Pasta med kycklingsås
2010-10-06 11:56:08
,
Mat och annat gott
Här kommer ett recept på en snabbt lagad kycklingsås som både funkar till lyx och vardag. En perfekt bjudrätt!
När vi lagar detta recept räcker det till två middagar för oss.
Ingredienser: Tagliatelli, En grillad kyckling (går såklart också bra med kycklingfiléer men vi brukar lyxa till det med färdiggrillad), 1 paket bacon, 2 pressade vitlöksklyftor, färska champinjoner, 1,5 dl vitt vin (brukar ha matlagningsvin), ca 4 dl mellangrädde (hur mycket beror på hur mycket sås man vill ha), 1 purjolök, 1 msk mjöl, lite vatten, riven parmesanost (om man vill). Ibland har vi i körsbärstomater också.
Börja med att rensa den grillade kycklingen så att du får kycklingstrimlor. Koka pasta.
Stek sedan baconen i bitar så de blir riktigt knapriga. Tillsätt skivade champinjoner och hackad purjolök.
Tillsätt kycklingstrimlorna och låt steka runt en liten stund. Pressa i vitlöksklyftorna.
Sedan häller du i vinet och låter det puttra en stund och sen häller du i grädden. Låt det koka en stund. Rör sedan ut mjöl i lite vatten och tillsätt det.
Det kan småkoka lite till såsen tjocknat lite. Då är det redo att serveras tillsammans med pastan. Strö över lite nyriven parmesanost =)
(det har lite tråkig färg men jag lovar det är gott. Ruccolasallad är väldigt gott till och gärna med lite balsamvinäger på)
När vi lagar detta recept räcker det till två middagar för oss.
Ingredienser: Tagliatelli, En grillad kyckling (går såklart också bra med kycklingfiléer men vi brukar lyxa till det med färdiggrillad), 1 paket bacon, 2 pressade vitlöksklyftor, färska champinjoner, 1,5 dl vitt vin (brukar ha matlagningsvin), ca 4 dl mellangrädde (hur mycket beror på hur mycket sås man vill ha), 1 purjolök, 1 msk mjöl, lite vatten, riven parmesanost (om man vill). Ibland har vi i körsbärstomater också.
Börja med att rensa den grillade kycklingen så att du får kycklingstrimlor. Koka pasta.
Stek sedan baconen i bitar så de blir riktigt knapriga. Tillsätt skivade champinjoner och hackad purjolök.
Tillsätt kycklingstrimlorna och låt steka runt en liten stund. Pressa i vitlöksklyftorna.
Sedan häller du i vinet och låter det puttra en stund och sen häller du i grädden. Låt det koka en stund. Rör sedan ut mjöl i lite vatten och tillsätt det.
Det kan småkoka lite till såsen tjocknat lite. Då är det redo att serveras tillsammans med pastan. Strö över lite nyriven parmesanost =)
(det har lite tråkig färg men jag lovar det är gott. Ruccolasallad är väldigt gott till och gärna med lite balsamvinäger på)
Kommentarer
Emma - mamma till Meja och Alvin
Åh så gott det verkar. MÅste göras!
Katarina
Det ser gott du. Det kanske man skulle testa någon dag. Prova att ha i lite gurkmeja, då får du en gulare färg, samt att den inte ger någon smak.
Trackback