Bestämt mig nu

2009-06-15 14:46:36 ,   Allmänt/Vardagsliv
Igår och idag har jag tänkt mycket på hur jag ska göra med gastroskopin jag tänkt göra på onsdag. Jag har fått en remiss till en öppen mottagning som har öppet mellan 13-14 tisd-tors. Remissen gäller bara 2 veckor från då den är skriven. Min remiss är skriven förra måndagen men jag fick den i onsdags så förra veckan hade jag inte möjlighet att åka iväg och göra den eftersom det krävs lite planering när man har en liten kille plus att jag vill att Marcus ska följa med. Hade tänkt göra den nu på onsdag. Marcus har fixat så han kan åka ifrån jobbet och vi har fixat barnvakt till Max. Men problemet är att jag har så ont i halsen och känner mig alldeles svullen i halsen och särskilt i svalget. Är dessutom snorig. Nu när jag varit sjuk har jag även mått illa extra mycket. Dessutom får jag ju inte äta något innan undersökningen och det kommer ju göra mitt illamående ännu värre. Har nu bestämt mig för att skippa gastroskopin på onsdag. Alla dåliga förutsättningar gör att jag tycker det känns jättejobbigt och orkar just nu inte utsätta mig för det. Det är nervöst nog trots bra förutsättningar och med halsont, snorig näsa och svullen hals känns det ju extra jobbigt att föra ner ett rör genom halsen.

De har semesterstängt nästa vecka och ända till v 34. Ska ringa till min läkare imorgon och förklara läget och be om att få återkomma i höst och att hon då får skriva en ny remiss.

Samtidigt känns det ju jobbigt för vill ju gärna ha detta gjort. Usch blir så splittrad angående hur jag ska göra men nu HAR jag bestämt mig.

Någon av er som läser som gjort gastroskopi? Fick ni lugnande innan?




Kommentarer
Josefine

Jag fick en remiss men behövde aldrig göra den eftersom mitt illamående gick över och har inte återkommit sen dess (detta är tre år sen). Men en arbetskamrats son gjorde gastroskopi och han fick lugnande. Iofs var han ganska ung när dom gjorde det (12 år) men jag tror att man kan säga till att man vill ha lugnande. Det skulle jag ha krävt om jag hade gjort det i alla fall.

2009-06-15  /  16:13:48  /  http://josselyn.blogg.se/
Malin

Jag har gjort en gastro och jag fick inget lugnande innan. Det går bra det viktigaste är bara att inte få panik utan att tänka på att andas lugnt hela tiden. Fixade du att andas dig igenom en förlossning så är en gastro en piss i Mississippi:0)

Tror att du gör rätt val att inte göra det om du redan har ont i halsen. Något som jag oxå tycker är viktigt är att inte lyssna för mkt på vad andra säger om en gastro för det finns sååååå många skräckhistorier!! Lycka till

//Malin

2009-06-15  /  16:59:22 
Jessica

Hej hej! Dom brukar fråga innan om man vill ha det eller inte! Man får någon äcklig spray i munnen innan oxå som bedövning..

2009-06-15  /  17:45:55 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback