Pappa Max

2010-10-31 15:53:06 ,   Max
Max kommer bli en mycket bra pappa i framtiden. Eller va tror ni?














Lyckorus

2010-10-31 15:35:53 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag tror att jag befinner mig i ett litet lyckorus över detta med huset. Allt känns bara så bra och rätt. Är som att hela livet föll på plats på nåt sätt. Vi har verkligen inte trivts i vår lägenhet det senaste året och det har känts jobbigt att inte veta hur vi ska ta nästa steg i livet. Men nu är det gjort och nu satsar vi!

Möblering och inredning maler i huvudet hela tiden på mig. Men det mesta med sånt får vi ju ta när vi flyttat in. Det är ju några månader kvar.

Jag har varit hos min mamma och pappa och ätit kalops idag. Smaskens! Marcus och Max var kvar här hemma för Max skulle sova och de två hade redan ätit mat. Dessutom är kalops det värsta Marcus vet.

Snart ska jag iväg på aloe veraparty hos en kompis. Ska cykla dit och passar då på att cykla förbi "vårt" hus =).




Mysig kväll

2010-10-31 09:11:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår hade vi en trevlig kväll hos F, D och Z. Var mysigt att träffa vänner. Max hade fullt upp med alla Z´s leksaker och visade inga större tecken på trötthet utan somnade strax före 23 då vi åkte hem. Sen vaknade han 6 imorse (vintertid så han har sovit 8 timmar inatt). Han som sovit så länge de senaste morgnarna men idag ville han minsann inte. Pigg och glad!!



Max åker motorcykel



Deras fina kök




Träningskort

2010-10-30 15:35:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi hade planer på att åka några mil i bil idag och hälsa på Marcus syster med familj men pga hosta hos dem så bestämde vi oss att ta det någon annan gång. Lägligt nog blev vi inbjudna till F, D och Z ikväll så får vara lite sociala i alla fall =). Kommer två par till dit och vi ska ha knytkalas. Vi ska ta med en tacopaj.

Jag har varit och fixat träningskort nu på eftermiddan. Får det gratis genom jobbet. Ska väl våga mig på att träna på gymmet så småningom men idag simmade jag. Vågade bara 20 längder eftersom jag inte visste hur nacken skulle reagera. Det var väldigt skönt att komma iväg själv en stund och framförallt att få duscha och basta!

Nu ska Marcus och Max gå ut och leka och jag ska äta Ben & Jerryglass och titta på Hellenius Hörna på tv4play. Lite chips slinker nog också ner.... jag kan ju äta med gott samvete nu när jag rört på mig lite..... eller hur? ;)




Koncentrerad

2010-10-30 09:34:35 ,   Allmänt/Vardagsliv


Max koncentrerad till morgonbolibompa (eller bompa som han säger)


Inatt har vi sovit gott förutom att Max hostade lite och att jag drömde om en våldtäktsman samt att Max bröt armen. Udda drömmar. Vad får man allt ifrån egentligen?

Tack alla ni som grattat oss till huset! Är alltid roligt att få dela goda nyheter =)! Känns fortfarande som en dröm att vi ska få ha egen trädgård till våren. Tänk så mycket grillat det kommer bli i sommar! Samtidigt får vi nu njuta av den sista vintern då vi slipper skotta. Till veckan som kommer ska vi säga upp lägenheten. Vi har tre månaders uppsägningstid. Allt blir så spännande!




Husägare!

2010-10-29 19:46:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Glädjechocken igår orsakades såklart av att vi köpt hus =). Idag skrev vi kontrakt och 1 mars blir det vårt. Det är min morbror med familj som äger det nu.

Det är så fint och fräscht och perfekt för oss =). Vi behöver inte göra nånting invändigt utan det är bara att flytta in. Precis som vi vill ha det! Huset är på 150 kvadratmeter, har 6 rum och kök (4 sovrum), inglasad altan, 2 badrum..... ja vad ska jag skriva mer. Fråga på helt enkelt! Huset känns rymligt och öppet vilket vi gillar. Vi är väldigt glada =).

Har inte så jättebra bilder på och från huset men här får ni en glimt:









Klicka för att se bilderna större







Just nu

2010-10-29 15:16:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Sitter med lusschampo i håret. Går löss på jobbet och mina jobbarkompisar tyckte det såg ut som jag hade lusägg i håret. Nu dör de =).




Det var inte lössen som orsakade glädjechocken igår! Men det kanske ni förstår =)




Tidigt

2010-10-29 06:04:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Klockan är 6 och Marcus och jag sitter och äter frukost. Ska snart ta upp Max. Idag börjar vi jobba klockan 7 båda två och då blir det tidigt här hemma. Inte direkt vad vi är vana vid, fast det är ju skönt att sluta tidigt också. Marcus slutar vid 14 och jag vid 15. Sen kommer helgen =).

Ha en bra sista vardag på veckan!




Storhandling

2010-10-28 21:13:17 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu kom tröttheten över mig! Har varit och storhandlat på ICA Maxi. Skönt att ha det gjort inför helgen. Massor av förbrukningsartiklar såsom blöjor, schampo, hushållspapper..... och så slank visst lite Ben & Jerryglass ner i vagnen också =).

Nu blir det Beverly Hills 90210 och glass. Imorn blir det en tidig morgon för oss alla tre eftersom både jag och Marcus börjar jobba kl. 7!

Godnatt!


(och apropå det jag skrev tidigare: nej, Max ska inte få ett syskon=). Jag berättar nog för er imorn varför vi är glada)




Glädjechock!

2010-10-28 17:43:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi befinner oss i lite glädjechock här hemma. Jag återkommer =)!




Vaknatid

2010-10-28 08:38:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Underbart med en hel natts sömn! Jag har dock vaknat av att jag har lite rethosta inatt men överlag en bra natt. Jag fick väcka Max vid 7.30 imorse! Har era barn börjat sova längre på morgonen sen det har blivit mörkare på morgonen? Nu till helgen ska man ju ställa om klockan och då blir det ju ljusare på morgonen igen så får se om Max vaknatid påverkas av det.

Vi ska snart ge oss iväg till dagis och jobb. Hade tänkt bjuda er på nån bild men upptäckte att jag ej fört över de senast tagna bilderna från kameran och nu hinner jag inte.

Ha en kanondag!




Svampmacka!

2010-10-27 21:23:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hade en bra dag på jobbet idag och timmarna rusade iväg och vips så var det dags för mig att gå hem! Roligt när det är sådana dagar.

Mina föräldrar har fått en massa trattkantareller av en vän. Min pappa har stått och rensat i 3,5 timmar på eftermiddan. Efter att jag hämtat Max på dagis var vi där och fick lite så just nu gör jag och Marcus varma mackor med kantareller på. Smaskens så här på kvällen!

Nu hoppas jag på en natt utan en massa rethosta hos Max. Jag vill sova!! =)

Godnatt på er!




Höstmysigt sovrum

2010-10-27 12:45:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Vår lägenhet är i något sorts kaos nuförtiden. Vi orkar liksom inte tag i det. Därför bjuds ni på väldigt lite bilder från hemmet. Men eftersom jag ändå vill visa lite inredningsinspiration får ni här en bild på mina föräldrars höstmysiga sovrum =).






När detta publiceras är jag på jobbet och har rast! Testar den nya funktionen på blogg.se att tidsinställa när blogginläggen ska publiceras. Så detta skrevs imorse =). Måste ju prova om det funkar!





Rethosta!

2010-10-27 09:46:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron på er!

Nu har Max haft rethosta till och från i två veckor. Vissa nätter är bra men andra nätter hostar han nåt extremt. I helgen som var kräktes han slem en natt för det retade så i halsen. Inatt hostade han med men efter att ha fått lite vatten i omgångar så slutade han hosta och har sen inte hostat nåt sen dess. Han fick sova mellan oss från 3 inatt. Jag har inte sovit särskilt bra men som tur var sov vi till 8.30 imorse. Snacka om sovmorgon!

Oj så Max längtar efter dagis idag. Han tycker det ska bli så roligt att gå dit och träffa kompisarna och fröknarna (eller pedagogerna om vi ska vara korrekta!). Nästa vecka blir det bara en dag på dagis för honom på de har stängt på måndag och ons-fre ska Max och jag ha lite höstlov tillsammans. Blir mysigt! Ser jag fram emot.

Igårkväll tittade jag på Desperate housewives. Jag tycker att den serien aldrig tappar stinget. Den är lika bra jämt =). Sen satt Marcus och jag och kvällsfikade och pratade ända till efter 23 så blev sent i säng.

Nej nu ska jag inte tänka på hur dåligt jag sovit utan njuta av denna dag!

Kram till er =).

(det här med att Max lärde sig begreppet arg igår märks även idag. Han ryckte mig i håret förut och då sa ja till honom att han inte får göra så. Då sa han Max och skakade på huvudet och sa sen Mamma aj (vet dock inte om han menar aj eller arg men gissar på det sistnämnda för han uttalar det lite annorlunda än det aj han brukar säga))




Mamma arg

2010-10-26 10:16:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag fick jag en underbar sovmorgon av Max. Klockan 8 vaknade han! Välbehövligt eftersom jag inte är på topp, eller rättare sagt min hals är inte på topp! Max är i alla fall pigg, glad och feberfri (tror jag för har inte tagit tempen men han känns inge varm men ska checka sen i alla fall). Vi har tittat på barnkanalen, lekt och ätit frukost.

Förut tog Max fram sina kritor och ett papper. Då sa jag till honom att han måste rita på pappret och ingen annanstans (vilket han har en förmåga att göra) för annars blir jag arg. Mamma aj (arg) har han gått runt och sagt ett bra tag nu. Tokiga lilla kille! Mitt hot verkade funka i alla fall för han har bara ritat på pappret.

Jag ska lämna Max hos sin farmor och farfar vid 12 och sen åka och jobba. Imorn blir det dagis för Max igen. Det kommer han älska =).




Det finns inga för stor skor bara för små fötter!

2010-10-26 09:41:29 ,   Allmänt/Vardagsliv
Marcus har köpt rejäla vinterskor att ha på jobbet och dessa är väldigt populära hos Max. Han kan gå i dem fast de är så stora. Det ser dock hysteriskt roligt ut! (observera en väldigt trött Sara i bakgrunden)







Halv åtta hos mig

2010-10-25 19:54:27 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad besviken jag blev att det inte var något Halv åtta hos mig ikväll. Men som tur är missade jag två avsnitt förra veckan så nu tittar jag på dem på tv4play.

Max är nästan feberfri nu men kommer vara hemma från dagis imorn. Han får en eftermiddag hos sin farmor och farfar (jag jobbar ju bara 13-17 imorn). Sen ska han nog vara helt frisk! Han ögon ser bra ut. Inte röda idag.

Jag har riktigt ont i nacken så tar det mest lugnt nu. Ska få massage av Marcus ikväll.




Gomorron!

2010-10-25 07:12:07 ,   Allmänt/Vardagsliv


Oj så motigt det var att gå upp för en stund sen. Jag ville ju sova!!

Alldeles strax ska jag åka till jobbet. Tidig måndag för mig idag. Det är minusgrader och frost ute så känns inte alltför lockande att gå ut och skrapa bilen men det måste ju göras.

Idag blir en lång dag för jag kommer inte hem förrän närmare 17.30. Hoppas på att Max ska må bättre idag. Just nu sover han djupt så jag har inte checkat av statusen än!

Ha en bra dag!




Feber och ögoninflammation

2010-10-24 20:21:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max har känts varm hela dagen men vi har inte tänkt så mycket på det för det har varit sån fart på honom. Men i eftermiddags tog vi tempen på honom och den visade 38,9. Dessutom så verkar det som att han har ögoninflammation. Min mamma sa när de var här och åt mat tidigare idag att han var lite kletig och röd i ena ögat när han vaknade från sin eftermiddagstupplur och därför kunde ha ögoninflammation. Nu är han riktigt röd i ena ögonvitan så antar att så är fallet!!

Imorn blir det VAB för Marcus. Jag har planering hela förmiddan med mina kollegor och sen jobb på fritids som vanligt på eftermiddan.

Usch va mycket pengar det känns som vi har förlorat i oktober pga VAB och att jag var sjukskriven två dagar i veckan som var. Lär synas rejält på novembers lön!




Barnvälsignelse

2010-10-24 12:35:58 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har varit på barnvälsignelse på förmiddan. Marcus sjöng så fint och jag filmade det och håller på att övertala honom att få visa er. Vi får väl se =) (han är förkyld så han är inte riktigt nöjd med hur han låter). Självklart var föräldrarna och lilla flickan också väldigt fina =).

Mina föräldrar kommer hit och äter mat idag så ska snart börja laga. Men först ska Max få pytt i panna så att han kan sova sen (mina föräldrar bjuds dock inte på pytt i panna).

Vi har haft en riktig kaosnatt här hemma pga en liten kille med rethosta så har sovit alldeles för få timmar alla tre. Nu känner jag mig dock pigg men tröttheten kommer väl sen.

So long!








Max tittar i fotoalbum

2010-10-24 09:48:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max tittar i fotoalbum. Det är så gulligt när han säger sitt eget namn. Han håller även i ett litet kort på mig som han pratar om vid ett tillfälle.

Popo
betyder morfar.





Pizzakväll

2010-10-23 21:33:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
I eftermiddags ringde min svärfar hit och frågade om vi ville ha pizza ikväll och det ville vi. Så vi har spenderat kvällen där. Max har badat i deras badkar. Han som gråtit varje gång han duschat sen i augusti och dessutom vägrat bada badade nu glatt. Jag passade på att klippa hans hår också.

Vi kom hem för 45 minuter sen och har sorterat tvätt. Inte så roligt nöje en lördagskväll men det måste ju göras.

Nu blir det duschen för mig och sen slappa i soffan. Jag har ont i halsen men varit ganska pigg idag men nu blev jag trött när jag la mig i soffan.

Hoppas ni har haft en bra dag och har en mysig lördagskväll =). Kram från mig!




Underbar höstbild!

2010-10-23 17:30:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har glömt att visa er denna underbara höstbild som jag tog för några veckor sen när Max trädgårdsarbetade med sin mormor.




Max är så otroligt förtjust sin mormor & morfar och farmor & farfar. Han pratar om dem varje dag och blir så lycklig när han åker hem till dem eller när de kommer hit. Idag var mina föräldrar inte hemma när vi var där och bytte däck och Max gick runt och tittade efter dem och pratade om dem. Sen åkte vi till Marcus föräldrar för att hämta en sak men de var inte heller hemma och Max satt i bilen och grät för att han inte kunde träffa dem. Tänk så många bra förebilder han har i sitt liv. Underbart att veta =).





Ett kallt däckbyte

2010-10-23 14:14:28 ,   Allmänt/Vardagsliv
Brrr....

Jag fryser så! Blev nedkyld när vi var ute hos mina föräldrar. Max lekte för fullt i trädgården och Marcus bytte däck. Tog som tur var inte så lång tid.

Vi har ätit tomatsoppa till lunch och Max sover nu och Marcus är iväg och övar inför en barnvälsignelse som han ska spela på imorgon. Och jag ligger här under en filt och fryser!









Ingen bra start

2010-10-23 10:05:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nej! Usch vilken dålig start på helgen. Ont i halsen, snuvig och alldeles seg! Var bergsäker på att jag hade feber men det hade jag inte....som tur är! Vill ju bara vara pigg. Idag har vi inga storslagna planer direkt. Nu ska vi åka till mina föräldrar och byta till vinterdäck på bilen. Vi förvarar dem i deras garage. Max får leka i trädgården medan Marcus byter däck och jag kan sitta och dricka te på trappan. Det låter som en bra deal, eller hur? =)





Fredagsmys i min smak

2010-10-22 21:40:15 ,   Allmänt/Vardagsliv





Fredagsmyset är här!!

2010-10-22 17:54:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har nyligen kommit hem från jobbet och fredagsmyset kan börja! Vi håller på att laga mat nu. Detta ska vi testa ikväll. Annars blir denna fredagskväll som de flesta andra fredagskvällar: chips, idol och somna i soffan =).





Glad för er!

2010-10-21 21:11:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har jag jobbat och det gick bra och var roligt!

Just nu står det en kladdkaka i ugnen. Vi blev så chokladsugna så kunde inte låta bli =). Dessutom är det ju helg snart så då får man ju lyxa till det lite.

Bilderna i headern har inte bytts (inte så jag ser det i alla fall nu är det bytt) men det blir nog snart.

Hoppas ni haft en bra dag!

Förlåt att jag är dålig på att svara på kommentarer just nu men försöker att minimera min datortid pga nacken.
Jag är jätteglad för att ni kommenterar och bryr er <3



Min coola kille häromdan!




Byte

2010-10-21 09:21:04 ,   Blogg
Gomorron! Idag kommer bilderna i headern i min bloggdesign att bytas ut!

Så här har det ju sett ut:



Nu ska jag och Max snart bege oss till jobb och dagis. Hoppas ni får en bra dag!




Andra dagen hemma

2010-10-20 22:51:41 ,   Allmänt/Vardagsliv

En kopp te och äggsmörgås (med citronmajonnäs på... mums!) blev det här hemma i förmiddags när jag hade lämnat Max på dagis.


Gokväll
! Ville kika in här för att säga godnatt till er. Jag har varit snäll mot min nacke och knappt varit inne på datorn idag. Bara en snabbis i förmiddags. Men nu ville jag skriva några rader.

Har varit hos kiropraktorn idag som ansåg att min nacke och rygg är i rejält dåligt skick igen. Dags för mig att inte vara så lat och börja röra på mig. Han gjorde justeringar (alltså knäckte) och masserade sen lite. Kändes mycket bättre efteråt. Tog en långpromenad på eftermiddan och hämtade Max på dagis och det var riktigt skönt att röra på sig vilket jag ju behöver.

Imorn blir det jobb igen och hoppas att jag ska må bra. Ska även försöka ta mig i kragen och ta en promenad på rasten istället för att bara sitta och lata mig. Och sen måste jag minska ner på min tid vid datorn här hemma. Oj va snabbt jag skriver nu för att effektivisera tiden =).

Hoppas ni haft en bra dag och vi "ses" förhoppningsvis imorn =). Godnatt!



Jag ska åka till kiropraktorn.




Påminnelseräkningar!

2010-10-19 15:04:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har egentligen bestämt mig för att ej sitta vid datorn för det är ju inte så bra för nacken eller för högerarmen som jag har ont i (pga spänningar i nacken) men jag var tvungen att starta datorn för jag fick en påminnelseräkning i posten som skulle betalas. Förstår inte vad jag gjorde den senaste gången jag betalade räkningar för jag har fått två påminnelser. Vi kanske har en liten räkningstjuv här hemma?! Jag har typ aldrig fått en påminnelse förut så tycker det känns lite läskigt. Och framförallt onödigt!!

Men det jag skulle skriva är att det är ganska tråkigt att vara hemma själv. Det är så tyst! Dagis stänger 16 idag så jag ska snart hämta Max. Att lyfta i och ur honom ur bilen är inte alls bra för min nacke men jag har inte så mycket val egentligen. Vi måste ju ta oss hem.

Vet ej hur jag ska göra med jobbet imorn än. Jag har tid hos kiropraktorn kl. 8 imornbitti och vill egentligen jobba sen på dagen men vet inte om det bara dumt tänkt av mig. Kanske vore mer vettigt att vara hemma en dag till för att verkligen få känna mig bra. Nacken har riktigt sagt ifrån efter att jag har ignorerat den i två veckor! Nu kom straffet!

Nej ni nu värker det så i handen så nu loggar jag ur....




Sjukskriven

2010-10-19 09:14:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är jag och nacken sjukskrivna.




Rosett

2010-10-18 09:37:20 ,   Mode/Kläder
Häromdan köpte jag detta skärp med rosett på Lindex. Sött tycker jag!





Vardag igen

2010-10-18 09:24:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Måndag igen!

Jag försöker ringa viktiga samtal här hemma medan Max kör efter mig med bobbycaren och stegrar med den så det låter hela tiden. Inte lätt att vara småbarnsmamma =).

Nu ska vi äta frukost och sen bär det iväg. Vardagen är igång!

Ha en bra dag!




Ont

2010-10-17 21:56:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Helt plötsligt fick jag så ont i huvudet. Har varit bra på den fronten under helgen. Ont i magen har jag också. Blir väl att ligga här i soffan och invänta att det ska gå över och sen blir det läggdags.

Helgen är snart över vilket som vanligt känns tråkigt!

Godnatt på er!




Stuvade makaroner

2010-10-17 18:26:37 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi åkte till MediaMarkt och IKEA i förmiddags. Köpte ny dammsugare och sedan lite smått och gott på IKEA. Åt även lunch där.

Nu har vi varit ute och cyklat en sväng. Var skönt. Avslutades med lite handling inför veckan och just nu håller jag på att laga stuvade makaroner. Till det blir det stekt kycklingkorv. Ikväll ska jag titta på Ensam mamma söker och äta det sista av snacksen från fredagsmyset =).

Igår köpte vi ett litet set med briotågbana till Max. De sålde billigt på Netto. Oj så mycket han tycker om den!





Min kusins lägenhet

2010-10-17 13:51:44 ,   Inredning/Hemma hos oss
Här kommer några bilder från min kusins lägenhet.










Bilder från hennes förra lägenhet hittar ni här och här.




Skön söndagmorgon!

2010-10-17 09:19:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här var det morgon strax före 7 imorse då Max vaknade. Men han låg och mös lite bredvid mig medan Marcus gick ner till tvättstugan och började tvätta (en fördel med att vara småbarnsförälder är att man alltid är uppe tidigt och därmed kan boka tvättiden vid 7 som oftast är ledig). Marcus och Max har sen lekt och jag sov en timme till. Sen har jag legat i sängen och tittat på förra veckans avsnitt av Ensam mamma söker på datorn. Så bra det är =). Perfekt att det är nytt avsnitt ikväll.

Idag står shopping på schemat för oss. Inga spännande saker direkt men vi behöver en ny dammsugare så det ska det bli och sen lite värmeljus och annat smått och gott på IKEA. En fika ska vi nog hinna med också =).




Dop och kalas!

2010-10-16 21:07:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
På eftermiddan idag var vi på lilla L´s dop! Var så fint. Efter dopet var det smaskigt fika. Bulle, flera sorters kakor och sedan tårta. Vi var rejält mätta när vi åkte därifrån vidare till min kusin E´s födelsedagskalas. Där åt vi lite till tårta. E har en jättefin lägenhet. Jag har visat bilder hemifrån henne några gånger tidigare men nu har hon flyttat så jag tog nya bilder som ni ska få se imorn. Vilken cliffhanger va?! =)



I kyrkan på L´s dop



Max tittar bekymrat på när L får vatten på huvudet och gråter



Tårta hos E



Nu ikväll köpte vi hem kinamat och sen har vi städat lite. Nu är det bara lugn och ro som gäller. Jag har ont i halsen, snorar och på gränsen till feber så ska verkligen försöka ta det lugnt nu. Hoppas ni haft en lika bra dag som vi haft!




Overallpremiär

2010-10-16 20:59:38 ,   Max
Överföringssladden till kamerna är återfunnen så här kommer bilder på Max overallpremiär idag!









Lördagförmiddag

2010-10-16 11:03:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Go förmiddag!

Jag somnade vid 1 igår och sov underbart skönt till 6 morse då Max vaknade. Han ville inte alls somna om mellan oss så en stund senare gick han och jag upp, la oss under en filt i soffan, tände ljus och tittade på barnkanalen. Vi slumrade lite båda två. En timme senare byttes jag och Marcus av och jag sov sen till 9.

Nu är Marcus och Max ute och leker. Blev overallpremiär idag. Jag har fotat men hittar inte kamerasladden. Hoppas den dyker upp under dagen!

Nu ska jag laga lunch. Vi ska på dop kl 14 så Max måste äta tidigt så han hinner sova innan vi ska iväg.

Hoppas ni får en fin dag!




Inte sova!

2010-10-16 00:15:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Som väntat somnade jag till idol. Fast jag höll mig vaken ganska länge faktiskt men jag kommer inte ihåg att jag hört Jay och Geir och de var ju de två sista. Sen vaknade jag upp när Minnah åkte ut. Jag gillade ju henne så det var tråkigt.

Marcus och jag gick och la oss för 45 minuter sen men jag kunde inte somna så fick gå upp igen. Dessutom har jag ont i halsen så det störde mig lite. Sitter här och läser lite bloggar och hoppas på att känna mig akut trött snart trots att jag sov nästan 1,5 timme tidigare ikväll.

Godnatt!




Helgen har startat!

2010-10-15 13:13:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Idag har jag haft min korta fredag som infaller var tredje vecka. Har jobbat 6.30-12.30. Underbart! Dessutom så slutar Marcus jobba 13.45 idag så vi ska tillsammans hämta Max på dagis för första gången. Ska bli mysigt! (eftersom Max sover just nu får han vara kvar på dagis till 14 fast jag slutat jobba). Var sjätte vecka infaller det att vi båda slutar så här tidigt en fredag så det gäller att njuta av det.

I eftermiddag blir det fika med min mamma och ikväll blir det fredagsmys med idol. Imorn står dop och födelsedagskalas på schemat och på söndag ska vi försöka ta och köpa oss en ny dammsugare. Mycket ska hinnas med på helgerna. Hoppas vi kan vara ute och njuta av hösten också som förra helgen.

Har ni också planer för helgen?







Störd sömn

2010-10-14 09:02:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dålig sömn inatt pga mycket drömmar, ont i nacken och en Max som hostade en gång i minuten mellan 3 och 4 inatt. Ibland vore det bra med mer ljudisolerade innerväggar!! Vid 4.50 klev Marcus upp för han började jobba tidigt och då hade jag legat vaken i över en timme men somnade när han hade gått upp och sov till Max ropade Mamma vid 7.

Ikväll kommer jag vara trött! Hoppas bara att tröttheten väntar tills dess.

Ha en fin dag!







Skrivkramp

2010-10-13 21:20:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har fått lite skrivkramp tror jag. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vardagen rullar ju på och idag är jag riktigt trött så blir inte så mycket mer skrivet än så här just nu.

Sov så gott =).




Brrr

2010-10-13 09:33:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Det är bara någon grad ute så idag blir det varma kläder för mig och Max. Max ska på utflykt till en lekpark med dagis och jag ska på skogsutflykt med en klass.

Min nacke och mitt huvud är bättre nu igen efter att jag rörde mycket på mig igår samt börjat med gummibandsövningar varje dag. Däremot är min mage inte på humör. Kramper till och från hela tiden som bidrar till svettningar och att jag känner mig yr. Tänk att det aldrig kan få vara bra!!

Max sitter nu och tittar på Teletubbies och jag hoppas jag kommer ihåg att stänga av det idag för häromdan hade jag bara stängt av teven och Teletubbies att gått om och om hela dagen (när filmen är slut börjar den om automatiskt) =). Inte lätt att komma ihåg allt!



Morgonlek pågår!





Föräldramöte

2010-10-12 20:06:07 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi varit på föräldramöte på Max dagis. Var kul! Skulle så gärna vilja ha en liten kamera där på dagarna för att se på när Max leker. Skulle va så roligt. Vår härliga kille =)!

Nu är vi ganska trötta för vi hann bara vara hemma nån halvtimme efter jobbet innan vi åkte till föräldramötet. Blir soffan ikväll. Nu är det dags att lägga Max!




En ros i oktober

2010-10-12 19:46:36 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

Denna växer hos mina föräldrar





Effektiv förmiddag med matlagning och promenad

2010-10-12 10:09:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Inatt har jag verkligen sovit. Härligt! Känner mig mycket piggare idag. Har även tränat lite med mitt gummiband så nacken känns bättre.

Just nu lagar jag mat som vi ska äta ikväll. Blir lite tight med tid ikväll för jag kommer hem vid 17.20 och Marcus och Max strax innan och vid 18 ska jag och Marcus på föräldramöte på dagis. Så då är det ju bra att maten är färdig.

Ska promenera till dagis idag. Har kommit på att jag ju kan göra det på tisdagar eftersom Max lämnas vid 11.30 och jag börjar jobba 13 så då hinner jag ju gå hem igen och hämta bilen för att åka till jobbet. Blir bra med en promenad. Nu hoppas jag bara att maten blir klar i tid så det inte blir för stressigt. Det har ju en förmåga att bli det när man ska iväg.

Hoppas ni får en bra dag!




Rosa bandet

2010-10-12 08:53:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
I oktober månad ska vi ju tänka extra på de som drabbats av bröstcancer och bidra till forskningen. Även i år har jag köpt ett rosa band och det hoppas jag att ni alla också har gjort.

Jag tycker alltid att oktober månad är lite jobbig för för tre år sen i oktober väntade jag på besked efter undersökningar av en knöl i min bröst. Väntan är hemsk!! Jag hade tur och fick ett bra besked. Det fick jag även efter den andra utredningen som gjordes för 1,5 år sen pga att knölen växt. Nu har jag återigen fått kontakta bröstmottagningen för det ömmar runt min knöl (cysta). De lugnade mig dock och sa att det inte är någon fara. Jag ska i alla fall få en kallelse för att få komma och försöka få cystan tömd (den är 2,5 cm i diameter så vore verkligen bra att försöka få den att bli mindre. I framtiden kommer jag inte kunna amma på det bröstet om den sitter kvar. Max slog näsan i den och fick inget bra grepp så det var en av orsakerna till att min mjölk sinade och jag fick sluta amma).

Jag vill inte ens föreställa mig hur mitt liv hade sett ut om jag fått ett annat besked för tre år sen men jag är så oerhört tacksam för att jag fick ett bra besked. Men jag tänker också mycket på de som inte har sådan tur och det får mig att vilja hjälpa till. Att forskningen går framåt kan ju hjälpa många av oss i framtiden för vi vet ju inte vem eller vilka som kommer att drabbas. Det kan vara vårt eget liv vi räddar genom att skänka pengar idag.





Godnatt

2010-10-11 21:32:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!

Här hemma är vi måndagströtta så blir nog läggdags alldeles strax. Vi hade skogsutflykt på jobbet i eftermiddags. Grillade korv så jag har luktat rökt ända tills för en stund sen när jag äntligen kunde duscha. Jag kom hem från jobbet vid 18.20 och då var det mat, disk, Marcus åkte och handlade, jag tittade på Top Model så duschen fick vänta. Men nu känner jag mig fräsch! Då sover man ju extra gott.

Min nacke och mitt huvud är verkligen inte på humör och det tar så otroligt mycket kraft från mig. Att sitta vid datorn är inge bra så nu loggar jag ur och önskar er en god natts sömn =)!





Ja, han växer!

2010-10-11 09:57:27 ,   Max

 

Oktober 2008                                                       Oktober 2010





Blev en liten negativ lista istället

2010-10-11 09:55:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej!

Jag började med en måndagslista men kom inte på så många positiva saker så blev inte att jag skrev nåt. Jag är seg i nacken, har svag huvudvärk och Max har sovit oroligt inatt och är förkyld. Ingen bra start på veckan men jag hoppas dagen ska bli bra ändå. Solen skiner ju =)!

Vi ska snart ge oss iväg.

Vi "ses" ikväll!




Höst

2010-10-10 13:01:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 

 

 

 

 





Trerätters i bilder.

2010-10-10 10:18:32 ,   Mat och annat gott
Är det något av recepten ni vill ha så hojta till!!




Förrätt: Jordärtskockssoppa med dillolja, krutonger och räkor (räkorna sjönk till botten så därför syns de inte)



Varmrätt: Cannelloni med sallad



Efterrätt: Vaniljpannacotta med jordgubbssås och björnbär




Utvilad

2010-10-10 10:08:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Är ni vakna?

Jag fick sova till 8.30 imorse vilket var väldigt välbehövligt då jag haft två nätter med dålig sömn bakom mig. Min nacke och mitt huvud har inte alls varit bra de senaste dagarna men nu efter nattens sömn så känns det bättre.

Idag får vi se lite vad vi ska göra. Marcus ska vara med sin brorsa i eftermiddag men Max och jag hittar nog på nåt annat. Vi får se helt enkelt.

Nu ska jag visa er matbilder från igår =). Kommer alldeles strax!




Höstpromenad

2010-10-09 23:15:49 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vi har haft en mysig kväll med A, D och lille E. Nu är vi trötta.... och mätta =). Visar er maten imorn.

I eftermiddags var jag, Marcus och Max ute i två timmar och njöt av höstvädret. Var riktigt härligt! Ni får se en bild från det och därmed säger jag godnatt!



Vi exprimenterade en del med kameran och just denna bild blev inte riktigt som vi tänkt oss men ändå ganska häftig =).







Förberedelser

2010-10-09 14:25:39 ,   Mat och annat gott
Jag håller på med förberedelser inför kvällens middag. Här får ni tjuvkika lite:





Lilla vovven

2010-10-09 10:23:51 ,   Max
Igår på marknaden fick Max syn på leksakshundar som går på batteri och därmed går runt. De fanns på flera ställen och till slut föll vi för trycket och köpte honom en. Och det visade sig vara ett lyckat köp för oj så kul han har med den =).





Trerätters!

2010-10-09 10:01:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag! Här har det varit morgon sen 7.30 men först nu sitter vi vid frukostbordet. Idag blir det en lugn och skön dag här hemma och jag ska ägna mig åt matlagning för ikväll kommer vännerna A, D och lille E på trerätters. Är så roligt att laga till andra =). Och gott får jag hoppas det blir också. Vad vi ska bjuda på får ni veta efteråt.

Igår hämtade jag Max på dagis strax före 15.30. Min mamma mötte upp oss där och Max blev så glad när mommo klev in på dagis. Han visade glatt sin skohylla! Sen gick vi runt på marknaden lite för att sedan gå och fika. Var mysigt. Marcus kom dit när han slutat jobbet och sen gick vi runt lite till innan vi åkte hem. En perfekt fredagseftermiddag med andra ord.

Nej nu kurrar magen, måste äta frukost =).




Fredagsmys i bilder & några ord

2010-10-08 20:56:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Har ätit god hemlagad kinamat, tittar på idol och smaskar chips!











Tidigt

2010-10-08 06:13:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är morgon och klockan är 6.10. Alldeles för tidigt, men ska man jobba så ska man =). Är ju inte så ofta jag börjar så här tidigt så jag får ju stå ut. Det jobbiga är att jag inte hinner träffa Max på morgonen.

Jag slutar jobba vid 15 idag och ska då hämta Max på dagis. Sen ska vi gå en sväng på marknaden som är på vår ort idag innan det blir fredagsmys.

Hoppas ni får en bra dag och att ni ligger och sover nu =).




Jobba?!

2010-10-07 20:38:20 ,   Max
Max var glad över att vara tillbaks på dagis idag efter två dagar hemma. Mas obba (Max jobba) säger han. Fast jag tror ju inte direkt det är detta han gör på dagis:





Kvällsbloggning

2010-10-07 20:27:34 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll!

Så lite man hinner blogga de dagar man jobbar =). Jämförde idag med igår då blogginläggen sprudlade! Märks på besökare också. Hade dubbelt så många igår som jag har haft hittills idag.

Jag har varit SÅ trött idag och särskilt när jag åkte från jobbet. Fick anstränga mig för att ögonen inte skulle gå ihop när jag körde. Det brukar aldrig vara något problem. Men jag känner mig inte helt kry och har haft ont i nacken och huvudet i några dagar så det gör ju sitt till.

Fick kvällsmat hos svärföräldrarna ikväll så vi kom inte hem förrän vid 19.30. Då hade ingen av oss varit hemma sen imorse.

Just nu är det premiären av Robinson på tv. Tittar ni? Jag tror jag hoppar över det. Kände ingen riktig inspiration till att titta men vem vet det kanske ändrar sig under säsongens gång!



Det bästa med min nya frisyr är att det blir så sött med ett hårspänne =). Jag har länge velat testa att ha väldigt kort hår igen vilket jag hade senast under gymnasietiden (jag skrev i 14-årsåldern häromdan men kom på att det ej stämmer) men nu känns det nästan lite väl kort. Men det är ju en vanesak, och det växer ju dessutom så fort.




Gomorron torsdag!

2010-10-07 08:19:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Brrr vilket mörkt och ruskigt väder vi har. Regnar och blåser. Jag är inte avundsjuk på Marcus som cyklade till jobbet vid 5.30 imorse. Då sov jag så gott. Däremot vaknade jag vid 6 och kände mig lite mörkrädd så fick tända en lampa för att jag skulle somna om. Vid 7 vaknade jag igen och gick då upp. Konstigt att gå upp före Max som vaknade ungefär en kvart senare.

Nu är vi redo för jobb och dagis. Min temp visar inte på feber idag vilket den gjorde igårkväll (dock väldigt låg feber) så jag chansar på att bege mig till jobbet.

Hoppas ni får en härlig dag!




Mörkt och mysigt!

2010-10-06 16:17:21 ,   Allmänt/Vardagsliv


Klockan är bara strax över 16 men det känns som att det redan håller på att bli mörkt ute för det är mörka moln på himlen. Jag tycker hösten är så mysig så mig gör det inget att det känns mörkt.

Max och jag fortsätter att mysa här inne. Han leker för fullt och jag har precis diskat. Just nu provar han alla skor i hallen. Så jag ska nog gå och plocka undan där snart. Det är ett evigt plockande när man är hemma en hel dag med honom. Imorn blir det i alla fall dagis för honom och jobb för mig.

Ikväll ska vi åka till mina föräldrar och äta tårta för att fira min bror som fyllde år i slutet av september då mina föräldrar var på semester. Max går runt och säger Mas åka bilen (Mas = Max). Kanske dumt av mig att säga att vi skulle åka iväg sen för nu pratar han bara om det. Han går även runt och säger Pippi akta. Akta bilen för vi tittade på Fåret Shaun förut och bonden körde nästan över en fågel med sin traktor och då sa jag Akta bilen pippi och det tog Max tillvara på. Så härligt att han snappar upp allt!

Marcus kommer inte hem förrän från jobbet förrän vid 20 ikväll så är många timmar kvar innan vi ses. Tråkigt!




I vardagsrummet har det pågått mycket lek idag!





Eftermiddagslyx

2010-10-06 12:56:39 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu sover Max så jag ska titta på Brudens bäste man som jag fått hem från Lovefilm.



Och sen ska jag äta detta:





Pasta med kycklingsås

2010-10-06 11:56:08 ,   Mat och annat gott
Här kommer ett recept på en snabbt lagad kycklingsås som både funkar till lyx och vardag. En perfekt bjudrätt!

När vi lagar detta recept räcker det till två middagar för oss.


Ingredienser: Tagliatelli, En grillad kyckling (går såklart också bra med kycklingfiléer men vi brukar lyxa till det med färdiggrillad), 1 paket bacon, 2 pressade vitlöksklyftor, färska champinjoner, 1,5 dl vitt vin (brukar ha matlagningsvin), ca 4 dl mellangrädde (hur mycket beror på hur mycket sås man vill ha), 1 purjolök, 1 msk mjöl, lite vatten, riven parmesanost (om man vill). Ibland har vi i körsbärstomater också.

Börja med att rensa den grillade kycklingen så att du får kycklingstrimlor. Koka pasta.

Stek sedan baconen i bitar så de blir riktigt knapriga. Tillsätt skivade champinjoner och hackad purjolök.




Tillsätt kycklingstrimlorna och låt steka runt en liten stund. Pressa i vitlöksklyftorna.




Sedan häller du i vinet och låter det puttra en stund och sen häller du i grädden. Låt det koka en stund. Rör sedan ut mjöl i lite vatten och tillsätt det.



Det kan småkoka lite till såsen tjocknat lite. Då är det redo att serveras tillsammans med pastan. Strö över lite nyriven parmesanost =)




(det har lite tråkig färg men jag lovar det är gott. Ruccolasallad är väldigt gott till och gärna med lite balsamvinäger på)




Trångt i soffan på morgonen

2010-10-06 09:35:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron!

Här hemma har vi sovit bra alla tre hela natten. Härligt!

Max kändes väldigt sval imorse men nu tycker jag att han är lite varmare i pannan igen så ska ta en temp snart (uppdatering - tempen visade på 37,6 så det är lugnt, dessvärre känner jag mig risig och min temp visar på liknande).

Han har myst en stund vid Teletubbies och det var trångt i soffan när tre nallar, en tiger och en docka också skulle få plats.





Nyklippt

2010-10-05 20:52:39 ,   Allmänt/Vardagsliv

 

 





Orolig mamma

2010-10-05 17:28:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Usch va orolig jag blev förut. Max sov ungefär 2 timmar efter maten och sedan gick jag in när jag hörde att han vaknat. Då låg han och darrade (på gränsen till skakade) i hela kroppen i sängen och var kokhet. Han skakade även när jag lyfte upp honom. Jag tog av honom kläderna så att han blev svalare. Tog tempen och den visade 38,6.

Jag ringde till vårdcentralen för att höra om det kunde ha med huvudet att göra men de sa att feber inte är en reaktion och symtom på hjärnskakning. Skönt!! Men om han verkar må illa eller börjar kräkas så ska vi ringa 1177. Max var sen alldeles slapp i ungefär en timme och låg bara i soffan och tittade på Teletubbies men efter att ha ätit två smörgåsrån, druckit vatten och pratat med sin mormor i telefon och då fick han energi igen och nu är det fullt fart (han har dock 38,8). Konstigt att han fick feber bara så där. Max och jag blir i alla fall hemma imorn också.

Nu väntar vi på att Marcus ska komma hem från jobbet.


Ni ska få se bild på mitt hår sen. Det blev kort! Så här kort har jag inte haft sen jag var typ 14 =). Jag älskar förändringar!


(jag passade på att fråga de på vårdcentralen om en den fula tejpen och de sa att den ska sitta kvar några dagar innan vi byter till något annat)





En dramatisk morgon

2010-10-05 10:25:43 ,   Max
Ja morgonen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Vid 8 ramlade Max av sin bobbycar och slog pannan i denna:




Aj aj aj! Och oj så han skrek. Det blödde och var som en grop i pannan. Det svindlade lite i huvudet på mig faktiskt. Fick i alla fall stopp på blodet och Max lugnade ner sig ganska snabbt. Oroväckande att han blev så lugn. Ringde till vårdcentralen och vi fick komma dit. Såret behövde de inte göra något åt som tur var. Det är som ett litet hål in i pannan men det räckte med tejp. Däremot tyckte läkaren att jag skulle vara hemma med honom idag för att observera honom så att det ej har blivit någon hjärnskakning. Stackars vår lille prins!



Men visst har de tejpat fult? Det blöder ju under tejpen! Tror ni man kan sätta en kompress över?

Nu kommer snart Max farfar och så ska jag till frissan vilket är inbokat idag. Blir inget jobb för mig i eftermiddag utan Max och jag blir hemma.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Och oj så fort det kan gå!




Bloglovin

2010-10-04 21:28:25 ,   Blogg
Oj så många inlägg det blir här idag! Men jag lovar efter detta ska ni inte behöva läsa nåt mer av mig idag.

Ville bara berätta att jag nu har 40 prenumeranter Bloglovin. Så roligt =)! Jättekul att ni är så många som inte bara läser min blogg utan som dessutom prenumererar. Tack alla! Ni gör det roligt!

Nej.... nu ska jag vara "tyst".

Godnatt ;).




Lovefilm

2010-10-04 21:12:55 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag är med i buzzador och har den senaste månaden fått testa Lovefilm. Det är en filmuthyrningssajt. Jag har under en månads tid fått hem fyra filmer. Det har varit väldigt smidigt. Jag fick först välja ungefär 15 filmer som jag skulle vilja se och sedan kom två av dem med posten bara någon dag senare (utbudet av filmer på Lovefilms hemsida är enormt!). När vi sett de två filmerna skickade jag tillbaks dem och två dagar senare kom två nya filmer. Otroligt enkelt sätt att hyra film på! Och billigt är det också så det rekommenderas verkligen för alla som tycker om film =).

Vill du också bli en buzzador och få testa och marknadsföra olika produkter, klicka här!







Hemma!

2010-10-04 18:58:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
Å va gott det var med mat! Jag kom hem från jobbet för en halvtimme sen och har nu ätit. Nu har vi tid i tvättstugan och sen ska jag åka och handla lite mat inför veckan. Ingen rast och ingen ro =). Mycket vardagsbestyr som måste fixas.

Hoppas ni får en fin kväll =).




1,2,3

2010-10-04 09:54:05 ,   Max
Häromdan kommenterade jag på nåns blogg (kommer inte ihåg vems) att det nog lär dröja länge innan Max börjar räkna.

Gissa vem som alldeles nyss sträcker upp sina fingrar och säger 1,2, 3!! Jo Max såklart!

Nu i helgen har han sagt 3 när vi har sagt 1 och 2 och så har han tittat på sina fingrar. Men nu räknade han helt själv. Gissar på att de övar på det på dagis.

Vår stora kille =).


Nu är det dags för påklädning här hemma. Mot dagis och jobb. Blev inget gjort förutom frukost och datasittande för mig nu på förmiddan men det har varit lugnt och skönt. Jag jobbar till 18 idag och ikväll ska vi handla och tvätta så det gäller att passa på att slappa nu.




Första kyssen

2010-10-04 09:38:45 ,   Max
Igår hände det. Endast vid 2 års ålder fick Max sin första kyss. Eller snarare puss... Och dessutom var det ju på R´s 2-årsdag. Våra sötnosar pussade varandra på munnen. Vi föräldrar blev lite tagna av ögonblicket och missade att fota. Men sen försökte vi få dem att göra det igen med kamerorna i högsta hugg och ändå var det bara denna bild jag fick:




Kanske en övning inför framtiden?! Eller......




Måndag 4 oktober

2010-10-04 09:09:38 ,   Måndagslista
Idag, måndag, är jag glad för att....

- Max och jag sov till strax före 8 idag. Snacka om lyx!
- vi har haft en mysig helg med fredagsmys, bytardag, restaurangbesök och kalas.
- min huvud- och magvärk som jag hade igårkväll försvann under natten.
- vi till helgen ska bjuda vänner på trerätters. Ska bli roligt.... och gott (hoppas jag).
- jag ska till frisören imorron.
- Max är inne i en härlig period då hans tal utvecklas varje dag och han leker hur bra som helst här hemma.
- jag börjar jobba 11 idag. Älskar en lugn förmiddag hemma!


Haka på måndagslistan här.




Fotobok

2010-10-03 21:36:54 ,   Max
När Max hade fyllt 1 år gjorde jag en fotobok med bilder och text om det första året. Gjorde två sidor för varje månad. Nu håller jag på med en för hans andra år. Jag började för några veckor sen men har bara gjort lite då och då så är ett tag kvar innan jag är klar. Ska i alla fall försöka göra en månad nu innan jag somnar =).





Innemys

2010-10-03 13:54:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har bäddat ner mig i sängen med datorn i knät och ska bara ligga här och läsa bloggar en stund framöver. Riktigt skön söndag!

Egentligen borde man väl gå ut i det fina höstvädret men just nu prioriterar jag innemys =).




Smaskig lördagskväll

2010-10-03 09:07:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det var mysigt att gå ut och äta med Marcus igår. Han åt oxfilé med grönpepparsås och jag entrecote med rödvinssås. Mums, va smaskigt det var =).

Sen tittade vi på första Twilightfilmen här hemma. Va otäck den var! Jag tyckte den var lite seg i början också. Jag är inte helt säker på att jag vill se New Moon. Men jag kan nog inte låta bli i alla fall!

Nu är det söndag och i eftermiddag blir det 2-årskalas för R!

Hoppas ni får en fin dag.


Några bilder från igårkväll:









Vår eftermiddag

2010-10-02 16:51:42 ,   Allmänt/Vardagsliv
Här kommer några bilder som beskriver vad vi gjort denna eftermiddag, liten som stor.



Diskat



Lagat mat



Städat



Suttit i sängen och surfat på nätet




Blog off

2010-10-02 16:41:03 ,   Allmänt/Vardagsliv


Utsikt från sovrumsfönstret

Jag blev lite skraj när jag vid lunchtid skulle titta på min blogg och möttes av felmeddelande att den inte fanns. Lite läskigt! Men har nu förstått att det tydligen drabbat fler på blogg.se? Alla? Jag hade ju blivit ännu mer skraj om jag inte hade kunnat logga in på blogg.se (publishme) men där såg ju allt ut som vanligt. Bara sarasrum.blogg.se som inte ville visa sig. Nu funkar det ju i alla fall =).

Var ju som sagt på bytardag i förmiddags och hittade lite smått och gott till Max: fodrade gummistövlar, overall (har en men bra att ha flera), regnställ, fodrade gummistövlar, fleecebyxor, vanliga byxor och termobyxor.

På vägen hem blev det ett stopp på KappAhl för att köpa ett till par av världens bästa dagisbyxor (se bild nedan). Tre tröjor slank visst me också =). Det var dock behövligt.


Nu ligger jag på sängen och läser bloggar. Snart ska vi skjutsa Max till sin mormor och sen äta gott på restaurang.



Inköp på KappAhl




Bytardag!

2010-10-02 09:00:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gomorron lördag och alla ni andra =)

Jag ska alldeles strax bege mig till bytardag med C och A. Ska bli roligt! Hoppas jag fyndar lite. Återkommer om det!

Ha en bra start på dagen!




Max flörtar

2010-10-01 22:09:02 ,   Max
Här kommer ett litet filmklipp på när Max flörtar. Han är ju så charmig =). I filmen säger han tack tack mormor vilket han gör efter alla sina måltider .... som om det vore hon som lagar och fixar all mat åt honom =)! Vet inte var han har fått det ifrån men han vet själv att det är knasigt att säga så för han ler ofta lite lurigt efteråt.





Hurra för fredag!!

2010-10-01 18:22:51 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er!

Jag skyndade hem från jobbet förut och håller nu på att laga fårostgratinerad fläskfilé med klyftpotatis. Vi är så hungriga så hoppas det blir klart snart =).

Jag gläder mig så att det är helg! Imorn ska jag på bytardag på förmiddan och på kvällen ska jag och Marcus ut och äta för att fira vår bröllopsdag som var i augusti. Då hände ju detta. På söndag ska vi på 2-årskalas till R.

En riktig kanonhelg ligger framför oss!

Idol, chips och cola ikväll. En bättre start på helgen kan man väl inte få, eller vad gör ni?




Max trivs så bra på dagis och han blir alldeles exalterad varje gång vi kommer dit och har knappt tid att säga hejdå till. Så här söt som på bilden är han när vi ska gå till dagis
.




Gomorron!

2010-10-01 08:44:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
Skriver ett snabbt gomorron här! Vi har varit vakna sen 6.20 men sitter och äter frukost nu och om en kvart ska jag lämna Max på dagis så dags att logga ur.

Hoppas ni får en bra dag. Vi "hörs" ikväll då det är fredagsmys =).