En kväll vi inte vill vara med om igen

2011-03-13 14:28:11 ,   Allmänt/Vardagsliv
Hej på er! Igåreftermiddag upptäckte vi att Max helt plötsligt blivit så varm. Tempade honom och han hade 38,9 (inte så högt för att vara barn) och sen dröjde det bara fem minuter så började han "rulla med ögonen" och skakade/krampade i armarna. Vi klädde snabbt av honom alla kläder och sprang ut till uterummet för att han skulle kylas ner. Han vaknade till och vi gav alvedon. Kontaktade sjukvårdsrådgivningen senare eftersom tempen i alla fall visade på 39 grader trots alvedon och han var slö. Frågade om vi kunde ge ipren också men de sa att vi skulle åka till akuten eftersom han inte haft feberkramp tidigare (förutom vid detta tillfälle som jag nu förstår att det var början till en kramp). Vi tyckte det kändes lite larvigt att behöva åka in för strax efter samtalet blev Max pigg och började leka. Men vi åkte in i alla fall. Han älskade väntrummet där han lekte för fullt. Vi fick träffa en sköterska som tempade honom och sen gick vi ut till väntrummet igen för att titta på melodifestivalen. Max blev tröttare och satt hos mig och börjde då rycka lite i kroppen. Vi gick tillbaks till "vårt" rum och då började han rycka mer och blev lite blå på armarna och benen. Vi tillkallade hjälp och sen gick allt så fort. Max kropp bara spändes till och sen var han liksom borta! Personalen gav syrgas och la honom i sidoläge och gav även ipren. Det var så hemskt att det är jobbigt att skriva om det. Har aldrig varit med om något otäckare. I ungefär en kvart var han medvetslös... det kanske var mer. Kommer inte riktigt ihåg. De hade koll på pulsen och syresättningen i blodet och allt såg bra ut. Jag satt hela tiden nära honom och pratade om hans gosedjur Tiger som han hade med sig och hans älskade legobuss hemma och när jag pratade så började han kika lite och slutligen vaknade han.

Vi har fått information om feberkramper och råd hur vi ska göra om det händer igen. Eftersom detta var första gången det drabbade Max så blev vi inskrivna på barnavdelningen över natten. Jag har sovit där med Max och Marcus var tvungen att åka hem (bara en förälder får sova kvar). Max har varit sval hela natten. Personalen har kommit in en gång i timmen och känt på honom och tempat honom. Imorse hade han feber igen så han fick ipren. Vi blev utskrivna vid 12 och är nu hemma. Max har fått alvedon och leker nu. Hoppas på att febertopparna är över och att detta aldrig sker igen!!

Vi är trötta nu både Marcus och jag efter att inte ha sovit så mycket inatt nån av oss. Blir en lugn fortsatt söndag.


Någon som har erfarenhet av barn med feberkramper?


Finns information här om någon är intresserad att läsa.




Kommentarer
åsa

Usch, vilken upplevelse. Hoppas verkligen han ska pigga på sig o att det inte händer igen! Hälsa familjen!

2011-03-13  /  14:54:56 
Emma - mamma till Meja och Alvin

Usch så otroligt läskigt. Jag gråter här. Skönt att ni är hemma igen och förhoppningsvis mer förberedda om det skulle hända igen. Håller tummarna för att ni slipper fler feberkramper!



Kramar

2011-03-13  /  15:44:28  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Åsa

Fy så obehagligt! Skönt att allt gick bra. Här har Annie haft förstoppning i helgen. Inte heller kul. Hon kräktes igår kväll för att hon inte fick ut det andra vägen. Idag efter päron och russin och mycket vatten så hände det. Efteråt sa hon: Måj bättje nu!

Det kändes också skönt i mamman!

Krya på er

kram/Åsa

2011-03-13  /  20:57:06 
Sara

Fy så hemskt, förstår att ni kände er både maktlösa och rädda. Men skönt att han mår bra nu och så hoppas vi att ni slipper feberkramper framöver! Stor kram, Sara

2011-03-13  /  21:24:47 
Anna

Usch, vad hemskt! Jag gråter av att bara läsa!

Inte för att det går att jämföra men jag vet hur otäckt det är när ens barn börjar krampa i och med Alexanders affektkramper.



Min äldsta bror hade feberkramper. Det hann bara bli vid ett tillfälle för min mamma var jättesnabb med att ge febernedsättande om tempen bara gick upp lite eftersom de krampar när det stiger snabbt. Tror att det kan vara ett tips för att slippa undan. Min mamma är ju läkare men hon har berättat om hur rädd hon blev när min bror krampade även om hon visste vad det var och hur man beter sig. Det är otäckt att se ens barn i den situationen.



Hoppas verkligen att ni slipper vara med om det igen!



kramar

2011-03-14  /  08:33:53  /  http://ambi.blogg.se/
Linda

nämen fy vad hemskt! Usch usch usch. det måste varit fruktansvärt!

En massa kramar till er

2011-03-14  /  10:26:51  /  http://familyspace.blogg.se/
Maria

Usch så hemskt. Gör som vissa andra, gråter av att bara läsa. Kan verkligen inte tänka mig så jobbigt det måste ha varit. Men skönt att ni var på sjukhuset när det värsta hände.

Hoppas Max slipper fler kramper och att han mår bra nu. Massa kramar

2011-03-14  /  19:28:27  /  http://mariamedfamilj.blogspot.com
Dorothea - Ett nästintill trillingliv

Men fyy vad otäckt! Skönt att allt gick bra tillslut. Hoppas ni slipper det igen! Så hemskt när barnen blir drabbade så där och man känner sig så maktlös..



Massa kramar till er!

2011-03-14  /  21:48:20  /  http://www.alltforforaldrar.se/theans
carro

usch så jobbigt för er, grät när jag läste det. Har bara hört talas om feberkramp. Hoppas han e bra nu o att ni aldrig får uppleva det där igen.

2011-03-15  /  07:15:45  /  http://divocas.blogspot.com
Anna

Usch, låter otäckt.. Skönt att ni åkte in till akuten och var där när det hände.

2011-03-15  /  21:26:56  /  http://annasunderbara.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback