35+0

2012-11-25 14:41:00 ,   Graviditet/Bebisförberedelser/Förlossning
Bebis: Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. En del kvinnor kan uppleva att bebisen är mer stilla nu än tidigare men fosterrörelserna ska inte avta. Det ska inte vara stilla i magen, prata med din barnmorska om du känner dig orolig. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.
 
Du: Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.
 
Text från minbebis.com

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 29 dec 2012
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.
87,9% av graviditeten är avklarad
 

Fem veckor kvar till bf. Det känns ganska lagom men det känns lite skrämmande att det ju faktiskt är helt möjligt att bebis kommer om tre veckor. det är ju ingenting!! Men jag vet inte hur jag ska förbereda mig mer. Vi har ju klarat av en förlossning en gång och jag hoppas att både jag och kroppen minns hur man gör. Mina rädslor för förlossningen är att det ska gå för fort och därmed blir för intensiv smärta. Jag hoppas att förlossningen startar med vattenavgång precis som med Max för då vet man att det verkligen är på gång.
 
Jag upplever ju att det är lugnare i magen nu som jag skrivit tidigare men känner mig larvig som går och oroar mig för det. Vi har ju redan varit inne en gång och kollat och det såg ju bra ut. Jag känner bebis flera omgångar om dagen men det är inte lika kraftiga rörelser som för några veckor sedan. Men jag läste en så bra beskrivning någonstans att det kan vara karaktären på rörelserna som ändras men inte frekvensen.
 
Ska till barnmorskan på onsdag så blir spännande att se om bebisens huvud fortfarande ligger väldigt rörligt. Jag har inte känt att den "åkt ner" något. Max fixerade sig inte i magen förrän det typ var dags att komma ut.
 
Jag sover max två timmar i sträck om nätterna med paus för toalettbesök och intag av halsbrännemedicin. Fast jag sover så ytligt så drömmer jag inte särskilt mycket. Och apropå texten ovan så märker jag inte direkt av nån råmjölk. Ibland undrar om jag om det faktiskt är möjligt att jag redan är i v 36! Har nåt minne av att jag var så extremt mycket mer höggravid på alla sätt med Max: svullen, svettig, läckande bröst, ont neråt.... Men får väl vara glad att det inte är "lika" illa denna gång eller också hanterar jag det bättre!
 
Tröttheten är i alla fall stor och jag har behov av att vila och vara själv mycket vilket kan vara svårt att få ihop ibland.
 
Kan ni förstå att jag om en vecka går in i v 37?? Låter inte det väldigt mycket.... oj oj oj.... Måste packa BB-väskan snart. Det mesta annat är klart.
 
 




Kommentarer
Madeleines.se - FotogladGravidMamma

Väldigt! Älskar det :D

2012-11-25  /  14:44:05  /  http://madeleines.se
Sara

Såå mysigt med bebis! När jag var i v 35+0 så gick min slempropp och 35+2 kom lilla Freja ut till oss. Hoppas verkligen att du slipper den resan. Vi klarade oss bra och det visade sig att hon var färdig helt enkelt för 2 dygn senare fick vi åka hem.

Har läst din blogg sedan Max var liten och när du hade ditt blogguppehåll i somras så kände jag på mig att du var gravid :D

Önskar er all välgång och hoppas att Max tar emot sitt syskon m öppna armar.

PS: Jag tror ni får en flicka, och jag tror inte att du kommer gå över tiden, bara en känsla jag fick när jag läser dina inlägg.

Stora Kramar/ Sara

Svar: Oj så tidigt men va skönt att allt gick bra. Vad vägde hon? Häftigt att hon var redo så tidigt =)! Va roligt att du läst min blogg så länge och tack för dina lyckönskningar =)! Dina aningar låter bra vi får hoppas på dem (fast jag egentligen vill ha januaribarn så är man ju inte så sugen på att gå över tiden). Kram
Sara

2012-11-26  /  08:57:15  /  http://ienmammasliv.wordpress.com
Sara

Hon vägde 2705 gram, 44cm (kort), Ja hon var färdig, jag själv hade känt mig färdig sen v 30 så det var nästan skönt att man slapp vänta hela tiden ut även om det var lite läskigt med en bebis som var så liten. Hon var ner på strax under 2500 g. Hon klarade ju alla funktioner och tillome amningen funkade utan problem, med stora tjejen strulade den (stora tösen är född i full tid) och vi gav upp efter 2½ mån.

Kram!

Svar: Tänk vad häftigt hur allt kan fungera! Passade kläder i strl 44 eller fick ni köpa ännu mindre?
Sara

2012-11-28  /  08:49:31  /  http://ienmammasliv.wordpress.com





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback