Tänk om jag aldrig blir redo!

2010-09-01 20:41:52 ,   Allmänt/Vardagsliv
Detta med barn nr 2 kommer över mig ibland. Nu är Max snart två år och de flesta som har barn i den åldern har redan en bebis till, eller en bebis i magen eller en bebis planerad. Men vi har inget av det. Jag känner mig inte redo än. Det skrämde mig redan för ett år sen att jag fick panik av att tänka på att en dag vara gravid igen men jag tänkte då att det går över och jag kommer bli redo. Men jag har samma panik nu med. Jag är inte rädd för att ha två barn utan för att vara gravid för fy så dåligt jag mådde, både psykiskt och fysiskt med illamående och ryggont. Och jag vet att allt i världen är värt en bebis men jag kan i alla fall inte förmå mig att planera för en bebis till.

Tänk om jag aldrig blir redo! Jag vill så gärna ha två barn (om det är möjligt) men jag är liksom inte där än. Jag vill jobba nu ett tag och innan barn nr 2 vill vi bo större. Men allt känns så långt bort och jag är så rädd att åren bara försvinner och en dag är det för sent.


Nu fick jag lätta mitt hjärta lite grann för ungefär 100 personer..... =)




Kommentarer
gotteochvi♥

sv; ja, ni får veta snart!

2010-09-01  /  20:50:54  /  http://gotteochvi.blogg.se/
malin-mamma till sam och bebis i magen

Bra tips, skall absolut testa det, eller han snarare.

Tror vad gäller graviditet så kommer du känna dig redo en dag, det tror jag. Kram

2010-09-01  /  21:30:08  /  http://malinsmix.blogg.se/
Anna

Jag tror du kommer känna dig redo någon dag. Sen får man ju tänka att det inte är så tokigt med bara ett barn heller. Inget tvång på att ha syskon ju. De flesta glömmer ju att det var jobbigt att vara gravid och det kanske tar längre tid för vissa bara. Personligen hade jag bara bra minnen av graviditeten med Alexander för allt annat var glömt den dagen bebis-Alexander kom upp på bröstet. Du kommer dit en dag också och just nu förstår jag dig verkligen. När man har andra krämpor redan så vill man inte behöva få gravidkrämpor också.

2010-09-02  /  05:51:18  /  http://ambi.blogg.se/
Emma - mamma till Meja och Alvin

Ni har gott om tid på er att skaffa ett barn till, det är ju inget som säger att man måste ha dom nära i ålder :) En dag kommer det bara att kännas rätt det är jag säker på!

2010-09-02  /  08:48:13  /  http://emmaoskrutten.blogg.se/
Russin

Söta..

För det första behöver man inte må lika vid graviditeterna, det har inte jag gjort någon av mina tre.. Ettan spydde jag i 8 månader flera gånger om dagen och gick ändå upp 30 kilo, tvåan mådde jag rätt prima förutom lite ischias de sista veckorna och så har vi skräck graviditeten mnummer tre med stina fina.. ;) sängliggande i ca 6-7 månader..

För det andra så måste man inte ha syskon..



tror att allt kommer att falla på plats när tiden är rätt, gå inte och var orolig bara vännen.. det löser sig ska du se.. :)



KRAMAR

2010-09-02  /  21:11:27  /  http://enburkrussin.se
Fia ♥

Känner igen mig lite kring tankarna. Jag vill ha barn någon gång i framtiden, men vill samtidigt inte bli för gammal. Samtidigt som det känns som om jag inte är redo för det. Det är ett liv man skall ta hand om i minst 20 år varje dag mer eller mindre. Barn är bland det underbaraste och trevligaste människorna som finns, men det är så stort ansvar som man får bära.



Men som ovanstående talare så blir både du och jag redo en vacker dag.

Verkar som om det är fler som mår sämre när de väntar pojkar, hoppas att nästa grav. för dig blir en flicka så du slipper illamåendet så länge.

Det är också något jag räds över... Usch! (Mamma var illamående i typ 20-22 veckor när hon väntade min lillebror.. Blä!)



Det löser sig på ett eller annat sätt som det mesta andra!

2010-09-03  /  14:26:12  /  http://fiacaroline.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback