Doktor med en plan

2014-03-24 21:16:00 ,   Ebba
 
 
Gokväll måndag!
 
Trött i både kropp och huvud är jag efter en lång dag som började klockan 5 imorse men för en halvtimme sen fick jag äääääntligen sätta mig ner.
 
Efter jobbet snabbade jag mig hem och hämtade en nyvaken Ebbis och så åkte vi till sjukhuset för läkarbesök där vi pratade allergier och astma. ÄNTLIGEN fick jag svar på massor av frågor och en plan för framtiden. Förstår ni att vi för 1,5 månad sen bara blev hemskickade efter ett dygn på sjukhuset efter Ebbas allergiska reaktion utan minsta lilla råd vad vi skulle göra om det hände igen eller någon form av allergimedicin. Ingenting fick vi med oss förutom rådet att undvika ägg och banan (banan reagerade hon inte på vid det tillfället men haft svaga reaktioner på det tidigare). Blodprover tog de i alla fall och de fick vi svar på idag. På en skala 0-6 har hon värdet 2 på både ägg och banan vilket visar att hon kan få allergiska reaktioner mot det men det säger egentligen inte så mycket mer. De två läkarna vi fick träffa idag tog upp att det man går mest på är hur reaktionerna har varit. Planen för framtiden är att fortsätta undvika produkterna men att om några månader ge henne lite banan. Det kan vi göra hemma eftersom hon ej haft starka reaktioner mot det. Men vi ska göra det på dagtid och ha allergimedicin redo. Innan augusti ska vi få åka in till sjukhuset och göra en provokation med kokt ägg. Sedan ytterligare någon månad senare ska vi göra en provokation på sjukhuset med rått ägg.
 
Nu har vi i alla fall fått allergimedicin utskrivet och klara råd vad vi ska göra om hon får en reaktion. Börjar hon svullna minsta lilla i ansiktet ska vi ringa 112, ge allergimedicin och ventoline. Alternativt istället för att ringa 112 springa eller åka till vårdcentralen som är några hundra meter härifrån.
 
Sen diskuterade vi hennes hosta också och de tyckte att det är dags att sätta in en förebyggande medicin så att hon inte blir så påverkad i luftrören vid minsta lilla förkylning samt även när hon är ute i kyla. Har ju inte kunnat haft henne sova ute i vagnen under hela vintern för hon hostar bara då. Nu är ju vintern på väg bort men känns skönt att testa i alla fall för att se om hostan blir mildare om hon blir förkyld.
 
Glad var jag när vi åkte därifrån och för första gången kändes det som någon gav tydliga besked.

 En doktor med en plan. Det är bra grejer det!
 
 
Kommentarer
Fia - mamma till Isac

Ser att hon håller i en sån där klämmis, reagerar hon på dom om det är banan i mos/saft/klämmisar också?

Svar: har inte provat klämmisar med banan i. Det finns bara två sorter vi kan köpa eftersom det är banan i alla andra. Mang/äpple och äpple/jordgubb. Det är verkligen banan i väldigt mycket när det gäller fruktpuréer och sånt till barn. Banangröt har hon ätit och det har hon aldrig reagerat på. Inte ens när hon var mindre och hon kräktes extremt av vanligt banan. Men i gröten är det bara bananflingor... vad det nu är!
Sara

2014-03-27  /  20:29:46  http://fiacaroline.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback