå vad jag älskar sushi!!
 
Just nu är det full fart här hemma. Barnens kusiner N och A är här på en "sleepover". Barnen är överlyckliga. Så strax ska jag steka falukorv och koka spagetti till de hungriga barnen innan popcornmys och film. Hoppas på att Marcus och jag kan äta räkpasta i lugn och ro men det är kanske att hoppas för mycket.
 
Kram
 
 
 
Översvämning

2015-09-10 09:04:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
I lördagsmorse när jag vaknade och bläddrade igenom mitt facebookflöde och möttes av bilder på vatten i vårt samhälle så vågade jag knappt dra upp rullgardinen och tittade ut. Men inget vatten i vårt område....puh....men bara några hundra meter bort flödade vatten bland husen. Alla bilvägar härifrån var vattenfyllda.
 
 
 
Under dagen steg sen vattnet mer och mer i vissa områden.
 
 
En av våra cykelvägar till centrum.
 
Känner oss lyckligt lottade att vårt hus klarade oss. En del hus är ju förstörda efter att ha varit vattenfyllda :(. Ebbas förskola är den förskola/skola som har drabbats värst och vi vet inte när den öppnar igen. Så länge är de i andra lokaler. Trångt är det och några kilometer härifrån vilket gör att vi måste ha två bilar. Men man ska väl inte klaga med tanke på hur andra har drabbats.
 
Kvällen innan översvämningen var Marcus och jag på en fantastisk konsert med Tomas Ledin. Det ösregnade hela dagen hemma men när vi åkte på stan så blev himlen ljusare och inte en regndroppe föll under konserten. När vi närmade oss hemma igen så vräkte regnet ner vilket det gjort hemma hela kvällen.
 
 
 
Nu skiner solen som tur är och vattnet är borta på ortens gator. Strax dags för mig och Ebba att ge oss iväg till den tillfälliga förskolan för andra dagen. Ebba var hos sin snälla farmor och farfar i måndags och tisdags.
 
Kram
 
 
 
 
Vi har gardiner!!

2015-09-03 09:32:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag! Och en solig torsdag dessutom efter två dagar med regn. Då känns det långt borta att man för 1.5 vecka sen låg och solade och badade i högsommarvärme. För nu är det höst.
 
Häromdan så blev det äntligen klart efter vår fönstermålning i köket juni -13. NU har vi gardiner och äntligen känns köket ombonat och trevligt ut igen.
 
 
 
 
Lampa med text inuti från Ellos
 
 
Nu sprang tiden iväg och dags att ge sig iväg till förskola och jobb för Ebba och mig. Haft en mysig morgon med promenad efter att vi lämnat Max på skolan och sen har Ebba varit fastklistrad vid Frost.
 
Kram och ha en bra dag ♥