Hurra för Max!

2014-09-30 17:15:00 ,   Max
 
Ja må han leva ja må han leva!! Vi firade Max med paket på morgonen. Då fick han utklädningskläder plus lite annat. Sen på eftermiddagen fick han resten av våra presenter.
 
 
Då blev det legolek hela kvällen lång. Batmanhelikoptern vi köpt blev mycket populär :)
 
 
Dagen efter födelsedagen var det dags för kalas. Barnkalas på förmiddan. Batmantema var önskemålet från födelsedagsbarnet! Jag hade beställt kalasdetaljer från barnkalaset.se. Konfetti, servetter, ballonger och godispåsar.
 
 
 
Barnfavoriter till fika. Rullrån (min mormors specialité) och chokladbollar
 
 
Sex ljus blåses ut
 
 
Efter en del lek så ringde det på dörren och in klev Batman! Och han hade med sig en skatt.
 
 
Men det dröjde inte länge förrän en till gäst kom. Jokern busade och stal skatten från Batman och sprang ut med den. Barnen och Batman lyckades få tag på honom och barnen fick skatten som såklart var godispåsar! Vilken tur!!
 
 
Ebba lite chockad över allt drama och särskilt över att hennes farfar var målad i ansiktet ;)
 
 
Mycket lyckat barnkalas och på eftermiddan hade vi släktkalas och fikade gott igen ♥
 
 
 
 
 
Frisk luft

2014-09-30 10:54:57 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ebba i söndags
 
Hej tisdag! Vilka vackra höstfärger det är ute. Det blev verkligen höst över denna helg som var i och med att det blåste så mycket. Jag har ju typ tillbringat all min tid inomhus senaste 1,5 veckan men i söndags var jag ute en stund och njöt i solskenet medan Ebba lekte i sandlådan. Och igår gick vi och hämtade Max i skolan på eftermiddan. Första gången jag går så långt på ett bra tag (det är typ 200-300 meter). Men andningen blev lite jobbig så fort jag kom hem igen. Vad är det här för elände egentligen?! Gaaaah blir tokig. Igår kände jag mig riktigt missmodig men idag känns det lite bättre. Vila vila vila är väl det som gäller och jag har blivit sjukskriven resten av veckan av läkare. Men jag får inte träffa nån utan ska bara vila. Jag vill ju ha fler undersökningar men de sa att jag ska höra av mig i slutet av veckan om det inte är bättre. Och det vet jag ju redan nu att det inte kommer vara. Har ju dragits med detta mer eller mindre i tre månader. Bläää... men nåja hoppas fortfarande på att bara vakna en morgon och så mår jag kanon! Idag känns det i alla fall bättre än igår. Men jag vill jobba och fungera som vanligt.
 
Ebbsan är hemma med mig. Ögonen har inte blivit värre utan är bara lite röda och var lite kladdiga imorse. Hon har börjat hosta lite också. Denna eviga hostan. Hon pendlar mellan att leka med pippi-huset, rita, bygga duplo, titta på Biet Maja, Pippi, I drömmarns trädgård och Skåpbilen Olle. Dagarna lunkar på helt enkelt. Hoppas hon är tillbaks till förskolan i slutet av veckan.
 
Kram
 
Sköna söndag!

2014-09-28 21:03:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej. Jag orkar inte skriva så mycket o sjukdomar i detta inlägg så konstaterar bara att nej jag är inte bättre i andningen och suck för att Ebba verkar ha fått ögoninflammation.

Detta har varit en lugn söndag. Behövligt för hela familjen eftersom vi hade kalas för Max igår. Vi var nära på att ställa in i fredags pga mitt mående men vi genomförde det ändå. Sänkte ambitionerna gällande bakning o hade beställt kalasdetaljer via nätet o Marcus skötte all städning. Max var mycket nöjd med både barnkalaset och släktkalaset och därned vi också. Bilder kommer :)Bild från i eftermiddags då jag var helt uppslukad av boken "Nattsländan" av Katerina Janouch och Ebba var fastklistrad vid tecknade Pippi på tv. Ny favorit för Ebba. Lugn dag med andra ord. Och imorn väntar ytterligare en lugn dag för Ebba och mig och nya samtal till vårdcentralen.....
Max 6 år

2014-09-26 08:14:53 ,   Max
STORT grattis mammas och pappas kille ♥
 
 
Skönt att få en diagnos

2014-09-25 20:49:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår fick jag en eventuell diagnos angående min tungandning som har varit riktigt jobbig denna vecka när jag varit förkyld. Jag har varit sjukskriven hela veckan. Igår fick jag göra lungröntgen och testades även för mycoplasmabakterier i luftrören och det sistnämnda är min troliga diagnos. Fast jag inte fått svar på de proverna än så fick jag börja antibiotika- och kortisonkur igår. Igår kändes det så skönt att ha en trolig diagnos och en medicinering men idag känner jag mig lite missmodig. Är piggare men andningen är jobbig. Hoppas så på att det är bättre imorgon. För imorgon är Max 6-årsdag. Som han har väntat!!
 
Vill så gärna har lite ork....
 
 
(Lungröntgen visade inget konstigt)
Här var det tyst

2014-09-21 20:17:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja både bloggen och min röst är tyst. Eller min röst låter men kraxar vääääldigt mycket mer än vanligt. Har åkt på nån rejäl halsåkomma. Kan inte minnas när jag hade så här ont i halsen sist. Vaknade imorse och kunde inte prata. Halsontet började i fredags och med det kom lite feber också. Otroligt dåligt tajmat med tanke på bytardagen som varit i helgen. Visste inte att jag hade feber förrän jag kom hem efter bytardagsförberedelser i fredagskväll och efter en natt av frossa och svettningar så var febern borta lördagmorgon. Roligt bytardagsjobb har det blivit i helgen fast jag inte riktigt varit på topp. Många som hade anmält sig som inlämnare och lämnade in en massa fint och mycket folk som kom och handlade. Och även jag handlade mycket. MEN denna gång sålde jag för mer än vad jag köpte. Det är första gången det hänt :).
 
 
 
 
 
Det mesta är i nykick! Ca 860:- betalade jag för ALLT på bilderna. Vad det skulle kosta i nypris är ju rejält mycket mer. Perfekt också med utklädningskläder och nya böcker till vår kille här hemma som fyller 6 år på fredag.
 
Nu hoppas jag att jag blir frisk snart och att ingen annan här hemma blir sjuk för vi har ju kalasdag på lördag.
 
Kram
 
Summering och förväntningar

2014-09-14 21:25:14 ,   Allmänt/Vardagsliv
Fick en liten fotoidé och Ebba ställde upp och lekte tittut i rosa tyll. Är riktigt nöjd med bilden och supernöjd med hon som är så fint motiv ♥
 
 
 
Och så var helgen slut igen. Jag mår så mycket bättre på helgerna nu när jag jobbar 80% och slutar redan kl. 13 på fredagar och sen inte börjar jobba förrän 9:30 på måndagar. Det blir mycket längre helg än när jag oftast slutade nån gång mellan 15:30 och 17:30 på fredagar och började kl. 6 på måndagar.
 
Kommande dagar känns som en lång transportsträcka till helgen då höstens bytardag går av stapeln. Denna helg har jag jobbat på med det sista administrativa och märkt det sista av det jag ska sälja. Allt för att kunna fokusera på jobb denna vecka. En jobbvecka som typiskt nog innehåller två kvällsmöten.
 
För övrigt så har denna helg varit bra och äntligen så verkar min förkylning vara på väg bort och därmed har också min tungandning blivit lite bättre än vad den varit senaste två veckorna. Men jag vill ju såklart att den ska vara borta helt men blir fortfarande besvärad i andningen när jag anstränger mig för mycket. Detta trots att astmamediciner.
 
Sen så slutar ju helgen riktigt bra med att lyckades fånga den fantastiska bilden ni ser ovan :)
 
Kram
 
Första tanden

2014-09-11 08:44:28 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
Häromdan blev det en glugg :) Mammas och pappas stora kille ♥
 
 
Lugn torsdagmorgon

2014-09-11 08:42:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
Bild från igår när jag åkte till jobbet. Vet att man inte ska fota i bilen men jag saktade ner och körde typ i 20 km/h...bara så ni vet :)
 

Hej torsdag! Lugn och skön morgon här... eller ja så lugn man kan ha när en busig unge vägrar att sitta på stolen och äta macka utan bara vill springa runt. Puh..... Tycker just nu att det är trotsiga barn överallt i mitt liv. Både på jobb och hemma. 
 
Hjärnan går på högvarv hos mig för det är mycket att hålla reda på angående jobbet och sen inför bytardagen nästa helg. Och så denna envisa förkylning som aldrig går över!! Nåja det är ju roliga saker, ja inte förkylningen förstås, men det är väl det som är problemet. Lätt att engagera sig lite för mycket.
 
Nu ska vi strax åka iväg Ebbsan och jag. Hon till förskola och jag till jobb. Idag ska jag jobba lite extra och stänga på jobbet men Marcus hämtar barnen tidigt. Max lämnade vi på skolan för 40 minuter sen.
 
Ha en bra dag!
 
 
 
 
Overallfyndet

2014-09-08 21:41:35 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Mode/Kläder
Hej måndag! Så var början på veckan inledd. En regnig start. Hoppas det blir finare kommande dagar.
 
I lördag var jag på bytardag. Säsongens första för mig. Har planerat att jag vill att Ebba ska ha en rosa Kaxs-overall i vintern. Har till och med övervägt att köpa en ny. Har också budat på ett antal på Tradera men de säljs dyrt. Gissa min lycka när jag kliver in på bytardagen och går fram till ytterkläder och så hänger det en rosa Kaxs-overall där. I rätt storlek. Till ett mycket bra pris. Nöjd. Mycket nöjd! Hoppas Ebba ska hålla sig varm och torr i den i vinter.
 
 
Fyndade flera ytterkläder till Ebba. Vinterjacka (hon har också en rosa med prickar), termobyxor och galonbyxor med foder och så overallen såklart!
 

Nu är det läggdags så jag orkar vara pigg och glad imorgon också trots denna envisa förkylning som inte lämnare mig. 
 
Godnatt!
 
 
Härlig söndag!

2014-09-07 21:34:26 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej! Så var helgen slut...igen! Lördagar och söndagar går alldeles för fort. Helgen började med att Ebba hade klämt fingrarna på förskolan så hon hade en blå nagel som nästan lossnat när jag hämtade i fredags. Så det var lite gnälligt på eftermiddan. Igår hade hon lite feber hela dagen men imorse var den som bortblåst och vi kunde åka iväg på gemenskapsdag med vår kyrka. Härlig dag med soligt och fint väder och fantastisk natur.
 
Nu laddar vi om inför ytterligare vecka. Jag snorar och hostar fortfarande men hoppas det ska gå över snabbare än snabbt. Och så hoppas jag på en vab-fri vecka med friska barn och massor av sömn för oss alla :). En motsats mot förra veckan med andra ord.
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När orken inte räcker

2014-09-04 21:22:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Verkar som förkylningarna har Sverige i sitt grepp. Alla går och snorar och har ont i halsen. Så även jag som jag nämde i tidigare inlägg. Och förkylning innebär ännu tyngre andning *suck*. Väldigt tröttsamt och energikrävande.
 
Men jag har jobbat igår och idag, och idag har Ebba dessutom varit på förskolan och hon sov i 1,5 timme utan att hosta. Otroligt bra! Nu verkar den värsta infektionen vara över hos henne. Hostan har minskat. Hoppas det dröjer ett tag till nästa förkylning men det är nog att hoppas för mycket.
 
I förrgår gick vår tvättmaskin sönder. Och en 11 år gammal tvättmaskin lagar man inte. Så nu måste vi köpa ny. Planen var att Marcus skulle göra det imorneftermiddag men vi har tagit beslutet att vi struntar i det i några dagar till. Vi lider av sömnbrist och är förkylda så imorn ska vi bara njuta av att det är fredag och ta det lugnt. Så länge får vi tvätta några maskiner hos svärföräldrarna och nästa vecka åker vi och köper en maskin. När orken inte räcker till får man helt enkelt ta nödlösningar.
 
Nu hoppas vi på en natt med mycket sömn och imorn är det fredag. HURRA!!
 
Lilla gumman som trivs så bra på förskolan. Bilden är från ikväll då hon försökte ta på sig skorna för hon ville cykla till förskolan.
Vabberi vabbera

2014-09-02 21:38:20 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Jag har varit hemma i två dagar och vabbat med denna tjej. Pigg och glad som som en lärka när hon är vaken. Hemska hostattacker så fort hon sover. Såna där jobbiga så att hon kräks ibland och stundtals nästan tappar andan. Sen går de över och så är hon pigg och glad igen. Lite tufft läge tycker jag. För ja hon skulle säkert orka vara på förskolan MEN hon orkar ju inte vara där om hon inte kan sova. Imorn får hon vara hos sin farmor och farfar och så hoppas vi på att det är bättre på torsdag så hon får gå och "eka skoan" (leka förskolan). Kan ju säga att jag är lite bekymrad inför höst och vinter gällande hennes hosta. Men men vi får ta en infektion i taget.
 
Jag är inte helt kry jag heller. Ont i halsen och har nu börjat reta också och sen den där tungandningen också.
 
Nej nog med sjukdomsrapporterna. Max trivs som fisken i vattnet i skolan och det känns så otroligt bra. Hoppas det fortsätter så. Och Marcus? Ja han jobbar ju igen efter föräldraledigheten.... men det är han som dragit hem förkylningen till oss.
 
Så där då avslutade vi blogginlägget med lite sjukdomar också ;)