30+0

2012-10-21 11:21:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.
 
Du: Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Din viktuppgång kan ligga kring 9 till 12 kg. Varje graviditet är unik, du kan ha gått upp mer eller mindre. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.
 
Text från minbebis.com
 

Fotat idag
 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.
74,4 % av graviditeten är gjord
 
HURRA!! 30 veckor är gjorda. Igår var det tio veckor till bf (bf räknas som 39+6). Det går fort framåt. Jag har senaste tiden börjat tänkt lite kring förlossningen något som jag i princip inte alls funderat på tidigare. Kommer ett eget inlägg om det de kommande dagarna .
 
Att jag haft ont senaste veckan har nog inte undgått er som läser här inne så behöver inte skriva mer om det. Men vill påpeka att jag ändå njuter av min fina mage! Lite vemodigt också för som planerna ser ut nu så är detta nog sista graviditeten. Men man ska ju aldrig säga aldrig. Man vet aldrig var livet för en.
 
Har stort behov av att vila och sova många timmar på natten. Så mycket socialt liv orkas inte riktigt med utan det får räcka med jobbet där jag får lägga det mesta av min kraft. Det som finns kvar får Max och Marcus!
Har inte fått nåt besked om min ansökan om halv graviditetspenningn än men försäkringskassan ringde min chef nu i veckan och var snorkiga rent ut sagt. Så har inga större förhoppningar om det.
 
Vikten går sakta uppåt, förvånande sakta tycker jag men jag klagar inte =)! Vägde 73 kg i v 21+0 och nu nio veckor senare väger jag 76. Skulle bli väldigt förvånad om jag når fram till 85 kg som jag vägde när Max föddes.
 
Jag känner bebis i hela magen nu. Lite tryck mot revbenen på höger sida ibland när jag sitter. Mycket buffar långt ner också. Igår funderade jag på om den borrade ner sitt huvud där för min kropp kändes så annorlunda igår och det har strålat mer än vanligt neråt och ut i benen. Får se vad barnmorskan känner när jag ska dit på tisdag. Bebis har börjat hicka också. Max hickade massor i magen och förra veckan när jag skrev om 29+0 här i bloggen så hade jag tänkt skriva att jag funderade på om det skulle sätta igång några hickningar men jag glömde av det. Dagen efter kände jag dock bebisen hicka i flera omgångar. För er som inte varit med om det så känns det som ett rytmiskt pickande och det syns och känns utanpå magen också.
 
Här får ni ta del av ett utdrag ur min graviditetsdagbok med Max i magen:
 

20080720 30+0 Söndag

Vilken milstolpe!! 30 fulla veckor har gått, ca 10 kvar!! Jag jobbade min sista dag i fredags och det var skönt. Hade inte orkat så mycket längre. Sover dåligt. Vaknar varje eller varannan timme och går på toa eller måste vända på mig för att det gör ont i kroppen. Ryggen är jättejobbig men kan hålla det under kontroll när jag är hemma och ledig. Har även ont i benen och bäckenet. Igår och idag har jag varit svullen om den högra vristen men inte den vänstra. Sett lite roligt ut. Nu är det bättre.

Bebisen rör på sig större delen av dygnet känns det som. Är mysigt! Ibland får man lite onda sparkar också. Men det kan det vara värt. Drömde två drömmar inatt som båda handlar om att vi fick en pojke Den första drömmen var SÅ bra! Världens sötaste och minsta pojke som sov hela natten. I drömmen diskuterade vi om vi skulle väcka honom på morgonen för att han skulle få ammas eftersom han sovit hela natten. Det konstiga i drömmen var att han var född i v 31 men han var ändå hemma och stor som ett "normalfött" barn. Något som också var konstigt var att jag skulle servera på ett bröllop fast jag fött två dagar innan. I drömmen kände jag även på min platta mage och tyckte det var så konstigt att inte ha gravidmagen kvar. Det var så verkligt så när jag vaknade sökte sig händerna automatiskt till magen för att försäkra mig om att jag inte fött ännu.

Den andra drömmen var konstig! Den nyfödda pojken vägrade att ammas utan ville bara dricka oboy och äta smörgås. Han kunde prata fast han var så liten. Och han vägrade ha blöja på sig utan ville pottränas direkt. Det var lite läskigt faktiskt!

Längtar så otroligt mycket efter bebisen nu. Vi pratar namn då och då och de förslag vi har och har haft ett tag är Tuva Martine Margareta eller Filip Karl Edvin. I nuläget tror jag det blir en pojke.

 


 
Och vad tror vi då att det blir denna gång? Grundkänslan är flicka och har varit det sen innan jag plussade men jag känner mig inte helt säker. Det är mer en pojke jag ser framför mig när jag tänker på bebis men det är väl för att vi bara haft bebispojke. Vad tror ni det blir?
 
 
 
 




Kommentarer





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback