Ebba 5 månader

2013-06-04 12:10:00 ,   Ebba
Igår var inte bara min födelsedag utan även Ebbas 5 månadersdag. Idag skulle vi till bvc för vägning och vaccination men fick ställa in det för Ebba är snorig och har lite feber så det blir nästa vecka istället.
 
Så hur är vår lilla snutta som 5 månader gammal då? I kläder har hon strl 68. Några 62:or hänger kvar också och då framförallt byxor. Hon har alltmer börjat utforska saker. Hon tycker om sina leksaker och kan roa sig ganska länge med dem om hon är mätt och pigg. Hon sitter helst i sin matsol vid bordet och leker. Det motionerar också föräldrarna som får springa och plocka upp saker från golvet hela tiden.

Hon äter gröt ungefär varannan dag och då bara några skedar. Hon fattade direkt hur man sväljer och hon gillar det. Blir oftast ledsen när hon inte får mer. Men vi vill ta det lugnt för magen. Hon äter också lite katrinplommonpuré i samband med gröten. Sen har hon fått smaka några gånger av det vi äter. Typ att jag doppar mitt lillfinger i såsen och ger henne. Tänkte försöka ge henne nån smaksensation varje dag nu.
 
Hon kan sitta själv i ca 10 sekunder. Hon vänder sig från mage till rygg... eller snarare hon slår över. Hon har inte vänt sig från rygg till mage ännu. Hon ligger fortfarande ganska stilla när man lägger ner henne.
 
Hennes stora favorit är fortfarande Max. Hon kan skratta högt genom att han bara pratar med henne. Går lite bättre nu med att andra håller i henne men efter en stund blir hon oftast ledsen. Något vi måste träna på helt enkelt!!
 
Sömnen orkar jag inte skriva nåt om... ha ha... okej då lite. På dagarna sover hon oftast i tre omgångar och på natten ammar hon mellan 3- vääääldigt många gånger. Hoppas dock det är på väg åt rätt håll. Har börjat ge lite flaska på natten om hon är alldeles omöjlig. Efter 5 månaders nattvak orkar jag inte mer =).
 
Hon är faktiskt ett riktigt litet charmtroll. Det räcker att jag ska titta på henne ibland för att hon ska skina upp i världens leende ♥
 
 
 
 
 




Kommentarer
Linda

Stora tjejen! Grattis i efterskott! ;-)

2013-06-06  /  16:33:32  /  http://familyspace.blogg.se
Anna - Livet med tre barn <3

Grymt fin klänning på sötaste lilla Ebba

2013-06-22  /  21:39:14  /  http://withlovefrom.blogg.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback