Barnnamn!

2009-01-07 17:40:41 ,   Allmänt/Vardagsliv
Jag har blivit inspirerad av Annah som skrev om varför de valde namnet Chloé till sin dotter så tänkte därför berätta hur vi valde att Max skulle heta Max!

Från början av graviditeten hade vi två pojknamn: Filip och Leon (tjejnamn hade vi många fler: Filippa, Tuva, Meja, Moa, Tea osv....). I somras fick min kusin som bor i London en pojke och de namngav honom Leon så då hade vi bara Filip kvar. Vi var helt inställda på att om vi fick en pojke skulle han heta Filip men vi ville även ha andra alternativ utifall att. Vi kom typ inte på några! Vi läste i namnböcker och diskuterade men var inget vi riktigt gillade. Namnet Max kom dock upp i dessa diskussioner men vi hade det inte direkt som något alternativ.

Sen så föddes han!

Några minuter efter att han kommit upp på mitt bröst så sa jag till Marcus: "Det här är ingen Filip". Marcus höll med. Och några minuter senare kände vi att det här är en Max. Vi tänkte på den gulliga pojken Max i Max-böckerna som har så runda och goa kinder för det har vår Max också.

Japp så fick Max sitt namn!

Ni som har barn, hur tänkte ni angående era barns namn?




Kommentarer
Nilla

Min son Gabriel som är 13 nu skulle ha blivit en Ronja för jag var helt 100% säker på att jag bar en tös. Men samtidigt så följde jag en serie under hela graviditeten där en av killarna i familjen det handlade om hete just Gabriel. De enda jag och hans pappa sa var att det måste vara ett internationelt namn.

Men inför nästa ( om det blir fler vill säga) så kommer det bli Freja om det blir en tös och Niklas om de blir en kille:-)

Hoppas att eran dag varit bra och att ni mår toppen alla tre:-)

2009-01-07  /  18:54:11  /  http://blogg.aftonbladet.se/24540/
Monica

Första barnet hade vi lite problem men en kväll nr vi lagt oss sa mannen: Ina ska hon heta. Och det blev verkligen en Ina. När nummer två väntades hade vi bara ett pojknamn: Emil efter min far. Dessvärre dog han i magen i fullgången tid och när vi väntade på igångsättning så sa vi att vi måste ha ett flicknamn ifall det mot förmodan skulle komma ut en tjej. Båda var då överens om Felicia. Och när trean kom hade vi inget pojknamn eftersom det inte fanns att vi skulle få en son till så då hade vi Felicia klar. Och visst blev hon en Felicia. Som tur var. :)

2009-01-07  /  19:22:00  /  http://familjenmathiesen.se
Caroline, mamma till Wille

Vet inte varför vi fastnade för Wille egentligen. Vi ville ha något lite ovanligt (många kallas wille, men heter inte det), och sen fastnade det på hjärnan bara. Som tur var så passade han att heta det. Det var vår lille-wille som tittade ut :) Hade det varit en tjej så hade det nog blivit en Lovisa. Så vi får väl se om nästa barn får heta det!

2009-01-07  /  21:00:58  /  http://imagenborenbebis.blogg.se/
Anna

Vi hade bestämt oss för Alexander när jag varit gravid lite mer än halva tiden men sen av någon anledning kom vi bort från det och började prata om Ville och Villiam. Alexander försvann lite i skymundan. Sen när jag fick upp honom på bröstet så kunde jag bara tänka Alexander. Han såg verkligen ut som en så det blev det för maken höll med mig. Annars hade jag nog kallat honom det ändå för jag kan inte tänka mig ett annat namn, haha.

2009-01-07  /  21:08:17  /  http://ambi.blogg.se/
Linda

Vi ville först att hon skulle heta Nova men eftersom vi bor i Luns med ett köpcenter som heter så... så blev det därför Leya istället. Vi har gillat namnet ända sedan en tjej jag läste med berättade om sin systerdotter som hette så.

2009-01-07  /  21:33:53  /  http://familyspace.blogg.se.
Sara du vet.

Jag har inga barn ännu men jag har ett block där jag skriver upp fina namn som jag stöter på på vägen. :o)

Två av dom är Tim & Nell

2009-01-08  /  13:47:42 
kimmsa

Vi ville ha ett namn som påminner om vår sons ryska arv, då min sambo är ryss. Maksim är ett latinskt namn men populärt och vanligt i Ryssland...och ändå klingar det inte alltför utländskt. :) Vi valde mellan Maksim och Nikolaj.

2009-01-08  /  20:57:05  /  http://kimmsa.bloggagratis.se
Patricia

Detta va på smekmånad i Gambia. Vi låg vid poolen, nygravida och lyckliga. Spanade in en familj som hade en sååå söt dotter. Mamma busar med dottern och bror ropar på henne. Elina, Elina. Det va då vi bestämde oss för att om vi fick en dotter så skulle hon heta just Elina! Jag hade aldrig hört namnet förut. Jag tyckte att det lät sååå fint. Senare i grav. så började vi fundera på andra namn men det va alltid Elina! och visst blev det en Elina!

2009-01-08  /  23:20:01  /  http://tricias.blogg.se/
daniella

Vi var ju fast beslutna; vårt barn skulle heta Charlie oavsett kön. Typ två veckor innan det magiska datumet började jag dock tveka, tänk om det var en tjej? Skulle det bli jobbigt för henne att ha ett "killnamn"? Blaha blaha. Ossian föreslår Nike, som är segergudinnan i grekisk mytologi. Att hans pappas hund hette Nike spelade inte så stor roll... Hahaha.



När hon kom ut var det VERKLIGEN en Nike. Liten och pluttig behöver ett litet pluttigt namn.. Så det blev korta Nike och långa Mathilda i mellannamn. Vi tyckte helt enkelt att Mathilda var fint, och trots att Ossians bästa vän och min systerdotter heter det så valde vi det :)



Ursäkta svamlet, sovande bebis på armen och enarmad framför datorn.. Ack ack.

2009-01-09  /  17:19:18  /  http://metrobloggen.se/daniellahelena





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback