Lucky me!

2013-02-28 22:16:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag varit så glad! Allt har gått så bra idag och jag känt mig tacksam över allt fint jag har i mitt liv. Men ikväll har min trötthet kommit ifatt mig och jag känner mig som en grinig kärring. Ebba tyckte nog likadant för hon somnade strax efter 21. Fast det skedde inte helt smärtfritt. Många amningar, mycke vaggningar och till slut var det strykningar på pannan och att jag sjöng När trollmor har lagt de....som fick henne på fall.
 
Efterkontrollen på mvc gick bra och även kiropraktorbesök. Firade det hela med att göra semlor till eftermiddagsfika. Marcus slutade tidigt idag så jag tog en barnvagnspromenad i solskenet. Ebba sov gott och jag lyssnade på Hannah och Amandas podcast.
 
Som sagt en bra dag. Men en trött och grinig kväll. Dessutom är jag så arg på att jag är så hungrig hela tiden. Trodde att den extrema kvällshungern skulle ge sig när graviditeten var över men blev icke så. Frustrerande att hela tiden känna sig hungrig på kvällarna.
 
Men man kan ju inte få allt! Jag är ju bara människa liksom.... Hoppas på en glad dag imorgon med. Nu måste jag återigen äta något och sen krypa ner bredvid min prinsessa och hoppas på att få sova några timmar!
 
 
Jag vill tacka för kommentarerna jag får! Just nu är min läsa bloggar-tid rejält begränsad men jag kikar in mer på era bloggar än vad jag kommenterar eftersom jag läser en del via mobilen. Hoppas på att dygnet ger mig fler timmar snart =)




Ebba 8 veckor

2013-02-28 21:57:00 ,   Ebba
 
För 8 veckor sen föddes vår lilla stjärna! Nu är hon ju nästan stora damen ju. Väger 1,3 kilo mer än när hon föddes och är 6,5 cm längre. Lika nära som hon har till leenden så har hon också nära till gnäll och gråt. Det är humörsvängningar deluxe här hemma på denna lilla dam. Hon är stark i nacken och tycker allra mest om att vara i famnen och kika över axeln. När hon ligger på mage får hon upp huvudet så högt att hon tappar kontrollen och ramlar åt sidan och landar på rygg. Måste lägga kuddar på sidorna om henne när hon ligger på mage för hon slår i huvudet annars. Tiden går för fort! Hon ska inte kunna det redan. Vill ha kvar min lilla bebis ett bra tag till ♥
 
Lite mammig har hon blivit senaste dagarna och gråter tyvärr mest när Marcus och Max vill vara med henne. Men det hoppas vi går över fort. De få korta stunder på dagen då hon är helt mätt och helt utvilad så är hon dock glad som en lärka vem som än pratar med henne.
 
 
Idag var första gången hon uppskattade att ligga i gymmet en liten stund. Storebror ville också vara med.
 
Kvällarna är fortfarande väldigt gnälliga och hon kämpar mot sömnen. Hon vill amma konstant men blir arg över att det inte kommer tillräckligt och misshandlar mina bröstvårtor. Vi ger en flaska tillägg innan hon ska lägga sig för natten efter några timmars bröstmisshandlande. Vissa nätter står hon sig 5 timmar på det medan hon andra nätter, som i natt vaknar efter två timmar. Inga riktiga rutiner än med andra ord!
 
På dagarna sover hon helst i vagnen. Vi har upptäckt att det går att söva henne där här inne också om hon är tillräckligt trött. Dock inte om hon är övertrött för då somnar hon bara vaggandes i famnen.
 
Vår älskade lilla flicka. Så liten samtidigt som det hänt så mycket på 8 veckor ♥

 




Torsdagstidigt

2013-02-28 07:23:40 ,  
Gomorron torsdag! Idag är det jag som lämnar Max på förskolan så då går det inte att ligga o dra sig. Jag är dock väldigt trött efter att somnat sent och sen ammat varannan timme. Idag ska jag på efterkontroll hos barnmorskan och sen till kiropraktorn. Mycket farande vilket känns trist. Vill ju vila! ! Ska göra frukost till Max nu och sen klä på Ebbisen. Kram till er




Vad händer?

2013-02-27 15:43:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ebba har sovit i vagnen i tre timmar! Helt otroligt. Jag börjar bli rastlös. Har röjt i köket, sorterat tvätt, gjort mellis, betalat räkningar.....
 
Lägger jag mig på soffan för att vila är jag helt säker på att hon vaknar. Ska nog dock väcka henne snart....




I solen

2013-02-27 13:51:39 ,  






Magknip, träning och SOL!

2013-02-27 12:15:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Soliga onsdag! Sådana här fina dagar njuter man av att vara föräldraledig. Ebba och jag gick upp strax efter 8 imorse. Dagen började dock med att jag hade magknip men det gick över sen. Ätit för mycket bröd senaste dagarna misstänker jag. Brukar bli så då. Vi slappade lite till nyhetsmorgon och sen åkte vi på Efter förlossningen-träning. Ebba var pigg och glad till en början men blev sen övertrött. Somnade i alla fall en stund. Hann träna lite. Nu måste jag bli flitigare på att göra övningar hemma också så att jag börjar återfå styrkan snart. Min kropp hanterar detta lite trögt tycker jag. Det handlar ju inte bara om kilon efter förlossningen. De bryr jag mig inte särskilt mycket om utan jag vill känna mig stabil och starkare i kroppen.
 
Vi kom hem för 45 minuter sen och jag ska strax äta lunch. Rester sen igår. Spättarullader med kokt potatis från Linas matkasse som var fantastiskt gott. Mums!!
 
Ska försöka väcka lilla damen så att hon äter lite innan vi tar vagnen och hämtar Max. En sådan här fin dag kan jag inte motivera mig själv att ta bilen. Men måste snabba på lite nu tror jag om vi ska hinna....
 
Alltid denna stress.... =)!




Till Ebba

2013-02-27 09:53:00 ,   Ebba
Måste få visa er vad vår kompis Anna gjort till Ebba! Titta så fint ♥
 
 
Jag har haft lite funderingar på att beställa nån namntavla eller nåt men detta är ju så mycket finare och personligare.
 
Tack Anna!




Målet

2013-02-26 22:49:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Det känns som att målet hela eftermiddan och kvällen varit att få sno åt mig några minuter vid bloggen men det har hela tiden kommit något i vägen eller snarare någon =)! När Ebba sov en stund på eftermiddagen så gjorde jag mig en kopp te, satte mig i soffan med en filt över benen och slog på datorn. Då kom Max och ville gosa. Sen när han gick iväg och lekte så vaknade Ebba. Sen kom kvällsmat och andra kvällsbestyr ivägen. Max och jag tittade på bolibompa. Vid 20.30 somnade Ebba djupt och jag hade lite hopp om att det skulle vara för natten. Jag fick ta en lugn och skön dusch med den förhoppningen men sen vaknade hon igen. Det var dock mysigt då jag inte egentligen är redo för att hon ska ligga där uppe och sova hela kvällen medan jag är här nere. Slog på datorn igen medan jag ammade och då kom Marcus och jag på att vi skulle boka en tripp till Astrid Lindgrens värld som vi pratat om att vi ska göra. Bokat och klart! I slutet av maj åker vi dit två dagar. Ska bli jätteroligt och mysigt.
 
Nu tror jag igen att Ebba somnat för natten och hon ligger där uppe. Jag la in lite bilder här på datorn och skulle sen logga in på bloggen. Ingen internetanslutning. Startade om datorn och sen fungerade det. Men allt jag tänkt blogga om under dagen har jag nu glömt bort.
 
Men det blev i alla fall ett inlägg om hur jag hamnade här på bloggen som ju var målet.
 
Men så mycket vettigare än så blev det visst inte. Vi tar nya tag imorgon. Har i alla fall haft en jättebra dag.
 
Kram och godnatt ♥




Idag

2013-02-26 18:53:09 ,  






Citron- och marängpaj

2013-02-25 12:46:42 ,   Mat och annat gott
This is SO GOOD!! Min nya fikafavorit som jag gärna bakar och bjuder på. Gott med lite vaniljglass till!
 
Citron- och marängpaj
 
Citron och marängpaj
 

Pajdeg:

125 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
 
Mixa smör, socker, ägg och tillsätt sedan mjölet. Arbeta ihop till en deg och lägg en timme i kylen. Klä en pajform med degen. Ha aliminumfolie på och grädda på 225 grader i 7 minuter (man kan hälla torra bönor ovanpå så att degen trycks ner under gräddningen. Jag brukar göra det. När bönorna svalnat är det bara att hälla tillbaks dem i sin förpackning och använda nästa gång också). Ta bort folie (och bönor). Grädda i ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
 
Fyllning:

5 dl strösocker
 6 msk maizena
1,5 krm salt
4 rumstemperade ägg (jag brukar dock använda fem äggvitor men fyra äggulor)
6 msk färskpressad citronsaft (brukar ha ca 2 citroner)
2 msk smör
1 msk finrivet citronskal
 
Blanda 3,5 dl strösocker, maizena, salt i en kastrull. Separera äggen. Vispa äggulorna. Vispa ner äggulorna, 3,5 dl vatten, citronsaft i kastrullen. Koka upp under omrörning. Sjud i 1 minut. Rör ner smör och citronskal.
 
Vispa maräng av äggvitorna och tillsätt sockret (1,5 dl eller mindre).

Häll citronfyllningen i pajskalet och bred på marängen. Grädda i 12-15 minuter i 200 grader tills marängen fått färg.
 
ÄT och NJUT!




Mat v 9

2013-02-25 12:25:47 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Hej måndag! Den tickande bomben sov ända till 5 imorse. SÅ skönt. Mindre skönt för mina bröst. Som tur var va hon riktigt hungrig vid kl. 5 så det ordnade till sig =).
 
Idag håller jag mest på och grejar och fixar här hemma för ska ha hudvårdsparty här ikväll. Min mamma kommer och visar produkter från Blue och vi ska få behandla våra fötter. Blir lyxigt. Men framförallt kul med besök. Max har lekt bra på förmiddan och Ebba har sovit en del så jag har hunnit med att plocka undan lite här hemma. I eftermiddag ska jag baka citron- och marängpaj. Mitt absoluta favoritfika just nu. Ni ska få recept!
 
Ny vecka är det ju också och denna vecka har vi Linas matkasse som levereras ikväll så från och med imorgon blir det mat därifrån. Ikväll innan partyt så äter vi rester från igår!
 
Måndag: Thaikyckling med grönsaker och ris
Tisdag: Spättarullader med kokt potatis och sambaldressad sallad
Onsdag: Tunnbrödswrap med grekiska kalvfärsjärpar och olivtzatziki
Torsdag: Fläskkotlett med gul tomatsås och fröig sallad
Fredag: Pappardelle con aglio e finocchio fritto
Lördag: Marockansk kyckling med tomatpilaff och spetskål i apelsindressing
 
 
Någon kunnig på italienska som kan berätta för mig vad fredagsrätten är? Jag förstår att det är pasta och sen har jag ingen aning =)!




Tickande bomb

2013-02-24 23:01:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Den här lilla bruden är verkligen som en tickande bomb! Ena stunden glad för att sedan gråta och sen glad igen och sen gråt. Precis som de flesta bebisar med andra ord =)! Ikväll trodde jag att hon skulle somna tidigt men tji fick jag. Så fort hon hade slumrat till så var ögonen stora som tefat igen. Hi hi... lilla sötsnuttan. Nu sover hon i alla fall. Precis som igår så sover 3/4 av familjen när jag bloggar. Jag passar på att få lite egentid för som sagt dagarna går i ett. Är det inte Ebba som behöver mig så är det Max och sysselsätter inte de mig så har jag fullt upp ändå med hushållsarbete. Det ljuva hemmafrulivet! Och nu väntar ju dessutom en ny vecka och Marcus ska jobba. Imorn är det jag och barnen hemma.
 
Det ska bli skönt med en vanlig vecka. Veckan som var hade ju Max sportlov och veckan innan var Ebba sjuk och vi åkte fram och tillbaks till sjukhuset hela veckan. Nu vill vi ha en vanlig vecka, det vill säga Marcus på jobbet, Max på förskolan och Ebba och jag hemma. Max behöver verkligen träffa sina kompisar och leka igen så det blir bra med vardag och rutiner.
 
Nu ska jag krypa ner bredvid min lilla tickande bomb och hoppas hon inte smäller än på några timmar =)!
 
 
 
Ursäktar att det blir mycket instagrambilder här ibland men det finns inte alltid tid att fota med systemkameran




Mina fina ♥

2013-02-24 09:00:00 ,   Ebba Max
 
De tycker om varandra




Ny mobil

2013-02-23 23:05:40 ,   Allmänt/Vardagsliv
Tre av familjens fyra medlemmar sover. Endast jag vaken med andra ord (för jag skriver inte detta i sömnen)! Marcus har somnat med Ebba i famnen här i soffan och Max sover i sin säng.

Igår var inte bara en stor dag med tanke på att vi firade 9 år tillsammans utan även med tanke på att jag införskaffade mig en ny mobiltelefon =). Det blev en Samsung galaxy s3. Oj vilken skillnad på telefon mot den Htc wildfire S som jag haft. Jag får vänta några dagar på att kunna ringa med min nya kompis för väntar på att ett nytt passande simkort ska dimpa ner i brevlådan men jag kan ju använda alla andra funktioner så länge. En stor skillnad är ju kameran. Mycket roligare att ta bilder!
 
Jag har dock haft ett riktigt i-landsproblem idag när jag upptäckte hur många skal det finns att välja på till telefonen. Har ett rosa som jag fick på köpet (köpte telefonen av en vän) men blev ju sugen på fler när jag såg det enorma utbudet. Svårt också att veta om man ska ha ett hårt eller mjukare skal. Nåja lotten föll på detta:
Bild från skalhuset
 

Det kostade en billig peng så blir jag inte nöjd får jag väl testa något annat. Gillar verkligen detta hårda skal från skal-man:
Det kostar lite mer men beställer det om jag inte är nöjd med det mjuka jag beställt. Jag tror att det är mer greppvänligt med ett mjukare skal. Är rädd att telefonen blir för hal med ett i hårdplast. Vi får se helt enkelt =)!
 
Nu ska jag försöka lägga ner Ebba i sängen och sen blir det strax att själv sova men vill bara njuta lite av att vara vaken utan vakna barn.
 
Godnatt ♥
 
.
 
 




Romantisk middag för två... nej tre... nej fyra!

2013-02-23 12:55:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej soliga lördag! Max och jag har precis varit iväg till Bra och begagnat och kikat och fikat =)! Marcus tog en promenad med Ebba undertiden. Hon sover riktigt bra i vagnen.
 
Igår firade vi våra 9 år tillsammans. Det var inte direkt någon romantisk middag för två med djupa blickar och tåflörtande under bordet utan båda barnen var med och vi turades om att hålla i en gnällig Ebba, logisterade in lite amningar och blöjbyten emellan maträtterna och lyssnade på Max som pratade oavbrutet. Hi hi snacka om att livet är annorlunda än för 9 år sen men vi konstaterade att det är precis så här vi vill ha det ju! Godaste igår? Chokladsufflén. Oj så god den var och den blev alldeles perfekt. Jag var mäkta stolt! Kan påpeka att jag satt och ammade på köksgolvet medan den stod i ugnen. Till den åt vi egengjord vaniljglass som jag gjort i glassmaskinen. Klockan 22.40 sov båda barnen. Då satt vi i soffan i tio minuter innan vi insåg att vi var alldeles för trötta för att titta på något så det blev godnatt! Och inatt har jag bara ammat kl. 3 och 5. Fantastiskt!
 
Idag känner jag mig lite socialt utsvulten. Vi isolerar oss ju inte direkt men det är ju mycket sjukdomar i omlopp nu så vi tänker oss för. Skulle haft besök idag men de var lite halvförkylda tidigare i veckan så vi bokade om det. På måndag ska jag ha hudparty här hemma och det ser jag fram emot riktigt mycket! Idag får jag umgås med de här hemma helt enkelt.
 
Ja just det: bilder på maten såklart!!
 
Klassisk räkcocktail till förrätt och till gratinerat potatis- och jordärtskocksmos, sparris, biff med rödvinssås med smak av chili och choklad.
 
 
Min nya favoritefterrätt! Recept på sufflén tog jag härifrån, Det var riktigt bra tips i den lilla filmen som hörde till receptet också så kolla på det!




Fredag

2013-02-22 12:59:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Det ammas och gnälls idag men vi är glada att det är fredag. Marcus och jag firar ju dessutom 9 år tillsammans och 7 års förlovning idag. HURRA! Oj så konstigt det känns att det gått så många år. Nu kommer han snart hem från jobbet och då är det helg på riktigt och vi får fira =).
 
 
 




Torsdag

2013-02-21 22:42:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då var det kväll igen. Idag har jag försökt städa lite här hemma. Nu ser det rörigt ut igen men golven är i alla fall dammsugna och torkade. Tänkte att det skulle vara fint till helgen, men att städa i detta hem är verkligen bortkastad tid. Nåja får väl ta några krafttag imorn igen.
 
I förmiddags var vi till mitt jobb och hälsade på. Träffade dem utomhus för det känns ju inte så klokt att ta in Ebba på en förskola. Hon sov i vagnen hela tiden. Var kul att vara där. Samtidigt som det känns längesen så känns det också som att jag fortfarande jobbar men bara hemma på helg eller nåt.
 
Ikväll har jag varit och handlat inför helgen, eller främst inför matlagningen imorn. Är väldigt exalterad över detta med chokladsufflén. Får se hur det går. Jag lovar er en rapport sedan.
 
Ebba somnade vid 22 och jag kunde lägga ner henne i sängen där uppe. Nu planerar jag att krypa ner bredvid henne. Får se hur många timmar det är till nästa amning. Hoppas denna natt inte blir en upprepning av den förra.
 
Godnatt ♥




Liten och stor

2013-02-21 18:30:51 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max




Ebba 7 veckor

2013-02-21 18:26:00 ,   Ebba
Vi fortsätter med amningsmaraton. Hela eftermiddan gnällde hon så fort hon inte fick ligga vid bröstet. Till slut gav jag lite tillägg så att hon kom till ro och somnade. Vet ju att hon behöver ligga vid bröstet för att få igång produktionen men hon suger inte utan ligger bara och drar och grejar. Hoppas på en bättre kväll nu.
 
Idag blir Ebba 7 veckor och vi har varit till bvc. Var längesen vi var där nu pga sjukdomen! Hon har gått upp 90 g sen i måndags då hon vägdes på sjukhuset så det känns bra att det går åt rätt håll igen!
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
 
 




Puh..

2013-02-21 08:50:02 ,  
Jag har ammat varje eller varannan timme hela natten och jag överdriver inte. Puh.... antar att det är återhämtning efter sjukdom och tillväxtperiod!! Blir spännande att se vad lilla fröken väger på bvc i em. Hoppas hon gått upp sen sjukhusvistelsen.




Det skulle handla om amning men det blev lite mer....

2013-02-20 22:39:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Och nej ni får inte en bild på mina bröst
 
 
Idag har Marcus jobbat hela dagen och jag och barnen har varit hemma. Blivit mycket film för Max och sen tog vi en promenad för att köpa frystejp så att jag kan märka kläder jag ska sälja! Några delicatobollar slank visst ner i kundkorgen också =). Det är så skönt att vara hemma från sjukhuset och jag njuter av vardagen =)! Det får bilden ovan symbolisera! Men jag har även varit lite frustrerad idag över att inget hinns med och då menar jag inte städning och sånt för det försöker jag ignorera (ok... jag erkänner... jag har dammat vardagsrummet), utan jag menar saker jag vill göra. Läsa bloggar, dricka en kopp te och ta det lugnt, märka kläder till försäljning.... Jag kom liksom bara till det där att köpa tejp. Men tar nya tag imorgon!
 
Annars så kan man nog mest beskriva dagen som bröstmassakern. Det är lite tufft med amningen nu tycker jag! Det har förstörts lite av sjukhusvistelsen med allt vägande och oroande över att hon inte får i sig tillräckligt. Väga, amma, väga... nej hon fick bara i sig 20, amma igen osv.... Här hemma kör vi ju fri amning och idag har hon ammat mycket fast ändå inte. Hon ger tecken på att vara hungrig och äter lite grann och sen ligger hon och drar i bröstet och är frustrerad. Jag har ammat till och från sen kl. 18 och vid 21 fick hon tillägg men inte ens efter det var hon nöjd och bröstet ville hon inte ta. Nu har hon i alla fall somnat eftersom en del av gnället nog berodde på övertrötthet. Sen så får jag något milt förstadie till mjölkstockning varje gång jag går ut typ. Är jättekänsligt för att det drar. Man kan ju tycka att det borde räcka med behå, tröja och tjock vinterjacka men tydligen inte. Nu är det fetvadd som gäller och så hoppas jag det inte gör ont imorgon.
 
Och förresten vet ni vad? Jag sitter själv här i soffan och surfar runt på datorn och inser att detta är första gången sen Ebba föddes som jag kan lämna henne sovandes i vår säng utan att hon vaknar och därmed få lite egentid. Detta gott folk är lyx!! Och jag har inte förstått förrän nu att jag faktiskt behöver detta ♥ Känns som jag kan sitta här hela natten men är nog ingen bra mamma imorgon då. Och jag är beredd på några nattamningar också!
 
Sen så har jag ätit fyra biskvier och en delicatoboll idag.
 
Ja det var denna dag =)!




Titta vad jag kan!!

2013-02-20 13:32:31 ,   Ebba




Godnatt!

2013-02-19 22:55:44 ,  
Alla sover utom jag. Ligger och funderar på varför jag e så pigg. Kan ju bero på att jag sov till 10.30 idag. Kram och godnatt <3






Mat v 8

2013-02-19 18:53:19 ,   Mat och annat gott
Här kommer vad vi planerat att äta på kvällarna denna vecka. Vardagslunch brukar mest bli rester, annars nåt enkelt och snabbt!
 
Måndag: Ugnsbakad torskfilé med baconströssel och sötpotatisstomp (detta fick vi med Linas matkasse förra veckan men inte hunnit laga det)
Tisdag: Kycklingfilé med apelsinsås, sparris och råris
Onsdag: Quorn i dillsås med kokt potatis och morötter
Torsdag: Stuvade makaroner och egengjorda köttbullar
Fredag: Trerätters
 
 




Sås med choklad?

2013-02-19 18:36:00 ,   Mat och annat gott
På fredag firar Marcus och jag 9 år tillsammans och tänkte vi fira med att laga trerätters här hemma. Funderar på någon form av räkcocktail till förrätt, potatisgratäng med något kött till varmrätt och efterrätt har jag inte tänkt ut ännu. Jag är lite nyfiken på att prova att göra rödvinssås med choklad i. Har sett flera göra det på Halv åtta hos mig. Någon som testat det och har ett bra recept? Recept på någon god variant av räkcocktail tas också tacksamt emot. Vi funderar på att testa att göra chokladsufflé till efterrätt. Kan man lyckas med det?? Många frågor men vore kul att få lite tips =)!




Shoppingsugen

2013-02-19 15:12:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Det har gått åt mycket kläder till Ebba när hon varit sjuk eftersom hon kräkts ner sig och sånt. Upptäckte då att vi inte har så mycket bodys och byxor till henne. Hon är ju nu på väg mot strl 62 och jag har gått igenom vad hon har och insåg att det behövde kompletteras lite. Tråkigt va? ;) Blev en tur till Lindex och jag köpte detta:
 
 
Så skönt det var att åka iväg själv lite. Sen så passade jag på att hämta ut paketet från KappAhl med kläderna jag beställde till Ebba förra helgen. Jag gillar verkligen omlottbodys men vi har ingen sådan i strl 62 så var självklart att det var det jag skulle köpa. Hoppas jag även hittar några fina sådana på bytardagar framöver.




Utskrivna

2013-02-19 12:26:21 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja nu är vi utskrivna från sjukhuset. Det gjordes via telefon. Ebba mår bra förutom slemhostan som gör att hon kräks ibland men det är ju bra att det går att hosta upp. Natten har varit bra och hon har ätit bra. Vi sov dock till 10.30 idag. Gäller att ta igen förlorade nätter. På sjukhuset har jag sovit typ fyra timmar per natt och då inte i sträck. Klockan 23, 02, 05, och 08 var det dags för inhalation, temptagning, kontroll av syresättning (som Ebba hade bra hela tiden), vägning, amning, vägning igen och sen somna om innan det var dags för nästa gång. Med andra ord hann man typ sova nån timme i emellan tillfällena.
 
När man vistas på sjukhus så tänker man på de som får tillbringa veckor där med allvarliga sjukdomar. Det ger lite perspektiv på det hela. Rs är ju en relativt ofarlig sjukdom fast den är väldigt jobbig för de små. Ebba klarade ju sig bra eftersom hon slapp sond och extra syre. Hon klarade av det själv även om andningen var ansträngd. Det var ju främst i lördags det var riktigt tufft. Bilderna här nedan är ifrån i söndags! Marcus har inte fått sovit kvar på sjukhuset men jag har delat rum med en annan mamma med rs-sjuk dotter. Komiskt nog var våra som tjejer födda på precis samma dag. Nu hoppas jag att vi kan lämna detta bakom oss och börja vår vanliga vardag igen.
 




Permission

2013-02-18 20:37:21 ,  
Hej alla fina o snälla :) Vi är hemma från sjukhuset nu. Kom hem runt lunchtid. Äntligen har det vänt. Är hemma på permission så ska ringa dit imorn o rapportera status. Utmaningen nu är att få Ebba att äta. Hon somnar lätt men vi kämpar på. Skriver mer imorn!







Jollrar

2013-02-17 21:34:29 ,  
Vilken lycka att höra Ebba jollra! Så stor skillnad mot igår att det är läskigt. Här på sjukhuset består dagarna av att inhalera, tempa, väga, amma, väga igen, vila....och så om igen. Bilden är från imorse!







Vändning?

2013-02-17 14:08:27 ,  
Vågar knappt tro det men hoppas detta har vänt för bättre status idag. Hon har dock feber vilket känns onödigt!! Tack för era kommentarer. Kram




Och så var det ner igen....

2013-02-16 16:29:40 ,  
Inlagda på sjukhuset! Snälla rs lämna Ebba i fred NU!!




Upp och ner....

2013-02-15 21:20:22 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
 
...ner och upp!
 
Ena stunden är Ebba pigg och glad, ler och pratar så fort hon ser oss, andra stunden är hon så slö att hon inte reagerar på när vi rör vid henne, sen så kan hon hosta och snörvla som bara den, för att andra stunden andas helt lugnt och tyst och sen kan hon vara blek och andas stötigt. Som sagt det har varit en upp- och nerdag med ett besök på barnmottagningen på eftermiddan där hon fick inhalera igen. Hennes syresättning pendlar mellan 95 och 100% så det är jättebra. Vi får fortsätta vårda henne hemma och åka in för inhalationer vid behov. Problemet i helgen är att vi då måste åka till akuten vilket känns väldigt drygt. Hoppas hoppas hoppas det vänder nu!!
 
Just nu har vi en glad snutta i babysittern som ler och jollrar!
 
På bilden är hon otroligt lik Max på hakan. Ska se om jag imorgon letar fram lite bilder på Max när han var runt samma ålder så att man kan jämföra! Beror på hur statusen på Ebbisen är imorn.
 
Nu tillbaks till fredagsmyset....
 
KRAM




Fredag

2013-02-15 11:04:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Rosor som jag fick av min man igår på alla hjärtans dag
 
 
Hej fredag! Har inte riktigt fredagskänsla efter denna sjukvecka men hoppas den infinner sig under dagen. Natten har återigen varit bra vilket känns riktigt skönt. Har ammat en gång under natten och efter det hade Ebba effektiv hosta som rensade lite i luftrören. Likadant på morgonen efter amning. Bra när det inte bara väser eller sitter fast. Får se om det blir sjukhustripp på eftermiddan för inhalation och kolla status. Skulle kännas skönt inför helgen för sen är det bra mycket bökigare för då måste man gå via akuten för att göra det. Nu åker vi bara till barnmottagningen. Och apropå besök där så oj vad mycket bebisar vi såg där igår. Sköterskorna berättade att nästan alla som kommer in nu är födda -12 eller -13 och är förkylda och hostar, dvs. rs-virus. Snacka om epidemi! Idag hoppas vi är dagen som det vänder. Ebba sover nu. Man ser att andningen är lite ansträngd men annars låter hon ok än så länge.
 
Hoppas detta snart blir en "vanlig" blogg och inte bara en massa sjukrapporter!
 
Hoppas ni får en bra fredag ♥




Snorkfröken

2013-02-14 23:35:26 ,  
Ebba är verkligen en snorkfröken. Så täppt och snorig i näsan. jättejobbigt att lyssna på men framförallt jobbigt för henne själv. Det blev en tur till sjukhuset i eftermiddags då vi tyckte att Ebba blev allt tätare och hostade så väsigt. Hon fick inhalation med koksalt och adrenalin o så mätte de syresättning mm. Slapp som tur var inläggning. Vi får åka in och inhalera imorgon med om det behövs. Snälla snälla rs vänd nu så Ebba blir bättre...

Nu är det strax läggdags. Hoppas på att få sova mkt inatt!




Alla ♥ dag

2013-02-14 13:18:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag kan inte direkt komma på fördelar med denna sjukstuga men en är väl att vi är hemma och kan fira alla ♥ dag tillsammans. Marcus är inte direkt kry han heller. Förkylning och rejäl hosta så han är sjukskriven. Det är så skönt att ha honom hemma och slippa vara själv att rå om Ebba och vara orolig! Framförallt på natten. Är ju sådan stress annars för att han måste sova bra för att orka jobba. Kan ju säga att det inte direkt krävs nån Einstein för att förstå vilka som smittat ner Ebba med tanke på hur Marcus och Max mått senaste tiden. Max är dock helt frisk nu och varit på förskolan i veckan och idag går han på sportlov.
 
Hur söt får man va?!
 
 
Status på Ebba idag skulle jag nog säga är något sämre än igår. Mer rosslig och väsig i halsen. Hon äter ok men inte jättebra och ibland hostar hon upp maten. Men så länge hon har pigga vakenstunder och kissar i blöjan så får man väl ändå räkna allmäntillståndet som ok. Nu sover hon gott i babysittern. Vaknar och hostar lite. Bra om hon sover lite längre stunder tycker jag så att hon blir pigg och kan äta bra! Vi behandlar med koksalt, nezeril och alvedon (eftersom hon kan få ont i halsen av hostan).
 
Natten har varit bra. Vi har sovit några timmar i sträck vilket verkligen varit mirakelmedicin för mig efter två usla nätter tidigare. Natten mellan måndag och tisdag sov jag ju typ ingenting och det lilla jag slumrade gjorde jag i sittande position och sen natten mellan tisdag och onsdag var ju på sjukhuset och sjukhussängar är bra hårda och obekväma och då hade jag dessutom början till mjölkstockning i ena bröstet vilket var plågsamt och höll mig vaken. Det är som tur är bra idag tack vare mycket värme, amning och masserande igår samt fetvadd på bröstet hela tiden.
 
Det jobbiga just nu är att gå och tro och vänta på att Ebba ska bli sämre. För övrigt så tycker jag nog det var allra värst i tisdags då jag knappt hade sovit nåt och det inte gick att lägga ner henne eller nåt utan att hon vaknade. Och då gjorde hon ju typ andningsuppehåll hela tiden när hon sov. Men som sagt jag väntar och fasar för att det ska bli värre. För just nu är läget ändå ok! Man är ju så uppskrämd av detta med rs. Det sa personalen på sjukhuset med, att alla är så rädda för det. Men det är ju ett vanligt förkylningsvirus men bara det att det drabbar bebisar hårdare men alla blir ju inte jättedåliga. Det värsta är ju att man bara läser och hör om jobbiga exempel! Vi får hoppas att Ebba är ett gott exempel och att det inte blir värre.




Hemma!

2013-02-13 19:51:00 ,   Ebba

Vår älskling ♥
 
 
Hej! Blir så glad över alla era kommentarer ♥ Vi är hemma nu. Har dock fått bekräftat att Ebba har rs och hon har börjat hosta nu vilket är obehagligt. Jag vill verkligen inte behöva bli inlagda nåt mer utan hoppas det håller sig lindrigt och att hon kan äta ordentligt och orkar med.
 
Jag längtar så efter en helt vanlig vardag med frisk bebis! Är orolig för att detta bara är början på riktigt jobbiga dagar.
 
KRAMAR
 




Status bra

2013-02-13 11:05:26 ,  
Natten har varit bra. Ebba sovit gott. Vi har haft lite problem med amning och matning men imorse fick hon i sig bra. Får väga innan och efter. Eventuellt får vi åka hem idag på permission. Rs-prov har vi ej fått besked på. Som ni förstår är barnvagnsinlägget förinställt!!




Brio Happy

2013-02-13 08:40:00 ,   Ebba Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Eftersom ni var med i min jakt på en bra barnvagn så måste jag ju nu dela med mig av vad vi tycker om vår fina Brio Happy. Jag är fortfarande så glad och förvånad att vi faktiskt fick tag på en årsmodell -11 för endast 2500:-. 
 
Jag gillar att vagnen är svart för då kan man "pimpa" den lite. Vi har "pimpat" med reflexer. Max har valt färger. Vi har en gul där framme och rosa och blå på handtaget. De på handtaget sätter jag på mig när jag promenerar i mörkret. Och apropå promenera i mörkret så är ett riktigt bra tillbehör en reflexhuva. Den har vi använt mycket hittills eftersom det blir mörkt ute ganska tidigt för med den syns man garanterat.
 
Häromdan köpte jag ett regnskydd. Jag hade helst velat köpa ett lila med vita prickar men då sa Marcus att han aldrig skulle visa sig ute med det på vagnen så det fick bli ett svart med stjärnor istället. Jag blev nöjd med det också =)! Regnskyddet är av märket Tullsa.
 
Ebba sover jättebra i vagnen. Gunget är helt fantastisk! Varukorgen är rymlig, vagnen är lättkörd, handtaget är ergonomiskt och skönt att hålla i.
 
Jag har dock förstått nyttan av luftpumpade däck för när jag går i snön och det är ojämnt underlag så blir det lite stötigt. Tror att luftpumpade däck skulle göra framfarten lite smidigare. Men på det stora hela är vi jättenöjda och det verkar ju Ebba också vara =)!
 
 




RS

2013-02-12 21:16:44 ,  
Vi är inlagda på barnavdelningen för misstänkt rs. Vill att min lilla Ebba blir frisk nu!! tack för alla era kommentarer. Kan ej svara på dem från mobilen. KRAM




Usch och blä

2013-02-12 12:01:40 ,  
Idag är en blä-dag. I princip ingen sömn för mig i natt. Ebba har feber och är rejält förkyld. Men som tur är äter hon bra än så länge. Min hals värker oxå. Usch för februari!!




Mer kläder...

2013-02-12 09:36:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Jag har ju missat att skriva att vi hade en del besök i helgen vilket var trevligt. Som vanligt så stod Ebba i centrum för uppmärksamheten. Hennes garderob har nu utökats med detta:
 




Flyttar runt

2013-02-11 23:50:33 ,  
Nu är vi som i IKEA-reklamen igen. Flyttar runt här hemma för att alla ska få sova så bra som möjligt. Två hostiga killar på övervåningen och jag med rosslig bebis på nedervåningen. Har oroat mig för om hon har rs. Hon blev dock bättre efter att kräkts upp slem förut. Hoppas alla vaknar pigga och krya imorn!! Detta är det värsta med att ha barn - Det är så hemskt när de är sjuka!




Pyjamasfavoriter

2013-02-11 17:05:00 ,   Ebba Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning Max Mode/Kläder
Det finns ju många olika varianter av pyjamaser till bebisar. Med fötter, utan fötter, med dragkedja, med knappar, dra över huvudet..... osv. Det finns även olika knäppningar med knappar. Dessa tre pyjamasvarianter har vi provat till Ebba:
 
1. Med dragkedja och fötter
2. Med knäppning och fötter. Knäppning är neråt båda benen och går ihop vid grenen
3. Knäppning mot ett ben och utan fötter
 

När Max var bebis hade vi även någon pyjamas man drar över huvudet i liten storlek men de gillade jag inte. Det passade bättre sen när han var större. Jag gillar överlag inte plagg man drar över huvudet på små bebisar och framförallt inte när de bajsar ner de plaggen så man måste dra allt över huvudet.
 
Favoritpyjamasen när Max var bebis var.... *trumvirvel tack*.... pyjamasen till vänster på bilden. Med dragkedja och fötter. Den satt allra bäst tyckte jag och det var enkelt att byta blöja på natten och så. För Ebba har den inte alls passat. Hon har liksom konstant fått ur sina fötter ur pyjamasfötterna och böjer benen som en groda inuti pyjamasen vilket har varit lite bökigt. Pyjamasen i mitten på bilden har det blivit likadant med. Dessutom gillar jag inte knäppning som är smått bökig. Särskilt på nätter när man är nyvaken och ska få alla knappar rätt. Favoriten till Ebba är alltså.... *trumvirvel tack*.... pyjamas nummer tre! Enkelt knäppning och utan fötter. Dessutom tycker jag det är smidigt med knappar så att man bara behöver knäppa upp nertill för med dragkedja drar man ju uppifrån och det blir kallt på bröstet för bebisen.
 
Vi använder inte strumpor till Ebba på natten för hon har en bomullsfilt på sig är lagom varm men det kan säkert bli aktuellt senare när hon mer börjar sparka av sig filt/täcke. Det händer inte så ofta nu.
 
Kom ihåg nu att detta är mina subjektiva åsikter och som ni märker så har det varit olika favoriter till olika barn.
 
Pyjamas nummer 1 är från KappAhl, köpt när Max var bebis. Pyjamaser 2 och 3 är från Lindex och är köpta till Ebba och finns i sortiment nu. Den senare säljs i tvåpack.




