Spenatsoppa
2012-10-14 16:04:00
,
Mat och annat gott
Har hittat ett gott recept på spenatsoppa. Den blev lagom krämig. Här hittade jag receptet och sen har jag korrigerat lite.
Spenatsoppa
4 portioner
(räckte till lunch för mig och Marcus i två dagar)
- ca 400 g hel fryst bladspenat (köpte icas egna märke)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
-1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Kokt ägg
(- ev. lite maizenaredning)
Halvtina spenaten och grovhacka den. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Häll i grädden och krydda. Vill du har tjockare soppa blanda ut nån tesked maizena i vatten och blanda i. Låt koka upp och sen klart! Servera med kokta ägghalvor.
Kommentarer
Nina Bergquist
å älskar spenatsoppa. perfekt då man är gravid med!
Svar:
Sara
Anna
Lät supergott! Ska nog testa det redan ikväll =)
Svar:
Sara
Anna
Pratade med min farmor som tyckte jag skulle skippa vitlöken. Såhär i efterhand var det nog den som fattades för att göra det sådär jättegott.
Svar:
Sara
Anna
Nja ne, men det kändes som att det fattades något
Trackback