Lyxen med att vara ledig

2014-12-28 21:56:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vad underbart det är att vara lediga! Att kunna ta dagen som den kommer. Att få för sig strax före kl. 20 på kvällen att storstäda lekrummet och barnen kan vara med för det är ju ändå ingen brådska att gå och lägga sig.
 
Idag var vänner här på lunch och sen följde jag med på shoppingtur. Och min plånbok som jag haft de senaste 15 åren har nu blivit utbytt mot en ny och min handväska som varit trasig ganska länge är nu slängd och jag har en ny. Så det var både nödvändig och rolig shopping.
 
Imorn väntar min julklapp från mamma. Vi ska på spaeftermiddag. Blir väldigt lyxigt och avkopplande.
 
Som sagt. Otroligt skönt att vara ledig.




Julen 2014

2014-12-26 21:11:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
God jul alla bloggläsare! Ett sent god jul blev det. Snart är ju juldagarna slut och vi går in i mellandagarna.
 
Vi hade en mysig julafton här hemma hos oss med mycket god mat, tomtebesök, många julklappar, spelkväll och lekande barn. Igår hade vi en lugn juldag med legobygge, promenad och vi tittade på filmen "Frost" innan barnen gick och la sig. Idag har vi firat "julafton" igen. Denna gång tillsammans med Marcus syster med familj hemma hos Marcus föräldrar. Tomtebesök och en halvt skräckslagen Ebba även idag.
 
Friska är vi tyvärr inte. Max och jag blir allt bättre men Ebba fick feber igår igen och hon har även fått kletiga ögon. Ja och så fortsatt en massa snor. Envisa baciller kan man lugnt säga!!
 
Men vi njuter trots det av ledighet och vi har måååånga dagar kvar innan det är dags för vardag med jobb, förskola och skola igen vilket känns väldigt bra.
 
Hoppas ni har sköna lediga dagar ♥
 
 
 
Puss puss min fina julprinsessa
 
 
 
 
 
 




Jag drömmer om en jul hemma...

2014-12-22 20:28:47 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
 
 
...och en jul utan snor!
 
Ja oj vad snorbaciller vi åkt på den senaste veckan. Barnen som snorat i över en vecka snorar lika mycket fortfarande. Och jag startade julledigheten med feber i lördags. Nåja vi hoppas att vi snart får vara helt krya men samtidigt så får man se det positivt att det går ju att fira jul med snor i näsorna för vi är pigga och glada!
 
Vi ska fira julafton här hemma. Jag har i mitt liv nästan aldrig firat en hel julafton hemma. Vi har alltid åkt iväg till släkt och jag har trivts med att flänga lite hit och dit men efter förra året då vi var tre dygn hos Marcus syster med familj under julen så insåg jag hur skönt och avslappnat det är att bara va på ett ställe och slippa sätta sig i en kall bil på julaftonskvällen och åka hem. Och i år har vi turen att både mina föräldrar och Marcus föräldrar kommer till oss på julafton. Så även Marcus bror och min ena bror med familj. Ska bli jättemysigt och jag ser verkligen fram emot det. Och framförallt så mysigt det ska bli att se all glädje hos barnen.
 
Jag har bara en önskan detta år. Ett friskt fortsatt jullov ♥.
 
 
 
 
 




Julgranen på plats

2014-12-15 10:37:03 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Hej! Så var helgen slut och endast ett par arbetsdagar kvar till julledigt. Men här blev det ingen arbetsdag idag för Ebbas förkylning som blivit bättre under helgen har börjat om och är mycket värre. Snor och host HELA tiden. Puh.... denna höst alltså!
 