Mat v 7

2013-02-11 13:41:00 ,   Mat och annat gott
Nu är det måndag och ny matvecka här hemma. Denna vecka behöver jag inte fundera ut menyn sjäv för ikväll levereras Linas matkasse igen. Vi börjar att laga från den imorgon så ikväll blir det rester från igår. Resten av det som står på menyn är alltså från matkassen.
 
Måndag: Fläskfilégryta med potatis/bulgur
Tisdag: Ugnsbakad torskfilé med baconströssel och sötpotatisstomp
Onsdag: Rödvinsbräserad köttfärssås med champinjoner och pasta
Torsdag: Indisk linsgryta med mango och yoghurtklick
Fredag: Kycklinggryta med rosmarin och kokt potatis
Lördaglunch: Snabbrostade rotfrukter med korv och syrlig yoghurtsås
 
 
Just nu tittar Max på film, Ebba sover och jag har ätit den fantastiska citron- och marängpajen jag bakade igår! Ska dela med mig av receptet på den så småningom.




Snorigt

2013-02-11 10:20:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Måndag igen! 3/4 delar av familjen är förkylda. Alla utom jag! Max har ju varit snorig och hostig i 1,5 vecka nu, Marcus i några dagar och nu på morgonen låter Ebba snorig och rosslig. Jag hade ju hoppats så på att hon skulle slippa. Hoppas verkligen det inte blir värre.
 
Häromdan skrev jag ju om våra nätter och om hur trångt det är i sängen med alla fyra där. De senaste två nätterna har Max sovit i sin säng ända till morgonen. Otroligt men väldigt skönt så då löste sig problemen för stunden.
 
Imorse var jag jättetrött men Max tvingade upp mig för att göra frukost så det var bara att lyda. Kommer säkert slumra till något nu på dagen. Jag älskar att sova. Skulle nog kunna säga att det är ett intresse =)!
 
Nu väntar en bajsblöja på mig och sen hoppas jag lilla snor-damen vill sova så att jag kan sätta igång en tvättmaskin.
 




Triss i Ebba

2013-02-10 20:48:00 ,   Ebba




När drömmarna är uppfyllda

2013-02-09 16:59:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tycker om att lyssna på Hannah och Amandas podcast. De är lagom långa också, ungefär en halvtimme, så räcker till en promenad. Igår lyssnade jag på podden med namn Vi ses i Hamptons där de pratade om detta med att dagdrömma. Amanda konstaterade att hon brukade dagdrömma mycket om hur livet skulle bli men att hon nästan slutat med det eftersom hon anser att drömmarna på nåt sätt uppfyllts. Då kom jag och tänka på att jag också slutat dagdrömma och mindes tillbaka till vad det var som jag brukar drömma om. Att bli kär och så småningom gifta sig är nog en ganska vanlig dagdröm vilket jag också längtade till och som sedan blev uppfyllt. Sen började jag drömma om familjeliv med graviditet, barn och hus vilket ju nu också är uppfyllt. Utbildning och jobb har också funnits i mina tankar och även det har jag gått igenom om än en annan väg än jag kanske drömde om som barn (blev ingen författare av mig). För ungefär ett år sen brukade jag dagdrömma om att få gå på barnvagnspromenader igen. Längtan efter ett barn till började gro. Jag minns en dag i april när jag gick på en kvällspromenad. Det var vårfint ute och jag hade sån stark känsla av att jag var gravid. Kände mig extra andfådd när jag gick men tänkte att det måste vara inbillning men det var det ju inte för Ebba hade ju börjat växt inuti mig. Jag kom att tänka på den promenaden igår när jag lyssnade på podden och gick samma väg som jag gjorde då. Att tänk vad mycket livet kan ge en. Nu går jag med barnvagn på snöiga gator och i vagnen ligger min dotter. Att få en dotter är också något jag drömt om. En pojke. En flicka. En av varje. Det blev så.
 
Bara för att mycket av det jag längtat och drömt om har blivit verklighet så betyder det ju inte att livet är perfekt eller att allt bara gått som en dans på rosor utan det finns svårigheter och guppiga vägar i alla fall. Men det som podden fick mig att reflektera kring är vad jag drömmer om nu? Jag tror precis som de sa i podden att det är viktigt att drömma och ha visioner även om allt man drömmer om kanske inte är realistiskt men kan man alltid drömma om det. Jag har man, hus, två barn, utbildning, jobb, vänner och familj omkring mig. Ungefär det jag ville uppnå vid 30-årsålder. Men jag har förhoppningsvis många år kvar att leva =)! Vad händer nu? Så mina barnvagnspromenader framöver ska delvis bestå av att dagdrömma igen. Jag är ingen person som ser tillbaka särskilt mycket, pratar inte direkt så mycket gamla minnen utan försöker njuta av nuet vilket jag tror är viktigt. Men en liten del av en själv måste våga se framåt och våga visionera och hitta vad man mer vill utforska och göra. Och inte bara se problem eller hemskheter som kan hända för de kommer drabba oss ändå så de behöver vi inte lägga tid att fundera kring. Det kan ju vara små drömmar som att jag börjat tänkt kring att tapetsera om i Max sovrum så småningom eller känslan av sommar. Jobb funderar jag också på fast jag trivs med det jag gör. Försöker nollställa mig kring det och tänka att om jag fick jobba med precis vad jag ville vad skulle jag göra då? Just nu har jag inget svar på det men det kanske får växa fram vilket många frågor får göra. Men sluta drömma, planera och visionera det vill jag aldrig göra! Och om jag gör det så får jag banne mig se till att läsa detta kloka jag skrev nu.
 
Detta kanske blev bladdrigt men jag blev faktiskt ganska engagerad av den där podden och det var en känsla jag saknat den senaste tiden. Vad drömmer ni om? Smått som stort?
 
Just nu i denna sekund drömmer jag om steken som står i ugnen och doftar fantastiskt ;)
 




Frukostshopping

2013-02-09 10:07:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Mode/Kläder
Gomorron lördag! Inatt har jag och Ebba sovit uppe i sovrummet igen. Vid 1.30 kom Max över och då var det trångt i sängen så Marcus knallade ner till gästrummet. Jag kom och tänka på den där IKEA-reklamen där ingen sover där de ska och bara vandrar runt hela natten. När jag satt och ammade vid 5 imorse funderade jag ut nattstrategier. Natten som kommer nu ska Marcus prova att gå tillbaks med Max när han kommer över så får vi se hur det funkar. Det går ju bra om han kommer över framåt morgonen men inte så tidigt. En annan strategi är att vi köper en "vanlig" säng till Max vilket vi tänkt göra inom nåt år för då kan man ligga bredvid honom där tills han somnar om igen eller också kan en av oss gå och lägga oss där. Våra sovrum gränsar ju till varandra så då är vi ju alla ungefär på samma ställe i alla fall. Nåja vi får se hur det blir =)!
 
Jag har precis druckit min morgonsmoothie, ätit ett ägg och SHOPPAT vid datorn. KappAhl har 25% på ett helt köp för medlemmar så jag passade på att beställa sånt vi tittat på till Ebba. På grund av allt prat om influensor och RS-virus låter jag bli köpcentret ett tag till. Ebba har ju fått mycket fina kläder men mest klänningar så behöver lite "basplagg".
 
 
De rosa leggingsen har vi i strl 62 men jag tycker om dem så mycket så blev ett par i strl 68 också!
 
 
 




Fredagsmyset lider mot sitt slut

2013-02-08 23:21:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft ett traditionsenligt fredagsmys med På spåret, chips och cola. Och trötta har vi varit som vanligt. Ebba har nu somnat i sin pappas famn och det är dags att gå och lägga oss! Sov gott alla och hoppas ni haft en mysig kväll ♥




Nytt utseende!

2013-02-08 13:02:53 ,   Blogg
Nu har bloggen nytt utseende!
 
Från....
 
 
....till....
 
