Maräng

2013-04-23 22:16:02 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Gokväll! Denna dag kommer inte gå till historien som den piggaste. Gäsp... hur många tillväxtperioder ska en bebis ha egentligen? Tycker att hon har en varannan vecka. 5-6 ggr har jag ammat inatt mellan midnatt och kl. 8. Jag kommer inte ihåg om det var 5 eller 6 gånger men struntsamma för ni kan ju ändå räkna ut att det inte blir många timmars sammanhängande sömn direkt. Typ en timme i taget. Men jag tog mig iväg på ett Mamma Boot Camp-pass i förmiddags i alla fall och det gav mig energi. Sen har det blivit en massa promenerande i blåsten idag så jag är ganska mör i kroppen nu.
 
Jag har fått lite dille på att baka med maräng. Det kanske ni märkt senaste tiden med tanke på alla citron- och marängpajer jag åstadkommit samt blåa maränger till marängswiss. Därför fastnade jag direkt när det i veckans receptblad från Linas Matkasse var recept på Marängtoppad apelsinsallad med mandel. Jag var tvungen att göra det till mellis idag. Lyxmellis efter Max obligatoriska leverpastejsmacka.
 
 

För fyra personer
(jag halverade när jag gjorde till mig och Max)
 
- 1 päron
- 2 apelsiner
- 2 äggvitor
- 1 dl socker
- 0.5 tsk vaniljsocker
- rostad mandelsplitter
 
Tärna frukten och lägg i små ugnssäkra skålar. Rosta mandeln i het torr panna. Vispa hårt skum av äggvitorna. Tillsätt socker och vaniljsocker (jag skippade vaniljsockret och tog i lite vaniljpulver istället). Vispa kraftigt så det blir marängsmet. Bred över frukten. Grädda i ca 45 sekunder högst upp i ugnen på högsta temperatur. Helst grillfunktion. Strö över mandeln.
 

 
Jag hade sådan tur att Marcus ville smaka ikväll så nu har jag gjort det två gånger idag. Stackars mig ;)!
 
När jag i eftermiddag skulle fota den översta bilden på endast frukten så tog jag flera fina närbilder som ser riktigt läskande ut men när jag nu såg dem i datorn inser jag att det ligger ett hårstrå över den fina frukten. Syns inte på den bilden jag la upp här och jag har ingen aning om var det tog vägen sen för jag har då inte ätit det. Ja ja så kan det gå när man tappar ganska mycket hår (fråga Marcus som fick ett hårstrå i köttfärssoppan igår).
 
Nu: läggdags! Hoppas på en natt MED sömn.
 
Kram




Kommentarer
Marie

Åh så gott det lät! Det måste jag testa när vårt kök är färdigt! :) På tal om kök så har vi inrett vår tvättstuga till ett provisoriskt kök med kyl/frys, micro och kokplatta. Sedan har jag en väldigt snäll svärmor som lagat mat åt oss lite då och då! :)

Så stor hon blivit er Ebba! Tiden går verkligen fort!

Svar: Va smart att ni kan ha "kök" nån annanstans istället =) ja du måste testa det!
Sara

2013-04-25  /  11:58:09  /  http://Mariesfinafavoriter.blogg.se
Emilie

Hej Sara!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-06-27  /  16:55:20  /  http://www.hittarecept.se





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback