De magiska orden

2013-04-26 11:46:00 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba
Hallå hallå. Hallå hallå, hur har du det idag? Tack jag har det bra. Hallå hallå. Hallå hallå. Det är fredag idag. Fredag idag.
 
En barnsång jag brukar sjunga för Ebba. Ja fredag är det idag!
 
Igår sa jag de där magiska orden till Marcus man inte får säga. Det är som att skjuta sig själv i foten eller nåt. Och vad sa jag då? Jo orden jag tror vi kommit in i lite rutiner angående Ebbas dagssömn. PANG!!
 
Jo tjena. Efter en natt med dålig sömn, nackont och början till mjölkstockning på ena bröstet var jag ganska glad i hågen kl. 9.30 när Ebba visade tydliga tecken på trötthet. De senaste dagarna har hon nämligen sovit en stund vid den tiden för att sedan vara vaken några timmar och sedan sova igen runt 12 (till ca 13.30) och sedan sista sovpasset runt 16 (till strax efter 17).
 
Hon somnade snabbt i vagnen. Jag laddade upp med en kopp te, en mysig filt och la mig i soffan för att ta det lite lugnt medan Max lekte bra på sitt rum. Tji fick jag för Ebbisen vaknade efter 5 minuter. Och det kan hända ibland så jag gick ut gungade på vagnen och hon somnade om.... i typ tre minuter. Sen gick det inte att söva om henne. Så det var bara att gå in. Pigg och glad tjej. Vi ammade och lekte en stund. Sen började hon bli trött igen. Får för mig att lägga henne i sin säng här inne. Det var skott nummer två i foten. Misslyckat! Ammade och lekte i en timme till och nu för några mintuer sen somnade donnan i vagnen. De där rutinerna de kan vi kasta i papperskorgen. Dumt av mig att tro nåt annat. Nu sover hon när hon annars brukar vara som piggast.
 
Men fredagsfin är hon i alla fall ♥
 
 
 

Jag tävlar om en sångpåse från Oskar & Ellen inne hos Lottizdays.
Var med och tävla du med. Tävlingen hittar du HÄR.
 
 




Kommentarer
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Vad trist när de inte vill sova. Hoppas ni får en lugn helg iaf med massor av vila.
Kul att du är med i tävlingen också. Lycka till.

2013-04-26  /  12:28:35  /  http://lottizdays.blogg.se
Mikaela

Känner igen mig så väl.Det går upp och ner,fram och tillbaka.Är man ute och går ja då går det bra att sova,i bland länge,i bland inte så länge ;) Hemma går det inget vidare,mest små powernaps.Tur det sovs bra på nätterna.Hur har ni det?Här somnas det dock sent och vaknas tidigt :/ Saknar en stund själv på kvällen.
Trevlig helg!

Svar: Ebba har natt mellan ca kl. 21 och 08 men däremellan ammar jag ca 3-5 ggr. Så egentligen helt ok men jag brukar ju inte lägga mig förrän 23 för vill ha lite egentid och oftast sover Ebba bra till ca 02 och sen kan det ibland vara amning varannan timme. Framåt morgonen ibland varje timme. det är lite tungt! Ändå vill jag inte klaga för mycket för det skulle ju kunna vara bra mycket värre. har du ingen egentid på kvällen?
Sara

2013-04-26  /  15:18:18 
Malin S

Så fin så!

Svar: =)
Sara

2013-04-26  /  16:00:27  /  http://www.malinstolt.com/
Hanna Leander

Mysig blogg! :)
kolla gärna in min!
http://nyheter24.se/nextinfashion2013/hannaleander/

2013-04-26  /  22:22:16  /  http://nyheter24.se/nextinfashion2013/hannaleander/
Johanna

Attsningens... så det kan gå! Det är väl det där att man aldrig ska uttala sig om en bebis sk "rutiner" ;)

Här har vi också haft en kaosig natt. Gråtigt och ammigt. Så det är en väääldigt trött mamma som börjar dagen med en sjukt stor kopp kaffe idag.

Hoppas ni har en fin lördag!

2013-04-27  /  08:36:55  /  http://justnuochidag.wordpress.com
Mikaela

Visst är det så,det kunde alltid vara sämre :) Nej det stämmer,jag har ingen egentid på kvällen.Det skulle vara om han sommar i famnen men så fort man lägger ner honom vaknas det om det inte är för natten när jag själv går och lägger mig.Riktigt jobbigt.Iofs va storebror likadan men han va lugn så det va inte så påtagligt som den här lille,han har humör som heter duga ;)

Svar: Egentid är ju jätteviktigt. Jag hade inte någon sådan Ebbas första två månader på kvällarna men sen började jag få henne att somna tidigare för natten. Först njöt jag inte av det för tyckte det kändes så konstigt att hon låg uppe och sov medan jag var vaken. men sen vande jag mig och nu vill jag få en timme minst. Nu är vi dock inne i en dålig period när jag får springa upp och ner en del. Hoppas det vänder för er snart.
Sara

2013-04-29  /  12:25:51 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback