Barnmatsfavoriter

2013-09-18 22:06:35 ,   Allmänt/Vardagsliv
 
Barnmatslådan i frysen

Hej i kvällen! Äntligen lite lugn och ro här hemma. Idag har varit en bra dag förutom en kaotisk timme mellan kl. 17-18 då jag skulle laga mat och samtidigt fick för mig att fylla på Ebbas barnmatsförråd så jag lagade två maträtter till henne medan jag rullade köttbullar, kokade egen gräddsås och kokade potatis och morötter. Till detta hade jag två gnälliga barn. Och inte lite gnälliga. Två extremt gnälliga barn. Jag var både svettig, yr i huvudet och totalt utan tålamod när Marcus kom hem från jobbet strax efter kl. 18.
 
Ni andra som har småbarn eller har haft småbarn, har ni något bra recept som era barn hade som favoritmat när de var under året? Max älskade broccoli med ostsås som jag fick laga ofta till honom. Ebba tycker inte om det. Hon typ plågar i sig några skedar varje gång jag tar fram det men nu slänger jag nog den burk jag har kvar för jag känner mig elak när jag tar fram det. Hennes favorit är spagetti och köttfärsås så det brukar jag göra storkok på. Jag blandar att ge hemlagat mat och köpt burkmat. Främst för att det blir dyrt att bara ge burkmat eftersom en burk kostar ca 10-13:- och Ebba äter två måltider per dag. Det skulle alltså bli minst 140:- i veckan vilket är lite väl mycket tycker jag. Dessutom tycker jag burkmaten luktar så illa! Är lika förvånad varje gång att Ebba älskar den.
 
Jag brukar försöka laga mat till henne av råvaror som jag ska laga till oss och ibland gör jag specialvarianter av vår mat till henne men jag är fortfarande väldigt noga med att hon inte ska få salt i sig så därför kan hon inte riktigt äta vår mat ännu. Soja och buljong är ju också salt och det använder vi också mycket i vår matlagning. Men som idag till exempel skulle jag göra köttbullar till oss och då när jag ändå hade köpt storpack med nötfärs så passade jag på att göra två maträtter till henne. 11 burkar mat blev det totalt! Jag har räknat ut att de kostade typ 40:- totalt dvs. ca 3.60 kr/burk.
 
Nu hoppas jag verkligen på att Ebba sover bra inatt för just nu känns det som att jag inte orkar en enda bökig natt till!!




Kommentarer
Linda

vad duktig du är som lagar så mycket mat. Aston får aldrig burkmat för han gillar det inte. däremot köper jag alltid fruktpuren på burk för det orkar jag inte med att göra. Jag har en 1/2 burk till gröten varje dag. Jag ger honom det vi äter men utan salt. ex steker kött utan salt och kokar all potatis utan salt så får vi andra salta själva efteråt. Det funkar bra tycker jag och har jag inget fpör honom får han gröt ;.)

2013-09-19  /  09:44:20  /  http://familyspace.blogg.se
Anneli *barntipsbloggen*

Emmas favorit är oxå köttfärssås o pasta, kan tänka mig att hon tycker om den för det blir ju väldigt gott/smakrikt med allt vi blandar där i (tomat, svamp mm) så det brukar jag göra mkt av o frysa in. Varvar oxå hemlagat med köpeburkar och det mesta funkar för den lilla damen. Fruktpure till gröt gör jag alltid själv, senast mixade jag äpple, banan & nektariner och nu nån dag här när jag orkar så blir det till att göra fruktpure av äpple & päron.

2013-09-19  /  10:34:32  /  http://barntipsbloggen.blogg.se/
Elin - Livat på torpet

Va du är duktig som gör egen mat? Funderar på att göra det nu med ingrid. Tredje gången gillt kanske? ;) Smart att spara små burkar ... ska börja med det nu jag med känner jag!! :)

2013-09-20  /  09:42:46  /  http://www.elinteg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback