Grekisk pytt
(räcker till 4-5 personer tror jag)
- ca 600 g kycklingfilé
- ½ dl soja
- 1,5 msk riven ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 1 pressad vitlöksklyfta
- lite rapsolja & olivolja
- 2 paprikor
- potatis (ca 2 per person)
- 1 rödlök (jag hade två scharlottenlökar för får ont i magen av rödlök)
- 2 paprikor i valfri färg
- en förpackning fetaost
- oliver
- soltorkade tomater
- salt
- peppar
Servera med tzatziki (creme fraiche/matyoghurt, riven gurka, vitlök, lite svartpeppar och olivolja) och ev. en sallad och bröd
Vad man vill ha ovanpå: paprikor, fetaost, oliver, soltorkade tomater är självklart valbart. Marcus gillar inte oliver så det har vi bara på halva och vi är inte förtjusta i soltorkade tomater så det väljer vi bort
Skär kycklingfilén i strimlor. Marinera i soja, lite rapsolja, sambal oelek, ingefära och vitlök. Låt stå. Skala och skiva potatisen i klyftor och lägg i en smord form. Ringla över olivolja, salta och peppra och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Potatisen ska nästan vara färdig. Lägg på lökstrimlor, och kycklingen med marinad och bre ut över potatisen. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills kycklingen är färdig (utan att ha blivit torr). Lägg på paprikaringar, strö fetaost över, ev. soltorkade tomater och oliver.
Tidsgränserna, dvs. hur länge det ska vara i ugnen får man prova sig fram. Beror lite på hur ugnen är.
Smaska på =)