Svininfluensavaccin åt barn

2009-11-16 09:56:12 ,   Allmänt/Vardagsliv
Dagens status:

Tyvärr vaknade jag inte upp med ett friskt leende på läpparna idag. Fortfarande stel i nacken, ont i halsen och svettas. Men har ingen feber. Och tur det för visar termometern feber så blir jag automatiskt sängliggandes.... inte alls hypokondrisk *skakar på huvudet*. Max ska åka till sin farmor och farfar på eftermiddan så jag får vila. Marcus kommer inte hem förrän 17.30 så känns inge kul om Max bara fått varit hemma och tråkat med mig.

Nu sitter jag och Max här och segar vid frukostbordet. Han har börjat dricka mjölk till ett mål per dag och älskar det (tar tillbaks ordet älskar det för nu sitter han bara och spottar). Så nu äter han smörgås och dricker mjölk. Vet att vi har sen frukosttid men vi gick upp för 1,5 timme sen. Men allt tar tid när man inte känner sig helt ok. Max fick dock välling när vi gick upp.


Svininfluensavaccination:

Ringde bvc i en halvtimme och hörde bara upptagetton i andra änden men sen så kom jag fram och har nu bokat en vaccinationstid åt Max på onsdageftermiddag. Svårt det här med om man ska vaccinera honom mot svininfluensan eller inte men vi har ändå tagit beslutet att göra det. Visserligen är Marcus och jag vaccinerade och det skyddar ju därmed honom lite eftersom vi förhoppningsvis klarar oss undan att bli sjuka men samtidigt har jag hört att vi kan vara smittbärare. Marcus jobbar ju dessutom på förskola och man kan ju anta att smittan kan komma dit och är ju inte så kul om Marcus bär med den hit hem till Max. Dessutom är ju Marcus i riskgrupp. Och som det är nu känner man sig ju alldeles isolerad. Vill ju inte ta med Max bland för mycket folk. Särskilt eftersom han stoppar sina händer i munnen hela tiden.

Mycket att väga in är det. Nu ska han i alla fall vaccineras och det känns skönt att ha fått en tid och slippa stå och köa.

Ni andra med mindre barn, hur gör ni?





Kommentarer
Patricia

Japp vi ska också vaccinera Elina imorgon! Är lite nervös inför detta men det känns som det är det rätta att göra!

2009-11-16  /  10:07:00  /  http://tricias.blogg.se/
emma - mamma till meja

Vi ska vaccinera Meja med. Ska på gruppträff på bvc idag så då ska jag passa på att fråga om tid. Vi vuxna får ju inte vaccinera oss förrän tidigast v 50 här...

2009-11-16  /  10:09:10  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
annas Perssonliga

Vi har tänkt att vaccinera våra tjejer men där vi bor kan man inte boka tid utan den här veckan få vi gå. Tisd-torsdag är det som gäller. Bara att gå dit och hoppas på tur...



Kram

2009-11-16  /  21:44:41  /  http://annasperssonliga.blogg.se/
Mamma Russin

hej gumman...



jag har talat med vår bvc sköterska idag och de har öppen vaccinering i morgon.. jag går dit med stina, men om det är tok mycket folk så bokade jag även in en tid tills på tisdag nästa vecka för vaccinering..

ja , vi kommer att ge stina vaccinet med..



alla vi andra har tagit det med... :)



hoppas på att vi tagit rätt beslut..:)



KRAM

2009-11-17  /  09:21:40  /  http://enburkrussin.se
Josefine

Jag har varit med Ronja på bvc idag och vaccinerat henne. Jag och Mats däremot får inte vaccin förens nästa vecka, tidigast! Hoppas på att få det då!

2009-11-17  /  17:22:01  /  http://josselyn.blogg.se/
Anna

Vi ska vaccinera Alexander. Det har varit ett jättesvårt val från min sida då jag prompt sagt nej till att ge honom om det skulle bli aktuellt för så små. Nu när de rekommenderar från 6 månader blev det jättesvårt men Fredrik tyckte det var självklart så vi diskuterade igenom och kom fram till att det är bäst eftersom Alexander börjar på förskolan till nästa år. Det tar emot en del men samtidigt så vill jag inte att han får svininfluensan. Jag tycker dock det är ngt otroligt jobbigt att prata med de som jag "jobbar" med nu för de säger att de aldrig skulle vaccinera sina barn men de sitter ju inte i vår situation heller eftersom de inte har några barn. Känns jobbigt när de har de bakgrunder de har som bioteknologer, biomedicinare etc. Samtidigt så är det kanske inte baserat på kunskap som de säger så utan mer egna värderingar. Usch, vad svårt det ska vara!

2009-11-18  /  07:34:17  /  http://ambi.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback