Förmiddagstupplur

2013-04-30 12:13:08 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ja då va sista april här. Väldigt blåsig start på dagen men det börjar avta nu.
 
Blev ingen träning idag för hade ont i halsen imorse men nu känner jag inget. Kanske pollenallergin som ger halsont?
 
Ebba och jag har haft en lugn förmiddag. Vi gick upp vid 8 när killarna åkte iväg. Slappade framför nyhetsmorgon och åt frukost. Sen strax efter 9 så gick vi och la oss igen. Jag lyckades få henne att somna bredvid mig. Tror vi sov 40 minuter i alla fall innan hon inte alls ville ligga i sängen längre. Det var så skönt med en förmiddagstupplur. Kan inte komma ihåg när jag tog en sådan senast. Sover typ aldrig på dagen längre fast jag skulle behöva för att nattsömnen inte alls är bra.
 
Nu ska jag äta lunch och sen ska vi hämta Max. Bil eller promenad har jag inte bestämt mig för ännu. Beror på lilla Bebbsan ♥
 




Lite allt möjligt

2013-04-29 22:21:59 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej hopp! Bloggfrånvaron beror på noll egentid helt enkelt. Ebba har varit närhetstörstande på kvällarna och inte somnat förrän ganska sent. Igår hade hon lite feber men den är bortblåst idag. Det som mest stört henne är att hon varit lite förstoppad. Men ikväll blev "proppen löst" och lilla damen fick ta ett bad innan hon kunde somna för en halvtimme sen. Mamman och pappan fick sanera skötbordet och en tvätthög väntar imorgon =)!
 
Helgen blev ju inte riktigt som vi tänkt oss eftersom Marcus var sjuk men imorn ska han tillbaks och jobba igen. Hoppas på en solig ledig första maj då vi kan vara ute och greja i trädgården. Jag hoppas också vi andra slipper hans förkylning och hosta. Ebba har varit lite snorig igår och idag. Men ytterst lite. Hostat några gånger har hon också gjort men vi hoppas på att det stannar så. Jag har känt mig svullen i halsen men det verkar inte bli värre men väljer nog att hoppa över mamma boot camp-träningen imorgon för säkerthetsskull. Är i valet och kvalet för vill så gärna.
 
Ja dagen har flytit på och det känns som jag haft det fullt upp med vardagsbestyr. Kiropraktorbesök, mathandling, gympa för Max och föräldramöte på Max förskola. När jag var på föräldramötet fick jag sånt längtan efter att jobba igen. Att jobba på förskola är otroligt roligt =)! Men stundtals är det ganska tungt och tålamodsprövande också men jag väljer att tänka på det roliga.
 
Kram till er!
 
 
 




STOPP STOPP STOPP

2013-04-27 22:12:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
När jag nu ikväll satt med en sovande Ebba i famnen och tittade igenom dagens bildskörd i mobilen så var det nånting inom mig som skrek STOPP STOPP STOPP. Jag kände som en panik inom mig. Det går så fort nu. Hon växer så otroligt fort nu. Nya färdigheter utvecklas varje dag. Jag är alldeles för dålig på att njuta av detta. Hennes första månad i livet så tog jag verkligen tillvara på tiden och satt med henne i famnen och bara njöt av att ha henne sovandes på mitt bröst. Nu känns det som att jag är alldeles för upptagen med annat såsom hantera stressen för oreda här hemma, grubbla över strategier för bättre nattsömn, försöka klura ut sovrutiner på dagarna, oroa mig för dålig garagepanel och garageport, trasig altandörr, missljud på bilen samt att fundera ut hur man ska uppfostra en 4,5-åring på bästa sätt när man helst av allt bara vill att han ska vara liten och finnas i min famn för alltid. Jag vill visa upp mina barn för hela världen. Ser ni vilka otroliga skatter vi har fått!!
 
Nej för sjutton njut kvinna njut!!
 
De är ju egentligen allt som spelar någon som helst roll.
 




Fika i trädgården

2013-04-27 15:22:33 ,  






Solig lördag med förkylning i hemmet

2013-04-27 12:57:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag är första dagen på många dagar som jag inte var helt slut när jag klev upp för dagen. Anledningen heter sovmorgon. Ebba vaknade strax före 8 och hon var med Marcus och Max medan jag sov vidare till 9.30. Sen när det var dags för lilla damen att sova igen så tog jag en promenad på ungefär en timme med henne i vagnen.

Solen skiner och Max leker ute. Marcus är förkyld och har lite feber så det blir en lugn dag här hemma.




De magiska orden

2013-04-26 11:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Hallå hallå. Hallå hallå, hur har du det idag? Tack jag har det bra. Hallå hallå. Hallå hallå. Det är fredag idag. Fredag idag.
 
En barnsång jag brukar sjunga för Ebba. Ja fredag är det idag!
 
Igår sa jag de där magiska orden till Marcus man inte får säga. Det är som att skjuta sig själv i foten eller nåt. Och vad sa jag då? Jo orden jag tror vi kommit in i lite rutiner angående Ebbas dagssömn. PANG!!
 
Jo tjena. Efter en natt med dålig sömn, nackont och början till mjölkstockning på ena bröstet var jag ganska glad i hågen kl. 9.30 när Ebba visade tydliga tecken på trötthet. De senaste dagarna har hon nämligen sovit en stund vid den tiden för att sedan vara vaken några timmar och sedan sova igen runt 12 (till ca 13.30) och sedan sista sovpasset runt 16 (till strax efter 17).
 
Hon somnade snabbt i vagnen. Jag laddade upp med en kopp te, en mysig filt och la mig i soffan för att ta det lite lugnt medan Max lekte bra på sitt rum. Tji fick jag för Ebbisen vaknade efter 5 minuter. Och det kan hända ibland så jag gick ut gungade på vagnen och hon somnade om.... i typ tre minuter. Sen gick det inte att söva om henne. Så det var bara att gå in. Pigg och glad tjej. Vi ammade och lekte en stund. Sen började hon bli trött igen. Får för mig att lägga henne i sin säng här inne. Det var skott nummer två i foten. Misslyckat! Ammade och lekte i en timme till och nu för några mintuer sen somnade donnan i vagnen. De där rutinerna de kan vi kasta i papperskorgen. Dumt av mig att tro nåt annat. Nu sover hon när hon annars brukar vara som piggast.
 
Men fredagsfin är hon i alla fall ♥
 
 
 

Jag tävlar om en sångpåse från Oskar & Ellen inne hos Lottizdays.
Var med och tävla du med. Tävlingen hittar du HÄR.
 
 




Right now

2013-04-25 19:25:48 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Soffmys efter en trött dag med huvudvärk och synbortfall. Nu laddar vi om =)




Somnade själv

2013-04-24 21:10:00 ,   Ebba
Ikväll somnade Ebba i själv i sin säng. Första gången. Hon brukar alltid somna i min famn nere i soffan och sen bär jag upp henne. Förut när hon bara sov i vår säng kunde hon ibland somna där när jag låg bredvid men sen hon började sova i egen säng så har jag alltid nattat i famnen. Men ikväll gick det. Hon var helt enkelt lagom mätt och lagom trött =)! Inte ens buffa henne på rumpan gjorde jag.
 

Så nu kan jag sitta här och äta goda kakor som jag bakat idag. Mmmm det är gott att vara mammaledig ;)
 
 
Bebbsan som älskar att stå upp i knät. Idag provade jag att ställa henne själv med stöd av soffan och det gick bra en kort stund. I finaste bodyn från Annas alster.
 
 
 




Maräng

2013-04-23 22:16:02 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Gokväll! Denna dag kommer inte gå till historien som den piggaste. Gäsp... hur många tillväxtperioder ska en bebis ha egentligen? Tycker att hon har en varannan vecka. 5-6 ggr har jag ammat inatt mellan midnatt och kl. 8. Jag kommer inte ihåg om det var 5 eller 6 gånger men struntsamma för ni kan ju ändå räkna ut att det inte blir många timmars sammanhängande sömn direkt. Typ en timme i taget. Men jag tog mig iväg på ett Mamma Boot Camp-pass i förmiddags i alla fall och det gav mig energi. Sen har det blivit en massa promenerande i blåsten idag så jag är ganska mör i kroppen nu.
 
Jag har fått lite dille på att baka med maräng. Det kanske ni märkt senaste tiden med tanke på alla citron- och marängpajer jag åstadkommit samt blåa maränger till marängswiss. Därför fastnade jag direkt när det i veckans receptblad från Linas Matkasse var recept på Marängtoppad apelsinsallad med mandel. Jag var tvungen att göra det till mellis idag. Lyxmellis efter Max obligatoriska leverpastejsmacka.
 
 

För fyra personer
(jag halverade när jag gjorde till mig och Max)
 
- 1 päron
- 2 apelsiner
- 2 äggvitor
- 1 dl socker
- 0.5 tsk vaniljsocker
- rostad mandelsplitter
 
Tärna frukten och lägg i små ugnssäkra skålar. Rosta mandeln i het torr panna. Vispa hårt skum av äggvitorna. Tillsätt socker och vaniljsocker (jag skippade vaniljsockret och tog i lite vaniljpulver istället). Vispa kraftigt så det blir marängsmet. Bred över frukten. Grädda i ca 45 sekunder högst upp i ugnen på högsta temperatur. Helst grillfunktion. Strö över mandeln.
 

 
Jag hade sådan tur att Marcus ville smaka ikväll så nu har jag gjort det två gånger idag. Stackars mig ;)!
 
När jag i eftermiddag skulle fota den översta bilden på endast frukten så tog jag flera fina närbilder som ser riktigt läskande ut men när jag nu såg dem i datorn inser jag att det ligger ett hårstrå över den fina frukten. Syns inte på den bilden jag la upp här och jag har ingen aning om var det tog vägen sen för jag har då inte ätit det. Ja ja så kan det gå när man tappar ganska mycket hår (fråga Marcus som fick ett hårstrå i köttfärssoppan igår).
 
Nu: läggdags! Hoppas på en natt MED sömn.
 
Kram




Here we go again.....MAT

2013-04-22 22:00:29 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Nu måste vi ju prata lite mat igen, eller hur? Vet inte om ni uppskattar våra matsedlar för veckan? Förra veckan tänkte jag att ingen vill nog läsa vad vi äter så då skrev jag inget om det. Men sen kom jag fram till att det är ju min blogg och JAG tycker det är roligt att gå tillbaks och läsa =). Nu har vi ju haft 6 stycken Linas matkasse och idag kom den sjunde och innan jag "presenterar" denna veckas meny så tänkte jag lista mina "Linafavoriter hittills". Ni kan väl säga till om ni vill ha recept på något av det!
 
Här kommer mina fem favoritLinarätter hittills i nummerordning där nr 1 är min favorit..... *trumvirvel*........
  1. Spättarullader med kokt potatis och sambaldressad sallad
  2. Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi
  3. Koriander- och ingefärsdoftande nudelsallad med kalkon
  4. Broccoli- och fetaostpaj med tomatsallad
  5. Bouillabaissegratäng med lax och vitlöksost
Jag vet ju att jag har några läsare som också har Linas matkasse (vi har originalkassen). Något ni har som favorit?
 
 
Nåja här kommer denna veckas meny. Matkassen lagar vi från och med imornkväll:
 
Måndag: Köttfärssoppa
Tisdag: Fisknuggets och paprikasås med äppel- och morotssallad
Onsdag: Mozzarellafylld lövbiff med pepprig rucoladressing och pasta
Torsdag: Sparrissoppa med brödtoppad vårsallad
Fredag: Senap- och pepparrotsdressad kycklingfilé med klyftpotatissallad
Lördag: Puztakorv med basilikadoftande tomatsås och ris
 
 
 
 
 




Bondedrömmar

2013-04-22 09:49:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Max
Gomorron nya veckan! Jag sitter och äter frukost i nästan lugn och ro. Ebba sover ute i vagnen men Max pratar oavbrutet här inne. Han leker bonde. Bondekläder enligt honom är foppatofflor och en blå keps. Sen går han och tvättar "djuren" med ett skohorn. Idag ska vi åka hem till A och barnen. Max är väldigt nyfiken över att få titta på deras hönor. Han vill att vi också ska köpa hönor. Och sen så vill han ha kossor och hästar också. Jag vet inte riktigt var vi ska få plats och vem som ska ta hand om dem men Max säger att de kan bo i uterummet och han kan mata dem.
 
Mycket fantasi hos den pojken ♥
 
Jag ska dra igång en tvätt och packa skötväskan innan vi ger oss iväg.
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
 
Idag behövs inga solbrillor för molnen är på besök men så här söta var mina ♥ häromdan
 
 




Lurar mig själv

2013-04-21 10:29:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej soliga söndag! Seg start på dagen för jag har varit så trött. Marcus tog barnen på morgonen så jag fick sova lite till. Börjar bli trött på att inte sova mer än två timmar i sträck på nätterna. Lurar mig själv lite att jag är piggare än vad jag är. När Max var ungefär i Ebbas ålder så sov han hela nätter utan att äta. Men han flaskmatades bara då. Ebba verkar dock köra tillväxtperioder var och varannan vecka.
 
Nog om det. Igår hade vi en hemmadag. Grejade ute och förberedde inför grillmiddag igårkväll då A och D med barn kom hit. Det var kul och barnen lekte bra. Och massor av gott åt vi.... men jag kommer knappt ihåg vad för jag ammade under maten och sen åt snabbt för jag var så hungrig =)! Till efterrätt åt vi marängswiss med egengjorda maränger, glass och chokladsås. Grädden var dock köpt =)! Hi hi kanske inte konstigt att jag är trött..... men det är ju godast att göra själv. Sänka ambitionsnivån lite kanske?!
 




Ebba njuter av våren

2013-04-20 15:35:30 ,  






Det första skrattet

2013-04-19 19:27:22 ,   Ebba
Och så kom det då äntligen. Ebbas första bubblande skratt. Detta fantastiska fick vi uppleva när vi i eftermiddags var på café och Ebba som inte bajsat på tre dagar fyller både blöjan, bodyn och byxorna med härlig sörja. Se framför er två föräldrar som svettiga försöker sanera dottern som ligger i sin vagn. Efter att ha torkat av hennes ben och fötter så skulle själva blöjan öppnas. Då kom det. Ebba tittade mig rakt in i ögonen medan jag öppnade den välfyllda blöjan och så skrattade hon bubblande och lyckligt.
 
Lycka även för föräldrarna i ett sådant ögonblick.




Mat hos moster

2013-04-18 22:47:13 ,   Allmänt/Vardagsliv
Slappar lite i soffan innan läggdags. Hudpartyt hos moster var trevligt och Ebba var glad och charmig men vi åkte hem vid 21 när hon började bli trött. Här hemma ville hon äta lite mer men sen somnade hon.
 
Maten hos moster blir man aldrig besviken på och ikväll var inget undantag.
 
 
Smaskens att äta gravad lax och brieost efter graviditeten då det var no no!!
 
Just nu känns det som att huvudet är fullt av grötiga tankar så dags att sova. Blir helt enkelt inte så mycket klokare idag heller.
 
Kram och godnatt!
 
 




Kärt barn har många namn

2013-04-18 16:21:00 ,   Ebba
Ebba har många smeknamn här hemma: Ebbis bebbis, Ebba bebba bus, Ebba pebba mus (Max smeknamn på henne), Morran, Snuttan, Ebbott och idag kom jag på ytterligare ett: Bebbsan!
 
Här kommer några bilder från idag på Bebbsan ♥
 




Kvällsäventyr och sova i regnet

2013-04-18 09:52:25 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej torsdag! En dag närmare helgen. Blev inget bloggande igår. Spenderade förmiddagen med att städa vårt kontor så nu känner jag mig inte stressad över den sanitära olägenheten. Ja typ så illa var det. Igårkväll åkte jag och Ebba iväg med min mamma som hade visning av hudprodukter. Ikväll ska vi iväg igen. Jag har nästan inte varit iväg en enda kväll med Ebba sen hon föddes och nu blir det två kvällar i rad. Men ikväll blir det inte lika sent.
 
Vi tar en lugn dag. Just nu sover Ebba ute i vagnen. Den står under tak men tog på regnskyddet ändå för det verkar regna åt alla håll idag. Egentligen borde jag sova en stund nu men det är ju så mycket annat man vill göra. Som att blogga till exempel =)! Men något hushållsarbete tar jag inte tag i nu. Marcus slutar ju tidigt idag ;).
 




Älskade barn

2013-04-16 21:54:24 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Älskade barn!
 
Visst är det bra konstigt att man saknar dem typ så fort de somnat? Eller okej det är ganska skönt att de sover men när jag ser dem på bild så här så vill jag bara att det ska bli dag igen. Nästan så jag längtar till inatt när det är dags för amning.
 
Nu ska jag äta något innan läggdags och försöka släppa stressen över oredan här hemma. Börjar fundera på vad vi gör för fel som ständigt har detta kaos. Hur ska man hinna med?! Och jag kan faktiskt inte svara sitta mindre vid datorn för jag sitter inte alls mycket. Typ en halvtimme om dagen.

Frustrerande.
 
Godnatt ♥




Lugn och ro

2013-04-16 16:45:31 ,  
Efter en rörig eftermiddag njuter jag av sol och lugn medan Ebba sover och killarna är och köper nya däck.






Sol i sinne

2013-04-16 12:26:23 ,   Allmänt/Vardagsliv
Det är 13 grader ute!! Ljummet! Sol ute, sol inne och sol i sinne. Typ i alla fall. Stressad över oredan här inne som vanligt men när det är så här fint väder ute måste jag försöka ignorera det. Satsar på att spendera eftermiddan ute. Torkvindan ska sättas upp efter vintervilan och tvätten som ligger i maskin just nu ska få hängas ut.
 
Denna dag började med ett mammabootcamppass. Så roligt och skönt för kroppen. Nu äter jag halloumiost och couscous medan Ebba sover i vagnen. Alldeles strax blir det promenad för att hämta Max.
 
 
Har ni också varmt och skönt?
 




Spindelmannen

2013-04-16 09:10:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
I fredags hade vi besök av spindelmannen här hemma. Alltid bra med en superhjälte i huset!
 




Ytterligare en måndag

2013-04-15 21:42:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Kan vi hoppas på att våren är här tror ni? Temperaturen har legat runt 10 grader idag. Jag har iförsig knappt varit ute men när jag varit det så har luften varit helt annorlunda. Fantastiskt!! Jag kan bli alldeles pirrig i magen av att tänka på att vi har vår och sommar framför oss. Tanken på Max springande ute på gräsmattan, grävande i sandlådan och Ebba liggande eller sittande på filt under ett parasoll gör mig lycklig. Snart är vi där med gröna gräsmattor och blommande äppelträn. Oj så poetiskt detta blev. Vi tar och njuter av en bild på äppelblommor från förra året innan jag berättar om denna dag.
 
 
Dagen började kl. 7 när Ebba vaknade och några minuter senare kom Max upp. Jag påbörjade projektet få Ebba sova i sin säng på dagen på förmiddan. Hon somnade i famnen vid 10 och jag kunde lägga ner henne i hennes säng där hon faktiskt sov i ungefär en halvtimme. Efter någon timme var hon trött igen och hon sov i sängen i tio minuter. På eftermiddan orkade jag inte med projektet mer så då fick hon sova i vagnen i uterummet (för blåsigt ute) och sov då i två timmar.
 
Vi har haft lekbesök av A-C och barnen. Åt lunch tillsammans och barnen lekte för fullt. När Marcus kom hem från jobbet åkte han och Max på gympa medan Ebba och jag begav oss till ICA för att handla lite. Sedan har vi lagat mat och gjort kvällsbestyr och nattat barn. Marcus har bytt till sommardäck. Jag håller för närvarande på att springa upp och ner för att ge Ebba nappen. Hon sover oroligt den lilla damen.
 
Ja ytterligare en måndag har passerat.
 
Vi ses imorn!




Kalas kalas

2013-04-14 21:45:45 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Ja nu har vi verkligen haft en kalashelg. Bokstavligt talat. 4-årskalas med pirattema igår och 70-årsfest med sång och musik idag.
 
Höjdpunkten på kusin N´s kalas igår var enligt Max helt klart när det kom en pirat på besök med en halv skattkarta. När Max, N och E hade hittat den andra halvan av kartan fick de gå ut och gräva efter skatten. Självklart själva utklädda som pirater.
 
Istället för en massa "prat" får ni se några bilder från helgen. Vi börjar med bilder från igår:
 
 
...och så några bilder från idag....
 

 
De två sista bilderna är försök att få en bild på oss som familj att sätta in i tidningen men Max var inte alls på humör så det fick bli lite snabbt med tråkig bakgrund och Ebba tittade typ bara neråt. Tror vi gör ett försök i samband med Ebbas barnvälsignelse om en månad istället men vi fick lite familjebilder i alla fall =)!
 
Vi har träffat många nära och kära i helgen vilket varit roligt. Jag väljer som vanligt att inte visa alltför mycket på bild. Det är ju jag som bloggar och inte alla runt omkring mig. Jag vill inte att människor ska oroa sig att jag ska "lägga ut allt på bloggen" så fort jag är hemma hos nån eller träffar någon. Har skrivit om det beslutet vid flera tillfällen tidigare. Det gäller att alltid hitta den där gränsen mellan personligt och privat. Men många bilder på nära och kära finns i vårt "fotoalbum" från denna helg.
 
Nu tar denna trötta mamma och laddar om inför måndag. Först ska jag gå upp och väcka pappan som jag misstänker somnat i Max säng.
 




Fredag ♥

2013-04-12 14:06:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Äntligen fredag! Känns riktigt bra och dessutom har vi en rolig helg framför oss. Imorn bär det iväg några mil i bil för att fira att Max kusin N fyller 4 år och på söndag blir det återigen några mil i bil för att fira Marcus faster som fyller 70 år. Att åka iväg innebär ju massor av tid tillsammans. Här hemma blir det lätt att vi delar upp oss men nu ska vi vara tillsammans hela helgen.
 