I lördags tog vi fram julgranen här hemma och vi övergav vår ljusslinga som hängt med oss sen 2006. Två lampor i den var trasiga och det kändes mer säkert att köpa en ny belysning än att byta lampor. Jag är lite nojig för att gamla elektriska saker ska ta eld så nu känns det tryggare. Apropå år 2006 så kommer jag ihåg den mysiga känslan den julen när vi fick inhandla alla julsaker till vår gemensamma lägenhet. Den hösten läste jag religionsvetenskap på Teologiska högskolan och på morgonen innan jag åkte iväg gick jag upp tidigt, tog med mitt täcke, tände granen och la mig i soffan och tittade på julkalendern. "Lasse-Majas detektivbyrå" sändes det året. Just den julkalendern fick vi med på köpet när vi köpte "Sunes jul" på dvd för några år sen. Så i lördags visade jag den för Max och han har plöjt 15 avsnitt nu i helgen. Max älskar jul, teatrar, mysterier..... passade ju perfekt med Lasse-Maja.
 
Nu ska jag fortsätta torka snor och sörja med Ebba att "Daniel Tigers kvarter" inte finns kvar på programbiblioteket på boxern :(.
 
  
 
 




Tre-veckors-rekord

2014-12-12 10:46:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Ebba har satt höstrekord! Hon har varit frisk i tre veckor. Men nu har hon åkt dit på feber, snor och hosta. Hoppas hon slipper den värsta hostan. Detta är första förkylningen som vi har hennes nya medicin flutide. Den fick hon vid luftvägsinfektionen för ca 5 veckor sen. Får hoppas den funkar och tar bort det värsta.
 
Jag var förkyld förra helgen och Marcus har varit hemma från jobbet två dagar denna vecka pga förkylning så detta kom ju inte som nån överraskning.
 
Jag borde ta tag i diverse städning här hemma men det är ju såååå tråkigt.....




Stesseksem

2014-12-09 16:40:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åååå så jag längtar efter julledigt. Denna jul ska jag ha revansch från förra julen då Ebba hade en rejäl utvecklingsfas och var vaken och ledsen varenda kväll dessutom hostig och snorig i omgångar. Denna jul hoppas jag på att få säga hej till friska barn, barn som sover på kvällarna/nätterna, julfilmer, bus i snö, spela spel.....
 
Ja listan kan skrivas lång.....
 
Hur mycket jag än älskar mitt jobb så känns det lite stressigt nu. Barnen på jobbet är uppstressade och det är mycket administrativt att hinna få klart till jul. Bland annat personalscheman m.m. Puh.... förra veckan fick jag eksem på armarna vilket var längesen och igår började jag bli lite röd under ena ögat. Livrädd för att mina ögoneksem är på väg tillbaks. Misstänker att allt är stressbetonat. Så nu gäller det att ta det lugnt och fokusera på målbilden - julen! Har haft en lugn eftermiddag nu med en kopp chaite, mörk choklad och barn som leker.
 
Det är mycket mysigt på jobbet nu också så det är inte bara tungt och på torsdag har vi vårt årliga luciafirande vilket ska bli supermysigt.
 
Å vad jag älskar december ♥
 
Goungarna förra året när vi klätt granen. På fredag är det dags igen!
 




Och valet föll på....

2014-12-08 08:30:00 ,   Mode/Kläder
Klänningar jag beställde tidigare i veckan kom i fredags och valet föll på...... (trumvirvel)....
 
 
Den "korvar" sig dock lite vid dragkedjan i ryggen så ska beställa hem en storlek större också så får jag se vilken som sitter bäst.
 
 
Mycket nöjd är jag i vilket fall
 
(klänningen finns här)
 




Pepparkaksbak

2014-12-07 11:19:54 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Andra advent idag men än har vi inte tänt det andra ljuset här hemma för vi åt frukost i skift. Marcus och jag har åkt på nån liten förkylning. Småsnoriga båda två så passade på att sova så mycket vi kunde imorse. Hoppas på att bacillerna håller sig undan från barnen.
 
Igår bakade vi pepparkakor. Stunden innehöll båda äta deg, kasta deg, tårar, skrik, och så lite bullerbylycka emellanåt. Goda pepparkakor blev det i alla fall och typ hälften blev uppätna redan igår. För övrigt här hemma i julverkstan så har jag nästhoppat lite julklappar och födelsedagspresenter till Ebba, lagt alla julkort i kuvert, torkat apelsinskivor för dekoration och vi får se om jullådan tas in från förrådet idag och tomtarna kommer fram.
 
Lugna helgdagar efter en trött vecka på jobbet och laddar nu ork inför de två sista jobbveckorna innan julledigt. Efter lunch idag så ska vi adventsfika hos vänner.
 
 
Kram till er alla ♥
 
 




Mina fina

2014-12-03 16:02:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! En chailatte och lite webbshopping så piggnade jag till efter en jobbdag där det känts som att jag har haft 1000 saker i huvudet och bara sprungit runt. Och apropå shoppingen så har jag beställt en drös svarta klänningar från ellos. Ska bara behålla en men skönare att prova i lugn och ro hemma. Det är bra att ha en blogg för läste där att jag förra året skrev att jag "nästa år minsann skulle köpa mig en ny festklänning till jul och nyår". Så nu var jag tvungen att lyda mig själv ;).
 
I lördags hade jag julkortsfotograferingen med barnen. Gjorde i ordning i uterummet med kupévärmare tillsammans infravärmen för att det inte skulle bli för kallt, satte upp ett lakan som bakgrund, filt på golvet och fårskinn och sen fick barnen sitta där. De var jätteduktiga och hur söta som helst. Blir dock besviken på min kamera som lätt får brusiga bilder när ljuset inte är tipp topp. Men fick i alla fall en bra bild som redigerades och beställdes som årets julkort och igår kom korten och de blev underbara :). Men det fotot visar jag inte här nu eftersom det ju ska skickas ut till när och kära. Men några svartvita porträttbilder på barnen får ni se ♥.
 
 
 
 
 
 
 




Adventsfixet på plats

2014-12-02 16:07:32 ,   Allmänt/Vardagsliv
Nu är jag inloggad via datorn! Hjärnan var mer på g idag helt enkelt :)
 
Var på ett möte inom jobbet i förmiddags och därför blev det ingen rast och just idag funkade det bra att jag gick hem kl. 13 istället för 13.30 så jag slutade jättetidigt ju. Väldigt skönt. Hämtade barnen och sen shoppade vi lite på Dollarstore och Lidl (med tanke på shoppingen så kostade det mig 550:- att sluta tidigt). Nu är årets julskinka inköpt. "Nu är hon allt bra tidig" tänker ni men just att hitta en bra julskinka är alltid en julstress för mig där strax innan jul så därför klarade jag av det redan nu.
 
Hur ligger ni till med julfixet? I fredags när jag kom hem från jobbet och var väldigt trött och huset var i kaos och planen var att jag skulle få upp stjärnor och ljusstakar då smög stressen på mig. Men efter lite vila i soffan och en latte machiatto från Tassimo-maskinen så fylldes jag med ork, slog på julmusik och fick fram i fönstrena. Så mycket längre har vi inte kommit här hemma men i helgen som kommer så åker nog tomtarna upp och helgen efter det julgranen. I lördags var jag och mamma och shoppade så jag fick klart ungefär hälften av julklapparna i alla fall. Då känner jag att jag kan slappna av lite nu. Resten blir nätshopping. Max och Ebbas klappar är redan klara. De får varsin "stor" grej och sen blir det inget mer från oss.
 
 
Här hemma i fredags. Att titta åt detta håll i vardagsrummet gav mig ro men resten av huset var nästan i kaos. Men parkerade mig i soffan och höll mest blicken åt det hållet. Då fick jag fredagsro :). Förra året utsåg jag fredagen innan första advent som det mysigaste fredagsmyset på året. Nu har ändrat mig. Mysigaste fredagsmyset blir fredagen den 19 dec när vi gått på julledighet. Då är även granen på plats.
 
Detta kommer bli en bra jul. Det har jag bestämt mig för. Bara alla baciller håller sig borta!
 
Kram
 




Snurrigt

2014-12-01 20:13:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja kära nån så glömsk man kan va ibland. Kommer inte in på bloggen via datorn för jag kommer inte ihåg lösenordet.... hi hi jag loggade ju in förra veckan men nya datorn hade inte sparat lösenordet o nu kommer jag inte på det. Efter fem försök fick jag inte testa mer just nu men jag hoppas jag kan logga in imorn o visa lite bilder! Här på mobilen är jag ju autoinloggad.

På återseende ☺