2009

2010-01-07 00:13:33 ,   Allmänt/Vardagsliv
2009 är förbi. Året får gå till historien som året som mammaledig åt Max. Han var 3 månader när året började och 1 år och 3 månader när året slutade. Mycket har hänt under året. Upptäckte när jag sammanställde detta att mycket kretsar kring Max och så har det verkligen varit =).

(för att se min årskrönika från 2008 klickar du här och här)

Januari:



Marcus tar lärarexamen och får en tillsvidaretjänst på en gång. Det blir många barnvagnspromenader för mig och Max. Max börjar även på babysim vilket var väldigt roligt och uppskattat av både mig och honom.

Februari:




Max började provsmaka mat redan i januari men i februari blir det alltmer flitigt. Marcus och jag firar 5 år tillsammans. Förutom matande och firande går tiden mest åt till att mysa med vår prins.

Mars:



Vi fortsätter att mysa inne och går promenader tillsammans. Max lär sig att sitta mot slutet av månaden och i samma veva dyker hans första tand upp.

April:


Max får en kusin och Marcus och jag blir morbror och moster. Det var fint vårväder stundtals i april och jag och Max promenerade i solskenet och jag satt ofta och läste bok på en parkbänk medan han sov i vagnen. Max fick även leka ute på filt för första gången.

Maj:


Marcus fyller 33 och vi firar med kalas =). Maj var stundtals en väldigt fin vårmånad och Max och jag gick på picnick till parken där han fick krypa på gräset och leka på filt.

Juni:



Jag fyller 27 och även jag firas med kalas. Mot slutet av månaden var det värmebölja och passande nog fick Marcus semester och vi åkte till Halmstad tillsammans med Marcus föräldrar och syster med familj. Max fick bada i havet för första gången.

Juli:



Vi gör i ordning ett rum till Max. Sedan bär det av på semester till Gotland där vi solade, badade, såg oss omkring och gick på bröllop

Augusti:



Även augusti bjöd på några varma dagar som vi tillbringade på stranden eller hos Marcus föräldrar där Max pool var. Vi var även på kräftskiva. Sedan blev det helt plötsligt höst och de varma tröjorna åkte på.

September:



Max och jag var flitiga besökare i badhuset. Max älskar att bada =). Men det största som hände i september var förstås att Max fyllde 1 år. Det firades med två kalas. Först ett för släkten och sedan ett med hans jämnåriga kompisar R och Z. I samband med ettårsdagen började Max gå ordentligt.

Oktober:




Max leker och showar som vanligt. Det börjar bli kallare ute och vissa dagar är det bra med overall. Max och jag börjar gå till öppna förskolan.

November:



Jag och Marcus vaccineras mot svininfluensan (för Max blev det i december) och jag vaknar dagen efter med feber och ont i kroppen. I slutet av november är det advent och vi går på julskyltning och adventspyntar hemma.

December:



Och så var mysiga december här! Vi förberedde inför julen. Jag vikarierade några dagar som gymnasielärare vilket var roligt. Sedan firade vi jul med släkten och nyår med vänner. På julafton blev jag och Marcus faster och farbror för andra gången då min bror med fru fick sitt andra barn. Max fick därmed sin tredje kusin. Vi hade ett härlig jullov som sträckte sig några dagar in i januari och det var snöigt och fint.



2009 har varit ett härligt år. Max första hela år. Samtidigt har det varit ett tufft år för mig hälsomässigt då jag kämpat med mina magproblem ganska mycket vilket tagit en hel del på mina krafter och det känns som det förstört stora delar av min mammaledighet då jag inte kunnat göra allt med Max som jag velat. Jag har även för andra gången gjort en utredning av en knöl jag har i mitt ena bröst som växte under min amning. Läs mer om det här. Men nu försöker jag blicka framåt mot året vi nu befinner oss i och hoppas att detta blir ett fantastiskt år. Jag hoppas att jag ska få ett jobb och att Max ska få en plats på en förskola där han trivs. Många utmaningar väntar därmed i år.





Kommentarer
Caroline, mamma till Wille

Roligt att läsa :) Det har hänt mycket under ett år!

2010-01-07  /  09:31:32  /  http://imagenborenbebis.blogg.se/
emma - mamma till meja

Mysigt att läsa om ert år såhär :)

2010-01-07  /  16:57:56  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback