Ebbas utveckling

2014-05-07 21:00:30 ,   Allmänt/Vardagsliv Ebba Max
Bild från förra helgen. Denna dag har regnat bort!
 
Gokväll! Här sitter jag i soffan efter en intensiv dag och äter färsk ananas. Just nu känns det som att jag inte gör annat än tar hand om fnittriga och högljudda 6-åringar. Både på jobbet och hemma. Framförallt hemma vill jag säga. Oj vilken personlighetsförändring Max genomgått på bara några veckor. Jag fattade inte vad det var tills jag ju insåg att han ju lider av samma "syndrom" som många barn på jobbet. Han börjar helt enkelt bli en 6-åring. Kan inte sitta still, fnittrar, högljudd, rastlös..... Puh.....
 
Ja det var lite om Max utveckling. Tänkte dock skriva om Ebbas utveckling. Minstingen i familjen är nu lite mer än 16 månader gammal. Hon går för fullt både ute och inne och gillar att klättra. Men samtidigt lite feg... tack och lov för det.
 
Hon är inte så intresserad av leksaker längre och grejar helst med andra saker såsom att dra ut skosnörena ur sina skor, riva ut saker ur köksskåp, stoppa brorsans lego i munnen. Hon leker en del med dockor men det intresset har minskat lite. Storfavoriten är att läsa böcker. Dansa tycker hon också om att göra. Hon gillar att vara ute och hämtar sina skor många gånger under dagen för att visa att hon vill gå ut. Häromdan hade hon hämtat Marcus keps och gett till honom och pekat på dörren. När hon är ute cyklar hon helst. Både sitta bak på Marcus cykel och sitta på hennes egna trehjuling är roligt. Sandlådan är också kul. Sen har hon en förkärlek för att leka med gruset vi har bredvid vår rabatt.
 
På kvällarna har vi fått in en fin rutin med läggningen. Vi går upp på hennes rum och så säger jag att hon får välja en bok vilket hon gör. Idag stod hon och bläddrade länge bland böckerna innan valet föll på I babblarnas hus som vi lånade på biblioteket häromdan. När vi läst boken lägger hon sig på kudden på madrassen som hon sover på och så ligger jag bredvid. En nalle i handen och en hand i mitt hår och så nappen i munnen såklart. Efter en stund somnar hon. Hon vaknar fortfarande några gånger per kväll och natt. Merparten av nätterna äter hon inte förrän vid 7 på morgonen när hon vaknar för dagen men vissa nätter kan hon vakna vid 5 och krångla mycket och då får hon en vällingflaska då.
 
Hon säger mamma, pappa, uppa (när hon vill gå upp på övervåningen), vo vo (voff voff), vove (vovve), kacka (fågel, katt).
 
Hon utvecklas i en rasande fart och det känns inte som jag riktigt hinner med nu när jag jobbar.
 




Kommentarer
Anneli *Barntipsbloggen*

Våran E älskar oxå att vara ute, ofta går hon och hämtar sina skor direkt efter frukosten för att visa att hon vill ut haha. Och om inte det funkar så kan hon ibland hämta mina skor oxå och ge mig så att jag verkligen ska fatta ;)

Skönt att det funkar med nattningen. E här hemma somnar oxå genom att antingen jag eller hennes pappa lägger sig bredvid henne och oftast somnar hon inom en kvart. Och precis som Ebba så vill hon gärna hålla i mitt hår med ena handen ;)

Svar: Hi hi ja det är roligt att se alla knep de kan hitta på för att få oss att förstå när de inte riktigt har språket. När Ebba vill cykla pekar hon mot förrådet och slår sig på huvudet för att markera att det är dags att sätta på hjälmen!
Sara

2014-05-07  /  21:12:02  /  http://barntipsbloggen.blogg.se
Diana

Förstår inte alls va du menar m 6åringen..... Hihi

2014-05-11  /  21:25:41 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback