Sista dagen

2014-02-28 13:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
 
Det känns lite vemodigt idag denna sista dag på föräldraledigheten.
 
Tänk vilken förmån det är att ha fått följa henne varje dag, varje minut, varje sekund och se henne växa upp från en liten bebis på 3,6 kilo till en stor tjej på 10 kilo.
 
Nu kommer jag inte vara närvarande varje sekund men hon kommer ha ju världens bästa pappa hos sig ♥
 
Många fina minnen med båda barnen denna föräldraledighet. De sparar jag i minnet. De jobbiga minnena med sömnbrist och sjukdomar raderar vi nu.
 
Nya tider väntar här hemma med omställningar för alla. Om någon timme åker vi och hämtar hem Marcus och då är det ett halvår tills han ska jobba igen. Men med facit i hand från dessa 14 månader så går tiden alldeles alldeles för fort!
Bra och dålig tajming

2014-02-27 20:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Och då har även torsdagen nästan passerat denna sista föräldraledighetsvecka och idag har jag tränat och på eftermiddan har jag och Ebba besökt P och M. Ebba blev väldigt förtjust i M´s docksäng. Vi har ingen docksäng men jag hoppas hitta det på vårens bytardagar eller är det någon bekant till oss som vill bli av med sin? När vi kom hem så tog vi bort vagnsinsatsen på dockvagnen och så bäddade Ebba till dockorna i den... och till sig själv. När hon skulle "natta" dem så satte hon sig på deras fötter och pussade och kramade på dem.
 
Lilla fröken Ebba som är mer vild än tam. Hon är lite svart runt munnen efter att ha ätit på dammsugarslangen som inte var särskilt ren.

Nu har Ebba somnat och jag hänger på Max rum. Han leker med lego och ville inte vara själv men jag får inte vara med och leka så då fick datorn vara sällskap istället. Marcus är iväg och bowlar och äter med sina kollegor.
 
Härligt med fredag imorn! Jag ska till jobbet på planering en sväng på förmiddan och Max och Ebba får umgås med sin farfar undertiden. På eftermiddan planerar vi att åka till Marcus jobb och hämta hem honom till hans föräldraledighet. Vet ni vad som är det allra bästa med morgondagen? Jo då börjar de ultimata fredagsmysen för Let´s dance börjar igen! Perfekt tajming till att jag börjar jobba. Fredagsmys är ju som allra bäst när man jobbat en hel vecka.
 
Dålig tajming är däremot att den otrevliga pms-perioden infaller när jag börjar jobba.
 
Man kan ju inte få allt!
 
"Det bästa med att ha en lillasyster är att det är det bästa"

2014-02-27 09:20:00 ,   Ebba Max
För oss var det ju självvalt att det blev några år mellan våra barn och inte enligt försäkringskassan standard dvs 2,5 år. Jag trodde nog inte innan att barnen skulle ha så roligt med varandra som de faktiskt har fast det är mer än 4 år mellan dem. För några månader sen sa Max "Det bästa med att ha en lillasyster är att det är det bästa". Han har så otroligt stor kärlek till sin lillasyster och idag när vi satt i soffan lutade han sig mot henne och sa "Jag älskar dig" till henne. Så där spontant bara. Han älskar att krama henne och gosa med henne. Vi får tyvärr stoppa honom lite för han kan ju inte hålla i henne eller krama på henne hela tiden när de leker. Hon försöker slita sig loss. Sen så blir han självklart arg på henne ibland och vill inte att hon rör hans grejer. Men då kan han ju alltid välja att stänga dörren till sitt rum och leka där och det brukar han göra.
 
Ebba avgudar Max. Hon blir alldeles till sig om han är i närheten. Ibland kan det räcka med att han bara tittar på henne eller säger något för att hon ska gapskratta. Hon vill gärna krama honom och dra honom i håret och brottas lite med honom. Sen så vill hon ju självklart leka med allt som han leker med. När Max är ledsen över något så dröjer det inte länge förrän hon är framme vid honom och lägger sitt lilla huvud på sned och försöker möta hans blick och säger "äää" och nickar som för att fråga hur det är. För någon vecka sen sa Max efter att ha varit ledsen "Mamma jag var ledsen men Ebba tröstade mig och nu är jag glad igen".
 
 
Första gången de träffas. Den 5 januari 2013 på BB. Ebba var två dygn gammal.
 
Det där som är så tråkigt att köpa

2014-02-26 19:45:44 ,   Allmänt/Vardagsliv Inredning/Hemma hos oss
 
Aaah så skönt med kvällslugn. Spana in min nya pläd på bilden. Prickig såklart. Är köpt på ICA och är otroligt skön. Vi har bara haft tjocka fleecefiltar och det känns som denna tunnare (men faktiskt tyngre) blir bra nu när varmare årstider väntar. Och nej rubriken till detta inlägg syftar inte på pläden.
 
Jag har mått lite halvkass i ett dygn. Började igårkväll med att jag var så trött och frusen. Likadant inatt. Vaknade och frös och killade i näsan och ögon. Insåg att allergin gjorde sitt intåg med det vårliknande vädret igår. Idag har jag frusit och svettats om vartannat och haft lite förhöjd temp så kanske är nån liten bacill i kroppen. Nu ikväll känner jag mig dock bättre.
 
Men vi har inte legat på latsidan för det idag utan jag har gjort något som jag tycker är jättetråkigt. Något som jag inte gjort på nästan två år. Köpt jeans. Det var väldigt välbehövligt för man kan säga att min garderob behöver uppdateras BIG time alltså. Och byxor har jag haft brist på typ jämt eftersom det är så tråkigt att köpa. Men nu har jag ett par svarta och ett par jeansfärgade. Och tighta är de också. Kan ju inte bara gå runt i mina baggy jeans som är köpta innan jag blev gravid med Ebba som dessutom sitter för slappt nu för de har töjt sig plus att jag blivit smalare.
 
Nu hoppas jag att jag fortsätter att känna mig kry så att jag kan träna imorn. Min sista träning på dagtid :(
 
En kopp te, en semla, min nya filt, tända ljus, "Sveriges Mästerkock" och "Mia på Grötö". Ett vinnande koncept ikväll (om även en sovande Ebba ingår i kriterierna).
Underbara sol!

2014-02-25 20:33:36 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
 
Underbara fantastiska eftermiddag!!
 
Upptäckte i eftermiddags att det var otroligt varmt och skönt i vårt uterum. Så jag och barnen hängde där tills solen gick ner bakom grannens tak för då blev det för kallt. Passade på att dammsuga där ute och möblerade om lite. Vi åt mellis där och sen tog vi ut duplo som barnen roade sig med medan jag avnjöt en kopp te och en semla. Detta är en riktigt bra sista föräldraledighetsvecka!
 
Det ska synas att man äter semla ;)
 
 
En lugn tisdagförmiddag

2014-02-25 10:57:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej tisdag! Idag skiner solen igen. Termometern visar bara 3 grader men ska bli härligt att gå ut och promenera sen när vi ska hämta Max. Just nu hänger vi på Ebbas rum hon och jag. Hon lagar mat på sin spis och jag sitter här. Det är lite tråkigt för den lilla damen idag när Max är tillbaks på förskolan. Är tre veckor sen han var där på grund av förkylning och sportlov.
 
Idag tror jag vi tar en heldag hemma. Vi brukar flänga en del på dagarna men skönt att bara ta det lugnt. Kan vara skönt för Max när han varit iväg på förskolan på förmiddan.
 
För ett tag sen berättade jag ju om appen Tink som vi har för att hålla koll på våra utgifter. Vi har varit duktiga senaste månaden då vi hamnade under budget på våra matkostnader. 5900:- kvalade vi in på! Det låter ju ändå mycket kan många tycka men om man ska äta bra mat och mycket frukt och grönt samt att man har blöjkostnader och liknande så är det en bra summa tycker jag. Hoppas vi kan fortsätta så!!
Sista måndagen

2014-02-24 13:50:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Den sista föräldralediga måndagen är här. Om en vecka börjar jag jobba. Blandade känslor BIG time!! Ska bli kul att jobba MEN det ska inte bli kul att vara ifrån mina barn 40 timmar i veckan. Men jag är ganska säker på att det kommer bli bra. Blir nog tufft i början bara. Dags att klippa navelsträngen till min lilla bebis. Som ju faktiskt inte är nån bebis längre.
 
Idag har jag tränat och barnen var med. Sen handlade vi på Lidl och en liten del av den handlingen ser ni på bilden. Deras fantastiska chokladmuffins som finns bland det färska brödet. Godaste muffinsen!!
 
Nackdelen med att jag har ett yrke där jag jobbar måndag-fredag är att min vardag kommer att ändras så radikalt från hur den varit under föräldraledigheten. Jag har ju tränat en eller två förmiddagar veckan och jag har kunnat träffa vänner dagtid. Detta kommer ju nu upphöra vilket känns tråkigt men jag hoppas att jag ska hitta orken och motivationen att träna den kväll i veckan som det körs kvällspass. Och vänner får jag träffa på helger helt enkelt och via sociala medier :). Mina kollegor är ju också mina vänner och de är jag glad över att få träffa varje dag igen.
 
Om en stund ska jag åka mot mitt jobb och gå på kurs för ett nytt lönesystem. Men först väntar en ren diskmaskin på att plockas ur, ett smutsigt diskberg på att plockas i, ett köksgolv att dammsuga och en maskin med tvätt som ska hängas och tumlas. O ja det finns även mycket från föräldraledigheten jag inte kommer att sakna ;)
Tillbaka

2014-02-23 21:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I måndags anade vi ju våren utomhus men sen kom bakslaget med rejält med snö. Marcus och barnen var ute och gjorde en snögubbe i torsdags. Redan i fredags började den regna bort och nu är det ingen snö kvar på vår gräsmatta... igen.
 
Så nu är aningarna om vår tillbaks. Vi var ute i trädgården i förmiddags och passade på att öppna upp sandlådan. Barnen tyckte det var roligt. Och bra för Ebba att ha något att göra när vi är ute. Hon är ju väldigt stabil att stå inomhus och går ganska mycket också men ute vägrar hon stå upp på gräsmattan. Hon vill bara bli buren eller sitta på något. Men som sagt i sandlådan roade hon sig. Men någon vante på handen skulle hon inte ha även om jag hämtade hennes tunna tumvantar. Hon bara skrek och ville absolut inte hålla i spaden med vante på. Envis liten tjej. Hon vann den fajten för det var ju 5 grader ute och hon blev inte kall! Sen passade barnen på att köra en grillpremiär också ;)
 
 
Och sen måste jag ju också påpeka en sak för er som kanske är skeptiska till att shoppa begagnat. Hela Ebbas uteoutfit är shoppad på bytardagar. Overall 80:-, mössa för 15:-, vantar för 10:-, kavatskor 40:- (de är från bra & begagnat). Ja just det Max outfit är också "begagnad". Endast mössan och vantarna som är ett nyköp. Jag tycker i alla fall att barnen är helt ok klädda och för ett bra pris och förhoppningsvis med mindre gifter i kläderna!
 
Tio år tillsammans ♥

2014-02-22 19:09:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är det tio år sen Marcus och jag blev tillsammans. TIO ÅR!! Det låter så mycket tycker jag men jag är väldigt glad över var vi är idag och för den familj och det hem vi skapat under dessa år.
 
Vi har firat det hela genom att ha varit barnfria i ett dygn. Max och Ebba har sovit hos mina föräldrar och det har gått jättebra. Även för mammiga Ebba :). Marcus och jag har bott på herrgård (eller ja man bodde inte på själva herrgården men i en byggnad bredvid) och åt igår en god trerätters.
 
Till förrätt var det en räk- och kräftstjärtssallad med torskrom, till varmrätt potatisrösti med philadelfiaost och örter med portvinssås och kalvytterfilé, till efterrätt chokladkaka med choklad- och vaniljglass och blåbär.
 
 
Efter en god natts sömn och frukost imorse så åkte vi vidare på mot relaxavdelning och äventyrsbad. Bubbelpool, läsa tidningar, åka vattenrutschkanor, äta snacks och lunch. Och sen duschade jag länge och ångbastade.
 
 
 
Detta har varit en riktigt bra dygn med andra ord. Men det är skönt att vara hemma också. Nu laddar jag och Max för melodifestival!!
Max på hal is

2014-02-21 11:46:47 ,   Max
Tack för müslitipsen! Jag har ju kikat lite på Pauluns men blivit avskräckt av priset men samtidigt är det bara jag som skulle äta dem här hemma så de kanske räcker ganska länge.
 
Nu är skridskoåkningen avklarad. Max tycker det var roligt. Ebba var lite uttråkad men hon vill ju också vara med på isen såklart. Nu fick hon nöja sig med att titta på Max och kompisarna. Max har åkt skridskor några gånger nu och börjar lära sig lite. Hoppas det släpper ordentligt snart och att han hittar åktekniken.
 
 
 
 
Nu ska lunch förberedas men först måste jag återigen plocka ur diskmaskinen. Jag svär inte. Skulle jag göra det så skulle jag antagligen utnyttja alla svordomar mot diskmaskinen.
Kvalitet eller kvantitet?

2014-02-20 21:28:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej alla i torsdagskvällen! Jag sitter här och äter en ny müsli som jag precis köpt. Jag gillar inte russin och det är inte lätt att hitta en müsli som som inte innehåller det. Köpte i alla fall en med tranbär och pumpafrön från Icas gott liv-serie. Den var god! Hade dock gärna haft lite nötter i också... men men jakten på den perfekta müslin fortsätter. Någon som har bra tips? Vet ju att man kan göra egen men jag orkar inte riktigt finna tiden till det.
 
 
Bild från igårmorse innan Marcus gick till jobbet
 

Idag har jag varit och tränat igen och barnen var med. Arm- och magpass var det ibland och oj så tungt det var för armarna. Riktigt kände hur musklerna växte :) Efter träningen åkte vi och åt sopplunch och sen hem för att Ebba skulle sova.
 
Jag har så dåligt samvete gällande att Max inte får göra något extra så här på hans sportlov. Detta är ju en nackdel med att ha flera år mellan barnen. Han och Ebba är ju i väldigt olika faser på det sätt att det är svårt för mig att själv göra aktiviteter med dem som är mest anpassade för Max. Hade så gärna gått på bio med honom idag vilket jag planerade för imorse och kollade upp när filmen skulle gå. Men Marcus, som slutade tidigt idag, är förkyld och har ont i halsen och kände att han inte orkade vara hemma själv med Ebba undertiden. Dessutom vill vi ju inte att han smittar henne heller. Men jag kom att tänka på i eftermiddags att även om jag känner dåligt samvete över  att han inte får nån kvalitetstid med en av oss och göra något som bara är tänkt för honom så har han ju otroligt mycket kvantitetstid med mig och det har han ju haft ända sen jag gick hem på föräldraledighet och det är ju egentligen värt mer.
 
Imorgon ska han i alla fall få åka skridskor. Jag kan ju inte vara på isen eftersom jag har Ebba men kompisar till oss ska åka så Ebba och jag får heja på :).
 
Hoppas ni haft en bra dag! Nu ska jag äta upp min yoghurt med müsli och titta på Mia på Grötö från igår.
 
Kram
 
Kissnödig

2014-02-19 14:46:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag sitter med en sovandes Ebba i famnen och är grymt kissnödig!! Jag och de vilda barnen har varit hos min kompis N idag o Ebba somnade på vägen hem. Och fast hon sov i bilen i ca 25 minuter så vaknade hon ändå inte när jag lyfte ur henne. Hon behöver väl antagligen sova så jag sitter här och kniper....
Utflykt

2014-02-18 14:31:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår gjorde vi en liten utflykt. Men betoning på liten. Vi korsade vår gata och gick upp den lilla skogen. Efter lite lek och byggande så åt vi mellis. Sen kom Marcus som slutat jobbet. Då frös vi allihopa så då gick vi hem. Trots det fina solskenet så var det ju bara några plusgrader och ganska blåsigt.
 
 
Sleepover

2014-02-18 12:25:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har jag och Ebba sovit över hos mina föräldrar för att Ebba ska vänja sig vid att sova där då hon och Max ska göra det när Marcus och jag åker iväg och firar våra 10 år ihop. Både Ebba och jag har sovit som stockar. Och det hade tydligen Marcus och Max här hemma också så blev en win win för alla.
 
Ebba och jag har handlat på Dollarstore och ICA på förmiddan och sen hem och gjort det vanliga. Dammsugit och plockat ur diskmaskin! Max är hos sin farfar.
 
Nu väntar en bajsblöja.....
Med hopp om vår

2014-02-17 13:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
Men var kom detta fantastiska väder ifrån? Solen strålar in i alla fönster här hemma och det är fantastiskt skönt ute. Har dörren öppen till uterummet och hör svaga vindpustar och billjus. Satt en stund med min tekopp i uterummet och Max är där och leker nu.
 
När Ebba vaknar ska vi gå ut på lite utflykt och äta mellis ute.
 
Lite sorg fyller mitt hjärta över att jag ska börja jobba om två veckor och inte kommer att vara hemma hela dagarna den fantastiska årstid som väntar. Men jag unnar verkligen Marcus att få det. Förhoppningsvis lär sig Ebba att gå snart så de kan vara ute mycket i trädgården. Misstänker dock att den lilla damen med glädje kommer att vilja provsmaka på det mesta utomhus: grus, jord, grenar.....  Är glad att jag har ett jobb som innebär mycket utevistelse. Ska nog allt komma lite fräknar på denna frökens näsa i vår :)
 
Nu ska man väl inte ta ut våren i förskott men detta solsken ger hopp och en "teaser" på vad som komma skall!
 
 
 
Några fototankar

2014-02-16 20:37:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Poof så var det söndagskväll igen! Denna dag har varit bra men vi har alla varit trötta efter för lite sömn inatt så nu hoppas jag på en natt med laddning till sömnkontona.
 
I fredags var jag och barnen i lekparken på förmiddagen och jag tränade på att sätta fokus med kameran. Jag ska köpa ett 50 mm 1.8 objektiv till min kamera så tänkte träna lite på att få till bra fokus i ansiktet. Övade på Ebba som gungade. Det är inte lätt det här med att fota barn i rörelse och särskilt inte när de gungar :).
 
Fick en med riktigt bra fokus:
 
 
Var ju synd att hela Ebba inte kom med bara. Nej men allvarligt talat så blev det några fler. Det är ju väldigt kul detta med fotografering tycker jag. I julklapp fick jag presentkort på webbkurs med Emelie Ohlsson och jag la till lite pengar och köpte hennes julpaket som innehöll grundkurs för kameran, ljussättning vinterfotografering, komposition, vardagsfotografering och redigering. Nu har jag "gått" nästan hela kurspaketet och har lärt mig jättemycket. Sen så gäller det ju att jag ska hitta min egen stil gällande fotografering. Vad som tilltalar mig i bilderna. Det är ju det som är så bra med digitalt att man kan fota hur mycket som helst och exprimentera både med komposition, ljussättning och redigering. Min mamma frågade en gång varför jag "skär" av huvudena när jag fotar. Det värsta jag vet är när det är massor av luft ovanför huvudet på (gäller främst riktiga närbilder). Bär med mig det från högstadiets elevens val då jag hade media och vi filmade mycket och fick lära oss att när man filmar ska det inte va luft ovanför huvudena utan hellre "skära" av huvudet lite. Men man behöver ju inte gå till överdrift som gungbilden ovan :). Snarare så som det är bilden nedan.
 
Apropå lekparksbesöket så ska det bli skönt när Ebba lär sig gå ute. Nu vill hon knappt stå när vi är ute. Hon gillar inte skor. Blir så jobbigt att bära runt på henne och vill inte ha henne sitta allt för länge i sanden. Blir tråkigt för Max i och med att han gärna vill leka länge ute medan det räcker med en stund för Ebba. När vi gick hem från lekparken i fredags så gick vi genom den lilla skogen som går längs med vår gata. Då satt Ebba i vagnen och Max letade pinnar. En pinne på över 2 meter släpade vi hem till hans raket som han håller på och bygger vid vårt körsbärsträd. Max är en riktig arbetarkille som älskar att skapa saker och vara kreativ.

 
 
Nu ska jag äta grönsaker med dipp och se om det finns nåt att titta på på dumburken.
 
Hoppas er helg varit bra.
 
 
 
40-årsfirande

2014-02-15 23:20:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gokväll! Timmen är sen men våra barn har precis somnat. Ebba har hållt igång från 8:30 imorse och sov endast en halvtimme på eftermiddan men hur lätt är det att somna nu på kvällen på ett 40-årskalas med en massa barn. Då vill man ju hellre leka :) Men hon somnade gott i bilen på de cirka fyra minuter det tog att åka hem.
 
Idag har Marcus varit iväg på äventyr tillsammans med 40-åringen och andra vänner. Jag och barnen var hos mina föräldrar på eftermiddan och nu ikväll har vi som sagt varit på 40-årskalas. Amerikansk mat, tävlingar och kakmonstertårta. Ni anar inte hur skönt det var att få klä upp sig och sminka sig efter måånga dagar hemma med förkylning. Insåg att jag inte träffat några andra vuxna förutom Marcus sen vi var på sjukhuset.
 
Nu kollar jag på melodifestivalen i efterhand. Fast jag vet vilka som gick vidare så vill man ju ändå höra bidragen. Ja, så nördig är jag faktiskt ;)
 
 
 
 
 
Hjärtan

2014-02-14 10:55:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klart man ska ha hjärtan på sig på alla hjärtans dag, hälsar tjejen som börjat gått lite mer de senaste dagarna. Nu kan det bli ganska många steg i sträck innan hon svajar till och sätter sig ner.
 
 
 
 
 
Alla ♥ dag

2014-02-14 09:21:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Härlig alla hjärtans dag på er!
Här började vi dagen med att lillasyster vaknade före storebror vilket är ovanligt. Sen låg jag och halvsov lite i Max säng medan barnen lekte i hans rum. Nu har vi haft en "vanlig" frukoststund där Ebba kastade gröt över bordet, Max spillde yoghurt och varm oboy som vi skulle dricka för att fira att det är alla hjärtans dag.
Ikväll firar vi genom att vi köpt en ny chipssort till fredagsmyset....wihoooo!!
Nej men allvarligt talat så är det ju så att Marcus och jag ska resa bort ett dygn nästa helg när vi firar 10 år så blir inget märkvärdigt firande idag mer än att det är fredag och det är ju fest i sig.
Nu ska jag ta hand om röran i köket.
Rastlösa barn och kläddrömmar

2014-02-13 13:34:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag! Jag vaknade imorse och trodde det var fredag. Blev ganska rejält besviken när jag insåg att så inte var fallet. Börjar bli segt att vara krasslig och att vara hemma med barnen. Dessutom så ska Marcus på APT idag på sin enda tidiga dag så han kommer hem i två timmar och sen ska han iväg igen. Jag tror i alla fall att Max är feberfri idag men rosslar och snorar. Jag känner mig lite bättre men skulle ändå helst av bara vilja ligga under en filt och titta på film.
 
Nåja nog om det. Snart är det dags för "bytardagstider" igen vilket jag ser fram emot. I slutet av mars är det dags för den jag är med och anordnar. Idag har jag rensat ur Max garderob och tagit fram det jag inte fick sålt förra året samt kläder jag lagt undan från Ebba så nu ligger det ett helt klädberg på vardagsrumsbordet. När Marcus kommer hem från jobbet ska jag ge mig iväg och köpa frystejp så att jag kan börja märka.
 
På grund av den rådande ekonomin här hemma så hoppas jag på många fina fynd framöver. Blir gladare att fynda begagnat än av att köpa nytt till barnen. Både med tanke på den ekonomiska aspekten men självklart också med tanke på ekologiska aspekter och att gifter är urtvättade.
 
Men det är också kul att spana in nyheter i butikerna även om jag inte ska handla något just nu. Kolla in denna härliga tröja från Lindex:
 
 
Nu ska jag passa på att se gårdagens avsnitt av Mia på Grötö medan Ebba sover.
 
Semmelmonstret

2014-02-12 10:45:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Go förmiddag! Här fortsätter snorandet och hostandet. Max är full med energi medan jag helst skulle vilja krypa ner under täcket. Han får vara hemma från förskolan imorn också och nästa vecka har han sportlov så nu är det långledigt som gäller.
 
Jag gjorde semlor för en stund sen och den slank snabbt ner hos Max och sen hade han grädde i HELA ansiktet... och även lite i håret. Min semla sparar jag till efter maten när Ebba sover så jag kan sitta och äta den i lugn och ro.
 
Vår bobby car har varit undanställd ett tag men idag tog jag fram den igen och nu nådde Ebba ner med fötterna och kunde ta sig fram lite på den. När hon sitter på den så brummar hon.
 
 
 
 
Snorhuvud

2014-02-11 21:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch jag har snor i hela huvudet känns det som!!
 
Och Max stackarn han är så rosslig. Låter som det sitter så djupt. Hoppas det blir bättre imorn. Och apropå oro så är jag så rädd att Ebba ska få det han har. Hon med sina luftvägsproblem bör helst slippa det känns det som.
 
Nepp dags att sluta oroa sig och njuta av lite egentid när barnen sover.
 
För att summera dagen så har det varit en riktigt mysig dag med massor av lek här hemma.
 
Tryckte precis på beställ och nu är Ebbas fotobok klar :)
Ebba klätterapa

2014-02-11 14:34:00 ,   Ebba
Vårt lilla 1-åriga yrväder är verkligen på gång med att lära sig nya färdigheter. Hon har lärt sig klättra. Nu kommer hon upp i soffan, på tv-bänken, på leksaksstolarna..... Puh.... jag som tyckte jag hade mycket att göra förut.....
 
Det är bara färdigheten att gå hon inte är så intresserad av! Hon tar några steg men vågar inte satsa fullt ut ännu.
 
 
Att oroa sig för sina barn

2014-02-11 11:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Att ha barn och oroa sig hör ju ihop. Särskilt när de är sjuka. Eftersom Max haft feberkramper och Ebba haft rs och nu sina luftvägsproblem så är vi ganska nojiga när barnen blir sjuka. Men man får ju ta det liksom. Jag vill dock inte riktigt köpa detta att jag nu även måste oroa mig när de inte är sjuka. Tänker då på Ebbas allergiska reaktion. Men jag antar att det är nåt man lär sig leva med och hantera.
 
Här är i alla fall statusen ok idag. Max har lite feber och är hes. Imorse var han rejält rosslig och hostade mycket men så brukar det ju bli efter natten när man är förkyld. Jag kände mig ungefär som nån överkörd katt imorse när jag vaknade. Frusit och snorat hela natten. Nu har jag piggnat till lite och Max han är inte särskilt påverkad av sin feber. Vi hänger uppe på Ebbas rum där Marcus städade igår så att jag kan ha min dator på skrivbordet och titta på barnen när de leker samtidigt :).
På paus

2014-02-10 20:03:00 ,   Ebba
Ebba idag
 
 
När man spenderar ett dygn på sjukhus så blir det som att livet ställs på paus. Men nu är vi hemma och Ebba mår bra så nu har vi tryckt på play igen.
 
Idag ser Ebba ut som vanligt och ingen svullnad är kvar. Vi fick åka hem runt lunchtid efter att de tagit blodprov. Misstanken är att hon fick den allergiska reaktionen av ägg som var en av ingredienserna i vår lunch igår (vi åt pasta carbonara). Ägget var inte tillagat utan endast ihoprört med grädde och sen ner i pastan. De ska nu testa med blodprov om hon visar på allergi för ägg och även för banan som hon haft milda allergiska reaktioner på tidigare.
 
Eftermiddan har flytit på här hemma trots att jag och Ebba varit trötta och Max kraxar som en kråka. Vi upptäckte för en stund sen att han har lite temp också så han får vara hemma imorgon. Nu hoppas vi att vi alla ska må bra inom kort.
 
 
 
 
Bilder på Ebba från igår. Den till vänster innan ambulansen kom, mittenbilden från när Ebba sov på sjukhuset igåreftermiddag och bilden till höger från igårkväll. Lite piggare och gladare men fortfarande svullen.
Oväntad vändning

2014-02-09 19:20:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tänk så snabbt en dag kan ändras. Efter lunch blev Ebba jättesnorig och hostig och började sen svullna i ansiktet och få utslag på kroppen. Ambulans till sjukhuset, adrenalinspruta i benet, kortisontabletter och allergimedicin. Nu är vi inlagda på barnavdelningen över natten. Ebba är pigg och glad men fortfarande lite svullen. Nu gäller det bara att utreda vad hon reagerade på. Vår lilla älskling ♥Balansövning

2014-02-09 11:37:01 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej söndag! Marcus och Ebba är iväg och fixar lite grejer medan jag och Max är hemma. Jag har fixat med Ebbas fotobok och nu är den nästan färdig. Får se om jag gör klart ikväll eller imorn. Arbetsron just nu är ju dock inte så bra för Max håller på med nån form av balansövning precis vid mig.
 
 
 
Nu ska jag laga pasta carbonara i väntan på att Marcus och Ebba kommer hem.
 
 
Melodifestivalkväll

2014-02-08 21:33:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Bäst ikväll: Att det var flera bra låtar. Heja Sanna!
 
Sämst ikväll: När Max spillde coca-cola över tre av soffans fem soffkuddar
Optichamber

2014-02-08 14:25:09 ,   Ebba
 
Detta är Ebbas optichamber som hon kan inhalera ventoline i. Ventoline är luftrörsvidgande och hjälper henne om hon får ansträngd andning eller mycket hosta. Hon tycker inte om att andas i den. Hon är ju för liten än för att förstå att den hjälper henne. Häromdan lät jag henne leka lite med den för att hon ska få bekanta sig med den mer och hon satte masken runt munnen. Åt fel håll men det spelar ju ingen roll :).
 
Vi har inte behövt använda den så många gånger än men hon hade mycket hosta på nätterna förra veckan och då använde vi den några gånger. Och det blev bättre efter det. När hon hostar så hostar hon så att hon kväljer om och om igen så luftrörsvidgande hjälper då.
 
 
 
Trodde vi skulle slippa

2014-02-08 14:02:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej lördag! Marcus har varit rejält förkyld senaste veckan men vi andra tre har inte fått nåt så nu när det hade gått en vecka sen han började snora så trodde jag vi skulle slippa. Men tji fick jag för Ebba har blivit snorig och min hals har börjat ömma lite smått. Får hoppas det stannar vid det helt enkelt. Och framförallt: hellre förkylningar än influensa eller magsjuka.
 
Vilken skön lördag vi har. Jag började dagen med att sova till 10. Välbehövligt efter en natt då Ebba vaknat ofta och varit ledsen. Vi har sen varit på Bra & begagnat. Max ville gärna har en gosedjurskråka och vi hittade faktiskt en. Han blev jätteglad. Sen köpte vi ett par jeans till Max och filmen "Juno" som jag sett en gång tidigare men gärna ser igen. 60:- betalade vi för de tre grejerna. Älska begagnat!!
 
Nu ska jag dricka en kopp te innan snorisEbbis vaknar!
 
Förresten, gillar ni den nya enkla designen?
Återfunnen

2014-02-07 16:55:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
En chailatte och fredagsfeelingen infann sig!Var är du?

2014-02-07 13:52:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fredagskänslan? Fredagspeppen? Fredagsboosten? Var är ni?
 
Ja det är alltså fredag idag men jag sitter här och undrar varför det sjutton inte kan kännas som det. Kanske lite för rörigt här hemma? För stort tvättberg? För stor ovilja hos mig att ta hand om det?
 
Just idag längtar jag faktiskt efter att börja jobba för det finns ju inget bättre än känslan av fredag på jobbet. Nu låter det som jag sitter här och är superdeppig men så är inte fallet. Vi har haft en bra förmiddag då vi har varit på rim & ramsor som båda barnen tyckte var roligt. Nu sover Ebba och Max tittar på film.
 
När Ebba har vaknat ska jag dra på nån musik (nåt annat än Nicke och Nilla eller sånger från Astrid Lindgrens sagor) och försöka plocka undan lite här hemma i väntan på att Marcus ska komma hem från jobbet. Då blir det att åka och köpa fredagsgott. Ikväll vankas helstekt kyckling här hemma. Ja och sen chips och cola såklart!
 
Ni anar inte vilken träningsvärk jag har idag sen 500-passet igår....
Enkelt

2014-02-06 21:07:00 ,   Blogg
Ni har förhoppningsvis sett att bloggen har bytt utseende under dagen. En lite enklare design denna gång och med större text i inläggen så det är lättare att läsa från mobilen. Blogg.se har ju ännu inte nån mobilanpassad gratis design men vi får hoppas det kommer snart så det blir ännu lättare att läsa från mobilen. Men nu har jag gjort det jag kan i alla fall :)
 
Från:
 
 
Till:
 
 
 
 
Både min förra och denna design är gjord av Lina Krantz
500-pass

2014-02-06 13:42:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Här sitter jag och är trött i musklerna efter ett 500-pass på mammastyrkapasset i förmiddags. Misstänker att en rejäl träningsvärk väntar kommande dagar.....
 
Här är passet. 10 övningar med 50 upprepningar på varje. (De som relativt nyligen fött barn gjorde givetvis inte några hopp. Jag kan tyvärr inte skylla på det längre...)
 

Efter träningen åkte vi och åt sopplunch och sen hämtade vi Max och nu har vi landat hemma. Alldeles strax kommer Marcus hem från jobbet och då ska jag äntligen duscha. Otroligt skönt ska det bli. Sen kommer C och barnen hit i eftermiddag och leker. Marcus har dessutom lovat att baka scones till mellis.
 
 
Oj så trött jag är i armarna.... hi hi.... till och med jobbigt att skriva här....
 
 
 
Fotoboksfix

2014-02-05 22:28:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu närmar det sig läggdags! Jag har suttit och fixat med Ebbas fotobok från hennes första år. Ska få den färdig snart för Fuji har ju just nu ett erbjudande med halva priset på en fotoboksbeställning så jag har en vecka på mig. Det mesta är ju gjort på fotoboken. Mest en del småfix kvar.
 
Några av sidorna:
 
 
 
 
För varje månad har jag kopierat in det jag skrivit här på bloggen på Ebbas månadsdagar. Har dock fått korta ner några för att de ska få plats.
 
Ska se till att kunna sitta i lugn och ro i helgen så jag kan göra färdigt boken och beställa den ♥
 
Jag har bestämt att nästa fotobok för Max som jag gör efter hans 6-årsdag i september blir hans sista (alltså Max 5-6 år). Så därmed måste jag även hålla på tills Ebba fyller 6 år. När jag gjort Max sista så ska jag börja göra årsböcker för hela familjen istället. Jag framkallar ju bilder nu och sätter i album men det går trögt så jag tror det är bättre att gå över till fotoböcker och summera vår tid på det sättet istället. Ja, fotar man ca 400 bilder i månaden så måste jag ju göra nåt med dem också ;)
 
 
 
Bra sömn!

2014-02-05 13:59:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Pulkabacken i måndags
 
Hej onsdag! Även denna förmiddag blev en riktig skrota-runt-förmiddag. Ovanligt för Ebbis och mig att ha två förmiddagar i rad hemma. Men imorn planerar jag träning så då ska vi iväg på förmiddan.
 
Vi sov till 8:30 imorse... eller rättare sagt Ebba sov för jag var så kissnödig så kunde inte sova men ville inte gå upp för då skulle hon vakna. Inatt var en riktigt bra natt. Jag har sovit utan att vakna mellan 23:30 och 7. Otroligt!! Med andra ord så sov Ebba också bra och vid 7 somnade hon om efter välling. Så skönt med en bra period efter alla struliga kvällar och nätter som varit. Kvällarna är ju fortfarande lite bökiga eftersom hon vaknar flera gånger men hon har i alla fall somnat om relativt fort senaste kvällarna. Men angående detta med sömnen är jag en riktig pessimist och tror att det snart kommer nån förkylning som krånglar till allt igen.
 
Ebba och jag gick till lekparken i förmiddags. Hon älskar verkligen att gunga. Först hade jag tänkt att jag skulle prova att åka lite med henne i backen. Men den är ganska isig så ville inte ens åka en bit av den med henne.
 
I eftermiddag ska vi till biblioteket och lämna tillbaks böcker, leka och låna nya böcker. Det brukar barnen tycka är roligt.
 
 
 
 
Skrota runt

2014-02-04 13:46:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Idag har vi verkligen haft en skrota-runt-förmiddag. Efter att vi skjutsat Max till förskolan imorse åt vi en lång frukost. Jag försökte få Ebba att äta äggröra men hon bara spottade om och om igen som om det var det hemskaste hon nånsin smakat på. Sen hade jag knaperstekt några skivor bacon och de var hon däremot aspirant på. Sen fick lilla damen ha pyjamas på sig ända till kl. 11 och jag klädde inte på mig ordentiga kläder (dvs något annat än mysbrallor och Marcus t-shirt som jag sovit i) förrän vi hämtade Max.
 
Sen har vi lekt och lagat mat. Blev nästan lite segt stunden innan vi skulle åka och hämta Max för Ebba började bli trött men jag ville ju inte att hon skulle somna innan vi åkte så då lekte vi på Max rum och det piggade verkligen upp henne. Glad blev hon också när vi hämtade Max men sen somnade hon gott i bilen hem och så var det bara lyfta henne till hennes säng.
 
Ni kanske undrar varför jag inte går med henne i vagnen till förskolan och det är för att hon blir alltid hostig när hon sover ute så det är ingen idé då vaknar hon med hemska hostattacker efter ca en kvart. Hoppas det blir bättre med mildare väder. Hennes luftrör är minst sagt känsliga.
 
Nu ska jag fortsätta att "skrota runt" tills hon vaknar och sen ska vi åka hem till min farmor.
Abrupt start på veckan

2014-02-03 14:24:43 ,   Allmänt/Vardagsliv
Denna vecka började ganska abrupt med att det ringde på dörren kl. 7.30 imorse. Max hade precis vaknat och krypit ner i Marcus säng, jag var halvvaken och Ebba sov. Jag flög upp ur sängen, på med morgonrocken och sprang nerför trappan. Det var en värmetekniker från Eon som skulle ha kommit kl. 9 för fjärrvärmeservice. Han hade kollat fel på vilken tid han skulle vara här. Nåja var ganska bra att få den servicen klar för då kunde jag och barnen åka och träna sen på förmiddan. Typiskt bara att det var just en morgon när vi hade det lugnt vid 7.30. Inte så vanligt!
 
Just nu sover Ebba sen en timme tillbaks och jag har duschat och hade planerat att dricka te och fixa saker som jag inte hunnit med men Max ville absolut att vi skulle bygga en raket. Så efter lite raketbygge sitter jag nu här men inser att det inte är nån idé att sätta igång med det jag skulle göra för jag tror att en viss liten madame kommer att vakna snart.
 
 
I eftermiddag har Max gympa och jag ska handla inför veckan. Noll inspiration och posten är försenad så har inga reklamblad att inspireras av heller. Illa!
 
Jag har toktröttnat på denna bloggdesign jag har och har beställt en ny och hoppas den kommer på plats inom några dagar. Vill ha en enklare för jag tycker det känns lite rörigt just nu.
 
Om fyra veckor börjar jag jobba.... Har en period nu då jag sörjer över att min föräldraledighet är slut. Även om det ska bli kul att komma igång igen så känns det lite tungt.
 
So long.