 
 
 
Hoppas ni känner er hemma! Designen är gjord av duktiga Lina =)




Varm smörgåstårta

2013-02-08 10:37:00 ,   Mat och annat gott
Har fått förfrågan på recept på varm smörgåstårta. Detta är väldigt enkelt att göra och gott att äta =)! Passar bra att bjuda på också. En god sallad passar bra till.
 
Varm smörgåstårta
För fyra personer
 
- 6 skivor hönökaka (håll koll när ni köper för hönökaka säljs i 4-pack och 6-pack)
- 2 paket bacon
- 1 purjolök
- 10 färska champinjoner
- 3-4 dl creme fraiche (den feta varianten. Enligt originalrecept är det 2 dl men jag tycker det blir lite)
- Soja
- 2 tomater
- Riven ost
- Peppar
 
Strimla och bryn bacon. När det nästan är brynt tillsätt champinjoner och purjolök. Blanda i creme fraiche, peppar och lite soja. Lägg ut hönökakan på plåt med bakplåtspapper under. Den ska bilda en cirkel. Lägg på ett lager av röran, på med ett lager hönökaka, ett lager röra, ett lager hönökaka och toppa med skivad tomat och riven ost. Gräddas i 200 grader i ca 15 minuter.
 
 
 




I drömmarnas värld

2013-02-08 10:03:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Gomorron!
 
Natten har innehållit lite mindre sömn än den senaste veckans nätter då vi sovit riktigt bra. Jag hade bara sovit nån timme då Ebba vaknade och var ledsen. Hon fick äta lite och sen somnade vi om dock hade jag henne i famnen och det är inget bra för min nacke att sitta och sova. Som tur var vaknade jag efter ca två timmar och kunde då lägga ner henne och somna om. Sen var det amning vid 5 och 6.30 igen!
 
Jag har varit i drömmarnas värld inatt. Jag brukar inte drömma så mycket så blev förvånad. Den värsta drömmen var att jag skulle opereras. Jag förstod aldrig riktigt vad det var för operation men jag kunde dö av den. Jag skulle säga hejdå till alla och sen så skulle jag äta bajs med sugrör som en förberedelse inför operationen. Jag grät hysteriskt i drömmen och förstod inte hur jag skulle kunna göra det. Som tur var vaknade jag sen. Puh.... äckligt var det! Det sjuka var också att jag var på en plats med väldigt mycket människor, typ alla jag känner, och jag skulle opereras där mitt bland alla.
 
Nu är det dags att äta igen för Ebbisen och sen somnar hon nog sin låna förmiddagsvila.... tror jag... men bara för att jag skriver det så blir det nog inte så ;)




Smile!

2013-02-07 19:55:45 ,   Ebba
 
Lyckades fånga ett litet leende!
 
Jag är så sötsugen så jag måste nästan göra kladdkaka ikväll. Det pågår en strid inom mig för jag vet att det är onödigt men det är ju faktiskt helg snart och då ska man väl få unna sig, eller?!
 
 




Nytt i garderoben

2013-02-07 12:00:00 ,   Ebba Mode/Kläder
Ebba fortsätter att få fina presenter! Här är det senaste hon fått till sin garderob.
 
 
Från Lindex




Vilken känsla!

2013-02-07 10:44:37 ,  
Gott folk! Jag har jeans på mig :)!!







Skilda sovrum

2013-02-07 08:46:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron! Idag var jag och Ebba uppe tidigt för torsdagar betyder lämning-av-Max-på-förskolan! Max vaknar ju alltid tidigt. Klockan 6 imorse var han pigg och glad. Sen 1,5 vecka tillbaka har vi skilda sovrum här hemma för att alla ska få sova bättre. Max och Marcus sover på övervåningen och jag och Ebba i gästrummet på nedervåningen. Vi har en säng på 1,20 där så Ebba ligger i babynestet bredvid mig. Det som är lite bökigt med detta arrangemang är de mornar som Marcus börjar jobba väldigt tidigt och åker innan Max har vaknat (som imorse exempelvis). Då är Max själv på övervåningen och i måndags hade han blivit rädd när han vaknade ensam och jag hörde att han började gråta där uppe men imorse kom han glatt ner för trappan och ropade Gomorron mamma och så kröp han ner hos mig och Ebba en stund innan det blev bolibompa. Vi får väl se hur länge vi ska ha detta arrangemang. Trots att vi alla sover bra så tycker jag inte det känns så bra att vi inte sover tillsammans så får se hur det blir. Nu har ju Ebba fått in dygnsrytmen och sover bra, vaknar och äter och somnar sen om så kanske skulle fungera bra att flytta upp igen.
 
Just nu sitter snuttan och sover i babyskyddet. Hon somnade så skönt i bilen när vi åkte och lämnade Max på förskolan. Planen för idag är att Ebba och jag ska iväg mot stan för kiropraktorbesök och vi ska även hoppa in på Babyproffsen och köpa nåt snyggt regnskydd till vår vagn. Marcus slutar tidigt idag så i eftermiddag blir det nog pulkabacken och jag tänkte försöka tvätta lite här hemma. Tvättmaskinen har fått vila i två dagar vilket är väldigt ovanligt sen vår lilla bajsa-på-bodys-madame föddes =)!
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
 
 
Förresten så har vi vinter igen med massa fin snö ute!




Onsdag med nackont, leenden och försäkringspengar

2013-02-06 14:19:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Jag vaknade upp med hemskt ont i nacken igen. Bläää! Har fått kiropraktortid imorn. Har varit på Kom igång efter förlossningen träning. Gjorde inte alla övningar utan fick göra lite andra istället för att inte belasta nacken. När Ebba och jag kom hem mös vi i soffan till En plats i solen på tv. Tänk det tittade jag alltid på när jag var mammaledig med Max. Det gick på ungefär samma tid då.
 
Apropå Ebbas leende igår så log hon mot mig imorse igen. Lite snopet dock att Marcus fick de första riktiga leendena för här matar man, vaggar och bär hela dagarna och så kommer han hem och säger Hej Ebba och hon fyrar av värsta leendet ;). Pappas flicka ♥
 
På bilden nedan "pratar" hon med sin farfar.
 
 
Förresten så ringde jag nyss till mitt försäkringsbolag och fick 1000:- pga att jag förlorade mycket blod under förlossningen. Försäkringen kostade typ det så det gick på jämnt ut kan man säga men det blev ju en bonus nu för försäkringen är ju betald för längesen!!
 
Om en stund ska vi gå till pulkabacken med kompisar till Max. Först mellis!




Rosa moln

2013-02-05 15:08:30 ,  
Jag fick precis första riktiga svarsleendet från min lilla snutta! Marcus fick flera igår men idag var det även min tur :) Har ingen bild på leendet men på en söt tjej!






Verklighet

2013-02-05 14:10:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Livet som mammaledig består tyvärr inte bara av bebisgos, rosa moln, ett rent hem med tända ljus, caffe latte, härliga promenader! Idag har jag Max hemma också eftersom han fortfarande är förkyld. Vi har varit ute och dragit vagnen i slasket och jag har lagat lunch medan Ebba skrek och Max tjatade om allt och inget.
 
Jag kan få lite panik när jag tittar på bilder på många bloggar där allt är så städat och tillrättalagt. Jag visar ju också sådana bilder med för det är ju liksom det man ska. Man vill dela med sig av allt det fina. Idag är ytan inte särskild tillrättalagd här hemma som ni ser på bilderna nedan men det är ju verkligheten. Dessutom brukar det kunna ser mycket värre ut.
 
Nu ska jag äta upp min lunch och sedan bebisgosa lite för Ebba har precis vaknat. Amningste får bli mitt "caffe latte" =) Oredan får jag ignorera till ikväll eftersom jag skrev ett blogginlägg förra veckan om vikten av att ta det lugnt. Det gäller att lyssna på sig själv ;).
 




Mat v 6

2013-02-04 18:12:47 ,   Mat och annat gott
Tänkte att jag kan dela med mig av vad vi ska äta den här veckan. Jag gjorde alltid det för några år sen här i bloggen! Vi har alltså Linas matkasse varannan vecka så denna vecka får vi komponera ihop själva. Detta blir det:
 
Måndag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag: Kyckling i ugn med grönsaker. Recept här!!
Onsdag: Stuvade makaroner och korv
Torsdag: Biffar, klyftpotatis, svampsås, wokad paprika
Fredag: Varm smörgåstårta
 
Jag är väldigt dålig på att äta bra frukost som jag blir mätt och mår bra av. Jag kan inte äta för mycket bröd för får ont i magen då. Hälsokokboken, som ju är min favoritkokbok, har gett mig bra tips som jag tagit tillvara på: ha linfrön i smoothie (smoothien gör jag på yoghurt, frysta bär, lite juice) och äggröra med granatäpplekärnor. Linfröna har dessutom gjort underverk för min mage eftersom jag fortfarande äter järntabletter pga blodförlusten efter förlossningen och ni vet ju vad järn kan göra med tarmbalansen =)!




Jag gillar måndagar

2013-02-04 13:43:10 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva. Många brukar ju skriva att måndagar har en skön nystartskänsla över sig men så har jag aldrig känt förut men nu fattar jag liksom poängen.
 
Vi har haft en lugn start på dagen. Ebba och jag klev ur sängen vid 9 men jag har ju varit vaken längre än så för Max vaknade 6.30. Samtidigt som Marcus började jobba. Bvc ringde och vårt besök blev inställt för vår sköterska vabbade. Istället åkte vi iväg till grannorten och köpte en amningspump på apoteket där. Den fanns inte här på vårt apotek. Ville bara ha en sån där enkel för att kunna lätta på trycket ibland =).
 
Sen så innehåller dagen det vanliga, dvs tvätt, disk och plock. När Marcus slutar jobba ska jag åka och handla inför veckan. Ser redan fram emot nästa vecka med Linas matkasse. För oj vilken skön service det var!
 
 
 
 




Tio-minuters-spa

2013-02-03 22:14:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja som småbarnsmamma får man snabba på ibland. Jag hade inte duschat på tre dagar och har hela dagen sett fram emot kvällsdusch med ansiktsmask, kroppsscrub, hårinpackning. Ebba var matad och skulle gosa med sin pappa. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig för så fort jag stängt dörren till badrummet så började hon skrika. Jag tvättade rent min ansikte, scrubbade ansiktet, la på en lermask, in i duschen, schampo, hårinpackning, balsam, kroppsscrub, tvätta bort ansiktsmasken, torka av mig, bio-oil på magen, nattkräm i ansiktet, hudlotion på kroppen. KLAR!! Ebba skrek typ hela tiden men jag slog dövörat till. Sen så myste vi med amning. Båda nöjda =)!
 
Nu äter jag äggröra och avokado. Ebba är superpigg och pratar glatt med sin pappa. Hoppas hon snart är redo att sova för natten!
 
Imorn kör vi vardag igen. Jag, Max och Ebba här hemma. Bvc-besök står på agendan som tidigare måndagar!
 
Kram
 




Ebba 1 månad

2013-02-03 14:44:33 ,   Ebba
Idag är Ebba en månad gammal. Det känns jättekonstigt att hon bara funnits hos oss i en månad. Det är ju som att hon alltid skulle ha varit här.
 
Just nu ligger jag i soffan med Ebba sovandes på mig. Mys på hög nivå ♥!
 
Här hemma går dagen i ett lugnt tempo. Max som varit snorig och hostig i några dagar har idag även lite feber. Han är dock full med energi ändå men vi försöker skapa lite lugna aktiviteter åt honom. Det är ett himla sjå på dagarna att hålla honom ifrån Ebba. Han vill gärna vara nära lillasyster hela tiden och pussa på henne. Han blir så arg när vi gång på gång får be honom att inte vara för nära henne. Men vi måste ju göra det vi kan för att hålla henne frisk. Försöker tänka på handhygienen också. Hoppas Max blir frisk snart så att han får mysa med Ebba. Känns hemkst att neka honom det!
 
 
Vår fina snutta som vi fått äran att ha en hel månad idag  ♥




Lapptäcke

2013-02-03 09:22:00 ,   Ebba
Ebba får så mycket fina saker. Vi är så tacksamma =)! Detta lapptäckte fick hon i fredags av min kompis E. Visst är det fantastiskt fint? Tack!!
 




Finaste

2013-02-02 20:19:00 ,   Ebba




Laddade?

2013-02-02 19:16:18 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fina tulpaner vi fått av min kompis N
 
 
Är ni laddade för melodifestival ikväll? Jag är absolut laddad. Nördigt? Jag vet.
 
Idag har jag tänkt blogga flera gånger men inte kommit till skott. Det är frustrerande när blogginspirationen är stor men att jag liksom inte får till det. Jag är lite flitigare på instagram. Sarasrum heter jag även där om ni vill följa mig.
 
Vi har haft trevligt fikabesök av M, K-J och L på eftermiddan. Jag bakade citron- och marängpaj som blev riktigt riktigt god. Nu lördagsmyser en nyduschad Max i soffan med popcorn och salta pinnar och Marcus och jag ska äta bakad sötpotatis med kalkonfilé och choronsås (de två sistnämnda rester från igår då vi lagade recept från Linas matkasse). Ebba sitter i mitt knä och hickar och pruttar. Tänk vad enkelt det är att vara bebis =).
 
Kram
 




Fredagsmys?!

2013-02-01 21:21:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fredagsmyset är lite annorlunda nu när jag inte jobbar och när vi har en bebis. Jag sitter liksom i den här soffan varje kväll och vissa stunder på dagen också blir liksom inte lika mysigt som fredagkvällarna blir när man jobbat hela veckan. Dessutom har vi svårt att få Max i säng i god tid så På spåret kunde jag knappt se. Nu ska vi titta på film men en viss liten sötnos bajsade så nu byter Marcus blöja. Jag ska börja amningsmaratonet för kvällen!
 
Ja fredagsmyset kan se lite olika ut olika perioder i livet. Men snart ska vi ta fram chips, popcorn och cola i alla fall och vi får fira att Marcus jobbat klart för veckan.
 
 




Utsikt från lekparken

2013-02-01 15:07:26 ,  






Ett skepp kommer lastat med...

2013-02-01 11:36:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
.... fredag, sol, besök, trotsig 4-åring vars näsa återigen fyllts med snor, ett stökigt hem och framförallt en OND nacke!! Värkte i hela nacken och ryggen när jag vaknade idag. Nu har det lättat lite och jag känner tydligt att spänningen sitter i höger sida. Hoppas det lättar under dagen för har svårt att vrida på huvudet. Det som livar upp idag är att jag får besök av vännerna E och N i eftermiddag. Ser jag fram emot =)! Och apropå ett skepp kommer lastat så har Max bokstavligt talat lastat sitt skepp - klinkersgolvet i hallen är hans skepp och nog är det lastat som ni kan se på bilden nedan.
 
Som tur är kommer världens bästa man hem från jobbet på sin rast och hjälper mig röja upp lite för den 4-åriga sonen verkar inte ta nåt som helst ansvar för skepplastningen som skedde under Ebbas morgonamning. Däremot dammsög han med glädje upp sina frukostflingor och passade på att dammsuga resten av köket också. Det tackar jag för ♥
 
 
 




Pretty in pink

2013-02-01 04:19:20 ,  
Hej mitt i natten. Här pågår nattamning efter fyra sköna timmars sömn. Hoppas vi somnar om snabbt sen! En bild på mitt rosa hjärta från kvällen :)