Vardagen är igång

2017-01-23 15:57:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Verkar mest bli bloggande när man är ledig samt när man vabbar. Ja för idag är det vab. Terminens första men en mycket enkel och behaglig sådan. Max var lite dålig i magen igår så för säkerhetsskull tog vi en dag hemma. Barnen har lekt och grejat för fullt och nu på eftermiddan tog vi en cykeltur. Det är ju rena vårvädret ute. Jag som mest gillar höst fick ändå lite vårkänslor nu och ser fram emot det som ska komma. Men först vill jag ha riktigt vinter!! Skulle vilja ha snö mer än några dagar som det varit hittills.
 
Ebba vispar grädden
 
För övrigt har det gått bra att komma in i vardagen för oss och vi har haft två riktigt lugna helger. Nästan så jag längtar efter att få klä i mig nåt annat än mysbyxor eller arbetskläder :)!
 
Men nu ska jag strax åka till gymmet en sväng.
 
Kram
 
 
 
4-årskalas

2017-01-08 14:51:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
En bildbomb från gårdagens kalas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mot sitt slut

2017-01-07 20:45:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!
 
Denna julledighet börjar lida mot sitt slut. Och det känns faktiskt inte så kul att gå tillbaks till vardagen. Vet inte varför, men jag njuter verkligen när vi är lediga och kan ta dagen som den kommer och lugna kvällar i soffan med bra serier och filmer på teven. Jag har sett alla avsnitt av "Fröken Frimans krig" senaste veckan. Verkligen bra och spännande. Förutom att jag tittat på det så har jag spenderat en del tid på gymmet senaste veckam, bakat en hel del inför Ebbas kalas som vi haft idag, tittat på ovan nämnda serie, varit ute i snön m.m.
 
 
Det är riktig avkoppling. Tända ljus, en kopp te och bläddra i en inspirerande kokbok!
 
Nåja nu gäller det att inte bara blicka bakåt utan att faktiskt se fram emot allt roligt som händer i år. I april ska Marcus och jag på Stockholmsweekend och titta på Danny Saucedos krogshow och i maj åker jag, Ebba och min mamma till Mallorca. Och sen alla roliga och mysiga helger med familjen och alla roliga stunder med jobbet. Ja det ska nog bli bra detta.....
 
Idag har vi som sagt kalasat för Ebba och det kommer bilder imorn. Nu ska jag försöka få mina rockstjärnor i säng. De står uppe på Max rum med sina mikrofoner och sjunger Toto-låtar och är inte alls intresserade av att sova. Ja Max och Ebba alltså. Marcus sitter och halvsover vid sin dator :).
 
Kram
 
Mitt 2016

2017-01-04 21:21:00 ,   Allmänt/Vardagsliv

För att summera mitt 2016 så använder jag frågorna jag även svarade på för 2015. Här kan ni se hur jag summerade det året. En av önskningarna jag hade då inför detta år var: "Våga satsa mer på mitt fotande! Och självklart ett friskt 2016. Och så går jag gärna ner några kilon i vikt ..... :)" Och resultatet av det är att jag vågat satsa lite mer på fotandet, vi har varit friskare och jag har gått ner några kilon. Så bra resultat på det :)

 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Jag var med på någon annans förlossning. I början av januari fick jag vara när min kompis Caroline födde sin dotter Emma. En otroligt häftig upplevelse som jag kommer att minnas för livet. På detta sätt kan man ju säga att jag varit med om tre förlossningar :)

 
 

 

Genomdrev du någon stor förändring?
När sommaren började tog jag tag i min hälsa. Gick upp ungefär 5 kilo under förra julen och första halvåret av 2016. Började träna och äta nyttigare i juni. Räknade kalorier en månad också. Fortsatt med tränandet under hösten dock inte lika flitigt som på sommaren. Men jag har blivit starkare och gått ner några kilon i vikt och mår så mycket bättre.


Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Ja ♥

 

Vilket datum från år 2016 kommer du att minnas bäst?

Marcus 40-årskonsert den 7 maj som var en väldigt rolig tillställning med många nära och kära på samma ställe och fantastisk musik. Och sen den 19 augusti när Marcus och jag firade 10-årig bröllopsdag med en weekend i Norrköping. Och sen våra semestrar till Astrid Lindgrens värld och Falkenberg.

 
 
 
 
 

Vilka länder besökte du?

Bara Sverige


Bästa köpet?
Vårt kök! Det borde väl räknas som ett köp :)

Vad gjorde dig riktigt glad?

När vårt nya kök var färdigt och att det blev så otroligt bra. Det har ökat trivselfaktorn här hemma stort.


Saknar du något under 2016 som du vill ha 2017?

Nej jag tror faktiskt inte det.


Vad önskar du att du gjort mer?

Hmmm....vet inte faktiskt.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Glott på min telefon :)

 

Bästa boken jag läst i år ?
Sophies historia av Jojo Moyes

 

Vad är din största framgång på jobbet?

Det är väl ingen framgång kanske men att jag trivts så bra och haft otroligt roligt på jobbet. Tänk att få gå till jobbet och hänga med några av sina bästa vänner hela dagarna.

 

Största framgången på det privata planet?

Att jag tog tag i att börja träna, äta rätt och därmed må så mycket bättre!


Största misstaget?

Kanske att jag inte börjat ta mer i betalt för mina fotograferingar.

 

Var du gladare eller ledsnare i år?

Definitivt gladare. Dock inte om man räknar med vintern/våren då jag var i en svacka med sömnrubbningar och därmed mådde dåligt psykiskt. Men det vände sen.


Vad spenderade du mest pengar på år 2016?
Spenderade alla pengar på ett kök

 

 

Något du önskade dig och fick ?

Om vi bortser från prylar så har jag fått friskare barn! Otroligt stor skillnad på antalet vab-dagar 2016 mot 2015.

 

Något du önskade och inte fick ?

Vet inte riktigt.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag jobbade och kalasade sen med smörgåstårta här hemma för släkten. Max hade gjort en tipspromenad som alla fick gå och som han själv vann.

 
 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att inte ha haft de där tuffa månaderna i början av året och helst bättre ekonomi mot slutet av året

 

Vad fick dig att må bra?

Glada barn, sol, goda middagar, samtal med vänner, jobbet, träning

 

Vem saknade du?

Ingen vad jag kan komma på

 

Mest stolt över?

Mina barn såklart

 
 
 

Högsta önskan just nu ?

Att vi ska få fortsätta vara friska och ha det bra tillsammans med varandra och med alla runt omkring oss. 

 
Ebba 4 år!

2017-01-03 21:27:52 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Hipp hipp hurra för vår Ebba idag.
 
För fyra år sen låg jag medtagen i en sjukhussäng efter blodförlust och kunde knappt stå på benen men vår lilla prinsessa mådde finfint och det vara ju huvudsaken.
 
 
 
Denna dag började med att vi väckte Ebba strax efter kl. 8. Hon har i flera dagar förmanat oss att vi inte skulle få sjunga. Så vi sa bara grattis. Hon var nöjd (har jag nämnt att hon är envis?! puh....). Paketen blev i alla fall till belåtenhet. En dammsugare, en mikrofon med stativ, håraccesoarer, ett playmo-set, ett brev där det stod att vi skulle äta på mcdonalds och gå på bio idag och det bästa av allt..... ett rosa lypsyl!!! Ja det var väl spenderade 18.90:-. Bästa presenten enligt Ebba :).
 
 
 
På förmiddan kom min mamma som jobbar på lördag när Ebba ska ha kalas. Vi fikade och Max och Ebba uppträdde för sin mormor med sina mikrofoner :). Sen bar det av till stan för lunch på McDonalds och sen bio där vi såg "Bamse och häxans dotter". Första gången Ebba var på bio.
 

Mikrofonen var med. Tack och lov gick hon med på att lämna stativet hemma..... hi hi.....
 
 
 
När vi klev ut från bion så snöade det för fullt. En perfekt julklapp till Ebba som längtar efter att åka pulka.
 
 
Vi kom precis ut på motorvägen när det inträffade en kökrock med mååånga bilar inblandade bara några 100 meter framför oss. Så vi blev stående i 1 timme och 20 minuter innan vi kunde åka vidare hemåt.
 
Vår älskade Ebba. Tänk 4 år! Och vilken mysig dag vi fick.
 
 
 
 
 
 
 
 
Gott nytt år!

2017-01-02 22:21:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej bloggen!
 
Första inlägget 2017 kommer här. Kvällslugnet har lagt sig här hemma och vi har precis slagit in paket för imorgon fyller Ebba 4 år. 4 ÅR!!! Vad händer liksom?! Känner mig fortfarande inte riktigt van vid att vi ska fira en födelsedag så här direkt efter jul och nyår. Som vanligt vid barnens födelsedagar så blir jag nostalgisk och då är det ju perfekt att ha en blogg så att man kan gå in och läsa vad man skrev i januari 2013.
 
Men nu tillbaks till nyårsafton. Vi firade hemma hos familjen G med vårt vanliga gäng. Vi bytte dock lite koncept detta år. Vi brukar köra med att den familjen man är hos lagar all mat men nu så stod de för huvudrätten och vi andra tog med förrätt och efterrätt. Ett mycket roligare koncept :) Vi hade med efterrätten.
 
En mysig och rolig kväll för både vuxna och barn. När vi började fira tillsammans tror jag bara det var ett eller två barn med men nu är de fem stycken.
 
Bordsplacering vid barnbordet
 
 
 
 
 
Förrätt: Löjromspizza med västerbottenost
 
Fläskytterfilé och kyckling med potatisgratäng, sås och sallad
 
Chokladpavlova med hallonsås och färska bär
 
Jag och Anna (alias kycklingmamman)
 
Vi blev lite galna vid tolvslaget.... hi hi....
 
Max också!
 
Nu blickar vi framåt mot detta år vi gått över till och jag ska skriva en årsresumé för 2016 som jag brukar göra här på bloggen, men först behöver jag fokusera på min lilla 4-åring!
 
Kram