Fredagsmyset blir smaskigt ikväll med koriander- och ingefärsdoftande nudelsallad med kalkon, marängswiss och sedan när barnen sover klassikerna chips, popcorn och cola. Ja fredagsmyset handlar ju mycket om att äta... och så Let´s dance förstås =). Vad smaskar ni på ikväll?
 
Max och jag har förberett marängswiss genom att baka maränger. Hade i lite blå karamellfärg så de blev extra festliga.
 
Nu ska vi ge oss ut på promenad till A-C och barnen så att Max får leka. Ebba sover redan i vagnen. Hon kan typ bara sova i vagnen på dagarna vilket jag tycker är lite bökigt ibland.
 
Happy friday till er!!
 
 
Max och mina maränger. På första bilden "skriver" Max upp receptet, sedan vispa vispa vispa och slutligen spritsa och in i ugnen!




Gnälliga barn och träning

2013-04-11 13:47:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Åååå va jag är trött på gnälliga barn. Man kan gnälla oavsett om man är 4,5 år eller tre månader och man kan göra det typ dygnet runt verkar det som. Eller rättare sagt det känns som det. Men nog om det. Allt går ju i perioder med barn så förhoppningsvis har vi snart lite gladare miner här hemma.
 
Idag har jag tränat mammabootcamp på förmiddan. Skönt att vara igång ordentligt! Flåset behöver verkligen bättras på och även stabiliteten i höfterna. Och så lite bättre magmuskler tack!! Jag är fortfarande trött i benen efter passet som var kl. 10 idag. Snacka om att jag kommer ha träningsvärk kommande dagar.....
 
Nu kommer Marcus snart hem från jobbet. Så skönt att det är hans slutatidigtdag. Ikväll kommer A-C hit. Vi ska ha spakväll och äta chokladsufflé. Den har jag längtat efter sen jag vaknade imorse. Ja det var lite kort om denna dag =)!
 
 
 




Glad

2013-04-10 21:20:31 ,  
Har visat denna bild på instagram men vill dela med mig av den här också för den är ju så härlig. Söta glada Ebba :)







En lugn stund.

2013-04-10 16:36:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Idag har vi en hemmadag. Förmiddagens planer blev inställda så jag och Ebba slappade i soffan. Mys. När jag ätit lunch gick vi och hämtade Max som cyklade hem. Jag har lagat kokospannkakor till mellis och nu har Ebba somnat ute i vagnen och Max tittar på film på övervåningen. Skönt med en lugn stund med en tekopp och en bit mörk choklad.
 
 
Ha ha vilken bild det blev. Jag är inte så farlig som jag ser ut. Jag lovar!!


Det surrar i babyvakten lite då och då så jag får springa ut och gunga lite på vagnen. Ebba sover oftast lite oroligt på dagarna men kommer hon väl in i djupsömn så kan hon sova tre timmar. Det skulle vara bra om hon sov ett tag nu så hon blir en nöjd och glad liten tjej. Det har varit en del gnäll idag för att hon inte kommer till ro.
 
Ikväll ska jag laga fisk och sedan är det ju final i Sveriges mästerkock. Det ser jag fram emot.
 
Hoppas ni har en bra dag!
 
Nej nu surrar det i babyvakten igen......




En typisk konversation

2013-04-10 13:47:16 ,   Max
På väg hem från förskolan för en stund sen.
 
Max - Vad ska vi göra när vi kommer hem?
Jag - Du kan leka på ditt rum.
Max - Vad ska vi göra sen?
Jag - Vi ska äta pannkaksmellis
Max - Vad ska vi göra sen?
Jag - Du kan leka lite till
Max - Vad ska vi göra sen?
Jag - Sen kommer pappa hem och då ska du och han åka till Bra och begagnat.
Max - Vad ska vi göra sen?
Jag - Vi ska äta fisk.
Max - Vad ska vi göra sen?
Jag - Du kanske vill titta på bolibompa eller nån film.
Max - Vad ska vi göra sen?
Jag - Då är det dags att gå och sova.
Max - Jag vill inte sova. Jag vill vara vaken hela hela tiden. Jag vill inte gå och lägga mig. Varför måste man sova? Varför?
 
 
4-åringar. You gotta love them!!




Max och Margaretha

2013-04-10 10:40:00 ,   Max
Max älskar sin nya cykel! Han sitter där och trampar och sjunger under tiden. Så mysigt =)! Han har ramlat några gånger trots stödhjulen och har blivit lite rädd av det så om vägen lutar eller nåt så tycker han det är läskigt. Men han har tuffat till sig lite senaste dagarna. Det är i alla fall skönt att han är ganska så försiktig eftersom vi ofta cyklar på cykelvägar i nära anslutning till bilvägar. Han har gett sin cykel ett namn också. Han har döpt den efter min farmor Margaretha. Så Max cykel heter Margaretha. SnabbMargaretha sa han igår.
 




Hur fort går tiden?

2013-04-09 21:35:40 ,   Ebba
Det har hänt så mycket i Ebbas utveckling senaste dagarna. Vi hänger inte riktigt med. Det var ju typ alldeles nyss hon låg hjälplös i våra armar som nyfödd. Nu vill hon allra helst stå i knät och hon är riktigt stabil. Räcker oftast att hålla i hennes händer och då kan hon sätta sig ner och sen ställa sig upp igen. Igår när hon låg på mage sköt hon helt plötsligt upp rumpan i luften. Hon liksom drar in benen lite under sig så att rumpan puttar upp. Vi väntar dock fortfarande på det första kluckande skrattet. Hon ler stort och ger lite väsande glädjtetjut men inget riktigt skratt än. Väntar också på att hon ska greppa saker men det är ju inte brådska med något för hon ska ju vara bebis länge till tycker vi. Var tar tiden vägen?! Bara inom några månader kommer hon ju att kunna sitta upp och så småningom även att krypa och gå. Det händer så sjukt mycket under det första året. Känns som jag är mer observant på det med barn nummer två när man ser hur mycket Max utvecklats på 4,5 år.
 
 
Vid två tillfällen har hon fått prova att "sitta" i barnstolen. Det går riktigt bra men ibland ramlar hon lite åt sidan. Hon tycker dock det är roligt eftersom hon kommer mer i jämnhöjd med oss än om hon sitter i babysittern. Men barnstolen får vänta några veckor till innan den får börja användas mer flitigt. Hon är ju så liten än.




Blir denna jacka

2013-04-09 12:13:35 ,  
Ebba sover och jag äter lunch. Snart dags för promenad för att hämta Max och sen ska vi gå hem till min farmor.

Har köpt denna söta vårjacka till Ebba på Lindex. Den fanns inte på hemsidan när jag kikade så blev jätteglad när jag såg den i butiken. Skippar den från HM. Den var ändå sen i leveransen så jag borde kunna avbeställa den.







Mat v 15

2013-04-08 21:57:44 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Hej ny vecka! Ja den nya veckan har ju pågått hela dagen men det är ju först nu jag skriver om den. Vi har en haft en fin dag. Tog en lugn förmiddag med barnen här hemma och i eftermiddags cyklade vi till A-C och M där Max lekte och jag drack te. Ebba sov hela besöket i vagnen och hela promenaden hem också. Vi mötte upp Marcus vid gympasalen och han var med Max på måndagsgympan.
 
Haft en lugn kväll med två barn som somnade i hyffsad tid. En bra dag helt enkelt. Hoppas på en bra natt också med masssssor av sömn =)!
 
Förra veckan blev det inte att jag skrev någon matsedel här. Glömdes bort. Denna vecka har vi Linas matkasse och den har levererats ikväll så vi börjar laga från den imorgon. Idag åt vi rester från igår.
 
Måndag: Tacopaj
Tisdag: Köttbullar med persiljesås, ris och haricots vertssallad
Onsdag: Stekt koljafilé med kaprisyoghurt och rödbetor
Torsdag: Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi
Fredag: Koriander- och ingefärsdoftande nudelsallad med kalkon
 
I helgen ska vi åka bort och äta mat på annat håll både lördag och söndag så den sista Linas matkasse-rätten Vild shepherds pie med gröna ärter och lingonsylt sparar vi till nästa måndag.
 
Känner på mig att det kommer bli en bra matvecka =)!
 
Hoppas ni också haft en bra dag.
 
 




Några turkosa detaljer

2013-04-08 08:30:00 ,   Inredning/Hemma hos oss
Lite bilder från vårt sovrum kommer här. Påslakanen och den turkosa prydnadskudden är från Ellos och hjärtat på väggen är från en lokal inredningsbutik. Den lilla tygkorgen har min mormor sytt och vi har Ebbas nappar i den.
 
Om ni ska beställa sängkläder från Ellos kolla verkligen så att örngott ingår för det missade jag när jag beställde dessa påslakan. Det var både påslakan och örngott på bilden men det var tydligen bara påslakan jag beställde. Nästa gång ska jag läsa texten noggrannare tror jag!!
 
 
 




Nördar?!

2013-04-07 21:28:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Ikväll SKA jag lägga mig klockan 22. Jag är jättedålig på att lägga mig i tid men jag ska klara det. Jag måste klara det för att vara en bra mamma imorgon.
 
Det var så mysigt tidigare ikväll när Max gick och la sig. Då kröp jag och Ebba också ner i hans säng och låg och mös. Supermysigt! Ibland får jag liksom nypa mig själv i armen för att förstå att de två ju faktiskt är mina barn. De är så otroligt fina!
 
Ville visa er denna bild som jag fått från M och H. Den är från denna kväll då vi bjöd dem på middag i höstas. Ja så här brukar det se ut när vi träffas och maten är upplagd =)! Mobiler och kameror fram. Hi hi Marcus och jag ser lite nördiga ut. Men är mat god så ska den ju för sjutton förevigas, eller hur?
 
 
Nu laddar vi om inför en ny vecka. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag och barnen ska hitta på. Får se helt enkelt.
 
Kram ♥
 
 




Pinsamt och vinster

2013-04-07 15:51:38 ,   Allmänt/Vardagsliv
Max och jag var och handlade på ICA förut och när jag skulle betala så stod det köp medges ej när jag drog mitt kort. Tog bort några varor men det stod likadant. Snacka om pinsamt att inte ha pengar på kortet!! Fick åka hem utan matvaror. Jag tycker inte om att ha för mycket pengar på kortet utan för överför dit någon/några gånger under månaden i stället. Nu var jag helt säker på att det satt 500:- där men jag hade inte koll på att min mobilräkning betalades häromdan (brukar inte kolla förfallodatum på e-fakturor) samt att banken dragit avgifter för internet- och kortbetalning så kontot var nästan tomt. Nåja man lär av sina misstag. Vågar dock inte åka dit idag igen utan Marcus får åka och handla =).
 
Jag har vunnit två bloggtävlingar den senaste tiden. Presentkort på Mästerblomman hos FruSofie och ingredienser till en lyxig middag hos MyHappyDays i samarbete med Touch of taste. Otroligt roligt =)! Blir så glad när jag vinner något.
 
Just nu är Marcus ute med båda barnen. Ebba sover i vagnen och Max cyklar. Snacka om lyxigt och konstigt att vara själv här. Smaskar chips och dricker påskmust för att ta tillvara på tiden. Jag ska åka och träna om 1,5 timme så måste ju äta upp mig lite ;)




Sötnos

2013-04-07 09:20:00 ,   Ebba




Stiltje

2013-04-06 22:16:24 ,   Allmänt/Vardagsliv Blogg
 
Jag just nu ser ni på bilden! Jag är så trött att ögonen nästan värker och har varit hela dagen men ändå vill jag inte gå och lägga mig för njuter av tystnaden här hemma och lugnet som sänkt sig när båda barnen sover.
Ebba var så mysig när hon somnade i min famn för en timme sen och jag hoppas verkligen hon sover bra inatt för det behöver nog både hon och jag efter tre nätter med mycket vakentid. Man mår inte bra när man typ bara får sova en timme i taget om nätterna.
 
Men det jag tänkte skriva om var inte den nuvarande sömnbristen utan om bloggen. Jag känner lite stiltje just nu. Hinner liksom inte med som jag vill. Jag sa till min kompis A igår (förresten kika in på hennes blogg här)  att jag på nåt sätt vill få in lite längre och djupare inlägg på bloggen ibland men när jag väl har tid att sätta mig så blir det bara nåt kortfattat om vad vi gjort under dagen. Detta har känts lite frustrerande. Men samtidigt har jag ju kommit på att när jag själv läser gamla blogginlägg så är det ju just dessa jag fastnar vid för det är ju det som är kul att se tillbaks på: vardagslivet! Vad vi gjorde och gör på dagarna.
 
Det känns som jag nästan bara skriver om hur hur rörigt det är här hemma och om hur lite jag hinner med. Jag måste stanna upp och inse att livet är så här bara och jag kan inte göra så mycket åt det. Tvättberget får helt enkelt växa lite till för det är ju faktiskt mer ett tecken på att jag spenderar tiden med mina barn i stället för att sortera tvätt, eller hur? =)!
 
Oj detta blev ett spretigt inlägg. Men man kan väl inte förvänta sig så mycket mer av en tvåbarnsmamma med sömnbrist och amningshjärna!!
 
Summa summarum: tack för att ni tittar in här fast jag tycker det känns lite stiltje i mitt skrivande stundtals. Hoppas ni trivs i alla fall!




Jacka

2013-04-06 17:57:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej lördag! Jag och barnen är hos mina föräldrar. Marcus har varit och repat med sitt band hela dan men kommer strax hit. Mamma och jag ska äta sushi ikväll. Mums mums!!
 
Häromdan nätshoppade jag inte bara från Ellos utan även från HM. Hittade denna jacka som jag tyckte var så söt till Ebba:
 
Är rädd att den kommer kännas som för mycket regnjacka men jag tycker den var så söt så jag vill känna lite på den. Är ju bara att skicka tillbaks annars. Skulle ändå beställa t-shirts och underkläder till Max. Gillar jag inte denna så har Lindex flera fina vårjackor... dock är de dyrare...
 
Nu ska jag bära lite mer på Ebba som har svårt att komma till ro idag. Blir inga långa sovstunder och lite gnäll däremellan.
 
Kram till er
 
 
 
 
 
 




Fredag

2013-04-05 22:08:16 ,  
Hej i fredagsmyset! Jag sitter trött i soffan och funderar nästan på att gå och lägga mig men måste ju äta chips och popcorn först. Annars är det ju inget fredagsmys :)!

Det har varit en bra dag Vi har haft mysigt besök av A, E och O. Åt lunch tillsammans och gick till lekparken. När de åkt hem var vi kvar i lekparken en timme till tills Marcus kom förbi efter jobbet.

Nej nu ska jag smaska i mig godsaker och beundra mina nymålade gröna naglar :)

Happy Helg






Lapptäcke

2013-04-04 22:22:00 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Ebba somnade strax efter 21 så jag hoppas att gårdagens vakna kväll bara var en tillfällighet. Hoppas hon sover gott nu. Jag har varit och handlat mat ikväll. Skön egentid för en tvåbarnsmamma =).
 
 Igår kom min mormor förbi med lapptäcket som hon sytt till Ebba. Hon har nu sytt lapptäcken till alla sina fem barnbarnsbarn. Så här fint blev Ebbas:
 
 
Nu ska jag sitta i handbad för jag har så otroligt torra händer. Sen så blir det att äta nåt innan läggdags. Förresten igårkväll var jag så sjukt hungrig. Ebba somnade ju strax före midnatt men jag somnade inte förrän kl. 1 pga hunger. I två omgångar fick jag gå upp och äta för jag blev liksom inte mätt. Knäckemackor, mjuk macka, banan.... inget funkade liksom men till slut somnade jag i alla fall. Helt sjukt! Känner mig inte lika hungrig ikväll men nåt måste jag äta.
 
Kram
 




Dagen hittills

2013-04-04 14:03:06 ,   Allmänt/Vardagsliv
Ebba och jag tog en lugn förmiddag med soffmys innan vi åkte in till stan för kiropraktorbesök och sedan var det dags att hämta Max från förskolan. Eftermiddagen tror jag mest vi kommer spendera ute men ska försöka städa lite här inne också. Syns knappt alls att jag städade igår.... åååå denna frustrerande oreda!!
 
 




Ebba 3 månader

2013-04-04 10:15:26 ,   Ebba
Igår blev Ebba tre månader. Stora tjejen nu ju men fortfarande liten bebis =). Ebba är nyfiken på det mesta och följer med blicken när vi går förbi henne. Söker kontakt hela tiden. Det är också en ganska frustrerande ålder för hon vill få stimulans men hon kan inte själv greppa skallran eller liknande. Hon vill mest stå i knät hela tiden.
 
Hon brukar somna mellan 21 och 22 på kvällarna... ja förutom igår då hon ju somnade vid midnatt. Sen så brukar hon ha natt till ca kl. 9 på morgonen. Däremellan blir vanligvis det 2-3 amningar. Sova på dagen gör hon bäst ute i vagnen. Vi har inga riktiga rutiner på dagssömnen än utan det brukar vara en rutin i några dagar och sen blir det nåt annat. Det påverkas ju lite av vad vi gör på dagarna för hon får ju liksom hänga med.
 
Vår älskade tjej!
 
 
 
 
Ebba blir stor
Vikt, längd, huvudomfång
 
20130103 3615 g 52 cm 34,5 cm (föds)
20130108 3610 g (5 dagar)
20130114 3860 g (11 dagar)
20130121 4030 g 54 cm 37 cm (18 dagar)
20130128 4340 g 55 cm 37,5 cm (3,5 veckor)
20130218 4640 g
20130221 4730 g 57,5 cm 38,5 cm (7 veckor)
20130226 4900 g 58,5 cm 38,5 cm (7,5 vecka)
20130305 5110 g 59 cm 39,2 cm (2 månader)
20130320 5410 g 60,5 cm 39,7 cm (2,5 månader)
20130402 5680 g 61 cm 40 cm (3 månader)
 

 
 




Noll egentid

2013-04-03 23:44:26 ,  
Timmen är sen och NU har Ebba somnat!! Ingen egentid idag med andra ord. Dags att sova för mig med. Uppstigning kl 7 imorn. Ebba blir tre månader idag men inlägg om det får komma imorn helt enkelt. Kram o godnatt




Städhets och skåp

2013-04-03 12:09:04 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej onsdag! Mittiveckandagen är här. Jag har haft städhets på förmiddan och hann lite grann i alla fall när Ebba slumrade en halvtimme. Det är dock vääääldigt mycket kvar att städa här hemma men nu ska vi ge oss ut i solen och hämta Max på förskolan.
 
Här är bild på vårt nya skåp i vardagsrummet.
 




Spontant

2013-04-02 22:36:05 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag håller på och funderar på inredning till vårt vardagsrum. Ska fota imorgon och visa er hur det blev med vårt nya skåp. Är så nöjda. Nu har jag beställt två nya kuddfodral från Ellos till soffan och även lite nytt till vårt sovrum som ska få lite turkosa detaljer.
 

I eftermiddags ringde A-C och barnen på dörren och Max ville genast med ut och cykla med dem. Ebba fick åka vagn och barnen cyklade och det slutade med att vi hamnade hemma hos dem och fick kvällsmat. Gillar när det blir spontant! Sen så fick vi även hjälp här hemma med att möblera om lite. Max har fått sängen vi haft i gästrummet. Anledningen till detta är våra sovarrangemang på nätterna. Max vill gärna komma över till oss på natten. Dock inte alla nätter men de flesta. Marcus kan inte tillbringa nätterna med att springa fram och tillbaks med honom till hans rum så därför behövde Max en "vanlig" säng så att Marcus kan ligga bredvid honom om det behövs. Sängen är 1,20 meter så den är riktigt lyxig. Anledningen till att det blev bråttom att komma på en lösning var att Max ramlade ur vår säng inatt och skar upp örsnibben på kanten av Marcus nattduksbord. Han kan inte ligga mellan oss för där ligger Ebba framåt småtimmarna. Vi hoppas detta blir en bra lösning. Max öra är numera tejpat med sårtejp och kirurgtejp. Jag hoppas det läker bra.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och titta till Ebba som haft lite feber ikväll av vaccinet.
 
Godnatt ♥




Våren på g?

2013-04-02 15:10:16 ,   Allmänt/Vardagsliv
Vilket fint väder det är idag! Jag och Ebba gick till bvc i förmiddags, sena som vanligt, och jag var genomsvett i vinterjackan! Så efter besöket där så gick jag hem och tog på mig en tunnare jacka innan vi gick för att handla mat. Kanske kan man ändå hoppas på att våren är på g? Här är en vårig och härlig bild från förra året i maj då vi var vid några ekängar tillsammans med M och H. Då hade Ebba ganska nyligen flyttat in i min mage men jag hade inte börjat må illa ännu.
 
 
 




Annandag påsk

2013-04-01 22:06:22 ,   Allmänt/Vardagsliv
Gokväll! Här sitter jag och dricker påskmust och äter ostbågar. Tar tillvara på det sista av påsken. Imorgon är det vardag igen och då står Ebbas 3-månadersbesök på bvc på agendan. Vaccination är det som gäller. Hoppas lilla snuttan inte blir alltför ledsen eller påverkad.
 
I förmiddags var jag och min mamma på en liten shoppingtur. Jag köpte bland annat en tavellist till vardagsrummet och ett dörrstopp till ytterdörren. Vi har ofta den öppen på sommaren men den vill gärna blåsa igen så detta blir kanon... och i den rätta färgen förstås!! =) Sen så blev det lite annat smått och gott inhandlat också. Annars idag så har vi varit ute och promenerat och Max har cyklat.
 
Nu ska jag ta en alvedon för har haft jobbig huvudvärk hela kvällen. Hoppas på en god natts sömn efter det.
 
Hejdå påsken!