Here we go again.....MAT

2013-04-22 22:00:29 ,   Allmänt/Vardagsliv Mat och annat gott
Nu måste vi ju prata lite mat igen, eller hur? Vet inte om ni uppskattar våra matsedlar för veckan? Förra veckan tänkte jag att ingen vill nog läsa vad vi äter så då skrev jag inget om det. Men sen kom jag fram till att det är ju min blogg och JAG tycker det är roligt att gå tillbaks och läsa =). Nu har vi ju haft 6 stycken Linas matkasse och idag kom den sjunde och innan jag "presenterar" denna veckas meny så tänkte jag lista mina "Linafavoriter hittills". Ni kan väl säga till om ni vill ha recept på något av det!
 
Här kommer mina fem favoritLinarätter hittills i nummerordning där nr 1 är min favorit..... *trumvirvel*........
  1. Spättarullader med kokt potatis och sambaldressad sallad
  2. Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi
  3. Koriander- och ingefärsdoftande nudelsallad med kalkon
  4. Broccoli- och fetaostpaj med tomatsallad
  5. Bouillabaissegratäng med lax och vitlöksost
Jag vet ju att jag har några läsare som också har Linas matkasse (vi har originalkassen). Något ni har som favorit?
 
 
Nåja här kommer denna veckas meny. Matkassen lagar vi från och med imornkväll:
 
Måndag: Köttfärssoppa
Tisdag: Fisknuggets och paprikasås med äppel- och morotssallad
Onsdag: Mozzarellafylld lövbiff med pepprig rucoladressing och pasta
Torsdag: Sparrissoppa med brödtoppad vårsallad
Fredag: Senap- och pepparrotsdressad kycklingfilé med klyftpotatissallad
Lördag: Puztakorv med basilikadoftande tomatsås och ris
 
 
 
 
 




Kommentarer
Mikaela

Håller med om att spättarulladerna toppar so far.Vi har en favorit från när vi hade inspirationskassen,vårgryta,supergott :)

Svar: Å det låter gott med vårgryta. Vad innehöll den?
Sara

2013-04-22  /  22:26:13 
Anna

Vi har barnkassen men har bestämt att göra paus nu ett tag, eller att inte ta den lika ofta, eftersom vi har så mycket kött i frysen (älg, nöt och vildsvin). Tycker fiskrecepten, speciellt med färsk lax, brukar vara bra. Vi hade sesampanerade kalkonnuggets en gång också och det var super. Tycker dock att det är lite tråkigt att det ofta är pasta, bulgur och couscous med i kassen eftersom jag inte tål gluten. Skulle varit bra med en glutenanpassad påse.

Feber och kräk har det varit. Uttorkning igår eftersom han vägrade att dricka och äta. Nu ska han utredas för magen i maj eftersom det har varit väldigt mycket magsjuka denna vinter.

Svar: usch uttorkning är inte kul. När Max hade hög feber i fyra dagar så ville han inte dricka eller äta och han var helt sårig och torr runt munnen. Så otäckt tycker jag!
Det är ju bra med kassen att man kan ta en paus eller säga upp när man vill. Ja jag tycker också de borde ha lite anpassade kassar. Som laktosfri, glutenfri och sånt. Den enda allergi som påverkar är oss är Marcus fisk- och nötallergi. När Max och jag äter fiskrätten så får han äta nåt annat tillbehör till eller en helt annan rätt om det typ är fiskgratäng och sen får han undvika när vi har fått nötblandning till sallad. Men desto mer till mig =)!
Sara

2013-04-23  /  07:25:36  /  http://annastankehorna.blogspot.com
Anna - Konståkningstokig pojkbandsnörd

Mozzarellafylld lövbiff med pepprig rucoladressing och pasta åt jag hemma hos mina föräldrar i lördags. Var helt sjukt gott, speciellt ruccoladressingen =D

Svar: Ååå det låter bra! det ska vi laga imorn.
Sara

2013-04-23  /  13:50:00  /  http://annamopp.spotlife.se
Emma

Det är jättekul att läsa matlistan! Då får man lite ny inspiration till egna matlistan, och för varje ny Lina-matsedel blir jag lite mer sugen på att prova den!

Svar: va kul! klart du måste prova. man kan ju prova en vecka och sen säga upp det. Kostar ju bara 499:- första veckan.... ange tipskod K1585496 så får du bra pris och jag får Linapoäng =)!
Sara

2013-04-23  /  19:55:13  /  http://frknilssonsbravader.wordpress.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback