Man måste grilla!

2015-06-27 22:07:02 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Vilken fantastisk sommarkväll. Det var ju så att man var tvingad att grilla :). Vi grillade fläskytterfilé och åt sallad med ruccola och plocksallad från trädgården, fetaost, jordgubbar och gurka. Barnen åt köttbullar som vi "wokade" på grillen och makaroner. De har blivit så kräsna och tycker typ inte om nåt längre. Är så trist tycker jag. De är väl båda inne i nån fas.
 
Ebbsan var feberfri idag efter tre dagar med hög feber och en trolig diagnos är nu ställd. Läkare tror att hon har pfapa, dvs. periodisk feber. Det har ju funnits med i misstankarna flera månader men igår träffade vi en riktigt bra läkare som är insatt i ämnet. Tänkte att jag skriver mer om tillståndet periodisk feber nån annan dag.
 
Nu ska jag och Marcus titta på Vänner. Det kommer vara det vi kopplar till sommaren 2015. Alla avsnitt med Vänner vi plöjt på kvällarna när barnen sover. För en stund sen var vi ute och fotade nya profilbilder till facebook. Ja shit så nördigt.... :)
 
  
 
 
Första semesterveckan i bildbomb

2015-06-24 14:56:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Bröllop
 
Från lördagens bröllop
 
Hej! Nu har vi haft semester i en vecka. Och första veckan var minst sagt intensiv OCH rolig. Vi bodde i husvagn på torpkonferensen måndag-lördag. På lördagmorgonen åkte jag och Marcus 20 mil i bil för att gå på bröllop. Sen sov vi på hotell den natten. Barnen var med sin farmor och farfar. I söndags åkte vi tillbaks på till torpkonferensen och gick på en sista barnsamling innan vi packade ihop förtält och husvagnen kördes hem. Som sagt en rolig och intensiv vecka och jag tror att jag låter bilderna tala för sig.
 
   
Mys i förtältet
 
Barnsamlingarna Kalas
 
Solnedgång över slätten. Vi bodde precis i början av den enorma campingen
 
  
Midsommaraftonslunch
 
  
Mums
Strax innan midsommardansen såg det mörkt ut
 
Efter en rejäl skur var det uppehåll så vi kunde dansa i folkmassorna
 
Och ha picknick i gräset
 
Konsert med Samuel Ljungbladh
 
Och så bilder från bröllopet....
 
Vårt hotellrum
 
Hotellet som låg på samma ställe som....
 
Festlokalen
 
  
Redo för vigsel och den vackra kyrkan som låg direkt vid vattnet
 
  
Efter vigseln bjöds alla gäster på glass!
 
Och så lite kamerabilder.....
 
Marcus kavajfickor är som en skattkista av gamla vigselprogram mm och bland annat dessa såpbubblor från ett annat bröllop hittade han där.
 
 
 
 
Så vackert bakom kyrkan
 
Brudparet anlände i roddbåt till festen
 
 
 
Nu är vi inne på andra semesterveckan och den skulle också bli bra men inatt vaknade en kokhet Ebba. Den höga febern är här igen. Massa jobbiga känslor inom mig. Trodde det var över efter två feberfria månader. Dessutom har Marcus och jag bokat resa och boende till Stockholm fredag till lördag. Och jag inser ju att det antagligen inte kommer bli av :( men jag hoppas fortfarande. Nu sover lilla Ebbsan på soffan för andra gången idag ♥.
 
KRAM
 
Skolavslutning

2015-06-14 16:27:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I torsdags var det dags för Max första skolavslutning. Förskoleklass är nu avklarad! Nu väntar ettan i höst men först ett långt sommarlov....
 
Första dagen i förskoleklass:
 
Och sista:
 
 
 
Sorg och lycka hand i hand

2015-06-14 10:16:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilken splittrad helg i Sverige. Verkligen blandade känslor i hela Sverige i går med mordet på Lisa Holm och prinsbröllop :(. Sorg och lycka hand i hand.
 
Igår kalade vi här hemma. Många som fyllt år och fyller år snart så blev ett gemensamt kalas för Marcus sida av familjen. Mycket rolig dag....en del tid hängde vi dock vid teven för att kolla in bröllopet.
 Inte förrän närmare kl. 1 inatt checkade jag ut från bröllopet och stängde av teven. På lördag är vi på bröllop in real life. Men innan dess ska jag jobba imorn och bo i husvagn några dagar. Idag är det packa och förbereda inför det. Imorgon kl. 16 går jag på 7 veckors semester .... tjohooo......
 
 
 
Hej sommar

2015-06-10 17:26:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej sommar! I söndags släppte migränen från min kropp. Nu känner jag inte förlamad i halva sidan av huvudet/ansiktet och jag kan titta på en datorskärm/mobil utan att ha solglasögon på mig samt att det inte snurrar i huvudet. Otroligt skönt. Blev ganska orolig ett tag att det skulle sitta i länge. En veckan var dock nog tack och lov.
 
 
Så skönt att äntligen värmen kommit. Typiskt nog när jag jobbar heltid och kommer hem senare på eftermiddagarna. Men som tur är har jag ju ett jobb där jag är ute mycket. Barnen och jag kom hem för 20 minuter sen. Detta blev läsårets längsta dag för dem på förskola/fritids. Imorgon väntar skolavslutning för Max och på fredag går de sista dagen innan sitt 8 veckor långa sommarlov.
 
Samtidigt som det är mycket som ska avslutas på jobbet och förberedas inför hösten så ska vi också här hemma förbereda för några dagar i husvagn nästa vecka samt ett bröllop i värmland.
 
Kram
Blivit ett år äldre

2015-06-07 21:25:45 ,  
Hej! Orsaken till min frånvaro här inne är för att dagarna går i alldeles för högt tempo samt att jag inte mår helt bra. Fortfarande huvudvärk, trötthet och yr 😕. Misstänker att nån nerv ligger i kläm i nacken eller liknande. 

I onsdags fyllde jag 33 år! Hurra! Kalasade på kvällen. Ung i sinnet men kroppen har nästan känts som 70 år senaste veckan. Usch jag bara måste må bättre kommande vecka för har sjukt mycket att göra.....


Paket i onsdags


På spikkudde igår


Åt grillat i uterummet igår.

Denna helgen har Marcus och jag sett många Vänner-avsnitt och nu blir det ett till innan läggdags. 

Hoppas helgen varit bra 💜
Migrän

2015-06-02 21:15:06 ,  

Hej! De senaste dagarna har inte varit så roliga med plötsliga synrubbningar i lördags med efterföljande trötthet och huvudvärk och sen kom ett nytt anfall i söndags. Jag är fortfarande trött och ljuskänslig men har jobbat idag. 

Hoppas jag känner mig piggare imorn för då är det min 33-årsdag 🍰