Bröllop på Gotland

2009-07-30 20:27:28 ,   Bröllop
Tänkte skriva lite om och visa bilder från bröllopet vi var på på Gotland. Det var vänner till oss som gifte sig. Brudens mamma härstammar från Gotland och äger en gård där så därför valde de att ha bröllopet där.

Vigseln var på en strand längst Gotlands västra kust (söder om Visby). Alla gäster satt på filtar och brudparet stod i närheten av vattnet. Brudparet stannade bilen en bit bort och kom sedan gående på stranden. Jag spelade "Älska mig" på tvärflöjt när de gick in. För att kunna ha mikrofoner på vigseln så hade brudgummen köpt ett elverk som drivs av bensin så dit var allt kopplat. Även Marcus spelade på bröllopet (gitarr och piano - dock inte samtidigt) och sjöng.




 
Eftersom det blåste så mycket så kom det in mycket blåsljud i mikrofonerna. Då fick Max fina strumpor vara till hjälp!



Efter vigseln var det middag och bröllopsfest på ett pensionat ca 10 minuter ifrån vigseln. Pensionatet låg precis vid havet och det var ett jättemysigt ställe. Ungefär 92 gäster hade middagen. Till förrätt fick vi laxtoast, till varmrätt lammytterfilé och rotfruktsgratäng och till efterrätt jordgubbsparfait med jordgubbssås och sedan var det självklart smaskig bröllopstårta. Under festen höll jag ett tal till brudgummen (har känt honom i princip hela livet) och Marcus sjöng en sång. Vi var även några tjejer som visade ett bildspel från brudens ena möhippa (hon fick två stycken, en här där de bor nu och en där hon är uppväxt)

Tydligen finns det något på Gotland som heter brudvisning och det var kl. 21. Det innebar att det fick komma människor för att titta på brudparet. Alla, både inbjudna gäster och andra nyfikna, samlades utanför pensionatet och så tågade brudparet fram och tillbaks medan de och vi andra sjöng en sång på gotländska. Sen bjöd bruden på salta kringlor och brudgummen bjöd på dricka. Kommer inte riktigt ihåg så mycket mer om traditionen. Någon som vet?

Bröllopsfesten avslutades med att alla gäster ställde upp sig utanför pensionatet med varsitt ljus i handen och sedan fick brudparet gå ut.

 





Det var ett riktigt lyckat bröllop och det var verkligen härligt att vara i en så vacker miljö. Dagen efter, alltså i söndags, så var det lunch och gutniska lekar för alla gäster vid brudens familjs gård. Var jättehärligt väder och roligt att träffa alla igen.

 




Kommentarer
Emmeli

Tjoho, nu fixade jag det =)

Vad fint bröllopet verkade vara!

2009-07-30  /  21:32:56  /  http://lini07.blogg.se/
Dorothea - Tvillingmamma & Gravid

vad vackert.

2009-07-30  /  22:21:01  /  http://theans.blogg.se/
Anna

Vad fint det ser ut att ha varit :)

2009-07-30  /  23:41:53  /  http://ambi.blogg.se/





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback